Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο Λοβέρδος κάνει πόλεμο

Ο Λοβέρδος που αντιστέκεται, ο Λοβέρδος που τολμά. Στις απαιτήσεις των κοινοτικών προτάσσει τα στήθη του. Στις κραυγές απόγνωσης των συνταξιούχων προσφέρει απλόχερα τα συναισθήματα συμπάθειάς του. Μόνο αυτά, διότι λεφτά δεν έχει. Γιατί ο Λοβέρδος κάνει πόλεμο; Διότι το ανάλγητο ΔΝΤ απαιτεί αιματηρές θυσίες από τους Έλληνες. Τις είχαν βέβαια πει πριν μας δώσουν την πρώτη δόση της βοήθειας και είχαμε συμφωνήσει και γραπτώς. Μόνο που ο κ. Λοβέρδος δεν φορούσε εκείνη την ώρα τα γυαλιά του για να δει τα... ψιλά γράμματα...

Ο κ. Λοβέρδος έχει ένα σπάνιο επικοινωνιακό χάρισμα. Αν ήταν μέλος κάποιας εισπρακτικής εταιρείας και σας τηλεφωνούσε για να απαιτήσει τα χρωστούμενα, είναι βέβαιο ότι θα του δίδατε και προκαταβολή έναντι μελλοντικών πιθανών οφειλών σας. Αυτό το χάρισμα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Μόνο που το παράκανε και έτσι το δράμα εξελίχτηκε σε κωμωδία.

Ο υπουργός Εργασίας παρασύρθηκε και λίγο έλειψε να πιστέψει κι ο ίδιος ότι δημιουργεί μία νέα λίστα Σίντλερ, μέσω της οποίας θα προσπαθούσε να σώσει όσους περισσότερους συνταξιούχους μπορούσε από τα νύχια του ΔΝΤ.

Είναι μία άριστη τακτική για κάποιον σταυροφόρο βουλευτή, αλλά φοβόμαστε ότι δεν αρμόζει στον υπουργό Εργασίας μιας κυβέρνησης που καλείται να σώσει τη χώρα από το χάος της χρεοκοπίας.

Το ασφαλιστικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και αυτό έχει επισημανθεί κατ΄ επανάληψη. Είναι το βρεγμένο σχοινί που έχει ήδη περαστεί στο λαιμό μας. Ακόμη κι αν γλιτώσουμε από τα βέλη των αιμοβόρων κερδοσκόπων και καταφέρουμε τελικά να μείνουμε πάνω στο σκαμνί, ο βρόχος θα στενέψει, όσο περνάει ο χρόνος και στεγνώνει το σχοινί...
Αυτά είναι πράγματα γνωστά. Όπως και οι λόγοι που μας έχουν φέρει στη ζοφερή πραγματικότητα του 2010. Ξέρουμε, για παράδειγμα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων καλείται να ζήσει με λιγότερα από 600 ευρώ τον μήνα. Αυτό που δεν μας λένε οι Ενώσεις τους και τα συνδικάτα είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν βγει στη σύνταξη με ελάχιστα ένσημα. Πώς είναι δυνατόν να πάρουν μία καλύτερη σύνταξη, όταν δεν έχουν προσφέρει στα ασφαλιστικά τους ταμεία με τις εισφορές τους; Όσοι υποστηρίζουν κάτι άλλο τους κοροϊδεύουν, κερδοσκοπούν ασύστολα με τη δυστυχία τους. Όχι μόνο το κράτος, δηλαδή το κοινωνικό σύνολο, δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία απειλούνται με αφανισμό, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και τα δικαιώματα όλων εκείνων των κορόιδων που πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους επί 30 ή 35 χρόνια.

