Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ο εμπνευσμένος Δημόσιος Υπάλληλος

Παιδιά τρέχουν καθημερινά με 65 χλμ/ώρα σε ΣΥΡΜΑΤΟΣΚΟΙΝΟ και σε ύψος 400 μέτρα για να πάνε σχολείο

Σε ύψος περισσότερο από 400 μέτρα πάνω από τον ποταμό Rio Negro στην Κολομβία, η εννιάχρονη Daisy Mora ετοιμάζεται να ρίξει τον εαυτό της πάνω από την άβυσσο.

Κρεμώντας τον εαυτό της σε ένα παλιό και σκουριασμένο σύστημα τροχαλίας πέφτει πάνω από το χείλος του γκρεμού με 65 χλμ/ώρα κατά μήκος ενός συρματόσκοινου στην απέναντι όχθη 800 μέτρα μακριά -ένας ίλιγγος- είναι το ταξίδι που έχει να κάνει κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο.

Daisy1

Ανατριχιαστικό: χωρικοί κρέμονται στο συρματόσκοινο και γλιστρούν 800 μέτρα με 65 χλμ/ώρα για να φτάσουν στην κοντινότερη πόλη

Για μια χούφτα οικογένειες που ζουν στην περιοχή, 65 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογκοτά, τα 12 ατσάλινα συρματόσκοινα που συνδέουν τη μία πλευρά της κοιλάδας με την άλλη είναι η μόνη πρόσβασή τους με τον έξω κόσμο.

Ο γερμανός εξερευνητής Alexander von Humboldt ήταν ο πρώτος δυτικός που είδε το ασυνήθιστο σύστημα από σχοινί το 1804.

Το παραδοσιακό ήταν από κάνναβη, αλλά τα ατσάλινα συρματόσκοινα εγκαταστάθηκαν με την έλευση της υλοτομίας στο τροπικό δάσος. Όταν αυτή έγινε παράνομη οι έποικοι στράφηκαν προς την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Σήμερα, τα συρματόσκοινα είναι ακόμα η μόνη διαθέσιμη μεταφορά σε εκείνους που ζουν στην περιοχή.

Daisy2

Για το σχολείο: Εννέα ετών η Daisy Mora κάνει το ταξίδι κάθε μέρα για να φτάσει μέχρι το σχολείο, με τον πέντε χρονών αδελφό της καβάλα σε ένα τσουβάλι

Οι αγρότες τα χρησιμοποιούν για τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την πλησιέστερη πόλη και, για τα παιδιά, όπως η Daisy και ο πέντε ετών αδελφός της Jamid, είναι τρόπος για να φτάσουν στο σχολείο.

Ο Jamid είναι πολύ μικρός για να γλιστρήσει με ασφάλεια στο συρματόσκοινο μόνος του, έτσι πρέπει να τον μεταφέρει μαζί της σε ένα σάκο, ελέγχοντας την ταχύτητά τους με ένα ξύλινο δίχαλο.

Ο φωτογράφος και συγγραφέας Christoph Otto, ο οποίος τράβηξε αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες, πέρασε ο ίδιος πάνω από την κοιλάδα σε ένα από τα συρματόσκοινα για να φωτογραφήσει άτομα να διασχίζουν αυτή την αξιοσημείωτη διαδρομή.

Daily Mail Reporter

Η θλίψη

«Η δήλωση με την οποία ο Κώστας Σημίτης εξέφρασε «θλίψη και οργή» για τον χρηματισμό του πρώην υπουργού των κυβερνήσεών του Τ.Μαντέλη από τη Siemens, προκάλεσε ακριβώς τα ίδια συν-αισθήματα, δηλαδή «θλίψη και οργή», στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές πεποιθήσεις. Οι πολίτες θεώρησαν τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού υποκριτική. Και αυτό γιατί απλούστατα διαθέτουν μνήμη και κρίση.

