Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Δέκα χαράτσια ως το τέλος του χρόνου

Έρχονται λυπητερές 8 δισ. αμέσως μετά τις κάλπες
Έως και 10 απανωτά χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν "μαζεμένα", 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι αμέσως μετά τις εκλογές. Χωρίς να ξερουμε ακόμα τι θα αλλάξει με το νέο Μεσοπρόθεσμο στον έλεγχο της Τρόικα τον Μάιο, τα ήδη δρομολογημένα μέτρα ανεβάζουν την «πίεση» των φορολογουμένων κατά τα 8-9 δισ. που θα λείψουν από τις τσέπες τους, εφόσον εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί στο ισχύον Μνημόνιο.

1. Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να πληρώσουν το ΕΤΑΚ του 2009 περίπου 370.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν ακόμη λάβει τα εκκαθαριστικά τους. Η ταχυδρόμηση των σημειωμάτων ξεκινά Αμέσως μετά το Πάσχα.

2. Τον Μάιο θα σταλούν ταυτόχρονα δύο «λυπητερές» σε 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων: το ΦΑΠ του 2010 και το ΦΑΠ του 2011.

3. Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα γίνει εκκαθάριση και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2012

4. Οι ίδιοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν σε 5 δόσεις, με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της περιόδου Μαϊου 2012-Φεβρουαίου 2013, και το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων για το 2012.

5. Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει και η εκκαθάριση του φόρου για τα εισοδήματα του 2011 και θα δηλωθούν φέτος. Εκεί κρύβονται εκπλήξεις-σοκ, αφού θα πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι βγάζουν μόλις 5.000 ή 6.000 το χρόνο, ενώ ως πέρυσι δεν υπέβαλαν καν δήλωση! Τραγική θα είναι η αύξηση φόρου σε σχέση με πέρυσι για τις τρίτεκνες οικογένειες που χάνουν τα υψηλά αφορλόγητα που είχαν.

6. Σχεδόν 1 εκατ. επιτηδευματίες θα πληρώσουν αυξημένο τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ, αντί 300 που πλήρωσαν το 2011. Για κάθε υποκατάστημα θα επιβαρυνθούν και επιπλέον ποσό τέλους επιτηδεύματος, ύψους 300 ευρώ. Θα τα πληρώσουν με τα εκκαθαριστικά του φόρου για τα εισοδήματα του 2011, από το καλοκαίρι και μετά.

7. Μαζί με το εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος θα πληρώσουν και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης 1%-4%, όσοι φορολογούμενοι δηλώσουν ότι το 2011 είχαν ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Θα πληρώσουν «καπέλο» 120 ευρώ τουλάχιστον στο φόρο της χρονιάς.

8. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν και αυξημένη Έκτακτη Εισφορά επί των νέων των αντικειμενικών αξιών, που θα αυξηθούν το καλοκαίρι.

9. Έκτακτη Εισφορά δαπανών διαβίωσης του 2012 θα πληρώσουν και πάλι φέτος και όσοι έχουν μεγάλου κυβισμού ΙΧ, σκάφη και πισίνες.

10. Έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία για το έτος 2009 (!) θα πληρώσουν και όσοι κατείχαν την 1-1-2009 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 . Η έκτακτη εισφορά θα καταβληθεί το φθινόπωρο και θα υπολογιστεί με συντελεστές από 0,1% έως και 0,9% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους, μετά την αφαίρεση του ποσού των 400.000 ευρώ.

κ. Δημήτρη Καλή Αντάμωση -Θύρα 13-

Προβληματισμός ΔΝΤ για το μετεκλογικό τοπίο

«Υπάρχει αβεβαιότητα» όταν διεξάγονται εκλογές σε χώρες, όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εγκρίνει προγράμματα, αλλά "αυτό δεν είναι μοναδικό και δεν αφορά (μόνο) την Ελλάδα". Την δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράϊς, απαντώντας σε ερώτηση του "Εθνους" για το κατά πόσο οι εκλογές αποτελούν εμπόδιο για την υλοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ.

