Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το τελευταίο γκάλοπ για την Περιφέρεια Αττικής


Μικρό προβάδισμα της τάξης του 1,3% έχει ο Γιάννης Σγουρός έναντι της Ρένας Δούρου στην πρόθεση ψήφου για τον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών....


 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ψηφιακού γκάλοπ που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, ο κ. Σγουρός προηγείται με 37% έναντι 35,7% της κας Δούρου.



Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι στην παράσταση νίκης για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός έχει ισχυρό προβάδισμα, καθώς συγκεντρώνει το 47% έναντι 33% της Ρένας Δούρου.

Δημοσκόπηση - Παράσταση Νίκης - Περιφέρεια Αττικής

«Αιφνιδιασμένος» από το αποτέλεσμα του α’ γύρου δήλωσε ένας στους τέσσερεις ερωτηθέντες.

Δημοσκόπηση - Αξιολόγηση αποτελέσματος Α γύρου - Περιφέρεια Αττικής

Όσον αφορά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων, τα υψηλότερα ποσοστά ανήκουν στην κυρία Δούρου (98%), ενώ μικρότερα έχει ο κ. Σγουρός (90%). Οι ψηφοφόροι του κ. Κουμουτσάκου στρέφονται μαζικά υπέρ του Σγουρού, ενώ υψηλή απήχηση στους ψηφοφόρους του κ. Παφίλη έχει η Ρένα Δούρου. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η κυρία Δούρου φέρεται να εξασφαλίζει την προτίμηση 4 στους 10 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Δημοσκόπηση - Πρόθεση ψήφου Β γύρου - Περιφέρεια Αττικής

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη Λήμνο μετά τον ισχυρό σεισμό


Υλικές ζημιές, κυρίως σε παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια, προκλήθηκαν σε κτίρια στη Λήμνο από τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη, μετά το "χτύπημα" του Εγκέλαδου, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (24/05) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο νησιών.
Από τον σεισμό προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, κυρίως σε παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια της Λήμνου, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες από το limnosreport.gr.





Στους 266 οι τραυματίες λόγω πανικού στην Τουρκία

Περισσότεροι από 266 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τουρκία, κυρίως εξαιτίας του πανικού, που επικράτησε την ώρα του σεισμού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας των Δαρδανελλίων (Τσανάκαλε), Αχμέτ Τσινάρ, οι τραυματίες καταγράφονται στους 105. Επιπλέον, αναφέρεται ότι στην Ίμβρο 30 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα, που υπέστησαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Ραιδεστού, Αλί Γιερλικάγια, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένου κι ενός που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Η Νομική Αθηνών νίκησε το Χάρβαρντ

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών με δύο «προπονήτριες» –φοιτήτριες που μετείχαν στον περυσινό διαγωνισμό– σε selfie μετά τη νίκη.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
«Υπάρχουν φοιτητές που δουλεύουν συστηματικά, με αφοσίωση πάνω στις σπουδές τους, ακόμη κι όταν το πανεπιστήμιο είναι κλειστό», είπε με έμφαση, μιλώντας στην «Κ», η 22χρονη Αννα Βεντουράτου, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Η ομάδα της Νομικής –με την Περσεφόνη Βερνάδου, τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, τον Παναγιώτη Κυριάκου και την ίδια– κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition, που διεξήχθη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη. Ποιον είχε αντίπαλο στον τελικό; Την ομάδα του Πανεπιστημίου Harvard κέρδισαν τα «δικά μας παιδιά»...

