Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αν δεν μπορειτε , αποσυρετε την ομαδα απο παντου...

Σταματειστε να παιζετε (απαντες) με το ονομα και την ιστορία της....


Ας μείνει τουλαχιστον παρακαταθήκη το "PANATHINAIKOS" να το διηγουμαστε στα παιδια και στα εγγόνια μας.........




Στριμώχνουν την Ελλάδα με φινλανδική συνταγή

Σε κίνδυνο θέτει το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, η συμφωνία της χώρας μας με τη Φινλανδία για την παροχή εγγυήσεων.

Όπως φαίνεται και άλλες χώρες είναι πιθανό να ζητήσουν εγγυήσεις για να μας βοηθήσουν, ενώ μπορεί να ανοίξει η όρεξη και ιδιωτών να κάνουν το ίδιο.

Σύμφωνα με το Reuters, Αυστρία, Ολλανδία και Σλοβακία, ζήτησαν επίσης εγγυήσεις την Πέμπτη.

Οι τρεις χώρες, αναφέρει το πρακτορείο, δήλωσαν ότι οι θέσεις τους δεν είναι καινούργιες και απηχούν την άποψη ορισμένων άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Στις τρεις αυτές χώρες, μαζί με τη Φινλανδία, αντιστοιχεί το 11% του νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 109 δις. ευρώ, που αποφασίσθηκε στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης στις 21 Ιουλίου.

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters, φέρεται να δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι η συμφωνία μεταξύ της Φινλανδίας και την Ελλάδας δεν έχει κανένα νόημα, καθώς τις εγγυήσεις θα κληθούν να πληρώσουν στην πραγματικότητα τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης.

"Το μοντέλο των εξασφαλίσεων πρέπει να είναι ανοικτό σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τη χορήγηση εξασφαλίσεων, η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει.

Στην πραγματικότητα τις πληρώνουν οι άλλες χώρες μέλη. Δεν μπορούμε να δούμε πώς αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί", δήλωσε ο Χάραλντ Βάιγκλάιν στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Φινλανδίας Helsingin Sanomat.

Δώσε μου να σου... δανείσω

Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε πλέον για πακέτο βοήθειας 109 δισεκατομμυρίων, αλλά για 108 δισ. ευρώ, καθώς το μερίδιο των Φινλανδών θα δοθεί ως εγγύηση από τη χώρα μας.

Βάσει της συμφωνίας, το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που θα καταβάλει η Φινλανδία υπέρ της Ελλάδας, θα επιστραφεί με νέα δανειακή σύμβαση και θα ισχύει για τα επόμενα 25 χρόνια, που θα είναι εκτός απροόπτου η διάρκεια των νέων δανείων.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι Φινλανδοί είχαν θέσει το ζήτημα πολύ πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου και η κυβέρνηση της Φινλανδίας εξελέγη με κεντρική της προεκλογική δέσμευση τη διασφάλιση της παροχής από την Ελλάδα εμπράγματων εγγυήσεων

Μένει να δούμε πως θα χειριστούν το ζήτημα οι υπουργοί των Οικονομικών όταν έρθει η ώρα της επικύρωσης της συμφωνίας Ελλάδας-Φινλανδίας, η οποία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.

Για αδράνεια κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

Δικαιωμένη δηλώνει η ΝΔ για τις ενστάσεις της όσον αφορά τις εγγυήσεις που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, μετά και τις δηλώσεις της κυβέρνησης της Αυστρίας, η οποία ζητά και αυτή ανάλογες εγγυήσεις.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης υπενθυμίζει πως ήδη από την η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει πως η συμφωνία με την Φινλανδία θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο.

Ο κ. Μιχελάκης, αφού επισημαίνει τη σιωπή που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στις ανησυχίες της ΝΔ, τονίζει πως μετά από αυτή την εξέλιξη, το σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Εκφράζει, μάλιστα, την εκτίμηση πως αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.

"Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντήσει, τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε" τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Αυξήσεις φωτιά σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Δύσκολος προβλέπεται ο χειμώνας με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με καπέλο φόρων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Πόσο θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά από τις αυξήσεις


Στα πέντε λεπτά το λίτρο υπολογίζεται η επιβάρυνση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πλαίσιο της σταδιακής εξίσωσης της τιμής του με αυτήν του πετρελαίου κίνησης.

Αν στις 15 Οκτωβρίου η σεζόν αρχίσει με τη λιανική τιμή του πετρελαίου να διαμορφώνεται στα επίπεδα όπου έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή 0,90 ευρώ το λίτρο, μαζί με την αύξηση του φόρου οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν 0,95 ευρώ το λίτρο για να γεμίσουν τις δεξαμενές στα σπίτια.

Έτσι, οικογένεια με μονοκατοικία που καταναλώνει για τη θέρμανση 2.000 λίτρα πετρέλαιο, από 1.800 ευρώ που πλήρωνε θα επιβαρυνθεί 100 ευρώ επιπλέον για να αγοράσει την ίδια ποσότητα.

Οι εκπρόσωποι της αγοράς καύσιμων, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", εκτιμούν ότι η σταδιακή εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αποτελεί μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα βοηθήσει στην αντιμετωπίσει της λαθρεμπορίας.

Επισημαίνουν όμως ότι τον ερχόμενο χειμώνα πολλά νοικοκυριά θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, κάτι που σημειώθηκε και τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Μπορεί οι αυξήσεις, όπως σημειώνουν, να φαίνονται μικρές, πολλά είναι τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο συνολικό κόστος για τη θέρμανση, ενώ μιλούν ακόμα και για χρεωστούμενα πελατών τους από προηγούμενα χρόνια και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.

