Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΔΝΤ: Διαλύσαμε από λάθος υπολογισμούς Ελλάδα και Πορτογαλία

ΔΝΤ: Διαλύσαμε από  λάθος υπολογισμούς Ελλάδα και Πορτογαλία
Είναι το πρώτο από τα γαλλικά έντυπα που προσπαθεί να ρίξει φως και να κατανοήσει την έκθεση του Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Ιανουαρίου. Από τα γαλλικά μίντια μόνο το κρατικό κανάλι France2 είχε κάνει μια σύντομη αναφορά, ενώ κατά τα άλλα το θέμα έχει περάσει στα ψιλά της έντυπης δημοσιογραφίας. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα της «Μarianne» γίνεται συνεχής αναφορά στις συνέπειες που έχει υποστεί η Ελλάδα από την επιβολή της λιτότητας που επέβαλαν οι «ειδικοί» του ΔΝΤ και αυτό, όπως λέει, εξ αιτίας ενός λάθος στους υπολογισμούς...
«Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία!», γράφουν οι συντάκτες του άρθρου. «Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη».
Το απίστευτο αυτό κείμενο της 43σέλιδης έκθεσης του Ολιβιέ Μπλανσάρ έχει τίτλο: «Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές». Το λάθος αφορά σε έναν συντελεστή, γνωστό στην οικονομία με την ονομασία «πολλαπλασιαστής» (multiplicateur). Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις προβλέψεις είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες, ή κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία.
Το πρόβλημα είναι ότι τα δεδομένα αυτά ίσχυαν πριν από την κρίση, η οποία με την ανασφάλεια που έφερε στις χώρες, επηρέασε τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Στο «Πανόραμα της Παγκόσμιας Οικονομίας» που δημοσίευσε το ΔΝΤ τον περασμένο Οκτώβριο, αναγνωρίζει ότι με τις σημερινές συνθήκες, οι πολλαπλασιαστές κινούνται ανάμεσα στο 0,9 έως και το 1,7 (!) ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5. Την πληροφορία αυτή το ΔΝΤ την έχει γράψει στα ψιλά του «Πανοράματος» και μόνο οι ιδιαίτερα έμπειροι αναλυτές μπορούσαν να αντιληφθούν το μέγεθος της σημασίας της.
 Αβυσσαλέες συνέπειες
Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ αναγνωρίζει αυτό που κάθε πολίτης μπορούσε να αντιληφθεί περπατώντας για λίγο στις ρημαγμένες από τη λιτότητα αγορές των πόλεων της νότιας Ευρώπης –που όμως οι μεγάλοι εξπέρ στα γραφεία τους με τα κομπιουτεράκια τους φάνηκαν ανάξιοι να αντιληφθούν. Υποχρεώνοντας τις κυβερνήσεις της νότιας Ευρώπης σε δραστική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των συντάξεων, αναγνωρίζει η έκθεση, προκλήθηκε μια πτώση της εσωτερικής ζήτησης δύο με τρεις φορές ταχύτερη απ' ό,τι αναμενόταν.
Οι συνέπειες ήταν αβυσσαλέες: σειρά πτωχεύσεων, εκτίναξη της ανεργίας, τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας και της Λισαβόνας. «Ο πολλαπλασιαστής δεν είναι κάτι που πέφτει εξ ουρανού», εξηγεί ο Ερίκ Εγέρ, οικονομολόγος στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Οικονομικών Συγκυριών (OFCE). «Μεταβάλλεται ανάλογα με τις συγκυρίες: εξαρτάται από το σημείο του οικονομικού κύκλου στο οποίο βρισκόμαστε πάνω ή κάτω, από την πολιτική των γειτονικών χωρών, από το εάν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση στο νόμισμά μας. Μόνο συνυπολογίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία μπορούμε να εκτιμήσουμε τις συνέπειες μιας θεραπείας λιτότητας –και όχι εφαρμόζοντας έναν πολλαπλασιαστή επειδή λειτούργησε προηγούμενα, όταν η ανάπτυξη ήταν στο ραντεβού», υποστηρίζει ο Εγέρ.
Κι όμως, αυτά έκαναν τα λαμπρά μυαλά του ΔΝΤ. Τώρα που η ομολογία είναι και γραπτή, απομένει να πεισθούν Κομισιόν και ΕΚΤ, χωρίς αυτό να θεωρείται άμεσα εφικτό, σημειώνουν οι συντάκτες της «Μarianne». Παρατηρούν, ότι τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η θεραπεία θα έλθει μέσα από τη θεραπεία λιτότητας και συνεχίζουν να υποτιμούν τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη. Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι τέλος πάντων δεν υπάρχει έρευνα χωρίς να γίνονται λάθη, το νοητικά σοβαρό όμως, είναι η επανάληψη του λάθους. Το δε ασυγχώρητα σοβαρό, είναι .....η διαιώνιση ....του λάθους.

