Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αρειος Πάγος: Κανονικά από τη ΔΕΗ θα εισπράττεται το χαράτσι

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αρειος Πάγος: Κανονικά από τη ΔΕΗ θα εισπράττεται το χαράτσι
Κανονικά θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ το «χαράτσι», σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε πριν λίγο ο Αρειος Πάγος, κάνοντας δεκτό το αίτημα αναστολής της προηγούμενης δικαστικής απόφασης που είχε ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.
ο τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).

Γ. Στουρνάρας: «Θα σεβαστώ την απόφαση του Άρειου Πάγου»

«Αναμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναστολής εκτέλεσης που έχει υποβληθεί. Βεβαίως, όπως με ενημέρωσαν, ήδη έχει δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ ότι ο Άρειος Πάγος αποδέχθηκε την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου. Δεν έχω πάρει ακόμη, όμως, επίσημη ενημέρωση» είχε πει νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.

«Είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Θέλουν να δουν ανθρώπους μές την παγωνιά

«Η επιμονή του κ. Στουρνάρα να εισπράττεται το «χαράτσι» για τα ακίνητα, μαζί με το ρεύμα, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τις εξοντωτικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οδηγούν σε πραγματική ανθρωπιστική κρίση, μέσα στον πιο σκληρό για το λαό μας χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Σημειώνει δε ότι «ο υπουργός και η τρικομματική κυβέρνηση επιθυμούν να δουν ανθρώπους απροστάτευτους, μέσα στην παγωνιά να στερούνται το βασικό αγαθό της ηλεκτροδότησης» και προσθέτει λέγοντας ότι «πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι επικίνδυνοι».

Επιπλέον, σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τονίζεται ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για νέες ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος το 2013 που θα επιβαρύνουν ξανά τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους και τους συνταξιούχους» και καλεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε καμιά νέα αύξηση που επιβαρύνει μια κοινωνία που δεν έχει καμιά άλλη αντοχή».

Ερχονται νέες ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στουρνάρας: Ερχονται νέες ρυθμίσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς, υποσχέθηκε να φέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Kατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος. Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο, με σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αύξηση των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά, όπου ή θα αποδειχθεί πως θα τα καταφέρουμε, ή όχι (…) Ήμασταν τζίτζικες για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είμαστε μέρμηγκες. Χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει, πριν το 2014. Αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα απ' το 2013, θα μπορούν οι εταίροι μας να μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων μας και να πέσει και άλλο το χρέος. Η αναβάθμιση της χώρας μας από την Standard & Poor's, πραγματικά μας δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ακόμα είναι η αρχή. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, πάρα πολύ λίγα πράγματα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας.

Πόσες αποδείξεις θα χρειαστούμε το 2013

Πόσες αποδείξεις θα χρειαστούμε το 2013
Το «κυνήγι» των αποδείξεων θα συνεχισθεί και το 2013.
Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή για να λάβουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση των 2.100 ευρώ που χορηγείται ολόκληρη για εισόδημα έως 21.000 και μειώνεται σταδιακά μέχρι να εξαλειφθεί στις 42.000 ευρώ θα πρέπει να κρατήσουν αποδείξεις δαπανών ίσες με το 25% του δηλωθέντος εισοδήματος τους.
Για το σκοπό αυτό θα κατατεθεί σχετική τροπολογία. Επίσης με άλλη προσθήκη θα ξεκαθαρίζεται πως από το επόμενο έτος θα εκπίπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών.
Ειδικότερα ο υπουργός αναφέρθηκε στη νέα κλίμακα και όπως είπε για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ, ο συντελεστής φόρου είναι 22%, για το επιπλέον εισόδημα έως 17.000 ευρώ είναι 32% και για το υπερβάλλον είναι 42%.
«Ωστόσο, ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα αυτή μειώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Για παράδειγμα, το εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ μειώνεται κατά 2.100 ευρώ, με την προσκόμιση αποδείξεων αξίας τουλάχιστον 25% του εισοδήματος του φορολογουμένου. Η έκπτωση αυτή φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που αυξάνεται το εισόδημα και σταματά στις 42.000 ευρώ. Μετά δεν υπάρχει έκπτωση φόρου», πρόσθεσε.
Με το μοντέλο αυτό πρακτικά επεκτείνεται το αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ.
Επίσης ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η αναμενόμενη αύξηση των εσόδων κατά περίπου 17%, μέσα στην ερχόμενη τριετία, συνεπάγεται αυξημένο φορολογικό βάρος που θα φέρουν οι εταιρείες που θα πληρώσουν 39% περισσότερους φόρους, καθώς και οι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων το φορολογικό βάρος θα αυξηθεί 28%, ενώ σε αντίθεση οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα επιβαρυνθούν μόνο κατά 8%.
«Η αύξηση των φόρων στις εταιρείες μπορεί να κατηγορηθεί ως αντιαναπτυξιακή πολιτική, αλλά είναι απόρροια της διακράτησης και μη διανομής των όποιων κερδών τους. Όταν η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει και τα κέρδη να διανέμονται, τότε θα ανακαλύψουν ότι η φορολογία έχει στην πραγματικότητα μειωθεί από 40% σε 32%», συμπλήρωσε.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Αναστέλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της χώρας. Στην αποψινή τους συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφάσισαν να δίνονται και πάλι με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Οι φαρμακοποιοί, όπως ανέφεραν μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, θα επανεξετάσουν τη στάση τους το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θόδωρος Αμπατζόγλου, «φαρμακείο χωρίς χρήματα, είναι φαρμακείο χωρίς φάρμακα».
Καθοριστικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε η συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στις αρχές της εβδομάδας.
Κατά τη συνάντηση η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για αποπληρωμή των χρεών και για ρύθμιση των ανεξόφλητων συνταγών που εκτελέστηκαν πέρυσι, με αποτέλεσμα την προσωρινή αποκλιμάκωση της έντασης.

