Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ..!! Σκέψεις με αφορμή μια τελετή βράβευσης ...

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου με αφορμή τη βράβευση του Ιβάν Σαββίδη βρέθηκα στην Ιταλία στην απονομή των Διεθνών Βραβείων Giuzeppe Sciacca.

Ανάμεσα στους τιμηθέντες ήταν και οι οικογένειες των Ιταλών αεροπόρων και στρατιωτικών που σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους κατέπεσε στο Αφγανιστάν. Από την ώρα της αναγγελίας της βράβευσης και για το διάστημα που απαιτούνταν για την απονομή οι περί τους 800 παρευρισκόμενους ήταν όρθιοι χειροκροτώντας και αποτίοντας τη δέουσα τιμή.
Ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα που με κατέκλυσαν εκείνη τη στιγμή. Σκέφτηκα τη δική μας συμπεριφορά απέναντι σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτή τη ρημαδοπατρίδα και ξεχάστηκαν από το επίσημο κράτος μας. Χειροκροτούσα και εγώ όρθιος νιώθοντας τη συγκίνηση της στιγμής αλλά παράλληλα και ντροπή και οργή για τη δική μας άθλια συμπεριφορά.

Στην τελετή και στα πλαίσια του έτους ιταλορωσικής φιλίας τιμήθηκαν και δύο ρώσοι πολίτες ... ο διάσημος γλύπτης και Πρόεδρος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας Ζουράμπ Τσερετέλι και ο Έλληνας Ιβάν Σαββίδης. Τη Δευτέρα έδωσα την είδηση για δημοσίευση. Θεώρησα ότι η βράβευση ενός Έλληνα αποτελεί σημαντική είδηση και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που η Πατρίδα παλεύει να σταθεί στα πόδια της. Φαίνεται πως έκανα λάθος .... H είδηση πνίγηκε. Φαίνεται πως τα "αγριοκούνελα της Λήμνου" και η κατάσταση του Χ ποδοσφαιριστή της Ψ ομάδας της Αγγλίας αποτελούν σημαντικότερες ειδήσεις για το Αθηναϊκό Πρακτορείο...
Iβάν Σαββίδης, Ζουράμπ Τσερετέλι και ο πρώην ΥΠΕΞ της Ρωσίας Ίγκορ Ιβανόβ στην τελετή βράβευσης .
Σκέφτηκα σε ποια χώρα και τι έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος. Στην Ιταλία που τον τίμησε; Προφανέστατα όχι.
Αναρωτήθηκα πως η Ελλάδα έχει τιμήσει αυτό τον άνθρωπο; που βρέθηκε δίπλα της σε κάθε δύσκολη στιγμή χωρίς να επιδιώξει την προβολή.
Ποιός αληθινά γνωρίζει για το ποσό που παρέδωσε για τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο; Αν και ήταν το μεγαλύτερο δεν δημοσιεύτηκε πουθενά. Προβλήθηκαν η προσφορά 29.000 δολλαρίων των Ελλήνων της Αμερικής, η Χ εταιρεία που έχτισε δύο σπίτια και ο Ψ επιχειρηματίας που έδωσε πέντε χιλιάρικα ...
Ποιός σε αυτή τη χώρα γνωρίζει ότι χρηματοδότησε αποκλειστικά το μνημείο του Καποδίστρια στην Ελβετία επειδή το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών παρά την αρχική του δέσμευση αρνήθηκε στη συνέχεια; Ντράπηκε που η Ελλάδα θα μπορούσε να απουσιάζει από κάτι τέτοιο..
Ποιός σε αυτή τη χώρα γνωρίζει όλο το παρασκήνιο και το κόστος της κατ΄ ιδίαν συνάντησης Πούτιν - Παπανδρέου;
Τι να πρωτογράψει κανείς ... είναι τόσο πολλά...

Σκέφτηκα τι ευχαριστώ έχει ακούσει μέχρι τώρα; Προφανέστατα η παρέμβαση Υφυπουργού Εξωτερικών της χώρας μας!!! που παραμένει και σήμερα στην κυβέρνηση στο Ρωσικό ΥΠΕΞ, για αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια της Ενωμένης Ρωσίας εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο .. Ενοχλήθηκαν τα γομάρια από την συνέντευξή του για τη συνάντηση Πούτιν - Παπανδρέου στη Μόσχα ..