Η νίκη των τεσσάρων φοιτητών αποτελεί περίτρανη απόδειξη του σημαντικού, «αθέατου» έργου που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια, αποτέλεσμα συνέπειας και μόχθου, «αντίπαλον δέος» στις πρακτικές ισχνών μειοψηφιών στα ελληνικά ΑΕΙ.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε στην «Κ» ο υπό διορισμόν λέκτωρ κ. Αναστάσιος Γουργουρίνης, υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του οποίου προετοιμάστηκε η ομάδα, ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών. Το φετινό θέμα του ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς αφορούσε σε νομική διαφορά μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, η οποία ανέκυψε λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης, μετά μία περίοδο –όχι ιδιαίτερα επιτυχούς– ιδιωτικοποίησης. Το αναπτυσσόμενο κράτος όρισε ότι οι υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης θα πρέπει να παρέχονται εφ’ εξής αποκλειστικά από εγχώρια κρατική εταιρεία, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητά τους και η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε αυτές. Ομως, το ίδιο κράτος είχε αναλάβει να προσφέρει πρόσβαση στην αγορά και σε ξένους παρόχους υπηρεσιών βάσει της Γενικής Συμφωνίας για το Εμπόριο στις Υπηρεσίες (GATS), ενώ ταυτόχρονα δεσμευόταν και από μία περιφερειακή εμπορική συμφωνία με το ανεπτυγμένο κράτος.

Στον διαγωνισμό μετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η ομάδα της Νομικής Αθηνών, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης, βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα πανεπιστήμια, όπως τα Harvard, Georgetown University, Hong Kong University, University of Geneva, Katholieke Universiteit Leuven, University of Barcelona, West Bengal National University of Juridical Sciences (Ινδία), University of International Business and Economics (Κίνα). Στην προκριματική φάση απέκλεισε τις ομάδες των American University Washington και Rhodes University (Ν. Αφρική), στα προημιτελικά την ομάδα του Παν. του Hong Kong, στον ημιτελικό εκείνη του Πανεπιστημίου του Amsterdam.

Την περασμένη Κυριακή, με αντίδικο - αντίπαλο την ομάδα του Harvard, άρχισε ο μεγάλος τελικός στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΟΕ. Τελικά, το εννεαμελές «δικαστήριο» (υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΟΕ και εγνωσμένης φήμης καθηγητές διεθνούς οικονομικού δικαίου) έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα. Οι φοιτητές έλαβαν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου που διοργανώνει ετησίως το World Trade Institute στη Βέρνη, ενώ είχαν ακόμη και προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες. «Απαιτείται τεράστια προετοιμασία, προσήλωση στον στόχο, συνεργασία. Στο δικαστήριο μιλούσε ο ένας, αλλά σκεφτόμασταν και οι τέσσερις», λέει στην «Κ» ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, αποδεικνύοντας ότι οι Ελληνες νέοι μπορούν να τα καταφέρουν... και στο ομαδικό πνεύμα.

Οι εκπλήξεις των ευρωεκλογών- Τι έδειξαν οι κάλπες σε Ολλανδία και Βρετανία !!

Οι εκπλήξεις των ευρωεκλογών- Τι έδειξαν οι κάλπες σε Ολλανδία και Βρετανία  Άνoιξαν από την Πέμπτη οι ευρωκάλπες για χώρες όπως η Βρετανία, όπου ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ αναμένεται να έχει υψηλά ποσοστά, αλλά και η Ολλανδία όπου το κόμμα του αντιευρωπαϊστή Γκ. Βίλντερς φαίνεται να
έρχεται τέταρτο, παρά τις προβλέψεις για καλύτερες επιδόσεις. Σήμερα, ψηφίζουν Ιρλανδοί και Τσέχοι.

Οι κάλπες θα αναδείξουν τους 751 ευρωβουλευτές και αφορούν τις ζωές 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Επίσημα αποτελέσματα δεν θα υπάρξουν πουθενά στην ΕΕ μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας), όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Έχουν δημοσιευτεί ωστόσο προγνωστικά που δίνουν μια γεύση για τις επιδόσεις των κομμάτων.
Στην Ολλανδία όπου 12,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για να αναδείξουν τους 26 εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς, φαίνεται ότι δεν κατέγραψε τόσο καλές επιδόσεις όσο αναμενόταν και έρχεται τέταρτο.
Σύμφωνα με τα exit polls,το PVV είδε τα ποσοστά του να υποχωρούν κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009, παρότι οι δημοσκοπήσεις που το εμφάνισαν πρώτο με 23%.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε
Όπως εκτιμάται, το PVV θα εξασφαλίσει το 12,2% και έρχεται τέταρτο, μετά τους κεντρώους ευρωπαϊστές Δημοκράτες 66 (D66), τους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες (CDA) και το φιλελεύθερο Λαϊκό Κόμμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας (VVD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε (12,3%).
Το D66 και το CDA, σύμφωνα με τα exit polls, δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση με 15,6% και 15,2% αντίστοιχα.
Ο Γκ. Βίλντερς με ψηφοφόρους
Ο Γκ. Βίλντερς με ψηφοφόρους
Ο Βίλντερς απέδωσε τις κακές επιδόσεις του κόμματός του στη χαμηλή συμμετοχή στις ευρωεκλογές- που κινήθηκε στο 37%, στα ίδια περίπου επίπεδα με τις ευρωεκλογές του 2009- λέγοντας ότι «με το να μείνουν στα σπίτια τους (οι ψηφοφόροι) έδειξαν την απέχθειά τους και την αδιαφορία τους ως προς την ΕΕ. Η Ολλανδία δεν έγινε πιο φιλοευρωπαϊκή».

