Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκίνηση στο "αντίο"

Αντίο" στην Λοκομοτίβ Γιάροσλαβλ είπαν με έναν ξεχωριστό τρόπο οι παίκτες και ο κόσμος της Ντιναμό Μινσκ.


Goodbye, Lokomotiv! Video of heartbreaking... by kokoretsi

Τα links για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία


Oι σύνδεσμοι είναι:
■Βιβλία Δημοτικού
■Βιβλία Γυμνασίου
■Παροράματα βιβλίων Δημοτικού – Γυμνασίου
■Προσχολική Αγωγή
■Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου. (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php )

Μόνο ο Παπουτσης .....

Απο αριστερα Κ.Λαλιωτης,Π.Αυγερινος,Γ.Γεννηματας,Π.Μωραλης,Σ.Μανικας(γραμματεας Νεολαιας),Α.Παπανδρεου,Ακης Τσοχατζοπουλος,Γ.Αλευρας,Γ.Χαραλαμποπουλος και Χ.Παπουτσης.

Το εκτελεστικο γραφειο...

Ο καλύτερος ύπνος.....

Να μας...Ζησης!!!

Στη δημοσιότητα η λίστα των μεγαλοοφειλετών

Το είπε και το έκανε το υπουργείο Οικονομικών. Στη φόρα τα ονόματα των επιχειρήσεων που χρωστάνε στο κράτος. Διαβάστε αναλυτικά για ποιες πρόκειται. Και ποδοσφαιρικές ομάδες στον κατάλογο

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριών τα ονόματα 6.000 νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από € 150.000.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου

Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα € 30 δισ. από τα € 42 δισ. συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών.

Στην πρώτη θέση ο ΟΣΕ

Μεταξύ των 6.000 επιχειρήσεων που έχουν συνολικά χρέη προς το δημόσιο περισσότερα από 30 δισ. ευρώ, βρίσκονται μεταξύ άλλων: Ο ΟΣΕ με χρέη 1,262 δισ. ευρώ που φιγουράρει πρώτος στον κατάλογο ως ο μεγαλύτερος οφειλέτης, ενώ ακολουθούν στις πρώτες θέσεις ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών με 163,5 εκατ. ευρώ, αλλά και η Ολυμπιακή Αεροπορία με 152 εκατ. ευρώ.

Ακόμη τα ναυπηγεία Νεώριον Σύρου έχουν οφειλές 146,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ χρωστά 103,2 εκατ ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το αναγραφόμενο ποσό η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πληρώσει το 5%, καθώς έχει υπαχθεί στο άρθρο 44.

Η πτωχευμένη εταιρεία Γραμμή ΑΕ εμφανίζεται στη λίστα με χρέη 77,9 εκατ ευρώ. Η Λάρκο μεταλλευτική έχει χρέη 70,7 εκατ ευρώ, η Artisti Italiani 62,9 εκατ. ευρώ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ 68,4 εκατ. ευρώ.

Η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Γενικών Ασφαλειών, που πτώχευσε, έχει οφειλές 38,5 εκατ. ευρώ, το Νέο Κανάλι Ραδιοτηλεοπτική - που επίσης έχει πτωχεύσει - εμφανίζεται με οφειλές 38,48 εκατ. ευρώ όπως και το Μινιόν με χρέη 22,32 εκατ ευρώ και η Πειραϊκή Πατραϊκή με οφειλές 20,6 εκατ ευρώ.

Ο Πανιώνιος έχει χρέη 21,8 εκατ ευρώ, η Εξπρές Σέρβις 19,3 εκατ. ευρώ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας 18,7 εκατ. ευρώ ενώ η ΠΑΕ Αθηναϊκός 15,9 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία Αφοί Μιμίκου Κοτόπουλα έχει οφειλές 22,6 εκατ ευρώ, η Άρης Καλαθοσφαιρική ΑΕ 21,2 εκατ. ευρώ. Η Θεμελιοδομή Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία ( που επίσης έχει πτωχεύσει) εμφανίζεται με οφειλές 20,45 εκατ. ευρώ ενώ στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η ΑΚΡΟΝ ΙΛΙΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛ με χρέη 19,9 εκατ. ευρώ. Η Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ έχει οφειλές 13,74 εκατ. ευρώ και η ΑΕΛ (Λάρισα) χρωστάει 6,7 εκατ. ευρώ.

Αναμένονται και τα φυσικά πρόσωπα

Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Στις συγκεκριμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της ΠΟΛ 1185/2011.