Έλληνες γίνονται Βούλγαροι για να μην πληρώσουν φόρους!

Έλληνες γίνονται Βούλγαροι για να μην πληρώσουν φόρους!
Γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ζουν σε ελληνικά χώματα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να βγάλουν Βουλγάρικες ταυτότητες και πινακίδες προκειμένου να γλιτώσουν κάποια από τα πολλά χαράτσια που επιβάλει η κυβέρνηση!
Η γειτονική χώρα τους τα παρέχει όλα: βουλγάρικες ταυτότητες και πινακίδες, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και τους απαλλάσσει από τεκμήρια, αφορολόγητα και έκτακτες εισφορές! Σύμφωνα με το star.gr έχει στηθεί μάλιστα για χάρη των φτωχών και ταλαιπωρημένων Ελλήνων ολόκληρη επιχείρηση!
Πιο συγκεκριμένα, έχουν δημιουργηθεί «κατάλληλα» γραφεία με εξειδίκευση στο πώς να «κλέψει κανείς το ελληνικό κράτος!» Οι επιχειρήσεις αυτές βοηθούν για παράδειγμα τους Έλληνες που είναι κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων να δημιουργούν εικονικές εταιρείες, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού!
Ήδη πάνω από 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κατόχων κυκλοφορούν στη χώρα με βουλγαρικές πινακίδες.
Το απίστευτο στην όλη υπόθεση, είναι ότι το θέμα δεν γίνεται υπό άκρα μυστικότητα, αντιθέτως ακόμη και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων με αναλυτικά κοστολόγια.
«Η διακίνηση των αυτοκινήτων στα σύνορα με τη Βουλγαρία δεν ελέγχεται!» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος ομοσπονδίας τελωνιακών υπαλλήλων Ελλάδος Δ.Τριμπόνιας, τονίζοντας πως έχει επανειλημμένα ενημερώσει τους αρμόδιους αλλά τίποτα από όσα έπρεπε δεν έγιναν!
«Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει τα 3 τελευταία χρόνια στην πολιτική ηγεσία πως υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και παράνομη διακίνηση αυτοκινήτων αλλά δεν πήραν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά ο κος Τριμπόνιας στο «πρωινό Αντ1», υπογραμμίζοντας πως αν θέλει η πολιτεία να αντιστρέψει την κατάσταση «θα πρέπει στον Προμαχώνα, το Ορμένιο και την Εξοχή να στηθούν τελωνιακά κλιμάκια και να κάνουν ελέγχους».

100% επιδοτήσεις για γυναικείες επιχειρήσεις


Ξεκινά τον Μάρτιο το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» 100% επιδοτήσεις για γυναικείες επιχειρήσεις. Παρέχει 100% χρηματοδότηση για να γίνουν γυναικείες εταιρείες.

Χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων ενοίκια, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικές εισφορές αλλά και νέες θέσεις εργασίας για άνεργες, σε επίσχεση και άλλες κατηγορίες γυναικών με χαμηλά εισοδήματα.

Το πρόγραμμα ξεκινά την 01/03/2013 και θα είναι ανοικτό έως 29/03/2013. Η επένδυση (μόνο για υπό σύσταση επιχειρήσεις) μπορεί να έχει προϋπολογισμό από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 100%.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι γυναίκες 18-64 ετών άνεργες ή απειλούμενες από ανεργία που προσδιορίζονται ως εξής:

• έχουν την ιδιότητα της ανέργου, ή

• έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ή

• έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ή

• απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόμενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας κλπ.

• αυτοαπασχολούμενες ασφαλισμένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Από τις παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται απολυμένες γυναίκες, των οποίων η σύμβαση καταγγέλθηκε από υπαιτιότητά τους, καθώς και απολυμένες, των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α’ βαθμού, εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απολύθηκαν λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι 40.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Ελληνικό ∆ημόσιο. Ενισχύονται δύο υποδράσεις:

ΥΠΟ∆ΡΑΣΗ 1 Ολοκληρωµένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες 18-35 ετών.

ΥΠΟ∆ΡΑΣΗ 2 Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες 36-64 ετών.

Τι χρηματοδοτείται:

Επιλέξιμες δαπάνες των επιχειρηματικών σχεδίων στο πλαίσιο του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:

• Λειτουργικές δαπάνες επιχείρησης (ενοίκια, λογαριασμοί ∆ΕΚΟ, δαπάνες ίδρυσης, δαπάνες παροχής υπηρεσιών νομικής και λογιστικής υποστήριξης, έξοδα προβολής κλπ.).

• Ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηματία (στον κύριο φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης).

• ∆απάνη παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηματικού σχεδίου.

