Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση του Πάνου Καμμένου για την εξαθλίωση των ενστόλων...



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Α) Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη

Β) Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

ΘΕΜΑ : Άθλιες μεθοδεύσεις, περικοπές και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ένοπλές Δυνάμεις, που οδηγούν στην εξαθλίωση κα εξόντωση των ένστολων.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ , από 1.112 δις Ε που ήταν το 2009.Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79% σε σχέση με το 2009 και 69% σε σχέση με το 2011.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μειωθούν στο 1/6 των δυνάμεων τους! Είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι.

Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική εξόντωση των ένστολων και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των εν ενεργεία, όσο και των συντάξεων των εν αποστρατεία στελεχών.

Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν πλήττουν άμεσα και έμμεσα αδιακρίτως και οριζόντια όλη την Ελληνική κοινωνία. Οι στοχευόμενες επιθέσεις με ηλικιακά και ταυτόχρονα αντισυνταγματικά κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των στελεχών όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα :

1. Με το Ν.3842/2010 θεσπίστηκαν οι νέες φορολογικές κλίμακες με την αύξηση των οποίων, μέσω της παρακράτησης επιπλέον Φόρου Εισοδήματος μείωσε τα μεσαία εισοδήματα όλων των συνταξιούχων.

2. Με τους Ν.3845 και 3847/2010 τα Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και Επίδομα αδείας καταργήθηκαν ή και μειώθηκαν σημαντικά, καθόσον για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών και μεικτής σύνταξης άνω των 2.500 Ε θεσπίσθηκε η κατάργησή τους, ενώ για συνταξιούχους άνω των 60 ετών και κάτω του υπόψη χρηματικού ορίου συρρικνώθηκαν σε 400,200 και 200 Ε αντίστοιχα

3. Με τους Ν.3863 και 3865/2010 θεσπίσθηκε η Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστά από 3 έως 10%κλιμακωτά.

4. Με τον Ν.3865/2010 τιμωρήθηκαν οι συνταξιούχοι που συνέχιζαν να εργάζονται για να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες, με αναστολή ή μείωση της σύνταξής τους, δηλαδή επί της ουσίας τους στερήθηκε το βασικό συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας.

5. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η μείωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 Ε σε 8.000 Ε και προστέθηκε νέο φορολογικό κλιμάκιο των 4.000 Ε με ποσοστό φόρου 10%.

6. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και για εισοδήματα άνω των 12.000 Ε σε ποσοστό κλιμακωτά από 1 έως 4%.

7. Με τον Ν.3896/2011 συνεχίσθηκε η μείωση που άρχισε με τους Ν.3863 και 3865/2010, με την θέσπιση αύξησης των ποσοστών της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων από 3 έως 10% σε 6 έως 14% αναλογικά για συντάξεις άνω των 1.700 Ε.

8. Με τον Ν.3986/2011 τιμωρήθηκαν οι στρατιωτικοί κάτω των 60 ετών που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της αποστρατείας τους, με θέσπιση επιπλέον μηνιαίας εισφοράς για μεικτές συντάξεις άνω των 1.700 Ε σε ποσοστό από 6 έως 10% αναλογικά.

9. Με απόφαση του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και «έγκριση» του Υπ. Εθν. Άμυνας μειώθηκε από 1-1-2011 το χορηγούμενο από το Μ.Τ.Σ. μέρισμα, σε ποσοστό 25% συρρικνώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα ήδη σημαντικά περικομμένα εισοδήματα των συνταξιούχων στρατιωτικών. Μικρότερες περικοπές πραγματοποιήθηκαν και στα μερίσματα των ταμείων της Π.Α. και του Π.Ν.

10. Με τον Ν.3986/2011 θεσπίσθηκε ειδική προσφορά συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης για επικουρικές συντάξεις από 300 Ε και άνω σε ποσοστό από 3 έως 10% (αφορά συνταξιούχους πολιτικού προσωπικού του Υ.ΕΘ.Α).

11. Αναμένεται επιπλέον η αναδρομική από 1-1-2011 μηνιαία μείωση του επιδόματος του ΕΚΟΕΜΣ κατά 25%.

12. Ανακοινώθηκαν (21-09-2011) επιπρόσθετα μέτρα που αφορούν την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 Ε, την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 20% στο τμήμα άνω των 1.200 Ε για όσους έχουν ηλικία άνω των 55 ετών και την περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών.

Αν αθροιστούν οι παραπάνω επιβαρύνσεις προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημάτων ενός συνταξιούχου στρατιωτικού ηλικίας κάτω των 55 ετών αγγίζει το 40% σε σχέση με τα προ του μνημονίου δεδομένα του έτους 2009. Αυτό απλά σημαίνει εξαθλίωση και εξόντωση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους.

Η αποστρατεία των στελεχών κάτω των 55 ετών με αίτησή τους, έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και όχι του τύπου της εθελούσιας εξόδου με ειδικά προνόμια, ενώ οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές τους εισφορές πληρώθηκαν στο ακέραιο.

Είναι το ευχαριστώ της πολιτείας σε ανθρώπους που φύλαξαν Θερμοπύλες στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας μέρα νύχτα αγόγγυστα επί τουλάχιστον 30 χρόνια. Ποιος ο λόγος να προταθεί στα νέα μέτρα χαράτσι, ειδική κατηγορία για τους κάτω των 55 ετών με μείωση της σύνταξης κατά 40% για το υπερβάλλον τα 1.000 Ε ποσό.

