Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Mega Patty: Λεφτά Υπάρχουν !!!!

Raina i Sakis Coucos Merry Christmas.

Live Streaming


Κυλησε ο τέντζερης ......

"Κόλαση" στo Δ.Σ. της Superleague

Άστραψε και βρόντηξε ο Νικόλας Πατέρας στη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμών του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, αλλά και με τον πρόεδρο της Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη

Σε ένα επεισοδιακό Δ.Σ. κατά το οποίο αρκετές φορές οι πρόεδροι των ομάδων έφτασαν κοντά στο να πιαστούν στα χέρια, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκλεψε την παράσταση, βάλλοντας κατά των Μπέου και Μαρινάκη.

Ο Πατέρας χαρακτήρισε υπόδικο και λαμόγιο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ απαίτησε από αυτόν του Ολυμπιακού να θυμηθεί πως είναι πρόεδρος της Λίγκας και όχι της Θύρας 7.

Ο διάλογος με τον Μπέο:

Πατέρας: "Τι θέλεις εσύ εδώ ρε υπόδικε; Με ποιο δικαίωμα έρχεσαι εδώ μέσα;

Μπέος: "Εσύ ως τι μιλάς ένας Φιλιπίδης είσαι. Ένας Φιλιπίδης και Μήτσου μαζί.

Πατέρας: "Εμένα είπες Φιλίππιδη ρε λαμόγιο; Ευτυχώς που δεν έχω το όνομα Μπέος στην κοινωνία, να με κυνηγάει κάθε μέρα η αστυνομία και τα δικαστήρια."

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Τριφυλλιού σηκώθηκε όρθιος αρκετά νευριασμένος, όμως με την παρέμβαση και των υπολοίπων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με τον Μπέο με τη σειρά του να φεύγει από την αίθουσα.

Ας τους ακολοθησουν και οι ποδοσφαιριστές μας απο σημερα...


Με τους 150 πράσινους οπαδούς να μετατρέπουν σε... Λεωφόρο το κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-0 σετ του τοπικού Εθνικού.

Mπραβο στα παιδιά του βόλλευ.....Ας συγκινηθεί επτελους και ας επιβαραβεύσει την προσπαθειά τους, κάποιος "μεγαλόσχημος" Παναθηναϊκάρας.................

Να κλαψουμε η(διαζ) να γελασουμε;

Συζυγικες υποχρεωσεις...

Αφισοκοληση στο Κολωνακι

Δημήτρης Μελισσανίδης> Ο γιος (του Ζώρα) ενός θρύλου




Ένα ξεχωριστό βιβλίο, που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Πόντιου ευεργέτη Ζώρα Μελισσανίδη, παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας και Κορυδαλλού.

Το βιβλίο, «Ο Ζώρας του Πόντου», του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη, αποτελεί τη βιογραφία του Γιώργου Μελισσανίδη, γνωστός και ως Ζώρας, όπου περιγράφεται η μεγάλη προσφορά του στη φτωχολογιά, στον πολιτισμό και στην παράδοση και η καταξίωσή του στον ποντιακό ελληνισμό.

Για το βιβλίο μίλησαν ο μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο στιχουργός - συγγραφέας Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος, ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης και ο συγγραφέας του βιβλίου, Τ. Κοντογιαννίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο γιος του αείμνηστου Ζώρα και πρόεδρος του ομίλου Aegean, Δημήτρης Μελισσανίδης.

«Σε πάω ρε μάγκα» είπε μιλώντας για τον Ζώρα ο κ. Ψωμιάδης και συμπλήρωσε ότι «ήταν μάγκας, κιμπάρης, αξιοπρεπής, τίμιος, πατριώτης, πέντε λέξεις παρεξηγήσιμες σήμερα».

Σημείωσε παράλληλα ότι υπήρξε ένας αξιέπαινος Πόντιος, όπως άλλωστε όλοι οι Πόντιοι, οι οποίοι «μεγαλούργησαν όπου και αν εγκαταστάθηκαν, γιατί είχαν πίστη στην Πατρίδα και τη χριστιανοσύνη».

