Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κινδυνεύουν ή όχι οι ελληνικές καταθέσεις; Tο σενάριο πιστωτικού γεγονότος και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα


Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν στο τραπεζικό σύστημα τη δεδομένη στιγμή; Οι τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα;Τι θα συμβεί, σε περίπτωση μη αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ την ερχόμενη Τρίτη; Και πώς μεταφράζεται η χρεοκοπία για τις καταθέσεις πολιτών και τις επιχειρήσεις;

- Τι κίνδυνοι ελλοχεύουν στο τραπεζικό σύστημα;

* Τεχνικά δεν ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους το τραπεζικό σύστημα τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς οι πολίτες μπορούν να κάνουν αναλήψεις μέχρι ενός συγκεκριμένου ορίου, το οποίο η τράπεζα άλλωστε έχει συνεννοηθεί με τον ίδιο τον καταθέτη. Αυτό είναι το λεγόμενο πιστωτικό όριο. Τα συνηθισμένα ποσά είναι από 60 έως 300 ευρώ την ημέρα. Άρα από μόνες τους οι τράπεζες έχουν θέσει περιορισμούς. Είναι ένα είδος capital control και αυτό, το οποίο αποτελεί συνάρτηση και των κεφαλαίων της κάθε τράπεζας ξεχωριστά.

- Ποιοι οι κίνδυνοι από τη μη χρηματοδότηση από τον ELA;

* Ζούμε μία κατάσταση που σαφώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ομαλή. Κάθε ανώμαλη "προσγείωση" εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, όπως αντιλαμβάνεστε. Εάν οι τράπεζες ξεμείνουν από ρευστότητα, τότε από μόνη της η κυβέρνηση, θα αναγκαστεί να επιβάλλει έλεγχο επί των κεφαλαίων και των αναλήψεων. Και ξέρετε, ο έλεγχος των κεφαλαίων των επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντικός. Τo capital control στις καταθέσεις πολιτών, είναι ήσσονος σημασίας και δεν επηρεάζουν άμεσα την κοινωνική ζωή. Το είδαμε άλλωστε και στην Κύπρο, τον Μάρτιο του 2013. Οι αρνητικές συνέπειες για τον πληθυσμό δεν ήταν τόσο μεγάλες. Εκεί που παρατηρήθηκε σοβαρό πρόβλημα ήταν στις πληρωμές των επιχειρήσεων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συσταθεί ένας ειδικός μηχανισμός στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος να διατίθεται να ελέγχει και να εγκρίνει τις πληρωμές.
Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως για τέτοιου είδους καταστάσεις. Ελπίζω η Τράπεζα της Ελλάδος, ως ανεξάρτητος μηχανισμός, να έχει Plan B.
Όσον αφορά τις πληρωμές του ιδιωτικού τομέα την ερχόμενη Τρίτη, έχουμε ακούσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι τα χρήματα υπάρχουν και χωρίς να πρεσβεύω τις θέσεις της κυβέρνησης, έχω εμπιστοσύνη σε όσα έχουν ήδη ανακοινώσει επισήμως.
Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει παράταση του προγράμματος, τουλάχιστον μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (Κυριακή, 5 Ιουλίου). Γιατί σε αυτή την περίπτωση, η ΕΚΤ θα μάς δίνει ενέσεις ρευστότητας. Άλλωστε, έχει και ένα περιθώριο, ύψους 15 δισ. ευρώ περίπου. Εάν δεν υπάρξει παράταση του προγράμματος, τότε τα πράγματα σίγουρα δυσκολεύουν.

- Capital control: Πότε και γιατί εφαρμόζεται;

* Όταν υπάρχουν φαινόμενα όπως το σημερινό στη χώρα μας. Όταν υπάρχει αθρόα προσέλευση καταθετών στα ΑΤΜ. Από  την μακροσκοπική παρατήρησή  στο κέντρο της Αθήνας, είδαμε σαφώς κόσμο στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, αλλά δεν ξεπερνούσε στις περισσότερες περιπτώσεις τα 15 άτομα. Άρα, δεν μπορούμε σίγουρα να μιλάμε για bank run και ολοκληρωτική κατάρρευση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, γιατί όπως προαναφέραμε, η κίνηση αυτή είναι προς το παρόν, ελεγχόμενη. Και ελπίζουμε να μην αλλάξει αυτή η εικόνα, γιατί αυτό θα σημάνει μία πολύ αρνητική εξέλιξη.

