Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Εκκαθαριστικά και ΦΑΠ στο γραμματοκιβώτιο

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και ταυτόχρονα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον φόρο εισοδήματος του περασμένου έτους, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων άρχισε να ταχυδρομεί τα «ραβασάκια» για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν μαζεμένους πολλούς φόρους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Προηγήθηκαν τα εκκαθαριστικά
για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011, ενώ παράλληλα άρχισε και η καταβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων 2013 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και έπεται ο ΦΑΠ του 2013.
Για να αρχίσει η αποστολή των σημειωμάτων για τον ΦΑΠ του τρέχοντος έτους, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων Ε9 για το 2013, με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στο Ε9 του 2013 οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τυχόν αλλαγές που σημειώθηκαν στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2012. Σε περίπτωση προσθήκης νέου ακινήτου ή διαγραφής ακινήτου που έχει δηλωθεί σε προηγούμενες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του υπόχρεου, θα πρέπει να αναγραφεί ο αριθμός και η ημερομηνία του συμβολαίου αγοράς ή πώλησης, καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου.

Αναλυτικότερα, τις επόμενες ημέρες θα καταφθάσουν στους φορολογούμενους συνολικά περίπου 1,5 εκατ. αυγουστιάτικα σημειώματα, εκ των οποίων τα 500.000 αφορούν τον ΦΑΠ του περασμένου έτους.

Ο συνολικός φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ ή 1.000 κατά μέσο όρο.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει σε απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την εισπραξιμότητα των φόρων ακινήτων, ώστε να μην υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί, καθώς αναγνωρίζει ότι και οι τρεις φόροι θα πρέπει να αποπληρωθούν σχεδόν την ίδια περίοδο. Οι ΦΑΠ του 2011 και του 2012 θα αποπληρωθούν σε 7 μηνιαίες δόσεις, ενώ ο ΦΑΠ του 2013 σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Για παράδειγμα, για τον ΦΑΠ του 2012 βεβαιώνεται συνολικά φόρος ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, για να εισπραχθούν τελικά περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Ο λογαριασμός

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει να ταχυδρομεί:

• Την 5η παρτίδα εκκαθαριστικών με 500.000 χρεωστικά σημειώματα για την καταβολή συνολικού φόρου εισοδήματος 200 εκατ. ευρώ. Επίσης περιλαμβάνει και 500.000 σημειώματα τα οποία είναι είτε πιστωτικά (επιστροφή φόρου), είτε μηδενικά.

• Τα 500.000 σημειώματα για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012. Ο φόρος επιβάλλεται σε φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Το ΥΠΟΙΚ υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 500 εκατ. ευρώ από τον ΦΑΠ του 2012, ο οποίος θα καταβληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις.

Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών έχει ταχυδρομήσει 5 παρτίδες που περιλαμβάνουν 3.100.000 εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος. Από αυτά, το 1,5 εκατ. είναι σημειώματα χρεωστικά και προβλέπουν την καταβολή συνολικού φόρου εισοδήματος 1,2 δισ. ευρώ. Τα 500.000 σημειώματα είναι πιστωτικά και προβλέπουν επιστροφή φόρου 115 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα είναι μηδενικά.

Τα φετινά εκκαθαριστικά περιλαμβάνουν, εκτός από τον φόρο για τα εισοδήματα του 2012, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επιβάλλεται σε όσους εμφανίζουν για το 2012 ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ, και το τέλος επιτηδεύματος το οποίο ανέρχεται σε 650 ευρώ και επιβαρύνει όσους άσκησαν πέρυσι ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Οι συνολικά 1.500.000 φορολογούμενοι που έλαβαν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα σε τρεις δόσεις, την πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να εξοφλήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, τη δεύτερη έως το τέλος Οκτωβρίου και την τρίτη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι υπόλοιποι 2.500.000 φορολογούμενοι που περιμένουν την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα πληρώσουν τον φόρο σε 2 διμηνιαίες δόσεις ή ακόμα και εφάπαξ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το εάν έχει εκκαθαριστεί η δήλωση μέσω διαδικτύου, στην ηλεκτρονική σελίδα TaxisNet. Στην επιλογή «υπηρεσίες προς τους πολίτες» υπάρχει εφαρμογή (ενημέρωση για την εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης) στην οποία μπορούν να καταχωρίσουν το ΑΦΜ τους. Εάν έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση τότε το σύστημα ενημερώνει τον φορολογούμενο αν θα κληθεί να πληρώσει φόρο ή αν έχει επιστροφή φόρου, χωρίς να αναγράφονται τα ποσά.