Ο κ. Μελισσανίδης ευχαρίστησε θερμά τον συγγραφέα και τον στρατηγό Σαμψών Νικόλα, διότι χωρίς το πολύτιμο υλικό που συγκέντρωσε όλα αυτά τα χρόνια το βιβλίο δεν θα μπορούσε να είχε γραφτεί. Απευθυνόμενος στο πλήθος του κόσμου που παρευρέθηκε στην παρουσίαση, τόνισε πως «η παρουσία σας εδώ αποτελεί απόδειξη ότι οι πράξεις του Ζώρα έπιασαν τόπο».

Ο μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος υπογράμμισε ότι το βιβλίο είναι ένα πνευματικό απόκτημα για τις επόμενες γενιές, ένα συναξάρι, όπως είπε, ενώ σημείωσε πως μαζί με τον Ζώρα τιμούνται και όλοι οι Πόντιοι.

Επεσήμανε επίσης ότι η επιλογή του χώρου είναι η πιο σωστή, καθώς η Ένωση Ποντίων Νίκαιας και Κορυδαλλού ήταν οικείος χώρος για τον Ζώρα, ήταν το σπίτι του.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην Πόντια μητέρα του και στις θυσίες που έκανε, σημείωσε: «Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τον ποντιακό πολιτισμό, όχι μόνο λόγω της μητέρας μου. Έχουν μια δύναμη που δεν νικιέται». Όπως υπογράμμισε, «ο Ζώρας δεν ήθελε το άδικο να πνίγει το δίκαιο» και τον χαρακτήρισε «γελαστό άγιο», που «διαισθανόταν τον καημό του κοσμάκη και έτρεχε να βοηθήσει σιωπηλά».

Εμφανώς συγκινημένος ήταν ο κ. Ξανθόπουλος μιλώντας για τον ποντιακό ξεριζωμό, ενώ για το βιβλίο επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως αποτελεί τη βιογραφία ενός ξεχωριστού ανθρώπου, ενός λεβέντη, που όλοι θα ήθελαν να είχαν πατέρα.

Ο συγγραφέας, στον χαιρετισμό του, υπενθύμισε μια φράση που έλεγε ο Ζώρας, πως «όταν δίνεις στον φτωχό, δανείζεις στον Θεό» και τόνισε ότι και ο ίδιος, γνωρίζοντας περισσότερο τον Ζώρα μέσω της συγγραφής του βιβλίου, άρχισε να ακολουθεί τη συμπεριφορά του. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης, οι βουλευτές Τ. Νεράντζης και Γ. Λιάνης, οι πρώην βουλευτές Αλ. Λυκουρέζος και Κ. Λαλιώτης και ο εκδότης - διευθυντής του «Α.Τ.» Δ. Ρίζος, ο πρόεδρος των Ποντίων καρδιολόγος κ. Γιώργος Παρχαρίδης.

Η ιστορία των Ποντίων από το 1850

Ολόκληρη η ζωή του Ζώρα Μελισσανίδη, 82 χρόνια, σε 280 σελίδες. Η περιπετειώδης ιστορία του ίδιου και της οικογένειάς του, η οποία περιγράφεται στο βιβλίο «Ο Ζώρας του Πόντου», από τις εκδόσεις Λιβάνη, είναι η ιστορία των Ποντίων από το 1850 και μετά, αφού γνώρισε πρωτοφανείς διωγμούς, κακουχίες, εξορίες και, τέλος, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Δημιούργησε, μοιράστηκε, αγάπησε.

