Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Eνδιαφερουσα συνεντευξη με θεμα την ισλαμικη τρομακρατία

Συνέντευξη με θέμα το αν η Βουλγαρία μπορεί να είναι πύλη της ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη

ANYΠΟΓΡΑΦΟ Παρασκευή, 3 Σεπτέμβριος 2010,


Η εφημερίδα ΤΡΟΥΝΤ, δημοσιεύει συνέντευξη του Ιωνάθαν Φάιν, εμπειρογνώμονα στο ισραηλινό Κέντρο για την Πάταξη της Τρομοκρατίας (ICT) με τίτλο: «Η Βουλγαρία μπορεί να είναι πύλη για την ισλαμική τρομοκρατία προς την Ευρώπη»

Στη συνέντευξη ο Ι.Φάιν αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

«… Βρίσκομαι στη Βουλγαρία για να δώσω διαλέξεις σε κάποιες εθνικές υπηρεσίες ασφαλείας σας (Γενική Διεύθυνση για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και Κρατική Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας), με θέμα τους κινδύνους που εγκυμονεί η ριζοσπαστική θρησκευτική τρομοκρατία φοδραρισμένη με τον ισλαμισμό και να λάβω μέρος στη Συνδιάσκεψη που διοργανώνεται από την εβραϊκή κοινότητα με θέμα την τρομοκρατία στην Εγγύς Ανατολή.

Η μεγαλύτερη απειλή σήμερα είναι το πέρασμα από την πολιτική τρομοκρατία στη θρησκευτική. Στην περίπτωση της θρησκευτικής τρομοκρατίας μιλάμε για σύγκρουση πολιτισμών, για Αρμαγεδώνα. Ή εσείς ή εμείς. …

Στο θέμα του Ιράκ και του Αφγανιστάν η Αμερική έκανε λάθος διότι δεν κατανοεί τη δομή και των δύο χωρών. Γίνεται λόγος για δύο κράτη που έχουν οικοδομηθεί βάσει φυλετικών και θρησκευτικών χαρακτηριστικών και όχι βάσει κεντρικής κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά το Αφγανιστάν το πρόβλημα εκεί δεν είναι το Αφγανιστάν, αλλά το Πακιστάν. Το Ισλαμαμπάντ έχει στην κατοχή του 165 πυρηνικές κεφαλές και αν η κυβέρνηση εκεί δεν σταθεροποιηθεί, η διεθνής κοινότητα θα έλθει αντιμέτωπη με μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Για να έλθει η δημοκρατία στο Αφγανιστάν ή στην Παλαιστίνη πρέπει να γίνει κατανοητή η αρχή οικοδόμησης των κοινωνιών αυτών».

Σε ερώτηση αν η τρομοκρατία έχει διασυνδέσεις με το άριστα οργανωμένο έγκλημα στη Βουλγαρία, ανέφερε ότι

«Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Το ζήτημα έχει να κάνει με τον τρόπο δράσης και τις επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στο πλαίσιο του λεγόμενου «ιερού πολέμου». Για παράδειγμα η Χεζμπολάχ δρα και στη Νότιο Αφρική και στη Λατινική Αμερική, για να μην μιλήσουμε για την Εγγύς Ανατολή. Το ίδιο ισχύει και γα τη Χαμάς. Και μπορώ να σας το εγγυηθώ ότι αργά ή γρήγορα κι εσείς θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτό το φαινόμενο. Είστε στην Ευρώπη και λειτουργούν κανάλια λαθρεμπορίου. Μέσα από αυτά τα κανάλια μπορούν να κινηθούν τα πάντα – από εμπλουτισμένο ουράνιο μέχρι ο,τιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Κι αυτά εύκολα περνούν από την Τουρκία και από το Λονδίνο.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί αν αυτή εκτροχιασθεί; Σκεφτείτε τι θα σημαίνει αυτό για σας.

Στη Βουλγαρία υπάρχει μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι η Τουρκία μιλά απευθείας με το Ιράν κι αυτό έγινε φανερό με το λεγόμενο στολίσκο της ειρήνης για τη Γάζα. Η Τουρκία συνδιαλέγεται απευθείας με τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ. … Η Βουλγαρία δεν αποτελεί στόχο Νο 1 για την τρομοκρατία.

