Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήριο λόγω ημιυπαίθριων

Την απόσυρση της διάταξης, με την οποία οι ημιυπαίθριοι χώροι που έχουν δηλωθεί και τακτοποιηθεί θεωρούνται τεκμήριο, αποφάσισε η κυβέρνηση.

"Οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011, αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο Υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Την απόσυρση της διάταξης είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου με δηλώσεις του στο Mega.
Το σκεπτικό του κ. Οικονόμου είναι ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν διπλά όσοι δήλωσαν και πλήρωσαν για να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους χώρους των οποίων τη χρήση είχαν παρανόμως αλλάξει.
«Tο κράτος εμφανίζεται αναξιόπιστο στο θέμα των ημιυπαιθρίων, παρότι είναι σωστή η ρύθμιση», επιχείρησε να κάνει την αυτοκριτική του ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος στη φορολογία ακινήτων είπε ότι, το σχέδιο είναι, αντί να υπάρχουν οι δεκάδες επιβαρύνσεις, να ενοποιηθούν σε δύο φόρους, ένας υπέρ του δήμου και ένας υπέρ του δημοσίου, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ελαφρά μείωση από τους δεκάδες φόρους, που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο τέλος της χρονιάς τελειώνει και το «χαράτσι» στη ΔΕΗ, ενώ σημείωσε ότι οι αντικειμενικές αξίες θα καταργηθούν με τον τρόπο που υπάρχουν σήμερα.

"Ομοίως αποσύρονται οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου και αφορούν σε θέματα της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, πριν από τη συζήτηση των διατάξεων στη Βουλή", επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών "πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τη Ν.Δ. να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες".

Αν μη τι άλλο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών -στην πολιτική ηγεσία του οποίου εκπροσωπείται η ΝΔ μέσω του υφυπουργού Γιάννη Μουρμούρα- απευθύνει δημοσίως πρόσκληση στη ΝΔ να επανέλθει στο διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα..

Πληρωμές φόρων με κάρτα απευθείας στο site της ΓΓΠΣ

Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για σταδιακό κλείσιμο όλων των δημόσιων ταμείων που λειτουργούν στις εφορίες. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου όλες οι πληρωμές φόρων θα μπορούν να γίνονται με τη χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Μαζί με τη μείωση του αριθμού των εφοριών από τις περίπου 300 που ήταν στις αρχές του 2011 σε λιγότερες από 100 έως το τέλος του 2012, η τρόικα έχει ζητήσει και έχει περιλάβει στο νέο μνημόνιο την κατάργηση των ταμείων στις εφορίες που θα παραμείνουν. Σήμερα σε κάθε εφορία λειτουργεί ταμείο στο οποίο οι φορολογούμενοι πληρώνουν κάθε είδος φόρου και προμηθεύονται παράβολα. Η τρόικα θεωρεί ότι η λειτουργία ταμείων στις εφορίες είναι σπατάλη ανθρώπινων πόρων καθώς το ρόλο του ταμία του δημοσίου μπορούν κάλλιστα να παίξουν οι τράπεζες οι οποίες, ούτως ή άλλως, εισπράττουν για λογαριασμό του δημοσίου μεγάλο αριθμό φόρων, εισφορών και τελών (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας κλπ).

Για το κλείσιμο όμως των δημοσίων ταμείων χωρίς τη δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στις συναλλαγές των φορολογούμενων θα πρέπει να γίνουν μερικά βήματα προετοιμασίας για την επόμενη ημέρα. Ένα σημαντικό βήμα είναι αυτό της παροχής της δυνατότητας πληρωμής φόρων απευθείας στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr).

Οι πληρωμές θα γίνονται με τη χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας. Να σημειωθεί ότι σήμερα για να πληρώσει ένας φορολογούμενος με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα θα πρέπει να επισκεφθεί κάποια εφορία (ΔΟΥ) ή να κάνει χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών τραπεζικής εξυπηρέτησης (web banking) που προσφέρουν οι τράπεζες. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να είναι συνδρομητές των ιντερνετικών τραπεζικών υπηρεσιών, ενώ στο δικτυακό τόπο της ΓΓΠΣ οι πληρωμές θα μπορούν να γίνονται άμεσα χωρίς εγγραφές και άλλες διατυπώσεις. Το μόνο που θα χρειάζεται ο φορολογούμενος θα είναι να έχει στη διάθεσή του τον αριθμό πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής του φόρου και επαρκές υπόλοιπο στην πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα.

