Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Θύματα περικοπών 100.000 συνταξιούχοι

Θύματα περικοπών 100.000 συνταξιούχοι απόστρατοι


«Θύματα» των περικοπών που επιβλήθηκαν στα επιδόματα των εν ενεργεία υπαλλήλων έπεσαν και 100.000 περίπου συνταξιούχοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Τα επιδόματα θέσης υψηλής ευθύνης που λαμβάνουν μειώθηκαν κατά... 20%, γεγονός που οδήγησε σε μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους κατά 1% με 1,8%, ανάλογα και με τον βαθμό με τον οποίο αποστρατεύτηκαν.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως, όπως αποκάλυψε το «Έθνος» το προηγούμενο Σάββατο, 19 Ιουνίου, ανάλογες περικοπές διά της... πλαγίας υπέστησαν και 80.000 πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομικών κοινοποίησε στους απόστρατους την αναδρομική περικοπή των επιδομάτων θέσης υψηλής ευθύνης κατά 12% από 1ης Ιανουαρίου και κατά επιπλέον 8% από την 1η Ιουνίου. Πλέον θα τους γίνουν κρατήσεις σε έξι δόσεις για τα επιδόματα που έλαβαν μέχρι και τον Μάιο.

Το παράδοξο είναι πως στο σχετικό έγγραφο που τους απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν αιτιολογείται ο λόγος της μείωσης των συντάξεών τους.

Σημειώνεται απλά ότι εκδόθηκαν «πράξεις αναπροσαρμογής» των συντάξεων, σύμφωνα με τις οποίες αυτές επαναπροσδιορίσθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Επίσης, γνωστοποιείται πως εισπράχθηκε «αχρεώστητα» στο πρώτο πεντάμηνο του έτους το ποσό στο οποίο αντιστοιχεί η αναδρομική μείωση της σύνταξής κι ότι, με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Γενικού Λογιστηρίου, το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις από τις συντάξεις των επομένων μηνών, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου 2010.

Δεύτερη μείωση

Στη συνέχεια με τις συντάξεις του Ιουλίου οι οποίες κατεβλήθησαν στους αποστράτους στις 22 και 23 Ιουνίου, το υπουργείο επέβαλε και τη δεύτερη δόση της μείωσης των επιδομάτων κατά 8%.

Ειδικότερα, σε ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε συνταξιούχος στρατιωτικός από τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων στις 12 Μαΐου αναφέρονται τα ακόλουθα:

- Από 1η Ιανουαρίου «επαναπροσδιορίστηκε η σύνταξη σας σε 2.701,57 ευρώ από 2.732,58 που σας καταβάλλονταν». Προκύπτει δηλαδή μείωση της τάξης του 1,13%.
- Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος «εισέπραξε αχρεώστητα» για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως και 30 Μαΐου το ποσό των 170,52 ευρώ.
- Παρακρατείται από τη σύνταξη το ένα έκτο των 170,52 ευρώ, δηλαδή 28,42 ευρώ «σε έξι μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Ιουνίου».


«Κατά της απόφασης αυτής μπορείτε να ασκήσετε ένσταση στο Α΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα σε ένα χρόνο από την κοινοποίηση της» καταλήγει το σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, ο οποίος αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του υποστρατήγου, είδε το επίδομά του να μειώνεται αρχικά κατά 31,01 ευρώ (από τα 258,41 σε 227,4 ευρώ) λόγω της αρχικής περικοπής ύψους 12%.

Με τη δεύτερη περικοπή του επιδόματος κατά 8%, το ποσό αυτό περιορίσθηκε περαιτέρω από τα 227,40 στα 209,21 ευρώ.

Προκύπτει έτσι συνολική μείωση έφθασε στα 49,20 ευρώ.

Η ακαθάριστη σύνταξη του υποστρατήγου κατ' αυτόν τον τρόπο μειώθηκε από 2.732,58 ευρώ που είχε διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2009, σε 2.701,57 από την 1η Ιανουαρίου 2010 και σε 2.683,38 ευρώ από την 1η Ιουνίου.

Έχασε δηλαδή 49,20 ευρώ ή 1,8%.

Μακάρι να είναι ο τελευταίος...

Μακάρι να είναι ο τελευταίος...

