Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Νέα υπουργική τροπολογία στο κυνήγι των «89 δεσμεύσεων»

Ακόμα μια ογκώδης υπουργική τροπολογία κατατέθηκε στην Βουλή η οποία επιχειρεί να διευθετήσει μια σειρά κυβερνητικών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων έναντι των δανειστών. Η τροπολογία εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει άμεσα την «λίστα των 89 δεσμεύσεων» ενώ περιλαμβάνει και την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει η ανάθεση παροχής νομικών υπηρεσιών από το ΤΑΥΠΕΔ σε ιδιώτες εφόσον το συγκεκριμένο έργο μπορεί να υλοποιήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Ειδικότερα, μεταξύ των ρυθμίσεων περιλαμβάνονται :
-          Διατάξεις που ρυθμίζουν την επιμήκυνση των δανείων των ΟΤΑ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων
-          Απλοποιούν την διαδικασία υπολογισμού του υπερβάλλοντος μηνιαίου ποσού φαρμακευτικής δαπάνης από τους ασφαλιστικούς φορείς-
-          Συντομεύεται ο χρόνος διαβούλευσης προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία κατάθεσης νομοσχεδίων στην Βουλή
-          Ρυθμίζονται θέματα κυριότητας στου Ελληνικού Δημοσίου στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικό – Αγ. Κοσμάς
-          Παρέχεται νομοθετική εξουσιοδότηση με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά, να τροποποιούνται ή αναθεωρούνται γενικά πολεοδομικά σχέδια κ.α.
-          Ρυθμίζονται θέματα του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων 2004

Κλειστές οι ΔΟΥ Δευτέρα και Τρίτη

Παρατείνονατι οι πληρωμές όσων φορολογούμενων πολιτών λήγουν οι προθεσμίες εντός του συγκεκριμένου διημέρου.
To ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των ταμειακών συναλλαγών με το ευρύ κοινό σήμερα το μεσημέρι στις 13.30, των 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από τις 22 Οκτωβρίου.Και τούτο, όπως ανακοινώθηκε, προκειμένου να προβούν στην έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στις εμπορικές τράπεζες, των οποίων το ωράριο συναλλαγής ολοκληρώνεται στις 14.30.
Όπως εξάλλου επισημαίνεται σε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012.
Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται βάσει της ΠΟΛ./1101/19.3.2002 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, στη βάση του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φορολογουμένων.

Εμπάργκο τέλος, αρχίζει αύριο η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκινά από αύριο, Σάββατο, η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, αφού βενζινοπώλες, πρατηριούχοι και μεταπωλητές αποφάσισαν να διακόψουν το εμπάργκο.
Και το αποφάσισαν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων, όπως ανέφεραν.
Το εμπάργκο κράτησε μια εβδομάδα. Η διανομή του πετρέλαιου δεν ξεκίνησε –όπως κάθε χρόνο- στις 15 Οκτωβρίου, καθώς βενζινοπώλες και πρατηριούχοι διαμαρτύρονταν για την εξίσωση του φόρου στα καύσιμα.
Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει πάντως υποτονική λόγω κρίσης αλλά και υψηλών θερμοκρασιών.
Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν χθες 1,37 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές ξεκινούν από 1,31 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι 1,5 ευρώ το λίτρο.
Σε πτωτική πορεία βρίσκεται το πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο, από τα 10 λεπτά περίπου που είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (η οποία ισχύει από την περασμένη Δευτέρα, ταυτόχρονα με την αύξηση του ντίζελ κίνησης) μέχρι στιγμής έχουν περάσει στην κατανάλωση μόνο τα 4 λεπτά. Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου για το ντήζελ κίνησης από 1,181 ευρώ το περασμένο Σάββατο, διαμορφώθηκε χθες στο 1,084 ευρώ ενώ η μέση τιμή λιανικής από 1,572 έπεσε στο 1,532 ευρώ το λίτρο.
Οι οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ακόμη ότι η «η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου» και ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

Απίστευτο! Χρειάστηκαν δυο χρόνια για να εκδικαστεί υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου

