Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ σύμφωνα με δικαστική απόφαση!!

Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε ότι:

«η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/12/blog-post_7938.html#ixzz2mJsl7SGx

Η τρόικα καταπατεί ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα

Αντίθετοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάποιοι από τους όρους που έχει επιβάλει η Τρόικα στην Ελλάδα. 
 
Αυτό αναφέρει η νομική γνωμοδότηση Γερμανού Πανεπιστημιακού καθηγητή, ο οποίος αναφέρει στην έκθεσή του ότι οι δανειστές έκαναν υπερβολικές παρεμβάσεις στο εργασιακό δίκαιο και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
 
Στη νομική γνωμοδότησή του ο Γερμανός καθηγητής Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο- κατ' εντολή του αυστριακού Επιμελητηρίου Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων-
 
υποστηρίζει ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλαδή την ΕΚΤ και την Κομισιόν, που συμμετέχουν στην Τρόικα, συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Κατά συνέπεια συνιστούν παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, με δεδομένο ότι η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΕ.
 
Ενδεικτικά ο Γερμανός νομικός αναφέρει στην έκθεσή του πως οι μειώσεις μισθών παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης σύναψης συλλογικής σύμβασης, ενώ άλλες δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία,
 
στην κατοικία, στην κοινωνική ασφάλεια και την ιδιοκτησία.
 
Ακόμη, στη γνωμοδότησή του επισημαίνεται πως παρεμβάσεις, όπως οι περικοπές των κατώτατων μισθών, η εφαρμογή των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και οι περικοπές στο σύστημα υγείας δεν καλύπτονται νομικά από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
 
Μάλιστα ο καθηγητής, όπως αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα η Deutche Welle, εκτιμά ότι θα μπορούσε να έχει επιτυχή έκβαση μια προσφυγή ακύρωσης στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με αντικείμενο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παράβαση των αρμοδιοτήτων των συλλογικών οργάνων.
 
Προσφυγή που θα είχε επιτυχία ιδίως αν την ασκούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσε να γίνει προσφυγή εναντίον των «ενεργειών των κρατών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».
 
Ακόμη και το Διεθνές Δικαστήριο θα μπορούσε να ασχοληθεί με το ζήτημα κατά πόσο είναι συμβατές αυτές οι υποχρεώσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και στα Ηνωμένα Εθνη μπορεί να γίνει προσφυγή εναντίον μεμονωμένων κρατών, σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο φως το χαρτί που έκρυβε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.


Μετά και το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ελλάδα” είναι πλέον ξεκάθαρο ποιοί και γιατί έριξαν την Ελλάδα στα καταστροφικά δεσμά του μνημονίου.

Η συμμμορια Παπανδρέου διόγκωσε πρακτικά το έλλειμα το τελευταίο τρίμηνο διακυβέρνησης και ο υπόδικος Γεωργίου το εκτόξευσε ώστε να καταφέρει να το καταστήσει το μεγαλύτερο
στην Ευρώπη.

Όλα αυτά έγινα με έναν και μοναδικό σκοπό: Το
χρήμα. Τοκογλύφοι σχετιζόμενοι με την συμμορία θησαύρισαν από την Ελληνική κατάρρευση. Η Γερμανία έβγαλε δεκάδες δις στις πλάτες της Ελλάδας, Vulture Funds σχετιζόμενα με το περιβάλλον Παπανδρέου πενταπλασιασαν τα κεφάλαια τους “στα σίγουρα”. Τα καθάρματα των CDS έκαναν τζίρο 80 δις Ευρώ την ώρα που τίμιοι επενδυτές έβλεπαν τις οικονομίες μιας ζωής να εξαφανίζονται κάτω από τα αδηφάγα σαγόνια της συμμορίας.

http://www.triklopodia.gr/2013/12/blog-post_5937.html

Ο Άλμπρεχτ Ντίρερ και το μαγικό του τετράγωνο



Αλλάζει ο χάρτης των συμμαχιών στη Μεσόγειο

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Barack Obama, Benjamin Netanyahu Ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος σπαράσσονται από την οικονομική κρίση, που προκάλεσαν οι πολιτικοί των δύο χωρών, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη γειτονιά μας και μας αφορούν. Τη στιγμή που αλλάζει ο χάρτης των συμμαχιών στην περιοχή, μία φιλική χώρα (το Ισραήλ), και μία εχθρική (η Τουρκία), ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της ανατολικής Μεσογείου.
Από αυτή την στήλη επιμένουμε να ασχολούμαστε με τα θέματα της Μέσης Ανατολής διότι η περιοχή είναι πηγή προβλημάτων. Παλαιότερα, η Ελλάδα και η Κύπρος επηρεάζονταν διαφορετικά. Οι Αραβες χρησιμοποιούσαν τις δύο χώρες ως ορμητήρια για τη δράση τους. Εγιναν πολλές αεροπειρατίες και βομβιστικές επιθέσεις.