Από τον Αρχιμανδρίτη
Νικόλαο Κ. Λαγουμτζή

Συνταγματάρχη (Θ) ε.α.
Ενας συνάνθρωπος, ένας συνάδελφος θυσία στο βωμό της τρομοκρατίας!
Μια οικογένεια, πολλοί άνθρωποι, χαμένοι στον πόνο και στην θλίψη!
Ο Γ. Βασιλάκης, πήγε για την εργασία του, για το μεροκάματο του και συνάντησε την άσχημη και απαίσια μορφή της τρομοκρατίας κάποιων άλλων που κτυπούν αλύπητα τον οποιοδήποτε τύχει στο αιματοβαμμένο διάβα τους!
Ο Γ. Βασιλάκης, δεν θα ξαναδεί τα παιδιά του, την γυναίκα του, τους συγγενείς και φίλους του! Ούτε και αυτοί θα τον ξαναδούν! Θα συνεχιστεί η ζωή με τις...
όσες δυσκολίες και αυτοί που τόσο αδίστακτα μοίρασαν θάνατο, θα σκεφθούν ότι κάτι πέτυχαν, κάτι έκαναν.
Αφαίρεσαν μια ζωή! Βούτηξαν πολλές άλλες ζωές στην θλίψη, στον πόνο, στην αγωνία, στην αγανάκτηση, στον θυμό, στο γιατί, στο μεγάλο ΓΙΑΤΙ;;;;
Για την Δημοκρατία; Οχι βέβαια, αλλά για τον εγωισμό τους και την εγωιστική απόφαση τους, ότι παίρνουν την ζωή του οποιοδήποτε, οποτεδήποτε το αποφασίσουν.
Η θλίψη και ο πόνος μας μεγάλος, και η αγάπη μας στην οικογένεια του ακόμη μεγαλύτερη!
Μακάρι να είναι ο τελευταίος!
Μακάρι να μην υπάρξει ΠΟΤΕ άλλος!
Μακάρι....

Τι συμβαίνει πραγματικά τώρα…

Τώρα γίνεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και κανένας δεν μιλαει γι΄αυτό. Κανείς από τους «αναλυτές» δεν αναφέρει κουβέντα γι΄αυτή την αναδιάρθρωση.

Αντι να πληροφορεί ο κάθε «αναλυτής» συνεχίζει να σπέρνει το φόβο βλέποντας μόνο αρνητικά στα υψηλα spreads των ελληνικών ομολόγων, αδιαφορώντας και αποσιωπώντας τον πραγματικό λογο γι΄τον οποίο γίνεται αυτό.

Η ΕΚΤ αγοράζει εδώ και μερικές εβδομάδες ελληνικά ομόλογα από την αγορά, μάλιστα έφτασε να κατέχει περι το 35 δις ευρω ελληνικών ομολόγων.
Τόσο οι τράπεζες αλλα και τα διάφορα ταμεία που πουλούν στην δευτερογενή αγορά τίτλων τα ελληνικά ομόλογα που αγοράζει η ΕΚΤ , τα πουλούν με σημαντικό discount επειδή το διαφορικό επιτόκιο , το γνωστό μας spread, είναι πολυ υψηλό. Ετσι επειδή τα ομόλογα εκδίδονται υπέρ το άρτιων οσο αυξάνει η τιμή του διαφορικού επιτοκίου τοσο μειώνεται η τιμή του ομολόγου.

Η ΕΚΤ αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα ουσιαστικά αναδιαρθρώνει το ελληνικό χρέος, αφου τα αγοράζει με σημαντικότατο discount . Ετσι στην παρούσα φάση οσο πιο ψηλά πάει το spread των ελληνικών ομόλογων τόσο πιο μεγάλο θα είναι το «κόψιμο» για τα ελληνικά ομόλογα.

