Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στο στόχαστρο 300.000 υπάλληλοι μετά τις μειώσεις των αποζημιώσεων

Τον δρόμο σε χιλιάδες απολύσεις ανοίγουν οι αλλαγές στα εργασιακά που συμπεριλαμβάνονται στο νέο πακέτο μέτρων το οποίο θα πάει την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή.
Οι αλλαγές φέρνουν τα πάνω-κάτω καθώς πρόκειται για υπαλλήλους με πολλά έτη υπηρεσίας και ανάλογα μισθολογικά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι καθορίστηκε ουσιαστικά ένα πλαφόν 12 μισθών τους οποίους οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ολόκληρους ως αποζημίωση απόλυσης και από κει και πάνω άσχετα απ’ τις αποδοχές τους θα λαμβάνουν για κάθε έτος υπηρεσίας αποζημίωση ως 2.000 ευρώ.
Επί της ουσίας μπαίνουν στο στόχαστρο καλά αμειβόμενοι υπάλληλοι υπάλληλοι ΔΕΚΟ και Τραπεζών που βρίσκονται σε στάδιο ανακατατάξεων.
Οι μεν ΔΕΚΟ βγαίνουν στο σφυρί, οι δεν τράπεζες συγχωνεύονται και το σχέδιο προβλέπει ως και 20.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων.
Μόνο σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες απασχολούνται περί τις 130.000 άτομα, από αυτούς περί τις 60.000 έχουν αμοιβές άνω των 2.000 ευρώ. Από το σύνολο των εργαζόμενων στη χώρα που είναι σήμερα ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, το 16,2% έχει αμοιβή άνω των 2.050 ευρώ. Πρόκειται συνολικά για 240.000 υπαλλήλους.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να απολυθούν.
Η απόλυση γίνεται πλέον πολύ πιο συμφέρουσα για τις επιχειρήσεις αφού για παράδειγμα για έναν εργαζόμενο με 18 έτη υπηρεσίας θα πρέπει μια επιχείρηση να πληρώσει πλέον 12 μισθούς και 4.000 αντί των 14 μισθών που ίσχυε ως σήμερα, ή 12 μισθούς και 8.000 ευρώ για έναν υπάλληλο με 20 χρόνια υπηρεσίας αντί των 16 μισθών που θα έπρεπε να δώσει ως αποζημίωση με τον ισχύοντα νόμο.
Αντίστοιχα ένας υπάλληλος με 23 έτη υπηρεσίας αν απολυθεί σήμερα θα λάβει αποζημίωση 19 μισθούς, με τον νέο νόμο όμως θα λάβει μόνο 12 μισθού και επιπλέον 14.000 ευρώ, ενώ ένας υπάλληλος με 25 έτη υπηρεσίας θα λάβει 12 μισθούς και 18.000 ευρώ, αντί αποζημίωσης ίσης με 21 μισθούς που ισχύει σήμερα.
Οι νέες αποζημιώσεις:
1-16 έτη : από 1 ως 12 μισθοί
17 έτη : 12 μισθοί και 2.000 ευρώ
18 έτη: 12 μισθοί και 4.000 ευρώ
19 έτη: 12 μισθοί και 6.000 ευρώ
20 έτη: 12 μισθοί και 8.000 ευρώ
21 έτη: 12 μισθοί και 10.000 ευρώ
22 έτη: 12 μισθοί και 12.000 ευρώ
23 έτη: 12 μισθοί και 14.000 ευρώ
24 έτη: 12 μισθοί και 16.000 ευρώ
25 έτη: 12 μισθοί και 18.000 ευρώ
26 έτη: 12 μισθοί και 20.000 ευρώ
27 έτη: 12 μισθοί και 22.000 ευρώ
28 έτη και άνω: 12 μισθοί και 24.000 ευρώ