Ξέρουμε, επίσης, ότι ολόκληροι νομοί κατοικούνται από... ανάπηρους. Αν πιστέψει κανείς ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάρει την αναπηρική τους σύνταξη με το... σπαθί τους, τότε ίσως νομίσει ότι σε αυτούς τους νομούς της χώρας έχει πέσει κάποια ατομική βόμβα. Ή ακόμη ότι η διεθνής των ιμπεριαλιστών (ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, ΕΕ) επέλεξε αυτούς ειδικά τους νομούς της ελληνικής περιφέρειας για να δοκιμάσει στους πληθυσμούς τις επιπτώσεις από έναν βιολογικό πόλεμο...
Όσο για τα φάρμακα; Αν είναι αληθινές οι δαπάνες, τότε κάθε Έλληνας θα πρέπει να έχει σε κάποιο σημείο του σπιτιού του φάρμακα για κάθε νόσο που θα τον βοηθήσει να ζήσει περισσότερο μετά τον παγκόσμιο Αρμαγεδδώνα. Δεν λέμε, καλή κοπέλα η Μαριλίζα, ευγενής άνθρωπος και από σπίτι, αλλά δεν κάνει γι΄ αυτή τη δουλειά...

Κι ενώ όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους και μάλιστα εδώ και χρόνια (τα περί του ασφαλιστικού και όχι της Μαριλίζας), έρχεται τώρα ο κ. Λοβέρδος, να μας πει ότι πολεμά. Για ποιό πράγμα πολεμάτε υπουργέ μας; Ποιοι είναι οι εχθροί σας; Ποιό το πεδίο της μάχης και ποιος ο στρατός σας;

Το τραγικό κύριε Λοβέρδο δεν είναι ότι παίζετε θέατρο, προσπαθώντας να διαφυλάξετε το πολιτικό σας προφίλ. Αλλά ότι ταΐζετε με ψευδαισθήσεις τους ιθαγενείς, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες.

Ψιλά γράμματα δεν υπήρξαν υπουργέ μας. Και καλά θα κάνουμε να σοβαρευτούμε όλοι μας, πριν αρχίσουν να μας παίρνουν στο ψιλό...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος

Ελληνογερμανικός διάλογος στο Stern

Η επιστολή που έστειλε στο Γερμανικό περιοδικό Stern κάποιος Walter Wullenweber .

«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δισ., ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δισ. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι, επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι και εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι που μας είχαν δείξει τον δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι τον δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα».

Η απάντηση κάποιου Ελληνα στα ελληνικά sites που δεν θα δημοσιευτεί !

“Αγαπητέ Walter, Ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς Είμαι Δημόσιος Λειτουργός και όχι υπάλληλος όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των ‘συμπατριωτών’ σου (μας) και άλλων ‘συμπατριωτών’ (μας) αναφέρουν σαν βρισιά και με περίσσεια χλεύη.

Ο μισθός μου είναι 1.000 €. Τον μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ έχουν παρασύρει να νομίζεις. ΟΥΤΕ 1.000 € λιγότερα από σένα. Είμαι σίγουρος ότι εσύ δε με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walter,

Μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές που αρνείται μόνον η Γερμανία να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ Ράιχ την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επιδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walter, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους ‘συμπατριώτες΄ σου Έλληνες!

Walter, φίλτατε Walter, στην Ελλάδα δραστηριοπιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις - εκ των οποίων περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί - οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξεως των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walter, σύντομα δεν θα μπορώ ναγοράζω προϊόντα Γερμανικά γιατί δεν θα έχω λεφτά. Εγώ Walter μεγάλωσα στα λίγα, θα τα αντέξω...και μην ανησυχείς για τους νέους Έλληνες...είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί για να τους βοηθήσουμε να μάθουν τη νέα κατάσταση (!)...αλλά βρε Walter...εσείς τους ανέργους που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση στην Ελλάδα πώς θα τους αντιμετωπίσετε; Πες μου σε παρακαλώ ... έχω απορία!....

Αγαπητέ Walter, εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι από όπου αλλού θέλετε εσείς οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί ‘συμπατριώτες΄).

Πρέπει να φύγουμε...για να σωθούμε από μια Ένωση κατεπίφαση! Από μια ομάδα κερδοσκόπων! Από μια ομάδα στην οποία είμαστε συμπαίκτες όσο καταναλώναμε τα προϊόντα τον συμπαικτών!!!!!!!!!!!!!!!