Ο Τ.Μαντέλης υπήρξε επί 20 συναπτά έτη το alter ego του Κ.Σημίτη. Ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μετά το 1985, ο Κ. Σημίτης τον διόρισε διοικητή του ΟΤΕ και των ΕΛΤΑ. Όταν το '93 έγινε υπουργός Βιομηχανίας, τον επέλεξε για τη νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου του. Και όταν εξελέγη πρωθυπουργός "έχρισε" τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Τ.Μαντέλη στην αρχή γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και κατόπιν υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, στη θέση του έντιμου και ικανού Χάρη Καστανίδη, ο οποίος εξωθήθηκε τότε σε παραίτηση. Γιατί;

Απλούστατα, γιατί είχε τη γενναιότητα αλλά και την "αφέλεια" να επιδιώξει τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας και τη δημιουργία αδιάβλητου μηχανισμού για την ανάθεση των δημοσίων έργων και προμηθειών. Είναι εξόχως χαρακτηριστικά όσα ο ίδιος ο Χ. Καστανίδης έγραφε στις 30 Αυγούστου του 1997 στην παραίτησή του: "Αισθάνομαι ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν την παρουσία μου στο υπουργείο Μεταφορών ως εμπόδιο στην ελεύθερη άσκηση των παιγνίων τους"... Ο Χ. Καστανίδης έφυγε και η Siemens ήρθε! Ο Τ. Μαντέλης, που τον διαδέχθηκε, υπέγραψε ταχύτατα όλες τις μεγάλες συμβάσεις με τον γερμανικό κολοσσό.

Ο Κώστας Σημίτης, που σήμερα παριστάνει τον έκπληκτο και τον οργισμένο με όσα αποκαλύπτονται για τον πάλαι ποτέ υπουργό του, είναι ο πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου η χώρα έζησε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της πρόσφατης ιστορίας της. Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Και βέβαια, είναι ο πρωθυπουργός που είχε δίπλα του, "στρατηγό" του επιτελείου του, τον Θεόδωρο Τσουκάτο, που παραδέχθηκε ότι "παρέλαβε" βαλίτσα με 1 εκατ. ευρώ από τη Siemens και την παρέδωσε στο κομματικό ταμείο.

Παράλληλα, κανείς δεν ξεχνά ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, στον οποίο προσκρούουν τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες κάθαρσης του δημόσιου βίου, ψηφίσθηκε επί των ημερών του. Πρό-κειται, δε, για τον πρωθυπουργό που κατηγορήθηκε ότι "μαγείρεψε" τα οικονομικά στοιχεία που έδινε η χώρα στις Βρυξέλλες, προκει-μένου να επιτύχει την είσοδό μας στη ζώνη του ευρώ.

Είναι βέβαιο ότι ο Κ. Σημίτης καθόλου δεν εκπλήσσεται με όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα για τον βίο και την πολιτεία προσώπων του στενού περιβάλλοντός του. Τα γνώριζε ήδη από καιρό. Ακόμη και αν ορισμένα έγιναν πίσω από την πλάτη του, οι ευθύνες του παραμένουν μεγάλες. Και για τις επιλογές των προσώπων της αυλής του και για το γεγονός ότι δίπλα του γινόταν "πάρτι" διαπλοκής και διαφθοράς και ο ίδιος δεν καταλάβαινε τίποτε, όπως τουλάχιστον διατείνεται... Μεγάλες είναι επίσης οι ευθύνες του για τη συγκάλυψη των σκανδάλων, όταν αυτά αποκαλύφθηκαν. Δεν έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ούτε έναν από τους επίορκους συνεργάτες του. Αντίθετα, κατ' ουσίαν τους προστάτευσε. Τώρα ήρθε η ώρα να απολογηθεί».

