Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται και νέα σφαγή για στρατιωτικούς και αστυνομικούς!

Σε μισθούς και συντάξεις

Τα βάσανα και οι άγριες περικοπές δεν τελείωσαν για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους. Από τώρα κόβουν το... κουστούμι, ακόμη πιο στενό για το 2014, όταν... και οι τρεις αρχηγοί, αλλά και κορυφαία στελέχη τους, δηλώνουν ότι νέα μέτρα δεν θα περάσουν - μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του ήταν κατηγορηματικός: όχι σε νέα μέτρα κι ό,τι θέλει ας γίνει.

Η επικαιροποίηση του Μνημονίου για το 2014, που συζητήθηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, προβλέπει μείωση του προϋπολογισμού κατά (κρατηθείτε...) 180.000.000 (172,8 εκ.) ευρώ για τους συνταξιούχους στρατιωτικούς και αστυνομικούς και 90.000.000 (88,2 εκ.) ευρώ για τους εν ενεργεία! Απόλυτα σαφές για το τι τσουνάμι έρχεται το 2014. Αυτή είναι... η ανάπτυξη που προαναγγέλλει ο κ. Στουρνάρας...

(ΠΑΡΟΝ 24/02/2013 – Σ.Λ.)

Το ανέφικτο μιας αναμενόμενης ανάπτυξης.

Εάν θέλουμε να κατανοήσουμε σε βάθος το πρόβλημα, θα πρέπει να εξετάσουμε το νόημα της ανάπτυξης.
Αναπτύσσω στα ελληνικά σημαίνει ξεδιπλώνω, ανοίγω, αποκαλύπτω, φανερώνω. Είναι φανερό ότι η ανάπτυξη ενός συστήματος αφορά σε ενυπάρχουσες πιθανότητες και δυνατότητες, σε στοιχεία εγγεγραμμένα στο πρόγραμμά του, αναγνώριση των ορίων του, γενικά σε μια τελείως φυσική κατάσταση. Αντίθετα με αυτά, θεωρείται ως ανάπτυξη η μεταμόσχευση και το αέναο μεγάλωμα σε οργάνωση και πολυπλοκότητα. Δε χρειάζεται να είναι κανείς σοφός για να καταλάβει ότι κατ’αρχάς η απομάκρυνση από το φυσικό πρότυπο της ανάπτυξης και η κατάργηση των ορίων θα φέρνει συνεχείς κρίσεις οι οποίες θα ξεπερνιούνται με προστιθέμενη αφυσικότητα μέχρις ότου το σύστημα εκραγεί ή καταρρεύσει. Παραδείγματα ιστορικά πάμπολλα.
Οι πολιτικοί που θα ‘πρεπε να σχεδιάζουν το μέλλον αγνοούν ότι η έννοια της κυβέρνησης εμπεριέχει κίνηση τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα όπισθεν.
Οι συνταγές της Ε.Ε. και του διεθνούς ιμπεριαλισμού των «αγορών» όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη αυτής της κρίσης στην αφυσικότητα δηλαδή του αυτοσκοπού της κατανάλωσης, αλλά ύπουλα συμβουλεύουν όσα εξυπηρετούν την εδραίωση της νεοφιλελεύθερης νέας τάξης.
Το κεφάλαιο υποστηριζόμενο από ένα πλήθος τεχνoμανιακούς χαζοxαρούμενους και μεταριστερούς ή μετασοβιετικούς ευδαιμονόπληκτους  εγκαθιδρύει τη δικτατορία της αγοράς εκμεταλλευόμενο τα ανθρώπινα πάθη.
Η κύρια επιδίωξη των πολιτικών είναι η διατήρηση της εξουσίας. Αυτό το χαρακτηριστικό της εξουσιαστικής πολιτικής –γιατί πολιτική ασκείται και εκτός του εξουσιαστικού πλαισίου- την κάνει ανίκανη να σχεδιάσει μακροπρόθεσμα αφού επικεντρώνει τη δράση της στην επανεκλογή. Έτσι όλα όσα σχεδιάζουν και εκτελούν οι πολιτικοί της εξουσίας δεν αποδίδουν αφού στοχεύουν σε εκλογικά οφέλη και βραχυπρόθεσμα επιτεύγματα.
Αλλά και οι «πολίτες», ιδιώτες στην ουσία, επιθυμούν τα εξατομικευμένα οφέλη «εδώ και τώρα» με αποτέλεσμα η λεγόμενη «ανάπτυξη» να είναι καταστροφική για το περιβάλλον και ανάπηρη στην κάλυψη των στόχων. Η μόρφωση και η παιδεία είναι δικαίωμα για όλους ανεξάρτητα από την επαγγελματική προετοιμασία. Στον καπιταλιστικό κόσμο η εκπαίδευση – μόρφωση παίρνει τον χαρακτήρα επένδυσης που εξυπηρετεί την «ανάπτυξη» με αποτέλεσμα κάθε αλλαγή των στόχων του κεφαλαίου να επηρεάζει την μόρφωση και το γνωστικό αντικείμενο της μόρφωσης.
Είναι ολοφάνερη, στον ηλεκτρονικό καπιταλισμό, η αδυναμία άσκησης πολιτικής πίεσης της κοινωνίας ειδικότερα της περιφέρειας, αδυναμία από την εξέλιξη των κομμάτων και μετάλλαξής τους από συσπειρώσεις αμφισβήτησης κι ανατροπής σε μηχανισμούς όχι μόνον άσκησης της εξουσίας αλλά και υποταγής του κράτους και της κυβέρνησης στο κεφάλαιο.
Η υποκρισία, το ψεύδος και η διαφθορά είναι διάχυτες τόσο στον κρατικό μηχανισμό, υποταγμένο πλήρως στα κόμματα εξουσίας, όσο και στους άλλους στυλοβάτες του εξουσιαστικού πρότυπου (εκκλησία, δικαιοσύνη, ενημέρωση – τύπος).
Η αξιοκρατική αξιολόγηση σαν απαραίτητο αντικειμενικό κριτήριο είναι ανύπαρκτη.
Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες δεν πείθουν κανένα. Βολέψτε με κάθε τρόπο τα παιδιά σας, αδιαφορείστε για την ουσία, η αποτυχία δεν είναι αποδεκτή κ.λ.π. Η γραφειοκρατεία όμως δεν πολεμιέται από γραφειοκράτες, ούτε μπορούν να παιδεύσουν τα παιδιά οι απαίδευτοι.

