Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ξηρασία κατέστρεψε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό σύμφωνα με νέα έρευνα

Μία ξηρασία διάρκειας 300 ετών πιθανότατα ευθύνεται για την παρακμή πολλών πολιτισμών της ανατολικής Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και της αρχαίας Ελλάδας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου.
Οπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της Huffington Post, μια απότομη παύση των βροχοπτώσεων μπορεί να οδήγησε στην κατάρρευση αρκετών ανατολικών πολιτισμών της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της αρχαίας Ελλάδας, περίπου 3.200 χρόνια πριν.
Η πείνα και οι συγκρούσεις που προέκυψαν από την χρόνια ξηρασία είναι μία ικανοποιητική εξήγηση για την εξαφάνιση του ισχυρού πολιτισμού των Χετταίων που κυβέρνησε το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολίας.
Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ακμής του Κλασικού Ελληνικού πολιτισμού, υπήρξαν σαφείς υπαινιγμοί για το πώς καταστράφηκε ο προηγούμενος πολιτισμός. Η «Ιλιάδα» του Ομήρου, γραμμένη τον όγδοο αιώνα π.Χ. κάνει λόγο για ένα θρυλικό πόλεμο μεταξύ της Σπάρτης και της Τροίας, δίνοντας μια εικόνα των εξελιγμένων ελληνικών πόλεων-κρατών, τα οποία αποδεικνύονται με τις σχετικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις
«Οι κλασιοί ελληνικοί λαοί γνώριζαν από την αρχή ότι είχαν περάσει από μια σκοτεινή εποχή», εξηγεί ο Μπραντον Λι Λέικ, ένας αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού
Η παρακμή της αρχαίας αυτοκρατορίας των Χετταίων της Ανατολίας ξεκίνησε περίπου το 3.300 π.Χ. Περίπου την ίδια εποχή, η Αιγυπτιακή αυτοκρατορία δέχθηκε επιθέσεις από επιδρομές πειρατών, τους λεγόμενους «Λαούς της Θάλασσας», ενώ την ίδια περίοδο καταστράφηκε και ο αρχαίος μυκηναϊκός πολιτισμός στην Ελλάδα. Μέσα στα 400 χρόνια που ακολούθησαν, μεγάλοι πολιτισμοί κατέρρεαν σαν τραπουλόχαρτα και δεν αναστήθηκαν ποτέ ξανα.
Η αιτία αυτής της κατάρρευσης που χρονολογείται την Εποχή του Χαλκού καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου. Κάποιοι αρχαιολόγοι υποστήριξαν ότι οι οικονομικές δυσκολίες ευθύνονται για την παρακμή, ενώ άλλοι πρότειναν ότι η αιτία σχετίζεται με γιγάντιο τσουνάμι, ή σεισμό, ή τεράστια ξηρασία.
,Προηγούμενες μελέτες που εξέτασαν την πιθανότητα της ξηρασίας έβρισκαν μόνο τυπικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρξε ξηρασία για μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ερευνητές να εξάγουν συμπεράσματα για το σύνολο της περιόδου» δήλωσε ο Ντρέικ
Σε μία προσπάθεια να ρίξουν φως στο σκοτεινό αυτό κεφάλαιο της Μεσογειακής ιστορίας, ο Ντέιβιντ Κανιεβσκι, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο Paul Sabatier-Tuluz στη Γαλλία, και οι συνεργάτες του, συνέλεξαν αρχαίους πυρήνες ιζημάτων από την Αλυκή της Λάρνακας, κοντά στο Χαλά Σουλτάν Τεκκέ στην Κύπρο. Η λίμνη ήταν κάποτε ένα λιμάνι, αλλά στέγνωσε πριν από χιλιάδες χρόνια.
Μια μείωση του θαλάσσιου πλαγκτόν και των φυκιών αποκάλυψε ότι η λίμνη ήταν κάποτε ένα λιμάνι ανοικτό προς τη θάλασσα μέχρι περίπου το 1450 π.Χ., όταν το λιμάνι μετατράπηκε πάνω από 100 χρόνια σε μια μεσόγεια λιμνοθάλασσα. Παράλληλα η μελέτη αποκάλυψε ότι από το 1200 π.Χ., η γεωργία στην περιοχή συρρικνώθηκε και δεν ανέκαμψε μέχρι περίπου το 850 π.Χ.
«Αυτή η αλλαγή του κλίματος που οδηγεί στην καταστροφή των καλλιεργειών, στην έλλειψη και την πείνα, δημιούργησε μεγάλες κοινωνικοοικονομικές κρίσεις και ανάγκασε τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν» αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.
«Τα αποτελέσματα ενισχύουν την άποψη ότι μια μαζική ξηρασία προκάλεσε την κατάρρευση των πολιτισμών κατά την Εποχή του Χαλκού.» εξηγεί ο Ντρέικ. Η πείνα μπορεί να προκάλεσε την τεράστια μαζική μετανάστευση των ανθρώπων και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που οι μυστηριώδεις Λαοί της θάλασσας που εισέβαλαν στην Αίγυπτο εν τέλει εγκαταστάθηκαν εκεί.
Ωστόσο, η τραγική ειρωνεία είναι ότι εκείνοι που εν τέλει επηρεάστηκαν από την κλιματική αλλαγή είναι εκείνοι που δεν την συνειδητοποίησαν καν. «Χρειάστηκε περισσότερα από 200 χρόνια για να αλλάξει το κλίμα και οι άνθρωποι μπορεί να μην κατάλαβαν ποτέ άμεσα την καταστροφική του δράση επειδή συνέβη με τόσο αργούς ρυθμούς» εξηγεί ο Ντρέικ.