Με κινητοποιήσεις το άνοιγμα της ΔΕΘ

Θερμή αναμένεται η έναρξη της 76ης Διεθνής Έκθεσης. Ανοίγει η αυλαία με ένστολη διαμαρτυρία. Δυναμικό παρών από τους Αγανακτισμένους. Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Το επίκεντρο του πολιτικού, οικονομικού και συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος μετατοπίζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου το μεσημέρι φτάνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος το Σάββατο θα εγκαινιάσει την 76η Διεθνή Έκθεση και θα εκφωνήσει τον καθιερωμένο λόγο για τις οικονομικές εξελίξεις, ενώ την επομένη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης.

Σήμερα Παρασκευή, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα συγκεντρωθούν στις 5.30 το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Κατά τις 8 το βράδυ οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Το Σάββατο, την ώρα που το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, οι «Αγανακτισμένοι» προτίθενται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ, όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, με τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) για να πορευθούν ακολούθως προς το Βελλίδειο.

Μισή ώρα αργότερα, στις 15.30, ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 18.00 προγραμματίζουν πεζή πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Στις 18.00 συγκεντρώσεις στο άγαλμα του Βενιζέλου διοργανώνουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ και μισή ώρα αργότερα το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τέλος, στην πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ θα συγκεντρωθούν φοιτητές και στην Καμάρα ομάδες αντεξουσιαστών. Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 16.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλαδική πορεία φοιτητών από τα υπό κατάληψη πανεπιστήμια της χώρας. Η πορεία των φοιτητών θα ενωθεί με την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Καμάρα και στη συνέχεια με τους «Αγανακτισμένους» στο Λευκό Πύργο.

Και οι ιδιοκτήτες ταξί στη ΔΕΘ

Με πορείες πεζές γύρω από τον χώρο της ΔΕΘ θα συμμετέχουν οι ταξιτζήδες στις κινητοποιήσεις, αφού νωρίτερα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιβανώφειο. Παράλληλα, ανάλογα με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης, η Ομοσπονδία του κλάδου θα προσδιορίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Ο Κώστας Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, καλώντας όλους τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στην πορεία, τόνισε ότι βασικά τους αιτήματα είναι η έκδοση αδειών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η έδρα των ταξί.

Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα

Λουκέτο θα βάλουν, σύμφωνα με την απόφαση του συλλογικού οργάνου του κλάδου, το Σάββατο 10/9 όλα τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενα για την αύξηση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εστιατορίων, Καφετεριών και Μπαρ του νομού, Παναγιώτη Γκόφα, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εστιάτορες ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 5%, αλλά και συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Από σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Παπανδρέου

Σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ενώ στη συνέχεια θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Με βάση το πρόγραμμα που διένειμε η ΔΕΘ ΑΕ, ο κ. Παπανδρέου θα παραστεί το πρωί του Σαββάτου (9.30) στην τελετή αγιασμού της φετινής διοργάνωσης, θα ακολουθήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των Helexpo και ΔΕΘ, ενώ στις 20.00 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων ("Ι.Βελλίδης"). Στις 11/9, ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη Τύπου (13.00, στο "Ι.Βελλίδης").

Από Δευτέρα και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα δώσουν το "παρών" στη ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί της ήσσονος αντιπολίτευσης, ενώ το πολιτικό "κομμάτι" θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Με βάση πάντα το πρόγραμμα που διένειμε η ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη ΔΕΘ στις 17/9 (20.00,"Ι.Βελλίδης"), ενώ στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Helexpo AE και της ΔΕΘ ΑΕ και θα ακολουθήσει επίσκεψή του στους εκθεσιακούς χώρους. Στις 18/9 θα δώσει συνέντευξη Τύπου (13.00, "Ι.Βελλίδης").

Η έκθεση, που φέτος έχει μειωμένο εισιτήριο, λόγω της κρίσης (4 ευρώ), είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και την ανάπτυξη, ενώ εμφανίζει τη χαμηλότερη δημόσια συμμετοχή πολλών δεκαετιών (μόλις 5%), δίνοντας τον "πρώτο λόγο" στους ιδιώτες εκθέτες (ο αριθμός των οποίων είναι αυξημένος, παρά την κρίση). Συνολικά, το σύνολο των άμεσων εκθετών της 76ης ΔΕΘ, Ελλήνων και ξένων, φτάνει τους 864, έναντι 679 πέρυσι.