Νέο χαράτσι και στο φυσικό αέριο

Αυξήσεις όμως έρχονται και στο φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με αύξηση 5%, αφού από την 1η Οκτωβρίου καταργείται η έκπτωση 18% στην τιμή του φυσικού αερίου εξαιτίας της επιβολής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Η τιμή του φυσικού αερίου θα ακολουθεί στο εξής τις διακυμάνσεις του κόστους βάσει του οποίου η Εταιρεία Παροχής Αερίου θα το προμηθεύεται από τη ΔΕΠΑ, συν τους φόρους και ένα σταθερό περιθώριο κέρδους.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο νέος τρόπος τιμολόγησης εφαρμοζόταν σήμερα με το ισχύον κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου και συνυπολογίζοντας τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, η τιμή του οικιακού τιμολογίου, από 59 ευρώ/μεγαβατώρα, θα ήταν 62,1 ευρώ.

Λουκέτα και συγχωνεύσεις

Λουκέτο σε ΕΤ-1, ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ και «Ραδιοτηλεόραση», συγχώνευση των τριών ραδιοσταθμών της Θεσσαλονίκης σε έναν και των 19 περιφερειακών σε εννέα, αναβάθμιση της ΕΡΤ με επενδύσεις σε πολυμέσα και ψηφιακή και συγχώνευση οργανισμών προβλέπει το σχέδιο αναδιοργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που παρουσίασε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σχεδιάζει τις αντιδράσεις της, ενώ έχει απειλήσει ακόμα και με κατάληψη της ΕΤ-1, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Πρόκειται σαφώς για συρρίκνωση της ΕΡΤ, καθώς κλείνουν σημαντικές της δραστηριότητες, αλλά παράλληλα επιχειρείται εξορθολογισμός λειτουργιών, καθώς καταργούνται οργανισμοί που κόστιζαν και οι υπηρεσίες τους ενσωματώνονται στην ΕΡΤ. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, είναι η αποκομματικοποίηση της ΕΡΤ, η μετάβασή της από κρατική σε δημόσια, με διαφανή λειτουργία, σύγχρονη, ποιοτική, ανταγωνιστική και βασισμένη σε Ελληνες δημιουργούς.

Το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

* Η ΕΤ-1 και το ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ κλείνουν αλλά οι συχνότητες παραμένουν περιουσιακό στοιχείο της ΕΡΤ και δεν πωλούνται. Ορισμένα από τα προγράμματά τους θα ενταχθούν στα άλλα κανάλια της ΕΡΤ.

* Δημιουργείται γενική διεύθυνση πολυμέσων, με στόχο να γίνει προσεχώς ο τρίτος βασικός άξονας της ΕΡΤ.

* Σταματά η έκδοση της «Ραδιοτηλεόρασης», με το προσωπικό να εντάσσεται στα πολυμέσα, τα οποία θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

* Καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς των μεσαίων. Διατηρούνται πέντε για εθνικούς λόγους.

* Οι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί από 19 γίνονται εννέα, με στόχο τη δημιουργία ενιαίου περιφερειακού προγράμματος και έμφαση στα τοπικά χαρακτηριστικά.

* Η ΕΤ-3 αναβαθμίζεται σε κανάλι όλης της περιφέρειας με έμφαση σε πολιτισμό, ψυχαγωγία και αθλητισμό, ενώ οι τρεις ραδιοσταθμοί στη Θεσσαλονίκη συγχωνεύονται σε έναν.

* Καταργούνται το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Οι δραστηριότητές τους θα ενσωματωθούν στο Αρχείο-Μουσείο της ΕΡΤ, κάτι που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Ολοκληρώνεται η καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ που θα γίνει μέσω του υπουργείου Οικονομικών. Θεωρείται σίγουρη η παραχώρηση του οικοπέδου στην Περαία Θεσσαλονίκης για αξιοποίηση.

* Θα παραχωρηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων στην ΕΡΤ στην Κατεχάκη (σήμερα στεγάζεται η ΕΤ-1) σε φορείς του Δημοσίου με συμβολικό αντίτιμο, ώστε να υπάρξει περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Επενδύσεις ύψους περίπου 48 εκατ. ευρώ έως και το 2014 κυρίως για την ψηφιακή μετάβαση. Εξοικονόμηση άνω των 8.000.000 ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισης, αλλά και εξαιτίας των συγχωνεύσεων προγραμμάτων, της μείωσης προσωπικού (περίπου κατά 45%), λόγω συνταξιοδοτήσεων και περιορισμού των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (υπάρχει πρόβλεψη για σημαντική μείωση συμβασιούχων εδώ και καιρό).

* Αναμένεται μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ, ώστε από το 2012 να είναι κερδοφόρα και να αποδίδει περισσότερους φόρους στο κράτος.

Παράλληλα, προβλέπεται η ενδυνάμωση του ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα της ΝΕΤ, της ERT World και του Πρίσμα+, για το οποίο σχεδιάζεται και συνεργασία με τα ιδιωτικά κανάλια. Επίσης, προτείνεται αναβάθμιση της «ΝΕΤ 105,8», του «Τρίτου Προγράμματος», του «Kosmos 96,3», και της ΕΡΑ Σπορ, η σύμπραξη του «Ράδιο Φιλία» με τον Δήμο Αθηναίων για τους ξενόγλωσσους ακροατές αλλά περιέργως δεν υπάρχουν πληροφορίες, σχετικά με το «Δεύτερο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ. Θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή για να προτείνει τον τρόπο διοίκησης της ΕΡΤ από εδώ και στο εξής, ώστε να επιτευχθεί η μετατροπή της από κρατική σε δημόσια. Σχεδιασμοί υπάρχουν και για την καταβολή του 1,5% για παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, την αξιολόγηση των εργαζομένων, ενώ θα προβλέπονται πλέον πλαφόν για τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)