Εγώ, φίλτατε Walter, πιστεύω ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν αγοράζουν Mercedes, BMW, OPEL, FORD, SCODA κλπ. συμμαχικά προϊόντα γιατί δεν μπορούν και δεν πρέπει!...Δεν το αξίζουν! Θα πρέπει να σταματήσουν ν αγοράζουν προϊόντα από το LΙDL, το PRAKTIKER και το IKEA. Γιατί δεν μπορούν να τ αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ!...τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walter, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες ‘λεπτομέρειες’...αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο ‘πιστωτής’ της ζωής μου!..

Ξέρεις βρε φίλε Walter, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης!

Τα θέλω τώρα που μπορεί να πεθάνω...αλλά θέλω να πεθάνω κοντά στους πατέρες μου!

Γεώργιος Π. Ψωμάς

Ινστρούκτορας Ιδεολογικοπολιτικής Αφασίας (Ι.Ι.Α.)”

Τα λεει ολα η Λιανα Κανελλη

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΙ

1. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΡΟΑΤΙΚΗ ΛΩΡΙΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΙ... Ή ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

Προσέξτε πως η λεπτή κίτρινη λωρίδα της Κροατίας αποκλείει τελείως την Βοσνία από το νερό. Θυμάστε κανένα πόλεμο μεταξύ των δυο; Είναι και αυτή μια από τις αιτίες.

Όχι μόνο! Προσέξτε πως η πολύ μικρή πράσινη γραμμή της Βοσνίας φθάνει μέχρι το νερό και πως μετά η κίτρινη της Κροατίας συνεχίζει. Που σημαίνει, πιθανώς χρειάζεται διαβατήριο για να περάσεις από Κροατία σε Κροατία.



Βλέπετε πόσο σοφά έχουν χωρίσει τον κόσμο;




2. ΤΟ ΚΟΥΒΕΪΤ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΙΡΑΚ ΑΠΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Προσέξτε πως το Κουβέϊτ μπλοκάρει σχεδόν τελείως το Ιράκ από το νερό. Θυμάστε κανένα πόλεμο μεταξύ των δύο; Να γιατί! Όλοι αναριωτιόσανσταν τότε, γιατί αυτός ο πόλεμος;

Κοιτάξτε πόσο μικρή είναι η μπλε λωρίδα που δείχνει την πρόσβαση του Ιράκ στο νερό.

Και όχι μόνο. Δείτε πως η περιοχή των Σιϊτών μπλοκάρει πίσω από το νερό τους Σούννις. Πως θα μεταφέρουν αυτοί το πετρέλαιό τους; Ποιος ξέρει. Θυμάστε κανένα πόλεμο μεταξύ των δυο; Να γιατί! Και να γιατί κάθε προσπάθεια να συνυπάρξουν με το να τους δοθούν αυτόνομες περιοχές χωρισμένες με βάση τα θρησκευτικά τους πιστεύω θα αποτύχει.

Βλέπετε πόσο σοφά έχουν χωρίσει τον κόσμο;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΔΩ ...



Και ακόμα καλύτερα εδώ ...





Δείτε πως το Κουβέιτ βρίσκεται μπροστά στη φάτσα του Ιράκ. Ποιος τα έφτιαξε έτσι;


3. Η ΣΟΜΑΛΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Προσέξτε πως η Σομαλία αποκλείει τελείως την Αιθιοπία από πρόσβαση στο νερό. Θυμάστε κανένα πόλεμο μεταξύ των δυο; Είναι και αυτή μια από τις αιτίες.

Προσέξτε επίσης πως το Τζιμπουτί ΚΑΙ η Ερυθραία αποκλείουν την Αιθιοπία από πρόσβαση στο νερό. Αλλά αυτοί ήσαν ήδη εκεί, ενώ το βόρειο τμήμα της Σομαλίας, που βλέπετε με την ονομασία Σομαλιλάντ, ήταν πρώην Αιθιοπία.



Βλέπετε πόσο σοφά έχουν χωρίσει το κόσμο;


4. ΙΝΔΙΑ & ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Εδώ δεν είναι θέμα πρόσβασης στο νερό, αλλά δείτε τη λεπτή κίτρινη γραμμή πρόσβασης της Ινδίας από τα δεξιά με την Ινδία από τα αριστερά. Πιθανόν και εδώ να χρειάζονται διαβατήριο για να περάσουν από Ινδία σε Ινδία. Θυμάστε κανένα πόλεμο μεταξύ των δυο; Είναι και αυτή μια από τις αιτίες.



