Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κλείνει μεθαύριο, Τρίτη 24 Μαϊου, η προθεσμία της Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών 2011 - Δεν θα δοθεί παράταση

Μεθαύριο, Τρίτη, 24 Μαϊου, λήγει η διαδικασία της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών 2011, που διενεργεί σε όλη τη χώρα από τις 10 Μαϊου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Β. Γεωργίου, η διενέργεια της Γενικής Απογραφής εξελίσσεται πολύ καλά και ομαλά, οι κάτοικοι της χώρας σε υψηλά ποσοστά συνεργάζονται με προθυμία με τους απογραφείς, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί, τηλεφωνούν στην ΕΛΣΤΑΤ ανήσυχοι μήπως τους ξέχασε ο απογραφέας.

Ο κ. Γεωργίου επισημαίνει ότι η διαδικασία κλείσει οριστικά στις 24 Μαϊου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες, που συμμετείχαν, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή διενέργεια της Απογραφής και καλούμε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να απογραφούν, να επικοινωνήσουν με τον απογραφέα της περιοχής τους στο τηλέφωνο, το οποίο αναγράφεται στην ειδοποίηση, που τους έχει αφήσει, ή με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ, στο 213 135 2138-2140», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ό,τι αφορά κατοίκους της χώρας, που αρνήθηκαν να απογραφούν, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε επειδή ήθελαν να απογραφούν σε άλλον τόπο από αυτόν της μόνιμης κατοικίας τους, «κάτι που αντίκειται στον σκοπό της απογραφής και στο Νόμο», ο κ. Γεωργίου τους καλεί «να φροντίσουν να απογραφούν», καθώς όπως σημειώνει «παρά την πρόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να μην ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου, που αναφέρονται στις κυρώσεις, άρνηση για απογραφή εκθέτει τους αρνούμενους στη πιθανότητα κυρώσεων» και «προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ακριβής απογραφή όλων των κατοίκων της χώρας» τους παρακαλεί να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Αρχής «για το καλό του τόπου».

Ετοιμάζουν το νέο πακέτο μέτρων

Σβήνουν και γράφουν στο υπουργείο Οικονομικών το νέο πακέτο μέτρων, προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» από την τρόικα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με περιουσία άνω των 400 χιλιάδων ευρώ, που θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν έκτακτη εισφορά, από την οποία δε θα γλιτώσουν ούτε τα υψηλά εισοδήματα άνω των 80 χιλιάδων ευρώ.

Για να μπει επιπλέον χρήμα στον δημόσιο κορβανά, θεωρούνται ειλημμένες οι αποφάσεις για μετάταξη προϊόντων από το 13 στο 23% τού ΦΠΑ, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, που ισχύει στα νησιά, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή ειδικών φόρων σε φυσικό αέριο, αναψυκτικά και μη αλκοολούχα ποτά, η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, παράλληλα με σκληρότερα τεκμήρια διαβίωσης και περικοπή ή κατάργηση φοροαπαλλαγών, βάσει τεκμηρίων περιουσίας και εισοδήματος.

Στο Δημόσιο, η τρόικα πιέζει να καταργηθούν τελείως τα δώρα, εξοικονομώντας έτσι φέτος πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, με την κυβέρνηση να αναζητεί φόρμουλα έστω μερικής ενσωμάτωσης τους στις μηνιαίες αποδοχές, οι οποίες όμως στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου, θα περικοπούν έως και κατά 35%. «Ψαλίδι» θα πέσει και στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και στα κοινωνικά επιδόματα.

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...


To χρυσό διαστημόπλοιο..