Ποιούς άραγε αφορά αυτή η κατάπτυστη ρύθμιση, ποιους φωτογραφίζει και στοχοποιεί ; Είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι συνταξιούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων; Δεν αρκούσε το μέτρο της μείωσης της σύνταξης κατά 20% για τις άνω των 1.200 Ε που αφορά όλους τους λοιπούς συνταξιούχους;

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ :

1. Πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;

2. Θα μειωθεί ο αριθμός των Ε.Δ. και αν ναι σε ποιό επίπεδο και σε ποιο βαθμό; Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτευχθούν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα ; Υπάρχει ολοκληρωμένο και εγκεκριμένο από το ΚΥΣΕΑ σχέδιο δράσης;

3. Για ποιό λόγο στοχοποιούνται και τιμωρούνται βάναυσα οι απόστρατοι των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα με επιλεκτικά και αντισυνταγματικά κριτήρια σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους;

4. Δεδομένης της κατάφωρης αδικίας με την αυθαίρετη θέσπιση ηλικιακών κριτηρίων και την αντισυνταγματικότητα της επικείμενης περικοπής των συντάξεων, σε ποσοστό 40% στο τμήμα άνω των 1.000 Ε (για όσους έχουν ηλικία κάτω των 55 ετών), προτίθεται η κυβέρνηση να αποσύρει το εν λόγω προτεινόμενο μέτρο ;

Νέα οργισμένη επιστολή απόστρατου

Μία ακόμα επώνυμη επιστολή απόστρατου αξιωματικού βάλλει κατά της κυβέρνησης. Οργή για τις δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη αναφορικά με το περιστατικό της εισβολής αποστράτων στον περίβολο του υπουργείου Άμυνας

Με μία νέα επώνυμη επιστολή απόστρατου βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση. Αξιωματικός ΠΝ εν αποστρατεία, μέλος ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, βάζει στο στόχαστρο τον υπουργό ΥΕΘΑ

Η στάση που τήρησε ο ΥΕΘΑ, Πάνος Μπεγλίτης, μετά τη συγκέντρωση των αποστράτων, η οποία κατέληξε στην είσοδο μιας ομάδας των συγκεντρωμένων στον περίβολο του ΥΕΘΑ, έχει εξοργίσει απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς.

Η φρασεολογία του ΥΕΘΑ, ο οποίος έκανε λόγο για "πάταξη" των αποστράτων, αλλά και η ενέργειά του να ζητήσει παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης για να αποδοθούν ευθύνες στο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελούσε υπηρεσία στη κεντρική πύλη του ΥΕΘΑ, έριξαν λάδι στη φωτιά η οποία έχει αρχίσει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ενδεικτικό είναι το e-mail που έστειλε απόστρατος των υποβρυχίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση που το γραφείο του ΥΕΘΑ έχει διαθέσει για άμεση επικοινωνία με το στρατιωτικό προσωπικό.

Το περιεχόμενο του e-mail, όπως παρουσιάζει το onalert.gr, είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί:

"Παρακαλώ να ενημερώσετε τον κύριο Υπουργό, ότι καταγόμαστε από την Πελοπόννησο. Εγώ από ένα χωριό κοντά στο Αίγιο και η σύζυγός μου από την ορεινή Κορινθία (απο το Τιτάνη ή Βοϊβοντά Κορινθίας).

Ήμασταν ψηφοφόροι του και μπορεί να το διασταυρώσει γιατί έχει τον τρόπο με τους ανθρώπους του,(ξέρει αυτός).

Και για να δώσω βαρύτητα στο θέμα, να του πείτε ότι ο αείμνηστος πεθερός μου Σπύρος Καρκούλας, ήταν ένας από τους 10 ιδρυτές του ΠΑΚ της Γερμανίας.

Δια του λόγου το αληθές, μπορεί ο Υπουργός να ρωτήσει την Βάσω Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη, τον οποίο ο πεθερός μου βοήθησε ενώ τους έπιασαν επί χούντας.

Πείτε επίσης στον Υπουργό, ότι ποτέ αν και είμαστε εγγεγραμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν ζητήσαμε το παραμικρό και πάντα βαδίζαμε προσωπικά και επαγγελματικά με τις δικές μας δυνάμεις και σπουδές.

Για να μην σας απασχολώ παραπάνω, πείτε στον Υπουργό ότι από τον Βοϊβοντά και παρακάτω, δεν πρόκειται να δει ψήφο. Να μας ξεχάσει, όπως ξέχασε και από που προήλθε και τι έλεγε προεκλογικά και σαν αντιπολίτευση.

Μπορεί βέβαια επειδή είναι "αρεστός" να μπει σε κανά επικρατείας, αλλά αν πάει με ψήφο, θα έχει την κατάληξη της Κουτσίκου και άλλων δεξιών.

Μετά να έρθει να μας πει την θεωρία του περί "πάταξης" των αποστράτων.

Μετά τιμής

Συνέλης Παντελής αξιωματικός ΠΝ εν αποστρατεία.
μέλος ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ 
(και ηλικιακά, κάτω των 55 ετών. Δεν ξέρω άν τον ενδιαφέρει τον Υπουργό, αλλά πείτε του αν δεν σβήσετε έντρομοι το mail μου, ότι έμεινα 25 έτη στο Πολεμικό Ναυτικό, τα 19 εξ αυτών στο Υποβρύχιο ΤΡΙΤΩΝ, και αποστρατευόμενος έγινα αναθεματισμένος Ελλην πολίτης)."

