Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ποιος είναι ο πιο χαμηλά αμειβόμενος εργαζόμενος στην Ευρώπη


Ποιος είναι ο πιο χαμηλά αμειβόμενος εργαζόμενος στην Ευρώπη Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε, για πρώτη φορά, από το Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας (INSTAT), ο αλβανός εργαζόμενος είναι ο πιο χαμηλά αμειβόμενος στην Ευρώπη, Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο μέσος όρος πληρωμής ενός Αλβανού εργαζομένου ανέρχεται σε 2,2 ευρώ ανά ώρα.Τα στοιχεία της έρευνας για το κόστος εργασίας για το 2014, παρουσίασε ο διευθυντής του INSTAT, Γκιέργκι Φιλίπι.
Σύμφωνα με τον κ. Φιλίπι, «η χαμηλή αυτή αμοιβή και το κόστος εργασίας θα πρέπει τουλάχιστον να χρησιμεύσει για να προσελκύσει ξένους επενδυτές στη χώρα».
Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης, Γκεντς Κοιδέλι, δήλωσε ότι τα χαμηλά προσόντα και η έλλειψη της επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων είναι ένας επιπλέον λόγος της χαμηλής τους αμοιβής.
Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, η μεγάλη διαφορά στην αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι άνδρες αμείβονται 10% περισσότερο από τις γυναίκες, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.
Τα στοιχεία της έρευνας για την αγορά εργασίας το 2014, δείχνουν παράλληλη αύξηση τόσο της απασχόλησης (1,3%) όσο και της ανεργίας (1,5%). Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Φιλίπι, εξηγείται με το γεγονός ότι το εργατικό δυναμικό αντιδρά θετικά στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Από 29 Ιουνίου και σε... δόσεις η πληρωμή του ΕΚΑΣ

Πληρώνεται στις 29 Ιουνίου και με έξι μήνες καθυστέρησης το ΕΚΑΣ του 2015 στους νέους δικαιούχους του βοηθήματος, αλλά χωρίς τα αναδρομικά, τα οποία θα δοθούν με δόσεις μέσα στους επόμενους μήνες.
Κάθε μήνα, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ, οι δικαιούχοι θα παίρνουν και μια δόση από τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ...
που αντιστοιχούν στους μήνες Ιανουάριο μέχρι και Ιούνιο. 
Έτσι η πρώτη πληρωμή θα περιλαμβάνει το τακτικό μηνιαίο ΕΚΑΣ που θα δοθεί στις 29 Ιουνίου με τη σύνταξη του Ιουλίου και μαζί με αυτό θα καταβληθεί η πρώτη δόση με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.
Στις 29 Ιουλίου, θα πάρουν τα αναδρομικά του Φεβρουαρίου, τον Άυγουστο θα πάρουν τα αναδρομικά του Μαρτίου, τον Σεπτέμβριο τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ για το μήνα Απρίλιο, τον Οκτώβριο τα αναδρομικά του Μαϊου και στις 27 Νοεμβρίου, που παίρνουν τη σύνταξη Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν και τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ για το μήνα Ιούνιο.
Οι τυχεροί ωστόσο θα είναι λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά και από τους 30.000 νέους δικαιούχους κάθε χρόνο που παίρνουν ΕΚΑΣ, τον Ιούμιο θα πληρωθούν πολύ λιγότεροι. Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτεται στην εγκύκλιο, ο μήνας ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων για τους νέους δικαιούχους δεν θα είναι ο Απρίλιος όπως προβλέπει η σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, αλλά ο Φεβρουάριος.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Όλα για όλα στην Σύνοδο Κορυφής – Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζουν κυβέρνηση και πιστωτές

tsiptas-kontino-750
Το Eurogroup παρήλθε και η πιο κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα έχει φτάσει. Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντοναλντ Τασκ να συγκαλεί εκτάκτως για τη Δευτέρα έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, καταλαβαίνει κανείς πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.
Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ενώ και τα μαντάτα που φτάνουν από τις τράπεζες αποδεικνύουν πως η οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης
Το μήνυμα που έβγαινε από το Eurogroup ήταν ένα και σαφές: «Ο χρόνος τελειώνει, πρέπει να αποδεχθείτε μια συμφωνία». Η κατάσταση πλέον είναι δραματική, οι εκροές των καταθέσεων είναι σταθερές και ματώνουν το τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι στα όρια της αντοχής του, ενώ πλέον οι κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως δεν υπάρχει χρόνος για άλλους τακτικισμούς, με το παιχνίδι να μεταφέρεται για την πιο κρίσιμη στιγμή της ελληνικής κρίσης στις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα της Δευτέρας οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα συναντηθούν, προκειμένου να δώσουν μια οριστική λύση στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί
Τέλος χρόνου
Η αλήθεια ξέφυγε από το στόμα του υπουργού Οικονομικών της Λιθουανίας, κατά την είσοδό του στο κτίριο της συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Ο Λιθουανός αξιωματούχος τόνισε πως είναι «η τελευταία φορά» που το Eurogroup θα συζητήσει για το ελληνικό ζήτημα, με το μπαλάκι να περνάει πλέον στο επίπεδο των ηγετών. Όπερ και εγένετο.
Λύση για μια ακόμα φορά δεν βρέθηκε, παρά το ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε πέντε νέες σελίδες με ιδέες για την υπέρβαση του αδιεξόδου, κατά τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα το πνεύμα της συζήτησης αποτυπώνεται και από δύο δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων: η μεν Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ ανέφερε πως «πρέπει να αποκατασταθεί ο διάλογος με ενήλικες», ρίχνοντας ένα σαφές καρφί για τον κύριο Βαρουφάκη, ενώ μετά την επίσημη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως «αυτή την ώρα η Ελλάδα κατευθύνεται προς το Grexit».
Πλέον, όπως εκτιμούν όλες οι πλευρές, έχει φτάσει η ώρα της αλήθειας, με κανέναν όμως να μην μπορεί να προδιαγράψει απόλυτα τι πρόκειται να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μεταφέρεται στο KoolNews.gr ως αθροιστική εντύπωση τόσο από κυβερνητικές, όσο και από κοινοτικές πηγές, είναι πως οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναμένεται να ενταθούν, ώστε τη Δευτέρα να υπάρξει πρόσφορο έδαφος για μια συμφωνία. Με αυτά τα δεδομένα, μια νέα επικοινωνία Τσίπρα-Γιουνκερ, αλλά και Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ δεν πρέπει να αποκλείεται.
Δραματική κατάσταση στις τράπεζες
Και ενώ το πολιτικό θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο, η κατάσταση στις τράπεζες τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο, μιας και οι διαρροές καταθέσεων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ρώτησε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, λαμβάνοντας την απάντηση πως «αύριο θα ανοίξουν (σ.σ. ο Κερέ εννοούσε την Παρασκευή»), αλλά τη Δευτέρα δεν είναι σίγουρο». Η ΕΚΤ, μέσω κύκλων της, προσπάθησε αμέσως να σβήσει τη φωτιά διαψεύδοντας κάτι τέτοιο, πλην όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του KoolNews.gr ο διάλογος όντως έγινε, όπως μεταφέρθηκε.
Αυτή η συνειδητοποίηση οδήγησε τόσο την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και την ΕΚΤ σε καθεστώς κόκκινου συναγερμού. Μέχρι αργά το βράδυ, ανώτερη πηγή της ΤτΕ διέψευδε πως έχει ζητηθεί σύγκληση του ΔΣ της ΕΚΤ για παροχή πρόσθετης ρευστότητας, ύψους 3 δις. Από πηγές της ΕΚΤ όμως προέκυπτε πως εν τέλει θα λάβει, σήμερα Παρασκευή, χώρα τηλεδιάσκεψη, ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες πρόσθετες ανάγκες. Υπενθυμίζεται πως μόλις την Τετάρτη, η ΕΚΤ είχε εγκρίνει έξτρα 1,1 δις που όμως στην πορεία αποδείχθηκε ποσό εντελώς ανεπαρκές, συγκριτικά με το μέγεθος των ημερήσιων διαρροών.