Μεγάλη συμμετοχή στις μετατάξεις των καθηγητών

Ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή είχε το πρόγραμμα των μετατάξεων του υπουργείου Παιδείας, που ολοκληρώθηκε σήμερα, καθώς οι αιτήσεις , έφθασαν τις 5750.
Συνολικά θα μεταταγούν 4600 εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα.  Σημειώνεται οτι η συμμετοχή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα υψηλή καθώς η ΟΛΜΕ δεν ήταν υπέρ του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για μετατάξεις από τα γυμνάσια και τα λύκεια στα δημοτικά.

ΕΚΤ: Επιμήκυνση δανείων η καλύτερη λύση για την Ελλάδα

Τη λύση της επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα θεωρεί ως πλέον προσήκουσα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι, σε δηλώσεις του σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI.
«Θεωρώ ότι μια τέτοια λύση, στην οποία αναφέρθηκε ο Όλι Ρεν, θα ήταν δίκαιη και αλληλέγγυα προς την Ελλάδα, μια χώρα η οποία στο παρελθόν έσφαλε, αλλά την τελευταία περίοδο κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες», επισήμανε ο Ταγιάνι.
Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι πριν το τέλος του 2013 θα μεταβεί για τρίτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μαζί με ευρωπαίους επιχειρηματίες κι ότι ευελπιστεί η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες ανάπτυξης της χώρας μας.
Ο Ταγιάνι είπε επίσης ότι θεωρεί πως «θα ήταν προτιμότερο να ηγηθεί της τρόικας ένας πολιτικός και όχι τεχνοκράτες, διότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αξιολογηθούν καλύτερα οι ανάγκες της Ελλάδας, πέρα από μια λογική απλώς και μόνον τεχνικής φύσεως».
Αναφερόμενος τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Κομισιόν –μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι– εξέφρασε την ελπίδα να μην υπερισχύσουν «λαϊκιστικές και ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην μελλοντική πορεία της ενωμένης Ευρώπης».

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ: Άξιοι να μας ζηλέψουν όλοι παγκοσμίως!!!


Η Ελλάδα έχει γύρω στις 750 μεταλλικές ιαματικές πηγές.

1) Οι περισσότερες πηγές της Ελλάδας είναι χλωριονατριούχες.