Μάλιστα ισως και η υποβάθμιση της Moody’s τελικά και να έκανε καλό προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατι ουσιαστικά «εκβιάζει» την πώληση των ελληνικών ομολόγων των διαφόρων ταμείων που από το καταστατικό τους απαγορεύεται να κρατούν ομόλογα χωρών με αξιολόγηση “junk” όπως έχουν αξιολογηθεί τα ελληνικά ομόλογα.
Ετσι αυτά τα funds πρέπει οπωσδήποτε μέσα σ΄ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενός μηνός να πουλήσουν οπωσδήποτε ελληνικά ομόλογα.
Και αυτός που θα τ΄αγοράσει θα είναι η ΕΚΤ που λόγω της αύξησης των spreads θα τα΄ αγοράσει σε πολύ μικρή τιμή, επιτυχαίνοντας ακόμη και «κόψιμο» 20% και 25% της ονομαστικής αξίας του ομολόγου αναλόγως της λήξης του.

Έτσι μ΄αυτό τον τρόπο έχουμε μπροστά μας να εξελίσσεται η πραγματική αναδιάρθρωση του ελληνικου χρέους με «κόψιμο» ακόμη και της ονομαστικής τιμής των ελληνικών ομολόγων χωρίς να συμβιώνει τίποτα. Κατά τ΄άλλα ο κάθε «αναλυτής» μπορεί να χρησιμοποιεί τις παραμέτρους των γεγονότων, αύξηση των spreads υποβαθμίσεις κτλ, κατά το δοκούν εξυπηρετώντας «δίκες του» σκοπιμότητες και σπέρνοντας τον τρόμο .

Το ότι η ΕΚΤ αγοράζει ελληνικά ομόλογα με discount 20% και 25% είναι το πρώτο βήμα για την “αναδιάρθρωση» του χρέους που επαναλαμβάνω ΤΩΡΑ γίνεται. Αργότερα το discount αυτό η ΕΚΤ μπορεί να το μετακυλήσει στην ελληνική πλευρά με ένα «haircut» που ουσιαστικά δεν θα βλάψει κανέναν τότε, αφού αυτοί που πουλανε τώρα επωμίζονται ουσιαστικά το «κόψιμο» της τιμής .

Το παιχνίδι…

Το «παιχνίδι» στην παρούσα φάση εχει ως εξής. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας και των ελληνικών ομολόγων σε «σκουπίδια» από την Moody’s ήταν το σύνθημα για την ουσιαστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Με την ενέργεια αυτή ωθούνται ουσιαστικά τα index funds αλλά και τα funds, που από το καταστατικό τους απαγορεύεται να κρατούν ομολόγα χαμηλής αξιολόγησης , να πουλήσουν . Πρέπει λοιπόν μέσα σ΄ένα εύλογο και βραχύ χρονικό διάστημα τα funds αυτά να πουλήσουν όλα τα ελληνικά ομολόγα που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους. Από την άλλη μεριά τους περιμένει για να αγοράσει η ΕΚΤ, η οποία όμως αγοράζει σε τιμές με το spread των ελληνικών ομολόγων να εχει αναρριχηθεί σε ύψη και πάλι δυσθεώρητα. Αρα πουλούν οι κατέχοντες σε τιμές που ουσιαστικά χάνουν 20 και 25% της ονομαστικής άξιας του ομολόγου, που είναι ένα σημαντικότατο discount. Σ΄αυτά λοιπόν τα επίπεδα αγοράζει η ΕΚΤ το ελληνικό χρέος. Η απόφαση λοιπόν της Moody’s ηταν το γεγονός που οδήγησε ουσιαστικά τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων στο να αποδεχτούν defacto και αδιαμαρτύρητα την ουσιαστική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αφού το πουλούν στην ΕΚΤ χάνοντας το 25% της άξιας του. Τους στρίμωξαν σε μια κατάσταση που η κάτοχοι ομολόγων δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Γι΄αυτό τον λόγο λοιπόν δεν έπεφταν τα spreads των ελληνικών ομολόγων , για να δοθεί η δυνατότητα να αγοράσει το χρέος η ΕΚΤ με ουσιαστικό αλλά άτυπο «haircut» της τάξεως του 25 %. Αυτό όμως πρέπει να το γνώριζαν και αρκετά «τοπικά επενδυτικά στελέχη», τα οποία γνωρίζοντας τις πιέσεις στο spread και στα CDS , που ειναι αναγκαία συνθήκη για το “κόψιμο» της τιμής των ομολόγων και την ουσιαστική και αναίμακτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους , ωθούν το ΧΑ όλο και πιο κάτω γνωρίζοντας ότι μέχρι την ολοκλήρωση των πωλήσεων των ομολόγων από τα Funds τόσο τα spreads αλλά και τα cds θα είναι πολύ υψηλα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των ομολόγων, αξιας περιπου 35 δις ευρω, που προβλέπεται να εχει ολοκληρωθεί σε 2 περίπου εβδομάδες, ως δια μαγείας μετά θα δουμε με μια δραματική αποκλιμάκωση των ελληνικών spreads , δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην ΕΚΤ που αγοράζει ελληνικά ομολογα με spread στις 780 μβ , μετά να βλέπει το spread στα ομολόγα που θα κατέχει να πηγαίνει στις 300μβ στις 250 μβ κ.ο.κ. Ετσι μ΄αυτό τον τρόπο αργότερα θα μπορέσει να «κόψει» μέρος από το κουπόνι καθώς και να επιμηκύνει το χρόνο ωρίμανσης χωρίς όχι μόνο να χάσει αλλα έχοντας κιόλας κερδίσει. Αυτό το «κολπάκι» τα γνώριζαν πολλά από τα παπαγαλάκια του «οικονομικού ρεπορτάζ» και γι΄αυτό το λόγο διαμόρφωναν μια κατάσταση τρόμου , πανικού και μεγάλης πτώσης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Να είστε σίγουροι ότι τώρα σ΄αυτή την πτώση αγοράζουν τα «κοράκια» του συστήματος αφου απαξιώσουν πλήρως τις μετοχές Το παιχνίδι φυσικά είναι και πάλι στημένο …