Εγκύκλιος - «βόμβα» του ΟΑΕΔ: Μειώνεται το επίδομα ανεργίας

Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ. Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται, σύμφωνα με το «Έθνος», στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:
- Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.
- Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.
Ενδεικτικά αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση. Δηλαδή θα πρέπει να πάρει 300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 210 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο.Αυτό πρακτικά σημαίνει επιδότηση για 240 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για 300 που θα είχαν εγκριθεί σύμφωνα με τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο διάστημα
- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση (300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).
Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 400 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο. Δηλαδή θα περιοριστεί σε 10 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 300).
Οσον αφορά στα δώρα προβλέπονται τα εξής:
- Οικονομική ενίσχυση Πάσχα. Οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου)
- Οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων. Για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6). Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).
Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή


Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση των μέτρων στη ΒουλήΠαρά την άρνηση της ΔΗΜ.ΑΡ. να ψηφίσει το Εργασιακό, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή.

Η Δημοκρατική Αριστερά ζητά από τον πρωθυπουργό να αποσύρει το Εργασιακό ή να το φέρει προς ψήφιση αργότερα. Εναλλακτικά ζητά να μην έλθει σε ένα μόνο άρθρο προκειμένου να μπορέσει να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο και να διαχωρίσει τη θέση της στο Εργασιακό.
Διαφορετικά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα το ψηφίσει. Αφήνει μόνο μία διέξοδο η ΔΗΜ.ΑΡ., να δεχτεί τόσες αλλαγές η τρόικα που ουσιαστικά να ισοδυναμεί με έμμεση απόσυρση των προτάσεών της. «Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα ψηφίσουμε», λέει συνεργάτης του κ. Κουβέλη.
Το Μαξίμου πάντως κάνει διαφορετικό σχεδιασμό. Καταρχήν ξεκαθαρίζει ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Απορρίπτει το αίτημα να κατατεθεί σε περισσότερα άρθρα γιατί τότε η συζήτηση θα δημιουργούσε περισσότερες εντάσεις και διαρροές και σύγχυση τόσο στους βουλευτές της συμπολίτευσης όσο και στην κοινή γνώμη. Άλλωστε, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε παρόμοια περίπτωση θα έπρεπε να καταθέσει άλλα δεκαπέντε άρθρα που ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Παρότι δημοσίως δηλώνει ότι το πακέτο έχει κλείσει, το κυβερνητικό επιτελείο θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση προκειμένου να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες υποχωρήσεις από την πλευρά της τρόικας προκειμένου να πειστεί και το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη.
Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι πιέσεις λόγω των γεγονότων προς το κόμμα του κ. Κουβέλη θα αυξηθούν και ελπίζουν ότι τελικά θα μεταβάλει στάση προκειμένου να μη διακινδυνεύσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Πάντως υπάρχουν φόβοι ότι, αν η ΔΗΜ.ΑΡ. επιμείνει, μπορεί να συμπαρασύρει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακόμη και της Ν.Δ. Η τρόικα πάντως τηρεί και αυτή σκληρή στάση: από τη μία απαιτεί να εγκριθούν τα μέτρα και από τα τρία κόμματα και από την άλλη απειλεί ότι, αν δεν δεχτούν όλοι και το Εργασιακό, θα αρνηθεί ότι υπάρχει συμφωνία.
ιλεί ότι, αν δεν δεχτούν όλοι και το Εργασιακό, θα αρνηθεί ότι υπάρχει συμφωνία.

Οι… επιδοτήσεις των αγροτών μπλόκαραν τα ταμεία της Εθνικής


Οι… επιδοτήσεις των αγροτών μπλόκαραν τα ταμεία της ΕθνικήςΛεφτά τέλος! Οι υπάλληλοι στην Εθνική Τράπεζα στον Πύργο ενημέρωναν από νωρίς το πρωί τους αγρότες ότι είχαν εξαντληθεί τα χρήματα από τα ταμεία, καθώς ήταν από χθες διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρηματικά ποσά της προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Οι 300.000 περίπου παραγωγοί (από τους 670.000) ενημερώθηκαν για την πληρωμή, μέσω sms στα κινητά τους τηλέφωνα. Οι υπόλοιποι μπορούσαν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Πόλεμος συμφερόντων μηχανικών - συμβολαιογράφων