Οι εργαζόμενοι "πληρώνουν" την εισφοροδιαφυγή...


Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν με στέρηση παροχών ή ακόμη και συντάξεων, την αδυναμία ή την άρνηση του εργοδότη τους να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία, τις οποίες όμως, έχει παρακρατήσει από τους μισθούς τους.

Αυτό προβλέπει διάταξη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που αλλάζει άρδην τον τρόπο που θα πληρώνονται και θα βεβαιώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές.

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Εργασίας στην πράξη, μετατρέπει τους εργαζόμενους σε βασικούς υπεύθυνους για τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής. Εκτός από την… καταβολή των μισθών τους, η οποία θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τράπεζας, θα «κυνηγούν» τους εργοδότες και για την καταβολή των εισφορών.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι, εντός του επομένου του μήνα υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ)θα διενεργείται μηχανογραφικός έλεγχος σύγκρισης δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών για κάθε προηγούμενη μισθολογική περίοδο. Ο έλεγχος καθιερώνεται υποχρεωτικά ως τυπική ελεγκτική διαδικασία και ολοκληρώνεται εντός του μεθεπομένου αυτού της απασχόλησης μήνα.

Εάν από τη διενέργεια του ελέγχου αυτού, προκύψει ότι δεν έχουν καταβληθεί στο σύνολό τους οι εισφορές που δηλώθηκαν στην ΑΠΔ τότε συντάσσεται Πράξη Επιβολής Εισφορών σε βάρος του εργοδότη.

Στις περιπτώσεις που δεν έχουν καταβληθεί οι συνολικές εισφορές που δηλώθηκαν με την ΑΠΔ, η ασφαλιστική ιστορία των απασχολούμενων δεν ενημερώνεται. Για να υπάρξει ενημέρωση, θα πρέπει ο εργαζόμενος να προχωρήσει σε σύνταξη, σε βάρος τουεργοδότη του, Πράξης Επιβολής Εισφορών. Μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες από την ολοκλήρωση του Ελέγχου Δηλωθεισών – Καταβληθεισών Εισφορώνκαι εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, θα ενημερώνονται άμεσα οι υπόχρεοι εργοδότες να προσέλθουν για διακανονισμό των οφειλών που έχουν προκύψει.

Ο διακανονισμός διενεργείται μία φορά ανά διετία από το αρμόδιο Υποκατάστημα ως εξής:

Εξόφληση της διαφοράς υποβληθεισών-καταβληθεισών εισφορών σε διάστημα 3 μηνών από την επίδοση της Πράξης Επιβολής Εισφορών χωρίς επιβάρυνση του κεφαλαίου με πρόσθετα τέλη καθυστέρησης.
Με άλλη διάταξη, ορίζεται πως δεν μεταβάλλει το χρόνο υπολογισμού των εισφορών (δηλαδή τον ημερολογιακό μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία) η καθυστέρηση, από οποιαδήποτε αιτία, της πληρωμής του μισθού.

Με το άρθρο 27 του σχεδίου νόμου, ορίζεται επίσης, ότι ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ΙΚΑοι οποίες δεν καταβάλλονται εμπροθέσμως επιβαρύνονται με πρόσθετο τέλος από την επόμενη ημέρα εκείνης κατά την οποία έληξε η προθεσμία καταβολής τους.

Το ποσοστό του προσθέτου τέλους ορίζεται σε 3% για το διάστημα καθυστέρησης που αντιστοιχεί στην επομένη της προθεσμίας λήξης της προθεσμίας καταβολής και μέχρι το ημερολογιακό τέλος του μήνα αυτού και σε 1% για κάθε επόμενο μήνα και μέχρι 100% συνολικά.

Βέβαια, το σχέδιο νόμου προβλέπει, όπως ορίζει άλλωστε και το Μνημόνιο, μείωση εισφορών της τάξης των 5 ποσοστιαίων μονάδων, στους εργοδότες που μαζί με τα στοιχεία απασχόλησης και ασφάλισης των απασχολούμενων σε αυτούς προσώπων, δηλώνουν με τις ΑΠΔ που υποβάλλουν στο ΙΚΑ και τα στοιχεία που προσδιορίζουν το φόρο μισθωτών υπηρεσιών. Βασική προϋπόθεση, η ταυτόχρονη καταβολή εισφορών και αποδοχών.