Ο κ. Ράϊς, όπως και άλλα στελέχη του Ταμείου, αρνούνται επίμονα να αναμειχθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο στο θέμα της πραγματοποίησης ή όχι των εκλογών, και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφύγουν να το πράξουν μέχρι το τέλος, καθώς έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι στις πλείστες των περιπτώσεων οι εκλογές δεν εκτροχίασαν τα προγράμματα. Το ΔΝΤ αποφάσισε σε υψηλό επίπεδο "να βγει το Ταμείο από την εικόνα" στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ώστε να μην επηρεαστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το αποτέλεσμα.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το Ταμείο έχει εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα και τόνισε ότι "χρειαζόμαστε ευρείας βάσης και ισχυρή πολιτική στήριξη. Τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, ήδη υποστήριξαν δημόσια τις πολιτικές του προγράμματος. Οι εκλογές είναι μία σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί εντολή (εννοεί στην υποστήριξη του λαού προς το πρόγραμμα). Ενας άλλος τρόπος να το δει κανείς", είπε ο κ. Ράϊς, "είναι να δοθεί εντολή στους νικητές των εκλογών για να προχωρήσουν μπροστά στην υλοποίηση του προγράμματος".

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση , σχετικά με την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού μπροστά στο κτίριο της Ελληνικής Βουλής, εξέφρασε τη λύπη του και πρόσθεσε:

«Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να πω ότι λυπηθήκαμε βαθύτατα όταν μάθαμε για τον θάνατο αυτό που συνέβη κάτω υπό αυτές τις συνθήκες. Και απλά να εκφράσω τα συλλυπητήριά μας».

ΝΔ: Οι εκλογές δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ περί "αβεβαιότητας" προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας και ότι ο λαός «θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά» και μάλιστα άμεσα.
«Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο του Κοινοβουλευτισμού. Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας. Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Και αυτό θα γίνει άμεσα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Μιχελάκης.

Κρίσιμη μέρα για την απεργία στα λιμάνια τη Μ. Εβδομάδα – Σήμερα συνεδριάζει η ΠΝΟ – Αδιέξοδο στη συνάντηση με την Άννα Διαμαντοπούλου

- Στις 11:00 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ

- Εκδρομείς, παραγωγοί, ξενοδόχοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα την απόφαση για τη 48ωρη απεργία τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη

- «Είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε» δήλωσαν οι ναυτεργάτες

Η ώρα της μεγάλης απόφασης έχει φτάσει και η αγωνία για το αν θα γίνει ή όχι η απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Εβδομάδα, χτυπάει κόκκινο. Χιλιάδες απλοί πολίτες που απλά θέλουν να ταξιδέψουν στους προορισμούς τους για το Πάσχα, χιλιάδες επιχειρηματίες του τουρισμού που περιμένουν αυτή την περίοδο για να «ανασάνουν» οικονομικά, χιλιάδες παραγωγοί που θέλουν να διακινήσουν τα προϊόντα τους περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις αποφάσεις των ναυτεργατών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί για να συζητήσει και να εκτιμήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και Υγείας. Και φυσικά για να αποφασίσει αν θα εμμείνει στη 48ωρη απεργία της Μεγάλης Εβδομάδας ή όχι.

Η φράση «πιστεύω ότι είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε-δραστικές λύσεις στα αιτήματά μας δεν έχουν δοθεί» του ΓΓ της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Όμως και μέσα στην Ομοσπονδία, πληθαίνουν οι φωνές πως η Μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει μια απεργία.