• ∆απάνες για την παροχή υπηρεσιών mentoring / coaching από συμβούλους µε σκοπό την υποστήριξη των ωφελούμενων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για διάστηµα έξι (6) μηνών από την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

• ∆απάνες κατάρτισης του δικαιούχου επιχειρηµατία ή / και του νεοπροσλαμβανόµενου (ανέργου / άνεργης ή απειλούµενου / -ης από ανεργία) σε πιστοποιηµένο φορέα επαγγελµατικής κατάρτισης.

• Ετήσιο µισθολογικό κόστος (συµπεριλαµβανοµένων των ασφαλιστικών εισφορών) που θα προκύψει από τη δηµιουργία νέας θέσης εργασίας.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν µε τον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του στα τηλέφωνα 210-6985210 και το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥ∆ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Hackers προσπαθούν να υποκλέψουν κωδικούς e-banking από Ελληνικές Τράπεζες!

Ομάδα hackers, με πιθανολογούμενη προέλευση χώρες του εξωτερικού, έχουν εξαπολύσει από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2012, ηλεκτρονική επίθεση υποκλοπής κωδικών πρόσβασης σε συστήματα Ηλεκτρονικών συναλλαγών μεγάλων Ελληνικών Τραπεζών! 
 
 
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ και πληροφορίες του SecNews.gr, συμμορίες οργανωμένου έγκληματος που βρίσκονται πίσω από την διάπραξη της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής επίθεσης, προσπαθούν εδώ και αρκετό καιρό να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από ανυποψίαστους Έλληνες χρήστες συστημάτων e-banking!
 
Στις αρχές του Δεκεμβρίου 2012, εντοπίστηκε το κακόβουλο λογισμικό Eurograbber το οποίο είχε υποκλέψει 36 εκατομμύρια ευρώ από 30 χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η διασπορά του κακόβουλου λογισμικού ξεκίνησε από την Ιταλία, και γρήγορα επεκτάθηκε στην Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Οι επιθέσεις στοχοποιούσαν τόσο προσωπικούς υπολογιστές όσο και κινητές συσκευές.
 
Η κύρια στοχοποίηση του Eurograbber (μιας βελτιωμένης έκδοσης του Zeus/Zitmo), όπως ονόμαστηκε από την εταιρεία Versafe που πρώτη εντόπισε το συγκεκριμένο malware,  ήταν κυρίως ανυποψίαστοι πελάτες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) συστημάτων Τραπεζών.
Οι ηλεκτρονικοί απατεώνες αρχικά «μόλυναν» τους υπολογιστές των θυμάτων μέσω αλλοιωμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προσομοιάζουν με αυτά των Τραπεζών και μετά κατόρθωναν να παρακάμψουν την ρουτίνα επιβεβαίωσης της συναλλαγής από την τράπεζα...
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επίθεσης εναντίον των Ελληνικών Τραπεζών
Φαίνεται όμως ότι μετά την στόχευση σε Γερμανία,Ολλανδία και Ιταλία σειρά είχε και η χώρα μας. Κάποιοι, πιθανόν εκμεταλλευόμενοι την “επιτυχία” του κακόβουλου λογισμικού επιδιώκουν να κάνουν το ίδιο και στην Ελλάδα.
Ως γνωστόν οι περισσότερες Ελληνικές Τράπεζες χρησιμοποιούν διπλό-παράγοντα πιστοποίησης (two-factor-authentication) κατά την διενέργεια συναλλαγών.Ο κάθε χρήστης ηλεκτρονικής Τραπεζικής που είναι επιφορτισμένος με την διαχείριση του τραπεζικού του λογαριασμού, για να πραγματοποιήσει συναλλαγές, είναι απαραίτητο να εισάγει το username και τον κωδικό του (password) αλλα επιπρόσθετα διαθέτει και συσκευή-γεννήτρια ψευδοτυχαίων αριθμών-κωδικών τους οποίους και εισάγει κατά την διεξαγωγή σχεδόν κάθε συναλλαγής.
Ο ανυποψίαστος χρήστης λαμβάνει συνήθως ηλεκτρονικό μήνυμα ή σύνδεσμο προς ιστοτόπο που είναι στο έλεγχο των hackers. Με ενα απλό κλικ στον σύνδεσμο που έχει λάβει ο χρήστης, το κακόβουλο λογισμικό πραγματοποιεί εγκατάσταση στο τερματικό του χρήστη και παραμένει ανενεργό (εν υπνώση) μέχρις ότου ο χρήστης να κατευθυνθεί στην ιστοσελίδα κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την διενέργεια μιας συναλλαγής.
Την στιγμή που ο χρήστης εισάγει το username και τον κωδικό πρόσβασης, το κακόβουλο λογισμικό εντοπίζει την ακολουθία χαρακτήρων και την αποστέλει στο ηλεκτρονικό αποθετήριο (deposit) των hackers. Με την χρήση Java script ενημερώνει τον ανυποψίαστο χρήστη με ψευδές μήνυμα ότι λόγω αναβαθμίσεων στο σύστημα ασφάλειας της Τράπεζας θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια εικονική συναλλαγή ώστε να αναβαθμίσει την ασφάλεια του e-banking.
Φυσικά καμία ιδεατή συναλλαγή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, ούτε αυτό είναι σε γνώση της Τράπεζας. Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της “δοκιμαστικής” συναλλαγής ο χρήστης καλείτε να πληκτρολογήσει των ψευδοτυχαίο αριθμό από το σύστημα διπλής πιστοποίησης της Τράπεζας.
Ο αριθμός αυτός αυτόματα θα τοποθετηθεί με τη σειρά του στο αποθετήριο των hackers. Μια αυτοματοποιημένη διαδικασία (script) στη συνέχεια με χρήση των username/pass και two-factor code πραγματοποιεί άμεσα συναλλαγή για λογαριασμό των hackers. 
Ο τύπος της επίθεσης (man-in-the-browser) επιτρέπει στον επιτιθέμενο να αποκρύπτει και να τροποποιεί το περιεχόμενο που βλέπει ο χρήστης στον browser και κατ’επεκταση διαθέτει την δυνατότητα να αποκρύπτει συναλλαγές, ή λεπτομέρειες πληρωμών κλπ.