Ιδού τα 5 ευαγγέλια της πετυχημένης επιχειρηματικότητας που καθιστούν άχρηστους τους μεταπτυχιακούς τίτλους

Ιδού τα 5 ευαγγέλια της πετυχημένης επιχειρηματικότητας που καθιστούν άχρηστους τους μεταπτυχιακούς τίτλους



Το πρόβλημα όλων των μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών στον τομέα των οικονομικών και της διοίκησης επιχειρήσεων είναι παντού το ίδιο: η μαθησιακή διαδικασία και το περιεχόμενο των μαθημάτων δεν πληρούν ποτέ τις απαιτήσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας υπό πραγματικές συνθήκες.
Το πρόβλημα όμως διορθώνεται, αρκεί να έχει κανείς υπερεπαρκή γνώση της αγγλικής ώστε να είναι σε θέση να αναγνώσει και να αφομοιώσει το προτεινόμενο υλικό.
Η λίστα με βιβλία που ακολουθεί αποτελεί επιλογή του Τζέι Μπάτι, επενδυτή και συμβούλου επιχειρηματικών startups στη Νέα Υόρκη, συνιδρυτή της μηχανής αναζήτησης προσώπων Spock.com και product manager στην Microsoft.
Innovation Tournaments: Η βασική θέση της έρευνας του καθηγητή Carl Ulrich συνίσταται στο ότι οι επιχειρηματίες και οι εταιρείες ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο αναζητώντας μία μόνο λύση. Εδώ, προτείνονται εναλλακτικές μέθοδοι προσέγγισης και επίλυσης προβλημάτων, μέσω της αυστηρής διύλισης ενός πλήθους ιδεών με σκοπό τον εντοπισμό της καλύτερης.
The Entrepreneur’s Guide to Business Law: Εξαιρετικά πολύτιμο βιβλίο του Craig Dauchy που θα σε προσανατολίσει και εξοικειώσει με την πολύπλοκη πραγματικότητα των νομικών ζητημάτων που είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την επιχειρηματικότητα.
Founders at Work: Οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί φοιτητές εκπαιδεύονται να θεωρούν τα πράγματα ως γραμμικές σχέσεις με σαφές pattern και μορφή: Κάνε το χ και θα δώσει αποτέλεσμα ψ. Τα πράγματα όμως στον αληθινό κόσμο των startups είναι πολύ διαφορετικά, καθότι εκεί επικρατεί ο νόμος του χάους, της δυναμικής μεταβολής και της αβεβαιότητας.
Getting More – How to Negotiate in the Real World: Ο καθηγητής Stuart Diamond θα σου μάθει πώς θα πετύχεις όχι την καλύτερη συμφωνία για την «πάρτη» σου, αλλά για το καλό όλων. Αξεπέραστο εγχειρίδιο δημοσίων σχέσεων, συνεργατικότητας και επίτευξης των καλύτερων δυνατών συμφωνητικών όρων.
The Lean Start-up: Συμπληρωματικό προς το πρώτο βιβλίο της λίστας, η μελέτη του Eric Ries θα σου μάθει πώς να επιδείξεις καινοτόμο πνεύμα μέσα σε ένα περιβάλλον startup, δίχως χρονοβόρες διαδικασίες επεξεργασίας πολύπλοκων επιχειρηματικών πλάνων.
Καλή ανάγνωση…