Αυτές είναι:
Α) Θερμές:
Αγιάσματα Κεράμου Χίου, Αγίου Ιωάννη Λισβορίου Λέσβου, Θερμές Κουρτζή Λέσβου, Θερμές Πολυχνίτου Λέσβου (οι θερμότερες πηγές στην Ελλάδα), Θερμές Κύθνου (2 πηγές).
Β) Χαμηλής, Θερμοκρασίας., (20° - 30°) ή Υπόθερμες:
Αγίας Μελανής Λέσβου, Θερμές Αιγίνης ή Σουβάλας, Αλυκής Μήλου, Βουλιαγμένης Αττικής, Γαβαθά Λέσβου, Δρεπάνου Αχαΐας, Λουτρών Ελένης στις Κεχριές Κορίνθου, Καλλιθέας Ρόδου, Κάτω Μούσκα Μεθάνων, Λέντα Κρήτης, Πλάκας Θήρας.
Γ) Ραδιενεργές:
Ευθαλούς Λέσβου Πολυχνίτου (η Θερμότερη πηγή της Ελλάδας) Λέσβου, Καμένα Βούρλα (2 Θερμές, 2 υπόθερμες), Λουτρακίου (2 πηγές).
Δ) Χλωριονατριούχα οξυπηγή:
Αγίας Ειρήνης Κω.
Ε) Χλωριονατριούχες αλκαλικές και των αλκαλικών γαιών οξυπηγές:
Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής υπόθερμη και Ελευθερών Πραβίου, θερμές.
ΣΤ) Χλωριονατριούχες οξυπηγές υπόθερμες, για ποσιθεραπεία:
4 στα Μέθανα,
ενδείξεις: για γενική ελάττωση της θρέψης, για καταρροϊκές καταστάσεις, ουρική διάθεση, παχυσαρκία, ατονική δυσκοιλιότητα.
Στην ποσιθεραπεία: για τόνωση του στομάχου, διευκολύνει τις εντερικές λειτουργίες, ηπατικά νοσήματα.


2) Οι αλιπηγές:
Θερμές: Αγίου Φωκά Κω, Αγίων Αναργύρων Κύθνου, Καλύμνου, Μανδρακίου και Μαλίων Νισύρου, Παναγίας Κρυφής Λέσβου, Αιδηψού: 10 πηγές από τις οποίες 4 ραδιενεργές, Ικαρίας: 16 πηγές παδιενεργές και Κακκάβου Κύθνου, η οποία είναι και σιδηρούχα.
Ενδείξεις: αρθρίτιδες, δερματοπάθειες, εφιδρωματικές καταστάσεις, κυκλοφορικές διαταραχές, νευρώσεις, παραλύσεις, ρευματισμοί, στην εισπνοθεραπεία ενδείκνυνται στις χρόνιες αναπνευστικές καταρροές.

3) Υδροθειούχες πηγές:
Όλες οι υπόθερμες: Αγίας Βαρβάρας Βονίτσης, Αγραπιδοκάμπου Ναυπακτίας, Ηρακλείας Ηλείας, Κουνουπελίου Ηλείας, Λούτσα Χεϊμπελή Κοζάνης, Μουρτσιανής Μεσολογγίου, Μιτάνι Άρτας, Σελινίτσα Αχαΐας, Χεστένι Ευρυτανίας, Φρασκιάς Ηλείας, ψαρόθερμα Σαμοθράκης και μία στο Σμόκοβο. Μια αλιπηγή στο Ψωρονέρι Λαμίας.

4) Υδροχλωριούχες:
Θερμές: 2 πηγές Θερμοπυλών, λουτρά Σαμοθράκης, Καϊάφα (από τις 2 η μία θερμή, η άλλη υπόθερμη), υπόθερμες Κυλλήνης, μία στα Καμένα Βούρλα, Βρωμονερίου Γαργαλιάνων, Μύλου Κονιαβίτου Λαμίας, Παλιοσάραγα Πρεβέζης, Τραϊανουπόλεως Φερρών θερμή ραδιενεργός και Χανοπούλου Άρτης, υδροθειοχλωριονατριούχα γυψοπηγή.