Καρχαριάκι‏

Εκπαιδεύει ο μπαμπάς καρχαρίας το νεαρό καρχαρία: - Βλέπουμε τον άνθρωπο, απομακρυνόμαστε, σηκώνουμε πτερύγιο, πάμε αργά προς τα πάνω του, κάνουμε 2 περιστροφές αριστερόστροφες, απομακρυνόμαστε, επιστρέφουμε για άλλες 2 δεξιόστροφες, απομακρυνόμαστε και κάνουμε επίθεση. Κατάλαβες; πές τα και εσύ. - Εεε, ναι, τον βλέπουμε, σηκώνουμε πτερύγιο, 1 στροφή αριστερά. 1 δεξιά και τρώμε! - Όχι, όχι... Πρόσεχε τα βήματα είναι σημαντικό! Βλέπουμε τον άνθρωπο, απομακρυνόμαστε, σηκώνουμε πτερύγιο, πάμε αργά προς τα πάνω του, κάνουμε 2 περιστροφές αριστερόστροφες, απομακρυνόμαστε, επιστρέφουμε για άλλες 2 δεξιόστροφες, απομακρυνόμαστε και κάνουμε επίθεση! Κατάλαβες τώρα; Πές τα και εσύ. - Χμμμ, ναι, τον βλέπω, σηκώνω πτερύγιο, 2 στροφές γύρω του και τρώμε! - ΟΧΙ, ΟΧΙ! Προσπάθησε ξανά... - Τον βλέπω..., πλησιάζω αργά..., κάνουμε... 2 στροφές προς τα δεξιά... Δεν τα θυμάμαι ρε μπαμπά είναι πολλά... - E, τι να σου πώ... Φάτον με τα σκατά!

Πόσο φτωχοί είμαστε;

Παιδιά σηκωθείτε (Greek Crisis Trance Remix) -Μαρία Δημητριάδη

Η βουτιά του Guillaume Nery στη βαθύτερη υποθαλάσσια τρύπα του κόσμου, βάθους 200 μέτρων‏

ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ VIDEO

Για το video αυτό ό,τι και να πεις είναι λίγο. Σβήστε τα φώτα, ανοίξτε τα ηχεία, βάλτε το full screen και χαλαρώστε για 4 λεπτά & 18 δευτερόλεπτα. Είναι η βουτιά του Guillaume Nery στη βαθύτερη υποθαλάσσια τρύπα του κόσμου, βάθους 200 μέτρων, που βρίσκεται στις Μπαχάμες.


ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!

Σουβλάκια με ακρίδες, τζιτζίκια σε πικάντικη σάλτσα, κάμπιες τηγανητές και για επιδόρπιο σκορπιοί με σοκολάτα... Το μενού μπορεί να μην ακούγεται πολύ ορεκτικό, αλλά ίσως θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Η κατανάλωση εντόμων ως υποκατάστατων του κρέατος ή του ψαριού μελετάται πολύ σοβαρά από ειδικούς του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FΑΟ), με σκοπό να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε τρόφιμα τις επόμενες δεκαετίες. Ο FΑΟ αναμένεται να εκδώσει ως το τέλος του 2010 συστάσεις προς τα μέλη του, ενθαρρύνοντάς τα επισήμως να εισαγάγουν τα έντομα στη διατροφή του πληθυσμού...


Οι υπέρμαχοι της εντομοφαγίας υποστηρίζουν ότι παρουσιάζει πολυάριθμα πλεονεκτήματα. Τα έντομα έχουν μεγάλη διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, λιπίδια, ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνες, σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο απ΄ ό,τι μία ανάλογη μερίδα από κρέας η ψάρι.

Παράλληλα η εκτροφή τους παρουσιάζει μεγαλύτερη απόδοση απ΄ ό,τι των παραδοσιακών οικόσιτων ζώων και καθώς χρειάζονται πολύ λιγότερο νερό και σαφώς μικρότερες εκτάσεις για να αναπαραχθούν και να τραφούν, η παραγωγή τους θα έχει σημαντικά μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα. « Χρειάζονται 10 κιλά φυτικής ζωοτροφής για την παραγωγή ενός κιλού βοδινού, ενώ μόλις ένα με δύο κιλά για την παραγωγή ενός κιλού βρώσιμων εντόμων » λέει ο ολλανδός καθηγητής της Εντομολογίας Αρνολντ βαν Χούις.

Με την κτηνοτροφία να απορροφά το 9% των παγκόσμιων αποθεμάτων πόσιμου νερού και να απασχολεί το 70% των καλλιεργήσιμων εδαφών του πλανήτη, ο FΑΟ αναζητεί εναλλακτικές διατροφικές πηγές για τους 9 δισ. κατοίκους που θα έχει η Γη ως το 2050. Τα έντομα, διαθέσιμα σε τεράστιους αριθμούς και με εξαιρετικές δυνατότητες εκτροφής, « θα μπορούσαν να είναι η απάντηση στο ζήτημα της πείνας που μαστίζει πολλές περιοχές του πλανήτη » λέει ο υπεύθυνος του Τμήματος Δασών του FΑΟ Πολ Βαντόμ. Εμπόδιο είναι βέβαια η αποστροφή που καταλαμβάνει τους περισσότερους στη σκέψη ότι θα τραγανίσουν τα πόδια μιας ταραντούλας, ακόμη και αν δεν είναι ωμά. « Στο συλλογικό ασυνείδητο των Δυτικών βρίσκεται βαθιά ριζωμένη μια απόρριψη για την εντομοφαγία » εξηγεί ο γάλλος καθηγητής της Εντομολογίας ΡομάνΓκαρούστ .