Μαθητές με δάκρυα στα μάτια ψάλλουν τον ΕθνικόΎμνο

Τι πρέπει να κάνετε με τις αποδείξεις για την εφορία φέτος

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να θυμάστε ότι για να μην πληρώσετε επιπλέον φόρο εφέτος θα πρέπει να έχετε συγκεντρώσει την περασμένη χρονιά αποδείξεις ίσες με το 25% του μεικτού εισοδήματός σας (2.500 για εισόδημα 10.000 ευρώ για παράδειγμα).Παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ενώ έχετε το δικαίωμα να συγκεντρώσετε ως και το ποσό των 15.000 ευρώ σε αποδείξεις δεν θα έχετε καμία έκπτωση του φόρου ακόμη και αν είναι κατά πολύ περισσότερες από το 25% που πρέπει να συγκεντρώσετε.

Για παράδειγμα για φορολογούμενο με εισόδημα 10.000 ευρώ χρειάζονται αποδείξεις 2.500 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος υποβάλει αποδείξεις 3.000 ευρώ δεν έχει κανένα κέρδος, αν όμως υποβάλει λιγότερες, 2.000 ευρώ για παράδειγμα, θα πληρώσει επιπλέον φόρο ίσο με το 10% των αποδείξεων που λείπουν, δηλαδή 50 ευρώ.

Οι αποδείξεις εξασφαλίζουν μόνο το αφορολόγητο που προβλέπεται ανάλογα με το εισόδημά σας.

Οι αποδείξεις είτε υποβάλετε γραπτώς, είτε ηλεκτρονικώς τη δήλωση θα πρέπει να φυλαχθούν στο σπίτι ώστε σε περίπτωση ελέγχου να έχετε τη δυνατότητα να τις προσκομίσετε στην εφορία.

Πού θα συμπληρωθούν οι αποδείξεις στη δήλωση

Πρέπει να γράψετε το ποσό των αποδείξεων στο έντυπο Ε1 στον κωδικό 049

Αν έχετε δαπάνες με τη λεγόμενη φοροκάρτα θα πρέπει να συμπληρώσετε το ποσό στον κωδικό 341 του πίνακα 10 της δήλωσης.

Ποιες αποδείξεις είναι “άκυρες”

Πρέπει οπωσδήποτε να φαίνεται η επωνυμία της επιχείρησης, το ΑΦΜ, η ημερομηνία και το ποσό. Αλλιώς δεν λαμβάνεται υπόψη ως έγκυρη η απόδειξη.

Ποιες αποδείξεις “δεν περνάνε”

Δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες για ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες γενικά, για εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και όσες δαπάνες με βάση άλλες φορολογικές διατάξεις λαμβάνονται υπόψη για φορολογικές ελαφρύνσεις.

Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει η Τρόικα

Το κλείσιμο των μη λειτουργικών εφοριών και την αποχώρηση τουλάχιστον διακοσίων εφοριακών ζητά η Τρόικα, που επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Τα στελέχη της "τριμερούς" έρχονται με στόχο να παρακολουθήσουν την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και τις διαδικασίες σύνταξης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2013 - 2016.

Το βάρος θα πέσει στην επισκόπηση των δαπανών γενικής κυβέρνησης και ειδικότερα στον εξορθολογισμό της δημόσιας δαπάνης και στην αποτελεσματικότερη κατανομή των δημοσιονομικών πόρων.

Την Τρίτη, τα στελέχη της Τρόικας θα βρεθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να δώσουν "εξηγήσεις" για την έως τώρα δράση τους στην Ελλάδα.

Οι "Τροϊκανοί" θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων ευρωβουλευτών ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

Μάλιστα, υπάρχει πρόταση, η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερις μήνες, ώστε να ελέγχονται και να "απολογούνται" για την πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα.

Κλιμάκιο την Κομισιόν για "ξεκλείδωμα" των αποκρατικοποιήσεων

Τη Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα και ειδικό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να βρεθεί η φόρμουλα και να ξεπεραστεί το εμπόδιο που έχει προκύψει για σειρά εταιρειών του Δημοσίου, όπως ο Ιππόδρομος (ΟΔΙΕ), η ΛΑΡΚΟ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και άλλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το πρόβλημα σχετίζεται με τις κρατικές ενισχύσεις που έχουν πάρει πολλές από τις υπό κρατικοποίηση σήμερα επιχειρήσεις του Δημοσίου, κάποιες από τις οποίες κατά καιρούς δανειοδοτήθηκαν από ελληνικές τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, όμως δεν στάθηκαν ικανές να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Σήμερα, η ΕΕ ζητά την επιστροφή των εν λόγω χρημάτων, τα οποία θεωρεί κρατικές ενισχύσεις, γεγονός που θέτει άμεσα σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τις εναλλαγές κυβερνήσεων στην Ελλάδα, προέκυψαν περίπλοκα ζητήματα, τεχνικά και νομικά, που εμποδίζουν την πώλησή τους, όπως για παράδειγμα το ότι στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, η Εθνική Τράπεζα και η ΔΕΗ είναι ταυτόχρονα και συνέταιροι και πιστωτές της.