Τake me back to Constantinople

Τake me back to Constantinople

Ή, πως το Βυζάντιο και όχι η Ρώμη, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της Pax Americana

του Edward Luttwak (μετάφραση απο το περιοδικό Foreign Policy)

Οικονομική κρίση, ογκούμενο δημόσιο χρέος, υπερβολικές δεσμεύσεις στο εξωτερικό – δεν είναι αυτός τρόπος να κυβερνάται μια αυτοκρατορία. Η Αμερική χρειάζεται σοβαρά φροντιστήριο στρατηγικής. Και γρήγορα. Αυτό δε θα προερχόταν ποτέ από τη Ρώμη και η υιοθέτηση των στρατηγικών της. Η ανηλεής επέκταση της αυτοκρατορίας, η κυριαρχία επί ξένων λαών και ο συντριπτικός, ολοκληρωτικός πόλεμος απλώς θα επέσπευδαν την πτώση της Αμερικής. Αντ΄ αυτής, καλύτερα να η καθοδήγηση να αναζητηθεί στην ανατολική ενσάρκωση της αυτοκρατορίας: Το Βυζάντιο, που επέζησε του Ρωμαϊκού προκατόχου του για περισσότερους από οκτώ αιώνες. Είναι τα μαθήματα της Βυζαντινής υψηλής στρατηγικής που πρέπει να ανακαλύψει ξανά η Αμερική σήμερα. (σημ Εν Κρυπτώ : και όχι μόνο..)

Ευτυχώς, είναι πολύ πιο εύκολο να διδαχθεί κανείς από τους Βυζαντινούς παρά από τους Ρωμαίους, που δεν άφησαν σχεδόν καμία γραπτή κληρονομιά στρατηγικής και τακτικής, παρά μόνον αποσπάσματα κειμένων καθώς και μια διανοουμενίζουσα συλλογή του Βεγετίου, που λίγα ήξερε από την τέχνη του πολέμου. Οι Βυζαντινοί, όμως, κατέγραψαν τα πάντα: τις τεχνικές πειθούς, συλλογής πληροφοριών, τη στρατηγική τους σκέψης, τα δόγματα τακτικής και τις επιχειρησιακές μεθόδους τους. Όλα αυτά παρατίθενται με σαφήνεια σε μία σειρά ευρισκομένων βυζαντινών στρατιωτικών εγχειριδίων και σε έναν μείζονα οδηγό για τη διακυβέρνηση του κράτους.