Δεν μπορείς πλέον να αισθανθείς κάτι άλλο ... ΝΤΡΟΠΗ και ΑΗΔΙΑ .,.
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ...

Θράσος Ευτυχίδης

Πρόταση του Βουλευτή κ. Π. Κουρουμπλή για την απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας‏

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρόθεση του να καταθέσει σχετική τροπολογία με την οποία θα ζητά την απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως του εμβαδού των 100 τ.μ., επιβεβαίωσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3.

Συγκεκριμένα ο κ. Π. Κουρουμπλής ανέφερε πως το προσεχές χρονικό διάστημα προτίθεται να καταθέσει τροπολογία με την οποία και θα ζητά την εξαίρεση από την καταβολή του τέλους ακινήτων πρώτης κατοικίας έως 100 τ.μ., για οικογένειες που το συνολικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 50.000€ ετησίως. Επεσήμανε δε, την αναγκαιότητα αύξησης της τιμής του τέλους ακινήτων από 16€/τ.μ. στα 20€/τ.μ. σε περιοχές με υψηλές αντικειμενικές αξίες(π.χ. Εκάλη, Κηφισιά, Μύκονο), προκειμένου η επιβολή του φόρου να μην εφαρμόζεται επί δικαίων και αδίκων, καθότι είναι γνωστό πως η πρώτη κατοικία σε συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι αγορασμένη με στεγαστικά δάνεια.

Τέλος, ανέφερε πως για την κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας θα ζητήσει τη συνυπογραφή και άλλων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου

Δυστυχως πεθανε ο Νεοκλης Σαρρης

Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απεβίωσε την 19η Νοεμβρίου 2011 μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επι των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ). Διετέλεσε...
καθηγητής παραγωγικών και ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ως πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά θέματα.
Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Καλο ταξιδι κ.καθηγητά....

Επίκαιρες γελοιογραφίες...





Οι νέοι μισθοί σε ΔΕΚΟ - Δημοτικές Επιχειρήσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
Στο καθορισμένο για το Δημόσιο ύψος προσαρμόζονται οι μισθοί των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις. Από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι οι περικοπές θα κυμανθούν μεταξύ 35% και 40%. Θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου.

Οι νέοι μισθοί σε ΔΕΚΟ - Δημοτικές Επιχειρήσεις

Δραστικό ψαλίδι με αναδρομική ισχύ από 1ης Νοεμβρίου για τις αμοιβές. Προσαρμογή προς τα κάτω και για τα επιδόματα. Πλαφόν τα 1.900 ευρώ για τον μέσο όρο των μισθών

Σημαντικές μειώσεις στις συνολικές αποδοχές τους, που θα κυμανθούν μεσοσταθμικά στο 35-40%, θα υποστούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου, Δημοτικές Επιχειρήσεις και στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, θα προσαρμοστούν προς τα κάτω οι μισθοί και τα επιδόματα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου, στα πρότυπα των αμοιβών που επιβλήθηκαν στο Δημόσιο με την ψήφιση του Νέου Μισθολογίου.

Η προσαρμογή των νέων αμοιβών στις ΔΕΚΟ (εκτός των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο) θα υπολογιστεί στη βάση δύο σημαντικών παραμέτρων:

  • Οι αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ δεν θα μπορεί να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αποδοχών που λαμβάνει ένας υπάλληλος αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας στο Δημόσιο με βάση το νέο μισθολόγιο. Για παράδειγμα, για υπάλληλους ΥΕ το ανώτατο όριο αποδοχών σύμφωνα με το Νέο Μισθολόγιο είναι 1.331 ευρώ, στα οποία πρέπει να υπολογιστούν και όλα τα επιδόματα που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Μέχρι μηδενισμό

Οι νέοι μισθοί σε ΔΕΚΟ - Δημοτικές Επιχειρήσεις
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα συγκεκριμένα επιδόματα θα υποστούν δραστικές περικοπές έως και μηδενισμό, προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι αποδοχές στα νέα δεδομένα. Οι αποδοχές μπορούν να προσαυξάνονται μόνο με τα επιδόματα που προβλέπονται από το Νέο Μισθολόγιο (οικογενειακή παροχή, ανθυγιεινής εργασίας, παραμεθορίων περιοχών και θέσης ευθύνης).
  • Το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των αποδοχών μαζί με όλα τα επιδόματα εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 1.900 ευρώ.

