Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μ. Θεοδωράκης: Ψηφίστε «αντιμνημονιακές» δυνάμεις

Το Πολιτικό Συμβούλιο της «Σπίθας» που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης απηύθυνε έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το λευκό, το άκυρο και την αποχή.

Σύμφωνα με τη «Σπίθα», η τρόικα επιχειρεί μετά τον οικονομικό και νομικό αφοπλισμό της Ελλάδος που πέτυχε με το μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση και τον πολιτικό αφοπλισμό, μέσω της υπερψήφισης των «μνημονιακών» κομμάτων.

Σύμφωνα με το κίνημα του διάσημου μουσικοσυνθέτη, τα κόμματα και τα κινήματα που δεν θέλησαν να συγκροτήσουν ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο έχουν ιστορικές ευθύνες.,

«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μαζικά το κόμμα, κίνημα ή σχηματισμό που θεωρούν ότι έχει την πιο συνεπή αντιμνημονιακή στάση στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Η αποχή, το λευκό και το άκυρο ευνοούν τα κόμματα του μνημονίου», καταλήγει η απόφαση.

Οι μισοί Ιρλανδοί δεν πλήρωσαν «χαράτσι» για τα ακίνητα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times από τα 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά της Ιρλανδίας, μόνο τα 805.500 πλήρωσαν τον φόρο 100 ευρώ έως τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου που έληγε η σχετική προθεσμία, ανταποκρινόμενα σε κίνημα διαμαρτυρίας που καλούσε τους πολίτες σε μποϊκοτάζ.

Ο φόρος των 100 ευρώ επιβλήθηκε σε κάθε κατοικία, ενώ αναμένεται να αυξηθεί δραματικά το επόμενο έτος, όταν η κυβέρνηση της χώρας θα διαφοροποιήσει τη φορολογία, ανάλογα με την εκτίμηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Washington Post.

Το Δουβλίνο συμφώνησε στην επιβολή του «χαρατσιού», στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει από την ΕΕ και το ΔΝΤ, το οποίο έχει στόχο να μειώσει το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, ύψους 18 δισ. ευρώ.

Στα...θρανία από τον Ιούνιο οι δημόσιοι υπάλληλοι

Από τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως αναφέρει το "Έθνος", επήλθε συμφωνία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες και έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καθίσουν στα...θρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πιθανότερο είναι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων να γίνει με βάσει τα προσόντα τους, την εμπειρία τους, αλλά και από ένα τεστ δεξιοτήτων.

Το εν λόγω γραπτό τεστ θα περιέχει 80 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, ενώ θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Από τις 80 ερωτήσεις οι 40 θα αφορούν ερωτήσεις γενικών διοικητικών θεμάτων και οι άλλες 40 θα είναι ερωτήσεις εξειδικευμένες κατά κλάδο υπαλλήλων.

Σε κάθε υπάλληλο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα βαθμολογούνται μεταξύ 25-30% οι σπουδές του, από 10-15% η επιμόρφωσή που έχει λάβει, από 30-35% η εμπειρία, από 5-10% οι ξένες γλώσσες και το υπόλοιπο 20% θα καλύπτεται από το αποτέλεσμα του τεστ αξιολόγησης που αναφέρει λίγο πριν.

Το τεστ θα έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα αφού η αξιολόγηση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σημειώνεται ότι τα κριτήρια δεν αφορούν πρόσληψη, ή προαγωγή, αλλά αποκλειστικά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αδυναμία φαρμακοποιών να εκτελέσουν συνταγές γενοσήμων

Από σήμερα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή των γενόσημων σε 10 κατηγορίες φαρμάκων, με βάση τη λίστα που εστάλη από το υπουργείο Υγείας στα φαρμακεία.

Έτσι οι γιατροί των νοσοκομείων, καθώς και οι συμβεβλημένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία, συνταγογραφούν με βάση τη δραστική ουσία και όχι βάσει της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου.

Αυτό σημαίνει πως στο συνταγολόγιο δεν θα αναγράφεται από τους γιατρούς η ονομασία του φαρμάκου αλλά η δραστική ουσία και την επιλογή θα κάνει ο φαρμακοποιός που θα υποχρεούται να δίνει στον ασθενή το πιο φθηνό από τα γενόσημα που κυκλοφορούν στη χώρα με τη συνταγογραφημένη δραστική ουσία.

Στην περίπτωση που ο ασθενής εμμένει σε άλλο φάρμακο εκτός από το οικονομικότερο αντίγραφο θα πληρώνει τη διαφορά στην τιμή καθώς ο ασφαλιστικός φορέας θα αποζημιώνει μόνο το φθηνότερο γενόσημο της κάθε μιας από τις δέκα δραστικές ουσίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, έκανε λόγο για αλαλούμ και προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο και υποστήριξε ότι το μέτρο είναι πρακτικά ανεφάρμοστο.