Επί ποδός η ΠΝΟ για την φορολόγηση των ναυτικών και το πολυνομοσχέδιο

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Τη ριζική της αντίθεση στην αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των ναυτικών, αλλά και στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, εκφράζει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Κατήγγειλαν ότι για πρώτη φορά από το 1944 καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Επί ποδός η ΠΝΟ για την φορολόγηση των ναυτικών και το πολυνομοσχέδιο

Η εκτελεστική επιτροπή, που αποτελείται από τους προέδρους των 14 ναυτεργατικών σωματείων, αποφάσισε παράλληλα την άμεση αποστολή εξώδικης δήλωσης προς τα αρμόδια υπουργεία και τις εφοπλιστικές ενώσεις, στην οποία θα ζητείται η πλήρης απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και του σχετικού άρθρου στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αυξάνει τους συντελεστές φορολόγησης στους ναυτικούς.
Η ΠΝΟ επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί μεταβολή προς το δυσμενέστερο, ενώ θα προειδοποιεί με κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής.
Παράλληλα θα ζητείται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, η πλήρης εξόφληση δεδουλευμένων των ναυτικών έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου -πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες οφείλουν δεδουλευμένα σε πληρώματα τρεις και τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, από 1ης Ιανουαρίου 2013 ο φόρος στις αμοιβές που αποκτούν οι αξιωματικοί και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού από την παροχή υπηρεσιών σε εμπορικά πλοία θα υπολογίζεται με αναλογικό συντελεστή 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα.
Μέχρι σήμερα ο συντελεστής φορολόγησης για τους αξιωματικούς ήταν 6% και για τα πληρώματα 3%.
Συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΝΟ επισήμαναν ότι οι αλλαγές στη φορολόγηση των ναυτικών θα επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο ήδη σκληρά δοκιμαζόμενο εισόδημα των Ελλήνων ναυτικών που ήδη έχει υποστεί σοβαρότατες μειώσεις.
Επίσης για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας στο οποίο, για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας στα κατώτερα πληρώματα της ποντοπόρου ναυτιλίας για πλοία άνω των 3.000 κόρων και για σκάφη αναψυχής, εκπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων ανέφεραν ότι για πρώτη φορά μετά το 1944 καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα στα ποντοπόρα και τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, καθώς επίσης ότι ανοίγει ο δρόμος και για τις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων συνθλίβοντας εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών εργαζομένων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνη Νταλακογιώργο, «το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου αποσκοπεί στην πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στις συγκεκριμένες κατηγορίες πληρωμάτων», ενώ «δίνεται πλέον η δυνατότητα διευκόλυνσης στις εφοπλιστικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Έλληνες ναυτικούς ως κατώτερα πληρώματα με μισθούς πολύ χαμηλότερους από τις υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Πάρτι σήμερα στο Χρηματιστήριο! Κάτω από τις 1.000 μονάδες τα spread!

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's. Χρηματιστηριακοί και τραπεζικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα θετική την εξέλιξη αυτή και αναμένουν ανάλογη αναβάθμιση και των ελληνικών τραπεζών. Εν τω μεταξύ το αρχικά θετικό κλίμα ενίσχυσε και η ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι θα γίνονται και πάλι δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση, από τις 21 Δεκεμβρίου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών προσέγγισε τα επίπεδα των 880 μονάδων και έκλεισε στις 878,41 μονάδες σημειώνοντας υψηλά κέρδη σε ποσοστό 4,81%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 63,803 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 5,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 5,01%.
Με κέρδη έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,94%),των Τηλεπικοινωνιών (+7,53%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+6,87%) και των Πρώτων Υλών (+6,69%).
Άνοδο κατέγραψαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (+12,37 %), της Πειραιώς (+11,25%), της Εθνικής (+10,40%), της Alpha Bank (+9,30%), της MIG (+ 9,23%) , της Κύπρου (+8,86%), της Frigoglass (+8,79 %) και του ΟΤΕ (+7,53%).
Ανοδικά κινήθηκαν 124 μετοχές, 32 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Fieratex +20,97%, Νίκας +19,91%, Καθημερινή +19,57% και Γιουρομπρόκερς +19,40%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες -19,15%, Μινωικές Γραμμές -14,00%, Κλωστήρια Ναυπάκτου -10,00% και Νάκας -9,92%.

