Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Υπουργείο Εργασίας: Δεν θίγονται ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 30/6

Τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 30/6 δεν θίγονται, και αυτό είναι κάτι που οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας μετά τη συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με τους εκπροσώπους των θεσμών (Ευρ. Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM).

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι θα υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό μέχρι τον Οκτώβριο, όπως συμφωνήθηκε στο Eurosummit και για τα εργασιακά μέχρι το τέλος του έτους. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν οι εκπρόσωποι των θεσμών αποδέχονται το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι το θέμα αυτό είναι ανοιχτό στη διαπραγμάτευση.
Κύκλοι του υπουργείου, ανέφεραν ακόμα ότι πρόθεση του υπουργείου είναι κάθε βήμα διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά να ανακοινώνεται δημόσια, ώστε να γίνονται κοινωνοί οι εταίροι αλλά και οι πολίτες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το υπουργείο έχει καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη, στον οποίο εμπλέκονται διεθνείς οργανώσεις, προκειμένου να καταδεικνύεται ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές.

Τσίπρας: «Συγχαρητήρια σε Εθνική και Χαραλαμπόπουλο»


Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο έστειλε με επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα», στον τελικό με την Τουρκία, με δήλωσή του, μοιράζει συγχαρητήρια στους διεθνείς για την κατάκτηση της κορυφής, αλλά και στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που αναδείχθηκε ως ο MVP της διοργάνωσης.
«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων του μπάσκετ, τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο», αναφέρεται αρχικά στην δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.
Και συνεχίζεται: «Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στην φιναλίστ Τουρκία, καθώς και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Η νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ δίνει χαρά και συγκίνηση σε έναν ολόκληρο λαό, αποδεικνύοντας ότι η συλλογικότητα, η πίστη στο στόχο και η αυταπάρνηση είναι συστατικά που οδηγούν σε τέτοιες μεγάλες στιγμές».
Τέλος ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αναφέρει: «Η χαρά μας για την σημερινή επιτυχία, είναι ευχή για την μεγάλη πρόκληση της Εθνικής μας Ομάδας Ανδρών, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δώσει τη δική της μάχη στο Ευρωμπάσκετ».

Γκάλμπρεϊθ:Παραδώσαμε το πόρισμά αλλά o Tσίπρας και η κυβέρνηση δεν ζήτησαν ποτέ διευκρινίσεις για το plan B

GALBREITH TEXAS
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, φροντίζοντας όμως να λάβει και τις απαραίτητες...αποστάσεις ασφαλείας είναι σχετικά με το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας Τζον Γκάλμπρεϊθ ο οποίος και μετείχε στην περίφημη «ομάδα εργασίας» του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως εξηγεί μιλώντας στην «Καθημερινή» της Κυριακής «η δουλειά μας ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου. Εγώ, ως καθηγητής πλήρους απασχόλησης, είχα χρόνο να ασχολούμαι με αυτά τα ζητήματα μόνο στις ελεύθερες μου ώρες, όπου τύχαινε να βρίσκομαι». Το δε Politico Europe, σε δημοσίευμά του την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε πως τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν με κρυπτογραφημένα email και, όταν είχαν συναντήσεις διά ζώσης φρόντιζαν να το κάνουν μακριά από κυβερνητικά κτίρια.
Ο κ.Γκάλμπρεϊθ, συνεχίζει την αφήγηση του αναφέροντας: «εντοπίσαμε πολλά πιθανά προβλήματα» σχετικά με τη διαχείριση της μετάβασης σε νέο νόμισμα. «Το μεταβατικό ζήτημα που με απασχόλησε εμένα περισσότερο αφορούσε τους ηλικιωμένους. Όπως αναδεικνύεται από την εμπειρία των συνταξιούχων υπό το καθεστώς του περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων, οποιαδήποτε διατάραξη του συστήματος πληρωμών πλήττει δυσανάλογα αυτήν την κοινωνική ομάδα». Αλλά, όπως εξηγεί, «δεν επιφορτιστήκαμε με την αποστολή να κρίνουμε αν ένα σχέδιο εξόδου θα μπορούσε να “πετύχει”. Ούτε συμμετείχαμε ποτέ σε συζητήσεις πολιτικής για το αν πρέπει να επιχειρηθεί».
Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής τονίζει πως καθ' όλη αυτή την περίοδο εργασίας και έως τις αρχές Μαΐου, όταν ολοκλήρωσε το έργο της η ομάδα, δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας και του Αλέξη Τσίπρα ενώ τονίζει πως «τον πρωθυπουργό δεν τον είδα ξανά μετά τις πρώτες εβδομάδες της νέας κυβέρνησης» ενώ μετά το πέρας των εργασιών, «κάναμε μία περίληψη των συμπερασμάτων μας και την παρουσιάσαμε στον υπουργό Οικονομικών», λέει, δηλώνοντας άγνοια για το αν εκείνος στη συνέχεια παρουσίασε τα συμπεράσματα στον κ. Τσίπρα.
Το δε θέμα πιθανής ηλεκτρονικής εισβολής στα δεδομένα της ΓΓΔΕ δεν προέκυψε από τις διαβουλεύσεις της «ομάδας εργασίας», όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο κ. Γκάλμπρεϊθ. Οπως διευκρινίζει στην «Καθημερινή», το παράλληλο σύστημα πληρωμών «δεν έχει καμία σχέση με την έξοδο από το ευρώ. Θα ήταν απλά ένας αποτελεσματικός τρόπος να συμψηφισθούν τα χρέη μεταξύ του κράτους και όσων συναλλάσσονται με αυτό».
Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, σε ανακοίνωσή του μετά το δημοσίευμα της «Κ» (27.7), παρέπεμψε σε δήλωσή του στις αρχές Μαρτίου (περί πειραματισμών της ΓΓΠΣ για αναβάθμιση του taxisnet σε «ένα σύστημα πληρωμών και προς τρίτους, ένα σύστημα το οποίο [...] ελαχιστοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις») για να αποδείξει την αθώα φύση του σχεδίου του.
Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό περιγράφεται πολύ διαφορετικά στην περιβόητη τηλεδιάσκεψη της 16ης Ιουλίου. Το σχέδιο, που ο ίδιος αποκαλεί «plan B», είχε «λίγο-πολύ ολοκληρωθεί», λέει στα hedge funds – «η δυσκολία ήταν να προχωρήσουμε από τους πέντε ανθρώπους, που το σχεδίαζαν, στους χίλιους που θα το υλοποιούσαν». Και στη συνέχεια: «Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά με μία κίνηση θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή».
Πηγή: Καθημερινή