Είμαι σίγουρος ότι μεγάλο τμήμα των μουσουλμάνων στη χώρα σας είναι καλοί άνθρωποι και υπάρχει θρησκευτική ανοχή. Αλλά οι ισλαμιστές τρομοκράτες ποντάρουν στο δυναμικό: μεγάλη ισλαμική κοινότητα, στενές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της, δυνατότητα επίτευξης του στόχου.

Το πιο πιθανό είναι ότι μπορούν να σας χρησιμοποιήσουν ως βάση για επιχειρήσεις στη Γερμανία, για παράδειγμα, ή στη Γαλλία ή στη Μεγάλη Βρετανία. Από τη Βουλγαρία φθάνει κανείς πιο εύκολα σε αυτές τις χώρες. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τέτοιους ανθρώπους δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και δύσκολο. Απλά πρέπει να ελέγχετε ποιοι επισκέπτονται συχνά τα τζαμιά, τους μεντρεσέδες, ποιοι από αυτούς ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό ή χάνονται τα ίχνη τους για κάποιους μήνες που σημαίνει ότι μπορεί να ήταν σε κάποιο στρατόπεδο εκπαίδευσης».

Η Βουλή θα υιοθετήσει τα παιδιά των άτυχων πιλότων..

Η Βουλή των Ελλήνων, έπειτα από πρόταση του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου, αποφάσισε ομόφωνα να «υιοθετήσει» τα παιδιά των άτυχων πιλότων που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος...

Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση δύο F-16 στις 26 Αυγούστου στη διάρκεια άσκησης.

Ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης ήταν έγγαμος με μία κόρη τεσσάρων ετών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, και ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας ήταν.. έγγαμος χωρίς παιδιά. Επίσης, στις 30 Ιουλίου 2010, κατά την πτώση ενός ελικοπτέρου τύπου Apache, έχασαν τη ζωή τους ο ταγματάρχης Ανδρέας Δερμάρης, έγγαμος με τέσσερα παιδιά, και ο αρχιλοχίας Κωνσταντίνος Γκιώκας, άγαμος.

Η Βουλή των Ελλήνων, εν είδει «υιοθεσίας», θα ενισχύει κατ΄ έτος οικονομικά από τον προϋπολογισμό της τα παιδιά των άτυχων αξιωματικών, μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό ετησίως καθορίζεται στις 18.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ιωσήφ Αναστασάκη και 25.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ανδρέα Δερμάρη.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 5Ο.ΟΟΟ ΜΙΝΧ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΑΛΟΝ

Απελευθερώθηκαν Από φάρμα εκτροφής γρηγορων με καλή σέντρα παικτών στο φυσικό τους περιβάλλον στη περιοχή του γήπεδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, υπερασπιστές των αθλητών, απελευθέρωσαν χθες, χιλιάδες ζώα προκαλώντας οικονομική ζημιά στον επιχειρηματία ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ παικτών Τζίγκερ. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ποδοσφαιριστων που διέφυγε μιλούν για 50.000 χιλιάδες γοργοπόδαρους αθλητές. Η απελευθέρωση, εκτιμάται ότι έγινε περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Με την ευχή κάποια στιγμή όλοι οι αθλητες να ζούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους ακτιβιστές!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!

Επιστολή προς ...