Πέρασα τις δύο τελευταίες δεκαετίες μελετώντας αυτά τα κείμενα, για να συντάξω μια μελέτη της Βυζαντινής υψηλής στρατηγικής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλά θα έκαναν να προσέξουν τα επόμενα επτά διδάγματα, αν επιθυμούν να παραμείνουν μια μεγάλη δύναμη:

I.Να απόφευγεις τον πόλεμο με κάθε μέσον, σε κάθε δυνατή περίσταση, αλλά να ενεργείς πάντα ως εάν να πρόκειται να ξεκινήσει πόλεμος ανά πάσα στιγμή. Να εκπαιδεύεσαι εντατικά και να είσαι έτοιμος για μάχη ανά πάσα στιγμή – αλλά μην επιθυμείς διακαώς να πολεμήσεις. Ο ύψιστος σκοπός της πολεμικής ετοιμότητας είναι να μειώσει την πιθανότητα να χρειαστεί να πολεμήσεις.

II.Να συλλέγεις πληροφορίες για τον εχθρό και τη νοοτροπία του, και να παρακολουθείς τις ενέργειές του συνεχώς. Οι προσπάθειες να το κάνεις αυτό μπορεί να μην είναι πάντα παραγωγικές, αλλά σπανίως πηγαίνουν χαμένες.

III.Να εκστρατεύεις με μεγάλη ισχύ, τόσο επιθετικά όσο κι αμυντικά, αλλά να αποφεύγεις τις μάχες, ιδιαίτερα τις μεγάλης κλίμακας μάχες, εκτός αν οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Να μη σκέφτεσαι σαν τους Ρωμαίους, που αντιλαμβάνονταν την πειθώ απλώς σαν βοηθό της βίας. Αντίθετα, να χρησιμοποιείς τη βια στις μικρότερες δυνατές δόσεις, για να καταφέρεις να πείσεις αυτούς που είναι δυνατόν να να πεισθούν και να βλάψεις αυτούς που δεν είναι ακόμη ευεπίφοροι σε πειθώ.

IV.Να αντικαταστήσεις τη μάχη αναλώσεως και την κατοχή χωρών με πόλεμο ελιγμών: κεραυνοβόλες επιθέσεις και επιθετικές επιδρομές για να αποδιαρθρώνεις τους εχθρούς, ακολουθούμενες από ταχύτατες αποχωρήσεις. Ο σκοπός δεν είναι να καταστρέψεις τους εχθρούς σου, γιατί μπορεί να είναι οι αυριανοί σου σύμμαχοι.Οι πολλοί εχθροί μπορεί να είναι καλύτεροι από έναν και μοναδικό, εφ΄όσον μπορούν να πεισθούν να επιτεθούν ο ένας στον άλλον.

V.Να προσπαθείς να τελειώνεις τους πολέμους επιτυχώς με το να προσεταιρίζεσαι συμμάχους για να αλλάζεις την ισορροπία δυνάμεων. Η διπλωματία είναι ακόμη πιο σημαντική κατά τη διάρκεια του πολέμου απ΄ότι κατά την ειρήνη. Να απορρίπτεις, όπως και οι Βυζαντινοί τον ανόητο αφορισμό πως όταν μιλούν τα όπλα οι διπλωμάτες σιωπούν. Οι πιο χρήσιμοι σύμμαχοι είναι εκείνοι πλησιέστερα στον εχθρό, γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον πως να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις δυνάμεις του.

VI.Η υπονόμευση του εσωτερικού του εχθρού είναι ο φθηνότερος δρόμος για τη νίκη. Τόσο φθηνός, στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με το κόστος και τον κίνδυνο της μάχης, που πρέπει να επιχειρείται πάντα, ακόμη και με τους φαινομενικά πιο σκληρού αντιπάλους. Να θυμάσαι: Ακόμη και φανατικοί θρησκευόμενοι μπορούν να δωροδοκηθούν, όπως ανακάλυψαν από τους πρώτους οι Βυζαντινοί, επειδή οι ζηλωτές μπορούν να είναι πολύ δημιουργικοί στην επινόηση θρησκευτικών δικαιολογιών για να προδίδουν τον ίδιο τους το σκοπό (“ αφού η τελική νίκη του Ισλάμ είναι αναπόφευκτη, έτσι κι αλλιώς...”)