Μετά τις μειώσεις που θα δεχτούν οι αποδοχές των υπαλλήλων με την προσαρμογή τους στα ανώτατα όρια που προβλέπει το Νέο Μ0ισθολόγιο, θα ακολουθήσει και νέα περικοπή προκειμένου να αντεπεξέλθουν στη δεύτερη συνθήκη του μέσου όρου των 1.900 ευρώ, σε κάθε εταιρεία ξεχωριστά. Για τον υπολογισμό του μέσου όρου θα προσμετρώνται οι αποδοχές του τακτικού και εποχικού προσωπικού των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και των δικηγόρων που απασχολούνται με έμμισθη αμοιβή. Δεν θα συνυπολογίζονται οι αποδοχές όσων απασχολούνται με συμβάσεις έργου καθώς και των μελών του ΔΣ.

Στις αποδοχές περιλαμβάνονται οι μισθοί, τα επιδόματα, οι αποζημιώσεις, καθώς και όποια άλλη απολαβή με όποια ονομασία και αν καταβάλλεται.

Τον πρώτο χρόνο οι μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 25% των αποδοχών, ενώ, αν υπάρχει περαιτέρω μείωση, αυτή θα κατανεμηθεί ισόποσα μηνιαίως τα επόμενα δύο χρόνια.

Για την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου στις ΔΕΚΟ υπεύθυνα είναι τα Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία θα πρέπει να υποβάλλουν αναλυτικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών το πρώτο 20ήμερο κάθε τριμήνου.

Εάν δεν αποστέλλουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τότε θα διακόπτεται η επιχορήγηση από το κράτος και θα επιβάλλονται ποινές στα μέλη των ΔΣ.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ
Οι εξαιρέσεις στο νέο καθεστώς

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών απεστάλη σε όλα τα υπουργεία καθώς και σε 72 ΔΕΚΟ, στις οποίες περιλαμβάνονται οι φορείς: ΟΑΣΑ, ΕΑΒ, ΕΡΤ, ΟΣΕ, οι Οργανισμοί Λιμένος, η εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κ.ά. Τα ΔΣ των οργανισμών θα πρέπει να εφαρμόσουν το νέο σύστημα αποδοχών από 1ης Νοεμβρίου και να καταθέσουν στοιχεία στο υπ. Οικονομικών μέχρι 20 Ιανουαρίου του 2012. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το καλλιτεχνικό προσωπικό της Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας καθώς και των Κρατικών Ορχηστρών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Το ανώτατο όριο αμοιβών των προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και διοικητών φορέων μαζί με τις πρόσθετες αμοιβές παραμένει στο όριο των 5.856 ευρώ μεικτά μηνιαίως.

Παραδείγματα για τις ανώτατες αποδοχές

Για υπάλληλο ΤΕ κατηγορίας, το ανώτατο όριο αποδοχών είναι το ποσό των 1.331,00 ευρώ.

Αντίστοιχα για υπάλληλο ΠΕ κατηγορίας, το ανώτατο ποσό των μηνιαίων αποδοχών του μπορεί να διαμορφωθεί στα 2.409,00 ευρώ.

Τα ανωτέρω ανώτατα όρια μπορούν να προσαυξάνονται με το συνυπολογισμό των επιδομάτων που προβλέπονται στο κεφάλαιο Β’ του ίδιου νόμου για το Δημόσιο, τα οποία είναι το οικογενειακό (αρ. 17), το ανθυγιεινό ή επικίνδυνης εργασίας (αρ. 15 παρ. 1), το επίδομα απομακρυσμένων περιοχών (αρ. 15 παρ. 2), το επίδομα θέσης ευθύνης (αρ.18) και τα οποία καταβάλλονται αποκλειστικά σε όσους εργαζόμενους συντρέχουν οι προϋποθέσεις και μόνο μέχρι του αντίστοιχου ορίου που προβλέπεται για κάθε επίδομα για το Δημόσιο.