Και όλα αυτά περιγράφονται με γλαφυρότητα από τον συγγραφέα, Τ. Κοντογιαννίδη. Πώς ανάλωσε τη ζωή του στην ευεργεσία των πασχόντων συνανθρώπων του, την ενίσχυση των ποντιακών συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων, όπως η «Παναγία Σουμελά», το πάθος του για τη γλώσσα, τη μουσική και τις ποντιακές παραδόσεις, αλλά και η οικογενειακή του ζωή, η πολυαγαπημένη του σύζυγος που έχασε γρήγορα και τα παιδιά του που διέπρεπαν.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που περιγράφει τη στιγμή που κατευθύνεται στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Aegean, στην Αλεξανδρούπολη, το 1999. «Βρε Μελέτη, όλα αυτά είναι του γιου μου;», ρωτάει τον φίλο του Μελέτη Σιδηρόπουλο όταν είδε τις εγκαταστάσεις. «Ναι, όλα αυτά που βλέπεις και εκείνα που δεν φαίνονται», του λέει ο Σιδηρόπουλος. Ο Ζώρας, με φανερό θαυμασμό, πήρε βαθιά ανάσα ικανοποίησης για ό,τι έβλεπε και έκανε τον σταυρό του λέγοντας «Μελέτη, ξαναπές μου, όλα αυτά είναι του γιου μου;». «Ε, ναι!» απαντά βεβαιωτικά και πάλι ο φίλος του ο Μελέτης. «Θεέ μου, τώρα, μετά από αυτά που είδα, πάρε την ψυχή μου. Ας πεθάνω!».

Ποιος ήταν ο Ζώρας Μελισσανίδης

Ο Ζώρας Μελισσανίδης ήταν ένας φτωχός πρόσφυγας από τον Πόντο, που δούλεψε σκληρά, απέκτησε υλικά αγαθά, τα οποία όμως δεν κράτησε για τον εαυτό του. Ευεργέτησε πολλούς και από πολλούς αγαπήθηκε. Άλλωστε το δόγμα του ήταν «Δώσε αγαθά και θα πάρεις χαρά».

Πρόσφυγας από τον Καύκασο, εγκαταστάθηκε στην Κοκκινιά της Νίκαιας και αφιέρωσε τη ζωή του επί δεκαετίες για την οργάνωση των Ποντίων και των ξεριζωμένων Ελλήνων. Ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που πρωτοστάτησαν να διατηρηθεί ο πολιτισμός του Πόντου, με τις χορευτικές ομάδες, τις εντυπωσιακές στολές, αλλά και ο άνθρωπος που συνεχώς πρόβαλλε τα δίκαια αιτήματα των συμπατριωτών του.

Στη Νίκαια έπιασε δουλειά ως οδηγός στα αστικά λεωφορεία, παντρεύτηκε την κοπέλα που ερωτεύτηκε και αγάπησε, τη Βέρα, απέκτησε τρία παιδιά, τον Δημήτρη, τον Ιάκωβο και την Όλγα. Στη συνέχεια άνοιξε σχολή οδηγών στην Κοκκινιά. Μετά τον θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, το 1969, ο Ζώρας πουλάει το σπίτι του στη Νίκαια και χτίζει με τα χρήματα που πήρε ξενώνα στην Παναγία Σουμελά, στη μνήμη της συζύγου του.


Η STAT BANK ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων της Aegean Oil

«Κρατήστε άμυνα, έρχονται ακόμη πιο δύσκολες στιγμές», λέει αυτό το διάστημα στους άμεσους συνεργάτες του ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, επικεφαλής ενός ισχυρού ομίλου επιχειρήσεων.

Ο ίδιος όμως συνεχίζει να επεκτείνεται: μέσα στην κρίση και ενώ όλοι «κουμπώνονται» αυτός συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος κατασκευής νέων δεξαμενοπλοίων σε ναυπηγεία της Άπω Ανατολής, ενώ την ίδια στιγμή εξαγοράζει μία ακόμη επιχείρηση.

Τελευταία του κίνηση η εξαγορά της Verbeke Bunkering N.V. H εν λόγω επιχείρηση είναι φυσικός προμηθευτής ναυτιλιακών καυσίμων και κατέχει ηγετική θέση στην περιοχή Amsterdam – Rotterdam – Antwerp (ARA). Η Verbeke Bunkering N.V. θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση bunkering στον κόσμο και δραστηριοποιείται στην αγορά περισσότερο από 100 χρόνια. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Aegean αναμένεται να προμηθεύσει περισσότερους από 1.000.000 μετρικούς τόνους ναυτιλιακά καύσιμα το μήνα σε παγκόσμια βάση.