Δεν μοιράζονται όλοι οι λαοί την ίδια απέχθεια για τα έντομα. Στην Αφρική, στην Ασία και στη Λατινική Αμερική περίπου 1.400 είδη βρώσιμων εντόμων βρίσκουν θέση στο τραπέζι: προνύμφες από κολεόπτερα, μυρμήγκια, ακρίδες, χρυσαλλίδες μεταξοσκώληκα, γρύλοι, αράχνες και σκορπιοί περιλαμβάνονται στη διατροφή των κατοίκων στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Ταϊλάνδη, στο Μεξικό και στη Νότια Αφρική.

Αλλά η βρώση εντόμων παραμένει ταμπού στις δυτικές κοινωνίες. Είναι « ζήτημα ψυχολογίας » λένε οι ειδικοί, τονίζοντας ότι σιχαινόμαστε τα έντομα αλλά καταναλώνουμε μέλι, σαλιγκάρια ή βατραχοπόδαρα. Ηδη πάντως ορισμένα πολυτελή εστιατόρια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τολμούν και σερβίρουν «προχωρημένα» γκουρμέ εδέσματα με βάση έντομα, τα οποία γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ‏

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κάθεται σε μια καφετέρια και θυμάται τα νιάτα του. - Θυμάσαι, λέει ο γέρος στην γριά, που πρώτοσυναντηθήκαμε πριν 50 χρόνια σε ετούτη εδώ την καφετέρια και μόλις βγήκαμε από εδώ, σε πήγα πίσω στον φράχτη του διπλανού εργοστασίου και κάναμε sex; - Και βέβαια το θυμάμαι, λέει η γριά. - Ε, λοιπόν για χάρη εκείνης της μέρας, λέω να το ξανακάνουμε απόψε. - Βεβαίως, λέει η γριά και σηκώνονται και οι δυο να βγουν από την καφετέρια. Ένας τυπάκος που καθόταν εκεί δίπλα και άκουσε την συνομιλία, σκέφτηκε: "Γούστο θα έχει να πάρω μάτι τα γερόντια" και τους ακολούθησε. Βλέπει λοιπόν την γριά να σηκώνει την φούστα και να πιάνεται στον συρμάτινο φράχτη και από πίσω ο γέρος έχοντας κατεβάσει τα παντελόνια. Το τι ακολούθησε μετά δεν περιγράφεται. Το πιο άγριο σεξ που είχε δει ποτέ ο ματάκιας! Για 40 λεπτά, χωρίς διακοπή, το ζευγάρι τιναζόταν έξαλλα, κουνιόταν σπασμωδικά και οι δυο τους, ούρλιαζαν με τεντωμένες τις φλέβες και γουρλωμένα μάτια. Στο τέλος κατέρρευσαν και έπεσαν στο χώμα. Ο ματάκιας έπαθε πλάκα. Ποτέ δεν είχε δει, ούτε ακούσει για τόσο παρατεταμένο και τόσο άγριο σεξ πόσο μάλλον από δυο γερόντια. "Πρέπει να μάθω το μυστικό τους" σκέφτηκε. Περίμενε να συνέλθουν και πλησίασε τον γέρο, που μέχρι και τα λίγα μαλλιά του είχαν ανασηκωθεί... - Παππού, χωρίς να το θέλω είδα το σκηνικό και εντυπωσιάστηκα. Ποιο είναι το μυστικό σου; Έτσι το έκανες και πριν πενήντα χρόνια; - Αχ παιδί μου, απαντά ο γέρος, πριν πενήντα χρόνια αυτός ο φράχτης δεν ήταν ...ηλεκτροφόρος.

...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)