Ο φαρμακοποιός, όπως σημείωσε, δεν γνωρίζει ποιο είναι το φθηνότερο φάρμακο, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να υποστηρίξει το μέτρο, ενώ καταργείται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αφού αυτή τη στιγμή ο κάθε φαρμακοποιός θα πρέπει να γράφει το φάρμακο ιδιοχείρως.

Το πολυσυζητημένο μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία εφαρμόζεται πιλοτικά και αφορά δέκα συγκεκριμένες ουσίες, ενώ από τον Ιούνιο σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας θα επεκταθεί σε περισσότερα φάρμακα, ιδίως εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οι γιατροί από την πλευρά τους είναι αποφασισμένοι να παρακάμψουν τον νόμο σε ό,τι τους αφορά. Είναι ενδεικτικό ότι ο ιατρικός σύλλογος της Αθήνας ( ΙΣΑ) καλεί τους γιατρούς - μέλη του, ιδιώτες και νοσοκομειακούς, να συνταγογραφούν μεν στο σχετικό έντυπο τη δραστική ουσία αλλά σε παρένθεση να συμπληρώνουν το φάρμακο που κρίνουν καταλληλότερο για τον ασθενή τους.

Το 2010 βγήκαν 104,6 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα

Στα 104,6 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το σύνολο των ποσών που αφορούν κινήσεις-μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό κατά το 2010, συμπεριλαμβανομένων όμως στο ποσό αυτό και τα ποσά που αφορούν σε εμπορικές συναλλαγές.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αυτή τη στιγμή, όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δεν έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος του ποσού των καταθέσεων, που έχουν φύγει στο εξωτερικό τους τελευταίους 20 μήνες.

Το έγγραφο του Φίλιππου Σαχινίδη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Εξωτερικών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επικαλούμενος δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο στελέχη συγκεκριμένων ξένων τραπεζικών ομίλων κατευθύνουν τους πελάτες τους να βγάλουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο Φίλιππος Σαχινίδης ενημερώνει ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών του 2011, τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στοιχεία που αφορούν σε μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις, τραπεζικές επιταγές πελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων), για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, καθώς και συναλλαγές καρτών πληρωμής (χρεωστικών, πιστωτικών, προπληρωμένων κλπ).

Ο υπουργός εξηγεί ότι "η διαβίβαση των στοιχείων αυτών γίνεται σε μηνιαία βάση, με τη χρήση διαδικτύου, έως την 20η ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα αναφοράς" και υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα διασταυρώσει περιπτώσεις που το ύψος των κεφαλαίων τα οποία διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κατ΄ έτος, ανεξάρτητα του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα αυτά.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην ερώτησή του επικαλείται δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο "οι Γάλλοι της Εμπορικής, οι Άγγλοι της HSBC, η αμερικανική Citi, αλλά και οι ελβετικές UBS, Credit Suisse, καθώς και οι ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται στην Κύπρο, τους τελευταίους μήνες έχουν τραβήξει από 500.000 Έλληνες (πάνω από 1.200.000 εμβάσματα) περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό".

Ο υπουργός Οικονομικών προς απάντηση άλλης ερώτησης, του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, απέστειλε στη Βουλή έγγραφο στο οποίο αναφέρει ότι "η δημοσιοποίηση του ονόματος οποιουδήποτε Έλληνα καταθέτη σε ελβετική Τράπεζα προϋποθέτει την επίτευξη διμερούς συμφωνίας, για την οποία η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά και αναμένει σύντομα αποτελέσματα".

Υπογραμμίζει όμως παράλληλα ότι "οι ελληνικές αρχές διερευνούν εμβάσματα Ελλήνων πολιτών προς το εξωτερικό και τα διασταυρώνουν με τα στοιχεία του φορολογητέου εισοδήματος που έχει δηλωθεί". Είναι προφανές, σημειώνει ο Φίλιππος Σαχινίδης, ότι αν προκύπτει αδυναμία δικαιολόγησης των καταθέσεων με βάση τα φορολογητέα εισοδήματα, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί τις πρόσφατα ψηφισμένες διατάξεις για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων και προσαυξήσεων.