5) Θειούχες πηγές:
Υπόθερμες: Καβάσιλα Κονίτσης, Κρεμαστών βάλτου, Κρεμαστών Χούνης, Λυζαριά Κονίτσης, Ηραίας Γορτυνίας. Μια θειούχα και σιδηρούχα, θερμών Δράμας θερμή.

6) Αλκαλικές Θειοπηγές:
Νέας Απολλωνίας μια θερμή και μια υπόθερμη, μια υπόθερμη Πλατυστόμου, πέντε πηγές Σμοκόβου, οι 4 θερμές και μια υπόθερμος, Παλαιοβράχα Φθιώτιδας υπόθερμος.
Ενδείξεις: αρθρίτιδα, δερματοπάθειες (ακμή, έκζεμα, εξανθήματα, κνιδώσεις,ψωρίαση), νευρώσεις, παρέσεις, κινητικές αταξίες, χρόνιους ρευματισμούς,ημικρανίες, νευραλγίες. Στην ποσιθεραπεία και εισπνοές στις χρόνιες δηλητηριάσεις, χρόνιες καταρροές, διάφορες σπλαχνικές υπεραιμίες. Η ποσιθεραπεία αντενδείκνυται στις αναιμίες, εξασθενήσεις καρδιακές παθήσεις, πεπτικές διαταραχές, πεπτικά έλκη.

7) Αλκαλικών γαιών:
στην Ελλάδα είναι μόνο οι αλκαλικές οξυπηγές όπως στη Νιγρίτα (ραδιενεργή οξυπηγή) και τα λουτρά Σκρα Κιλκίς. Θερμή Σιδηροκάστρου. Υπόθερμες ραδιενεργές είναι οι πηγές Ηφαίστου Κορνού Λήμνου, Ψιανής Ναυπακτίας, Αρδαίας ή Άνω Λουτράκι, Γιάννε Κιλκίς, Λίντζα Γεννησαίας και Λίντζας Εχινού Ξάνθης, Φλωρίνης και Σουρωτής.
Ενδείξεις: Οφελούν στις πεπτικές διαταραχές και δυσκοιλιότητα σε λουτρά και σε ποσιθεραπεία.

8) Σιδηρούχες πηγές:
4 των Κυθήρων, Θερμή Μυτιλήνης, και Κακκάβου Κύθνου (αλιπηγές, θερμών Δράμας θειούχα), Κόκκινα νερά Αγνιάς (οξυπηγές).
Οι ραδιενεργές πηγές κατά σειρά περιεκτικότητας είναι: Ικαρίας, Καμένων Βούρλων, Αιδηψού, Ευθαλούς Μυτιλήνης, Λουτρακίου, Πολυχνίτου Μυτιλήνης, Φερρών, Νέας Απολλωνίας.
Οι θεραπευτικές ικανότητες των ραδιενεργών πηγών είναι: Αναιμίες, αρθρίτιδες, ρευματισμοί, χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις, νευραλγίες, παραλύσεις, μυασθένειες, υπερκοπώσεις κ.α.
Ατμόθερμες για ατμόλουτρα και εισπνοές είναι: Αμαράντου Κονίτσης και Προβατά Μήλου.
Ενδείκνυται στις αρθρίτιδες, αγκυλώσεις και καταροϊκές καταστάσεις.

9) Ιωδιούχες και βρωμιούχες πηγές:
Αγίων Αναργύρων Κύθνου, Κακκάβου Κύθνου, Μεθάνων, οι πλουσιότερες σε ιώδιοκαι βρώμιο πηγές στην Ελλάδα.
Ενδείκνυνται σε: αδενίτιδες, αρτηριοσκληρώσεις, βρογχοκήλη, δερματοπάθειες, εξιδρωματικές καταστάσεις, λεμφατισμό, ραχίτιδα, χρόνιους ρευματισμούς.