Μειώνουν τους εισακτέους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δραματική μείωση στον αριθμό των εισακτέων σε δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές σχεδιάζει για φέτος το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο αριθμός των θέσεων για τους νέους φοιτητές με δυσκολία θα πλησιάσει τις 70.000.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν σχολές όπως οι στρατιωτικές, οι αστυνομικές και 80 σχολές, όπως οι παιδαγωγικές, οι λεγόμενες καθηγητικές (ιστορίας, φυσικής, χημείας, μαθηματικών, φιλολογίας, φιλοσοφίας κ.ά.), οι ιατρικές, οι πολυτεχνικές της περιφέρειας και τα ξενόγλωσσα τμήματα.

Συγκεκριμένα θα υποστούν περικοπές σε 14 τμήματα Παιδαγωγικών, σε 6 τμήματα Φιλολογίας, σε 5 τμήματα Φιλοσοφίας, σε 5 τμήματα Βιολογίας, σε 8 Ιστορίας, σε 2 Αγγλικής Φιλολογίας, σε 2 Γαλλικής Φιλολογίας, σε 2 Ιταλικής Φιλολογίας, σε 2 Γερμανικής Φιλολογίας, σε 5 Φυσικής, σε 4 Χημείας, σε 7 Ιατρικές, σε 3 Νομικές και σε 20 Πολυτεχνικές της περιφέρειας.

Μείωση στον αριθμό των εισακτέων, όπως σημειώνει ρεπορτάζ στο "Έθνος", θα δεχτούν στην πραγματικότητα σχεδόν όλα τα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αλλά δεν θα είναι της έκτασης των προαναφερθέντων.

Ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να ανακοινωθεί λίγο πριν από την έναρξη των εξετάσεων που αρχίζουν στις 21 Μαΐου.

Το δραστικό ψαλίδι στον αριθμό των εισακτέων ξεκίνησε από το 2011, όταν ο αριθμός των εισακτέων έφτασε στις 74.440 θέσεις ενώ το 2010 ήταν 84.690.

Η χρονιά φέτος αναμένεται να είναι ακόμα δυσκολότερη, αφού τα ίδια ιδρύματα ζητούν μείωση κατά 50% επειδή τα κονδύλια τους έχουν μειωθεί τόσο πολύ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις άμεσες ανάγκες τους, ενώ έχουν σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Μέρκελ: Καταστροφική η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε πως θα ήταν "καταστροφικό" να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, που θα γινόταν "απίστευτα εξασθενημένη", σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC η οποία θα μεταδοθεί τη Δευτέρα.

"Έχουμε πάρει την απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά επίσης πολιτική", δηλώνει η Άνγκελα Μέρκελ, οι δηλώσεις της οποίας είναι μεταφρασμένες στα αγγλικά.

"Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: "Δεν σας θέλουμε πια'", πρόσθεσε.

"Εξάλλου οι (ευρωπαϊκές) συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: 'Ποιος θα είναι ο επόμενος;' Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη", συνέχισε.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα, που ήταν το αντικείμενο δύο ευρωπαϊκών σχεδίων διάσωσης, έχει μπροστά της ένα "μακρύ και δύσβατο δρόμο" αλλά θα ήταν ένα "τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα" να εγκαταλείψει το ευρώ.

"Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες", πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε για την ανάδυση ενός αντι-γερμανικού αισθήματος στην Ελλάδα.

"Έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις στα κοινοβούλιά μας και χρησιμοποιούμε σκληρές λέξεις", δήλωσε. 'Ομως "ευτυχώς έχουμε μάθει να επιλύουμε τις διαμάχες μας ειρηνικά".

Η Άνγκελα Μέρκελ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο.

"Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει πως στη Γερμανία θέλουμε μια Βρετανία ισχυρή μέσα στην ΕΕ, είναι κάτι το οποίο πάντα επιθυμούσαμε και πάντα θα επιθυμούμε", είπε.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)