Αλληλοκατηγορίες και έντονο παρασκήνιο πίσω από την πλατφόρμα των αυθαιρέτωνNέες διαστάσεις προσλαμβάνει η διένεξη των μηχανικών με το  υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα, βάζοντας στο φόντο τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι πλήττονται από την στάση του Τεχνικού Επιμελητηρίου για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η κόντρα οξύνεται από τις καταγγελίες του ΤΕΕ ότι πίσω από την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ με την οποία θα παρακάμπτεται το ηλεκτρονικό σύστημα της έκδοσης βεβαιώσεων των μηχανικών και θα εκδίδονται ιδιόχειρες βεβαιώσεις, κρύβονται οι πιέσεις που ασκούν οι συμβολαιογράφοι.
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ΤΕΕ κ. Χρίστος Σπίρζτης προς τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος και Πρόεδρο της Ένωσης Συμβολαιογράφων  κ. Κώστα Βλαχάκη, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς, επικρίνει ότι οι συμβολαιογράφοι επιχειρούν να σπάσουν το κοινό μέτωπο των επιστημόνων απέναντι σε μία οδυνηρή κυβερνητική πολιτική.
«Τις δύσκολες εποχές που ζούμε, θα ήταν έγκλημα η διάσπαση της κοινής στάσης των επιστημόνων και η προσπάθεια αντιπαροχής με κάποια ανταλλάγματα που θα ακύρωναν τους αγώνες όχι κάθε κλάδου, αλλά του ελληνικού λαού που η κυβερνητική πολιτική και οι συνοδοιπόροι της δεν λαμβάνουν υπόψη, κατεβάζοντας ρολά ακόμη και στον στοιχειώδη κοινωνικό διάλογο» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σπίρτζης.
Το ΤΕΕ «δείχνει» τους συμβολαιογράφους και πίσω από την πρόσφατη παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη. Ο τελευταίος έχει ζητήσει με δύο διαδοχικές επιστολές που απέστειλε τις προηγούμενες μέρες από το ΤΕΕ διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή του συστήματος που εξυπηρετεί πολύτιμους κρατικούς πόρους αλλά και στοιχεία για την προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Την έντονη διαμαρτυρία του, για την αναστολή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ είχε εκφράσει προ ημερών ο κ. Βλαχάκης, επισημαίνοντας ότι η αποχή των μηχανικών είχε νεκρώσει κάθε συναλλαγή μεταβίβασης.
Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τους μηχανικούς λέγοντας ότι οι συναλλαγές των πολιτών δεν μπορούν να «εξαρτώνται από τα συμφέροντα κλάδων» και ότι «η άσκηση δημόσιας λειτουργίας δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατάχρηση αρμοδιοτήτων».

«O Ρόμνεϊ ασπάζεται πολιτικές που έχουν παραλύσει την Ελλάδα»