Το μεγάλο φαγοπότι του ελληνικού Κοινοβουλίου

Συνεχή αύξηση για μια ολόκληρη δεκαετία παρουσίαζαν οι δαπάνες για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός μόνο του 2009. Αθρόες προσλήψεις υπαλλήλων από διαδοχικές κυβερνήσεις

Ενδεικτικές της σπατάλης του κράτους που οδήγησε τελικά την ελληνική οικονομία στον γκρεμό, είναι οι δαπάνες του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου τους τελευταίους μήνες με δήθεν περικοπές προβάλλεται η συμβολή του στην αντιμετώπιση του χρέους.

Όταν οι αγελάδες ήταν ακόμα παχιές, τα ποσά που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του Κοινοβουλίου ήταν πέρα από κάθε φαντασία και φυσικά χωρίς ο ελληνικός λαός να παίρνει είδηση τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" μέσα σε 10 χρόνια, ο προϋπολογισμός υπερδιπλασιάστηκε, μαζί με τις προσλήψεις υπαλλήλων.

Από τα 97 εκατομμύρια ευρώ το 2000, το κράτος έφτασε να δαπανά 221 εκατομμύρια ευρώ το 2009!

Η άνοδος των κονδυλίων για το Κοινοβούλιο από χρονιά σε χρονιά με αφετηρία το 2000, είναι ανοδική και εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρατηρείται το 2005 (19%), όταν από τα 133 εκατ. ευρώ πήγαμε στα 158 εκατ. ευρώ.

Ακόμα και το 2010, όταν η χώρα τέθηκε υπό την επιτήρηση της τρόικας, η συνολική ετήσια μείωση περιορίστηκε στο τρομακτικό ποσοστό του 1,7%, το οποίο προήλθε κυρίως από περικοπές μισθών των υπαλλήλων.

Ο τρέχων προϋπολογισμός προβλέπει περικοπές 9%, ενώ οι οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής σχεδιάζουν μεγαλύτερες περικοπές για τον προϋπολογισμό του 2012.

Ο πίνακας της σπατάλης

Έτος Ποσά (εκατ. ευρώ)

2011 197,99

2010 218,09

2009 221,09

2008 205,40

2007 189,80

2006 176,98

2005 158,27

2004 133,00

2003 120,00

2002 109,17

2001 102,47

2000 97,20

Οι προσλήψεις ακολούθησαν τις... δαπάνες

Όσον αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, από τους 695 το 2000, φτάσαμε στους 1.300 το 2009, ενώ από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έχουν βγει στη σύνταξη 90.

Μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα πλεονάζοντος προσωπικού ή εργασιακής εφεδρείας δεν έχει τεθεί.

Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν μπει πολλές φορές στο στόχαστρο, για τα προνόμιά τους, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου υπαλλήλων του Κοινοβουλίου Π. Πολίτη, η αύξηση του αριθμού τους οφείλεται στη δημιουργία νέων υπηρεσιών.

Μιλώντας στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο κ. Πολίτης σημειώνει στον συνολικό αριθμό προσμετράται και ο αριθμός των ειδικών φρουρών, ενώ δεν υπάρχει καμία εξαίρεση όσον αφορά τις περικοπές σε μισθούς, δώρα και κρατήσεις.

Σε συμβολαιογράφους διαζύγια και προσημειώσεις ακινήτων

Την υπαγωγή στους συμβολαιογράφους πράξεων όπως η έκδοση συναινετικών διαζυγίων, διαταγών πληρωμής και προσημειώσεις ακινήτων για την χορήγηση δανείων, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Σε συμβολαιογράφους διαζύγια και προσημειώσεις ακινήτων

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει τον τρόπο που θα ξεπεράσει τις αναμενόμενες αντιδράσεις των δικηγόρων για τη μεταφορά των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων τους στους συμβολαιογράφους.

Ο προβληματισμός μάλιστα αυξάνει καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα απελευθερώσει πλήρως τις αμοιβές των δικηγόρων, αλλά και τις δικηγορικές εταιρείες.

Στο υπουργικό οι τελικές αποφάσεις για την εφεδρεία

Οι τελικές αποφάσεις για το φλέγον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας αναμένεται να ληφθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 18.00.

Οι τελικές αποφάσεις για το φλέγον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας αναμένεται να ληφθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επί τάπητος και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα.

Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, που θα ψηφισθεί πολύ πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, θα αποτυπώνει επακριβώς το «κλείσιμο» του 2011 και τις προβλέψεις για το 2012, όπως αυτά συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Όσον αφορά το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε καταρχήν συμφωνία για τον αριθμό των ατόμων που θα ενταχθούν στο καθεστώς (30.000), αλλά και για τη διαδικασία. Πληροφορίες θέλουν την τρόικα να αξιωνει και «λουκέτα» ή συγχωνεύσεις πλήθους οργανισμών του δημοσίου. Επιπλέον, οι επιθεωρητές φέρονται να δέχθηκαν ως αντικειμενικό κριτήριο το ηλικιακό (υπάλληλοι άνω των 60 ετών), τονίζουν πάντως την αναγκαιότητα το μέτρο να ισχύσει άμεσα, σε διαφορετική περίπτωση απαιτούν απευθείας απολύσεις.

Στην αναφορά του στο θέμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι «διαμορφώνεται ένα σχήμα που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια».

«Εξασφαλισμένη η έκτη δόση»

Στην ίδια συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται βέβαιος για την εκταμίευση της έκτης δόσης, αναγνωρίζοντας πάντως πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, είναι πολλά και δύσκολα, και δηλώνει έτοιμος να αποδεχθεί την ταπείνωση και προφανώς το πολιτικό κόστος για τη σωτηρία της χώρας.