- Τι θα συμβεί, σε περίπτωση μη αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ την ερχόμενη Τρίτη;

* Αυτό σε σχέση με την μη χρηματοδοτική ένεση της ΕΚΤ, δεν είναι τόσο σημαντικό. Πράγματι, μπορεί η Ελλάδα να μην αποπληρώσει τη δόση και έχει αυτή τη δυνατότητα, αλλά αυτό δεν θα σημαίνει απαραίτητα, πιστωτικό γεγονός. Άλλωστε, σχετική ανακοίνωση έχει κάνει και το ΔΝΤ. Την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί και σχετική συνεδρίαση το ΔΣ του ΔΝΤ με επίκεντρο, το ελληνικό ζήτημα. Και πάντα δίνεται διάστημα ενός μηνός για να τακτοποιήσει κανείς τις υποχρεώσεις του. Οπότε πιστωτικό γεγονός, δεν μπορεί να γίνει αυτόματα. Θα πρέπει κανείς να προσφύγει στον αρμόδιο διεθνή Οργανισμό ISDA (International Swaps and Derivatives Association), ο οποίος αποφασίζει το εάν και κατά πόσο μία χώρα θα κηρύξει χρεοκοπία.
Το σημαντικότερο είναι να γίνει άμεσα η "τροφοδότηση" με ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. Εφόσον υπάρξει, δεν θα έχουμε πρόβλημα, μέχρι την άλλη Κυριακή. Μετά, βλέπουμε. Είναι νωρίς για εικασίες.

- Σε περίπτωση χρεοκοπίας εκτός ευρώ, τι πρακτικά σημαίνει για τις καταθέσεις πολιτών και τις επιχειρήσεις;

* Συμβαίνει το προφανές. Οι καταθέσεις σε ευρώ μετατρέπονται σε ποσά άλλων νομισμάτων, εφόσον υπάρχει νέο εθνικό νόμισμα. Δεν μηδενίζονται. Στην ουσία, οι καταθέσεις είναι οι απαιτήσεις των πολιτών, απέναντι στις τράπεζες. Άρα μένουν ως έχουν, φυσικά με έλεγχο επί των αναλήψεων.
Το πρόβλημα στο νέο εθνικό νόμισμα είναι ότι θα υποτιμηθεί σε μεγάλο ποσοστό. Άρα και η κατάθεση σε ευρώ, ύψους για παράδειγμα, 20.000 ευρώ, δεν θα έχει πια την ίδια αξία, αλλά σαφώς μειωμένη.
Όλα αυτά τα θέματα θα τα δούμε στην πορεία, αλλά ας ελπίσουμε, ότι δεν θα φτάσουμε έως εκεί. Εικάζω ότι θα βρεθεί λύση. Άλλωστε, υπάρχει και το σημερινό Eurogroup, στο οποίο αναμένουμε μία θετική απόφαση για την οικονομική πορεία της χώρας.
Για παράδειγμα, θα μπορούσε το πρόβλημά μας να λυθεί εάν το ποσό της χρηματοδότησης, ύψους 15,5 δισ. ευρώ, αυξάνονταν κατά 5 δισ. ευρώ, μέσω της αύξησης του ορίου αγοράς εντόκων γραμματίων των τραπεζών από το δημόσιο, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών και οι λοιπές υποχρεώσεις μας. Ξέρετε, οι υποχρεώσεις μας τους τελευταίους μήνες πληρώνονται μέσα από τις κρατικές οικονομίες, με αποτέλεσμα δήμοι και ταμεία να έχουν στερέψει.
Όλα αυτά είναι σοβαρά προβλήματα που πρέπει οι δανειστές να βλέπουν. Το θέμα είναι εάν έχουν τη βούληση και κυρίως, την πολιτική να βοηθήσουν.