Δημόσιο: Οι τελικές ρυθμίσεις για την διαθεσιμότητα - Όλη η εγκύκλιος

Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα εγκύκλιος με τις οριστικές διευκρινίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται ή θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σε αυτήν αναφέρονται και οι διαδικασίες και τα προαπαιτούμενα πιθανής μετάταξής τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Τι αναφέρεται για τους τίτλους σπουδών
Προκειμένου ο υπάλληλος να τεθεί σε διαθεσιμότητα, μοριοδοτείται για τον βασικό τίτλο σπουδών της κατηγορίας στην οποία υπηρετεί.
Στην περίπτωση, ωστόσο, που υπάλληλος υπηρετεί σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών του προσόντων, βάσει ειδικών διατάξεων, θα μοριοδοτηθεί για τον τίτλο σπουδών που κατέχει.
Για παράδειγμα:
α) Οι απόφοιτοι της Ε.Σ.Δ.Δ. ή Ε.Σ.Τ.Α. που υπηρετούν στην κατηγορία ΠΕ αλλά έχουν βασικό τίτλο σπουδών του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, θα μοριοδοτηθούν βάσει του πτυχίου του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης
β) Οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ κλάδων τεχνικών ειδικοτήτων οι οποίοι κατέχουν το βασικό τίτλο σπουδών υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τριετή τουλάχιστον εμπειρία στο αντίστοιχο αντικείμενο, θα μοριοδοτηθούν για τον τίτλο που κατέχουν.
γ) Οι υπάλληλοι που κατέχουν βασικό τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά υπηρετούν σε κατηγορία ΠΕ ή ΤΕ βάσει ειδικών διατάξεων, θα μοριοδοτηθούν για τον τίτλο που κατέχουν με αναγωγή της βαθμολογίας του σε κλίμακα με βαθμολογία από μηδέν έως δέκα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Προκειμένου ο υπάλληλος να μεταταγεί/μεταφερθεί σε νέα υπηρεσία του Δημοσίου και σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας- εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και δεν εμπίπτει στον περιορισμό της οκταετίας - θα μοριοδοτηθεί για τον τίτλο σπουδών της ανώτερης κατηγορίας καθώς και για το σύνολο των κριτηρίων της κατηγορίας αυτής.
Για παράδειγμα, οι υπάλληλοι που κατέχουν ανώτερο τίτλο σπουδών ΠΕ ή ΤΕ, αλλά υπηρετούσαν σε κατηγορία ΔΕ στο φορέα προέλευσης , δύνανται να μεταταγούν/μεταφερθούν σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας.
Στην περίπτωση αυτή θα μοριοδοτηθούν με τα κριτήρια της ανώτερης κατηγορίας.
Στις περιπτώσεις που δεν υφίσταται για τους αλλοδαπούς τίτλους σπουδών αντιστοιχία βαθμολογικής ή αξιολογικής κλίμακας με αυτή της ημεδαπής, ο σχετικός τίτλος χαρακτηρίζεται ως αδιαβάθμητος.
Στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι ο βαθμός του τίτλου είναι ο ελάχιστος της βαθμολογικής κλίμακας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής, δηλ. ο βαθμός πέντε (5), όπως άλλωστε ισχύει και για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Ο δεύτερος τίτλος σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν είναι ίδιας κατηγορίας με το βασικό τίτλο σπουδών. Για παράδειγμα, για τους υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ θα λαμβάνεται υπόψη ως δεύτερος τίτλος μόνο το δεύτερο πτυχίο πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και όχι πτυχίο τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι λοιποί τίτλοι σπουδών δεν μοριοδοτούνται.
Μοριοδοτούνται αθροιστικά μέχρι δύο (2) ξένες γλώσσες
Έτσι, στις περιπτώσεις γνώσης πλέον των δύο ξένων γλωσσών θα λαμβάνεται υπόψη κατά τη μοριοδότηση ο ευνοϊκότερος για τον υπάλληλο συνδυασμός.
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος υπάλληλος κατέχει συναφές διδακτορικό δίπλωμα και συναφή μεταπτυχιακό τίτλο ή έχει αποφοιτήσει από την Ε.Σ.Δ.Δ. ή Ε.Σ.Τ.Α. και κατέχει συναφές διδακτορικό δίπλωμα ή συναφή μεταπτυχιακό τίτλο, μοριοδοτείται αθροιστικά.
Δεν μοριοδοτούνται περισσότεροι του ενός μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών ή διδακτορικά διπλώματα, ενώ συναφής μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή διδακτορικό δίπλωμα θεωρείται αυτό που έχει κριθεί ως συναφές από το αρμόδιο όργανο του φορέα προέλευσης τόσο για τη θέση του σε διαθεσιμότητα όσο και για τη μετάταξη/μεταφορά.
Τι γίνεται με την προϋπηρεσία
Ο χρόνος υπηρεσίας του υπαλλήλου υπολογίζεται μέχρι την ημέρα κατάργησης της θέσης στην οποία ανήκει ο υπάλληλος. Από το χρόνο αυτό θα αφαιρεθεί και δεν θα μοριοδοτηθεί ο χρόνος που δεν υπολογίζεται για την προαγωγή του υπαλλήλου. Χρόνος μεγαλύτερος του εξαμήνου λαμβάνεται ως πλήρες έτος.
Στο χρόνο υπηρεσίας σε θέση προϊστάμενου οργανικής μονάδας δεν υπολογίζονται μόνο τα χρονικά διαστήματα που ο υπάλληλος άσκησε τα εν λόγω καθήκοντα ύστερα από επιλογή από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, αλλά και τα χρονικά διαστήματα που αφορούν την με οιονδήποτε νόμιμο τρόπο άσκηση των καθηκόντων αυτών, η οποία βέβαια θα πρέπει να προκύπτει από σχετική πράξη του αρμοδίου οργάνου. Χρόνος μεγαλύτερος του εξαμήνου λαμβάνεται ως πλήρες έτος.