Βάζουν έναν Έλληνα, έναν Αγγλο και έναν Γερμανό σε ένα χρυσό διαστημόπλοιο...
Μπαίνει πρώτος ο Αγγλος και βγαίνει μετά από 2 μέρες με τον έναν χρυσό κινητήρα από το διαστημόπλοιο. Μπαίνει και ο Γερμανός και βγαίνει μετά από 3 μέρες με τον δεύτερο κινητήρα. Τότε μπαινει και ο Έλληνας και βγαίνει μετά από 1 εβδομάδα με τα.... χέρια στις τσέπες χωρίς να έχει πάρει τίποτα. Τότε του λέει ένας τύπος:
- Μπράβο σου. Είσαι ο μόνος που δεν έκλεψε τίποτα, οι άλλοι δυο πήραν τους κινητήρες του σκάφους.
Τότε απαντάει ο Έλληνας:
- Ωστέ για αύτο δεν έπαιρνε μπρος το ρημάδι!


Το "άλογο"..

Ήταν ένα αντρόγυνο στο σπίτι του, όταν ξαφνικά η γυναίκα κοπανάει το κεφάλι του άντρα της με το τηγάνι. Ρωτάει ο άντρας τη γυναίκα τρομαγμένος:
- Ελένη, είσαι τρελή; Τι κάνεις;
- Τι είναι αυτό το χαρτάκι με το όνομα ΜΑΡΙΛΟΥ που βρήκα στο σακάκι σου, ε;
- Βρε αγάπη μου, είναι το όνομα του αλόγου μου στον Ιππόδρομο!
- Α, συγνώμη Γιώργο μου, δεν το ήξερα! Ελπίζω να μη σε πόνεσα, έτσι;
Την άλλη μέρα, η Ελένη κοπανάει πάλι τον σύζυγό της με το τηγάνι.
- Αμάν βρε παιδί μου, τι βίτσιο είναι αυτό;
- Μπα, τίποτα, απλά σε ζητάει το ΑΛΟΓΟ σου στο τηλέφωνο!!!


Ένας λιγότερος..


Ήταν ένας ετοιμοθάνατος Παναθηναικός και λέει στον γιο του:
- Γιε μου, η τελευταία μου επιθυμία είναι να γραφτώ στον σύνδεσμο του ΟΣΦΠ.
- Τι λές ρε πατέρα; Εμείς είμαστε φανατικοί Παναθηναικοί, γήπεδα, συνθήματα, εκδρομές και τώρα θες να σε γράψω στον ΟΣΦΠ?
- Είναι η τελευταία μου επιθυμία και πρέπει να το κάνεις.
Τι να κάνει και ο γιος, πάει και γράφει τον πατέρα του στον ΟΣΦΠ.
- Εντάξε πατέρα, σε έγραψα.
- Ουφ, τώρα μπορώ να πεθάνω ήρεμος, ένας γαύρος λιγότερος!

Βρέθηκε η βουλευτής που δηλώνει “δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις”!

“Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποια ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό της κας Παναρίτη. Και googl-άροντας βρήκαμε το εξής:


«Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα ...
εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.

Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1995).

«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999). «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.

Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock». Μέχρι την ανακήρυξή της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ ήταν επικεφαλής της «Panel Group», εταιρείας real estate”.
Κάθε άλλο περιττεύει...
Από newpost

Λουκέτο σε 73 φορείς του δημοσίου

Οριστικό θα είναι το σφράγισμα σε 73 φορείς του δημοσίου. Οι υπάλληλοι θα περνούν από αξιολόγηση μέσω ΑΣΕΠ, για να διπαιστωθούν οι ικανότητες τους. Διαβάστε εδώ ποιοι είναι αυτοί οι φορείς και ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν

Καταργούνται 73 φορείς του δημοσίου και οι υπάλληλοι τους τίθενται υπό αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι χρήσιμοι σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", η λίστα με τους φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται έχει σταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν το καλοκαίρι.

Οι υπάλληλοι των φορέων αυτών θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ και είτε θα μεταταγούν στο δημόσιο, είτε – σύμφωνα με τη δημοσίευμα – θα απολυθούν.

