Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Συντάξεις Ο.Γ.Α.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο νόμο Κατσέλη

efimerida.medium.jpg
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση
(Αρ. Φύλλου 2208) με την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά που θα
καταθέτει ο δανειολήπτης που έχει ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη» στη
γραμματεία του Δικαστηρίου για την επικαιροποίηση των στοιχείων της
εκκρεμούς αιτήσεώς του.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος υποχρεώνει όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση
 του νόμου «Κατσέλη», η οποία δεν έχει ακόμη εκδικασθεί – ακόμη και αν
έχουν ήδη λάβει προσωρινή διαταγή προστασίας της περιουσίας τους – να
προσκομίσουν επικαιροποιημένα στοιχεία για την οικονομική τους
κατάσταση.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά ορίζονται ως ακολούθως:
α) αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
β) πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
γ) δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του έτους 2015
δ) εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του έτους 2015
ε) τελευταία δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9)
στ) τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για το έτος 2015
ζ) βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της έναρξης ισχύος του Ν. 4336/2015
η) υπεύθυνη δήλωση για την πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων
θ) λοιπά έγγραφα κατά την κρίση του οφειλέτη
Σε περίπτωση έγγαμου αιτούντος, τα παραπάνω έγγραφα προσκομίζονται
και για τον ή την σύζυγο, όπως επίσης και σε περίπτωση ανήλικων τέκνων
με περιουσία.
Ακόμη με την ίδια απόφαση, «καθορίζεται το υπόδειγμα της
τυποποιημένης αίτησης (αίτησης συμπλήρωσης οφειλών) για τους οφειλέτες
που έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.
3869/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και οι οποίες δεν έχουν
συζητηθεί ή επί των οποίων δεν έχει επέλθει συμβιβασμός με τους
πιστωτές, όπως η αίτηση αυτή προβλέπεται από το άρθρο 2 παρ. 3 της
Υποπαραγράφου Α4 «Τροποποιήσεις του Ν. 3869/2010» του Ν. 4336/2015»
efimerida.medium.jpg

- See more at: http://arouraios.gr/2015/10/ta-dikaiologhtika-pou-apaitountai-gia-entaxh-sto-nomo-katselh/#sthash.Vytljkri.dpuf

Με εισοδηματικά κριτήρια όλες οι συντάξεις...????


Σοκ και δέος: Με εισοδηματικά κριτήρια όλες οι συντάξεις

Οι «σοφοί» παρουσίασαν τις αλλαγές που θα ανατρέψουν όλα όσα γνωρίζαμε για το ασφαλιστικό - «Ψαλίδι» και στις απολαβές των σημερινών συνταξιούχων - Στο 45%-55% μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης - Σε ένα ταμείο θα συγχωνευθούν κύριες, επικουρικές και εφάπαξ - Διαχώρισε τη θέση του για τα εισοδηματικά κριτήρια ο Κατρούγκαλος - Πρόκληση: Βάφτισαν τη σφαγή των συντάξεων κοινωνικό συμβόλαιο!

Σε άμεση εφαρμογή της μεταρρυθμίσης του ασφαλιστικού εφόσον υπάρχει προσδοκία να αποτελέσει ισοδύναμο των μνημονιακών μέτρων θα προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος είπε ότι θα θέσει την πρόταση της επιτροπής σοφών υπόψιν του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.



Ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι το τελικό νομοσχέδιο θα προωθηθεί στη Βουλή το Νοέμβριο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο φορολόγησης του μεγάλου πλούτου και επιβολής νέων εισφορών σε οικονομικές δραστηριότητες για την ενίσχυση του «κουμπαρά» που θα δημιουργηθεί υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

Το μέλος της επιτροπής Μιλτιάδης Νεκτάριος (πρώην διοικητής του ΙΚΑ) άφησε να εννοηθει ότι η αναπλήρωση της κύριας σύνταξης δεν θα υπερβαίνει το 45%-55% όπως και ότι θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος στα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση με φορολογικά κίνητρα.

Η επιτροπή στο πόρισμά της προτείνει ενιαίους κανόνες για τις εισφορές και τις παροχές ενώ για τις εισφορές τονίστηκε ότι θα είναι πολύ κάτω από το 26% για τις επόμενες γενιές.

Ο κ. Κατρούγκαλος τάχθηκε υπέρ των ενιαίων κανόνων αναπλήρωσης και εισφορών επιβεβαιώνοντας ότι τα χαμηλότερα εισοδήματα θα έχουν μεγαλύτερη αναπλήρωση της σύνταξης ενώ για τα υψηλότερα εισοδήματα οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες. Με τον τρόπο αυτό, δηλαδή, επιβεβαίωσε τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας ότι δηλαδή θα επιβληθούν εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή όλων των συντάξεων. Ό ίδιος, ωστόσο, διαχώρισε τη θέση του και είπε ότι προσωπικά πιστεύει ότι οι συντάξεις πρέπει να χορηγούνται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Η πρόεδρος της επιτροπής Αθηνά Πετρόγλου είπε ότι πρέπει να τερματιστούν οι διαφορές ανάμεσα σε παλαιούς και νέους και να γεφυρωθεί το χάσμα, αφήνοντας, έτσι, να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επανυπολογισμό των συντάξεων των νυν συνταξιούχων.