Είμαι ένας 35αρης, Πατέρας ενός 2χρονου αγοριού, είμαι και εγώ ιδιωτικός υπάλληλος όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτήν την χωρά. ..
Ζω σε αυτήν την χωρά που την λεηλατήσανε και την καταστρέψανε και τώρα την ρίξανε στα τάρταρα. Ζω σε μια χώρα που κυριαρχούσε και κυριαρχεί η διαπλοκή και το εύκολο χρήμα, ζω σε μια χώρα που κάποιοι την ξεφτίλισαν σαν φτηνή πόρνη και μετά την πετάξαν !!!!
Και τώρα κάποιος που λέγεται Πρωθυπουργός και κάποια κυβέρνηση “δημοκρατική” καλεί εμάς ναιιιι εμάς που ποτέ δεν κάναμε κακό σε αυτό τον τόπο που ποτέ δεν κλέψαμε ούτε μια δραχμή, να πληρώσουμε τα σπασμένα ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ που γλεντήσανε και ακόμα γλεντάνε εις βάρος μας !!!!!!!
Μας καλεί να γλυτώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία και τον παγκόσμιο διασυρμό με τον δικό μας ιδρώτα, λες και τα φάγαμε όλοι μαζί !!!!!!!! Ποια χώρα κύριε Πρωθυπουργέ να σώσουμε?? Δεν υπάρχει κάτι να σωθεί !!!! Κάνατε το καθήκον σας όλοι εσείς οι πολιτικοί και οι βδέλλες τους !!!! ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ !!!!!!
Θέλετε να πάμε μπροστά και να σωθεί η χώρα ??? Βάλτε μέσα στην φυλακή και παρτε όσα κλέψανε όλοι αυτοί που σας διπλαρώνουν τόσα χρόνια !!!! Τους ξέρετε καλά ποιοι είναι !!!!! Μαζί τρώτε τα βράδια και εκεί πάνε τα λεφτά των φορολογουμένων σας!!!
Γιατί να την πληρώσουμε εμείς την κρίση ???
Πώς να μην βουλιάξει αυτή η χώρα όταν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνανε 10.500€ και μετά βγαίνανε και καμαρώνανε ???
Πώς να μην διασυρθεί αυτή ΧΩΡΑ όταν σχεδόν όλοι οι νεόπλουτοι αυτού του τόπου κάνανε ότι μπορούσαν για να φάνε λεφτά από δημόσια έργα και να στραγγίξουν το αίμα μας και τα ταμεία.
Πώς να μην ξεφτιλιστούμε όταν όσοι μπήκανε στο δημόσιο με βύσμα και κολλητούς (υπάρχουν και εξαιρέσεις) και έχοντας δυο και τρεις μισθούς τώρα, όταν πάμε να μας εξυπηρετήσουν μας φέρονται λες και είμαστε λεπροί ??
Ποιοι είστε εσείς που φέρεστε έτσι ??? Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα να υποτιμάτε εμάς, εμάς που σας πληρώνουμε? Εύχομαι όλο το ΔΗΜΟΣΙΟ να γίνει Ιδιωτικό !!!! Να δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!!!
Να έχετε και εσείς το άγχος αν θα δουλεύεται αύριο, Αν θα έχουν τα παιδιά σας τις ανέσεις τους !!!!
Γιατί πρέπει να αυξήσετε το φπα στο πετρέλαιο κύριε Πρωθυπουργέ ??? Ξέρετε ποιοι θα την πληρώσουν πάλι ??? ΕΜΕΙΣ γιατί ???? Που θα τα βρούμε τα χρήματα !!!
Σε λίγο δεν θα είσαστε ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων αλλά ενός απέραντου νεκροταφείου.
Μας ξεφτιλίσατε και τώρα ζητάτε και τα ρέστα !!!!
Πως θα μεγαλώσω αξιοπρεπώς το παιδί μου κύριε πρωθυπουργέ ??? Πως θα του δώσω τα αυτονόητα όταν εσείς έχετε βαλθεί να μας εξολοθρεύσετε?
ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΣΤΕΓΝΩΣΑΤΕ !!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ !!!
Μήπως δεν το ξέρετε κύριε Πρωθυπουργέ ??? Το ξέρετε αλλά κοιτάτε αλλού και σφυρίζετε κλέφτηκα !!!!!
Παρτε το χαμπάρι η αντοχή και η ανοχή μας τελείωσε. Μην παίζεται άλλα παιχνίδια στην πλάτη μας .
ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαλεξαμε αντιπαλο. Και λοιπον;


Μεγάλη κουβέντα άνοιξε από χθες, λόγω της επιλογής των διεθνών μας να χάσουν από την Ρωσία στο Μουντομπάσκετ για να αποφύγουν στην συνέχεια της διοργάνωσης αρχικά την Ισπανία και μετά τις ΗΠΑ. Τελικά την Ισπανία δεν την αποφύγαμε αφού και οι Γάλλοι ακολούθησαν την ίδια τακτική κι έχασαν από τη Νέα Ζηλανδία για να..
αποφύγουν εμάς. Αναλύσεις επί αναλύσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, σχόλια επί σχολίων και πολλά άλλα για το αν ήταν σωστό ή όχι. Γιατί δεν αφήνουμε την συνέχεια να αποδείξει αν οι διεθνείς μας έκαναν καλά που διάλεξαν αυτόν τον δρόμο ή έκαναν λάθος. Για μπάσκετ μιλάμε, όχι για κάποιο εθνικό θέμα που η επιλογή μας θα έχει άσχημες επιπτώσεις επί άλλων σε ζωτικά θέματα.

