Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παγίδα φόρων στη μεσαία τάξη

Ειδικό ένθετο - Ολο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Χαμένοι όλοι με εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ - Πόσα θα πληρώσουν επαγγελματίες-επιχειρήσεις - Τι αλλάζει για τεκμήρια, «πόθεν έσχες», ακίνητα - Στο 15% ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων
«Παγίδα» πρόσθετων φόρων σε όλα τα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ τον χρόνο, στους ελεύθερους επαγγελματίες που μέχρι τώρα κρύβονταν κάτω από το αφορολόγητο όριο, στους ιδιοκτήτες γης και ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια και αύξηση της επιβάρυνσης για όσους έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα αποτελεί το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει η  κυβέρνηση την Τρίτη στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο κρύβει και «παγίδες» τεκμηρίων - αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων - ενώ προβλέπει ότι από το 2014 θα φορολογηθούν για πρώτη χρονιά οι αγρότες με βάση τα κέρδη που θα προκύπτουν από τα βιβλία εσόδων και εξόδων που πρέπει να τηρούν από τον Ιανουάριο.  
Οπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι ακόμη μεγάλες σε αρκετές εισοδηματικές τάξεις. Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη φορολογική βάση. Για τα "μεγάλα ψάρια" δεν αρκεί μόνο η φορολογική  κλίμακα, πρέπει να δουλέψει και ο ελεγκτικός μηχανισμός, και να δραστηριοποιηθεί η Δικαιοσύνη».
Οπως είπε «με το νέο Φορολογικό τα εισοδήματα ως 25.000 ευρώ ωφελούνται. Το 80% του κόσμου ανήκει στην κατηγορία αυτή. Επίσης προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, που είναι πλήρης για εισοδήματα ως τα 18.000 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το παλαιό αφορολόγητο των 9.000 ευρώ».
«Το Βήμα» παρουσιάζει το νέο Φορολογικό, με κλίμακες και παραδείγματα για τη φορολογία εισοδημάτων μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, κερδών, τόκων, δικαιωμάτων κ.λπ., τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, το νέο πλέγμα τεκμηρίων διαβίωσης και «πόθεν έσχες», αλλά και τι ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.   
Με το νομοσχέδιο θεσπίζονται αυστηρές διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρώτη την «ευθύνη των διοικούντων νομικά πρόσωπα». Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι «τα πρόσωπα που είναι διευθυντές, διαχειριστές ή διευθύνοντες σύμβουλοι και εκκαθαριστές ΑΕ κατά τον χρόνο της διάλυσης ή συγχώνευσής τους, ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή του φόρου που οφείλεται από τα νομικά πρόσωπα, ανεξάρτητα από τον χρόνο βεβαίωσης».

Τι κόλπο βρήκαν διάσημοι τραγουδιστές για να μη πληρώνουν το ΙΚΑ

Κατά την περίοδο 2007-2012 διάσημοι Ελληνες τραγουδιστές πλήρωσαν λιγότερες εισφορές στο ΙΚΑ και απο τους οικοδόμους! Τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ έχουν αρχίσει έρευνες για το πάρτι της εισφοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται διάσημοι τραγουδιστές και πρώτα ονόματα της πίστας.

Οπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα φίρμες της πίστας όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Αννα Βίση, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης Τερζής, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Πλούταρζος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Ελλη Κοκκίνου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Νίκος Βέρτης κ.α. πληρώνουν ισχνές ασφαλιστικές εισφορές που δεν ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 10 ευρώ!