Βλέπετε πόσο σοφά έχουν χωρίσει το κόσμο;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΔΩ ...




5. ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟ

Τώρα πέστε μου πως συμβαίνει αυτό! Το Αζερμπαϊτζάν είναι τελείως διαιρεμένο από την Αρμενία. Θυμάστε κανένα πόλεμο μεταξύ των δυο;



Βλέπετε πόσο σοφά έχουν χωρίσει το κόσμο;

Όλες αυτές οι φωτογραφίες θάπρεπε να προωθηθούν στους ειρηνοποιούς να εξηγήσουν πως είναι δυνατόν αν υπάρξει ειρήνη κάτω από τέτοιες συνθήκες και που ήσαν αυτοί, όταν οι άλλοι, οι οποίοι άλλοι, διαιρούσαν το κόσμο έτσι.

Γιατί οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις συνέβησαν μετά τη πτώση του τείχους στη πρώην Σοβιετική Ένωση. Συνέβησαν τα τελευταία 25 χρόνια!


6. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΜΑΛΛΟΝ, ΣΥΝΤΟΜΑ ;

Λοιπόν, αυτός είναι ο χάρτης της Ελλάδας, έτσι;



Και βλέπετε την νέα χώρα (από την πρώην Γιουγκοσλαβία) ΦΥΡΟΜ πάνω από την Ελλάδα, έτσι; Με πρωτεύουσα τα Σκόπια, βλέπετε;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΔΩ ...

Βλέπετε την Ελλάδα από κάτω, ΦΥΡΟΜ από πάνω και την γνωστή μας Μακεδονία, το μέρος της Ελλάδας από το οποίο κατήγετο ο Μέγας Αλέξανδρος, έτσι;



Τώρα, έρχεται αυτή η κυβέρνηση εδώ:

http://modern-macedonian-history.blog ... s-that-support-fyrom.html

και παρουσιάζει αυτό το χάρτη:



Έτσι αυτό το κομμάτι που όλοι ξέρουμε σαν Ελλάδα, μετονομάζεται τώρα ''Κατεχόμενες Μακεδονικές Περιοχές''

Αποτέλεσμα: ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ



Έτσι ξαφνικά βλέπουμε ότι η νέα χώρα από ΦΥΡΟΜ έχει μετονομαστεί σε Μακεδονία, και αφού η Μακεδονία που είναι μέρος της Ελλάδας έχει μετονομαστεί σε ''Κατεχόμενες Μακεδονικές Περιοχές'' οι διεκδικήσεις (και πιθανόν ο πόλεμος) είναι εύκολο και έχουν ήδη αρχίσει.

Σκοπός; Η πρόσβαση της ΦΥΡΟΜ στο νερό.

Και ποια θα είναι η εικόνα από ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Η διαίρεση της Ελλάδας, όπως ακριβώς της Κροατίας, της Ινδίας, και του Αζερμπαϊτζάν. Γιατί όχι; Που θα κολλήσουν; Έχει ήδη γίνει! Θα τους αφήσουμε;

17 ενδιαφέροντα κόλπα που κάνει το σώμα μας

1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το αυτί σας

Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στο λαιμό, που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ,» αναφέρει ο Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

2. Αποκτήστε υπερηχητική ακοή

Εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος με θόρυβο και δυσκολεύεστε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, ο οποίος μιλάει ψιθυριστά, τότε σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί σας αυτί. Το δεξί αυτί έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA. Εάν, από την άλλη, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαμηλά σε έναν χώρο, τότε προβάλετε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο. Το αριστερό αυτί έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει ευκολότερα τους μουσικούς τόνους.

3. Απαλλαγείτε από τον πόνο!

Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουμε κατά τη διάρκεια μιας ένεσης, μειώνεται ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας. Σύμφωνα με τον Taras Usichenko, συγγραφέα μίας μελέτης πάνω σε αυτό το φαινόμενο, το κόλπο προκαλεί μία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο στο νωτιαίο μυελό.

4. Καθαρίστε τη βουλωμένη μύτη σας

Ξεχάστε τα αποσυμφορητικά μύτης. Ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και στη συνέχεια να πιέσετε με το δάχτυλό σας ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό επιτρέπει στην ύνιδα, το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόμα, να πάλλεται μπρος πίσω, σύμφωνα με την Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η κίνηση χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα νιώθουμε τη μύτη μας άδεια.