«Προσωπικά», αναφέρει χαρακτηριστικά, «οφείλω να δεχτώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών εξαπολύει επίθεση κατά του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό, και τον καλεί να απαντήσει αν «είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας». Στο σημείο αυτό δηλώνει αποφασισμένος να δώσει μάχη κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποιώντας ως όπλα το καθολικό πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό χρήμα.

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα λάβει τελικά την έκτη δόση προέβη και η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

«Η πιθανότητα, η επόμενη δόση των 8 δισ ευρώ (10,7 δισ δολ.) να δοθεί στην Ελλάδα είναι κατά τη γνώμη μου σαφώς υψηλότερη από το ενδεχόμενο του να μην καταβληθεί», δήλωσε η κ. Φέκτερ στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», εκτιμώντας ότι η χώρα μας θα εκπληρώσει τελικά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Παρέμβαση Κ. Σημίτη

Eν τω μεταξύ, σε παρέμβασή του με άρθρο στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Όσοι πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, εθελοτυφλούν, υποστηρίζει ο κ. Σημίτης, και αφού τονίζει την ανάγκη να ληφθούν έκτακτες διαδικασίες και να υπάρξει εντατική προσπάθεια για να καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση, εκτιμά πως το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα έχει κριθεί το αργότερο ως το 2014.

Χαρακτηρίζοντας καταστροφική μία ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο, καθώς «σε μία τέτοια περίπτωση ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουν ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων τους».

Ο κ. Σημίτης δεν κρύβει μάλιστα την ανησυχία του για τον πανικό, που θα επικρατήσει, την κοινωνική αναταραχή, τη φτώχεια και την ανεργία, ενώ εκτιμά ότι όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους θα ενταχθούν σε μία διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κάτι που συνεπάγεται την οικειοθελή «αναστολή» της συμμετοχής της χώρας, που χρεοκοπεί, στην ευρωζώνη.

«Αν κάποιος θέλει να επανέλθει η Ελλάδα σε μία σταθερή και ανταγωνιστική οικονομική κατάσταση, αυτό θα μπορούσε να γίνει εκτός της ζώνης του ευρώ», εκτίμησε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Χριστιανοσοσιαλιστικής Ενωσης, συγκυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία, τονίζοντας πάντως πως η έξοδος από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα αποτελεί τελευταία επιλογή

Καλώς ήλθε η....φοροκάρτα !!!

Το τέλος της αμειβόμενης εργασίας και η επιστροφή της δουλείας


Η δουλεία επανέρχεται... Οι "χρεωμένοι" θα είναι εκείνοι
που θα γίνουν οι νέοι σκλάβοι και θα αναγκάζονται να
υπηρετούν το σύστημα με την εργασία τους και την
ίδια την ζωή τους. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε;
Το πρόβλημα με την χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο είναι πως το μόνο που ενδιαφέρει την ελίτ, τις τράπεζες, τις πολυεθνικές και τις ξεπουλημένες κυβερνήσεις, δεν είναι η μείωση των μισθών σε επίπεδο πείνας και η περικοπή κάθε λογής κοινωνικών παροχών και επιδομάτων στο όνομα της “παραγωγικότητας”. Αυτό αποτελεί απλά ένα πρώτο βήμα στις επιδιώξεις τους. Το σημαντικό είναι το επόμενο “λογικό” βήμα σ' αυτή τη διαδικασία: Η επαναφορά της δουλείας ως θεσμού μέσω του χρέους.

Η δουλεία είναι η πιο συμφέρουσα κατάσταση εργασίας για την ελίτ, καθώς όχι μόνο την γλιτώνει από το κόστος των μισθών και των επιδομάτων, αλλά της προσφέρει και άλλα πολλά πλεονεκτήματα. Στην πραγματικότητα, μέσω της υπερεκμετάλλευσης της εργασίας και της ίδιας της ζωής του δούλου, ο δουλοκτήτης μεγιστοποιεί τα κέρδη του, καθώς αν το δούμε λογιστικά, η εργασία δεν αποτελεί πλέον έξοδο το οποίο ανήκει στο κόστος των προϊόντων ή των υπηρεσιών, αλλά περιουσιακό στοιχείο και μεταφέρεται από τα μείον στα συν. Η εργασία θα αποτελεί, όπως το έχουν οραματιστεί, ιδιοκτησία και όχι αναγκαίο έξοδο.

Το μέλλον των Ελλήνων είναι προδιαγεγραμμένο
και ένα κακό αντίγραφο του παρελθόντος.
Το μόνο που θα τους είμαστε χρήσιμοι όταν
θα τελειώσουν μαζί μας, είναι κάτι τέτοιο...
Φώτο από το στρατόπεδο Μπούχενβαλντ.
Να θυμίσω πως με παρόμοιο “δημιουργικό” τρόπο το τραπεζικό καρτέλ έχει κατορθώσει να μετατρέψει τις ζημίες που υπέστη με την κρίση του 2008 σε κέρδη με τη λεγόμενη “κοινωνικοποίησή” τους, τη μετακύλισή τους δηλαδή στους “φορολογούμενους” (με άλλα λόγια, τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες). Η δημιουργική λογιστική, σε συνδυασμό με την εσωτερική υπονόμευση και τα προγράμματα “διάσωσης” μέσω λιτότητας, αποτελούν πλέον τα πιο επικίνδυνα όπλα μαζικής καταστροφής, καθώς μπορούν να βυθίζουν ολόκληρες κοινωνίες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, καταστρέφοντας τις υποδομές τους, οδηγώντας στην υφαρπαγή του εθνικού τους πλούτου και οδηγώντας τες στη διάσπαση όταν αυτά τελειώσουν. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και σε χώρες του λεγόμενου πρώτου κόσμου, στις οποίες ανήκε και η χώρα μας στο παρελθόν. Το μέγεθος της οικονομίας της όμως την κατέστησε το τέλειο θύμα.


Ιδιωτικοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών

Ο μέγας τραπεζίτης JP Morgan, ιδρυτής
της ομώνυμης τράπεζας, συλλαμβάνεται
από τον φακό να έχει σηκώνει οργισμένος
το μπαστούνι του για να χτυπήσει
κάποιον ανώνυμο άστεγο άνδρα που
τόλμησε να του ζητήσει ψιλά, ενώ τον
συγκρατεί ο οδηγός του. Η φώτο και το
περιστατικό είναι πραγματικά
και καταγεγραμμένα και δείχνουν το ήθος
των ανθρώπων που θα μας "σώσουν"
από την καταστροφή, αλλά και το
ίδιο το μεγαλείο του νεοφιλελευθερισμού.
Το δόγμα που ακολουθείται πλέον από τα κράτη και τους πολιτικούς, τις μεγάλες επιχειρήσεις και το τραπεζικό καρτέλ είναι “ιδιωτικοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών.” Το δόγμα αυτό όχι μόνο απομακρύνει το 85% του πληθυσμού από τη δίκαιη μοιρασιά του πλούτου και των αγαθών μέσα στην κοινωνία, αλλά σταδιακά θα το αποκλείσει από τα βασικά κοινωνικά αγαθά, τα τρόφιμα, το νερό, την ενέργεια και τις επικοινωνίες, τα οποία εκμεταλλεύονται μέλη της ντόπιας και της κοσμοπολίτικης ελίτ που λειτουργούν ως νταβατζήδες.

Αυτή η διαστρέβλωση της πολιτικής, της λογιστικής, της οικονομίας και της κοινωνίας βασίζεται πάνω στη μεγάλη καταστροφική απάτη του καιρού μας: Τη φύση του χρήματος ως χρέους. Το χρέος δημιουργείται εύκολα από κάποιους που μπορούν να παράγουν χρήμα από τον κοπανιστό αέρα, όταν το διοχετεύουν σ' εκείνους που δεν μπορούν να παράγουν χρήμα. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αποφασίσουν πόσο καπέλο, δηλαδή επιτόκιο, θα βάλουν στο χρήμα που κυκλοφορούν.

Από τη στιγμή που τα εθνικά κράτη παρέδωσαν αμαχητί τη δυνατότητα αυτή σε ιδιωτικές τράπεζες και από τη στιγμή που η τρέλα του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε. υιοθετήθηκε από τα κράτη μέλη, η πολιτική των μηδενικών επιτοκίων (ΠΜΕ), σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη δημιουργία χρήματος από τον κοπανιστό αέρα, επιτρέπει στους ιδιώτες παραγωγούς χρήματος να δώσουν το χρήμα με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο στους συνεταίρους τους, τις τράπεζες και τα μεγάλα νεοφιλελεύθερα κράτη, ενώ στα μικρότερα να βάλουν μεγαλύτερο επιτόκιο, το οποίο μπορεί να φτάσει σε τοκογλυφικά επίπεδα. Ο σκοπός είναι προφανής. Με κοπανιστό αέρα και μερικά χτυπήματα σ' ένα πληκτρολόγιο δημιουργείται ένα χρέος που είναι αδύνατο να πληρωθεί.


Το χρέος ως πολιορκητικός κριός και ως όπλο μαζικής καταστροφής

Η σκλαβιά είναι καταρχήν κατάσταση
του μυαλού. Σκίτσο του Sai.
Το χρέος επιτρέπει στο τραπεζικό καρτέλ και στα ευρωπαϊκά κράτη που το στηρίζουν να αποκτήσουν αξιώσεις στη γη μιας χώρας, στις υποδομές, στους φυσικούς της πόρους, στα εθνικά της μονοπώλια και στα φιλέτα ακίνητης περιουσίας. Ακόμα και αν αυτή είναι “εταίρος” τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομία της χώρας δέχεται επίθεση υπό τη μορφή “εχθρικής κατάληψης”, με τα ίδια όπλα που χρησιμοποιούνται εναντίον μιας εταιρίας. Με την επιβολή ανυπέρβλητου χρέους, μέσω της δημιουργικής λογιστικής και της εξαγοράς του συνόλου του πολιτικού προσωπικού και των ΜΜΕ, η χώρα οδηγείται σε υποθήκευση της εθνικής της περιουσίας και σε απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. Μετά την υποθήκευση, οι επιτιθέμενοι μπορούν να κατατμήσουν την πρώην χώρα σε επιμέρους κομμάτια, να πουλήσουν όσους πόρους διαθέτει και να κερδίσουν τιτάνια ποσά από τη διαφορά, αλλά και μια χώρα δική τους να την κάνουν ό,τι θέλουν.

Ειδικά όσον αφορά την ακίνητη περιουσία που ζητούν, δεν τη θέλουν για να την πουλήσουν ή να την νοικιάσουν. Τα μεγάλα ποσά θα τα κερδίσουν αν μαζέψουν 500 ...1.000 ...500.000 χιλιάδες τίτλους ιδιοκτησίας, τους οποίουε θα κάνουν πακέτο και θα τους πουλήσουν ως... χρηματιστηριακό προϊόν!

