Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Με 1 δισ. € τον μήνα «τρέχουν» τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους, γεγονός που αποτυπώνεται στην κατακόρυφη άνοδο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία.
Είναι εντυπωσιακό το στοιχείο πως πλέον τα ανεξόφλητα χρέη εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 1 δισ. ευρώ τον μήνα.
Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ιδιότυπο κίνημα «Δεν έχω, δεν πληρώνω», με αποτέλεσμα να είναι έντονος ο προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού του νέου έτους.
Κι αυτό καθώς εντός του 2013 έρχονται 11 νέοι φόροι που θα κληθεί να πληρώσει μια «εξουθενωμένη» φορολογική βάση, η οποία απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από μισθωτούς και συνταξιούχους με «ψαλιδισμένα» εισοδήματα.
Στα ακόλουθα δεδομένα αποτυπώνεται το μέγεθος του προβλήματος:
- Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα «νέα» ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν εντός του 2012, ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και της τρόικας.
Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, από τα τέλη Ιουλίου έως και την εκπνοή του Νοεμβρίου, οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 8,19 δισ. ευρώ και έφθασαν τα 12,07 δισ. ευρώ.
Η... καθαρή αύξηση είναι 4 δισ. ευρώ περίπου, καθώς στο μεσοδιάστημα υπήρξε τελεσίδικη απόφαση για μια παλιά οφειλή άνω των 4 δισ. ευρώ που όμως δεν είναι δυνατόν να εισπραχθεί.
Προκύπτει ότι κάθε μήνα δεν πληρώνονταν φόροι ύψους 1 δισ. ευρώ εξαιτίας της αδυναμίας μεγάλης μερίδας των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
- Στο σύνολό τους τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία έχουν φθάσει τα 55,5 δισ. ευρώ, με την τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμούν πλέον πως μόνο το 80% εξ αυτών μπορούν να εισπραχθούν.
Επιχειρήσεις
- Είναι χαρακτηριστικό πως 240.000 επιχειρήσεις (επί συνόλου 1 εκατομμυρίου) δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
- Επίσης μέχρι τη Δευτέρα οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 350 εκατ. ευρώ χαμηλότερες έναντι του στόχου των 1,25 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτόν το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την πληρωμή τους έως τις 8 Ιανουαρίου.
Η... προβληματική αυτή κατάσταση αναμένεται να διατηρηθεί και εντός του 2013 λόγω των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων που έρχονται βάζοντας «βόμβα» στα θεμέλια του προϋπολογισμού.
Το υπουργείο Οικονομικών, για να «φρενάρει» την ιλιγγιώδη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και υπό τον κίνδυνο να παρουσιαστούν σημαντικές αποκλίσεις στις εκτιμήσεις εσόδων του προϋπολογισμού, ετοιμάζει μια νέα ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει έως και 48 δόσεις με μικρά ποσά (80 με 100 ευρώ) καταβολής ανά μήνα.

Πλεόνασμα 2,3 δισ. στο πρωτογενές ισοζύγιο

Πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ το πρώτο ενδεκάμηνο του 2012, έναντι ελλείμματος 3,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011 εμφανίζουν τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο (χωρίς δαπάνες για τόκους) της Γενικής Κυβέρνησης
Όπως δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012 επιβεβαιώνουν την ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα του εντεκαμήνου παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το δεκάμηνο του 2012, με τις ληξιπρόθεσμες, μάλιστα, υποχρεώσεις να έχουν μειωθεί κατά 119 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο.
Αυτές οι θετικές εξελίξεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, αναφέρει η ανακοίνωση, καταδεικνύουν ότι η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας αποδίδει καρπούς, ενώ διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, με στόχο η χώρα να μεταπηδήσει από τον κύκλο των ελλειμμάτων στον κύκλο της βιώσιμης ανάπτυξης, με στέρεες βάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών , οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου υποχώρησαν ελαφρώς στα 8,56 δισ. στα τέλη Νοεμβρίου, από 8,68 δισ. στα τέλη Οκτωβρίου.
Τις μεγαλύτερες οφειλές διατηρούν τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 4,43 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλές νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται στο 1,88 δισ. ευρώ. Στα 900 εκατ., οριακά μειωμένες, οι οφειλές των υπουργείων, ενώ στα 958 εκατ. διαμορφώνονται οι οφειλές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα, οι επιστροφές φόρων που παραμένουν σε εκκρεμότητα στα τέλη Νοεμβρίου ανέρχονται στα 787 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι οφειλές από άμεσους φόρους ανέρχονται στα 251 εκατ. ευρώ και από έμμεσους φόρους στα 528 εκατ. ευρώ.

