Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σαρώνει στις ΗΠΑ η γυμνη γιόγκα

Γιόγκα

Οι ευεργετικές επιπτώσεις της γιόγκα είναι γνωστές, της γυμνής γιόγκα όμως; Τώρα αρχίζουμε και τις μαθαίνουμε… Στις ΗΠΑ κάνει θραύση ήδη!
Και επίσης… οι απελευθερωτικές ιδιότητες του γυμνισμού αναδεικνύονται από εκείνους που τον επιλέγουν, τον υποστηρίζουν και δεν διστάζουν να κάνουν ακόμα και τα πιο τολμηρά… ανοίγματα! Η γυμνή γιόγκα είναι η νέα μόδα στις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ένα είδος αντρικής γιόγκα, οι ασκήσεις της οποίας εκτελούνται χωρίς ρούχα.
Τα τμήματα δεν είναι μεικτά μέχρι αυτή τη στιγμή για ευκολονόητους λόγους… Υπάρχουν τάξεις μόνο με άνδρες ή μόνο με γυναίκες! Αποτελούν μάλιστα αυτή τη στιγμή ένα μικρό φαινόμενο στις κοινότητες ομοφυλοφίλων στη Βοστώνη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Σολτ Λέικ Σίτι. Όσοι ασχολούνται με τη γυμνή γιόγκα υποστηρίζουν ότι η γύμνια βοηθά στο να μπουν πιο βαθιά στο πνεύμα των ασκήσεων της γιόγκα.
gymniyoga11

gymniyoga2

gymniyoga10

gymniyoga1

gymniyoga3
gymniyoga4
gymniyoga8gymniyoga7

Oι οδηγίες του υπ. Οικονομικών για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τις πρώτες οδηγίες για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις, που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Με το σχετικό κείμενο, οι φορολογούμενοι ενημερώνονται για το ποιοι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης θα εμφανίζονται (ή θα πρέπει να εμφανίζονται) συμπληρωμένοι...
από τους εργοδότες ή τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για το τι θα πρέπει να πράξουν, σε περίπτωση που τα στοιχεία λείπουν ή είναι λανθασμένα.
Στους φορολογούμενους, ουσιαστικά, συνιστάται να κάνουν υπομονή μέχρι τις 28 Μαρτίου, καθώς τότε εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί σε ασφαλιστικά ταμεία και εργοδότες, προκειμένου να αποστείλουν τις πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομικών.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, οι φορολογούμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν καταρχήν με τον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο, προκειμένου να ενημερωθούν για το πότε θα αποσταλούν τα στοιχεία στο Taxis.
Στο κείμενο των οδηγιών αναφέρεται ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει η προσυμπλήρωση, ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει μόνος του τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ πιθανόν να κληθεί να στείλει τις σχετικές βεβαιώσεις.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο με τις πρώτες οδηγίες για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις.

MEΣΩ ΤΑXISNET ΤΟ ''ΜΕΡΙΣΜΑ'' ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ

Ούτε καν αίτηση δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν τα περίπου 900.000 φτωχά νοικοκυριά που θα λάβουν το «μέρισμα» των περίπου 500 ευρώ, από το πρωτογενές πλεόνασμα... το 2013.
Αν και τα ακριβή κριτήρια χορηγήσεώς του δεν αναμένεται να καθοριστούν και να ανακοινωθούν πριν την ερχόμενη εβδομάδα, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν καταλήξει ήδη στο μηχανισμό που οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα.
Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του κυρίου Χάρη Θεοχάρη θα αναλάβει να εντοπίσει, με βάση τα εισοδήματα του 2012 που δηλώθηκαν πέρυσι, ποιοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα θέσει η κυβέρνηση, τι ποσό θα λάβουν ανάλογα με την οικογενειακή και οικονομική κατάστασή τους, αλλά και να τα καταβάλει στους λογαριασμούς τους.
Οι δικαιούχοι μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι θα λάβουν το επίδομα, αφού δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση, καθώς θα ακολουθηθεί μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη για την χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης και τα λεφτά θα μπουν αυτομάτως στον λογαριασμό τους, χωρίς να κάνουν κάποια κίνηση οι ίδιοι.
Μόνον όσοι γνωρίζουν ότι είχαν πολύ χαμηλό εισόδημα αλλά δεν έχουν δηλώσει ποτέ στο παρελθόν τραπεζικό λογαριασμό στο taxisnet  (πχ για τυχόν επιστροφή φόρου εισοδήματος, για τη λήψη επιδόματος τέκνων ή για το επίδομα πετρελαίου) θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) και να συμπληρώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους.
Και όσοι όμως έχουν την υποψία ότι μπορεί να δικαιούνται το εφάπαξ επίδομα, θα μπορούν από τα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο να μπαίνουν με τους κωδικούς τους στην ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί, θα πληκτρολογουν τον ΑΦΜ τους και, εάν είναι όντως δικαιούχοι, θα βλέπουν σε σχετική οθόνη τι θα εισπράξουν και σε ποιον λογαριασμό.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εφόσον υπάρχει ο αριθμός λογαριασμού στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (TAXISNET) οι δικαιούχοι, θα μπορούν την επόμενη ημέρα από την πίστωση (πιθανές ημερομηνίες από 5 έως 9 Μαΐου), να επισκεφτούν την τράπεζά τους και να λάβουν το βοήθημα. Εάν δεν υπάρχει ο αριθμός λογαριασμού  τότε μόνο θα μπαίνουν στο σύστημα για να τον συμπληρώσουν για να καταβληθούν τα χρήματα, που με βάση τις ως τώρα εισηγήσεις δεν αναμένεται να είναι κάτω των 400 ευρώ ανά δικαιούχο.
Ποιοι θα πάρουν το εφάπαξ των 500 εκατ. ευρώ
Περίπου τα ίδια χρήματα με εκείνα που θα λάβουν 65.000 ένστολοι από το «μέρισμα» των 500 εκατ. ευρώ, θέλουν  στην κυβέρνηση να δώσουν και σε περίπου 940.000 φτωχά νοικοκυριά.
Σε ειδική σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών,  συμφωνήθηκε ότι το μίνιμουμ του επιδόματος που θα δοθεί σε οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας θα κυμαίνεται κοντά στα 500 ευρώ, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 1.000. Ανάλογα και με τον αριθμό των τέκνων, ενδέχεται να διαφοροποιείται το επίδομα για τα φτωχά νοικοκυριά, σε πχ 400-600-800 ευρώ.
Όπως διαφάνηκε από τις διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση επικρατούν αυτή τη στιγμή δύο απόψεις, καθώς το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να αυξηθεί το κονδύλι των 500 εκατ. ευρώ για να λάβουν περισσότεροι περισσότερα, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι δεν μπορούν να υπόσχονται περισσότερα χρήματα που ίσως δεν θα υπάρχουν.
Επίσης διατυπώνονται σκέψεις να μειωθεί το ανώτατο όριο εισοδήματος ίσως κάτω και από 7.000 ευρώ για να αυξηθεί το ποσό που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι.
Σε επόμενες συσκέψεις που θα συνεχίζονται μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί το ακριβές ύψους εισοδήματος που θα οριστεί, αλλά και το όριο του ύψους της ακίνητης περιουσίας βάσει των δηλώσεων ΦΑΠ του 2013.

Η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε τo «Β-/Β» για την Ελλάδα

Η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε τo «Β-/Β» για την Ελλάδα

Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β-/Β για την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές.
Οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης εκτιμούν ότι η οικονομία της χώρας σταδιακά εξισορροπείται. «Κατά την εκτίμησή μας, τα βήματα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής (της) έχουν ενισχύσει την εξωτερική (εξαγωγές) και τη δημοσιονομική απόδοση» επισημαίνεται στην έκθεση της S&P.
«Ειδικότερα, η κυβέρνηση πραγματοποίησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και σχεδιάζει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο εμπόριο», αναφέρεται.
Σύμφωνα με την S&P, η σταθερή προοπτική που απένειμε στη χώρα αντικατοπτρίζει το ισοζύγιο μεταξύ προωθούμενων μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων στην εφαρμογή τους.

Πλεόνασμα θυμού στις ΕΔ: "Το υπουργείο Οικονομικών έκανε του κεφαλιού του"!

Image
“Του κεφαλιού του” ως συνήθως ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις έκανε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Και τελικά γι΄ αυτό “εισπράττει” και πλεόνασμα δυσαρέσκειας και παραπόνων από τους στρατιωτικούς. Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε να γίνει το “μοίρασμα” των 500 ευρώ αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις άδικος και σίγουρα διαφορετικός απ΄ αυτόν που είχαν στο μυαλό τους οι επιτελείς του ΥΠΕΘΑ.