Μειώνεται ο εμπορικός στόλος της Ελλάδας

Μειώνεται η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου ωστόσο αυξάνεται η ολική χωρητικότητα.
Μείωση 3,5% εμφάνισε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ (Κόροι Ολικής Χωρητικότητας) και άνω, τον Οκτώβριο του 2012 έναντι του Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Για το ίδιο διάστημα, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, αυξήθηκε κατά 1,4%.
Τον Οκτώβριο του 2011, η ετήσια δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω είχε παρουσιάσει μείωση 3,8%, ενώ η ολική χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 0,7%.
Τον Οκτώβριο του 2010 τα ελληνικά εμπορικά πλοία 100 ΚΟΧ και άνω ανέρχονταν σε 2.109 με συνολική χωρητικότητα 43.102.742 κόρων, τον Οκτώβριο του 2011 μειώθηκαν σε 2.028 με χωρητικότητα 43.406.506 κόρων και τον Οκτώβριο του 2012 έφτασαν τα 1.958 πλοία με χωρητικότητα 44.006.506 κόρων.

Πόσοι είναι τελικά οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα

Τον ακριβή αριθμό όλων των συνταξιούχων καθώς και των ποσών που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους οι φορείς κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Η.ΔΙ.Κ.Α.Με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για το πλήθος των συνταξιούχων σε επίπεδο επικράτειας, ενώ από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αποκτάται για πρώτη φορά εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος και ικανότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.
Ο υπουργός ενημερώθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστο Χαλάρη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για το έργο της συγκέντρωσης των συντάξεων από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια τους στο μεγάλο αυτό εθνικό εγχείρημα.
Όπως δήλωσε ο υπουργός:
«Επισκέφθηκα σήμερα την ΗΔΙΚΑ καθώς έχει αναλάβει ένα εθνικής σημασίας έργο για υλοποίηση. Ένα έργο που συνδέεται άρρηκτα όχι μόνο με την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας αλλά και με τη χρηματοδότησή της. Σήμερα, λίγες μέρες πριν την έλευση του Νέου Έτους, μπορώ να ανακοινώσω με ιδιαίτερη χαρά ότι η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) με τους υπαλλήλους της, κατάφερε να υλοποιήσει ένα πραγματικό άθλο. Μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με απόλυτη ακρίβεια σε ψηφιακή μορφή τα στοιχεία των 4.328.548 συντάξεων που αντιστοιχούν σε καταβολές 2.347.173.168 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν 2.952.082 εκατομμύρια δικαιούχους (συνταξιούχους) και συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Παράλληλα η ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη να διασυνδεθεί από 1/1/2013 με την κεντρική εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών για τις ληξιαρχικές μεταβολές στο πλαίσιο του δικτύου Αριάδνη. Ειδικότερα η ΗΔΙΚΑ θα λαμβάνει περιοδικά πληροφόρηση για ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδονται στην επικράτεια, θα προχωρεί σε άμεση αναστολή των συντάξεων όταν παύουν να πληρούνται οι προϋποθέσεις και θα ενημερώνει τα αρμόδια ταμεία για την οριστική διακοπή. Τίθεται έτσι οριστικά τέλος στη γέννηση της παραβατικότητας που κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στα ταμεία.
Η αιμορραγία θα σταματήσει να υπάρχει και θα επέλθει επιτέλους «νοικοκύρεμα» προς όφελος όλων μας. Και όλα αυτά γίνονται χωρίς ένα ευρώ δαπάνη για το δημόσιο, χωρίς πολυδάπανους διαγωνισμούς και χωρίς να μας το επιβάλει κανείς. Το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι κυρίως ηθικό.»
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ κ. Χρήστος Χάλαρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η επιτυχία του εγχειρήματος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική δέσμευση που υπήρξε από την πρώτη στιγμή από την ηγεσία του υπουργείου, όπως επίσης και στην τεράστια προσπάθεια των στελεχών της ΗΔΙΚΑ, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης και των ταμείων, πάντα με τη βοήθεια των εργαζομένων.
Η ΗΔΙΚΑ απέδειξε ότι παρά τα τεράστια κενά σε προσωπικό αποτελεί τον αξιόπιστο και αποτελεσματικό φορέα υποστήριξης της πολιτείας σε θέματα πληροφορικής στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην Υγεία.
Προχωρούμε άμεσα σε ταυτοποιήσεις και ελέγχους των στοιχείων και θα ολοκληρώσουμε τις αναγκαίες ενέργειες εντός του χρονοδιαγράμματος».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)