«O Ρόμνεϊ ασπάζεται πολιτικές που έχουν παραλύσει την Ελλάδα»Πολιτικές που έχουν «παραλύσει την Ελλάδα» ασπάζεται ο υποψήφιος του ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μιτ Ρόμνεϊ σύμφωνα με τον πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκης.
Ο Ελληνοαμερικανός 78χρονος πολιτικός και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988 επικρίνει τον κ. Ρόμνεϊ για τις συνεχείς αρνητικές αναφορές του σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του είναι άγνωστο ποιες ακριβώς θα είναι οι θέσεις του για τα ελληνικά θέματα.
Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, σχετικά με το ποια είναι η σημασία των επικείμενων εκλογών για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Δουκάκης υποστηρίζει ότι ο Ρόμνει «χτυπά συνέχεια την Ελλάδα».
«Ο Ρόμνεϊ είναι, όπως θα έχετε αντιληφθεί, πολύ αδύναμος στην εξωτερική πολιτική και κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει στα ελληνικά θέματα ή για οποιαδήποτε άλλα σημαντικά διεθνή ζητήματα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι "χτυπά" συνέχεια την Ελλάδα, υπονοώντας ότι αν δεν αρχίσουμε την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού μας, θα οδηγηθούμε στον δρόμο της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, τα είδη των οικονομικών πολιτικών που τάσσεται υπέρ είναι ακριβώς τα ίδια με τις πολιτικές της ΕΕ που έχουν παραλύσει την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δουκάκης.
Όσον αφορά στο αν οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ο κ. Δουκάκης αναφέρθηκε στον Μπιλ Κλίντον υποστηρίζοντας ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση όταν ήταν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.
Αυτή ήταν, σύμφωνα με τον Μάικλ Δουκάκης, ότι «οι Έλληνες του εξωτερικού να δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα ακριβώς με τον τρόπο που οι Αμερικανοεβραίοι αγόρασαν ομόλογα του Ισραήλ κατά τη στιγμή της ισραηλινής ανεξαρτησίας. Νομίζω ότι είναι μια ιδέα που αξίζει να εξεταστεί».

Και λίστα με καθηγητές που χρωστούν

Πρόσκληση να παραδώσουν τα χρήματα στο Πανεπιστήμιο που προέρχονται από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος έχει απευθύνει επανειλημμένα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών σε κάποιους καθηγητές, που το ξεχνούν, προκαλώντας ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Ιδρυμα. Το ίδιο φαινόμενο υπάρχει και σε πολλά άλλα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα δεκάδες πανεπιστημιακοί να χρωστούν χρήματα στα Ιδρύματα.
Οπως λέει στο «prototothema.gr» o γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζής με βάση το νόμο οι πανεπιστημιακοί υποχρεούνται να καταβάλλουν ειδικό τέλος 15% των εισπράξεών τους στον Ειδικό Λογαριασμό κονδυλίων (ΕΛΚΕ), σε περίπτωση που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα. Στον ΕΛΚΕ πάει επίσης και ποσοστό από τα μεταπτυχιακά αλλά και όλα τα ερευνητικά προγράμματα.

Με βάση δημοσίευμα εφημερίδας: «Λίστες με πανεπιστημιακούς που δεν αποδίδουν χρήματα στα Ιδρύματα, όπως προβλέπει ο νόμος, από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος κυκλοφορούν στα γραφεία των ΑΕΙ.
Πρόκειται για ένα σημαντικό σκάνδαλο στα ΑΕΙ για την απώλεια χρημάτων, καθώς τα χρόνια της ευημερίας, ουδείς ενδιαφέρονταν με ζέση να κυνηγήσει τους διαφεύγοντες πανεπιστημιακούς.
Δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές χρωστάνε μεγάλα ποσά στα Ιδρύματα, καθώς επί χρόνια δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος 15% προς τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).
Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα με δελτίο παροχής υπηρεσιών, είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να καταβάλλουν το 15% των εισπράξεών τους υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού στο Ίδρυμα όπου υπηρετούν. Ο νόμος ορίζει πως για να είναι σε θέση το ΑΕΙ να γνωρίζει τα έσοδα του κάθε πανεπιστημιακού - που είναι και ελεύθερος επαγγελματίας - θα πρέπει το μπλοκ των αποδείξεών του να σφραγίζεται από τους υπαλλήλους του Ιδρύματος.

Πρόκειται κυρίως για μηχανικούς γιατρούς, δικηγόρους οι οποίοι κατά βάση ασκούν παράλληλα και ελεύθερο επάγγελμα.
Τώρα, λόγω της μείωσης των κρατικών κονδυλίων προς τα ΑΕΙ, οι πρυτανικές διοικήσεις ξεσκονίζουν τις λίστες των ξεχασιάρηδων καθηγητών και τους καλούν να πληρώσουν τα οφειλόμενα.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, σε σχολές όπου υπάρχει παράδοση οι καθηγητές να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα, ο ένας στους τρεις δεν έχει πληρώσει εδώ και χρόνια το 15% στον ΕΛΚΕ

Ήδη σε μεγάλα πανεπιστήμια έχει αρχίσει η επιχείρηση απόδοσης του 15% προς εκείνους που οφείλουν».