Ποια είναι όμως η πορεία του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, που μαζί με τον αδελφό του κ. Ιάκωβο Μελισσανίδη ξεκίνησαν από τις αλάνες της Κοκκινιάς για να φθάσουν ως τη Wall Street, στα παλάτια των εμίρηδων και στα σαλόνια του βορειοευρωπαϊκού επιχειρηματικού πετρελαϊκού λόμπι; Πώς μπόρεσε ο γιος του Ζώρα Μελισσανίδη – χρόνια μετά το θάνατό του εξακολουθούν να τον σέβονται οι Πόντιοι – να ξεχωρίσει στον επιχειρηματικό στίβο, όπου εισήλθε με ένα δανεικό Mini Cooper, για να φθάσει μέσα σε λίγα χρόνια να ελέγχει έναν όμιλο εταιρειών με ετήσιο τζίρο περίπου 4,5 δισ. δολάρια;

Με 15 σταθμούς ανεφοδιασμού πλοίων σε όλον τον πλανήτη, με θυγατρικές εταιρείες σε Νέα Υόρκη, Αμβέρσα, Γκάνα, Γιβραλτάρ, Τζαμάικα, Πόρτλαντ, Σιγκαπούρη, Βανκούβερ, Μόντρεαλ, Κωνσταντινούπολη, Φουτζέιρα; Με παρουσία στη ναυτιλία και με μια εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών που ελέγχει στην ελληνική αγορά καυσίμων 520 πρατήρια. Με επιχειρήσεις στο χώρο των κατασκευών, της προστασίας περιβάλλοντος και του real estate...

Η πορεία του από τις αλάνες της Νίκαιας, εκεί όπου οι γονείς του είχαν εγκατασταθεί μετά τον ξεριζωμό τους από την Αργυρούπολη του Πόντου, ως τη Γουόλ Στριτ (το 2006), τις συμφωνίες που υπέγραψε με τους Άραβες (2009) και τη συμφωνία εξαγοράς της Verbeke Bunkering (2010) δείχνει μυθιστορηματική.

Εν τάχει:
* Η πρώτη βουτιά στα βαθιά του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η μεταφορά ενός φορτίου ξυλείας στην Τεχεράνη, έργο που του είχε αναθέσει ο Τάκης Ηλιάδης της Shelman.
* Μαζί με τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα μπαίνει στο κόσμο του ποδοσφαίρου, στην αρχή στον Ιωνικό και μετά στην ΑΕΚ, όπου αμφισβητώντας τους κυρίαρχους του παιχνιδιού φέρνει στη Φιλαδέλφεια τρεις φορές το κύπελλο πρωταθλήματος.
* Μπαίνει στην αγορά πετρελαίου με μια μικρή μπάριζα για να χτίσει μια «μικρή αυτοκρατορία» που αποτελείται από ένα στόλο 64 δεξαμενόπλοιων, μια αλυσίδα σταθμών ανεφοδιασμού πλοίων και μια εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών, την Aegean Oil.

Στον Όμιλο της Aegean, που πραγματοποιεί έναν ετήσιο τζίρο 4,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ, απασχολούνται σήμερα περίπου 3.000 εργαζόμενοι.

* Συναντά την αντίδραση των ισχυρών, που επιχειρούν να τον συντρίψουν με κάθε τρόπο.

* Ο κ. Μελισσανίδης χτυπιέται εφτά φορές για να σηκωθεί οκτώ. Σήμερα ο όμιλος επιχειρήσεων που διευθύνει αποτελεί – εκτός των άλλων – επίσημο προμηθευτή του αμερικανικού δημοσίου.

* Στο τέλος του 2006 η εταιρεία του Ομίλου Aegean Marine Petrol Network τάραξε τα νερά της Wall Street καθώς οι μετοχές της έγιναν ανάρπαστες. Η εταιρεία ήθελε να διαθέσει στους επενδυτές 12,5 εκατ. μετοχές αλλά η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φθάνοντας τα 80 εκατ. «κομμάτια».

