Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Νέοι φόροι, ΕΝΦΙΑ και αμνηστία για να επιστρέψουν οι καταθέσεις

Έτοιμη να υπογράψει το πρώτο πακέτο μέτρων ύψους 2,6 δισ. ευρώ είναι η κυβέρνηση
Έτοιμη να υπογράψει το πρώτο πακέτο μέτρων ύψους 2,6 δισ. ευρώ είναι η κυβέρνηση. Το πακέτο περιγράφεται από κυβερνητικούς κύκλους ως «σύμφωνο συμβίωσης» με τους δανειστές.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το λογαριασμό θα πληρώσουν όσοι ήδη έχουν επιβαρυνθεί με φόρο πολυτελούς διαβίωσης (ΙΧ, πισίνες, αεροσκάφη) και όσοι έχουν σκάφη αναψυχής που είχαν εξαιρεθεί.
Προβλέπονται έσοδα από φόρο διαμονής 5% σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Μυκόνου, της Σαντορίνης και των μεγάλων νησιών και φόρος 3% σε εστιατόρια και μπαρ ως «ισοδύναμο» της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο.
Επίσης, η χρήση «πλαστικού» χρήματος για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό άνω των 4.100 κατοίκων.
Ακόμα, κίνητρα για τον επαναπατρισμό καταθέσεων: φόρος 10% για να επιστρέψουν στην Ελλάδα και 15%-20% αν παραμείνουν στο εξωτερικό.
Πέραν των δημοσιονομικών, η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται τη μείωση του αριθμού προσλήψεων το 2015 (με εξαίρεση την Υγεία και την Παιδεία), ενώ αναγνωρίζει και την ανάγκη παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό.
Όσο για τις αλλαγές στα εργασιακά, αυτές θα περιμένουν την έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO).
Το «κλειδί» που φαίνεται να ξεμπλόκαρε τις διαπραγματεύσεις ήταν ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διατηρείται για το 2015 και θα επανεξεταστεί για το 2016.

Χρεοκοπούν τα νοσοκομεία – Οφείλουν 900 εκατ. ευρώ, έχουν λάβει μόλις 43,4!