Για υπάλληλο ΤΕ κατηγορίας με ένα παιδί σε ΔΕΚΟ ή σε ΝΠΙΔ το ανώτατο ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών του μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των (1.331,00 + 50,00 =) 1.381,00 ευρώ, διότι αυτό είναι το αντίστοιχο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τον υπάλληλο ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας με ένα παιδί στο Δημόσιο.

Τυχόν επιπλέον επιδόματα που καταβάλλονται στους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ ή των ΔΕΚΟ και προσαυξάνουν τις μηνιαίες απολαβές σε ποσό μεγαλύτερο του ανωτάτου ορίου που προβλέπεται για το Δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων που αναγνωρίζονται σε αυτό) δεν καταβάλλονται.

Υπάλληλος ΤΕ σε ΔΕΚΟ λαμβάνει: μηνιαίο μισθό 1.200,00 ευρώ. Λαμβάνει επίσης οικογενειακή παροχή 50,00 ευρώ, επίδομα επικίνδυνης εργασίας 200,00 ευρώ και επιπλέον επιδόματα 300,00 ευρώ.

Το σύνολο των αποδοχών του είναι 1.750,00 ευρώ.

Αντίστοιχος υπάλληλος στο Δημόσιο, το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να λάβει με 35 έτη προϋπηρεσίας και οικογενειακό. επίδομα, καθώς και επίδομα επικίνδυνης. εργασίας είναι (1.331,00 + 50,00 + 150,00 =) 1.551,00 ευρώ.

Επομένως, ο υπάλληλος ΤΕ του παραδείγματος δεν θα μπορεί από 1.11.2011 να λαμβάνει ποσό μεγαλύτερο των 1.551,00 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης, ότι μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ το επίδομα αυτό, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 150,00 ευρώ μηνιαίως.

Τι ισχύει για τα διευθυντικά στελέχη

Για τα διευθυντικά στελέχη το ανώτατο όριο αποδοχών διαμορφώνεται κατά τον ίδιο τρόπο με την διαφορά ότι για να βρεθεί το ανώτατο όριο προστίθεται στις μηνιαίες απολαβές και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Υπάλληλος ΠΕ ο οποίος έχει θέση γενικού διευθυντή μπορεί να λαμβάνει μηνιαίες τακτικές αποδοχές κατ’ ανώτατο όριο μέχρι του ποσού των (2.409,00 + 900,00 =) 3.309,00 ευρώ (και επιπλέον το οικογενειακό. Επίδομα, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις).

Ο υπολογισμός της προϋπηρεσίας για τα ΝΠΙΔ και τις ΔΕΚΟ εξακολουθεί να γίνεται όπως γινόταν μέχρι σήμερα με βάση τις σχετικές για κάθε φορέα νομοθετικές ή άλλες διατάξεις που τον διέπουν.

Για τα ανώτατα όρια κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας ισχύουν οι προϋποθέσεις της υπ’ αριθμ. 2/78400/0022/14.11.2011 εγκύκλιο του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους.

Ανώτατο όριο τα 1900 ευρώ

Σχετικά με την εφαρμογή της διάταξης σύμφωνα με την οποία το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, απαγορεύεται να υπερβαίνει τα 1.900,00 ευρώ το μήνα, η εγκύκλιος διευκρινίζει, ότι:

*Η διάταξη, έχει εφαρμογή, στο προσωπικό, που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, στο εποχικό προσωπικό, στους δικηγόρους που απασχολούνται με σύμβαση έμμισθης εντολής.

*Αντιθέτως δεν συνυπολογίζονται οι αποδοχές που καταβάλλονται για συμβάσεις έργου ή παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών, καθώς και στα μέλη του Δ.Σ.

*Ακόμη, οι φορείς της παραγράφου 1 υποχρεούνται στο τέλος κάθε τριμήνου και εντός 20 ημερών να υποβάλουν στην Γενική Γραμματεία ΔΕΚΟ αναλυτικά ποσοτικά στοιχεία για τον έλεγχο τήρησης των ανωτέρω περιορισμών. Σε περίπτωση υπέρβασης οι Φορείς υποχρεούνται σε περικοπές το επόμενο τρίμηνο, ώστε να συμμορφωθούν στα επιβαλλόμενα όρια και να αποκατασταθεί η υπέρβαση.

*Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης διακόπτεται αυτοδικαίως η επιχορήγηση που τυχόν λαμβάνει ο φορέας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η παράλειψη της διοίκησης να προβεί σε αποκατάσταση των ορίων αποδοχών που ορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους συνιστά αδικοπραξία σε βάρος του Δημοσίου για την αποκατάσταση της οποίας ευθύνονται συλλογικά τα όργανα της διοίκησης.

Πώς κατανέμεται η μείωση στις αποδοχές

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται, ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να μεριμνούν για την έγκαιρη αποστολή των αιτούμενων ποσοτικών στοιχείων, καθώς και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου είναι κατά την κρίση τους απαραίτητο στην Διεύθυνση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών η οποία συνεπικουρεί την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Στις περιπτώσεις εκείνες όπου η μηνιαία μείωση που επέρχεται στις αποδοχές των υπαλλήλων είναι μεγαλύτερη από 25% σε σχέση με τις αποδοχές που λάμβαναν πριν την έναρξη ισχύος του ως άνω νόμου τότε η μείωση κατανέμεται ως εξής:

α) 25% μείωση επί των αποδοχών που ελάμβαναν οι δικαιούχοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη ισχύος των ως άνω διατάξεων, δηλαδή την 31.10.2011

β) η υπερβάλλουσα μείωση ισόποσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών από το τέλος του πρώτου έτους εφαρμογής, δηλαδή από 1.11.2012 και εφεξής.

Π.χ. υπάλληλος ΔΕ που λαμβάνει κατά την 31.10.2011 μηνιαίες αποδοχές ύψους 2.400,00 ευρώ.

Εάν με την εφαρμογή του νόμου οι αποδοχές του θα πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 1.500,00 ευρώ, τότε οι μηνιαίες αποδοχές του υπάλληλου αυτού θα μειωθούν σύμφωνα με τα κατωτέρω:

*Από 1.11.2011 έως 31.10.2012: 2.400,00 - (2.400,00 x 25%) = 1.800,00 ευρώ.

Στο ποσό των 300,00 ευρώ που απομένει μέχρι τα 1.500,00 ευρώ θα καλυφθεί ως εξής:

*Από 1.11.2012 έως 31.10.2013: 1.800,00 - 150,00 = 1.650,00 ευρώ.

*Από 1.11.2013 και εφεξής: 1.500,00 ευρώ.

Σε ισχύ μέχρι το τέλος του Μεσοπρόθεσμου

Σε περίπτωση που σε κάποιους φορείς τον πρώτο ή το δεύτερο χρόνο εφαρμογής του νόμου, το μέσο κατά κεφαλή κόστος υπερβαίνει το όριο των 1.900,00 ευρώ ή οι αποδοχές υπερβαίνουν τα όρια της εκπαιδευτικής κατηγορίας για το λόγο ότι εξάντλησαν το περιθώριο της μείωσης, δηλαδή το 25%, θα πρέπει στα στοιχεία που αποστέλλουν να περιέχεται σαφής και εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση από την οποία να διαφαίνεται ξεκάθαρα ο λόγος της απόκλισης, προκειμένου να μην υποστούν τις συνέπειες δηλαδή τη διακοπή της επιχορήγησης.

Διευκρινίζεται τέλος ότι το μέσο κατά κεφαλή κόστος αποδοχών στο ποσό των 1.900,00 ευρώ, ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.


Γερμανικό σχέδιο για πτώχευση κρατών της ευρωζώνης

Τη θεσμοθέτηση της συντεταγμένης χρεοκοπίας κρατών εντός της ευρωζώνης φαίνεται ότι προωθεί η Γερμανία. Η ελληνική περίπτωση και οι προβλέψεις για τιμωρία των "απείθαρχων"

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες "συντεταγμένες αναδιαρθρώσεις χρέους" πέραν της Ελλάδας, κάτι που αναφερόταν σε ένα έγγραφο το οποίο δημοσίευσε ο βρετανικός Τύπος.

Η εφημερίδα Daily Telegraph δημοσίευσε ένα εξασέλιδο κείμενο που αποδίδει στο γερμανικό ΥΠΕΞ και το οποίο σημειώνει ότι η "μερική πτώχευση" θα πρέπει να καταστεί μια δυνατότητα που θα μπορεί να εφαρμοστεί για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα οποία "δεν είναι σε θέση να επιτύχουν την βιωσιμότητα του χρέους" τους.