* Οι Αμερικανοί, που νιώθουν ότι μπορούν να τον εμπιστευθούν, «χτίζουν» στον Έλληνα ένα σταθερό μονοπάτι. Του ανοίγουν τη μία πόρτα μετά την άλλη στο χώρο της μεταφοράς πετρελαίου: Τζαμάικα, Αραβικός Κόλπος, Σιγκαπούρη, Αφρική...

* Το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας είναι επίσης μια επιχειρηματική απόφαση για τον δαιμόνιο επιχειρηματία.

* Η εταιρεία Aegean Oil Terminal χτίζει τερματικό σταθμό καυσίμων (oil terminal) στο υπό κατασκευή νέο πετρελαϊκό λιμάνι της Φουτζέιρα. Το «ντιλ» έγινε με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και προβλέπει ότι ο σταθμός καυσίμων θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις και θα έχει χωρητικότητα 500.000 κυβ. μέτρων. Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2011, ώστε η μονάδα να τεθεί σε λειτουργία ταυτόχρονα με τα εγκαίνια των νέων λιμενικών εγκαταστάσεων. Το νέο πετρελαϊκό λιμάνι της Φουτζέιρα βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο του Περσικού Κόλπου και θα αποτελέσει κύριο «πέρασμα» των πλοίων (κυρίως δεξαμενόπλοιων) που κινούνται από και προς τον Κόλπο. Έτσι η Aegean εκτιμά ότι η μονάδα θα εξελιχθεί σε κύριο σταθμό ανεφοδιασμού στην περιοχή.

* Εκτός από τις κινήσεις του στη διεθνή σκακιέρα ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης «τρέχει» ορισμένα ενδιαφέροντα επιχειρηματικά projects και στην ελληνική αγορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η δραστηριοποίησή του στην εγχώρια αγορά εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας. Με μια νέα εταιρεία, την Aegean Power, ο Όμιλος της Aegean διευρύνει την παρουσία του στην ενεργειακή αγορά. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται με επιτυχία στον ενεργειακό κλάδο, φιλοδοξώντας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού τόσο της χώρας μας όσο και άλλων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ήδη η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ένα σημαντικό πελατολόγιο στο οποίο περιλαμβάνονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας (π.χ. Jumbo). Την ίδια στιγμή η επιχείρηση έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις αγορές της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη δραστηριότητα αναπτύσσει ο όμιλος της Aegean στον τομέα του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Έχοντας δημιουργήσει αυτόνομη επιχειρηματική δραστηριότητα (HEC), ο Όμιλος της Aegean καλύπτει όλα τα λιμάνια της χώρας ενώ ήδη διευρύνει τον βηματισμό του σε πολλά γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υφηλίου. Ο διεθνής προσανατολισμός του ομίλου αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο για την ανάπτυξη της «πράσινης οικονομικής δραστηριότητας».
Ανακεφαλαιώνοντας, οι δραστηριότητες και η πορεία των επιχειρήσεων του Ομίλου της Aegean, εν μέσω παγκόσμιας και εθνικής οικονομικής κρίσης, αποτελούν ζωντανή απόδειξη του θεωρήματος που θέλει κάθε φορά την όποια κρίση να γεννά και ευκαιρίες. Για τους προνοητικούς και τους τολμηρούς. Άλλωστε αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που «κολλάει γάντι» στο χαρακτήρα και στο επιχειρηματικό προφίλ του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Ο ΖΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" ΑΠΟ ΤΟ "TIME TV"

Πλατεια Rostov-on-Don,Ρωσια(9-12-2010)

Gottesgab Τσεχοσλοβακιας(Ιαν.1932

Ν.Καζαντζακης και Π.Πρεβελακης.

Ελβετια

Γ.Παπανδρεου και Κυβελη.

Λευκαδα

India jingle bells

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)