Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εορτασμοί για την 'Ημέρα της Νίκης' στην Μόσχα

Image
Με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί στη Ρωσία για τη νίκη του 1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας, μεσούσης της ουκρανικής κρίσης και με τον ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ να προειδοποιεί για "προκλήσεις" κατά τους επετειακούς εορτασμούς στο Κίεβο.





Η Ρωσία γιορτάζει σήμερα την 69η επέτειο της νίκης του 1945 επί του ναζιστικού καθεστώτος με παρέλαση 11.000 στρατιωτών στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και με βομβαρδιστικά αεροσκάφη να πετούν στον ουρανό, σε μια επίδειξη ισχύος.



Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν πιθανόν να μεταβεί για πρώτη φορά στην Κριμαία μετά την ένταξη της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο, για να παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της νίκης του 1945.





Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε "την ισχύ του θριάμβου του πατριωτισμού" κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της νίκης του 1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας, που άρχισε πριν από λίγο στην Κόκκινη Πλατεία, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία και μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια.

Η 9η Μαΐου "είναι η γιορτή του θριάμβου της παντοδύναμης ισχύος του πατριωτισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας αισθανόμαστε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τι σημαίνει να είσαι πιστός στην Πατρίδα και πόσο σημαντική είναι η υπεράπσιση των συμφερόντων της" , δήλωσε κατά την ομιλία του ενώπιον των παλαιών πολεμιστών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Περί τους 11.000 στρατιώτες συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή της ρωσικής στρατιωτiκής ισχύος, την οποία παρακολουθούν ο ρώσος πρόεδρος, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.



Τουλάχιστον 25 εκατομμύρια Σοβιετικοί πέθαναν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ρώσοι αξιωματούχοι επικρίνουν συχνά πυκνά τη δυτική ιστοριογραφία για υποβάθμιση του ρόλου της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη (διαβάστε εδω περισσότερα και δείτε την πρώτη παρέλαση του 1945 σε βίντεο ντοκουμέντο)



Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησαν τον ρώσο πρόεδρο να μην επισκεφθεί τη χερσόνησο βορείως της Μαύρης Θάλασσας. "Η καγκελάριος ρώτησε ευθέως" τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους και ο ρώσος πρόεδρος "άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραστεί ή όχι", δήλωσε ο Στάινμαγερ σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο WDR.

Η ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, λίγο μετά την άνοδο στην εξουσία του Κιέβου των φιλοευρωπαϊκών αρχών, προκαλεί τη χειρότερη κρίση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η οποία έκτοτε κλιμακώνεται με την επέκταση σφοδρών ταραχών στην ανατολική Ουκρανία.
Αγνοώντας έκκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν για αναβολή του δημοψηφίσματος για την "ανεξαρτησία" της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Ντονέτσκ, οι φιλορώσοι αντάρτες επέμειναν χθες στη διεξαγωγή του την Κυριακή, όπως είχαν αποφασίσει.

"Η ημερομηνία του δημοψηφίσματος δεν θα μετατεθεί", επέμεινε ο Ντένις Πουσιλίν, ο αυτονομιστής ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας δηλώνοντας ότι "ευχαριστεί" τον Πούτιν, "κάποιον που νοιάζεται για τον πληθυσμό της νοτιοανατολικής Ουκρανίας". "Η επιθυμία του λαού για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ενισχύεται. Υπήρξε ψηφοφορία και απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα για να μην αλλάξει η ημερομηνία", πρόσθεσε.

Ο Πούτιν προκάλεσε έκπληξη την Τετάρτη δείχνοντας να υιοθετήσει διαλλακτικότερη στάση από τη συνήθη απέναντι στο Κίεβο.
Πρότεινε "διάλογο" προβλέποντας τη διακοπή της στρατιωτικής επιχείρησης στη νοτιοανατολική Ουκρανία με αντάλλαγμα την αναβολή του "δημοψηφίσματος".
"Το δημοψήφισμα είναι σε λίγες μέρες και όλα τα ψηφοδέλτια έχουν τυπωθεί και αποστέλλονται", δήλωσε εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ.
Ανάλογη απόφαση λήφθηκε "ομόφωνα" στη γειτονική περιφέρεια Λουχάνσκ, μετέδωσε το Intefax, επικαλούμενο εκπρόσωπο του "Νοτιοανατολικού στρατού"