Χρεοκοπούν τα νοσοκομεία - Οφείλουν 900 εκατ. ευρώ, έχουν λάβει μόλις 43,4!
Οικονομική μέγγενη σφίγγει τα δημόσια νοσοκομεία. Παγιδευμένα στις «δαγκάνες» της ανύπαρκτης ρευστότητας και των συσσωρευμένων χρεών ύψους 900 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές τους, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αδυνατούν να στηρίξουν τη λειτουργία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις υπηρεσίες υγείας που πρέπει να προσφέρουν.
Το όριο αντοχής τους καθορίζεται πλέον από τους προμηθευτές και την επικείμενη απόφασή τους για διακοπή των προμηθειών είτε αυτές αφορούν υλικά είτε υπηρεσίες πχ καθαριότητα ή σίτιση.
Το ΕΣΥ βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, καθώς δεν έχει λάβει την τακτική κρατική χρηματοδότηση για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Τα οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΘΕΜΑ είναι αποκαλυπτικά για τη δραματική υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων: από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχουν λάβει για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους το…μυθικό ποσό των 43,4 εκατ. ευρώ!
Πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα, Ιανουάριος – Απρίλιος 2014, τα νοσοκομεία είχαν λάβει τακτική επιχορήγηση ύψους 229,6 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, είχαν λάβει επιχορήγηση και για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων συνολικού ποσού 400 εκατ. ευρώ – τα 300 εκατ. ευρώ είχαν δοθεί αρχές Φεβρουαρίου και τα 100 εκατ. ευρώ αρχές Μαρτίου.
Το τρέχον έτος τα δημόσια νοσοκομεία όχι μόνο δεν έχουν λάβει την επιχορήγηση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους (συνολικά οι οφειλές τους ανέρχονται σε 900 εκατ. ευρώ προς τους προμηθευτές, ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές στον ΕΟΠΥΥ) αλλά και η τακτική επιχορήγηση του Ιανουαρίου που έλαβαν στις 20 Φεβρουαρίου ήταν μειωμένη κατά το ήμισυ. Ενώ δηλαδή οι πιστώσεις που είχαν εγκριθεί για υλικά και υπηρεσίες ανέρχονταν σε 87,7 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Υγείας εκταμίευσε το ποσό των 43,4 εκατ. ευρώ προς τις οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.
nosokomeia-500
Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό δόθηκε για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, μισθοδοσία επικουρικού προσωπικού και άλλες υπηρεσίες όπως πχ καθαριότητα, φύλαξη, τροφοδοσία και σίτιση όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για τον Ιανουάριο.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι οι συρρικνωμένοι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων για το 2015 -1,38 δισ. ευρώ έναντι 1,61 δισ. το 2014- εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, και ότι σε κάθε περίπτωση δεν εξαρτώνται από τη ροή και το ποσό της εκάστοτε χρηματοδότησης. Υπεραμύνεται δε της απόφασης να διατεθούν… ψίχουλα στα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας πως έλαβαν λιγότερα χρήματα διότι είχαν ταμειακά διαθέσιμα 258,5 εκατ. ευρώ και καλώντας ταυτόχρονα τις διοικήσεις να τα χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους.
«Στέγνωσαν» και από ταμειακά διαθέσιμα τα νοσοκομεία
Με τη στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης, λοιπόν, να έχει κλείσει σφιχτά προς το ΕΣΥ προ αρκετών εβδομάδων είναι προφανές πως τα νοσοκομεία βιώνουν οικονομική ασφυξία. Πλέον, έχουν εξαντλήσει τα ταμειακά διαθέσιμα που ήταν ελεύθερα –διότι τα 93,4 εκατ. ευρώ ήταν δεσμευμένα ή ενταλτοποιημένα- και μετράνε κυριολεκτικά τα χαρτονομίσματα που έχουν στα ταμεία τους.
Στην καλύτερη περίπτωση κάποια νοσοκομεία διαθέτουν στα ταμεία τους ικανό ποσό μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες τους – υπάρχουν όμως και νοσοκομεία που δεν έχουν περισσότερα από 30.000 με 40.000 ευρώ στη διάθεσή τους. Υπό τις συνθήκες αυτές ο εσωτερικός δανεισμός που επιβλήθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στους επικεφαλής των νοσοκομείων προκάλεσε τόσο θυμηδία καθώς γνώριζαν ότι «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» όσο και άγχος καθώς η εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου προφανώς απαιτεί «ζεστό» χρήμα που δεν έχουν.
Το ενδεχόμενο της κατάρρευσης των υπηρεσιών υγείας στο ΕΣΥ δεν είναι καθόλου μακρινό για τους επικεφαλής των νοσοκομείων. Ήδη από τον περασμένο μήνα οι αρμόδιοι στα περισσότερα νοσοκομεία βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους προμηθευτές τους ζητώντας κι άλλη πίστωση.
Οι ελλείψεις βασικών ειδών, φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, ήδη υφίστανται και ημέρα με την ημέρα η κατάσταση γίνεται μη διαχειρίσιμη. Στην πράξη, σύμφωνα με νοσοκομειακά στελέχη, το βάρος δίδεται στους προμηθευτές των μαγειρείων ή στα συνεργεία σίτισης. Επιλέγεται, πχ, να δοθούν 10.000 ευρώ έναντι της οφειλής στον προμηθευτή του γάλακτος ή κρέατος ή 100.000 ευρώ στην υπηρεσία σίτισης, ώστε να μην ξεμείνει από τρόφιμα το νοσοκομείο.
Διακόπτουν την τροφοδοσία του ΕΣΥ οι προμηθευτές
Οι προμηθευτές, θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να διακόψουν την προμήθεια των ειδών που εμπορεύονται προς τα Νοσοκομεία. Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.), Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού και Τραυματολογικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.), Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) και Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού (ΠΑ.Σ.Π.Υ.ΤΕ.Ν.)- υποστηρίζουν ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν προχωρήσει σε πλήρη διακοπή των πληρωμών και προειδοποιούν ότι «για γενικευμένη απουσία υλικών από την αγορά» εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές προς τους προμηθευτές.