Γιατί κυρίως θα βρεθούν όμηροι πολίτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στα νησιά για τις μέρες του Πάσχα. Γιατί όσοι δε θα ταξιδέψουν τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη (τις ημέρες που αν δεν αλλάξει κάτι θα γίνει η απεργία), θα πρέπει να προωθηθούν στα νησιά με τα δρομολόγια από τη Μ. Πέμπτη και μετά. Όμως σε αυτά υπάρχει ήδη πληρότητα 80%.

Στη συνάντηση της Πέμπτης, η υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι για τον Οίκο του Ναύτου θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος και στην Επιτροπή που θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Η επιστολή της κόρης του αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα: "Σε όλη του τη ζωή ήταν ένας ανιδιοτελής οραματιστής"

Η επιστολή της κόρης του αυτόχειρα:

Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ΄΄ τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας΄΄, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου ΄΄ To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση΄΄.

Έμμυ Χριστούλα

Η αυτοκτονία αυτή ήταν μια γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βίαιο ξύπνημα από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λήθαργο. Ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του και επιλέγει συνειδητά, την πιο ιδιωτική στιγμή του, να την κάνει δημόσια. Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών. Με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Σοκαρισμένη, συγκλονισμένη, οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν απόλυτα την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μετά την αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα. Ενός ανθρώπου που δούλεψε έκανε οικογένεια, μεγάλωσε παιδί, αλλά επέλεξε να αυτοκτονήσει, ένα «αξιόπρεπες τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου», όπως έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του.

Απόγνωση, φόβος... Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2010, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης. Χθες μόνο, λίγες ώρες μετά τον 77χρονο, μια κοπέλα στην Ηλεία και μια γυναίκα στο Ρέθυμνο προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς τις ώθησε εκεί. Η γυναίκα στο Ρέθυμνο, πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, στραγγάλισε το αυτιστικό κοριτσάκι της.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η βουτιά θανάτου γνωστού σκηνοθέτη στο λιμάνι του Πειραιά είχε συγκλονίσει.

Τραγική και μια ακόμη διαπίστωση: στην ίδια κατάσταση βρίσκονται Ιταλία και Κύπρος. Δυο συνταξιούχοι αυτοκτόνησαν στην Ιταλία,

Μόνο το 2011 εκτιμάται ότι 450 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, ενώ 600 έχουν προσπαθήσει. Η συντριπτική πλειοψηφία τους, επικαλείται προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι 1.750 σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας. Η αύξηση των αυτοκτονιών έχει ξεκινήσει από το 2009.

Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχουν τη θλιβερή πρωτιά. Πάνω από 100 αυτοκτονίες έχουν σημειωθεί και στην Κρήτη. Στην Αττική, το 2009 έγιναν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες αυτοκτονίες, το 2010 έφτασαν τις 178 και το 2011 τις 198.

Αναβολή στις εκλογές; - Ποια είναι τα σενάρια

Μέχρι τώρα είχε “δέσει” η 6η Μαϊου, όμως η κυβέρνηση επέμενε να απαντά ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στη Μεγάλη ΕβδομάδαΤώρα και με αφορμή το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το νέο σενάριο οδηγεί τις εκλογές μια εβδομάδα πίσω.

Το γεγονός, λένε πολλοί ότι η ημερομηνία για την έναρξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πήγε για τις 20 Απριλίου δείχνει ότι οι εκλογές μετατίθενται για τις 13 Μαϊού.

Από το Μέγαρο Μαξίμου και πάλι δεν λέγεται τίποτε ξεκάθαρα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η Βουλή θα κλείσει τη Μεγάλη Τρίτη, όμως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανακοίνωση πριν τη σχετική επίσημη ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή όμως ο Λ. Παπαδήμος δεν θέλει να λήξει η Βουλή τις εργασίες της πριν ψηφιστούν δύο κρίσιμα νομοσχέδια.

Ένα του υπουργείου Εσωτερικών για τις ρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και ένα του υπουργείου Εργασίας για τον Κανονισμό Ασφάλισης ...

Για μια ακόμη φορά πάντως έχουμε μπει σε σενάρια...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)