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Εκπρόσωπος της ΕΕ επέκρινε την απόφαση αυτή: "Επιμένουμε στο γεγονός ότι το δημοψήφισμα δεν πρέπει να διεξαχθεί" γιατί "μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση" και "να οδηγήσει σε μια νέα κλιμάκωση".
Το Κρεμλίνο σημείωσε την απάντηση των αυτονομιστών στην πρότασή του, με τον εκπρόσωπό του Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει ότι οι "νέες εξελίξεις" πρέπει να "αναλυθούν".
Η Μόσχα είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν έχει πλέον επιρροή στους φιλορώσους αντάρτες της Ουκρανίας, λόγω της επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας. Ωστόσο για την ηλεκτρονική εφημερίδα Ukrainska Pravda, "ο Πούτιν διατείνεται ότι δεν έχει επιρροή στους αυτονομιστές".

Οι αρχές του Κιέβου έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα αυτού του "τρομοκρατικού δημοψηφίσματος".

"Κάθε έκκληση για την 'αναβολή' του δεν είναι παρά ένα αστείο και ουδόλως μια ένδειξη καλής θέλησης. Η Ρωσία έχει ήδη εφαρμόσει ανάλογο σενάριο στην Κριμαία", επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα η ουκρανική κυβέρνηση επανέλαβε ότι ουδεμία πρόθεση έχει να παραιτηθεί από την αποστολή της για την αποκατάσταση της τάξης στην ανατολική χώρα. "Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις (για το δημοψήφισμα) των ανατρεπτικών ή τρομοκρατικών ομάδων του Ντονέτσκ", δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αντριι Παρούμπιι.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν αρχίσει από την περασμένη Παρασκευή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αυτή κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.
Στις πόλεις Σλαβιάνσκ και Ντονέτσκ ο πληθυσμός δείχνει να αντιδρά θετικά στην απόφαση των ηγετών των ανταρτών για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Δημοψήφισμα ή όχι, η ένταση παραμένει στην Ουκρανία ενόψει και των προεδρικών εκλογών της 25ης Μαΐου, οι οποίες θα αναδείξουν τον διάδοχο του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα μεταθεί τη Δευτέρα στο Κίεβο για να εκφράσει την υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Οι χώρες της Δύσης που θεωρούν καθοριστικής σημασίας την ορθή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, κατηγορούν τη Ρωσία ότι κάνει τα πάντα για να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία και να εμποδίσει τη διεξαγωγή τους. Ο γενικός γραμματέας του ΟΑΣΕ Λαμπέρτο Ζανιέρ αναμένεται εκ νέου σήμερα στο Κίεβο.

Επιφυλακτικότητα εκφράζουν οι χώρες της Δύσης σχετικά με την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο Πούτιν.

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι δεν έχει καταγράψει "καμιά ένδειξη" αποχώρησης των δεκάδων χιλιάδων ρώσων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων.Επιπλέον, η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις και προχώρησε σε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων. Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Γαλλία να μην πουλήσει στη Ρωσία πολεμικά πλοία Mistral, μεσούσης της ουκρανικής κρίσης και τη στιγμή που Αμερικανοί και Ευρωπαίοι εξετάζουν μια νέα σειρά κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.
http://www.onalert.gr/stories/parelash-gia-thn-hmera-ths-nikhs-mosxa

Πόση άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Πόση άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
Τις ημέρες εκλογικής αδείας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ρυθμίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που υπογράφει ο υφυπουργός, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι επιχειρήσεις «υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις προσεχείς διπλές εκλογές, για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της 18ης Μαΐου 2014, καθώς και κατά τις επαναληπτικές και την ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014».
Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για σκοπό αυτό, κυμαίνεται από μία έως τρεις ημέρες και ορίζεται, ως εξής.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ' ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς, ωστόσο, η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μίας εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ' ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς, ωστόσο, η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για το κοινωνικό μέρισμα

Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για το κοινωνικό μέρισμα
«Με βάση το νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Μετά τη δημοσιοποίηση περιπτώσεων κατάσχεσης του κοινωνικού μερίσματος από τράπεζες, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επικοινώνησαν με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και ζήτησαν να εφαρμοστεί ο νόμος.
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Η καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος» ξεκίνησε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης και την προβλεπόμενη διαδικασία.
Σήμερα, πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 205.912 νοικοκυριών που υπέβαλαν αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα» μέχρι τις 3 Μαϊου, δηλαδή στις πρώτες 17 ημέρες που λειτούργησε το σύστημα υποβολής αιτήσεων και οι οποίες έγιναν αποδεκτές.
Το συνολικό ποσό που πιστώθηκε σε αυτούς τους λογαριασμούς ανέρχεται στα 133,2 εκατ. ευρώ.
Από την ανάλυση της 1ης πληρωμής προκύπτει ότι:
- Το μέσο ποσό «κοινωνικού μερίσματος» ανά δικαιούχο διαμορφώνεται στα 647 ευρώ περίπου.
- Το 47,9% των δικαιούχων είναι άγαμοι, σε χηρεία ή διαζευγμένοι.
- Το 35,6% των δικαιούχων είναι έγγαμοι με έως δύο τέκνα.
- Το 4,5% των δικαιούχων είναι πολύτεκνοι.
- Το 9,7% των δικαιούχων είναι μονογονεϊκές οικογένειες.
- Το 4,6% των δικαιούχων είναι οικογένειες με κάποιο μέλος με αναπηρία.
Επίσης, επιπλέον 62.000 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μέχρι τις 3 Μαϊου, είναι σε διαδικασία ελέγχου.
Παράλληλα, ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων συνεχίζεται, με ικανοποιητικό ρυθμό.
Από τις 4 έως τις 8 Μαΐου, δηλαδή μέσα στις επόμενες 5 ημέρες, υποβλήθηκαν επιπλέον 68.000 αιτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έχει ορισθεί η 30η Ιουνίου.
Ενώ ειδικά για τους μακροχρόνια ανέργους, οι αιτήσεις αυτών που απορρίφθηκαν, επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμα υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.
Η διαδικασία συνεπώς συνεχίζεται.
Τα κριτήρια συνεχώς αξιολογούνται, με βάση την πορεία των αιτήσεων και τα χαρακτηριστικά των δικαιούχων, ώστε να διατεθεί, στο σύνολό του το «κοινωνικό μέρισμα».
Εκπτώσεις στο ύψος του προς διανομή «κοινωνικού μερίσματος» δεν θα γίνουν.
Όλο το ποσό που προβλέπεται θα δοθεί σε δικαιούχους με όποια βελτίωση των κριτηρίων χρειαστεί.
Επίσης, σήμερα, καταβλήθηκε η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση σε 75.428 ενστόλους, ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ.
Ενώ επιπλέον 20 εκατ. ευρώ έχουν κατευθυνθεί για την ενίσχυση των υποδομών για τους άστεγους και 20 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ανασφάλιστων».

Ρεκόρ: 2.214 υποψήφιοι στα Τρίκαλα

Ρεκόρ: 2.214 υποψήφιοι στα Τρίκαλα

Αριθμός ρεκόρ υποψηφίων συμβούλων στον νομό Τρικάλων, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του trikalavoice.gr το σύνολο των υποψηφίων αγγίζει τον αριθμό των 2.214 υποψηφίων, συν καμιά δεκαριά υποψηφίων Ευρωβουλευτών.
Συγκεκριμένα ανά δήμο οι υποψήφιοι είναι:
Δήμος Τρικκαίων: 775
Δήμος Καλαμπάκας: 605
Δήμος Πύλης: 402
Δήμος Φαρκαδόνας: 356
Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων: 72

Έρχονται 30άρια μετά το Σαββατοκύριακο

ΒΙΝΤΕΟ-Έρχονται 30άρια μετά το Σαββατοκύριακο-Η νέα πρόγνωση του Σάκη ΑρναούτογλουΑραιή συννεφιά και τοπικά φαινόμενα αναμένονται την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο η πιθανότητα για βροχές είναι μεγαλύτερη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Αισθητή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας το τριήμερο- Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη- με πιθανά 30άρια στα πεδινά, όμως από την Τετάρτη αλλάζει και πάλι ο καιρός. Δείτε στο βίντεο σε ποιές περιοχές

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)