Η εικόνα στη Μ. Βρετανία και ο παράγων Φάρατζ
Στις κάλπες προσήλθαν χθες και οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, όπου διεξήχθησαν παράλληλα και αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, κέρδη σημείωσαν οι Εργατικοί, ωστόσο οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Φιλελεύθεροι έχασαν τοπικούς συμβούλους, ενώ αξιοσημείωτη αποδεικνύεται η επιρροή του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας UKIP, του Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Ν. Φάρατζ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους
Ο Ν. Φάρατζ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους
Μπορεί το UKIP να μην κατόρθωσε να αναδειχθεί πρώτο σε κανένα δήμο, εντούτοις η αδιαμφισβήτητη δυναμική του, προκαλεί αντιπαραθέσεις και τριγμούς στα υπόλοιπα «στρατόπεδα».
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, ο Φάρατζ δήλωσε ότι το κόμμα του αναδεικνύεται πλέον σε «σοβαρό παίχτη» και θεωρείται πολύ πιθανό στις εθνικές εκλογές του 2015 να κερδίσει για πρώτη φορά έδρες στην βρετανική βουλή.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η σύζυγός του Σαμάνθα
Για τις ευρωεκλογές δεν δημοσιοποιήθηκαν προβλέψεις, ωστόσο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν σαφές προβάδισμα του UKIP έναντι των υπολοίπων και ο Φάρατζ υποστηρίζει ότι η ευρωκάλπη θα αναδείξει πρώτο το κόμμα του.

Κάλπες σήμερα σε Ιρλανδία και Τσεχία
Μετά τους Βρετανούς, τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα, οι Ιρλανδοί και οι Τσέχοι. Στην Ιρλανδία όπου περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές διεξάγονται και εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών συμβουλίων.

Το Sinn Fein (Σιν Φέιν) αναμένεται να αυξήσει τους ευρωβουλευτές του από έναν- που είχε στο απερχόμενο ευρωκοινοβούλιο- σε τρεις, παρότι οι υποψήφιοι που έχει επιλέξει δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, ούτε ανήκουν στα ιστορικά στελέχη του κόμματος.
Αν και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το θέμα της λιτότητας και της οικονομίας, οι ανοιχτά ευρωσκεπτικιστές δεν έχουν αυξήσει τη δύναμή τους και μόλις ένας υποψήφιος ευρωσκεπτικιστής, ο ανεξάρτητος Λουκ Μινγκ Φλάναγκαν, έχει πιθανότητες να κερδίσει μία έδρα.
Το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα Φίνε Γκαέλ από την πλευρά του φαίνεται να διατηρεί τη δύναμή του και εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, τότε στη νέα ευρωβουλή θα έχει 4 ή 5 ευρωβουλευτές.
Η συμμετοχή στην Ιρλανδία προβλέπεται να ενισχυθεί λόγω της διεξαγωγής των τοπικών εκλογών. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος).
Στην Τσεχία οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σήμερα και αύριο για τις ευρωεκλογές.
Τις περισσότερες από τις 21 έδρες στο νέο ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να αποσπάσει το κίνημα ΑΝΟ του Τσέχου επιχειρηματία, Αντρέι Μπάμπις, ενώ ο κυβερνητικός του εταίρος, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD), προβλέπεται ότι θα έρθει δεύτερο.

πηγές: Deutsche Welle, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)