Σύμφωνα με το Έθνος οι φορείς που βάζουν λουκέτο είναι:

- Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής

- Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας

- Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων

- Σταθμός ελέγχου Κάπρων

- Εθνικό Κέντροθεάτρου και χορού

- Έργο πολιτών

- Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου

- Κέντρο εκπαίδευσης στην Ιππασία

Οι φορείς που λύονται ή τίθενται υπό εκκαθάριση είναι:

- Ανώνυμη εταιρία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων

- Ινστιτούτο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης μελών του οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος

- 28 κέντρα Νεότητας

- Αγρόκτημα ΑΕ

- ΟΠΕΠ ΑΕ (Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Τουρισμού)

Συγχωνεύονται:

- Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού

- Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοίας Πειραιά, Εθνικό αθλητικό κέντρο Γλυφάδας, Ματθαίος Λιούγκας και το Εθνικό κλειστό γυμναστήριο Πειραιά – Πέτρος Καπαγέρωφ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά.

- Το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων με το πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων

- Το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων με το Αθλητικό Κέντρο Χανίων

- Όπερα Δωματίου Θεσσαλονίκης με το Κρατικό θέατρο βορείου Ελλάδος.

- Οργανισμός διαχείρισης πάρκου Αντώνης Τρίτσης, Ελαιώνα και Κηφισού σε ένα νέο ΝΠΙΔ.

- Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το περιφερειακό αθλητικό κέντρο και το εθνικό γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη σε ένα ΝΠΔΔ.

- Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην ΕΛΣΤΑΤ

- Η εταιρία Ψηφιακές Ενισχύσεις στην Εταιρία Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ

- Η εταιρία τεχνολογικής ανάπτυξης κεραμειικών και πυρίμαχων υλικών με την εταιρεία βιομηχανικής έρευνας τεχνολογικής ανάπτυξης μετάλλων και η εταιρία τεχνολογικής ανάπτυξης κλωστοϋφαντουργίας σε μια εταιρία

- ο Οργανισμός Γεωργικής Εκπαίδευσης Δήμητρα, το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής έρευνας και ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων σε ένα ΝΠΙΔ..

Που ειναι ο ποδηλατης;

Θα ελθει κουρεμα;

Μακεδονικη συνταγη

Πολιτικοι προσφυγες...

Επανασταση

Ολοι στα μελετητηρια

Δεν ειναι η καμαριερα του Ντομινικ

Wikileaks: "Η Ελλάδα απείλησε να βυθίσει ερευνητικό σκάφος"!

Νέες αποκαλύψεις για τις τουρκικές προκλήσεις από το Wikileaks. Οι Τούρκοι είχαν καταγγείλλει στις ΗΠΑ ότι ελληνικό σκάφος “απείλησε να βυθίσει” νορβηγικό ερευνητικό σκάφος ανοιχτά του Καστελόριζου. Ήταν εποχή που Α/ΓΕΕΘΑ ήταν ο Δημήτρης Γράψας, η αποστρατεία του οποίου είχε αποδοθεί στη σκληρή στάση που κρατούσε έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Ωστόσο τα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι και αποκαλύπτουν τα Wikileaks είναι απλά "κουτοπονηριές" διπλωματών της Άγκυρας.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας.

Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά. 

Σημειώνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα η Τουρκία είχε στείλει πολεμικό να απειλήσει δύο ερευνητικά σκάφη που διενεργούσαν έρευνες νότια της Κύπρου, ισχυριζόμενη ότι βρίσκονταν σε “τουρκικά ύδατα”.

Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν. 

Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει. Πρόσθεσε δε ότι το ελληνικό σκαφος “παρενοχλούσε” το νορβηγικό ως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. 


Αναταραχή στην Ελλάδα προβλέπει η CIA.

Στην τακτική έκδοσή της World Factbook, στην οποία αναπτύσσεται το προφίλ κάθε χώρας, η CIA αναφέρει: "Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα απεργούν για τα νέα μέτρα λιτότητας, αλλά οι απεργίες είχαν μέχρι στιγμής μικρό αντίκτυπο στην επιθυμία της κυβέρνησης να επιβάλει μεταρρυθμίσεις."
Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρει: "Μία αύξηση γενικευμένης αναταραχής θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την ικανότητα της κυβέρνησης να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε ακόμα να οδηγήσει σε ταραχές ή βία".

Εκφράζουν μάλιστα την έκπληξή τους, πως με τόσα επώδυνα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί δεν έχει, τουλάχιστον, βγεί ο κόσμος στους δρόμους.

