Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Όταν ο Κατρούγκαλος διέγραφε τον Βορίδη από τον Σύλλογο Φοιτητών της Νομικής


Μία ιστορική φωτογραφία που έρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή την αλλαγή κυβέρνησης
Ήταν Μάρτιος του 1985. Στην κατάμεστη αίθουσα του Σβώλου της Νομικής λαμβάνει χώρα γενική συνέλευση που αποφασίζει τη διαγραφή "ως φασίστα" του Μάκη Βορίδη, ο οποίος απεικονίζεται παραπάνω κρατώντας μια ντουντούκα. Ο ίδιος ήταν επικεφαλής και ιδρυτής της  φοιτητικής οργάνωσης "Φοιτητική Εναλλακτική".
Δίπλα του, είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ηγετικό στέλεχος εκείνες τις μέρες, της Πανσπουδαστικής (φοιτητικός φορέας του ΚΚΕ).
Στις 12 Μαΐου 1985, είχε λάβει χώρα η περίφημη "επιχείρηση Αρετή" από τον υπουργό Αντώνη Δροσογιάννη και εκτελεστή την Αστυνομία, με πρόσχημα την "εκκαθάριση των Εξαρχείων".
Μέλη της ΕΠΕΝ, οπλισμένοι με ρόπαλα και λοιπά αντικείμενα εφόρμησε σε συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν για την εκτεταμένη καταστολή στην περιοχή.
Ένας από τους συμμετέχοντες στην εν λόγω επίθεση, ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.
Η φωτογραφία του με το τσεκούρι ανά χείρας:

Τα παραπάνω γεγονότα οδήγησαν και στη διαγραφή του κ. Βορίδη στην οποία πρωτοστάτησε μάλιστα και η ΔΑΠ-Νομικής.
Προηγήθηκε την ίδια χρονιά η ανάληψή του στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ στη θέση του Νίκου Μιχαλολιάκου και μάλιστα με τις ευλογίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου τον οποίον επισκέφτηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Για την επίθεση των μελών της ΕΠΕΝ είχε γίνει και μήνυση κατά του Μάκη Βορίδη από την ΕΦΕΕ, η οποία όμως δεν είχε καμία τύχη.
Ο συνταγματολόγος και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναλαμβάνει καθήκοντα ως αναπληρωτής υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Στη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα βρεθεί ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.

Είναι σύζυγοι, έγιναν και υπουργοί στην κυβέρνηση...

Στην Ελλάδα συμβαίνει πρώτη φορά να υπουργοποιούνται και τα δυο μέλη ενός ζευγαριού.
Στη νέα κυβέρνηση ο Θόδωρος Δρίτσας ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Ναυτιλία και η σύζυγός του, Τασία Χριστοδουλοπούλου, τοποθετήθηκε αναπληρώτρια υπουργός -αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική.
Ο κ. Δρίτσας είναι βουλευτής Πειραιά και τομεάρχης Ναυτιλίας του κόμματος. Η σύζυγός του είναι δικηγόρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα και συντονίστρια του τμήματος Δικαιωμάτων.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου «αποχαιρετά» τον Σαμαρά

O Νίκος Χατζηνικολάου γκρεμίζει σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά με το καλημέρα στην εκπομπή του.

«Ο Σαμαράς υπέστη εκλογική πανωλεθρία, δεν τόλμησε να αντικρίσει ούτε τον λαό ούτε τους δημοσιογράφους, μίλησε προεκλογικά απέναντι σε γλάστρες»

«Με τους Μουρούτηδες, τους Αδώνιδες, τους Βορίδηδες και τους Πλεύρηδες», συνέχισε σε πολύ έντονο ύφος ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ειδικά για τον Μουρούτη και τις μεθόδους του...
ο δημοσιογράφος ήταν καταπέλτης αλλά το ίδιο έκανε και με τον εργατικό μεν Αντώνη Σαμαρά πλην απολύτως υπεύθυνο για το πώς εξαπάτησε τον ελληνικό λαό στην τελευταία φάση όταν ενώ δήλωνε ότι με εκλογές θα καταστραφεί ο τόπος, την ίδια στιγμή με την απόφασή του να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου ουσιαστικά τις επέβαλλε.
«Ο Σαμαράς δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τον Τσίπρα» κατέληξε ο δημοσιογράφος.
Τα όργανα άρχισαν για τη Ν.Δ. και η ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα εγκαταλείψει μαζί με την ακροδεξιά του ατζέντα την αρχηγία πλησιάζει. 
Το πρόβλημα όμως των ομοϊδεατών εκπροσώπων του μέσα στη Βουλή δεν παύει να παραμένει. Οι εικόνες από το προκλητικά άδειο μέγαρο Μαξίμου που περίμενε χθες τον νέο πρωθυπουργό και τα φορτηγά που έφυγαν φορτωμένα με έγγραφα νωρίς σήμερα το πρωί από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν τον γύρο της Ελλάδας και του κόσμου, ντροπιάζοντας την ύστατη ώρα για ακόμα μία φορά τον πολιτισμό αυτής της χώρας.
Η φιλελεύθερη Δεξιά φορτώθηκε την Πολιτική Ανοιξη μέσα σε βαρύ χειμώνα. Ας πρόσεχε!