- Ποιες καταθέσεις διατρέχουν κίνδυνο; Εντός κινδύνου και οι καταθέσεις σε άλλα νομίσματα, εντός ελληνικών τραπεζικών υποκαταστημάτων;

* Είπαμε ότι σε περίπτωση μετατροπής των καταθέσεων σε εθνικό νόμισμα, θα υπάρχει απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εν λόγω ποσών. Η υποτίμηση δεν αποκλείεται να φτάσει στο 50% ή και παραπάνω.
Όσον αφορά σε καταθέσεις σε δολάρια εντός ελληνικών τραπεζών, θεωρώ ότι και αυτές κινδυνεύουν εξίσου με αυτές σε ευρώ και δεν θα γλιτώσουν από τη "δαγκάνα" μετατροπής σε εθνικό νόμισμα. Αν και αυτό το ζήτημα είναι πρωτίστως νομικό. Σε όλες τις καταθέσεις που βρίσκονται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και διέπονται από νόμους του ελληνικού κράτους, ισχύει το ίδιο.
Οι καταθέσεις σε ελληνικά υποκαταστήματα τραπεζών σε Αλβανία, Βαλκανικές χώρες ή δυτική Ευρώπη, δεν θα επηρεαστούν.

Η ΕΚΤ αποφάσισε παράταση της ρευστότητας -Η αγωνία στο κόκκινο

Η ΕΚΤ αποφάσισε παράταση της ρευστότητας -Η αγωνία στο κόκκινο
Στα επίπεδα της Παρασκευής κράτησε τον ELA η ΕΚΤ, παρά τις μαζικές εκροές του Σαββατοκύριακου, ζητώντας έτσι επί της ουσίας την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων για να θωρακιστεί το τραπεζικό σύστημα.
Το θετικό είναι ότι διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες η ΕΚΤ δεν τράβηξε την πρίζα από τις τράπεζες, δηλαδή δεν διέκοψε τη χρηματοδότηση μέσω ELA, ενώ δεν "κούρεψε" και τα ενέχυρα που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για τη χρηματοδότηση μέσω ELA κι αυτό σημαίνει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχει ακόμα "μαξιλάρι" πάνω από 10 δισ ευρώ για έκτακτη χρηματοδότηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΚΤ:
«Το συμβούλιο της ΕΚΤ χαιρέτισε τη δέσμευση των υπουργών της ευρωζώνης για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περαιτέρω βελτίωση της προσαρμοστικότητας των οικονομιών της ευρωζώνης και το να είναι έτοιμες να πάρουν αποφασιστικά μέτρα για να ενδυναμώσουν την οικονομική και νομισματική ένωση.
Μετά από την απόφαση των ελληνικών αρχών να κάνουν δημοψήφισμα και τη μη παράταση του προγράμματος, το συμβούλιο δήλωσε ότι θα δουλέψει σκληρά με την Τράπεζα της Ελλάδος για να διατηρήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες, το συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης του ELA στις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που αποφασίστηκε την Παρασκευή, 26 Ιουνίου.
Το συμβούλιο θα είναι σε ετοιμότητα για να αναθεωρήσει την απόφασή του.
Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με την Τράπεζα της Ελλάδος και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των χωρών μελών στην υπόσχεση να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες των οικονομιών της ευρωζώνης».
Ο Γιάνης Στουρνάρας δήλωσε: «Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως μέλος του ευρωσυστήματος, θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα για τους Ελληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».
Το διοικητικό συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και για την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα στην περιοχή της ευρωζώνης. Το συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα όργανα στο πλαίσιο της εντολής του».
Αυτή είναι η ανακοίνωση:

Σπίγκελ: Θα φάω τα εσώρουχά μου εάν η ΕΚΤ κόψει το νήμα στις ελληνικές τράπεζες
Με γλαφυρό τρόπο, ο αρθρογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ εξέφρασε σήμερα Κυριακή τη βεβαιότητα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα διακόψει τη ρευστότητα του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter του ο Σπίγκελ:
«Εάν η ΕΚΤ κόψει τη γραμμή ζωής των ελληνικών τραπεζών, θα φάω τα... εσώρουχά μου. Θα βάλουν οροφή στον ELA, αλλά δεν θα τον τερματίσουν».
Peter Spiegel
✔ @SpiegelPeter
If @ECB "ends Greek bank lifeline" as some are reporting, I'll eat my shorts. As @EdConwaySky notes, they'll cap it, not end it.