Η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση, σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, δεν προσκρούει σε διάταξεις του Συντάγματος.

Προτείνεται, παράλληλα, ένα ταμείο που θα συγχωνευθούν κύριες, επικουρικές και εφάπαξ ενώ η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ενσωμάτωσης των επικουρικών στις κύριες.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε, ακόμα, ότι ο μνημονιακός δημοσιονομικός στόχος έχει επιτευχθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του αλλά απομένει ένα «άνοιγμα» ύψους 700 εκατ. ευρώ. Έχουν, δηλαδή, προσδιοριστεί μέτρα ύψους 2,2 δισ. αλλά απομένει έναν άνοιγμα 700 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καλύψει αυτό το άνοιγμα με περικοπές συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.

Η επιτροπή προτείνει ευέλικτη εθνική σύνταξη, η οποία θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της αναλογικής σύνταξης (βάσει των εισφορών) και τα μέλη της οικογένειας. Δηλαδή, η σύνταξη πρέπει να μειώνεται όχι μόνο όταν αυξάνει η αναλογική σύνταξη, αλλά και όταν αυξάνει το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής παραδέχονται ότι το πόρισμα δεν έχει συμπεριλάβει ειδικές προβλέψεις για όσους ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά, τις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.

Προτείνεται επίσης η επιβολή νέων φόρων στους υψηλά αμειβόμενους, τραπεζικός φόρος ή φόρος στις μεγάλες περιουσίες για την ενίσχυση του ασφαλιστικού «κουμπαρά», που θα δημιουργηθεί για να υποστηρίξει το νέο σύστημα μέχρι το 2050.

Τρεις είναι οι κύριες κατευθύνσεις για να επιτύχει το νέο σύστημα: η πρώτη είναι η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής με την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, η δεύτερη είναι η επιβολή ασφαλιστικών εισφορών σε πρόσθετα εισοδήματα από εργασία που δεν υπάγονται σε ασφαλιστικές κρατήσεις και η τρίτη είναι η αύξηση των απασχολούμενων με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Ένας φορέας για όλους τους ασφαλισμένους
Ο στόχος θα πρέπει να είναι ένας εθνικός φορέας κοινωνικής ασφάλισης με ένταξη σε αυτόν όλων των φορέων κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών (διοικητική ενοποίηση), έπειτα από ουσιαστική ενοποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος κοινωνικής ασφάλισης.

Στην προοπτική αυτή, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετεξελίσσεται σε Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Δεν πρέπει να γίνει δεκτή καμία εξαίρεση, γιατί διαφορετικά το εγχείρημα της ενοποίησης θα υπονομευθεί στο σύνολό του. Όσον αφορά στις εισφορές:

- Eνιαία ποσοστά εισφορών και βάση υπολογισμού τους α) για κύρια σύνταξη, β) για επικουρική σύνταξη και γ) για εφάπαξ παροχές, με μόνη διάκριση αυτή σε μισθωτούς και αυτοτελώς απασχολούμενους.

- Καθιέρωση ενιαίου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, κύριας και επικουρικής, για παλιούς και νέους ασφαλισμένους, αφού προηγουμένως καθοριστεί με Αναλογιστική Μελέτη το ποσοστό, κατά το οποίο τόσο η κάθε σύνταξη χωριστά, όσο και όλες από κοινού, θα αναπληρώνουν τις αποδοχές του ασφαλισμένου.

γ) Ανακαθορισμός, κατ' επιταγήν των αρχών της συμμετοχικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης των γενεών, των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων με αναφορά στο νέο, ενιαίο τρόπο υπολογισμού της κύριας και επικουρικής σύνταξης για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Το νέο σύστημα των συντάξεων που προτείνει η επιτροπή είναι διανεμητικό με καθορισμένες εισφορές (Pay-As-You-Go Notional Defined Contributions). Βασίζεται στη λειτουργία Ατομικών Λογαριασμών «νοητής κεφαλαιοποίησης» (Individual Notional Accounts).

Το σύστημα διαφοροποιείται από την κεφαλαιοποίηση σε δύο βασικά σημεία: ο δείκτης, ο οποίος αποτελεί το εικονικό επιτόκιο ορίζεται από το νομοθέτη -το σύστημα παραμένει δημόσιο- και όχι από την αγορά, ενώ η συσσώρευση των εισφορών είναι εικονική, αφού το συσσωρευμένο κεφάλαιο χρησιμοποιείται για την πληρωμή των τωρινών συνταξιούχων.

Με αυτό τον τρόπο, οι συντάξεις γίνονται αυστηρά αναλογικές προς το εικονικό ποσό των συσσωρευμένων εισφορών. Το σύστημα αυτό υποστηρίζεται από μια εγγυημένη κοινωνική (εθνική) σύνταξη για εκείνους τους ασφαλισμένους που δεν θα έχουν την ολοκληρωμένη εργασιακή διαδρομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ 28 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)