Ευπρόσδεκτη η Δημοκρατία του Βαρδάρη

Γράφει ο
Κωνσταντίνος Χολέβας
Το βουλγαρικό περιοδικό ΦΟΚΟΥΣ και η σκοπιανή εφημερίδα ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΝΤΟΝΙΑ δημοσίευσαν πληροφορίες, συμφώνως προς τις οποίες ο μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς πρότεινε στην κυβέρνηση της ΦΥΡΟΜ δύο εναλλακτικές λύσεις για το ζήτημα του ονόματος: Τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»» και τη «Δημοκρατία του Βαρδάρη». Αν όντως αυτό αληθεύει έχουμε ένα θετικό βήμα ως προς τα εθνικά μας θέματα. Η δεύτερη πρόταση , η «Δημοκρατία του Βαρδάρη», είναι η πρώτη πρόταση από τότε που ασχολείται ο κ. Νίμιτς, η οποία δεν περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Πιθανόν στη θετική εξέλιξη να έπαιξε ρόλο και η προσωπική συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις πρόσφατες διαβουλεύσεις του Νίμιτς με την ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ. Αποτελεί δε μία ένδειξη ότι παρά τα οικονομικά μας προβλήματα μπορούμε να στεκόμαστε αξιοπρεπώς στα εθνικά μας θέματα αρκεί να το πιστέψουμε και να το θέλουμε. Ως λαός και ως ηγεσία.
Φυσικά δεν συμφωνώ με το πρώτο από τα προτεινόμενα ονόματα. Η «Βόρεια Μακεδονία» ανακαλεί στη μνήμη περιπτώσεις όπως το Βιετνάμ και η Κορέα. Τα  Σκόπια θα προβάλλονται παγκοσμίως ως μοναδικοί χρήστες του κρατικού πλέον όρου Μακεδονία και θα δίδεται η εντύπωση ότι κάποια στιγμή δικαιούνται να ενωθούν με τη Νότια Μακεδονία, δηλαδή να διεκδικήσουν τη Βόρειο Ελλάδα. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε με δική μας υπογραφή αυτό το όνομα. Αν το δεχθούμε ανοίγουμε την πόρτα στα Σκόπια για να ενταχθούν σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και μετά από λίγους μήνες θα σπεύσουν να αποβάλλουν τον όρο Βόρεια και να κρατήσουν το Μακεδονία. Όπως έκαναν οι Ιορδανοί. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Βρετανοί κατασκεύασαν το κράτος της Υπερ-Ιορδανίας (Transjordan). Μετά από ένα χρόνο η Βουλή της νέας χώρας αποφάσισε να αποβάλει τον ιστορικά αδύναμο προσδιορισμό Υπέρ και κράτησαν τον ιστορικά, θρησκευτικά και γεωγραφικά σημαντικότατο όρο Ιορδανία, που προέρχεται από τον ποταμό Ιορδάνη. Ποιος θα τιμωρήσει τους σκοπιανούς αν προβούν σε μία αντίστοιχη αλλαγή αφού θα έχουν υφαρπάσει την υπογραφή μας; Μήπως θα στείλει στρατό ο ΟΗΕ να επιβάλει το συμφωνηθέν όνομα; Προφανώς όχι, όπως δεν έκανε τίποτε για να διώξει τον Αττίλα από την Κύπρο μας.
Μιλώντας για την Ιορδανία βλέπουμε ότι είναι μία ήδη γνωστή πρακτική νεότευκτες χώρες να παίρνουν το όνομά τους από τον μεγαλύτερο ποταμό της περιοχής. Άλλη αντίστοιχη περίπτωση είναι η Νιγηρία και η Δημοκρατία του Νίγηρος, από τον ομώνυμο ποταμό. Έτσι είναι λογική η πρόταση να ονομασθούν τα Σκόπια Δημοκρατία του Βαρδάρη. Βαρντάρ στη γλώσσα τους λέγεται ο ποταμός Αξιός που διασχίζει τη γείτονα χώρα και εκβάλλει δυτικά της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε  πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και πριν ο κομμουνιστής Τίτο κατασκευάσει το τεχνητό «μακεδονικό» έθνος η τότε Γιουγκοσλαβία ονόμασε την περιοχή Σκοπίων «Βάρνταρσκα Μπανοβίνα», επαρχία του Αξιού. Τα σχετικά γραμματόσημα είναι πλέον γνωστά από δημοσιεύσεις στον Τύπο και στο Διαδίκτυο.
Για την Ελλάδα το ζήτημα του ονόματος είναι πρωτίστως θέμα εθνικής αξιοπρεπείας. Να μην δώσουμε την εντύπωση ότι λόγω οικονομικής κρίσης κάνουμε παραχωρήσεις προς γείτονες και μάλιστα αδύναμους. Τί μηνύματα θα πάρουν οι ισχυρότεροι γείτονες και οι διεκδικούντες εδάφη και ΑΟΖ; Επιπλέον είναι και ζήτημα υπερασπίσεως της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς. Αν τα Σκόπια καθιερωθούν διεθνώς με όνομα που θα περιέχει – έστω και με προσδιορισμό- τον όρο Μακεδονία, πολύ σύντομα και εμείς οι Βορειοελλαδίτες, αλλά και οι Απόδημοι Έλληνες Μακεδόνες, δεν θα μπορούμε να ονομαζόμαστε έτσι.
Υπό αυτό το σκεπτικό η ονομασία «Δημοκρατία του Βαρδάρη» είναι ευπρόσδεκτη από τον Ελληνισμό. Προστατεύει ταυτοχρόνως και την ιστορία και την καλή γειτονία