Ήμουν από αυτούς που είχαν χαλαστεί με το ξύλο με τους Σέρβους, γιατί αυτό ξεπερνάει τον αθλητισμό. Σε ό,τι αφορά όμως στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θεωρώ ότι οι παίκτες και ο προπονητής έχουν δικαίωμα να επιλέξουν την στρατηγική τους. Το Σάββατο θα έχουμε μία πρώτη απάντηση για το αν έκαναν σωστά. Αν προχωρήσουμε και πάμε ψηλά θα είμαι από αυτούς που θα χαρούν. Για μένα η μοναδική… μελανιά θα εξακολουθήσει να είναι η εικόνα πυγμαχικού αγώνα που είδα στο φιλικό με τους Σέρβους. Αυτά που έγιναν χθες είναι κατανοητά.

Το κόστος αναγνωρισης του πλασματικού χρόνου υπηρεσίας

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ποιοι χρόνοι αναγνωρίζονται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης μετά την εφαρμογή του Ν. 3863/2010

Ευκαιρία για την εξαγορά ως επτά ..
χρόνια πλασματικού χρόνου ασφάλισης με χαμηλό κόστος δίνει η κυβέρνηση σε όλους τους ασφαλισμένους που θα θελήσουν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2011 να χτίσουν τις αυστηρές προϋποθέσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου και να βγουν στη σύνταξη.

Βεβαίως για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα- δηλαδή έχουν συμπληρώσει όριο ηλικίας και τα ελάχιστα απαιτούμενα από το ταμείο τους χρόνια ασφάλισης για να βγουν στη σύνταξηδεν αλλάζει το καθεστώς αναγνώρισης και εξαγοράς πλασματικού χρόνου.

Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους ασφαλισμένους να αναγνωρίσουν τον χρόνο σπουδών καταβάλλοντας 168 ευρώ τον μήνα (ποσόν που αναλογεί στις εισφορές 25 ημερομισθίων ανειδίκευτου εργάτη), τον χρόνο γονικής άδειας, ακόμη και τα κενά που είχαν δημιουργηθεί από συμμετοχή σε απεργίες πέραν όσων προβλέπονται σήμερα για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας (που η εξαγορά της είναι ακριβότερη) ή του χρόνου εκπαιδευτικής άδειας κ.λπ.

Με την εγκύκλιο που απέστειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης σε όλα τα Ταμεία ξεκινά κατ΄ ουσίαν η εφαρμογή του νόμου για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου ασφάλισης, πολιτική από την οποία αναμένεται σημαντική ενίσχυση των εσόδων των Ταμείων.

Στην εγκύκλιο επισημαίνονται τα εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ Α 115/15.7.2010 δημοσιεύτηκε ο ν. 3863/2010 «Νέο Ασφαλιστικό σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις».

Στο άρθρο 10 του ανωτέρω νόμου, πέραν των διατάξεων που αφορούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, για τις οποίες έχουν ήδη δοθεί αναλυτικές οδηγίες, υφίστανται και οι ρυθμίσεις της παρ. 18, με τις οποίες τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 2084/1992, οι οποίες αναφέρονται στους χρόνους που αναγνωρίζονται για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.

Επισημαίνουμε ότι η ισχύς των διατάξεων της παρ. 18 του άρθρου 10 του ν. 3863/2010 αρχίζει την 1.1.2011 και αφορά τους ασφαλισμένους που συγκεντρώνουν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις: α) θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα κατ΄ αποκλειστικότητα από 1.1.2011 και εφεξής και β) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 έτη ασφάλισης.

Επομένως οι διατάξεις του άρθρου 40 και της παρ. 12 του άρθρου 47 του ν. 2084/92 εφαρμόζονται ως την 31.12.2010 και αφορούν όλους όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως την 31.12.2010, ανεξάρτητα αν ασκήσουν το δικαίωμα αυτό ως την 31.12.2010 ή από 1.1.2011 και εφεξής.

Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις επαναπροσδιορίζονται οι χρόνοι που μπορεί να προσμετρηθούν ή να αναγνωριστούν με εξαγορά τόσο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή για προσαύξηση του ποσού αυτής.

Ποιος μπορεί να είναι ο πλασματικός χρόνος

Ο χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας μπορεί να αναγνωριστεί ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης Με τις νέες διατάξεις που κοινοποιήθηκαν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πλέον δυνατή:

α) Η προσμέτρηση χρόνου επιδότησης λόγω ασθένειας και ανεργίας.

Θα είναι δυνατό να συνυπολογιστούν 600 ημέρες επιδότησης λόγω ασθένειας και τακτικής ανεργίας, 300 για κάθε αιτία (αντί των 400 ημερών κατά την τελευταία πριν από τη συνταξιοδότηση δεκαετία, όπως προβλέπεται σήμερα με τον ν. 2084/92), ανεξάρτητα από τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανεργία ή επήλθε η ασθένεια.

β)Η αναγνώριση του χρόνου σπουδών: * σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, για την απόκτηση ενός μόνο πτυχίου και * σε μέσες επαγγελματικές σχολές, δημόσιες ή ιδιωτικές, που έχουν αναγνωριστεί από το κράτος, μετά τη συμπλήρωση του 17ου έτους της ηλικίας. Οι σχολές αυτές θα σας γνωστοποιηθούν εγκαίρως έπειτα από σχετική αλληλογραφία του υπουργείου μας με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο χρόνος που θα αναγνωρίζεται θα είναι ίσος με τα επίσημα ακέραια έτη σπουδών της οικείας σχολής, τα οποία προβλέπονται κατά τον χρόνο της αποφοίτησης.

Είναι ευνόητο ότι αν κατά τον χρόνο φοίτησης στις αναφερόμενες σχολές έχει χωρήσει ασφάλιση σε οποιονδήποτε ομοειδή φορέα ασφάλισης δεν θα είναι δυνατή η αναγνώριση του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος.

Δεδομένου, εξάλλου, ότι η ρύθμιση αναφέρεται σε αποφοίτηση, δηλαδή σε περάτωση των σπουδών, δεν θα είναι δυνατή η αναγνώριση του χρόνου σπουδών αν δεν έχει αποκτηθεί το σχετικό πτυχίο ή δίπλωμα.

γ) Η αναγνώριση του χρόνου ανεργίας, μετά την υπαγωγή στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης ή του Δημοσίου.

Χρόνος ανεργίας- πέραν του χρόνου εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ- θεωρείται κάθε κενό χρονικό διάστημα, μετά την έναρξη του εργασιακού βίου του ασφαλισμένου και την υπαγωγή του στα μητρώα οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού, για το οποίο δεν υπάρχει ασφάλιση. δ) Η προσμέτρηση του χρόνου απουσίας των απασχολούμενων μητέρων από την εργασία τους, λόγω κύησης και λοχείας .

Ο χρόνος αυτός δεν μπορεί να υπερβαίνει τον χρόνο που προβλέπεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ.

ε) Η αναγνώριση του χρόνου απεργίας. στ) Η προσμέτρηση του πλασματικού χρόνου του άρθρου 141 του ν. 3655/2008, ανεξάρτητα από τον χρόνο γέννησης των παιδιών (πριν ή μετά την 1.1.2000).

Σημειώνεται ότι ο χρόνος αυτός λαμβάνεται υπόψη για τη συμπλήρωση του χρόνου ασφάλισης που απαιτείται για τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος, σύμφωνα με το άρθρο 10 (όπως για τη συμπλήρωση του συντάξιμου χρόνου των μητέρων ανήλικων τέκνων) καθώς και για τη συμπλήρωση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης των 15 ετών. Κατά τα λοιπά έχουν εφαρμογή οι ειδικότερες προϋποθέσεις και περιορισμοί που τίθενται από τον ν. 3655/2008.