Σε ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων αν ένας από τους 2 έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, αυτόματα εξαιρείται ο άλλος
Ο χρόνος υπηρεσίας, ο οποίος βάσει ειδικών διατάξεων, λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας, λαμβάνεται υπόψη κατά τη μοριοδότηση.
Ως προς τον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο, ιδιαίτερη σημασία έχει μεταξύ άλλων η διευκρίνιση ότι στην περίπτωση που υπάλληλος, μετά το διορισμό του στο δημόσιο συμμετείχε εκ νέου σε διαδικασία πρόσληψης και διορίστηκε σε άλλον φορέα του δημοσίου, η μοριοδότηση που θα ληφθεί υπόψη αντιστοιχείται με τον αυστηρότερο τρόπο εισαγωγής που είναι και ο ευνοϊκότερος για τον υπάλληλο.
Για παράδειγμα:
υπάλληλος ο οποίος αρχικά είχε διοριστεί στο Δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό και στη συνέχεια διορίστηκε εκ νέου σε άλλη θέση του Δημοσίου με διαδικασία επιλογής με σειρά προτεραιότητας κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 18 του ν. 2190/1994, η μοριοδότηση που θα ληφθεί υπόψη αντιστοιχείται με τον αυστηρότερο τρόπο εισαγωγής που είναι ο γραπτός διαγωνισμός.
Επίσης, π.χ. σε περίπτωση υπαλλήλου που αρχικά διορίστηκε με σειρά προτεραιότητας κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 σε έναν φορέα και στη συνέχεια αποφοίτησε από την ΕΣΔΔ και επέλεξε να παραμείνει στον ίδιο αρχικό φορέα, λαμβάνεται υπόψη η ευνοϊκότερη για αυτόν μοριοδότηση, δηλ. η εισαγωγή με γραπτό διαγωνισμό στην ΕΣΔΔ.
Υπηρεσιακή αξιολόγηση
Για την υπηρεσιακή αξιολόγηση λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος της τελικής βαθμολογίας των εκθέσεων αξιολόγησης της τελευταίας οκταετίας, καθώς στο προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου περιλαμβάνονται οι εκθέσεις αξιολόγησης του υπαλλήλου των τελευταίων οκτώ (8) ετών.
Στην περίπτωση που οι εκθέσεις αξιολόγησης που υπάρχουν στο προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου δεν καλύπτουν πλήρη οκταετία, η βαθμολογία του κριτηρίου αυτού εξάγεται με βάση τις εκθέσεις που υπάρχουν.
Επισημαίνεται ότι για την εξαγωγή του μέσου όρου διαιρούμε το άθροισμα της τελικής βαθμολογίας των εκθέσεων που υπάρχουν με τον αριθμό των εκθέσεων αυτών. Δηλαδή, όταν υπάρχουν δύο (2) εκθέσεις διαιρούμε το άθροισμα του βαθμού των δύο εκθέσεων δια του αριθμού 2.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα:
αα) υπάλληλος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α` 229), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3454/2006 (Α` 75), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, συνοικούν με αυτόν και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει,
ββ) υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε. και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ, και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%,
Η διάρκεια της διαθεσιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 8 μήνες. Στον υπάλληλο σε διαθεσιμότητα καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών που ελάμβανε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
γγ) υπάλληλος ο οποίος, δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως, ασκεί κατ` αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτόν και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει, και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ,
δδ) υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα
εε) υπάλληλος ο οποίος έχει ορισθεί δικαστικός συμπαραστάτης δυνάμει δικαστικής αποφάσεως και συνοικεί με τον συμπαραστατούμενο ο οποίος έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.
Πόσο θα διαρκεί η διαθεσιμότητα - Ποιές θα είναι οι αποδοχές
Η διάρκεια της διαθεσιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 8 μήνες. Στον υπάλληλο σε διαθεσιμότητα καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών που ελάμβανε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Στην έννοια των αποδοχών δεν περιλαμβάνονται τα επιδόματα των άρθρων 15 και 18 του ν. 4024/2011, τα οποία απαιτούν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση του υπαλλήλου με τα αντίστοιχα καθήκοντα και συνεπώς παύουν να καταβάλλονται στο σύνολο τους μετά την απομάκρυνση του από αυτά.
Επί των αποδοχών της διαθεσιμότητας εξακολουθούν να ισχύουν κρατήσεις όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης 2%) όσους κατά το χρόνο ένταξής τους σε διαθεσιμότητα υπάγονταν στο ΤΠΔΥ. Για το προσωπικό που εντάσσεται σε διαθεσιμότητα, εξακολουθούν να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Δεν φταίει ο ελεγκτής, δεν φταίει ο 19χρονος