Για την οικονομία, η τακτική έκδοση αναφέρει ότι το 2010 το χρέος της Ελλάδας «προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στην Ευρωζώνη και έθεσε το ζήτημα εάν ένα κράτος-μέλος θα μπορούσε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το κοινό νόμισμα ή να το απομακρύνουν».

Επίσης, η CIA τονίζει ότι η Ελλάδα εισήγαγε μεταρρυθμίσεις, προσθέτει, όμως, ότι οι επενδυτές αναρωτιούνται ακόμα εάν η χώρα μπορεί να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής ενώπιον μιας ζοφερής οικονομικής προοπτικής και της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails στους φίλους σας

Όταν στέλνετε FW e-mails βεβαιωθείτε ότι αφιερώσατε 4 δευτερόλεπτα για να σβήσετε από το σώμα του μηνύματος όλες τις περιττές διευθύνσεις e-mail που περιείχε από τον προηγούμενο αποστολέα.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ:

Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails στους φίλους σας. Απλώς σταματήστε, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνετε το γιατί.

Αν παρόλα αυτά, θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα, διαβάστε το παρακάτω κείμενο.Σας αφορά άμεσα.
Σίγουρα έχετε λάβει κατά το παρελθόν e-mails τα οποία περιείχαν κάποια από τις παρακάτω φράσεις:
  • Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους και η Microsoft θα το ανιχνεύσει και θα σου στείλει 1000 δολάρια στον λογαριασμό σου.
  • Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους για να έχεις καλή τύχη. Ένας που δεν το έστειλε, πέθανε μετά από 7 ημέρες.
  • Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους γιατί το παιδάκι μου πάσχει από καρκίνο. Η AOL για κάθε e-mail που στέλνεις εσύ και οι φίλοι σου θα δίνει 5 cents για τη θεραπεία του παιδιού.
  • Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους για να ενημερωθούν για τον νέο ιό που κατακλύζει το internet.
  • Στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους. Οι πρώτοι 50 που θα το λάβουν, θα κερδίσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια από την ΝΙΚΕ.
και διάφορα άλλα τέτοια. Παρατηρήστε ότι όλες οι παραπάνω φράσεις (σε όποια γλώσσα κι αν είναι γραμμένες στο e-mail που θα λάβετε) εμπεριέχουν την πρόταση «στείλε αυτό το e-mail σε όλους σου τους φίλους» η οποία σχεδόν πάντα ακολουθείται από κάτι θετικό, είτε πρόκειται για χρηματική απολαβή, είτε για δώρο, είτε απλά για καλή τύχη.

Όλοι οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια e-mails (αλυσιδωτά e-mails ή chain mails) έχουν δύο επιλογές. Ή να τα αγνοήσουν ή να κάνουν αυτό που τους ζητάει το μήνυμα. Και επειδή συνήθως αυτό που ζητάει το μήνυμα είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να πατήσουν 2 clicks, απλώς το κάνουν. Χωρίς να το σκεφτούν. Χωρίς να σκεφτούν καν το κατά πόσο αυτό που αναφέρει το μήνυμα έχει έστω και την παραμικρή δόση αληθείας. Απλώς το κάνουν. Αγνοώντας όμως όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που αυτό επιφέρει.
Πρόθεσή μου δεν είναι ούτε να σας αγχώσω, ούτε να δαιμονοποιήσω τις καταστάσεις. Θα σας εξηγήσω όμως με απλά λόγια
α) γιατί συμβαίνει αυτό και
β) γιατί δεν πρέπει να το κάνετε.
Τόσο απλά.