Διάσημοι...φτωχοί
Οι διάσημοι καλλιτέχνες πρέπει να δηλώνουν ασφαλιστικές αποδοχές από τις εμφανίσεις τους σε νυχτερινά κέντρα, σε συναυλίες αλλά και από τα δικαιώματα. Ωστόσο δεν τα δηλώνουν ή δηλώνουν ελάχιστα ποσά. Οπως αναφέρουν τα Νέα:
Η Ελλη Κοκκίνου το 2007 είχε μόλις 58 ένσημα στο ΙΚΑ
Η Αννα Βίσση το 2007 είχε μόνο 44 ημέρες ασφάλισης και το 2008 είχε μόνο 38 ημέρες
Ο Γιώργος Μαζωνάκης το 2007 είχε μόνο 76 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 64 ημέρες
Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 είχε μόνο 93 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 195 ημέρες
Ετσι προκύπτει ότι :
Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 ασφαλίστηκε για 93 ημέρες στο ΙΚΑ, το 2008 για 195 ημέρες, το 2009 για 129 ημέρες, το 2010 για 119 ημέρες, το 2011 για 89 ημέρες και το 2012 για 47 ημέρες.
Η Δήμητρα Γαλάνη το 2007 ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ 102 ημέρες, το 2008 για 133 ημέρες, το 2009 για 150 ημέρες, το 2010 για 104 ημέρες, το 2011 για 36 ημέρες και το 20112 για 15 ημέρες!
Δεν πλήρωναν ούτε τις καλές εποχές
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλοί καλλιτέχνες ασφαλίζονται στο ΙΚΑ αλλά δεν αποδίδουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στις πραγματικές αποδοχές τους. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι που εμφανίζονται ως διαχειριστές ΕΠΕ και έτσι δεν υποχρεούνται να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, κάνοντας χρήση μιας παρωχημένης χουντικής εγκυκλίου του 1969 σύμφωνα με την οποία ο διαχειριστής ΕΠΕ δεν υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ επειδή συνδέεται με την εταιρεία του με σχέση εξαρτημένης εργασίας ακόμη και αν λαμβάνει μισθό.
Για το θέμα των διαχειριστών ΕΠΕ αναμένεται να αναληφθεί από το υπουργείο Εργασίας νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου καθώς σήμερα ο νόμος είτε επιτρέπει στον ασφαλισμένο να αναγγέλλεται στον ΟΑΕΕ με το μικρότερο δυνατό κόστος εις βάρος του ΙΚΑ είτε δεν ελέγχεται από το ΙΚΑ καθώς υπάγεται στον ΟΑΕΕ.
Το θέμα στη Βουλή
Το θέμα της εισφοροδιαφυγής των τραγουδιστών έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος με ερώτησή του στον υπουργό Εργασίας ζητούσε να πληροφορηθεί αν έχουν ποτέ ελεγχθεί οι αποκλίσεις των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλουν διάσημοι τραγουδιστές.
Ο βουλευτής ανέφερε στην ερώτησή του τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που ενώ κερδίζουν υψηλές αμοιβές εμφανίζονται να δηλώνουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απάντησε ότι το σύνολο των στοιχείων για παραβατική συμπεριφορά θα συγκεντρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου και ότι τα σχετικά στοιχεία θα παρουσιαστούν στη Βουλή και θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Από iefimerida

Ενημερωτική Εσπερίδα Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ.


Επίθεση-σοκ στον Στουρνάρα από στρατιωτικούς - "Απαξιώνεις την Άμυνα με εντολή της τρόϊκας"!

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών η οποία τον κατηγορεί ότι “παίζει” το παιχνίδι της τρόϊκας που στόχο έχει την.απόλυτη απαξίωση της Άμυνας. Η ΑΚΙΣ σε ανακοίνωσή της με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο κ.Στουρνάρας στο Real Fm, εξαπολύει κεραυνούς εναντίον του και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση εάν σε περίπτωση αποτυχίας των εισπρακτικών στόχων του μνημονίου θα ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2013, απάντησε ότι εάν και είναι αισιόδοξος ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν, εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα, όχι από περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Με βάση αυτή τη δήλωση η ΑΚΙΣ υποστηρίζει ότι συνάγονται τα εξής συμπεράσματα:


α. “Η εθνική άμυνα της χώρας απετέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της τρόικα, τις εντολές της οποίας ως φαίνεται εκτελεί σε υπερθετικό βαθμό ο κ. Στουρνάρας. Αν δε ο ίδιος δεν αφαιρέσει από τα παιχνίδια της τρόικα και του ΔΝΤ την εθνική μας άμυνα, τότε αποδεικνύεται ότι με την πολιτική του επιλογή υιοθετεί πρακτικές, που στο βωμό της οικονομικής ανάκαμψης, θυσιάζουν την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας μας, ανοίγοντας έτσι την όρεξη σε κάθε επίδοξο επιβουλέα.