Η κυβέρνηση προ της τελευταίας πράξης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας σε τραπεζίτες το μεσημέρι της Τετάρτης, ήταν σαφής: «Υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας» εξήγησε κατά τις πληροφορίες του KoolNews.gr, σε μια προσπάθεια να καλμάρει τις ανησυχίες τους. Ο κύριος Δραγασάκης εξήγησε πως η απόσταση που χωρίζει κυβέρνηση και εταίρους είναι 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 900 εκατομμύρια, αριθμό που επιβεβαίωσε και ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup. Μάλιστα, εκτίμησε πως, αν υπάρχει συμφωνία, δεν θα υπάρχει και πρόβλημα να περάσει από τη Βουλή.
Στην πραγματικότητα, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Τα περιθώρια διαφυγής είναι εξαιρετικά μικρά και η διάθεση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, αυτές τις δραματικές ώρες, είναι η κυβέρνηση να κινηθεί προς την εξομάλυνση με μια συμφωνία. Σύμφωνα όμως με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία πρέπει να περιέχει τρεις βασικές παραμέτρους: πρόβλεψη για το χρέος, πρόβλεψη για το αναπτυξιακό πακέτο και λύση για το χρηματοδοτικό.
Ως προς το χρέος, ο πρωθυπουργός επιθυμεί και πιέζει για μια ρητή αναφορά, αν όχι τώρα, για το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα εκτιμηθεί ξανά το θέμα του ελληνικού χρέους. Για το αναπτυξιακό, το Μαξίμου επιθυμεί το πακέτο 35 δις που προτείνει ο κύριος Γιούνκερ, ζητά όμως από τους εταίρους μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς το πότε και υπό ποιους όρους θα γίνει. Τέλος, το Μαξίμου θέλει και επαρκή ρευστότητα για να «βγουν» οι ανάγκες της χώρας.
Κατά τις πληροφορίες του KoolNews.gr, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε μείνει στην Αθήνα, όντας stand by για να κάνει προσθαφαιρέσεις σε μια ενδεχόμενη συμφωνία. Πάντως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει κάποιες ακόμα παραχωρήσεις. Ανεπίσημα, συζητούνται παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ίσως σε κάποιες υψηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, μπαίνει στο τραπέζι το θέμα των αντικινήτρων για να βγει κανείς στη σύνταξη. Επί τάπητος βρίσκονται και οι στρατιωτικές δαπάνες, υπάρχει όμως προβληματισμός για ενδεχόμενη περαιτέρω μείωσή τους, λόγω διαφωνίας του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου.
Το σενάριο τρόμου
Πάντως και παρά τη διάθεση του Μαξίμου για γεφύρωση του χάσματος, υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο της ρήξης. Μάλιστα, ο συντονιστής της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει. Το κακό σενάριο για το Μαξίμου, το σενάριο του απόλυτου εγκλωβισμού, θα περιλαμβάνει οι εταίροι να μην δίνουν τίποτα (χρέος, αναπτυξιακό πακέτο, ρευστότητα) και να ζητούν πακέτο μεταρρυθμίσεων, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εκεί η αντίδραση του Μαξίμου είναι απρόβλεπτη, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί και ένα «όχι».
Σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρείται βέβαιο, χωρίς να χρειάζεται να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για την ώρα, πως στην Ευρώπη θα ενεργοποιηθεί ένα plan b, το οποίο σε αδρές γραμμές βρίσκεται εν γνώσει του κυρίου Τσίπρα και των στενών του επιτελών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)