Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Νέος τρόπος πληρωμής των συντάξεων από το Μάιο


Αλλάζει και, μάλιστα, άμεσα με την καταβολή των συντάξεων του μηνός Μαΐου, που θα γίνει, μετά τον Πάσχα, ο τρόπος καταβολής των συντάξεων.
Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, καθορίζεται ότι όλες οι συντάξεις θα «περνούν» πλέον, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου και θα γίνονται οι σχετικές κρατήσεις, έτσι ώστε, στη συνέχεια, τα ποσά να κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Η απόφαση προβλέπει –και αυτό αφορά, κυρίως, τους νέους συνταξιούχους- ότι η καταβολή της σύνταξης θα αναστέλλεται, αν ο συνταξιούχος δεν έχει προσκομίσει αριθμό λογαριασμού, προκειμένου να του καταβάλλεται η σύνταξη, ενώ θεσπίζονται και άμεσες διαδικασίες διακοπής της σύνταξης, σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου.

Επίσης, η απόφαση προβλέπει ότι και η έκδοση των μηνιαίων βεβαιώσεων, που έπαιρναν μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι, θα γίνεται ηλεκτρονικά. Έτσι, εκτός από τις ετήσιες έντυπες βεβαιώσεις αποδοχών, καταργούνται και οι μηνιαίες.
Η συνεργασία της ΗΔΙΚΑ –Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης- με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή των συντάξεων ξεκινάει σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς επίκειται και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης φόρου στις συντάξεις. Με τον καινούργιο φορολογικό νόμο, στους συνταξιούχους θα γίνεται παρακράτηση φόρου για το άθροισμα όλων των αποδοχών τους από κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει:
Ημερομηνία καταβολής της σύνταξης: «Οι συντάξεις κάθε μήνα θα πιστώνονται στους οικείους λογαριασμούς την προτελευταία εργάσιμη του προηγούμενου μήνα. Από την ημερομηνία αυτή, οι συνταξιούχοι μπορούν να αναλαμβάνουν τη σύνταξή τους. Η ημερομηνία πίστωσης της σύνταξης στον οικείο λογαριασμό θεωρείται για το Δημόσιο και ως ημερομηνία πληρωμής αυτής, ανεξάρτητα από το χρόνο ανάληψής της εκ μέρους του δικαιούχου».
Τραπεζικός λογαριασμός για την πληρωμή της σύνταξης: «Εφόσον ο δικαιούχος της σύνταξης δεν έχει γνωστοποιήσει λογαριασμό κατά την έναρξη συνταξιοδότησής του σε ένα από τα ανωτέρω πιστωτικά ιδρύματα στην αρμόδια υπηρεσία συντάξεων, τότε αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής του, μέχρις ότου προσκομίσει φωτοαντίγραφο της σελίδας του βιβλιαρίου, στην οποία θα αναγράφεται ο λογαριασμός IBAN. Σε περίπτωση κλεισίματος του λογαριασμού στον οποίο πιστώνεται η σύνταξη, η εντολή πίστωσης μετατρέπεται σε εντολή πληρωμής. Στην περίπτωση που εκδοθούν τρεις διαδοχικές εντολές πληρωμής για κάποιο συνταξιούχο, η σύνταξή του αναστέλλεται, μέχρι τη γνωστοποίηση νέου λογαριασμού IBAN. Η σύνταξη επανακαταβάλλεται από τότε που άρχισε η αναστολή της.
Υπολογισμός κρατήσεων: Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) αποστέλλει στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προς επεξεργασία έως την 10η ημέρα κάθε μήνα α) κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό αρχείο συνταξιούχων (EMPS) για τον υπολογισμό των μειώσεων και β) κρυπτογραφημένο ηλεκτρονικό αρχείο συνταξιούχων (SYNT) που περιέχει όλες τις επιπλέον πληροφορίες που απαιτούνται για τον υπολογισμό των κρατήσεων και του τελικού πληρωτέου ποσού.
Μηνιαία εκκαθαριστικά συντάξεων: Οι συνταξιούχοι θα ενημερώνονται για τη μηνιαία εκκαθάριση της σύνταξης τους, καθώς και για την ετήσια βεβαίωση καταβληθεισών συντάξεων, μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γ.Γ.Π.Σ. www.gsis.gr.