Ρωτήθηκαν από τους οικονομικούς “εγκεφάλους” της πλατείας Συντάγματος; “Ακροθιγώς” ,λένε πληροφορίες του Onalert, επιδεικνύοντας πάλι μια ανεξήγητη αλαζονεία. Οι προτάσεις που υπήρχαν από στρατιωτικούς που γνωρίζουν ασφαλώς πολύ καλύτερα το στράτευμα απ΄ ότι οι οικονομικοί σύμβουλοι που πιθανόν να έχουν υπηρετήσει εντός Αθηνών.

Το βασικό σκεπτικό των στρατιωτικών ήταν ότι το όποιο πλεόνασμα θα έπρεπε να δοθεί στοχευμένα σε προσωπικό που υπηρετεί σε ακριτικές μονάδες και αποδεδειγμένα περνά δύσκολα. Αξιωματικοί που αναγκάζονται να μένουν σε τρώγλες με τις οικογένειές τους για να γλιτώσουν μερικά ευρώ τουλάχιστον από το ενοίκιο. Στελέχη που προτίμησαν να αφήσουν τις οικογένειές τους στα “πατρικά σπίτια” για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.

Όπως φάνηκε για μια ακόμη φορά και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό οι “οικονομικοί εγκέφαλοι” δεν μπορούν με τίποτα να μάθουν ότι μποροστά όχι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Τι έκαναν; Είδαν στα “συστήματά” τους ποια είναι η πλειοψηφία του μισθολογίου στις ΕΔ και επέλεξαν το…στόχο. “Οσοι παίρνουν μικτά από 1500 και πάνω δεν θα πάρουν ούτε ευρώ”.

Αποτέλεσμα; Τα διαβάσατε στο Onalert. Πολύτεκνη οικογένεια ΕΠΟΠ που υπηρετεί στη μεθόριο δεν …δικαιούται επίδομα!
http://www.onalert.gr/stories/pleonasma-stis-ed-to-ypourgeio-oikonomikon-ekane-tou-kefaliou-tou

Στον Α/ΓΕΝ και στον ΥΕΘΑ ο αντιναύαρχος Κονιδάρης μετά την "καυτή" ημερήσια διαταγή


Image
Με τον Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη και πιθανόν και με τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο έχει συνάντηση ο πρώην υπαρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης, που με την ημερήσια διαταγή του στον Ναύσταθμο προκάλεσε σεισμό.

Όπως έγραψε το Onalert, ο αντιναύαρχος Κονιδάρης είχε ζητήσει τηρώντας την ιεραρχία ακρόαση υπουργού, κάτι που οι ανώτεροί του στον Στόλο δεν είχαν εγκρίνει. Μετά τα όσα σημαντικά και ανησυχητικά είπε στην τελευταία του ημερήσια διαταγή φαίνεται ότι το αίτημά του ικανοποιείται έστω και εκ των υστέρων. Ο Αβραμόπουλος θέλει να ακούει απόψεις και η περίπτωση Κονιδάρη δεν μπορούσε παρά να τον κινητοποιήσει. Ο ΥΕΘΑ είχε πάρει και τα μηνύματα ενόχλησης του πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα.

Ο αντιναύαρχος Κονιδάρης πέρασε από το γραφείο του Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη,με τον οποίο η σχέση του δεν έχει διαταραχθεί παρά την απόφαση αποστρατείας του.

Στις 09.20 πέρασε στον υπουργικό διάδρομο . Αν θα συναντάται με τον ίδιο τον ΥΕΘΑ ή κάποιο στενό του συνεργάτη για να του πει όσα πιστεύει ότι πρέπει να ειπωθούν, θα διευκρινιστεί σύντομα.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ.Κονιδάρης έχει να πει πολύ σημαντικά πράγματα , τα οποία δεν είναι μυστικά στον Στόλο αλλά αντιμετωπίζονται ως ταμπού για τα οποία κανείς δεν πρέπει να μιλά και κανείς δεν πρέπει να γράφει. Αυτές οι απόψεις όπως απέδειξε η ίδια η ζωή προκάλεσαν τελικά πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στις ΕΔ και στο ΠΝ. Η “προστασία” μέσω της σιωπής λειτούργησε τα τελευταία χρόνια καταστροφικά.
http://www.onalert.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)