β. Με δεδομένο ότι η τρόικα δεν θα αποδεχθεί αναστολή ή ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αφού τέτοια ενέργεια θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην αμυντική βιομηχανία, όπου πολλοί εκ των δανειστών μας έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, είναι βέβαιο πλέον ότι οποιαδήποτε μελλοντική περικοπή στην άμυνα θα γίνει είτε από τις αποδοχές του προσωπικού είτε με δραστική μείωση της οροφής των ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούνται από την τρόικα και το ΔΝΤ κυρίως, «αντιπαραγωγικές» και πολυέξοδες και ως εκ τούτου αποτελούν τον πρώτο στόχο. Έτσι σε όποια χώρα επεμβαίνει το ΔΝΤ, ο πρώτος τομέας που πλήττεται είναι η Άμυνα.

Υπάρχουν παραδείγματα που επιβεβαιώνουν αυτή τη θέση:

α. Στη Βουλγαρία το ΔΝΤ επέβαλε τη δραστική μείωση του προσωπικού των ΕΔ και το κλείσιμο μεγάλων κρατικών αμυντικών βιομηχανιών. Έτσι η οροφή του βουλγαρικού στρατού μειώθηκε από 120.000 σε 30.000, έκλεισαν μονάδες και στρατόπεδα και αποστρατεύθηκαν στελέχη, κυρίως μικρών βαθμών, που βρέθηκαν στην κυριολεξία στο δρόμο, καταφεύγοντας σε ευκαιριακές χειρωνακτικές και αγροτικές εργασίες. Το κλείσιμο μεγάλων εργοστασίων αμυντικής παραγωγής γιγάντωσε την ήδη μεγάλη ανεργία και εργοστάσια, που κατασκεύαζαν τεθωρακισμένα οχήματα, βρέθηκαν να κατασκευάζουν καφετιέρες και σεσουάρ!

β. Το ίδιο στη Ρωσία, όπου μετά από τις περικοπές που επέβαλε το ΔΝΤ, ήταν συνηθισμένη καθημερινή εικόνα, πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, εν στολή, να εργάζονται ως φορτοεκφορτωτές στη κεντρική λαχαναγορά.

Μήπως τελικά αυτό επιφυλάσσουν και σε μας και διά στόματος Στουρνάρα το σερβίρουν, ώστε να μετρήσουν αντιδράσεις; Μήπως τελικά μια τέτοια πολιτική θα οδηγήσει τη χώρα γονυπετή να αποδεχθεί όσα έχουν σχεδιάσει εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, στο Σκοπιανό και στη Θράκη;

Κατόπιν των παραπάνω,

Καταγγέλλουμε

α. Ως άστοχη και απαράδεκτη, την αναφορά του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα, που ως πηγή εξοικονόμησης πόρων έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την εθνική άμυνα.

β. Ως εθνικά επικίνδυνη, οποιαδήποτε μείωση της οροφής των ΕΔ καθώς επίσης και οποιαδήποτε περικοπή που έχει σχέση με την εκπαίδευση, συντήρηση και ετοιμότητα των μονάδων μας.

Καλούμε

α. Τον πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ, να πάρουν θέση στις δηλώσεις Στουρνάρα, άλλως αποδέχονται την επικίνδυνη αυτή πρόταση, αποδεικνύοντας έτσι ότι θα αποτελέσει και την πολιτική που θα ακολουθήσουν στον τομέα της άμυνας.

β. Τον Α/ΓΕΕΘΑ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να απαγορεύσει οποιαδήποτε πρόθεση της τρόικα και του ΔΝΤ στην απομείωση των ΕΔ της χώρας.

γ. Τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, να λάβουν ξεκάθαρη και σαφή θέση έναντι των δηλώσεων Στουρνάρα, για ενδεχόμενη μείωση του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ και μείωση δαπανών που έχουν σχέση με την προς πόλεμο προπαρασκευή και ετοιμότητά τους.