Όταν "έσκασε" η είδηση για το νεαρό παιδί είχα μέσα μου εκνευρισμό! Σκεφτόμουν τόσο κοστίζει τελικά μια ζωή, 1 ευρώ; Γραφικός γίνεσαι απάντησα στον εαυτό μου. Στο τέλος του ρεπορτάζ είχα ερωτήματα πολλά, από τις λίγες φορές που δεν μάθαμε πολλά πράγματα διασταυρωμένα.Λίγες ημέρες μετά και παρατηρώντας τις αντιδράσεις στα social media σχόλια κατηγορώντας τον ελεγκτή οι μεν και υπερασπίζοντας το παιδί οι δε και το αντίθετο έβγαλα το δικό μου συμπέρασμα. Πριν από μερικά χρόνια ο ελεγκτής δεν θα είχε προκαλέσει τέτοιο επεισόδιο για ένα επιβάτη χωρίς εισιτήριο θα ήταν πιο διαλλακτικός και ο 19χρονος δεν θα είχε αντιδράσει έτσι. Θα έδινε την ταυτότητα του και θα έτρεχε να το πει στους γονείς του με φόβο ότι ''να τα ακούσει''. Σήμερα όμως κουβαλάει ο καθένας του την προσωπική του ιστορία με το άγχος της επιβίωσης και πίεσης. Αμέτρητοι λόγοι για να εκνευριζόμαστε χωρίς να σκεφτόμαστε ήρεμα και να αντιδρούμε με τον χειρότερο τρόπο. Μια ολόκληρη χώρα σε νευρικό κλονισμό. Παραμένουμε μια άρρωστη και εγωκεντρική κοινωνία! Δεν φταίει ο ελεγκτής, δεν φταίει το παιδί, φταίει το άρρωστο μυαλό που κουβαλάμε που δεν κατανοούμε ότι εν μέσω κρίσης έχουμε γίνει νευρικοί για το παραμικρό, και αυτό γιατί το σύστημα μας βάζει να χορέψουμε σε έναν μηχανισμό μιζέριας και κατάθλιψης. Όσο βρισκόμαστε κάτω από βαριά ψυχολογική πίεση λόγω την δύσκολων συνθηκών τόσο εύκολα απλά καθημερινά περιστατικά μπορούν να εξελιχτούν σε τραγωδίες. ΠΡΕΠΕΙ να επικρατήσει η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά μεταξύ μας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)