Πάνω από 2 δισ. θα πληρώσουν όσοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό

Δεν είναι μόνο το ότι έστειλαν τα χρήματα στο εξωτερικό στο κορύφωμα της κρίσης, είναι κυρίως το ότι αυτά τα χρήματα ήταν “μαύρα”15.000 άτομα έπιασε η παγίδα του ΣΔΟΕ. Τα στοιχεία με τα εμβάσματα προς το εξωτερικό που εντόπισε η Τράπεζα της Ελλάδος, αυτά με άνεργους, αγρότες και φτωχούς που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ξένες τράπεζες, αξιοποιήθηκαν, έγιναν διασταυρώσεις, αποδείχθηκε ότι ήταν χρήματα που δεν έχουν φορολογηθεί και τώρα... πέφτει καμπάνα 45%.
Με βάση αυτό το φόρο και τα ποσά το υπουργείο έχει υπολογίσει έσοδα 2.250.000.000 ευρώ.
Τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αποσταλεί ακόμη γιατί δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το αν στα ειδοποιητήρια θα αναγράφονται τα ευρήματα των διασταυρώσεων ή οι φορολογούμενοι θα καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης, χωρίς να τους αποκαλύπτεται τι έχει βρεθεί εις βάρος τους.
Η απόφαση πάντως είναι θέμα χρόνου να ληφθεί ...

Στο 4,5% η ύφεση το 2013-Σπάμε κάθε ιστορικό ρεκόρ

Χειρότερη και από τον πόλεμο που κράτησε 5 χρόνια είναι η κρίση που βιώνουμε αφού όλα δείχνουν πως οδεύουμε για έκτη συνεχή χρονιά ύφεσης.
Σύμφωνα με προβλέψεις του ΚΕΠΕ, συμβουλευτικού οργάνου του υπουργείου Οικονομικών, το 2013 η ύφεση θα είναι στο 4,5%, ενώ χωρίς τα μέτρα θα ήταν στο 3,5%.
Μικρότερη από τις προβλέψεις προ τριών μηνών φαίνεται πως θα είναι η ύφεση το 2012 που αναμένεται να κλείσει στο 6,1% έναντι εκτιμήσεων για 6,7%.
Υπάρχουν πάντως και αρκετά αισόδοξα στοιχεία στην έκθεση που θα δημοσιεύσει το ΚΕΠΕ, καθώς αχνοφαίνεται φως στο τούνελ.
''Η ελληνική οικονομία έχει πλέον σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς τον περιορισμό των μη βιώσιμων δραστηριοτήτων της εξαντλώντας σταδιακά τα περιθώρια για περεταίρω συρρίκνωσή τους''.
Αν μάλιστα εξελιχθεί το πρόγραμμα ομαλά τότε αναμένεται μεγάλη βελτίωση, και σύμφωνα με το Capital, ''αναστροφή της έλλειψης ρευστότητας, της ανακεφαλαιοποίησης, ενεργοποίηση κινήτρων για επενδύσεις και για εξαγωγές και κυρίως την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων''.

Μειώθηκε η πτώση -0,17% το Χρηματιστήριο

Πτώση και στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,29237.
Στις 11.20 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 879,93 μονάδες με -0,15% και τζίρο στα 12,11 εκ.ευρώ.
Στις 10.58 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 869,88 μονάδες με -1,29% και τζίρο στα 7,91 εκ.ευρώ.
Το Λονδίνο είναι στο -0,54%, η Φραγκφούρτη στο -0,43% και το Παρίσι στο -0,59%.
Τα spreads για την Ελλάδα ανέβηκαν στις 1.558 μονάδες βάσης, την Ιρλανδία στις 319, την Πορτογαλία στις 639, την Ισπανία στις 409 και την Ιταλία στις 331.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)