Αν όλα αποτύχουν, έχουν και αυτούς... Τους θυμάστε;
Το τραπεζικό καρτέλ και η οικονομική χούντα εκμεταλλευόμενοι την κρίση του 2008, αλλά και τον κρυφό υπερπληθωρισμό που δημιουργεί η ΠΜΕ και η ανεξέλεγκτη εκτύπωση χρήματος, βυθίζουν την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βαθιά στην υποδούλωση, μέσα από ένα αβάσταχτο χρέος, χωρίς να επιτρέπουν να απεμπλέξουμε τη χώρα μας με τις συνηθισμένες δημοσιονομικές διαρθρωτικές κινήσεις του παρελθόντος.

Στο παρελθόν, μια κίνηση θα μπορούσε να είναι η παραγραφή του χρέους, σε συνδυασμό με την απώλεια του συνόλου των καταθέσεων σαν αντίβαρο. Έτσι πορεύονταν οι οικονομίες εδώ και 100 χρόνια, καταστρέφοντας το χρέος που είχε συσσωρευθεί μέσα από τα πανωτόκια. Φυσικά, σε μια εποχή που το χρέος είναι μέσο υποδούλωσης, τι πιο απλό από το να εμποδίσουν την πρακτική αυτή, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική ως μέλος της Ευρωζώνης. Μιας ευρωζώνης που αποδεικνύεται πως τελικά δεν αποτελεί το απόγειο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά μια θανάσιμη παγίδα για τα πιο αδύναμα κράτη μέλη της και μια φασιστική οικονομική δικτατορική οντότητα.


Οι νέοι δουλοκτήτες

"Η εργασία απελευθερώνει".
Σύνθημα που κοσμεί την απόκοσμη
πύλη του στρατοπέδου
συγκέντρωσης Αουσβιτς.
Πολλοί έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ο πραγματικός τους ρόλος δεν ήταν η φυσική εξόντωση όσων εισέρχονταν σ' αυτά. Ήταν η διαχείριση του εργατικού δυναμικού σκλάβων του Ράιχ. Οι πιο αδύναμοι, οι ηλικιωμένοι, οι μητέρες και τα παιδιά, ήταν εκείνοι που εξοντώνονταν με την είσοδο τους σ' αυτά. Οι υπόλοιποι, όσοι κρινόντουσαν κατάλληλοι για εργασία, υφίσταντο μια άλλη μεταχείριση. Γίνονταν οι σκλάβοι του Ράιχ, οι οποίοι δούλευαν μέχρι να πεθάνουν από εξάντληση. Το σλόγκαν “Η δουλειά απελευθερώνει” στην είσοδο του περιβόητου Άουσβιτς δεν ήταν ειρωνική ως προς το ότι δεν υπήρχε δουλειά αλλά μόνο θάνατος, αλλά ως προς το “απελευθερώνει”, καθώς αυτό υπονοούσε πως η απελευθέρωση είναι μέσω του θανάτου και μόνο.

Καταναγκαστική εργασία. Το επάγγελμα του μέλλοντος...
Φώτο από στρατόπεδο συγκέντρωσης, με αρχιτέκτονες
τους "εταίρους" μας Γερμανούς που ξαναθυμούνται
τα παλιά τους "μεγαλεία" και νοσταλγούν...
Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Μετά από μια καλή πραγματικά ζωή που είχαμε οι περισσότεροι Έλληνες, με ασφάλεια, παιδεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τώρα θα πρέπει εμείς και τα παιδιά μας να γίνουμε πραγματικοί σκλάβοι ενός ολοκληρωτικού συστήματος και να δουλεύουμε γι' αυτό μέχρι να πεθάνουμε από εξάντληση.

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα πάντα μ' αυτό το παρανοϊκό σχέδιο είναι το εξής. Ποιος θα αγοράζει τα προϊόντα που θα παράγει η σημερινή μαζική βιομηχανική παραγωγή; Αυτό αποτελούσε πάντα το ερώτημά μου και ήταν για μένα ένα παράδοξο, το οποίο δεν μπορούσα να εξηγήσω. Γιατί και πώς οι πλουτοκράτες σκοπεύουν να ζήσουν χωρίς τους εργάτες και τους εργαζόμενους να αγοράζουν και να καταναλώνουν τα προϊόντα της βιομηχανίας τους, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο σύστημα; Αν το σκεφτεί κανείς, είναι τρέλα να υπονομεύεις την αγοραστική σου βάση, αν είσαι παραγωγός. Είναι τρέλα να μετατρέψεις τους καταναλωτές σε σκλάβους.

Σύνθημα στην πύλη του στρατοπέδου
συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ
"Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει".
Η προτεσταντική ηθικολογία ως αιτιολογία
για τα χειρότερα εγκλήματα
επαναλαμβάνεται και σήμερα από
τον γερμανικό τύπο που απαιτεί
παραδειγματική "τιμωρία" για τους Έλληνες.
Ξέρουμε όμως πια τι εννοούν με το
"τιμωρία" οι "εταίροι" μας
οι Γερμανοί, έτσι δεν είναι;
Η μόνη απάντηση που δίνω και η μόνη που θα μπορούσε να εξηγήσει αυτό το γιγάντιο πείραμα κοινωνικής μηχανικής είναι μία και, σε πρώτη σκέψη, ασύλληπτη: Θεωρούν πως δεν χρειάζονται τους φτωχούς, την εργατική και τη μεσαία τάξη, επειδή η Νέα Οικονομική Θεωρία του νεοφιλελευθερισμού, το χρηματιστήριο και κυρίως τα παράγωγα, είναι συστήματα που παράγουν αξία από τον κοπανιστό αέρα!