στ) Η αναγνώριση του χρόνου μαθητείας , όπως ορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις και ως ένα έτος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι χρόνος μαθητείας θεωρείται ο χρόνος απασχόλησης σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (stage).

ζ) Ειδικά για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ η αναγνώριση του χρόνου αποδεδειγμένης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας πριν από την εγγραφή στα μητρώα του οικείου οργανισμού, και ως πέντε χρόνια, εφόσον δεν έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές.


Πόσα χρόνια μπορείτε να αναγνωρίσετε
Στον ασφαλιστικό νόμο καθορίζεται η κλιμάκωση του χρόνου τον οποίον μπορεί να προσμετρήσει ή να αναγνωρίσει κάθε ασφαλισμένος ανάλογα με τον χρόνο συνταξιοδότησής του ως εξής:

Εξαγορά πλασματικού χρόνου κλιμακούμενου ως επτά χρόνια με χαμηλό κόστος παρέχεται σε όλους τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1.1.2011
* Ως 4 χρόνια
για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2011
* Ως 5 χρόνια
για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2012
* Ως 6 χρόνια
για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2013
* Ως 7 χρόνια
για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2014 και εφεξής.


Πόσο θα πληρώσετε την αναγνώριση

1.Χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας
Αναγνωρίζεται και εξαγοράζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1358/1983.

Ειδικά όμως για τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2011 ως 31.12.2014, με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, το ποσόν εξαγοράς του αναγνωριζόμενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας καταβάλλεται μειωμένο κατά 30%, ενώ για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2015 και εφεξής το σχετικό ποσόν καταβάλλεται μειωμένο κατά 50%, ανεξάρτητα από τον τρόπο καταβολής του (εφάπαξ ή σε δόσεις ή με παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης).

Σε καμιά όμως περίπτωση το τελικά καταβαλλόμενο ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο αυτού που προκύπτει, με βάση υπολογισμού το 25πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη όπως ισχύει κάθε φορά.


Παράδειγμα
Μισθωτός ασφαλισμένος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012, με αναγνώριση ενός (1) έτους στρατιωτικής υπηρεσίας. Αν οι αποδοχές του τελευταίου μήνα πλήρους απασχόλησής του πριν από την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης ανέρχονται σε 1.100 ευρώ, το ποσόν της εξαγοράς της στρατιωτικής υπηρεσίας, βάσει των διατάξεων του ν. 1358/1983, θα ανέλθει σε 1.100 Χ 20% Χ 12 μήνες= 2.640 ευρώ, και μετά τη μείωσή του κατά 30% σε 1.848 ευρώ.

Εφόσον, όμως, το ποσόν αυτό υπολείπεται του ποσού που προκύ πτει αν ο υπολογισμός του προβλεπόμενου ποσοστού (20%) γίνει επί του 25πλάσιου του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη που θα ισχύει το 2012, θα καταβληθεί το μεγαλύτερο ποσόν.

Είναι ευνόητο ότι στο κατά περίπτωσιν προκύπτον ποσό εξαγοράς μπορεί να γίνει στη συνέχεια και η κατά 15% μείωση που προβλέπεται, από τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 2 του ν. 1358/83, σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.


2.Χρόνος γονικής άδειας ανατροφής παιδιών
Αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1483/84.

Αναγνωρίζεται για κάθε παιδί:

1 παιδί:1 χρόνος 2 παιδιά:3 χρόνια 3 παιδιά και πάνω:ως 5 χρόνια Χρήση του πλασματικού χρόνου κάνει η μητέρα, όχι όμως για να θεμελιώσει δικαιώματα ως μητέρα ανήλικων τέκνων. Αν δεν κάνει χρήση η μητέρα, τότε ο πλασματικός χρόνος προσμετρείται από τον πατέρα.


Παράδειγμα
Σήμερα: 25 Χ 33,04 Χ 20% = 165,2 ευρώ για κάθε μήνα με δόσεις για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, 25 Χ 33,04 Χ 37,5% = 309,75 ευρώ για κάθε μήνα με δόσεις για τους ασφαλισμένους της ΕΤΕ και 25 Χ 33,04 Χ 37% = 305,6 ευρώ για κάθε μήνα με δόσεις για τους ασφαλισμένους της ΤΕ.