Μετωπική κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ


ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ - ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ

Σε νέα αντιπαράθεση ενεπλάκησαν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εντός της ημέρας -και ύστερα από τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα η οποία ξεκινά στις 17.00- θα καθοριστεί η τελική πρόταση που θα καταθέσει η Κ.Ο του κόμματος για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών σχετικά με τη διαχείριση της λίστας.

Μετωπική κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της και την μη αξιοποίησή της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες», συνεχίζει και σημειώνει: «Ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια. Είναι άλλωστε αυτοί που κατασκεύασαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων».
«Παρακολουθούμε επίσης τις τελευταίες ημέρες τις ανυπόστατες διαρροές-κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Πρόκειται για έναν ένοχο πανικό που δεν πείθει κανέναν. Τους λέμε για άλλη μια φορά, πως δε μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και πως αυτοί που εξέθρεψαν τη διαφθορά δεν μπορούν να ξανακοροιδέψουν τον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν", καταλήγει η ανακοίνωση.
Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου: «Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός έχει τα όριά του. Αναμενόμενος ο εκνευρισμός στο ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστερημένη αντίδρασή του στην ενδεδειγμένη κοινοβουλευτική αντιμετώπιση της λίστας Λαγκάρντ. Δεν επιτρέπεται, όμως, ο εκνευρισμός να οδηγεί σε πλήρη ισοπέδωση στοιχειωδών κανόνων δικαίου», προσέθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
«Αυτό που δεν έχει όρια είναι η διαχρονική αλληλεγγύη των μνημονιακών εταίρων στη συγκάλυψη της διαφθοράς», ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο κάδρο ο Ευ. Βενιζέλος, ερωτηματικό για Γ. Παπανδρέου
Θεωρείται δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαφοροποιηθεί από την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή με στόχο την αναζήτηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου την οποία κατέθεσαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας αυτόνομη πρόταση στο Κοινοβούλιο που θα «θέτει» στο κάδρο των «υπευθύνων» και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
Μέχρι χθες το ενδεχόμενο η Κουμουνδούρου να ζητήσει τη διερεύνηση ευθυνών και για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε αυτήν τη φάση απομακρυνόταν. Ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαιναν ότι σε περίπτωση που καταγραφούν ευθύνες και άλλων πολιτικών προσώπων, τότε η έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής θα είναι «ανοιχτή» να συμπεριλάβει και αυτούς.

Από τους 350.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, οι 45.000 δεν πήγαν ποτέ να απογραφούν! Εκνευρισμός στο υπουργείο Εργασίας, που έδωσε παράταση έως την Παρασκευή.
Η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού έληξε την περασμένη Δευτέρα. Μέχρι τότε, 45.000 ασφαλισμένοι δεν είχαν εμφανιστεί. Και αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στο υπουργείο Εργασίας, με τον Γιάννη Βρούτση να στέλνει το μήνυμα: "τελευταία ημέρα προθεσμίας θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή 4/1/2013 και δεν θα δοθεί άλλη παράταση".
Όπως κι αν έχει, παράταση δόθηκε. Και όσοι απλά δεν πρόλαβαν να απογράφουν, μπορούν να το κάνουν έως την Παρασκευή. Αλλιώς, ας αποχαιρετίσουν τη σύνταξη που χάνουν.
"Σε όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν να απογραφούν είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τον Φεβρουάριο" ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.
"Δικαιολογίες πλέον δεν χωρούν καθώς δόθηκε επαρκέστατος χρόνος δύο ολόκληρων μηνών για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ. Το νοικοκύρεμα που έχουμε ξεκινήσει, προϋποθέτει συνέπεια από όλους μας", πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Τι προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή πλειστηριασμών εώς 31-12-2013 και για τις καταγγελίες μισθώσεων

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, αναστέλλονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων.Η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών ως τις 31-12-2013 περιλαμβάνει και την πρώτη κατοικία, όπως προβλέπει ο νόμος 3869/2010.Η αναστολή ισχύει επίσης για οφειλές έως 200.000 ευρώ (όπως ίσχυε).

Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες και για το 2013, απαγορέυεται στις τράπεζες να διενεργήσουν πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, εφόσον αυτή δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, αλλά και των ακινήτων για οφειλές έως 200.000 ευρώ.

Η αναστολή των πλειστηριασμών ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και παρατείνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Ειδικότερα, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπει:

1.Η αναστολή των πλειστηριασμών για οφειλές έως 200.000 ευρώ (όπως ίσχυε) παρατείνεται για ένα χρόνο, δηλαδή ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

2.Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, δηλαδή στις 23 και 30 Δεκεμβρίου, σε προαιρετική πάντοτε βάση και με τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Η ρύθμιση γίνεται με στόχο την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο και τη διευκόλυνση των καταναλωτών.

