Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Παραδίδεται η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

thessaloniki_846192793.jpg
Με ένα πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2013 παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης, η ανακαινισμένη Νέα Παραλία της πόλης.
Παρότι η προσπάθεια δεν θυμίζει την υπέροχη παραλιακή της Βαρκελώνης, όπου οι άνθρωποι περπατούν και κολυμπούν στη θάλασσα, εντούτοις η αλλαγή είναι εντυπωσιακή.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου Ανδρέας Κουράκης, υπογράμμισε ότι, "το έργο παραδίδεται εμπρόθεσμα και αυτό το γεγονός αποτελεί από μόνο του μια είδηση".
Ουσιαστικά πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές αστικές αναπλάσεις δημόσιου χώρου ελληνικής πόλης, πρόσθεσε.
Η εκδήλωση εμπλουτίζεται με δεκάδες διαφορετικές δράσεις, δρώμενα και διοργανώσεις φορέων, ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης που αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να ψυχαγωγήσουν και να ενημερώσουν το κοινό. Χορός, Μουσική, γνωριμία με τον ναυταθλητισμό, δραστηριότητες και δρώμενα για παιδιά, ενημέρωση για το AIDS/HIV στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, rollers, yoga, Thessaloniki Food Festival, είναι ορισμένα από όσα θα συμβαίνουν σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο.

Το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων και επί μέρους εκδηλώσεων:

Λεωφόρος Νίκης

- Κρουστόφωνο - Μουσικό Εργαστήρι και Μπάντα δρόμου, 16:00, από την Πλ. Αριστοτέλους προς τον Λ. Πύργο

- Paranaue, 15.00 από τον Λ. Πύργο προς το Λιμάνι

- Ζumba από την Casa Sportiva, 15.00,  στο ύψος της οδού Στρ. Καλλάρη

Λευκός Πύργος - Βασιλικό Θέατρο - Κήπος του Αλέξανδρου

- Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για το AIDS/HIV από τον Όμιλο Ροταράκτ Θεσσαλονίκης & την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, 11.00-14.00, (Λ. Πύργος)

- Zumba από την ομάδα Line of Dance 12.15 (Λ. Πύργος)

- Yoga (για παιδιά και ενήλικες) από τη σχολή Bodysoul Pilates yoga dance 12.30 (Άγαλμα Βότση)

- Freestyle χορός από τη Σχολή Ροδούλας Γκουλιαμπέρη, 13.00 (Άγαλμα Βότση)

- Yoga από τη Σχολή Evexia Training Studio, 14.00 (Λ. Πύργος)

- Hip Hop χοροί από τη Σχολή Asters International, 14.30 (Άγαλμα Βότση)

- Salsa & Tango από τη Σχολή «Το Σπίτι του Χορευτή», 15.30 (Άγαλμα Βότση)

- Zumba από Αρωγή+12, 16.00 (Λ. Πύργος)

- Capoeira από Jacobina Capoeira Thessaloniki, 16:30 (Άγαλμα Βότση)

- Μουσικοθεατρικό Happening του ΚΘΒΕ από την παράσταση «Με Μουσικές Εξαίσιες... Με Φωνές!», 13.30, Νέα Παραλία στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου

- Ενημέρωση & διανομή Οδηγού Συμπεριφοράς προς Άτομα με Αναπηρία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αναπηρίας (3η Δεκεμβρίου) από τον Σύλλογο Γονέων 1ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής, τον Σύλλογο Γονέων 5ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής, τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης «Μέριμνα Ζωής», τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Λαγκαδά «Η Άνοιξη», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Συκεών και άλλους φορείς Αναπηρίας, 12.00 – 14.30 (Λ. Πύργος)

- Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, 13.30, Ομπρέλες Ζογγολόπουλου

- Μαθήματα rollers (inline skate) - με εξοπλισμό των συμμετεχόντων - και πληροφόρηση για το άθλημα από τον Σύλλογο «Ώθηση», τους Τροχοπεδιλατιστές Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο των Τροχοπεδιλατιστών Ελλάδας Κωνσταντίνο Μαρτζέκη από τις 15.00, Κήπος του Αλέξανδρου (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου)

Κήπος του Απογευματινού Ήλιου- Κήπος της Άμμου (Makedonia Palace)

- Αξίες σωστής διατροφής για παιδιά μέσα από το παραμύθι «Η κουκουβάγια η σοφή μου μαθαίνει διατροφή» από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών-βοηθημάτων διατροφής Βασιλική Παπαδοπούλου, 10:00-11.00

- Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών με ζωγραφική, κατασκευές και παιχνίδια, 11:00-17:00 και κλόουν, 12.00-15.00, από τον Σύλλογο «Οικογένεια και Παιδί», στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Άμμου (πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο ύψος της συμβολής Μ. Αλεξάνδρου-Παρασκευοπούλου)

- Ινδικός χορός από το Bollywood group της Asrai που στεγάζεται στο Fix In Art, 11.00-11.30