Ας πούμε λοιπόν μερικές αλήθειες:
  • Δεν υπάρχει κανένα σύστημα εντοπισμού των e-mails σήμερα παγκοσμίως. Όταν κάποιο e-mail ισχυρίζεται ότι η Χ εταιρία εντοπίζει τα e-mails που στέλνονται ή προωθούνται στο internet με σκοπό να σας αποδώσει χρήματα, δώρα ή να βοηθήσει για κάποιον κοινωφελή σκοπό, απλώς λέει ψέματα. Μάλιστα λέει τόσο τραγικά ψέματα που, εμείς που ασχολούμαστε με την πληροφορική, κρατάμε κάθε φορά τις κοιλιές μας από τα γέλια - όχι γι' αυτούς που τα γράφουν, αλλά γι' αυτούς που τα πιστεύουν. Εσάς δηλαδή. Μάθετε λοιπόν ότι είναι τεχνικώς αδύνατον (λόγω της φύσης του ίδιου του internet) να εντοπιστεί ο αριθμός αυτών των μηνυμάτων που στέλνει ο ένας στον άλλο. Απλώς δε γίνεται. Όχι από τις εταιρίες, ούτε καν από τις κυβερνήσεις, τον στρατό ή τους εξωγήινους. Δεν γίνεται. Σας κοροϊδεύουν. Ακόμη κι αν ένα τέτοιο σύστημα υπήρχε, ποιος αφελής πιστεύει ότι μια εταιρία θα το κοινοποιούσε τόσο απλά δημοσίως, χωρίς να της επιτεθεί το σύμπαν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων;
σκεφθείτε το λίγο...
Κανείς δε σκορπάει τα χρήματά του στο internet.
  • Αλήθεια, σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε έστω και 1 cent από τα μηνύματα που προωθείτε στους φίλους σας; Ακόμη κι αν κάποια από αυτά περιέχουν αναφορές ότι ο Μήτσος κέρδισε 1000 ευρώ και η Κούλα που δεν το πίστευε στην αρχή, έλαβε μια επιταγή με 783 ευρώ, αποσκοπούν απλώς στο να γίνουν πιο δελεαστικά και να σας πείσουν να πράξετε κι εσείς το ίδιο. Κανείς δεν έχει λάβει το παραμικρό ποτέ από αυτά τα e-mails και ούτε πρόκειται, σας διαβεβαιώ γι' αυτό.
Ε, τότε ποιος τα οργανώνει όλα αυτά; Πού αποσκοπούν;

Εδώ είναι και το ζουμί της υπόθεσης. Παρατηρήστε λίγο καλύτερα αυτά τα μηνύματα που τυχόν έχουν ξεμείνει στο mailbox σας. Αν τα ανοίξετε, θα δείτε ότι περιέχουν μέσα ένα σωρό διευθύνσεις e-mail. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά όταν προωθείτε ένα μήνυμα, τις περισσότερες φορές οι προηγούμενες διευθύνσεις e-mail «ξεμένουν» είτε μέσα σ' αυτό, είτε στο πεδίο «Προς» του μηνύματος. Σε ένα τυχαίο αντίστοιχο μήνυμα που μου έστειλαν πριν από λίγο, υπάρχουν μέσα πάνω από 1000 πραγματικές διευθύνσεις e-mail ανυποψίαστων ανθρώπων στους οποίους κάποιος «φίλος» έστειλε αυτό το μήνυμα. Αν ένας από αυτούς προωθήσει το μήνυμα, χωρίς να καθαρίσει τις προηγούμενες διευθύνσεις, όλες αυτές (μαζί και η δική μου που δεν έστειλα τίποτα σε κανέναν) θα φτάσουν σε κάποιον άλλον, ο οποίος με τη σειρά του θα τις στείλει σε κάποιον άλλον και πάει λέγοντας. Για να το πούμε με απλά μαθηματικά, αν κάποιος συντάξει ένα e-mail και το στείλει σε 100 ανθρώπους, ένας από τους 100 το στείλει σε άλλους 100 και ένας από αυτούς σε άλλους 100, μέσα στο e-mail αυτό θα έχουν μαζευτεί πολύ εύκολα 300 διευθύνσεις e-mail μόνο με 3 αποστολές. Γεωμετρικά, οι διευθύνσεις αυτές καταλήγουν να είναι άπειρες...