5. Διώξτε την καούρα χωρίς νερό!

Φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ; «Κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό,» συνιστά ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης. Μελέτες έδειξαν πως, ασθενείς που κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόμηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί μας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.

6. Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας

Απλά τρίψτε πάγο στην παλάμη σας, στην καμάρα που κάνει ο αντίχειρας με τον δείκτη. Μία καναδέζικη μελέτη έδειξε πως αυτή η τεχνική μειώνει τον πονόδοντο μέχρι και 50%. Οι οδοί των νεύρων στη βάση της καμπύλης διεγείρουν μία περιοχή στον εγκέφαλο που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.

7. Εξαφανίστε τα καψίματα

Αν κάψετε κατά λάθος το δάχτυλό σας πάνω στο μάτι της κουζίνας, καθαρίστε το δέρμα και πιέστε ελαφρά το σημείο που καήκατε με το μαξιλαράκι των δαχτύλων σας. Ο πάγος θα ανακουφίσει τον πόνο πιο γρήγορα, σύμφωνα με τη Δρ. DeStefano, αλλά η φυσική αυτή μέθοδος επαναφέρει το καμένο δέρμα στη φυσιολογική του θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται φουσκάλα.

8. Κάντε τον κόσμο να σταματήσει να γυρνά

Μήπως ήπιατε λίγο παραπάνω και βλέπετε τα πάντα γύρω σας να γυρνάνε; Ακουμπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Το κομμάτι του αυτιού, που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία -ο θόλος του κοχλία- εγχέει ένα υγρό, που είναι της ίδιας πυκνότητας με το αίμα. «Καθώς το αλκοόλ αραιώνει το αίμα στο θόλο, ο θόλος αποκτά μικρότερη πυκνότητα και ανεβαίνει,» εξηγεί ο Δρ. Schaffer. Όλο αυτό μπερδεύει τον εγκέφαλο. Η αφή ενός σταθερού αντικειμένου δίνει μία δεύτερη «άποψη» στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη ισορροπία.

9. Απαλλαγείτε από τις σουβλιές στα πλευρά

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε κάθε φορά που το δεξί σας πόδι πατάει στο έδαφος. Με την εκπνοή ασκείται πίεση στο συκώτι (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά), το οποίο στη συνέχεια πιέζει το διάφραγμα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά. Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό τον πόνο είναι να εκπνέετε κάθε φορά που πατάει το αριστερό πόδι στο έδαφος.

10. Σταματήστε το αίμα με το ένα δάχτυλο!

Εάν πιέσετε τη μύτη σας και σκύψετε προς τα πίσω μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία στη μύτη -εάν φυσικά δεν σας πειράζει να καταπιείτε το ίδιο σας το αίμα. Ένας πιο «πολιτισμένος» τρόπος είναι να τοποθετήσετε βαμβάκι στα άνω ούλα σας -ακριβώς στο βαθούλωμα που βρίσκεται κάτω από τη μύτη- και να πιέσετε με δύναμη. «Οι περισσότερες αιμορραγίες προέρχονται από το μπροστινό μέρος του διαφράγματος, το χόνδρο που χωρίζει τη μύτη,» σημειώνει ο Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Entabeni του Ντάρμπαν, στη Νότιο Αφρική. «Ασκώντας πίεση στο συγκεκριμένο σημείο, σταματάτε την αιμορραγία.»

11. Σταματήστε το καρδιοχτύπι

Θέλετε να σταματήσετε το καρδιοχτύπι και τη νευρικότητα που νιώθετε στο πρώτο ραντεβού; Απλά φυσήξτε στον αντίχειρά σας. Το πνευμονογαστρικό νεύρο, που καθορίζει τον καρδιακό παλμό, μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αναπνοής, όπως υποστηρίζει ο Ben Abo, γιατρός στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ. Εάν φυσήξετε στον αντίχειρά σας, ο καρδιακός παλμός θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

12. «Ζεστάνετε» τον εγκέφαλό σας!