Π. Κουρουμπλής: Αναλαμβάνω το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Τη θέση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Χθες το βράδυ αργά, με πήρε ο Πρόεδρος και μου εμπιστεύθηκε την ευθύνη ενός πολύ κρίσιμου τομέα, του τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Nέο υπερυπουργειο “Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού “

Το Λιμενικό Σώμα στο «Ειδικό υπουργείο επικρατείας» υπό την αρμοδιότητά του κ. Νικολούδη.



Τέσσερα νέα υπουργεία, στα οποία θα ενσωματωθούν οι αρμοδιότητες άλλων υπουργείων τα οποία καταργούνται, θα συστήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η νέα κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα δυο άλλα υπουργεία θα μετονομαστούν.

Αναλυτικότερα, συνιστάται υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.
Συνιστάται υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Επίσης, συνιστάται υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Παράλληλα, συνιστάται υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Τέλος, όλες οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται στα νέα υπουργεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι «Ειδικό υπουργείο επικρατείας» με σκοπό τον έλεγχο των προμηθειών του δημοσίου ιδρύει η νέα κυβέρνηση υπό τον επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος Π. Νικολούδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Νικολούδης θα έχει υπό την αρμοδιότητά του το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό Σώμα, την Επιτροπή Προμηθειών και Ελέγχου συμβάσεων και γενικότερα τον έλεγχο όλων των προμηθειών του Δημοσίου. 
Το νέο υπουργείο θα λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως φαίνεται θα έχει ευρείες αρμοδιότητες σε σχέση με τον έλεγχο λογαριασμών, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο όλων των καταλόγων εμβασμάτων και καταθέσεων που έχουν φτάσει στους οικονομικούς και νομικούς εισαγγελείς κλπ.

Δέκα πρόσωπα – κλειδιά και τέσσερα υπερυπουργεία στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Δέκα πρόσωπα – κλειδιά και τέσσερα υπερυπουργεία στο νέο κυβερνητικό σχήμα – Το μήνυμα Τσίπρα στην πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης 

- Κομβικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να έχει ο Γιάννης Δραγασάκης που θα εποπτεύει τα οικονομικά
- Όσον αφορά το υπουργείο Εξωτερικών, οι πληροφορίες θέλουν επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά
- Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή
- Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Στρατούλη υπουργό Εργασίας
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος ενδέχεται να αναλάβει ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης
- Οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν την Τρίτη από τον Αλέξη Τσίπρα

Με γρήγορους ρυθμούς πραγματοποιούνται οι διεργασίες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μετά και την ψήφο εμποστοσύνης από τον Πάνο Καμμένο.

Ο νέος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ορκιστεί άμεσα.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Πάνο Καμμένο φαίνεται πως έχουν καταλήξει για τα υπουργεία που θα αναλάβουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κερδίζουν ένα υπουργείο και τρία υφυπουργεία, ενώ φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος ζητούσε 4 υφυπουργεία, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από τον Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να κλειδώνει για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ θέση υφυπουργού αναμένεται να λάβει και ο Τέρενς Κουίκ, αν και δεν εξελέγη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να συμμετέχουν σε θέση υφυπουργού και δύο γυναίκες των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι κυρίες Κουντουρά και Ξουλίδου είναι από τις επικρατέστερες για υπουργοποίηση. Το ποιά ακριβώς υφυπουργεία θα αναλάβουν μένει να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες.

Κεντρικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να έχει ο Γιάννης Δραγασάκης για τον οποίο φαίνεται πως θα αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και με έναν εποπτικό ρόλο στα οικονομικά. Πάντως, επικρατέστερος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών φαίνεται να είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος όμως θα έχει και αρμοδιότητες στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δημιουργηθεί ένα υπερυπουργείο Ανάπτυξης, όπου πιθανότατα επικεφαλής θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης και στο οποίο μάλλον θα μπουν τα υπουργεία Ναυτιλίας, Τουρισμού και Οικονομίας.

Το επόμενο υπερυπουργείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι το Εσωτερικών, στο οποίο θα υπάγονται τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Δημόσιας Διοίκησης. Σε αυτό θα υπαχθεί και το νέο υπουργείο Μετανάστευσης. Το όνομα που ακουγόταν έντονα για αυτο το υπουργείο είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, αλλά τίποτα ακόμα δεν επιβεβαιώνεται.

Για το υπουργείο Εξωτερικών, ακούγεται το όνομα του καθηγητή Νίκου Κοτζιά, αλλά εκεί πιθανολογείται πως θα υπάρχει και η Νάντια Βαλαβάνη.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης επικρατέστερο όνομα είναι εκείνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας γενικής γραμματείας με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς με προϊστάμενο τον δικαστικό κ. Νικολούδη.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Κουρουπλή, ενώ για το Παιδείας το όνομα του καθηγητή Αριστείδη Μπαλτά.

Πάντως, οι πληροφορίες που ήθελαν τον Δημήτρη Στρατούλη να αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας φαίνεται πως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται, ενώ άγνωστο ακόμα παραμένει εάν θα λάβει χαρτοφυλάκιο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επικρατέστερο σενάριο για το υπουργείο Επικρατείας είναι η τοποθέτηση του κ. Παππά, ενώ για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου, Νίκου Ξυδάκη.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)