- Επίδειξη Flamenco από την Ειρήνη Τσιτσίνια, εισηγήτρια στο Fix In Art,  11:.0-12.00

- Αποσπάσματα από την όπερα Aida από το Opera Studio του Fix In Art, 12.00-12.30

- Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση παραμυθιού «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» από την Κουκλοθεατρική ομάδα Hocus Pocus και την ομάδα Επί Σκοπόν, 12.00-13.30, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου (στο «τρίγωνο» Μακεδονία Παλάς – Λ. Μ. Αλεξάνδρου – οδός Έντισον)

- Εικαστικό Εργαστήρι Χαρακτικής για παιδιά από την Vlassis Art Gallery και την ομάδα Επί Σκοπόν, 12.00-15.00, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου (στο «τρίγωνο» Μακεδονία Παλάς – Λ. Μ. Αλεξάνδρου – οδός Έντισον)

- Επίδειξη πολεμικών τεχνών NIJUTSU από το τμήμα πολεμικών τεχνών του Fix In Art, 12.30-13.00

- Το Thessaloniki Food Festival και το Makedonia Palace θα προσφέρουν αλμυρό και γλυκό κέρασμα,  από τις 13.00

- Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση, 13.00-15.00

- Επίδειξη τεχνικών decoupage από την Δάφνη Καζακίδου, εισηγήτρια του τμήματος χειροτεχνίας του Fix In Art, 13.00-14.00

- Επίδειξη διακόσμησης κεριού από τη Νόπη Κυριακίδου, εισηγήτρια του τμήματος χειροτεχνίας του Fix In Art, 13.00-14.00

- Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από το Crafting Therapy by Evita  @ Fix In Art, 13.00-14.00

- Δημοτικοί Χοροί από τον Χορευτικό Σύλλογο «Το Σεργιάνι»,  14.00

- Ζωγραφική προσώπου (face painting) σε παιδιά από το τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, 14.00-16.00, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Άμμου (πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο ύψος της συμβολής Μ. Αλεξάνδρου-Παρασκευοπούλου)

- Παράσταση Σύγχρονου Χορού «Το Μουσικό Κουτί» και Δημοτικοί Χοροί από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 14.30

Διαρκείς παράλληλες δράσεις

- Η ομάδα yoga του Fix In Art προσφέρει ανοικτό μάθημα σε όσους παρευρεθούν.

- Open air Βιβλιοθήκη του Fix In Art θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για όποιον θέλει να δανειστεί βιβλία, χωρίς να απαιτείται εγγραφή

Κήπος του Οδυσσέα Φωκά – Κήπος των Εποχών - Κήπος της Μεσογείου – Κήπος των Γλυπτών

- Γρήγορο τεστ HIV με την κινητή μονάδα εξέτασης και ενημέρωσης της PRAKSIS σε συνεργασία με το Ath Checkpoint, το Κέντρο Ζωής και τη Θετική Φωνή. Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται σταθμευμένη στο ύψος του Κήπου των Εποχών (μετά το Δημοτικό Αναψυκτήριο, πρώην Maison Crystal), 12.00-16.00

- Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα κινείται σε όλο το μήκος της Ν. Παραλίας φροντίζοντας για την παροχή πρώτων βοηθειών, εφόσον χρειαστεί, και ενημερώνοντας το κοινό, ενώ θα παρουσιάσει σωστούς τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών στο κοινό, 11.00-15.00, ενώ στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με Στρ. Καλλιδοπούλου και Φλέμινγκ).

- Ενημερωτικές δράσεις για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα από το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με Στρ. Καλλιδοπούλου και Φλέμινγκ).

- Ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του AIDS/HIV από το ΚΕΕΛΠΝΟ, 11.00 -17.00, και σε συνεργασία με καθηγητές και σπουδαστές της σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας «La chef» θα δημιουργηθεί μια τούρτα στο σχήμα της κόκκινης κορδέλας-συμβόλου ευαισθητοποίησης για τον AIDS/HIV, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου των Γλυπτών (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με την 28ης Οκτωβρίου, έναντι Λαογραφικού Μουσείου)

- Ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από την Άλμα Ζωής, Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου των Γλυπτών (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με την 28ης Οκτωβρίου, έναντι Λαογραφικού Μουσείου), 11.00-17.00.

- Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τους σκοπούς του συλλόγου από το Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυψική Υγεία Σ.Ο.Ψ.Υ. Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου των Γλυπτών (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με την 28ης Οκτωβρίου, έναντι Λαογραφικού Μουσείου), 11:00-17:00

Σε περίπτωση βροχής κάποιες από τις υπαίθριες δράσεις μπορεί να ματαιωθούν.

Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» θα αναρτήσουν στους υαλοπίνακες των Περιπτέρων Αναψυχής φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και πληροφοριακά μηνύματα για την ίδια την αναπλασμένη Νέα Παραλία.