Εάν φάτε κάτι παγωμένο, πάρα πολύ γρήγορα, τότε θα παγώσει ο εγκέφαλος σας. Για να το αποφύγετε, πιέστε την επιφάνεια της γλώσσας σας στον ουρανίσκο σας, καλύπτοντας όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείτε. «Επειδή τα νεύρα στον ουρανίσκο παγώνουν υπερβολικά, το σώμα μας έχει την εντύπωση ότι παγώνει και ο εγκέφαλος,» υποστηρίζει ο Abo. «Σε αντιστάθμιση, υπερθερμαίνεται, προκαλώντας τον πονοκέφαλο του παγωτού, όπως λέγεται χαρακτηριστικά το φαινόμενο. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε στον ουρανίσκο, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.

13. Αποφύγετε τη μυωπία

Η μυωπία οφείλεται κυρίως στα γονίδια, σύμφωνα με την Anne Barber, οπτομετρικό στην Ουάσιγκτον. «Συνήθως δημιουργείται από μυωπικό στρες.» Με άλλα λόγια, δημιουργείται εάν κοιτάζετε για πολύ ώρα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Εάν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα να κλείνετε τα μάτια σας, να τεντώνετε το σώμα σας, να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να εκπνέετε, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα και τους μύες σας. Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες, όπως τους δικέφαλους και τους γλουτιαίους, ξεγελούμε ακούσια και άλλους μύες -όπως τα μάτια- οι οποίοι χαλαρώνουν και αυτοί.

14. Ξυπνήστε τους νεκρούς!

Εάν μουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώσε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μουδιασμένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση. Τα συμπιεσμένα νεύρα, που βρίσκονται χαμηλότερα στο σώμα, ευθύνονται για το μούδιασμα στο πόδι, επομένως μην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.

15. Εντυπωσιάστε τους φίλους σας!

Την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα πάρτι, δοκιμάστε το εξής κόλπο: Βάλτε κάποιον να κρατήσει το χέρι του τεντωμένο στα πλάγια, με την παλάμη προς τα κάτω και πείτε του να μείνει σε αυτή τη στάση. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα δύο σας δάχτυλα στον καρπό του και σπρώξτε προς τα κάτω. Θα αντισταθεί. Στη συνέχεια, βάλτε τον να ακουμπήσει το πόδι του σε μία επιφάνεια που είναι 1-2 εκατοστά πιο ψηλή (βάλτε 1-2 περιοδικά) και επαναλάβετε. Αυτή τη φορά, το χέρι του θα πέσει σαν τραπουλόχαρτο. Επειδή οι γλουτοί δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, μετατοπίζεται η σπονδυλική στήλη. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πως η σπονδυλική στήλη είναι ευάλωτη και έτσι απενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται.

16. Αναπνεύστε κάτω από το νερό

Εάν θέλετε οπωσδήποτε να φτάσετε στο βυθό της θάλασσας και να πιάσετε μια χούφτα άμμο, πάρτε μερικές μικρές παρατεταμένες ανάσες. Όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό, δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου που σας κάνει να θέλετε απεγνωσμένα να αναπνεύσετε, αλλά φταίει η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, που κάνει το αίμα όξινο και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο πως κάτι πάει στραβά. Η υπεροξυγόνωση μειώνει την οξύτητα του αίματος,» όπως υποστηρίζει ο Δρ. Jonathan Armbruster, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Auburn. «Το κόλπο αυτό ξεγελά τον εγκέφαλο και νομίζει πως έχει περισσότερο οξυγόνο.» Έτσι, κερδίζετε μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον.

17. Διαβάστε το μυαλό!

Το δικό σας! «Εάν έχετε να εκφωνήσετε μία ομιλία την επόμενη μέρα, κάντε μία επανάληψη πριν πέσετε για ύπνο,» όπως υποστηρίζει η Candi Heimgartner, καθηγήτρια βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης εδραιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οτιδήποτε διαβάσετε λίγο πριν να κοιμηθείτε είναι πιο πιθανό να κωδικοποιηθεί ως μακροχρόνια μνήμη.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...‏


Γεώργιος Σουρής (1853-1919)


Ποιός είδε κράτος λιγοστό

σʼ όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νάʼχει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ʼχει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;

*******

Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια,

κλέφτες χωρίς μια πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,

ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί

ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή.