Συνεπώς, αρματωμένοι μ' αυτή την οικονομική κοσμοθεωρία, και με την παράλληλη εξάντληση όλων των φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου, οι πλουτοκράτες έχουν αναπτύξει μια συναίνεση μεταξύ τους (και δεν το λέω σχέδιο γιατί δεν αποτελεί οργανωμένη προσπάθεια, αλλά προσπάθεια εκμετάλλευσης των συνθηκών και των εξελίξεων).

Σύμφωνα μ' αυτή την κοσμοθεωρία, η κοινωνία θα πρέπει να χωριστεί στα δύο. Στην κορυφή, το 10%, θα είναι οι ίδιοι. Οι πλούσιοι και οι τραπεζίτες. Μαζί τους, λίγο πιο κάτω θα είναι οι υπηρέτες τους, συμπεριλαμβανομένων και των πρώην πολιτικών, που αυτό τον καιρό τους υπηρετούν πιστά. Αυτοί θα οδηγούν αυτοκίνητα, θα οδηγούν τα αεροπλάνα, θα έχουν τρόφιμα, πετρέλαιο, ενέργεια και πλούτο, αυτοί θα ζουν στις πόλεις σε πολυτελή διαμερίσματα και θα απολαμβάνουν εν αφθονία όλες τις ανέσεις που προσφέρει ο μοντέρνος δυτικός πολιτισμός.

Το νέο Τείχος της ανθρωπότητας μας δείχνει το μέλλον
της Ευρώπης, της χώρας μας και το μέλλον
που περιμένει το 85% του ελληνικού λαού.
Αριστερά η φτώχεια και η εξαθλίωση για τους σκλάβους.
Δεξιά ο πλούτος και η χλιδή για τους αφέντες.
Φώτο από το Σάο Πάολο, Βραζιλία,
μετά τη δράση του ΔΝΤ.
Οι υπόλοιποι, η εργατική τάξη, οι μικροαστοί, και μαζί οι έως σήμερα μεσαίοι αστοί, θα ζούμε σε παραγκουπόλεις στα περίχωρα των πόλεων. Θα είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο, χαρτόνι και άχυρα, στα πρότυπα των γκέτο της Βραζιλίας και της Νοτίου Αφρικής. Θα είμαστε το “εργατικό δυναμικό”, μια δεξαμενή από την οποία θα αντλούν ένα ακόμα προϊόν, το οποίο το ονομάζουν “εργασία.” Θα είμαστε στην ουσία οι δούλοι που θα παράγουμε όσα θα υπερκαταναλώνει το τυχερό 10%.

Αυτή θα είναι η μεγάλη μεταβολή που θα βιώσουμε οι υπόλοιποι στη ζωή μας, αν περάσουν αυτά τα σχέδια.

Μουμπάι: Η πόλη του μέλλοντος.
Στο προσκήνιο παράγκες, στο βάθος ζει το 10%
του πληθυσμού μέσα στους ουρανοξύστες.
Προσωπικά εντοπίζω μια τεράστια αδυναμία στην ολοκλήρωση αυτού του γιγαντιαίου εγχειρήματος. Ενώ φαινομενικά οι πόροι που έχει διαθέσιμο το σύστημα, εμφανίζονται ως άπειροι και το ίδιο ως άτρωτο και απείρως πλούσιο, αυτό είναι μόνο μια απάτη. Είναι ο Μάγος του Οζ που κινεί τα νήματα, αλλά στην ουσία είναι ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που μέσα από καπνούς και φώτα προσπαθεί να επιβάλει τη θέληση του στους άλλους.

Έτσι οι τραπεζίτες γκάνγκστερ και οι νεοφεουδαλιστές θέλουν τα πράγματα να κινηθούν προς τα εκεί. Αλλά το μεγάλο τους τρωτό σημείο είναι το ίδιο τους το όπλο - το χρήμα. Αυτό δεν αντιστοιχεί σε καμία πραγματική αξία, παρά μόνο στο ψεύτικο χρηματοπιστωτικό σύστημα που έχουν στήσει οι ίδιοι. Τα χρήματά τους δεν έχουν καμία αξία, γιατί αυτό που κάνουν δεν προσδίδει προστιθέμενη αξία, αλλά είναι παρασιτικό και παρεμβαίνει στις διαδικασίες της παραγωγής του αληθινού πλούτου της κοινωνίας. Γι' αυτό τον λόγο οι ίδιοι είναι στην ουσία φτωχοί και το μόνο που τους σώζει είναι πως τυπώνουν το ίδιο τους το χρήμα. Οι κοινωνίες διαθέτουν πραγματικό πλούτο και παράγουν προστιθέμενη αξία. Η εργασία είναι ο απόλυτος καταλύτης δημιουργίας χρήματος.