Tι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Tι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία, η φετινή πασχαλιά θα εορταστεί με πολύ καλό καιρό.
Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:
Το Σάββατο του Λαζάρου, η Κυριακή των Βαϊων και όλη η μεγάλη εβδομάδα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε κάποιες νεφώσεις με λίγες μπόρες κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λιακάδα, ασθενείς ανέμους που δε θα ξεπεράσουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.
Ο υδράργυρος σε συνεχή άνοδο, θα ξεκινήσει απο τους 20 με 21εναν βαθμούς κελσίου το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων και το Πάσχα θα φτάσει τους 23 βαθμούς ακόμη και τους 24 βαθμούς κελσίου.

Αυτοί αγόρασαν τα ελληνικά ομόλογα – 930 εκατ. ευρώ η συμμετοχή Βρετανών επενδυτών – Οριστικά στο 4,95% το επιτόκιο – Ύμνοι από τα διεθνή ΜΜΕ

Αυτοί αγόρασαν τα ελληνικά ομόλογα – 930 εκατ. ευρώ η συμμετοχή Βρετανών επενδυτών – Οριστικά στο 4,95% το επιτόκιο – Ύμνοι από τα διεθνή ΜΜΕ
- Έλληνες επενδυτές δάνεισαν το ελληνικό δημόσιο με 210 εκατ. ευρώ
- 1,47 δισ. ευρώ έδωσαν για το πενταετές ομόλογο επενδυτές από τη Βρετανία
- Ποιοι βρίσκονται πίσω από όσους αγόρασαν το ελληνικό ομόλογο στην πρώτη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια
- BlackRock – Invesco: Δείξαμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα
- New York Times: Μετά από χρόνια αδιάκοπου σκότους, ένα διακριτικό σημάδι σταθερότητας
Επενδυτές από τη Βρετανία απορρόφησαν τη... μερίδα του λέοντος από το πενταετές ελληνικό ομόλογο με το οποίο η Ελλάδα βγήκε ξανά στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια «εξορίας».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το 47% (1,41 δισ. ευρώ) από τα συνολικά 3 δισ. ευρώ που δανείστηκε το Δημόσιο με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, απορροφήθηκε από επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 31% (930 εκατ. ευρώ) από την υπόλοιπη Ευρώπη, το 15% (450 εκατ. ευρώ) από επενδυτές εκτός Ευρώπης και το 7% της έκδοσης (210 εκατ. ευρώ) από Έλληνες επενδυτές.
Όσον αφορά στο είδος των επενδυτών, οι οποίοι απορρόφησαν το ομόλογο με «ζεστό χρήμα», το 49% είναι διαχειριστές κεφαλαίων, το 33% είναι hedge funds, το 14% είναι τράπεζες και το εναπομείναν 4% είναι ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης, μετά την εκκαθάριση των προσφορών, οριστικοποιήθηκε ότι η απόδοση του 5ετούς ομολόγου είναι 4,95% (κουπόνι 4,75%).

Handelsblatt: Συμφωνία Μέρκελ - Σαμαρά για Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Handelsblatt: Συμφωνία Μέρκελ - Σαμαρά για Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) για τη δημιουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, του «Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη», στα πρότυπα της γερμανικής τράπεζας KfW, θα υπογράψουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της τελευταίας στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» στη σημερινή της έκδοση.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ επιθυμούν να προωθήσουν τη δημιουργία μιας τράπεζας για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με φθηνά δάνεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο χώρες θα συνεισφέρουν 100 εκατομμύρια στο Ταμείο.
«Η σχεδιαζόμενη συμφωνία γίνεται προκειμένου να προωθηθεί το σχέδιο που έχει μείνει στάσιμο» αναφέρει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο συμφωνήσει στη συμμετοχή της Γερμανίας, μέσω της KfW, ενώ στα σχέδια περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Γαλλία. Οι προετοιμασίες όμως προχωρούν εδώ και μήνες με αργούς ρυθμούς.
«Γι αυτό δεν θέλουν να περιμένουν άλλο, αλλά θα προχωρήσουν διμερώς με την Ελλάδα» εξηγεί η εφημερίδα και προσθέτει ότι αυξάνεται η πίεση και από τις άλλες πλευρές που επιθυμούν να έχουν συμμετοχή. Στο δημοσίευμα, ωστόσο, επισημαίνεται ότι και από την πλευρά του Βερολίνου η μεταφορά κεφαλαίων εξακολουθεί να είναι πρόβλημα, καθώς τα κεφάλαια που διακινούνται μέσω της KfW πρέπει να προβλέπονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος, για το 2014 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο. Από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πάντως, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, εξετάζονται επιλογές για το πώς η KfW θα μπορούσε να συμμετάσχει νωρίτερα. «Υπάρχει ενδιαφέρον για επιτάχυνση» καταλήγει το δημοσίευμα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)