Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης


Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισηςΑνοίγει εντός της εβδομάδας η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή της αίτησης για τη ρύθμιση των χρεών στην Εφορία μέχρι και σε 100 δόσεις και για να μη βρεθείτε προ απόρριψης του αιτήματος θα πρέπει να πληρείτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

• Να μην έχετε καμία εκκρεμότητα με την Εφορία σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του τρέχοντος έτους αλλά και προηγούμενων.
• Να έχετε πληρώσει κανονικά τη δόση του ΕΝΦΙΑ του Οκτωβρίου και του φόρου εισοδήματος του Σεπτεμβρίου.
• Αν η δόση του ΕΝΦΙΑ του Οκτωβρίου έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, τότε είτε θα πρέπει να την πληρώσετε ή να τη ρυθμίσετε με την πάγια ρύθμιση.
• Αν η Εφορία έχει ήδη κινήσει εναντίον σας κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ή εισοδημάτων θα πρέπει να καταβάλετε το 50% της βασικής αρχικής οφειλής.

Επείγοντα μέτρα από την Κομισιόν για τη γρίπη των πτηνών. Κρούσματα σε Ολλανδία και Βρετανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδεχομένως να εγκρίνει τη Δευτέρα προσωρινά έκτακτα μέτρα προστασίας για να αντιμετωπιστεί ένα άκρως μεταδοτικό στέλεχος της γρίπης των πτηνών που έχει εμφανιστεί στην Ολλανδία.
"Η Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει αύριο Δευτέρα 17 Νοεμβρίου μια απόφαση με επείγοντα προσωρινά μέτρα προστασίας σε σχέση με το θέμα αυτό", είπε την Κυριακή ο Ρικάρντο Καρντόσο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τα μέτρα προστασίας θα περιλαμβάνουν ζώνες προστασίας οι οποίες καθορίζονται από τις ολλανδικές αρχές γύρω από το μολυσμένο πτηνοτροφείο, καθώς επίσης απαγόρευση των πωλήσεων ζώντων πουλερικών, αυγών, κρέατος, και άλλων προϊόντων πουλερικών σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε τρίτες χώρες.
Κρούσματα σε Βρετανία και Ολλανδία
Και η Βρετανία ανέφερε την Κυριακή νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ένα αγρόκτημα με πάπιες στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν "πολύ χαμηλός". Ήδη εφαρμόστηκε ζώνη αποκλεισμού γύρω από το αγρόκτημα και άρχισε η σφαγή των πουλερικών όπως σημείωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων.
"Έχουμε επιβεβαιώσει ένα κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε αγρόκτημα με πάπιες στο Γιορκσάιρ" είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι "ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πολύ χαμηλός και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την τροφική αλυσίδα". Ο Βρετανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε όμως ποιο στέλεχος της νόσου έχει εντοπιστεί σε αυτό το αγρόκτημα στο Γιορκσάιρ.
Το στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει προκαλέσει από την εμφάνισή του το 2003.περισσότερους από 400 θανάτους κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία. Ένα νέο στέλεχος, το H7N9, έχει σκοτώσει περισσότερους από 170 ανθρώπους από την εμφάνισή του το 2013. Τον Σεπτέμβριο, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, εξέδωσε προειδοποίηση κατά της νέας γρίπης τύπου Α (H5N6).
Στις αρχές Νοεμβρίου, ένα επιπλέον στέλεχος της γρίπης των πτηνών, το H5N8, αναφέρθηκε σε ένα αγρόκτημα με γαλοπούλες στη βόρεια Γερμανία, για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
Την Κυριακή, η Ολλανδία ξεκίνησε μια προσωρινή απαγόρευση μεταφοράς πουλερικών αφότου εμφανίστηκε το στέλεχος H5N8 σε ένα κέντρο αναπαραγωγής πουλερικών. Αυτή η "υψηλής παθογονικότητας" μορφή της γρίπης των πτηνών είναι πολύ επικίνδυνη για τα ζώα και η "μόλυνση μπορεί να περάσει από ένα ζώο σε άνθρωπο" ανέφεραν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας.Share

Ερχεται το «Facebook at Work»