*******

Όλα σʼαυτή τη γη μασκαρευτήκαν

ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

*******

Ο Έλληνας δυό δίκαια ασκεί πανελευθέρως,

συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος.

*******

Χαρά στους χασομέρηδες! χαρά στους αρλεκίνους!

σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.

*******

Γιʼ αυτό το κράτος, που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια,

σικτίρ στα χρόνια τα παλιά, σικτίρ και στα καινούργια!

*******

Και των σοφών οι λόγοι θαρρώ πως είναι ψώρα,

πιστός εις ό,τι λέγει κανένας δεν εφάνη...

αυτός ο πλάνος κόσμος και πάντοτε και τώρα,

δεν κάνει ό,τι λέγει, δεν λέγει ό,τι κάνει.

*******

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού

συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Και ψωμοτύρι και για καφέ

το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

σαν πιάσει πόστο: δερβέναγας.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-

να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια πουʼχει

στο ʼνα λουστρίνι, στʼαλλο τσαρούχι.

Printer Ink trick before you change cartridges and waste money

Φάρσα

Bενζινη

Χθες σταμάτησα σ' ενα βενζινάδικο και ζήτησα 10 ευρώ βενζίνη.


Κι ο βενζινάς με ρώτησε: - Είναι μεγάλος ο λεκές;;;!!!!

Εν αρχή ο Θεός

Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι,

πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά
όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.

Ο σατανάς όμως δημιούργησε ταHaagen Dazs και τα διάφοραcookies.
Και ρώτησε: «Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;»
και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!»
και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ!».
Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά .


Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το
σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.

Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι
και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε.
Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.


Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»

Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση
άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.


Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο
οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!»

Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο, από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκιαcamembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο
και φιλετάκια κοτόπουλου.
Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.


Έτσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει
μερικά κιλά με την άθληση...


Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με
τα τηλεχειριστήρια,
για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.


Έτσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες.


Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια,
τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι..
Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη...


Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν
προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.

Και ο σατανάς έφερε τα Goodysκαι το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών.
Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;»
Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!».
Kαι σχολίασε ο σατανάς: «Έτσι μπράβο!»
Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.


Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ-πάς της καρδιάς.

Και τότε ο σατανάς είπε 'είπαμε να παίζουμε τίμια'...


...
Και δημιούργησε το ΙΚΑ.!!!

Why Women Stay Single

Μείωση Εθνικής Επικράτειας‏ !!!!

Μείωση Εθνικής Επικράτειας, έστω και. "προσωρινή", προτείνει Συντάκτης της εφημερίδας "The Times" για όσες χώρες παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία για τον προϋπολογισμό τους, φωτογραφίζοντας φυσικά την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο Carl Mortished, συντάκτης της έγκριτης Βρετανικής εφημερίδας, αρχικά επισημαίνει ότι η πρόταση των Γερμανών βουλευτών για πώληση Ελληνικών νησιών δεν ήταν τόσο ανόητη. Στην συνέχεια φτάνει σε σημείο να προτείνει "Προσωρινή μείωση Εθνικής Επικράτειας" σε όσες χώρες "μαγειρεύουν" τους προϋπολογισμούς τους.
Σύμφωνα με τον απίστευτη αυτή πρόταση, ένα μέρος εδάφους θα μπορούσε να "παραχωρείται" σε γειτονικό κράτος μέχρι να πληρωθούν τα χρέη.
Ολόκληρο το άρθρο της Βρετανικής εφημερίδας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://business.timesonline.co.uk/tol/business/columnists/article7133463.ece

From Times Online
May 22, 2010
Yelling fire in the financial hotel
On the money: Carl Mortished
[...]
Mischievous German MPs suggested that Greece sell its islands to pay off the debts. It is not so stupid. After two world wars, Europeans assume that boundaries are sacrosanct, but in previous centuries, transactions over territory were not uncommon. Consider the purchase from France of Louisiana by the United States in 1803 for $15 million and, more than half a century later, the sale of Alaska by Russia to the United States for $7.2 million.
My proposal is that the price for budgetary misbehaviour should be a temporary loss of national territory. A segment of land of appropriate size would be transferred to a neighbouring state and held in trust in return for financial assistance until the debt was repayed. Similar to a bank repo transaction, soil, instead of stocks, would be pledged for loans. For example, were France in severe breach of its fiscal obligations, it might lose Alsace-Lorraine to Germany . Likewise, Italy would lose Lombardy to France and we know where Austria might end up.
This effort in Brussels to secure better governance is really about greater union. What better way to demonstrate faith in the EU than to move a frontier.