VII.Όταν η διπλωματία και η εσωτερική υπονόμευση δεν είναι επαρκείς, και η μάχη είναι αναπόφευκτη, να χρησιμοποιείς μεθόδους και τακτικές που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του εχθρού, να αποφεύγεις να ξοδεύεις τις στρατιωτικές σου δυνάμεις, και να φθείρεις υπομονετικά την ισχύ του εχθρού. Αυτό μπορεί να απαιτεί πολύ χρόνο. Αλλά δεν υπάρχει βία, γιατί μόλις εξαφανιστεί ο ένας εχθρός, κάποιος άλλος θα πάρει σίγουρα τη θέση του. Όλα αλλάζουν διαρκώς, καθώς ηγέτες κι έθνη ανέρχονται και πέφτουν. Μόνο η αυτοκρατορία είναι αιώνια – αν, δηλαδή, δεν εξαντλήσει τον εαυτό της.

Φωτο-Μονταζ ....


Ο ΚΟΥΚΟΣ‏

Είπα στη γυναίκα μου, ότι θα είμαι σπίτι τα μεσάνυχτα. Όμως με καλή παρέα και μπόλικες τεκίλες, η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις.

Έτσι, εντελώς λιώμα έφτασα στο σπίτι κατά τις 3 το πρωί. Με το που κλείνω την πόρτα, ακούω το ρολόι με το κούκο να χτυπάει την ώρα 3.
Αμέσως συμπλήρωσα άλλα 9 "κου-κου" και πήγα ευχαριστημένος για ύπνο.
Το πρωί, η γυναίκα μου με ρώτησε τι ώρα ήρθα και φυσικά της είπα "τα μεσάνυχτα".
- Α, ωραία, πέρασες καλά ? Σήμερα θα πρέπει να πάμε να πάρουμε και ένα άλλο ρολόι με κούκο, γιατί αυτό που έχουμε χάλασε ...
- Μπα, την ρώτησα, τι έπαθε αυτό?
- Να, χτες το βράδυ ο κούκος . αφού χτύπησε 3 φορές, είπε "σκατά, τη γ@@σαμε". Μετά χτυπάει άλλες 4, καθαρίζει τον λαιμό του, χτυπάει άλλες 3 και μετά βήχει ,
και στο τέλος αφού κτυπάει άλλες δυο σκοντάφτει πάνω στο τραπεζάκι και κλάνει κι από πάνω !!!

Το πούρο...

Συνέβη, σύμφωνα με δημοσίευμα, στη μοναδική χώρα που θα μπορούσε να εκλέξει για πρόεδρο τον Τζωρτζ Μπους Τζούνιορ ...

Ένας δικηγόρος αγόρασε ένα πακέτο πούρα και τα ασφάλισε αμέσως με ασφάλεια πυρός από κάθε αιτία! ... ( ΓΙΝΕΤΑΙ; )
Έπειτα από μερικούς μήνες που κάπνισε τα πούρα, ζήτησε από την ασφαλιστική εταιρεία αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε στα πούρα του από τη φωτιά! ... ( ΤΡΕΛΟ )
Φυσικά, η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει, με το επιχείρημα ότι ο δικηγόρος απλώς είχε καταναλώσει τα πούρα του με το συνηθισμένο - για πούρα - τρόπο ... ( ΛΟΓΙΚΟ )
Ο δικηγόρος όμως κατέθεσε αγωγή και το δικαστήριο τον δικαίωσε! ... ( ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ )
Το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι, όντως, το αίτημα είναι θρασύτατο αλλά τα πούρα είχαν νόμιμα ασφαλιστεί κατά οποιασδήποτε μορφής πυρός! ... ( ΓΕΛΟΙΟ )
Η ασφάλεια αναγκάστηκε να πληρώσει 15.000 δολάρια (!!!).( ΚΟΥΛΟ )
Έπειτα από λίγο, ωστόσο, η ασφάλεια μήνυσε το δικηγόρο για εμπρησμό! ... ( ΚΟΥΦΟ )
Εφ' όσον ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είχε βάλει φωτιά στα πούρα κατηγορήθηκε και κρίθηκε ένοχος από ΤΟ ΙΔΙΟ δικαστήριο ''εκούσιου εμπρησμού ασφαλισμένης περιουσίας'', καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 24.000 δολάρια!!! ( ΠΑΡΑΛΟΓΟ;;; )

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)