Ερχεται το «Facebook at Work»
Μια νέα ιστοσελίδα που θα αποκαλείται «Facebook at Work» (Το Facebook στη Δουλειά) και θα επιτρέπει στους χρήστες της να κρατούν ξεχωριστό προσωπικό και επαγγελματικό προφίλ προετοιμάζει υπό άκρα μυστικότητα το Facebook.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, ο νέος διαδικτυακός τόπος θα μοιάζει εμφανισιακά με το κυρίως Facebook, αλλά θα επιτρέπει στους χρήστες να διαχωρίζουν αυστηρά το προσωπικό «προφίλ» τους (με τις προσωπικές φωτογραφίες και βίντεό τους ή με τις πολιτικές απόψεις τους) από το επαγγελματικό «προφίλ» τους.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κοινωνικού δικτύου έχουν μεταξύ τους χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο επαγγελματικό υποδίκτυο για την καθημερινή εργασία τους στο Facebook και κάποια στιγμή έθεσαν το θέμα να επεκτείνουν αυτή την υπηρεσία εξωτερικά σε όλους τους χρήστες.
Η ανάπτυξη της νέας υπηρεσίας άρχισε αθόρυβα πέρυσι και ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών με εταιρείες, καθώς μάλλον πλησιάζει η ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
Σε πρώτη φάση, το "Facebook at Work" αναμένεται να «κλέψει» μερίδιο αγοράς από το αμιγώς επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, το οποίο έχει περίπου 90 εκατ. ενεργούς χρήστες το μήνα και αποτελεί το κύριο «εργαλείο» επαγγελματικής δικτύωσης διεθνώς. Όμως, η επαγγελματική υπηρεσία του Facebook θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επίσης υπηρεσίες όπως το Google Drive ή τα Office και Outlook της Microsoft.
Για να καταφέρει το Facebook να διεισδύσει στους επαγγελματικούς χώρους ως εργαλείο δουλειάς, θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των στελεχών τους, οι οποίοι συχνά διεξάγουν εμπιστευτικές συνομιλίες στο διαδίκτυο και ανταλλάσσουν ευαίσθητες εμπορικές πληροφορίες, τις οποίες δεν θα ήθελαν να δουν να διαρρέουν. Πολύ περισσότερο που το Facebook έχει κατ' επανάληψη δεχτεί κριτικές ότι χρησιμοποιεί καταχρηστικά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.
Επιπλέον, αρκετές εταιρείες μέχρι σήμερα απαγορεύουν τη χρήση του Facebook στους εργαζομένους τους για να μην πέφτει η παραγωγικότητά τους, οπότε θα πρέπει πρώτα να πειστούν ότι όντως το Facebook θα χρησιμοποιείται για δουλειά και όχι για κουτσομπολιό και χασομέρι.
Αρχικά τουλάχιστον το "Facebook at Work" αναμένεται να είναι δωρεάν προκειμένου να κερδίσει χρήστες. Το Facebook δημιουργεί σχεδόν όλα τα έσοδά του από διαφημίσεις και καταφέρνει να προσελκύει περισσότερες, όσους περισσότερους χρήστες έχει.
Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του δημοσιεύματος.

Πολυτεχνείο: Σήμερα η μεγάλη πορεία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Πολυτεχνείο: Σήμερα η μεγάλη πορεία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείαςΣε κλίμα αναταραχής λόγω των προσφάτων επεισοδίων στη Νομική Σχολή αλλά και της γενικότερης αναστάτωσης που υπάρχει στο χώρο της παιδείας θα πραγματοποιηθεί η φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει είναι ότι τα αστυνομικά μέτρα που έχουν ληφθεί θεωρούνται από τα αυστηρότερα των τελευταίων ετών καθώς συνολικά 7.000 αστυνονμικοί βρισκονται επί ποδός προκειμένου η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία να κυλήσει ομαλά.
Οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι πύλες του Πολυτεχνείου αναμένεται να κλείσουν στις 13:00 το μεσημέρι για να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τελετή στη μνήμη των θυμάτων της εξέγερσης του 1973 ενώ θα ακολουθήσει η έξοδος της αιματοβαμμένης σημαίας στις 15:00 και η μεγάλη πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Τα μέτρα της Τροχαίας
Ήδη από το Σάββατο βρίσκονται σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.
Σταδιακά εντός της ημέρας τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων θα επεκταθούν και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που οριοθετείται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας και το σχέδιο της ΕΛΑΣ.
Για τον ίδιο λόγο θα υπάρξει και αλλαγή στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται, με απόφαση της αστυνομίας, να κλείσουν και οι σταθμοί του Μετρό που βρίσκονται κατά μήκος της πορείας.
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σήμερα δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα ενώ από τις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνονται σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας στους δρόμους:
- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις κάθετες οδούς έως την πρώτη παράλληλο
- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) καθώς και στις κάθετες οδούς έως την πρώτη παράλληλο
- Πλατεία Ομονοίας.
- Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της οδού Σταδίου.
- Σταδίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς έως την πρώτη παράλληλο
- Πλατεία Συντάγματος.
- Β. Γεωργίου Α΄
- Λεωφόρο Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) έως το ξενοδοχείο «HILTON» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς έως την πρώτη παράλληλο
- Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις κάθετες οδούς έως την πρώτη παράλληλο
- Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
- Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Β. Σοφίας.
- Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της
Λ. Β. Σοφίας.
- Λεωφόρο Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις κάθετες οδούς έως την πρώτη παράλληλο
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις κάθετες οδούς έως την πρώτη παράλληλο
- Λεωφόρο Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας
- Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας
- Αθηνάς
- Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
- Τσόχα
- Σούτσου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Μαβίλη και της οδού Τσόχα.
- Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Αλεξάνδρας και Λ. Β. Σοφίας.
- Λεωφόρο Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Κατεχάκη και Λ. Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
- Λεωφόρο Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
- Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λ. Μεσογείων και Λ. Β. Σοφίας.
- Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Λεωφόρο Β. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά
- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Β. Κων/νου
Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων σε δρόμους στην ευρύτερη περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)