Πηγές που ενδείκνυνται σε μερικές περισσότερο συνηθισμένες παθήσεις:

Αγκυλώσεων: ακρατοθέρμες πηγές
Αδενίτιδες: ιωδιούχα, βρωμιούχα λουτρά
Αιμορροΐδες: πικρές πηγές
Αλωπεκία: Θειούχα λουτρά Παιδική
Αναιμία: ακρατοθέρμες και σιδηρούχες πηγές
Αναπνευστικές παθήσεις: Θειούχα ακρατόθερμες
Αρθρίτιδα: οξύ στάδιο, υποξύ στάσιο: ακρατοθέρμες, θερμές, αλιπηγές αλκαλικών γαιών οξυπηγές, θειούχα λουτρά, ραδιενεργά
'Ασθμα: εισπνοές θειούχων πηγών
Νευρίτιδες: Θειούχα, ραδιενεργά
Οστεοχόνδρωση: αλκαλικών γαιών αλιπηγές
Οσφυαλγίες: ακρατοθερμές, θειούχα λουτρά
Πολυομελίτιδα: Θειούχα λουτρά, υποθερμικά λουτρά, ακρατοθερμικές πηγές
Παχυσαρκία: Θερμές χλωριονατριούχες θειοπηγές, θερμικά λουτρά
Περιαρθρίτιδα ώμου: ραδιενεργά λουτρά
Ρευματισμοί: ακρατοθέρμες, θειούχες ραδιενεργές πηγές
Στηθάγχη: ραδιενεργές πηγές (αντενδείκνυνται πηγές θερμές ανθρακικού οξέος)
Τριχόπτωση: υδροθειοχλωριονατριούχα λουτρά, αλκαλικών γαιών οξυπηγές
Υπερκοπώσεις: Θειούχα, ραδιενεργά, ανθρακικού οξέος λουτρά
Ίκτερος: χλωριονατριούχες, Θειούχες πηγές
Ισχιαλγία: Θειούχες, ραδιενεργές, ακρατοθέρμες πηγές σε χρόνιο στάδιο: θερμά επιθέματα, υποθερμικά λουτρά
Λαρυγγίτιδες: Θερμές αλιπηγές, ιωδιοβρωμιούχες, Θειούχες
Μυαλγίες: θειούχες πηγές
Υπόταση αρτηριακή: υπέρθερμες ακρατοθέρμες πηγές
Υπέρταση αρτηριακή: ραδιενεργές, ιωδιούχα λουτρά
Χρόνια φαρυγγίτιδα: εισπνοές θερμών αλιπηγών και θειούχων
Φλεβίτιδες: Θειούχες, ραδιενεργές πηγές
Φλεγμονώδεις καταστάσεις: ραδιενεργές πηγές
Χολολιθίαση: αλκαλικές οξυπηγές σε ποσιθεραπεία

Ιαματικές πηγές, ενδεικτικά, σε όλη τη χώρα και τι μεταλλικά στοιχεία περιέχουν

                                             ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΙΩΝ ΝΕΣΤΟΥ (25240-22333)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 20-58 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μετεωρικό υπέρθερμο Na Ca HCO3 K Li Br F CO2

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΡΗΝΙΔΩΝ (2510-516162)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 29 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσομεταλλικό HCCO3 Ca Mg υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ (25920-51487)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 40-52 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο Na HCO3 Cl K Br F As B CO2 μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ (23960-41182, 23960-41590)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 16 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: HCO3 - Ca - Mg CO2 φυσικό μεταλλικό νερό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΛΑΓΚΑΔΑ (23940-22221)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 39 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο Na - Ca K - SO4 - HCO3 - F - ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (ΠΟΖΑΡ) (23840-91300)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 30-38 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο HCO3 Ca - Mg K - B As - ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (23740-71810)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 39 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο Cl Na - K Br HS - B As - CO2 μεταλλικό υπερτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΙΚΡΟΛΙΜΝΗΣ (23410-29971, 23410-29972, 23410-29973)

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ (24670-44294, 24670-44097)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 15 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Ψυχρό HCO3 Ca - Na Mg Cl HS Br - ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΓΡΑΠΙΔΙΑΣ (ΑΕΤΟΥ) (23863-50200)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 28 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπόθερμο - Na - HCO3 - SO4 - K - Br - F - B ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ (23860-81100)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 16-17 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Ca - HCO3 - CO2 φυσικό μεταλλικό νερό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ (26550-22012)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΤΜΙΔΩΝ: 33-38 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΑΤΜΙΔΩΝ: Φυσικές μεσόθερμες ατμίδες