"Πρέπει επίσης να υπάρχει η επιλογή μιας συντεταγμένης χρεοκοπίας για να μειωθεί το βάρος για τους φορολογούμενους" σε άλλες χώρες της ευρωζώνης που καταβάλλουν το τίμημα για τον δανεισμό των κρατών που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, αναφέρεται στο κείμενο.

Επιχείρηση υποβάθμισης από το Βερολίνο

"Δεν υπάρχει τίποτε μυστικό σχετικά με αυτό", ανέφερε το γερμανικό ΥΠΕΞ την Παρασκευή, τονίζοντας ότι περιέχει ιδέες τις οποίες ήδη ο Γκίντο Βέστερβελε έχει σχολιάσει δημόσια.

Όταν είχε αρχίσει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, οι ηγέτες της ΕΕ επέμεναν ότι καμιά χώρα της Ένωσης δεν θα σταματούσε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της για την εξυπηρέτηση του χρέους της.

Εφέτος, το ταμπού έσπασε με την περίπτωση της Ελλάδας, καθώς οι ιδιώτες δανειστές συμφώνησαν αρχικά σε απομείωση 21% και κατόπιν 50% των κρατικών ομολόγων που διακρατούν.

Προτείνουν θεσμοθέτηση της "συντεταγμένης χρεοκοπίας"

Το μνημόνιο του γερμανικού ΥΠΕΞ προτείνει οι διαδικασίες για την "συντεταγμένη χρεοκοπία" θα πρέπει να ορίζονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) από το 2013.

Το έγγραφο τάσσεται επίσης υπέρ της σθεναρής εμπλοκής της ΕΕ στα δημοσιονομικά όσων χωρών παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας, προτείνοντας ότι η όποια χώρα δεν τηρεί τους στόχους των προγραμμάτων λιτότητας θα πρέπει να τιμωρείται με "στέρεα δημοσιονομικά μέτρα που θα της επιβάλλονται", όπως "συγκεκριμένες περικοπές δαπανών" ή νέοι φόροι.

Λένε "όχι" στον σούπερ-επίτροπο

Σχολιάζοντας την πρόταση της Ολλανδίας να δημιουργηθεί η θέση ενός Επιτρόπου της ΕΕ που θα είναι αρμόδιος και θα έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα σε εθνικούς προϋπολογισμούς το έγγραφο προειδοποιεί πως "οι συνταγματικές πρόνοιες της αυτονομίας σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό που έχει η Μπούντεσταγκ (σ.σ. η γερμανική εθνοσυνέλευση) θα πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση".

Επαναλαμβάνοντας πάγιες θέσεις το κείμενο καλεί να τροποποιηθούν οι συνθήκες της ΕΕ ώστε να εφαρμόζεται η δημοσιονομική πειθαρχία, περιλαμβανομένων πιθανών παγωμάτων της βοήθειας που παρέχει η ΕΕ και της παραπομπής όσων χωρών παραβιάζουν τους κανόνες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ωστόσο ομολογείται στο κείμενο ότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί ανεφάρμοστο.

"Στην περίπτωση που (η τροποποίηση των συνθηκών της ΕΕ) δεν είναι πολιτικά εφικτή, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να προταθεί μια εναλλακτική συνθήκη ανάμεσα στα κράτη-μέλη, που θα είναι νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου", αναφέρει.

Κατώτερη σύνταξη 350 ευρώ και στα 67 έτη θέλει η τρόικα..?

Χρειάζονται νέα μέτρα και παρεμβάσεις-σοκ προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοδότηση των ταμείων στο 1,2% του ΑΕΠ μέχρι το έτος 2060

Νέα μέτρα-σοκ για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει: Περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων κατά 20%. Θέσπιση ενιαίας κατώτατης σύνταξης σε όλα τα Ταμεία, που δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ και ανώτερης, που δεν θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Ενσωμάτωση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ και ενοποίηση των επικουρικών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ι», οι δανειστές μας θεωρούν ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό, που έγιναν με τον νόμο Λοβέρδου, «δεν επαρκούν». Ως αιτία, αναφέρουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η υψηλή ανεργία, που έχει ως αποτέλεσμα την υστέρηση εσόδων από το σύστημα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ.
www.isotimia.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)