Από τη γιορτή της πόλης δεν θα λείψουν οι ναυταθλητικοί όμιλοι της Θεσσαλονίκης (ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης, ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων, ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας κα.), που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και προσφέρθηκαν να γεμίσουν τον Θερμαϊκό με τα πανιά και τα κουπιά τους.

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στο ύψος του «Κήπου των Γλυπτών», όπου και ολοκληρώνεται η πρόσφατη ανάπλαση της παραλίας, οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και να γνωρίσουν –είτε από τη στεριά είτε εν πλω– τις χάρες και τις χαρές του ναυταθλητισμού, τις ιδιαιτερότητες κάθε σκάφους και κάθε αγωνίσματος καθώς και να απολαύσουν τα κεράσματα ενός μικρού buffet. Το ίδιο θα συμβαίνει και από τους υπόλοιπους ομίλους σε όλο το μήκος της παραλίας σε μία προσπάθεια «συμφιλίωσης» των Θεσσαλονικέων με το υγρό στοιχείο. Ταυτόχρονα, τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης θα διοργανώσουν αγώνα με ταυτόχρονο τερματισμό (κατά τις 15.00) στο ύψος του Makedonia Palace.

«Αν θέλετε κοινωνική πολιτική, βρείτε κατάλυμα για τους αστέγους»

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών.

Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», οι εκπρόσωποι των δανειστών σοκάρουν με την απαίτηση τους για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης. 

«Άμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, να βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους», φέρονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να είπαν οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό, Θανάση Σκορδά και τον γ.γ. Καταναλωτή, Γιώργο Στεργίου. 

«Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη», αντέτεινε η ελληνική πλευρά, στη διάρκεια μίας από τις τελευταίες συναντήσεις.

Έβαλαν όριο τις 100.000 ευρώ Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση επιμένει στη θέση της για τριετή διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Βάζει ως προϋποθέσεις την αντικειμενική αξία στα 150.000 ευρώ, καθώς και τη δυνατότητα πληρωμής ενός μέρους από τη δόση του στεγαστικού δανείου. Επίσης, δέχεται ότι με την κατάργηση της διάταξης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς οποιουδήποτε ακινήτου για οφειλές έως 200.000 ευρώ, αποκαλύπτονται δανειολήπτες που ενώ έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς, δεν το κάνουν.

Η τρόικα, αν και έδειξε στην αρχή ότι δέχεται να συζητήσει μεταβατική περίοδο για την προστασία της κύριας κατοικίας, γνωστοποίησε τη θέση της που προκάλεσε σοκ: Μόνο για ένα εξάμηνο να προστατεύεται η κύρια κατοικία με αξία μόλις 100.000 ευρώ και εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.

Ο Κ. Χατζηδάκης, όταν πληροφορήθηκε για το θέμα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ενημέρωσε τον Αντ. Σαμαρά και έδωσε εντολή στον Γ. Στεργίου να απορρίψει την πρόταση.

Μετά το Eurogroup η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα
Την ίδια ώρα, και από επίσημα χείλη της Κομισιόν επιβεβαιώθηκε ότι η τρόικα δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Σε χθεσινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, τόνισε ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται γύρω από ένα σύνολο πολιτικών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».

«Σημειώνεται πρόοδος», πρόσθεσε, «αλλά μένουν ανοικτά μια σειρά από ζητήματα για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω δουλειά», για να καταλήξει λέγοντας ότι «εποικοδομητικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας. Τα κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα εν ευθέτω χρόνω, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν από το Eurogoup της 9ης Δεκεμβρίου».

Σ0Κ : Τι έκανε την γνωστή εταιρεία ρούχων H&M έξαλλη και να προχωρήσει σε καταγγελία !


Η βάναυση μέθοδος σε συγκεκριμένα ζωάκια που έφερε την ρήξη.


Ένα σoκαριστικό βίντεο έκανε την εταιρεία H&M να σταματήσει την παραγωγή και πώληση ρούχων από μαλλί ανκορά. Το συγκεκριμένο μαλλί προέρχεται από κουνέλια Αγκύρας.

Όμως οι κινέζικες φάρμες που εκτρέφουν κουνέλια γι' αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούν μεθόδους που προκαλούν ανατριχίλα. Αφού τα μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες, τα γδέρνουν ζωντανά και τα αφήνουν μετά να παραπαίουν στα στενά κλουβιά τους.


Το βίντεο που παρακολούθησαν οι υπεύθυνοι του Σουηδικού κολοσσού και κυκλοφόρησε η οργάνωση για την προστασία των ζώων, Peta, περιέχει σκληρές σκηνές και δεν συστήνουμε να το δείτε αν δεν είστε ενήλικας.

Σύμφωνα με τη Peta, η Κίνα παράγει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μαλλιού που προέρχεται από τα κουνέλια Αγκύρας τα οποία όμως βασανίζονται, ζουν σε άθλιες συνθήκες και γδέρνονται ζωντανά για να αφαιρεθεί η γούνα τους.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)