Ασφαλιστικές εταιρείες στο δημόσιο σύστημα υγείας

Τι προβλέπει το σχέδιο της σύμβασης που εστάλη για διαβούλευση
Περίπου 550 κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία που επιτρέπουν την περίθαλψη των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές εταιρείες σε κατηγορία πρώτης θέσης έχει θέσει στη διάθεση των ασφαλιστικών εταιρειών το υπ. Υγείας.

Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς με αφορμή την πρόσφατη αναμόρφωση της νομοθεσίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις πιέσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που απαιτεί περιστολή των δαπανών περίθαλψης και αύξηση των εσόδων του δημοσίου τομέα υγείας, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και το αρμόδιο υπουργείο, βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων (ΚΕΝ) για την κοστολόγηση των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν τα νοσοκομεία από το αρμόδιο υπουργείο, άνοιξε ουσιαστικά η πόρτα του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς πρόκειται για απόφαση που ανταποκρίνεται ρεαλιστικά στο κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει στη διάθεση των ασφαλιστικών εταιρειών περίπου 550 κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία που επιτρέπουν την περίθαλψη των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές εταιρείες σε κατηγορία πρώτης θέσης.

Μάλιστα, το υπουργείο επιδιώκει την άμεση διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών θέτοντας πιεστικά χρονοδιαγράμματα που προβλέπουν έως την 1η Οκτωβρίου να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών και των δημόσιων νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προθεσμία έως την ερχόμενη Δευτέρα να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους επί του σχεδίου σύμβασης που τους έχει αποσταλεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» το σχέδιο σύμβασης προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι προσφερόμενες από τα νοσοκομεία ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες θα παρέχονται στις «ειδικές θέσεις» νοσηλείας που διαθέτουν δίκλινα, μονόκλινα ή πολυτελείας δωμάτια. Ως ελάχιστη ξενοδοχειακή υποδομή των θέσεων αυτών ορίζεται ο εξοπλισμός τους με τουαλέτα εντός δωματίου, κλιματισμό, τηλέφωνο, τηλεοπτικό δέκτη και σίτιση του ασθενούς.

Όσον αφορά στο κοστολόγιο που θα καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για την περίθαλψη των ασφαλισμένων τους, προβλέπεται προσαύξηση των ΚΕΝ και του Ημερήσιου Νοσηλίου στο ΕΣΥ κατά 50%, στην περίπτωση συμμετοχής Κοινωνικού Φορέα Ασφάλισης και 20% στην περίπτωση μη ύπαρξη από τον ασφαλισμένο ΚΦΑ.

Στο τέλος κάθε μήνα τα νοσοκομεία υποχρεούνται να αποστέλλουν στην ασφαλιστική εταιρεία καταστάσεις δαπανών που θα περιλαμβάνουν το κόστος στο 100% της τιμής δαπανών της νοσηλείας, τη συμμετοχή του ταμείου, τη συμμετοχή της ασφαλιστικής εταιρείας. Από την πλευρά της η ασφαλιστική εταιρεία υποχρεούται να εξοφλήσει τα οφειλόμενα ποσά στα νοσοκομεία το αργότερο εντός δύο μηνών από τη παραλαβή των σχετικών λογαριασμών.

Παράλληλα, τίθεται σε λειτουργία Συντονιστικό Τηλεφωνικό Κέντρο πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ συστήνεται και Επιτροπή Διαιτησίας η οποία θα συνεδριάζει όποτε κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου οι εκκρεμείς υποθέσεις να μην υπερβαίνουν το μήνα από την έκδοση εξιτηρίου.

Η ασφαλιστική αγορά εμφανίζεται θετική σε μια τέτοια εξέλιξη, δεδομένου ότι μπορεί να προκύψουν σημαντικά οφέλη, αρχής γενομένης του «ελέγχου» του κόστους νοσηλείας στην αγορά και κατ' επέκταση στη δυνατότητα άσκησης πιέσεων και στον ιδιωτικό φορέα.

Όμως, όπως αναφέρουν στη «Ν» στελέχη της αγοράς, «η ολοκλήρωση των διαδικασιών σε τόσο σύντομο χρονικό ορίζοντα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, δεδομένου ότι το θέμα είναι ιδιαιτέρως πολύπλοκο», ενώ εκφράζουν ανησυχία για μια σειρά από θέματα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)