Με την μετατροπή του ελληνικού πληθυσμού σε σκλάβους
δεν θα χρειάζεται πια να τους εισάγουν από την Αφρική για
να στηρίξουν τον Θαυμαστό Νέο Κόσμο τους.
Για αυτό τον λόγο, η χρεοκοπημένη ληστοσυμμορία του διεθνούς τραπεζικού καρτέλ και τα όργανα τους, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς επίσης και η χρεοκοπημένη ελίτ που ονειρεύεται ένα νέο φεουδαλισμό με υους ίδιους σαν βαρώνους, επιτίθενται σε κοινωνίες για να αρπάξουν τον δικό τους πλούτο. Και το αστείο είναι πως για να επιτεθούν στην Ελλάδα, καθώς είναι χρεοκοπημένοι, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα δανείστηκαν χρήματα από τις τράπεζες με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και μας τα δάνεισαν εμάς με ένα ληστρικό τοκογλυφικό επιτόκιο, εκβιάζοντάς μας να τους παραδώσουμε το σύνολο του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, τα κρατικά μονοπώλιά μας, τα χρέη και τις υποθήκες προς τις ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες και διάφορα φιλέτα ακίνητης περιουσίας, για να φτιάξουν χρηματιστηριακά προϊόντα (π.χ. Ακρόπολη, Μύκονος, Κρήτη, Ελληνικό, κλπ.)


Η πορεία προς το κρύο σκοτάδι

Αυτή η μεταμόρφωση του συστήματος το οποίο κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται “Ελεύθερη Αγορά” έχει οδηγήσει την ανθρωπότητα σε κάτι πολύ σκοτεινό και κάτι πολύ επικίνδυνο. Την έχει οδηγήσει σε μια μεγάλη πάλη για την επιβίωσή της και την ίδια την ψυχή της. Ό,τι προκύψει από τις συγκρούσεις του επόμενου καιρού μέσα στις κοινωνίες και ανάμεσα σ' αυτές και τα παράσιτα του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα καθορίσει το πού θα βαδίσει η ανθρωπότητα και αν θα επιβιώσει ή θα χαθεί για πάντα.

Η τυραννία και η ξένη κατοχή γεννούν επαναστάσεις.
Μόλις πριν 190 χρόνια είχαμε μια τέτοια και δεν αρκούν
40 χρόνια ευημερίας για να την ξεχάσουμε...
Εικόνα από τη μάχη των Δερβενακίων.
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το τραπεζικό καρτέλ και οι νεοφεουδάρχες, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πουλάνε αέρα. Σ' αυτή την φάση δεν πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα μας, αν πρώτα δεν καθυποτάξουν τον λαό μας μέσω του λιμού και των επιδημιών. Μετά θα στείλουν τους Υπάτους και τα στρατεύματά τους για να περιφρουρήσουν τη λεηλασία της χώρας. Το τραγικό είναι πως όσοι πολιτικάντηδες νομίζουν πως θα έχουν θέση σ' αυτό τον Θαυμαστό Νέο Κόσμο θα λάβουν κι αυτοί θέση δίπλα μας όταν θα ψάχνουμε στα σκουπίδια.

Όμως, δεν έχουν χαθεί όλα. Οι κοινωνίες είναι πολύ πιο ανθεκτικές και σκληρές απ' όσο πιστεύουν οι επιδρομείς. Επίσης, η προπαγάνδα των ΜΜΕ τους, το μόνο τους ουσιαστικά όπλο για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και να αποστρέψουν τα βλέμματα από την πράξη της λεηλασίας της χώρας, δεν μπορεί να δουλεύει για πάντα. Κανείς δεν μπορεί να πειστεί να λειτουργεί συνεχώς εις βάρος των συμφερόντων του και της επιβίωσης του ιδίου και των παιδιών του, σε όσο Σοκ και Δέος και αν τον υποβάλουν. Γι' αυτό η Πλατεία είναι ένα τρομαχτικό πράγμα και όσο και αν προσποιούνται πως την αγνοούν και προσπαθούν να την υπονομεύσουν, συνεχίζει να κτίζει κρίσιμη μάζα. Κάποια στιγμή αυτή η μάζα θα γίνει μια ακόμα δύναμη της φύσης...

Ο Ελικοπτεράς...

Ονομάζομαι Πασχάλης Κωνσταντίνος και είμαι ένας απόστρατος Συνταγματάρχης ¨ελικοπτεράς¨, 52 ετών με 42 χρόνια συντάξιμη υπηρεσία.
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, της 30/09/2011, ο κ.Βερύκιος είπε ότι σαρανταπεντάρης ελικοπτεράς παίρνει σύνταξη 2.700 ευρώ και με τις εξαγγελθείσες περικοπές θα παίρνει 1.700.
Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές τα σχόλιά του όταν αναφέρεται στις ΕΔ είναι ανακριβή, για λόγους που ο καθένας μπορεί να φανταστεί. Αυτή την φορά ξεπέρασε κάθε φαντασία.
Επειδή πιστεύω ότι ένα σοβαρό ΜΜΕ, δεν θα ήθελε να έχει έναν τέτοιο δημοσιογράφο στο έμψυχο δημιουργικό, αμερόληπτο και μαχόμενο προσωπικό του, σας αποστέλλω συνημμένα ενημερωτικό σημείωμα του ΓΛΚ, στο οποίο φαίνεται ότι τον μήνα Σεπτέμβριο η σύνταξή μου ήταν 1724 ευρώ. Με τις εξαγγελθείσες μειώσεις αυτή θα κατέλθει κάτω των 1.450 ευρώ, μετά από τόσα χρόνια ανωτάτων σπουδών, πτήσεων και προσφοράς στις ΕΔ και την πατρίδα.
Αν ο κ. Βερύκιος μου παρουσιάσει τα στοιχεία για τον σαραντάρη ¨ελικοπτερά¨ με την σύνταξη των 2.700 ευρώ που επικαλέστηκε, θα είμαι ο πρώτος που θα ζητήσω συγγνώμη, ειδάλλως παρακαλώ για τις ενέργειές σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να πάψουν αυτά τα φαινόμενα παραπληροφόρησης.
Μετά τιμής
Πασχάλης Κωνσταντίνος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)