δ. Τους απανταχού Έλληνες πατριώτες και κυρίως τους οικονομικά ισχυρούς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για σύσταση ταμείου στήριξης και ενίσχυσης της εθνικής άμυνας”.
onalert

WSJ: Ενδεχόμενη παράταση στην επαναγορά ομολόγων

Το ενδεχόμενο παράτασης στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και η.
Wall Street Journal. Το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου τη Δευτέρα το Βιβλίο Προσφορών είναι πιθανόν, καθώς μέχρι την Παρασκευή προσφέρθηκαν συνολικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 26 με 27 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από το στόχο των 30 δισ. ευρώ, ενώ τα 16 δισ. αντιστοιχούσαν σε ξένους επενδυτές και περίπου 10 δισ. στις ελληνικές τράπεζες.

Ξεκινά από την Πέμπτη το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι ανάγκες για ψώνια όλο και αυξάνονται. Από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Μάλιστα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν φέτος δύο Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, το ωράριο στις γιορτές να είναι το εξής:

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου: 09:00-16:00
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου: Κλειστά
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου: 09:00-18:00
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου: 10:00-18:00
Δευτέρα -Παραμονή Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου: 09:00-18:00
Τρίτη 25 Δεκεμβρίου: Κλειστά
Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου: Κλειστά
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου: 09:00-21:00
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου: 09:00-18:00
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου: Κλειστά
Δευτέρα - Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου: 09:00-18:00
Τρίτη 1 Ιανουαρίου: Κλειστά

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Ο κρυμμένος θησαυρός ύψους 427 δισ. ευρώ νότια της Κρήτης!


geoptripanoΣε 427 δισ. ευρώ ανέρχεται η αποτίμηση των υποθαλασσίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, σύμφωνα με υπολογισμούς της Deutsche Bank, η οποία ταυτόχρονα ανοίγει και επίσημα συζήτηση στις διεθνείς αγορές για τα συγκεκριμένα αποθέματα υδρογονανθράκων που ελέγχει η Ελλάδα.


Μάλιστα, με την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές γερμανική τράπεζα μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ , δηλαδή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και, παράλληλα, εξετάζει τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευσή τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα επισημαίνει πως τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 και εάν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες γεωλογικές εκτιμήσεις, μελέτες και αναγωγές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων τότε η αξία τους προσεγγίζει πράγματι τα 430 δισ. ευρώ.
Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δισ. ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για τα δημόσια ταμεία.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020.
Η γερμανική τράπεζα κάνει δε και ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι γεωλόγοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν την ύπαρξη και σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα επιπροσθέτως αυτών του φυσικού αέριου. Διευκρινίζεται ότι οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.
Οι γείτονές μας αντιλαμβάνονται τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο χώρο του φυσικού αερίου και γι’ αυτό επεκτείνουν τις προκλήσεις τους σε θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην Κρήτη, την Κύπρο και νότια της Κύπρου.
Σύμφωνα με πολλούς Έλληνες και ξένους επιστήμονες ο υποθαλάσσιος χώρος μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ- Αιγύπτου – Κρήτης θα μπορούσε να περικλείει αποθέματα υδρογονανθράκων της τάξης των 15 τρις κυβικών μέτρων.
Αποθέματα που αντιπροσωπεύουν τις ανάγκες της Ευρώπης για 30 χρόνια!
Αν σκεφτεί κανείς ότι οι ετήσιες ανάγκες της χώρας μας σε φυσικό αέριο ανέρχονται σε 3,4 δις κυβικά τότε καταλαβαίνει για τι αστρονομικά ποσά μιλάμε…
Πως λοιπόν, προσπαθούν οι κυβερνώντες μας να μας πείσουν ότι είμαστε μία φτωχή χώρα που δεν μπορούμε να κρατηθούμε από πουθενά;
Μήπως δε γνωρίζουν αυτά τα δεδομένα; Ή μήπως ο ορυκτός πλούτος αποτελεί για αυτούς κάτι ασήμαντο;

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)