Μανιός: Πιστωτικό γεγονός σε 15 ημέρες αν δεν...

«Αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι, σε 15 ημέρες θα έχουμε πιστωτικό γεγονός» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας την τελευταία εμπλοκή που παρουσιάζεται στις διαπραγματεύσεις.
Μετά τις δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ όλη την περασμένη εβδομάδα για εκλογές ή δημοψήφισμα, που θεωρήθηκαν «προειδοποιήσεις» εκ μέρους της ελληνικής πλευράς προς τους εταίρους, τώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει ξεκάθαρη απειλή λέγοντας πως ακόμα και μέσα στο Μάιο, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
«Πάγωσα με το δεκαπενθήμερο για το πιστωτικό γεγονός του κ. Μανιού» σχολίασε η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, που παραβρέθηκε στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ με τον κύριο Μανιό, στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το "Άξιον Εστί"

Ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το Άξιον Εστί - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ
-->
Περίπου 15.000 άνθρωποι κατέκλυσαν την πλατεία της Νέας Σμύρνης για να ακούσουν τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει το "Άξιον Εστί".
Στους γύρω δρόμους και στην πλατεία γινόταν το αδιαχώρητο αφού ο κόσμος είχε πάρει θέση από νωρίς. Ο Σάκης Ρουβάς εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ενώ το κοινό τον αποθέωνε.
Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και στο ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Επίσης συμμετείχαν, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη.
Υπενθυμίζουμε την μεγάλη κόντρα που είχε ξεσπάσει με αφορμή τη συγκεκριμένη συναυλία καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που δεν συμφωνούσαν με τον να ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς, τα τραγούδια του Μίκη Θεωδωράκη.

Δείτε τις φωτογραφίες:





Δείτε τα βίντεο:










Πηγή video: alterinfograspa karaAntonis T

Νέες επαφές Τσίπρα με την ηγεσία των δανειστών

Νέες επαφές Τσίπρα με την ηγεσία των δανειστών

Νέες επαφές με την ηγεσία των δανειστών θα έχει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε μια ακόμα προσπάθεια να συνέλθει το Eurogroup και να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να δοθούν χρήματα στην Αθήνα.
Χθες, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο και σήμερα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ενημερώσουν τις πολιτικές τους ηγεσίες για το σημείο που βρίσκονται οι συμπτώσεις και οι αποκλίσεις, προκειμένου να καθοριστούν τα περαιτέρω βήματά τους.
Οι συνομιλίες θα επαναρχίσουν αύριο, με την Αθήνα να στοχεύει σε σύγκληση του Eurogroup έως το τέλος της εβδομάδας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μάλιστα και χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνεργασία με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες, ενώ σήμερα θα έχει σύσκεψη και με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, αν και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα απουσιάζει στην Αίγινα.
Η Τετάρτη, η ΕΚΤ και η προσδοκία της χαλάρωσης
Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμη μέρα την Τετάρτη, οπότε και θα συνέλθει το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ευελπιστώντας σε χαλάρωση της ασφυξίας και χρηματοδότηση της χώρας από τα έντοκα γραμμάτια.
Μισθούς και συντάξεις, όχι δόση
Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες, αν δεν υπάρχει ρευστότητα έως τις 11 Μαΐου -κατ’ ουσίαν, δηλαδή, την επόμενη εβδομάδα- οι δανειστές έχουν ειδοποιηθεί από τα πλέον αρμόδια χείλη της Αθήνας, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να πληρώσει την δόση του ΔΝΤ στις 12 Μαΐου, καθώς θα προτιμήσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Μέτρα μόνο κατόπιν συμφωνίας
Παράλληλα, η Αθήνα προειδοποίησε τους δανειστές πως δεν πρόκειται να φέρει νομοσχέδιο με μέτρα στη Βουλή, αν προηγουμένως δεν υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία.
Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε εντολή να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο που είχε αποφασιστεί και αυτό να επανέλθει, προφανώς «διορθωμένο» με νέα μέτρα, αλλά μόνο εφόσον υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)