Δώστε χέρι στην ειρήνη, μην κάθεστε σε απόσταση !!




Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 13 Ιαν 2013 Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
ΧασάνΤζεμάλh.cemal@milliyet.com.tr


Μάλιστα, το Κουρδικό πρόβλημα,  δεν είναι μόνο Κουρδικό πρόβλημα!!

Ποια είναι η πορεία μιας ειρηνικής λύσης στο Κουρδικό πρόβλημα, που με το πρόβλημα σπάνε τα δεσμά των όπλων, δηλαδή που ανοίγει το δρόμο για την κάθοδο του ΡΚΚ από τα βουνά, για μια πραγματική ειρήνη στην πόρτα της Τουρκίας, για ένα κράτος δικαίου με πρώτης κατηγορίας δημοκρατία, με ταχύτερη ανάπτυξη, για ακόμα περισσότερη ευτυχία και ευημερία.
Ναι, η άρνηση της Κουρδικής ταυτότητας είναι Κουρδικό πρόβλημα.
Η άρνηση της Κουρδικής γλώσσας, η άρνηση της  εκπαίδευσης στην Κουρδική γλώσσα, η άρνηση της ισότητας των Κούρδων συμπατριωτών μας, είναι Κουρδικό πρόβλημα…
Όμως επισημαίνω
Το Κουρδικό πρόβλημα, φυσικά δεν είναι μόνο Κουρδικό πρόβλημα.
 Σ’ αυτά τα εδάφη, το Κουρδικό πρόβλημα ταυτόχρονα είναι και πρόβλημα ειρήνης.
Είναι πρόβλημα Δημοκρατίας
Είναι πρόβλημα ενός κράτους δικαίου
Είναι πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Είναι πρόβλημα ελευθερίας
Είναι πρόβλημα επιρροής στην εξωτερική πολιτική
Μην ξεχνάτε ποτέ:
Το κουρδικό πρόβλημα, είναι ταυτόχρονα πρόβλημα ανέχειας (φαγητού) και εργασίας, είναι πρόβλημα ακόμα ταχύτερης ανάπτυξης.
Εκείνοι που αρνούνται την Κουρδική ταυτότητα, είδαν όλοι πολύ δημοκρατία σ’ αυτά τα εδάφη..
Για παράδειγμα, λένε,«δημοκρατία σαν αυτή  που υπάρχει στη ΕΕ, διαμελίζει την Τουρκία».
Λένε ότι σε ένα πραγματικό δημοκρατικό κράτος, οι αποσχιστικές δυνάμεις κουβαλούν νερό στο μύλο.
Λένε ότι τα Κουρδικά, η Κουρδική εκπαίδευση, υποδαυλίζουν την απόσχιση.
Λένε ότι τα πολλά ανθρώπινα δικαιώματα, εμποδίζουν «τον αγώνα με την τρομοκρατία».
Λένε πρώτα ο αγώνας με την τρομοκρατία και στη συνέχεια οι ελευθερίες και τα’ ανθρώπινα δικαιώματα.
Έτσι πέρασαν τα χρόνια.
Έτσι κόπηκε και η όρεξη για εκδημοκρατισμό.
Έτσι καταδικάστηκε και το κράτος δικαίου, σε δεύτερης κατηγορίας κράτος.