3.Χρόνος εκπαιδευτικής άδειας
Αναγνωρίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 2084/92, όπως ισχύει, μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 5 του ν. 2335/1995.


Παράδειγμα
Εκπαιδευτική άδεια (άνευ αποδοχών) ως δύο χρόνια.

Αποδοχές ημερομηνίας αίτησης Χ ποσοστό εισφοράς, συνεισφοράς κάθε Ταμείου (%) Χ μήνες εξαγοράς = Ποσόν εξαγοράς (π.χ. για τους ασφαλισμένους στην Εθνική Τράπεζα: αποδοχές 3.000 Χ 37,5% Χ 1 μήνα = 1.125 ευρώ κάθε μήνα)

4.Χρόνος σπουδών, χρόνος μαθητείαςκαι χρόνος ανεργίας
Αναγνωρίζονται τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, έπειτα από αίτηση του ασφαλισμένου.

Για κάθε αναγνωριζόμενο μήνα καταβάλλεται ποσόν εξαγοράς, το οποίο προκύπτει από τον υπολογισμό ποσοστού 20% για τους φορείς κύριας ασφάλισης και ποσοστού 6% για τους φορείς επικουρικής ασφάλισης, υπολογιζόμενων στο 25πλάσιο του ΗΑΕ που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

Περαιτέρω καθορίζεται ο τρόπος καταβολής του ποσού εξαγοράς που προκύπτει από τις παραπάνω αναγνωρίσεις (είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% είτε σε μηνιαίες δόσεις ίσες με τους αναγνωριζόμενους μήνες ή με παρακράτηση του ποσού της σύνταξης) και επιπλέον προβλέπεται η επιβολή των αναλογούντων πρόσθετων τελών, σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής μηνιαίας δόσης.

Παράδειγμα

Με 168 ευρώ τον μήνα αναγνωρίζεται ο χρόνος σπουδών Το κόστος της αναγνώρισης του χρόνου σπουδών υπολογίζεται για κάθε μήνα ως εξής:

25πλάσιο Χ Ημερομίσθιο Ανειδίκευτου Εργάτη (ΗΑΕ) Χ 20% Χ μήνες σπουδών = Ποσόν εξαγοράς π.χ. 25 Χ 33,4 Χ 20% = 165,20 ευρώ ο κάθε μήνας με δόσεις και έκπτωση 15% για εφάπαξ καταβολή για την κύρια σύνταξη.

Επικουρική: 25 Χ 33,04 Χ 6% = 49,56 ευρώ κάθε μήνας με δόσεις και έκπτωση 15% για εφάπαξ καταβολή.

5.Χρόνος απουσίας λόγω κύησης και λοχείας καθώς και ημερών επιδότησης λόγω ασθένειας και τακτικής ανεργίας
Ως προς την προσμέτρηση αυτών των περιπτώσεων επισημαίνεται ότι αυτές λαμβάνονται υπόψη μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος και όχι για τον προσδιορισμό του δικαιούμενου ποσού σύνταξης.

Αν δηλαδή ένας ασφαλισμένος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 25 ετών ασφάλισης, αλλά έχει πραγματοποιήσει 24 χρόνια και 2 μήνες ασφάλισης και έχει επιδοτηθεί λόγω ανεργίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου για 20 μήνες, μπορεί να συνυπολογίσει τους 10 από αυτούς προκειμένου να συμπληρώσει τα 25 έτη ασφάλισης που απαιτούνται, όμως το ποσόν της σύνταξής του θα υπολογισθεί βάσει των 24 ετών. * Σημειώνεται ότι εκτός του χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας για όλους τους υπόλοιπους χρόνους της παρ. 18 του άρθρου 10 το κάθε πλήρες έτος αναγνωριζόμενου χρόνου αντιστοιχεί σε 300 ημέρες ή 12 μήνες ασφάλισης (κάθε μήνας = 25 ημέρες ασφάλισης)


ΟΔΗΓΙΕΣ στα ΤΑΜΕΙΑ
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι στη ρύθμιση του τελευταίου εδαφίου της εντός εισαγωγικών διάταξης της παρ. 2, σύμφωνα με την οποία όσοι ασφαλισμένοι/νες συμπληρώνουν τον χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για συνταξιοδότηση λόγω γήρατος ως τις 31.12.2010, με αναγνώριση των χρόνων που προβλέπονται στο άρθρο 40 του ν. 2084/1992, όπως ισχύει σήμερα, εφόσον η σχετική αίτηση αναγνώρισης υποβληθεί ως τις 31.12.2013 ακολουθούν τις κατά περίπτωσιν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που ισχύουν το τρέχον έτος.