Daniel Cohn-Bendit : ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

πατερ Παίσιος‏

Αλέξανδρος Οικονόμου , αντιπτέραρχος έ.ά.

Τόν Μάρτιο τού 1994 συνάντησα τόν Γέροντα Παϊσιο βαριά άρρωστο, στό μοναστήρι τής Σουρωτής, έξω από τήν Θεσσαλονίκη. Συγκινήθηκα, όταν μού έπιασε τό χέρι, καί παρά τήν κρισιμότητα τής καταστάσεώς του, μού είπε τά ακόλουθα.

" Εσύ δέν πρέπει νά στενοχωριέσαι καί νά φοβάσαι τήν Τουρκία. Η Τουρκία θά διαλυθεί, καί μάλιστα θά τήν διαλύσουν οί ίδιοι οί σύμμαχοί της.

Η Βοσνία θά γίνει μουσουλμανικό κράτος ( εκείνη τήν εποχή σημειωτέον δέν υπήρχε τέτοιο κράτος ), αλλά αυτό θά στραφεί εναντίον τους, γιατί θά δημιουργηθεί καί Κουρδικό κράτος μέσα στήν καρδιά τής Τουρκίας..."

Ο Γέροντας τότε, βλέποντας με προβληματισμένο μέ αυτά πού άκουγα, μού ξαναλέει.

" Οπως ξέρεις, εγώ δέν διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τά μαθαίνω από "αλλού..." { Α΄}


Καραφεϊζης Βασίλειος, ταξίαρχος έ.ά. , Διδυμότειχο Έβρου

Στίς 10 Ιανουαρίου 1992 έλαβε χώρα ή παρακάτω συνομιλία μου μέ τόν π. Παϊσιο.

-- Γέροντα, πώς βλέπετε τήν διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας;

-- Έ, καλό θά βγεί γιά τήν Ελλάδα.

-- Τί θά γίνει όμως μέ τό λεγόμενο " μουσουλμανικό τόξο; "

-- Καί από αυτό, καλό θά βγεί...

Επειδή όμως δέν κατάλαβα τί εννοούσε, μού εξήγησε καί μού είπε.

-- Ο διάβολος επιθυμεί τήν καταστροφή κάθε ανθρώπου. Ο Θεός όμως δέν τόν αφήνει ανεξέλεγκτο αλλά τού επιτρέπει μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Καί τό κάνει αυτό γιατί προγνωρίζει ότι από αυτό τό κακό, θά προκύψει καί κάτι καλό.

Η Τουρκία θά χάσει τούς συμμάχους της, ακόμη καί τούς πατροπαράδοτους φίλους της, τούς Γερμανούς...

Μού είπε ακόμη, ότι στήν Ιταλία θά παρουσιασθεί ένας πολιτικός τύπου Μουσολίνι, καί στήν Γερμανία ένας νέος Χίτλερ, καί ότι ή ΕΟΚ θά διαλυθεί !...

Η ΕΟΚ ( Ε.Ε. σήμερα ), δέν έχει καμμιά ομοιότητα μέ τήν Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μέ έναν αργαλειό, πού αφομοιώνει όλα τά κουρέλια καί όλες τίς χώρες... { Α΄}

Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας.

Τήν άνοιξη τού 1987 επισκέφθηκα τόν γέροντα Παϊσιο στό κελλί του, στήν Παναγούδα. Προβληματισμένος, τόν ρώτησα άν θά γινόταν πόλεμος μέ τήν Τουρκία καί μού είπε, ότι

.... όταν θά δούμε τήν Ελλάδα νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Τουρκία, καί ή Τουρκία νά παίρνει τήν πρεσβεία της από τήν Αθήνα, τότε θά πρέπει νά πούμε " Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς".

Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον & Βαλς των Χαμένων Ονείρων

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)