Ερώτηση σχετικά με τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία είχε καταθέσει στη Βουλή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην απάντηση του ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφέρεται στις συνομιλίες που διεξάγονται με την Ελβετία, επισημαίνοντας όρο που περιλαμβάνεται στις συμφωνίες της Ελβετίας με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος προβλέπει ότι ο κάτοχος αποταμιεύσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να αποφύγει την πληρωμή ποσού επί των καταθέσεων του, εφόσον εξουσιοδοτήσει ρητά το ελβετικό πιστωτικό ίδρυμα να γνωστοποιήσει τα σχετικά με αυτόν στοιχεία στη χώρα κατοικίας του.

Στο 50,4% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ για τους νέους κάτω των 25 ετών (50,4%) καταγράφει η Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Τον ίδιο μήνα, η Ελλάδα σημείωσε τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη ανεργίας (21%) στην ΕΕ, μετά την Ισπανία (23%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα σημειώθηκε η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο (από 14,3% το Δεκέμβριο του 2010 σε 21% το Δεκέμβριο του 2011).

Ειδικότερα, στην Ελλάδα η ανεργία για τους άνδρες εκτινάχθηκε στο 18%, για τις γυναίκες στο 25% και για τους νέους κάτω των 25 ετών στο 50,4%.

Στην ΕΕ των 27 χωρών μελών, ο δείκτης ανεργίας τον Φεβρουάριο του 2012 ανήλθε στο 10,2% και στην ευρωζώνη στο 10,8%. Εκτιμάται ότι οι άνεργοι στην «ΕΕ των 27», ανέρχονται σε 24,5 εκατομμύρια και στην ευρωζώνη σε 17,13 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σ' ένα χρόνο (από το Φεβρουάριο 2012 ως το Φεβρουάριο του 2011) οι άνεργοι στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1,87 εκατομμύρια και στην ευρωζώνη κατά 1,47 εκατομμύρια.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας το Φεβρουάριο του 2012 κατέγραψε η Ισπανία (20,3%), η Ελλάδα (21% το Δεκέμβριο του 2011), η Πορτογαλία (15%) και η Σλοβακία (14%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,2%), στην Ολλανδία (4,9%), στο Λουξεμβούργο (5,2%) και στη Γερμανία (5,7%).

Πάνω από 20.000 ατομικές συμβάσεις από τις 14/02! - Έρχονται κι άλλες μειώσεις στις συντάξεις!

Τα στοιχεία είναι απογοητευτικά για την κατάσταση στα εργασιακά, ενώ όπως φαίνεται στο υπουργείο Εργασίας στρώνουν το χαλί και για άλλες μειώσεις στις συντάξεις.

Στα 9 δισ. ευρώ υπολογίζει τις απώλειες που θα υποστεί το ασφαλιστικό σύστημα από την ύφεση το υπουργείο Εργασίας, ενώ σε 12 δισ. υπολογίζονται οι επιπτώσεις από την απομείωση των ελληνικών ομολόγων.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, δεν αποκλείει περεταίρω παρεμβάσεις σε συντάξεις και παροχές στο μέλλον και αν η ύφεση συνεχιστεί. Η αρχή θα γίνει από τον εξορθολογισμό των κοινωνικών επιδομάτων, που σήμερα παρέχονται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και από πολλές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αύξηση της ανεργίας αποστερεί το σύστημα κοινωνικής προστασίας από πόρους της τάξης άνω των 7 δισ. ευρώ τον χρόνο, ενώ ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ οι απώλειες από τη μείωση των μισθών. Υπολογίζεται, ότι μια μείωση της τάξης του 20% σε 1 εκατ. εργαζομένους επιφέρει απώλειες της τάξης των 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις που υποβάλλονται στις υπηρεσίες του μετά τη ψήφιση του νέου νόμου στις 14 Φεβρουαρίου, κυμαίνονται στο 20% κατά μέσο όρο.

Στο διάστημα αυτό έχουν υποβληθεί περισσότερες από 20 χιλιάδες ατομικές συμβάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται μειώσεις από 20% έως και 28%.

Παράλληλα, από τις 14 Φεβρουαρίου έχουν υπογραφεί 87 επιχειρησιακές συμβάσεις στις οποίες οι μειώσεις ξεκινούν από 8% και φθάνουν ως το 40%, στα όρια δηλαδή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το εξωφρενικό είναι ότι το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι είναι προτιμότερο να υπάρξουν μειώσεις σε περιπτώσεις όπου οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Τάσσεται υπέρ της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων και για τον λόγο αυτό ο υπουργός Εργασίας είχε πρόσφατα άτυπες συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Όμως, σύμφωνα με τις εργοδοτικές οργανώσεις, οι περισσότερες επιχειρήσεις, αποφεύγουν την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων και επιλέγουν να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των αμοιβών μέσω υπογραφής ατομικών, ή επιχειρησιακών συμβάσεων.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)