Παράδειγμα 1
Μητέρα ανήλικου τέκνου έχει πραγματοποιήσει στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 5.000 ημέρες ασφάλισης ως τις 31.12.2010, έχει ανήλικο παιδί και έχει και δύο (2) χρόνια εκπαιδευτική άδεια (χρόνος που προβλέπεται από το άρθρο 40 του ν. 2084/92).

Αν υποβάλει αίτηση αναγνώρισης του χρόνου εκπαιδευτικής άδειας ως τις 31.12.2013 θα κριθεί με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που απαιτούνται το 2010 (5.500 ημέρες και 55 ετών για πλήρη σύνταξη ή 50 ετών για μειωμένη) και ως εκ τούτου δεν επηρεάζεται από την αύξηση του ορίου ηλικίας, από 1.1.2011, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 17 του άρθρου 10.


Παράδειγμα 2
Ανδρας που έχει πραγματοποιήσει στην ασφάλιση του πρώην ΤΣΕΥΠ Αθηνών 23,6 χρόνια ασφάλισης μέχρι τέλους του 2010 και έχει υπηρετήσει στον στρατό 20 μήνες. Αν υποβάλει αίτηση αναγνώρισης των 18 μηνών της στρατιωτικής του υπηρεσίας μέχρι τέλους του 2013, θα κριθεί με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται το 2010 (25 χρόνια και 60 ετών) και δεν επηρεάζεται από την αύξηση του ορίου ηλικίας, από 1.1.2011, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 10.

Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εν λόγω ασφαλισμένος δεν μπορεί να τύχει και του ευεργετήματος της καταβολής του προκύπτοντος ποσού εξαγοράς μειωμένου κατά 30%.

* Για οποιοδήποτε ερώτημα ανακύπτει ως προς την εφαρμογή των ρυθμίσεων, τα Ταμεία και οι υπηρεσίες συνταξιοδότησης θα πρέπει να απευθύνονται στο καθ΄ ύλην αρμόδιο τμήμα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων το οποίο εποπτεύει κάθε ασφαλιστικό φορέα. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Ταμείο τους.

Ο ΑΣΠΙΛΟΣ κ.ΚΟΚΚΑΛΗΣ !!!.


ΑΝΕΤΟΣ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ SIEMENS ΚΑΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΑ «ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ»

- Μίζες εγώ; Με προσβάλλετε!

Το απόλυτο τίποτα προσέθεσε στις γνώσεις της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens ο μεγάλος επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, που κατέθεσε χθες το βράδυ. Και ως θα ανέμενε κανείς από κάθε επιχειρηματία, δήλωσε ότι «ποτέ δεν δωροδόκησα, ποτέ δεν χρησιμοποίησα αθέμιτα μέσα, ποτέ δεν.. έδωσα μίζες για να προωθήσω τις δουλειές μου».

«Ποτέ δεν χρησιμοποίησα αθέμιτα μέσα για να προωθήσω τις δουλειές μου» βεβαίωσε τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens ο Σ. Κόκκαλης
Οσο για τη συνεργασία της Intracom με τη Siemens, δήλωσε -σύμφωνα με
τους βουλευτές- ότι «ουδέποτε υπήρξε, ει μη μόνον μία φορά, για τον ψηφιακό δακτύλιο της Αθήνας». Αρνήθηκε κατ' επέκταση ότι υπήρξε καρτέλ μεταξύ των δύο εταιρειών, τονίζοντας με έμφαση ότι «ήταν ανταγωνιστές».

Ο κ. Κόκκαλης έφτασε στη Βουλή το απόγευμα, συνοδευόμενος από έναν άνδρα, προφανώς της προσωπικής του ασφάλειας, και περίμενε σε παρακείμενο γραφείο από εκεί που συνεδριάζει η επιτροπή στο δεύτερο όροφο του Κοινοβουλίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)