Με το σκεπτικό  εάν είναι πατρίδα το εν λόγω θέμα, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες !! ("οδοντόκρεμες"). Έβγαλαν το κράτος εκτός δικαίου. Και έκαναν το κράτος να εγκληματήσει.
Έτσι γεννήθηκαν αυτοί τουΣουσουρλούκ(*)
Έτσι δημιουργήθηκαν αυτοί της Έργκένεκον.(**)
Έτσι διαπράχθηκαν οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες του βαθέως κράτους, έτσι έγιναν οι αηδιαστικές απόπειρες δολοφονιών.
Όσοι υποστήριζαν την ειρήνη, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ελευθερία και τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, με τη σφραγίδα του «τρομοκράτη», πετάχτηκαν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
Έτσι αγνοήθηκαν οι ελευθερίες.
Για να επιλυθεί το πρόβλημα της ανέχειας και της εργασίας, για να τελειώσει το πρόβλημα της ανεργίας, για ν’ ανέβει ο πήχης της εκπαίδευσης, της υγείας και της ευημερίας , θα πρέπει οι πόροι οι οποίοι δαπανώνται για τα όπλα, να επενδυθούν στην ανάπτυξη.
Δεν επενδύθηκαν στην ειρήνη, επενδύθηκαν στον πόλεμο.
Δεν επενδύθηκαν στην ευτυχία , επενδύθηκαν στο αίμα και τα δάκρυα.
Δεν είναι κρίμα?
Θα μου πείτε για όνομα του θεού
Όμως τι έγινε μέχρι σήμερα?
Για όνομα του θεού, μπορείτε να μου πείτε που ξοδεύονται οι τεράστιες υλικές  και πνευματικές πηγές, που έχουμε φτάσει και τι έχουμε χειροπιαστό εκτός από αίμα και δάκρυα?
Επαναλαμβάνω.
Το Κουρδικό πρόβλημα, δεν είναι μόνο Κουρδικό πρόβλημα.
Ταυτόχρονα είναι πρόβλημα ειρήνης και δημοκρατίας αυτής της χώρας.
Είναι πρόβλημα του κράτους δικαίου.
Είναι πρόβλημα δικαιοσύνης.
Είναι πρόβλημα ελευθερίας.
Είναι πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Είναι πρόβλημα πείνας και εργασίας.
Είναι πρόβλημα ανάπτυξης.
Είναι πρόβλημα επιρροής στην εξωτερική πολιτική.

Ποια είναι η πορεία μιας ειρηνικής λύσης στο Κουρδικό πρόβλημα, που με το πρόβλημα σπάνε τα δεσμά των όπλων, δηλαδή που ανοίγει το δρόμο για την κάθοδο του ΡΚΚ από τα βουνά, για μια πραγματική ειρήνη στην πόρτα της Τουρκίας, για ένα κράτος δικαίου με πρώτης κατηγορίας δημοκρατία, με ταχύτερη ανάπτυξη, για ακόμα περισσότερη ευτυχία και ευημερία.

Να μην σας βγαίνει καθόλου από το μυαλό:

Το Κουρδικό πρόβλημα δεν είναι μόνο Κουρδικό πρόβλημα !!

Για να γυρίσουμε από το σκοτάδι στο φως, είναι δικό μας θέμα, είναι στα χέρια όλων μας.

Μην φοβάστε, μην διστάζετε, δώστε χέρι στην ειρήνη, μην στέκεστε μακριά απ’ την ειρήνη…

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ;


H απόσταση ανάμεσα στις δύο ράγες των σιδηροδρομικών γραμμών στις ΗΠΑ είναι 4 πόδια και 8,5 ίντσες (143,5 cm). Μάλλον παράξενος αριθμός. Γιατί άραγε έχει επιλεγεί το συγκεκριμένο διάκενο;
Διότι ο σιδηρόδρομος στις ΗΠΑ κατασκευάστηκε με τον τρόπο που είχε κατασκευαστεί ο σιδηρόδρομος στην Αγγλία, από Άγγλους μηχανικούς που μετανάστευσαν, και οι οποίοι θεώρησαν ότι θα ήταν καλή σκέψη, επειδή θα επέτρεπε να χρησιμοποιηθούν υπάρχουσες ατμομηχανές από την Αγγλία.
Και τότε, γιατί οι Άγγλοι κατασκεύασαν τις ατμομηχανές τους έτσι; Διότι οι πρώτες σιδηροδρομικές γραμμές κατασκευάστηκαν από τους ίδιους μηχανικούς που κατασκεύαζαν τραμ, στο οποίο χρησιμοποιούσαν ήδη το συγκεκριμένο διάκενο.