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ - ΠΥΞΑΡΙΑΣ (26550-22047)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 30 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπόθερμο - Cl - Na - Ca - HCO3 - K - F - HS - B μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΡΕΒΕΖΗΣ (26820-22293)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 21,5 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Ψυχρό - Cl - Na - HCO3 - Ca - Mg - K - HS - B μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ (24953-50200)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 17 βαθμοί.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: HCO3 - Ca Mg - CO2 φυσικό μεταλλικό νερό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ (ΜΥΡΤΙΑ) (26440-51316)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 19 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Ψυχρό - HCO3 - Na - Ca - HS - F - B ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΟΥ (ΤΡΥΦΟΥ) (26460-61202)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 16 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Ψυχρό HCO3 - Ca - Na - Cl - Sr - K - HS - F ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΑΪΑΦΑ (26250-31705, 26250-31708, 26250-31710)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 32 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπόθερμο - Cl - Na - K - HS - μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ (26230-96264)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 26 βαθμοί

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ (27410-39900, 27410-33400)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 30-38 βαθμοί

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ (27440-22215)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 31,5 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπόθερμο Cl - Na - Mg - K - Br μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΜΕΘΑΝΩΝ (22980-92243)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 34,4 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο Cl - Na - K - HS - Br - B μεταλλικό υπερτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ (22350-22093)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 34-41 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Ομοιόθερμο Cl - Na - K- B - Br μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ (22360-22510)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 33 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο Na - Cl - HS - B ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΔΡΑΝΙΤΣΑΣ - ΚΑΪΤΣΑΣ (22320-93033)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 20-22 βαθμών

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΚΚΑΡΑΣ (22320-71266, 22320-71229)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 28-29 βαθμοί

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΥΠΑΤΗΣ (22310-59256, 22310-59258)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 33,5 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο Cl - Na - Ca - HCO3 - K - B - HS - CO2 μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΟΛΠΟΥ ΓΕΡΑΣ (22510-41503)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 40 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο Cl - Na - Ca - K - Li - Br - B μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΛΑΚΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (22543-50700)
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Ψυχρό Na - Ca - Mg - Cl - HCO3 - Br μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΔΑΜΑΝΤΟΣ ΜΗΛΟΥ (22870-21370)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 35-41 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Μεσόθερμο Cl - Na - Ca - K - B μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ (24430-61210)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 37-40 βαθμοί

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΟΥΛΑΝΤΑΣ (24433-53600)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 36 βαθμοί



Οι υπέρθερμες πηγές
ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ­ΠΟΛΗΣ(25510-61225, 25510-61215, 25510-61128)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 51 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl - NaCa - K HS B- μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΨΑΡΟΘΕΡΜΩΝ(25510-98229)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 30-100 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl Na - Ca - K - B Br J - μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ (23930-41510, 23930-42088)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 49 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Na - K SO4- HCO3 - F B - ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ (23230-41420)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 41 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Na Ca - K SO4 - HCO3- ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΩΝ ΝΙΓΡΗ­ΤΑΣ (23220-22892, 23220-22893)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 25-56 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο HCO3 Na Mg - K As - B CO2 - μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ (23230-22422)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 33-50 βαθμοί.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Na Ca - K HCO3 - F B μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ (22310-93301)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 40 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο - Cl - Na - Ca - K - Br - B - HS μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΙΔΗΨΟΥ (22260-22304, 22260-23502)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 35-80 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl - Na - K Br - B CO2 μεταλλικό υπερτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ (22520-71159)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 69 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Na - Cl - K - B μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ (22520-41229)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 80-92 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl - Na - K - B- μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΥΘΑΛΟΥΣ (22510-41503)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 46,5 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl - Na - Ca - K - B μεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ (22510-71497)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 46,5 βαθμοί.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl - Na - K - Br - Fe - B μεταλλικό υπερτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΑ ΛΗΜΝΟΥ (22540-62062)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 42 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Na - Cl - HCO3 - Br - ολιγομεταλλικό υποτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΙΚΑΡΙΑΣ (22750-24049, 22750-24048)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 35,5-55,5 βαθμοί.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl - Na - K - Br - CO2 μεταλλικό υπερτονικό ραδιενεργό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΥΘΝΟΥ (22810-31217)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: Δύο πηγές, 39 και 52 βαθμοί.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl - Na - K - Br - B - CO2 μεταλλικό υπερτονικό

ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΛΟΥΤΡΩΝ ΝΙΣΥΡΟΥ (22420-31284)
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 50 βαθμοί
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ: Υπέρθερμο Cl - Na - K - Br - B μεταλλικό υπερτονικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε:
• Πριν ξεκινήσετε λουτροθεραπεία, καλό είναι να συμβουλευθείτε το γιατρό σας σχετικά με την ύπαρξη αντενδείξεων, αν δηλαδή υπάρχει κάποιος λόγος υγείας που δεν σας επιτρέπει τη χρήση της.
• Ένας κύκλος λουτροθεραπείας περιλαμβάνει 15 – 20 μπάνια, μέγιστης διάρκειας το καθένα είκοσι λεπτών, ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού. Η ανάπαυση μισής ώρας μετά το μπάνιο αποτελεί αναπόσπαστο στάδιο της θεραπείας.
• Μην ανησυχήσετε αν μετά τα πρώτα μπάνια οι πόνοι είναι εντονότεροι. Θα υποχωρήσουν αργότερα. Μετά το τέταρτο μπάνιο, είναι σωστό, να κάνετε μια μέρα παύση, προκειμένου να αποφύγετε τη θερμαντική κρίση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εναλλακτικοί για κάποιο πρόβλημα υγείας.
Κάθε ιατρικό πρόβλημα, που αφορά την υγεία μας, επιλέγοντας τον κατάλληλο θεράποντα γιατρό και θεραπευτή, μπορεί να βρει την λύση του.

Αέριο Σαρίν στη Συρία – Έτσι πέθαναν τα θύματα από το χημικό όπλο

Το EKEO αναρτά ένα σπάνιο βίντεο που δείχνει τις επιπτώσεις του αερίου Σαρίν (Sarin) γνωστό και ως GB πάνω στα ζώα. Το πείραμα αφορά επίθεση με δώδεκα συνολικά βλήματα πυροβολικού γεμάτα με το χημικό όπλο Σαρίν (Sarin, GB) εναντίον κτιρίων και εγκαταστάσεων στα οποία έχουν τοποθετηθεί πρόβατα, κατσίκες, και πτηνά. Όπως αποδεικνύει το πείραμα μέσα σε λίγα λεπτά το χημικό όπλο έχει διεισδύσει μέσα στα κτίρια και έχει σκοτώσει τα ζώα και τα πτηνά. Άρα λοιπόν οι άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί μέσα στα σπίτια τους δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν και μέσα σε λίγα λεπτά είχαν πεθάνει από ασφυξία. Ανάλογα με την ποσότητα του αερίου που εισέπνευσαν ορισμένοι επιβίωσαν ίσως διότι ήταν σε δρόμους και ανοιχτούς γενικά χώρους. Αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι το αέριο αυτό υπάρχει στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο Λαός και να έχει στη διάθεση του ενέσεις ατροπίνης που είναι το αντίδοτο. Είδαμε ακόμη και γιατρούν να μην ξέρουν πως να χειριστούν την υπόθεση ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης δεν ενημέρωσαν σωστά τους πολίτες.