Μήνυμα του Μπέπε Γκρίλο στους Ελληνες, μέσω tvxs.gr: Αντισταθείτε

Ίσως να αποδειχθεί η έκπληξη των σημερινών, κρίσιμων ιταλικών εκλογών: η τελευταία δημοσκόπηση του έδινε 17,5% στην πρόθεση ψήφου ενώ καταφέρνει να μαζεύει, στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλούς. Συνάντησα τον κωμικό και επικεφαλής του Κινήματος “5 Αστέρια” την Τρίτη στην Παβία, σε μια ανάπαυλα της προεκλογικής περιοδείας-τσουνάμι, όπως ο ίδιος την αποκαλεί. Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου
Δέχθηκε, επειδή ήμουν Έλληνας, να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Τα υπόλοιπα τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο, από τον Καναδά μέχρι την Δανία, αρκέσθηκαν να τραβήξουν εικόνες από την δική μας συνέντευξη. Στους Ιταλούς δημοσιογράφους έχει σταματήσει να μιλάει εδώ και καιρό, διαμαρτυρόμενος για αυτό που θεωρεί ως μεροληπτική και εχθρική στάση εναντίον του.

Το ίδιο βράδυ η συγκέντρωση στο Ντουόμο, τη μεγάλη κεντρική πλατεία του Μιλάνου, θύμιζε τις πρώτες, μεγάλες και ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στην Αθήνα. Άλλωστε ο Μπέπε και το κίνημα του είναι ακριβώς οι αγανακτισμένοι της Ιταλίας, μετά από αυτούς της Ισπανίας και της Ελλάδας: σκληρή κριτική στην ιταλική πραγματικότητα αλλά ασάφεια στις θέσεις και το πρόγραμμα, οργή για την διαφθορά και την σήψη του πολιτικού συστήματος και διάθεση για αλλαγή.
Είχα ανέβει στην εξέδρα κυνηγώντας για μια δήλωση τον νομπελίστα Ντάριο Φο, που χαιρέτισε λίγο μετά τους συγκεντρωμένους. Ο Μπέπε με είδε και στην ομιλία του, η οποία θυμίζει θεατρικό αυτοσχεδιασμό, αναφέρθηκε ξανά στην παρουσία Έλληνα δημοσιογράφου για να εκφράσει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.
Στην συνέντευξη λίγες ώρες πριν, ο Μπέπε Γκρίλο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την ακροδεξιά για την οποία τον κατηγορούν και απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ιδέα συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα. Η τελευταία απάντηση ήταν το παρακάτω μήνυμα προς τους Έλληνες, με προτροπή για δημιουργία διαδικτυακού κινήματος, πάνω στο οποίο βασίζεται το δικό του στην Ιταλία.
Αντισταθείτε, αντισταθείτε. Πάνω από όλα αντισταθείτε γιατί είστε ένας λαός υπέροχος. Αντισταθείτε για να δημιουργήσουμε επαφές μεταξύ μας εμείς τα γουρουνάκια, γιατί μας εγκαταλείπουν. Αυτοί θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματα, που μας δάνεισαν. Μόλις θα πάρουν πίσω τα χρήματα οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, θα μας παρατήσουν. Συνεπώς θα “παραιτηθούμε” και εμείς, οι Έλληνες, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, η Ιρλανδία, δηλαδή τα γουρουνάκια ίσως πρέπει να κάνουμε μια κοινότητα αλληλεγγύης  μεταξύ μας, είμαστε κοντά και δίνουμε συχνά τις ίδιες μάχες. Σας εύχομαι το καλύτερο δυνατό και αν βρείτε κάποιον, όπως εμένα, στην Ελλάδα ξεκινήστε να κάνετε ένα κίνημα διαδικτυακό, συνεργαστείτε μέσω του διαδικτύου, συναντηθείτε και αρχίστε να εισάγετε στην πολιτική τις ιδέες που έχετε στην πλατεία.
Μετά το τέλος της συνέντευξης, η οποία θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, ο Μπέπε τραγούδησε με το ακορντεόν.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)