Ηταν μία εποχή τρέλλας και παράνοιας, που επηρέασε δραματικά τον ελληνικό τουρισμό, όταν ο τότε πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν ανακοίνωσε από την αμερικανική τηλεόραση την «ταξιδιωτική οδηγία» εναντίον της Ελλάδας. Τότε, η Αθήνα και η Λευκωσία διάκειντο φιλικά προς τον αραβικό κόσμο. Τώρα η μεν Κύπρος προχώρησε ήδη σε στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, η δε Ελλάδα θα το πράξει πολύ σύντομα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει σχεδιάσει την πολιτική του με τρόπο που να μην επηρεάζονται οι αποφάσεις του από τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Ο «ανάγωγος» τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε στον Αμερικανό ηγέτη με αφορμή τη συμφωνία για το πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν, προδιαθέτει για τη συνέχεια. Ο κ. Νετανιάχου μετρά στους φίλους και συμμάχους του τον κ. Αναστασιάδη στη Λευκωσία και τον κ. Σαμαρά στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή το «Εβραϊκό Λόμπι» στην Ουάσιγκτον υποστηρίζει όλες τις ενέργειες των Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι αρχίζουν να μετρούν νίκες έναντι της Τουρκίας στο Κογκρέσο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται και σε διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων του με την Αίγυπτο, που είχαν τραυματιστεί με ευθύνη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο οποίος και έλεγχε ολοκληρωτικά το προηγούμενο ισλαμικό καθεστώς της χώρας. Ταυτόχρονα ξεκίνησε μία άτυπη συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών με τη Σαουδική Αραβία, οι ηγέτες της οποίας «κάρφωσαν» τον κ. Ομπάμα στους Ισραηλίτες όταν ξεκίνησε το διάλογο με την Τεχεράνη.

Απέναντι στο Ισραήλ στέκεται η Τουρκία, η οποία όμως δεν γίνεται αποδεκτή ως «αρχηγός» από τον αραβικό κόσμο. Η στενή φιλική σχέση με το Ιράν και η ενθάρρυνση των τρομοκρατών της αλ Κάιντα να ξεκινήσουν τον εμφύλιο στη Συρία, δεν είναι διαβατήριο για αποδοχή από τους Αραβες. Την ίδια στιγμή προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν λησμόνησε το προσφιλές του θέμα, που ήταν η χρησιμοποίηση της Χαμάς ως «εργαλείου» ψευτοπαλλικαριάς απέναντι στο Ισραήλ αλλά και στον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος διατηρεί την εν λόγω οργάνωση στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το ερώτημα στην Ουάσιγκτον είναι ποιός θα αναδειχθεί νικητής σ’ αυτόν τον πόλεμο επικράτησης στην ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ δεν έχει καμία πολυτέλεια να χάσει, διότι ο αγώνας του αφορά αυτήν καθ’ αυτήν την ύπαρξη του. Η Τουρκία από την άλλη πλευρά, είναι υποχρεωμένη να παλαίψει με τους «δαίμονές» της, που είναι πολλοί. Οι Κούρδοι, οι οποίοι συμμάχισαν με το Τελ Αβίβ, προχωρούν ολοταχώς υλοποιώντας τα σχέδιά τους χωρίς η Αγκυρα να δύναται να τα εκτροχιάσει. Στη Συρία όσο αντέχει ο Ασαντ, τόσο θα ταλαιπωρείται ο κ. Ερντογάν, αφού θα παραμείνουν στη χώρα του το μισό εκατομμύριο πρόσφυγες ενώ άρχισαν να συρρέουν και οι τρομοκράτες της αλ Κάιντα.

Οσο και να φαίνεται απίστευτο, η αιμάσσουσα πληγή του Κυπριακού προκαλεί προβλήματα στην Τουρκία, η οποία όποια λύση και αν αποσπάσει, νικήτρια θάναι. Και γι’ αυτόν το λόγο η Λευκωσία ΔΕΝ πρέπει να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις. Ελπίζω ότι ο κ. Αναστασιάδης θα ακούσει τη συμβουλή του κ. Νετανιάχου και δεν θα βάλει την υπογραφή του σε κανένα σχέδιο που θα θέτει την Κύπρο υπό την απόλυτη επιρροή της Αγκυρας…

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ (www.epikaira.gr) την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σατυρική πολιτικη επικαιρότητα

Ενσωματωμένη εικόνα 2
Ενσωματωμένη εικόνα 3
Ενσωματωμένη εικόνα 4
Ενσωματωμένη εικόνα 5

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)