Παγκόσμιος συναγερμός για τη Φουκουσίμα



Η ιαπωνική υπηρεσία ατομικής ενέργειας ανέβασε για πρώτη φορά από το 2011 το συναγερμό στο επίπεδο 3 – Νέα διαρροή στις δεξαμενές που φυλάσσεται το ραδιενεργό νερό – Είναι τόσο μολυσμένο που αν κάποιος βρεθεί σε απόσταση 60 εκατοστών μέσα σε 10 ώρες θα νοσήσει

Νέος παγκόσμιο συναγερμό έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη διαρροή ραδιενεργού νερού είτε στο έδαφος είτε στο υπέδαφος από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά από το πυρηνικό ατύχημα του 2011, η Ιαπωνική υπηρεσία ατομικής ενέργειας προτείνει την αύξηση των επιπέδων συναγερμού από το “1” της «ανωμαλίας» στο “3” του «σοβαρού ραδιενεργού περιστατικού».

Εκτός από τη διαρροή συνολικά 300 τόνων νερού στο υπέδαφος που μπορεί να έχει φτάσει και στον Ειρηνικό Ωκεανό, αυτό που φοβίζει πλέον τους επιστήμονες είναι η διαρροή νερού που καταγράφηκε σε μια από τις συνολικά 300 δεξαμενές που χρησιμοποιεί η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco για να αποθηκεύει το νερό για την ψύξη των αντιδραστήρων. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο διαρροές, είναι ότι στη μεν πρώτη το νερό εκτιμάται ότι περιέχει μικρές ποσότητες ραδιενεργών υλικών ενώ στη δεύτερη το νερό είναι τόσο μολυσμένο ώστε, όπως γράφει το Reuters, όποιος βρεθεί σε απόσταση 60 εκατοστών από τη δεξαμενή μέσα σε μια ώρα θα προσλάβει πενταπλάσια ποσότητα από την επιτρεπτή για τους εργαζομένους σε πυρηνικά εργοστάσια ενώ μέσα σε 10 ώρες θα αρρωστήσει έχοντας ναυτία και πτώση των λευκών αιμοσφαιρίων.

«Δεν έχουμε καθόλου χρόνο να χάσουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της Ιαπωνικής υπηρεσία ατομικής ενέργειας περιγράφοντας την κατάσταση.

Τα βέλη της κριτικής πέφτουν τώρα εκ νέου στην Tepco, η οποία φαίνεται ότι απέτυχε να εντοπίσει τη διαρροή για ημέρες ή και εβδομάδες πάρα το γεγονός ότι κάθε δεξαμενή θα πρέπει να ελέγχεται δύο φορές την ημέρα.

Το νερό που εντοπίστηκε ότι έχει διαρρεύσει την Τετάρτη περιέχει 80 εκατομμύρια μπεκερέλ ανά λίτρο, σύμφωνα με την Tepco, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η άντληση των υδάτων από την επίμαχη δεξαμενή, ότι συνεχίζεται η απομάκρυνση του βρεγμένου εδάφους αλλά και ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το μολυσμένο νερό να έχει φτάσει στη θάλασσα.

Δείτε το ρεπορτάζ του CNN

 Τρισεκατομμύρια μπεκερέλ η ποσότητα των ραδιενεργών υλικών που έχει διαρρεύσει

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την παραδοχή των στελεχών της εταιρίας ότι η συνολική ποσότητα των ραδιενεργών υλικών καισίου και στροντίου που μπορεί να έχει διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό από τον Μάιο του 2011 μαζί με το μολυσμένο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων μπορεί να φτάνει τα 30 τρισεκατομμύρια μπεκερέλ.

Ο αριθμός αυτός δεν αφορά τα ραδιενεργά στοιχεία που μεταφέρονται με τη διαρροή των υπόγειων υδάτων.

Η Tepco παραδέχθηκε πριν από ένα μήνα ότι το νερό αυτό που έχει συγκεντρωθεί στο υπέδαφος μετά την πυρηνική καταστροφή που προκλήθηκε από το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 δεν είναι στάσιμο, όπως είχε ισχυριστεί προηγουμένως, αλλά ότι ρέει στον Ωκεανό με ρυθμό περίπου 300 τόννων την ημέρα.

Πριν από το δυστύχημα κατά την κανονική λειτουργία, ο σταθμός δεν μπορούσε να απορρίψει περισσότερα από 220 μπεκερέλ κατ' έτος.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)