Αυτό είναι και το μυστικό αυτών των μηνυμάτων. Συλλέγουν διευθύνσεις e-mail. Και όχι απλές διευθύνσεις. Πραγματικές διευθύνσεις, πραγματικών ανθρώπων που ανοίγουν το mailbox τους κάθε ημέρα. Αυτό, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, έχει μεγάλη αξία για κάποιους στο internet και μεταφράζεται σε μετρητά. Μετρητά που δεν φτάνουν ποτέ στην τσέπη σας όμως.

Αυτό που θα φτάσει σε εσάς με αυτή τη διαδικασία, θα είναι περισσότερα spam e-mails. Διαφημιστικά μηνύματα πορνογραφικού περιεχομένου, αγοράς ναρκωτικών, Viagra, μηνύματα που περιέχουν ιούς (που σκοπό έχουν συνήθως να συλλέξουν ΟΛΕΣ τις διευθύνσεις e-mail από τα μηνύματά σας και να τις προωθήσουν πίσω στους spammers) και ένα σωρό άλλα τα οποία θα απορείτε είτε από ποιόν τα λάβατε είτε για το πού βρήκε τη διεύθυνσή σας και σας τα έστειλε. Πολύ απλά η e-mail διεύθυνσή σας που συλλέχθηκε από ένα τέτοιο αλυσιδωτό e-mail στο παρελθόν, πουλήθηκε μαζί με εκατοντάδες άλλες σε κάποια εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά: στέλνει διαφημιστικά e-mails. Όσο ανόητο κι αν σας ακούγεται, όταν τα διαφημιστικά e-mails σήμερα ξεπερνούν τα 83 δισεκατομμύρια ετησίως, ακόμη κι αν ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού εξαπατάται από αυτά, ο τζίρος είναι σημαντικός. Για κάτι που δεν έχει κόστος (όπως τα e-mails) τα κέρδη είναι πραγματικά τεράστια, δε νομίζετε;

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα προωθήσετε ένα παρόμοιο e-mail σκεφθείτε το καλά.

Και αν αποφασίσετε παρόλα αυτά να το κάνετε, για τους δικούς σας λόγους, βεβαιωθείτε ότι αφιερώσατε 4 δευτερόλεπτα για να σβήσετε από το σώμα του μηνύματος όλες τις περιττές διευθύνσεις e-mail που περιείχε από τον προηγούμενο αποστολέα.
Τη διαφορά θα τη δείτε στο mailbox σας με τον καιρό.
Ελπίζω να μην σας κούρασα,

Κωνσταντίνος Τζανίδης
IT Manager

Υ.Γ. Παραβαίνοντας την προτροπή του e-mail μου, σας συστήνω να ενημερώσετε τους φίλους σας σχετικά με αυτό προωθώντας το e-mail. Απλώς κάντε το σωστά, σύμφωνα με τις συμβουλές της τελευταίας παραγράφου. Όσοι θέλετε να διαβάσετε περισσότερα σχόλια πάνω σε πραγματικά παραδείγματα σχετικά με το θέμα, επισκεφθείτε τις σελίδες
snopes και wikipedia

Εδώ θα ήθελα να προσθέσω το εξής: ακόμα και όταν προωθείτε ένα e-mail σε πολλά άτομα εκτός του να διαγράψετε τα e-mails των προηγούμενων παραληπτών, καλό είναι να μη γράφετε τις διευθύνσεις των φίλων σας στο πεδίο "To: (Προς:)" αλλά στο "Bcc: ή Blind Carbon Copy: (Κρυφή Κοινοποίηση:)", εφόσον βέβαια είναι διαθέσιμο, αφήνοντας το πεδίο "To: (Προς:)" κενό. (Δυστυχώς η επιλογή αυτή απουσιάζει σε αρκετά προγράμματα ή σελίδες e-mail).
Με τον τρόπο αυτό ο κάθε παραλήπτης δε θα μπορεί να δει τις διευθύνσεις των υπολοίπων και το σημαντικότερο, δε θα τις προωθήσει άθελα του στον επόμενο μαζί με το e-mail. Έτσι προστατεύετε και τους φίλους σας από όλους τους κινδύνους του παραπάνω άρθρου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)