Παράταση έως τις 27 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων


H υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα, ενώ ως για τα φυσικά πρόσωπα έως την 27η Ιουλίου. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Επιπλέον με τροπολογία που κατατεθηκε στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.», ορίζεται... ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι: 31η Ιουλίου, 30η Σεπτεμβρίου και 30η Νοεμβρίου.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου.
 

Γαλλία και Ιταλία κρατούν την Ελλάδα στο ευρώ!

Γαλλία και Ιταλία κρατούν την Ελλάδα στο ευρώ!
Θύελλα στην κλειστή συνεδρίαση των 18 υπουργών Οικονομικών
«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έφυγε από την Ευρωζώνη» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup απόντος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή -«πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε στην κλειστή συνεδρίαση των 18: «Εμείς εργαστήκαμε να χτίσουμε την Ευρωζώνη και δεν θα την αποδομήσουμε με μια απλοϊκή απόφαση. Είναι θέμα Δημοκρατίας».

Αυτή η παρέμβαση του γάλλου υπουργού Οικονομικών τάραξε τα νερά προκαλώντας θυελλώδης αντιδράσεις για τους χειρισμούς του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στη συνέχεια ο ιταλός υπουργός κ. Παντουάν είπε «Η μη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τίθεται αυτόματα εκτός Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει καμία νομική οδός που να το επιτρέπει κάτι τέτοιο».

Μέχρι εκεινη τηνώρα είχε προηγηθεί η ενημέρωση Ντάισελμμλουμ και η εισήγησή του να μην παραταθεί το πρόγραμμα με ευθύνη της Ελλάδας, ενώ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε τον υποστήριξε λέγοντας ότι για την εξέλιξη εχει αποκλειστική ευθύνη ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αλλοι υπουργοί Οικονομικών με πρώτο τον Ιρλανδό υποστήριξαν ότι οι επιπτώσεις για το ευρώ και την Ευρωζώνη θα είναι ανεξέλεγκτες.

Δεν πρέπει να οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο τόνισαν.

Στη δραματική κλειστή συεδρίαση χωρίς τον κ. Βαρουφάκη ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είπε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σταθερότητας έχει δημιουργηθεί για να λύνει προβλήματα και να εξασφαλίζει την σταθερότητα της Ευρωζώνης και ότι υπάρχουν τα εργαλεία για να υποστηρίξει έστω και τώρα την Ελλάδα.

Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση καθώς οι υπουργοί του Νότου είπαν ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος του κ. Ντάσελμπλουμ.

Κατά πληροφορίες το κλίμα 'ηταν ιδιαίτερα βαρύ για τον πρόεδρο του Eurogroup ο οποίος υποχρεώθηκε σε νέες δηλώσεις (2η συνέντευξη) να απολογηθεί για το γεγονός ότι δεν προσκάλεσε τον έλληνα υπουργό Οικονομικών και να διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους ότι η Ευρωζώνη έχει 19 μέλη και ότι η εκπνοή του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ.

Μέσα στο κλίμα έντασης διατυπώθηκε η πρόταση να αναληφθεί πρωτοβουλία και να υποδειχθεί στην ελληνική κυβέρνηση να αιτηθεί νέου προγράμματος βοήθειαςαπό τον ESM μέχρι την Τρίτη το βράδυ, το οποίο θα είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα βοήθειας για την αντιμετώπιση του χρέους, τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την οριστική έξοδο από την κρίση.

Το πρόγραμμα θα έχει όρους που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα και θα συμφωνηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο (το ΔΝΤ θα είναι εκτός προγράμματος) αφού προηγουμένως γίνει ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους και καταγραφή των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Ενδεχομένως και για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο να χρειαστεί η σύγκλιση Συμβουλίου Κορυφής. Οτι είναι να γίνει όμως πρέπει να γίνει έως το βράδυ της Τρίτης.

Στη συνάντηση των 18 συζητήθηκαν τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν από Δευτέρα «οι ευαίσθητες» χώρες της ζώνης του ευρώ και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε να αποτραπεί κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα.

Για τις ελληνικές τράπεζες εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει να μείνουν κλειστές για μια ή δύο ημέρες ( Δευτέρα και Τρίτη) ως τραπεζική αργία αλλά αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την ΕΚΤ η οποία έχει άλλωστε όλα τα στοιχεία για το κύμα αναλήψεων και την κίνηση κεφαλαίων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)