3.Παρατείνεται για ένα χρόνο, δηλαδή για τις καταγγελίες μισθώσεων που θα γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013, η ισχύς της διάταξης σύμφωνα με την οποία: Στις μισθώσεις διατηρητέων καθώς και στις περιπτώσεις που ο μισθωτής έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα καταγγελίας, της μίσθωσης, μπορεί να αποχωρήσει από αυτήν καταβάλοντας ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ένα ενοίκιο. Η ίδια αποζημίωση (ενός ενοικίου) προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία για όλες τις εμπορικές μισθώσεις.

Με άλλες διατάξεις της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, παρατείνεται για έναν χρόνο για τις καταγγελίες μισθώσεων που θα γίνουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 η ισχύς της διάταξης σύμφωνα με την οποία:

«Στις μισθώσεις διατηρητέων καθώς και στις περιπτώσεις που ο μισθωτής έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα καταγγελίας, της μίσθωσης, μπορεί να αποχωρήσει από αυτήν καταβάλλοντας ως αποζημίωση στον ιδιοκτήτη ένα ενοίκιο.

Η ίδια αποζημίωση (ενός ενοικίου) προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία για όλες τις εμπορικές μισθώσεις».

Στο σημείο αυτό και σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τον Ιανουάριο αναμένεται να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για τις ρυθμίσεις των ενυπόθηκων δανείων. Αφορά μισθωτούς και συνταξιούχους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όσους έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 35 τοις εκατό από την 1η Ιανουαρίου του 2010.

Επιπλέον αφορά ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους. Τα δάνεια που υπάγονται αφορούν μόνο στην κύρια κατοικία του δανειολήπτη με αντικειμενική αξία έως 180.000 ευρώ και 200.000 ευρώ για πολύτεκνους.

Οι δανειολήπτες θα μπορούν να πληρώνουν για τέσσερα χρόνια μόνο τους τόκους.

Παρατάθηκε η ισχύς του εργασιακου καθεστώτος των συνταξιούχων μέχρι 31-12-2013

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε στο ΦΕΚ Α’ 256 από 31-12-2012 και συγκεκριμένα, στο άρθρο 17 της εν λόγω π.ν.π. προβλέπεται « Άρθρο 17 Ρύθμιση θεμάτων απασχόλησης συνταξιούχων Η διάταξη του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 16 του ν. 3863/2010 (Α΄ 115) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«2. Όσοι συνταξιούχοι έχουν ήδη αναλάβει εργασία ή αυτοαπασχολούνται ή έχουν διοριστεί σε θέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 3833/2010 (Α΄ 40), και έως την ισχύ του παρόντος νόμου δεν καταλαμβάνονταν από τις διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 2676/1999 (Α΄ 1), όπως ίσχυαν έως την αντικατάστασή του με το παρόν άρθρο, οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται από 1.1.2014. Οι διατάξεις του άρθρου 63 του ν. 2676/1999 (Α΄ 1), όπως αυτό ίσχυε έως την αντικατάστασή του με το παρόν, εξακολουθούν να ισχύουν έως 31.12.2013 για όσους συνταξιούχους είχαν ήδη υπαχθεί σε αυτές έως την έναρξη ισχύος του παρόντος. Από 1.1.2014 εφαρμόζονται και στην περίπτωση αυτή οι διατάξεις του παρόντος άρθρου, καταργούμενης κάθε αντίθετης διάταξης.»
ΣΗΜ. : Βέβαια δεν επιλυθηκε ακόμα κανένα θέμα/προβλημα, με αυτην την παράταση που δόθηκε, καθοσον η πραξη νομοθετικού περιεχομένου θα πρεπει να κυρωθεί ως νομος μεσα σε 4 εβδομάδες απο την υπογραφή της, αλλα και παλι με ημιμετρα δεν επιλύεται τιποτα. Απαιτειται νομοθετικη ρυθμιση καταργησης του συγκεκριμενου αντισυνταγματικού  αρθρου .
ΣΗΜ2.:Σε όσους συναδέλφους ηδη είχε προβεί το Γ.Λ.Κ., σε περικοπη ή μείωση των συνταξίμων αποδοχών τους, να μεριμνήσουν για την επαναχορήγησή τους, αφου έλθουν σε επικοινωνια με το Γ.Λ.Κ.

Διαβάστε όλη την πράξη εδω.

http://www.apofoitoissas.gr/articles/909--31-12-2013.html

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)