Χρηματιστήριο: Άνοιγμα με κραχ και πτώση πάνω από 22%


Όπως αναμενόταν, η επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, συνοδεύτηκε από μεγάλη πτώση. Πώς κινείται ο Γενικός Δείκτης Τιμών. Τι αποφάσισε το πρωί της Δευτέρας η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά
Με τεράστια πτώση, που αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 22%, άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρίσκεται αυτή την ώρα, στις 615, 74 μονάδες Η αβεβαιότητα και η πλήρης επενδυτική απραξία των τελευταίων εβδομάδων χρήζουν εκτόνωσης, μιας εκτόνωσης καθοδικής και βίαιης.
Οι επενδυτές βρίσκονται ήδη στα χαρακώματα, αναμένοντας καρτερικά (εδώ και πέντε εβδομάδες) να ηχήσει το καμπανάκι της λεωφόρου Αθηνών.
Η επαναλειτουργία της ελληνικής αγοράς συνοδεύεται από μια μεγάλη ουδετερότητα, καθώς θα περιλαμβάνει συνεδριάσεις δύο ταχυτήτων, από τη στιγμή που θα υπάρχει πλήρης ελευθερία κινήσεων για τους ξένους επενδυτές, αλλά περιορισμοί στις κινήσεις των Ελλήνων επενδυτών.
Απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου και απαγόρευσε τις ανοικτές πωλήσεις επί των μετοχών.
Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:
α) την επαναλειτουργία της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ), σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του Χρηματιστηρίου Αθηνών,
β) την επαναλειτουργία της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ), σε συνέχεια και της σχετικής απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος,
γ) την επαναλειτουργία της Εταιρείας Εκκαθάρισης (ΕΤΕΚ) για τους τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στην ελληνική αγορά και στο ΠΜΔ,
δ) την επαναλειτουργία του διακανονισμού αξιών σε τίτλους της ελληνικής αγοράς από το Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων (ΕΛΚΑΤ),
ε) την αναστολή εφαρμογής των διατάξεων ως προς την παροχή πίστωσης εντός της προθεσμίας εκκαθάρισης των συναλλαγών από ΑΕΠΕΥ,
στ) τη συνέχιση της αναστολής εξαγοράς μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.
ζ) Η απαγόρευση της δημιουργίας ή της αύξησης των αρνητικών θέσεων όπως και η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων επί των μετοχών εισηγμένων στην αγορά αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην ΕΝΑ (Εναλλακτική Αγορά) για τις οποίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή σύμφωνα με την 2/722/27.7.2015 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν καταλαμβάνει τους Ειδικούς Διαπραγματευτές που πραγματοποιούν ειδική διαπραγμάτευση: i. Στις παραπάνω μετοχές , ii. Στα παράγωγα των παραπάνω μετοχών, iii. Στα παραστατικά τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) των παραπάνω μετοχών, iv.. Στα μερίδια Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ETFs) και στα παράγωγα επί 2 των δεικτών των οποίων οι παραπάνω μετοχές αποτελούν μέρος της σύνθεσής τους. Η εξαίρεση αυτή αφορά συναλλαγές που σκοπό έχουν την κάλυψη ή την αντιστάθμιση κινδύνου συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της άσκησής των υποχρεώσεων των ειδικών διαπραγματευτών.
Οι ανωτέρω αποφάσεις ισχύουν από σήμερα 3 Αυγούστου 2015.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)