Kαι γιατί αυτό το διάκενο στο τραμ; Διότι οι κατασκευαστές του τραμ ήταν και κατασκευαστές αμαξών, που χρησιμοποιούσαν τα ίδια εργαλεία και τις ίδιες μεθόδους.
Και γιατί οι άμαξες έχουν αυτό το διάκενο; Διότι, παντού στην Ευρώπη, και στην Αγγλία, οι δρόμοι είχαν λούκια για τους τροχούς των αμαξών και ένα διαφορετικό διάκενο θα προκαλούσε διαρκώς βλάβες στους άξονες.
Και γιατί τα λούκια απέχουν τόσο μεταξύ τους; Διότι οι πρώτες μεγάλες οδοί στην Ευρώπη είχαν κατασκευαστεί από τους Ρωμαίους, με σκοπό να μετακινούνται εύκολα οι λεγεώνες τους. Οι πρώτες άμαξες ήταν οι πολεμικές άμαξες των Ρωμαίων. Οι άμαξες αυτές ήταν ιππήλατες: τις τραβούσαν δύο άλογα, τα οποία κάλπαζαν δίπλα-δίπλα και έπρεπε να απέχουν μεταξύ τους, ούτως ώστε το ένα άλογο να μην ενοχλεί το άλλο κατά τον καλπασμό. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερότητα της άμαξας, οι τροχοί δεν έπρεπε να είναι ευθυγραμμισμένοι με τα ίχνη των αλόγων, ενώ δεν έπρεπε να είναι και πολύ απομακρυσμένοι, έτσι ώστε να αποτρέπονται τα ατυχήματα κατά την διασταύρωση δύο αμαξών στην ίδια οδό.
Ιδού λοιπόν η απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα! Το διάκενο στις ράγες των Αμερικανικών σιδηροδρόμων εξηγείται, αφού 2.000 χρόνια νωρίτερα, σε μιαν άλλη ήπειρο, οι ρωμαϊκές άμαξες κατασκευάζονταν ανάλογα με το φάρδος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων.

Και τώρα, το κερασάκι στην τούρτα: Υπάρχει και μια προέκταση αυτής της ιστορίας με το διάκενο στις ράγες και τα καπούλια των αλόγων. Αν δει κανείς το Αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο στην εξέδρα εκτόξευσής του, μπορεί να παρατηρήσει δύο πλευρικές δεξαμενές καυσίμων που είναι στηριγμένες εκατέρωθεν της κεντρικής δεξαμενής.
Η εταιρεία Thiokol κατασκευάζει αυτές τις δεξαμενές στο εργοστάσιό της στην Γιούτα. Θα ήθελαν να τις κάνουν μεγαλύτερες, αλλά οι δεξαμενές αποστέλλονται σιδηροδρομικώς στο σημείο εκτόξευσης. Η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του εργοστασίου και του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ περνά από μια σήραγγα, κάτω από τα Βραχώδη Όρη.
Αυτή η σήραγγα περιορίζει το μέγεθος των δεξαμενών στο πλάτος που έχουν τα καπούλια δύο αλόγων.
Έτσι, το πλέον εξελιγμένο μεταφορικό μέσον του κόσμου, το διαστημικό λεωφορείο, εξαρτάται από το φάρδος του κώλου ενός αλόγου.
Τα καπούλια των αρχαίων αλόγων ελέγχουν σχεδόν τα πάντα!!!!
Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να κρατάτε στα χέρια σας παράξενες προδιαγραφές και θα αναρωτιέστε ποιος κώλος τις επινόησε, θα έχετε θέσει το σωστό ερώτημα.

ΟΜΠΑΜΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Υπαρκτά ονόματα από τους τηλεφωνικούς καταλόγους Ελλάδας
Ακίνδυνος Αλβανός
Σεραφείμ Μπουφές
Σουλτάνα Κουτσουκλανιότογλου
Αγλαΐα Βουνοτρυπίδου
Τίμιος Τέλειος
Νύκτα Δράκουλα
Κάρολος Φρίκης
Κάρολος Σκορδαλιάς
Βρασίδας Βρυκόλακας
Ιππουργός Ξυπόλυτος
Κροίση Πετρελαίου
Πέτσας Καλοψημένος
Αριστομένης Φάλαινας
Ολυμπία Φάρσαλα
Ολυμπία Τρίκαλα
Σεβαστή Φέτα
Πύργος Ηλίας
Κλεοπάτρα Κοκαλιάρογλου
Περσεφόνη Τρομπέτα
Λητώ Βρακάκη
Ευλογέτα Τσουτσούνη
Πόθος Καρπός
Λέλα Τρέλα
Ζήσης Γεράσης
Φρίξος Σπάτουλας
Φρίξος Χατζησαλάτας
Αντωνία Χατζηρούφα
Αριστοτέλης Ξεσφυγγούλης
Ηλίας Σφίγγης
Αριστοκράτης Ξεσφίγγης
Κάρολος Κινέζος
Ελπιδοφόρος Προσπαθόπουλος
Φανούριος Μπινές
Ακριβή Γουρούνα
ΡοδόλφοςΠαπιομύτογλου
Άννα Γούλα
ΧαριτωμένηΤαράτσα
Αμανάτιος Βελόνας
Αριστοτέλης Βερίκοκος
Ειρηνονίκη Γαμβρού
Όμηρος Λουκάνικας
Σαριμπάλα Ζωγραφίνα
Παγώνα Σίγουρα
Αρσινόη Σουβλάκη
Ανθούλα Καπνιστή
Παρασκευή Μεσημέρη
Κυριακή Μεσημέρη
Παρθένα Τσιμπούκα
Μάρτης Απρίλης
Ζαμπέτα Φέτα
Βούτα Κασσιανή
Παρθένα Γαμίδου
Ροδάμανθης Φουκαράς

ΞΥΠΝΗΣΤΕ....

>    Μετά την τελευταία επιστολή μου την οποία φαίνεται ότι δεν κατανοήσατε επανέρχομαι με την προσδοκία ότι θα μπορέσω να σας κάνω κατανοητά τα αυτονόητα τα οποία παριστάνετε ότι αγνοείτε.
>    Μη βασίζεσθε στο ότι οι εν αποστρατεία στρατιωτικοί θα κάνουν πάντα το κατ' εσάς αυτονόητο δηλ. να σωπαίνουν. Όσο αδιαφορείτε, τόσο η οργή θα αυξάνεται, η πίεση στο καζάνι θα ανεβαίνει και αυτό τελικά θα σκάσει. Κάνετε λοιπόν το αυτονόητο. Ανακουφίστε την πίεση πριν είναι πολύ αργά. Οι στρατιωτικοί δεν είναι εχθροί σας για να τους συμπεριφέρεσθε με τέτοιο τρόπο.
>    Εάν δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που πρέπει (δηλ. την δίκαια αντιμετώπισή τους), κάνετε κάτι άλλο: Δείξτε έμπρακτα ότι και εσείς είστε διατεθειμένοι να συμπάσχετε με εμάς. Μειώστε τις πάσης φύσεως αποδοχές και αποζημιώσεις,  δικές σας και των διαφόρων ημετέρων κομματικών "manager" οργανισμών του δημοσίου, από το προκλητικό επίπεδο των 8000+ευρώ, σε επίπεδο κάτω από 2000ευρώ. Τότε και εμείς θα καταλάβουμε ότι έχετε διάθεση να υποστηρίξετε την κοινή προσπάθεια συμμετέχοντας στις θυσίες μας.
>    Μπορεί να χρειασθεί να πάμε στα συσσίτια της εκκλησίας να σιτισθούμε αλλά θα πάμε μαζί με εσάς, δεν θα πάμε μόνοι μας. Να αισθανθούν (ίσως) και οι οικογένειες σας αυτό που οι δικές μας αισθάνονται. Μόνον τότε θα μπορείτε να λέτε ότι προσφέρετε στον τόπο.
>    Η αντίδρασή μας δεν πρόκειται να καμφθεί, θα επανερχόμαστε συνεχώς μέχρι να καταλάβετε τις υποχρεώσεις σας. Ο ηγέτης πρέπει να συμπάσχει με το λαό αλλιώς δεν μπορεί να λογίζεται έτσι. Σας φωνάζω δυνατά ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Μη μας αναγκάζετε να αντιδρούμε με τρόπο που δεν έχουμε συνηθίσει.
>    Υπογράψατε με ευκολία την παράδοση της ανεξαρτησίας μας, σε αυτούς τους οποίους πολεμήσανε οι γονείς μας στα βουνά, τη θάλασσα, την μέση Ανατολή και έχυσαν ποταμούς αίματος για να είμαστε ελεύθεροι. Έστω ότι δεν μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά. Για να αποκτήσουμε όμως πάλι την ανεξαρτησία μας πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ τις ίδιες θυσίες, μήτε υμών εξαιρουμένων.

 Βασίλειος Παναγιάρης

 Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε.α.)

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)