Στοιχεία που σοκάρουν για την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης, ακόμη και για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, αποκαλύπτονται από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Ανδριανού, η οποία είχε κατατεθεί με αφορμή καταγγελία του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου για τη σημαντική κωλυσιεργία στην εκδίκαση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, οι οποίες συχνά έχουν δράστες συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ψυχική βλάβη των θυμάτων.
Στην ερώτηση γινόταν αναφορά σε επικείμενη δίκη στο εφετείο Ναυπλίου η οποία έχει λάβει αναβολή.
Στην απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει για τη δίκη στο Εφετείο Ναυπλίου ότι πρόκειται για ποινική υπόθεση που είχε εισαχθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου στις 2.9.2010, προκειμένου να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για βιασμό ανήλικης κατ΄εξακολούθηση και έχει αναβληθεί έξι φορές. Ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει, εκ προοιμίου, ότι, σύμφωνα με τον νόμο, στις υποθέσεις ανηλίκων θυμάτων που αφορούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, η ανάκριση διεξάγεται κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα και περατώνεται και για τα συναφή πλημμελήματα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Για δε τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Ναύπλιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει ότι:
- Στις 2.9.2010 αναβλήθηκε η δίκη λόγω σημαντικών αιτίων στο πρόσωπο του συνηγόρου του ενός κατηγορουμένου, ο οποίος είχε άλλο δικαστήριο στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών και ήταν αδύνατη η εμφάνισή του ενώπιον του Εφετείου Ναυπλίου.
- Στις 13.01.2011 η δίκη αναβλήθηκε, λόγω σημαντικών αιτίων στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο οποίος, συμμορφούμενος σε σχετική απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, απείχε από την άσκηση των καθηκόντων του.
- Στις 14.4.2011 η δίκη αναβλήθηκε καθ΄ όσον απουσίαζαν ουσιώδεις μάρτυρες, η παρουσία των οποίων κρίθηκε αναγκαία για την ανεύρεση της αλήθειας και το δικαστήριο τιμώρησε τους μάρτυρες με πρόστιμο, ενώ διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή τους κατά τη νέα δικάσιμο ως και η αυτοπρόσωπη εμφάνιση του κατηγορουμένου που επικαλέσθηκε ασθένεια.
- Στις 15.6.2011 η δίκη αναβάλλεται για μια ακόμη φορά καθ΄ όσον ο γραμματέας της έδρας δήλωσε ότι συμμετείχε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί από άλλους γραμματείς, επειδή συμμετείχαν όλοι στην απεργία.
- Στις 8.3.2012 η δίκη αναβλήθηκε μία ακόμη φορά λόγω σημαντικών αιτίων στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του ενός κατηγορουμένου, ο οποίος απείχε από την άσκηση των καθηκόντων του, συμμορφούμενος σε απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου.
- Ορίστηκε δικάσιμος στις 14.6.2012 αλλά ματαιώθηκε λόγω των εθνικών εκλογών.
- Στις 14.9.2012 η δίκη αναβλήθηκε, επειδή ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί στη δίκη. Το δικαστήριο μετά από διακοπή προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι, όμως, επίσης αρνήθηκαν να αναλάβουν τους κατηγορούμενους και παρ΄ όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν να ανευρεθεί δικηγόρος από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, αυτό κατέστη αδύνατο. Για τον λόγο αυτόν αναβλήθηκε η δίκη για τις 18 Οκτωβρίου 2012.

Με βέτο απειλεί τον προϋπολογισμό της ΕΕ ο Κάμερον

Η Βρετανία είναι διατεθειμένη να ασκήσει βέτο σε οιαδήποτε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεωρεί απαράδεκτη κι αντίθετη στα εθνικά της συμφέροντα, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πριν από τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό τον επόμενο μήνα.
«Νομίζω ότι θα ήταν καλό να έχουμε μία συμφωνία, είναι καλό να επιλυθούν αυτά τα θέματα, αλλά δεν θα ήταν αποδεκτό να δούμε κάποια τεράστια αύξηση στις δαπάνες της ΕΕ την στιγμή που άλλοι προϋπολογισμοί περικόπτονται», δήλωσε ο Κάμερον σε μια συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
«Έτσι το κοινό στη Βρετανία αναμένει μια σκληρή προσέγγιση, μια άκαμπτη προσέγγιση και αυτό ακριβώς θα λάβει, κι εάν δεν (. . .) υπάρξει μια συμφωνία που είναι καλή για τη Βρετανία (. . .), δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει προοπτικές στην ευρωζώνη αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

«Η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να αναπτυχθεί μέσα στην ευρωζώνη, εάν εμμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων» ήταν το μήνυμα που έδωσε στον Αντώνη Σαμαρά η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως αποκάλυψε η ίδια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
«Εχουν υλοποιηθεί πολλά μέτρα στην Ελλάδα» πρόσθεσε. «Θέλουμε να υπάρξει ηρεμία στο εσωτερικό της χώρας».
Παράλληλα, η κ. Μέρκελ προανήγγειλε τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανταγωνιστικότητας. «Χρειαζόμαστε ένα ενοποιημένο πλαίσιο προϋπολογισμού στην ευρωζώνη. Αυτό περιλαμβάνει και ταμείο ανταγωνιστικότητας».
Όσον αφορά στην τραπεζική ενοποίησης και της απευθείας χρηματοδότησης των τραπεζών από τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης, επανέλαβε ότι χρειάζεται χρόνος. «Υπάρχει η πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί το νομικό πλαίσιο για την τραπεζική εποπτεία μέχρι το Δεκέμβριο» ανέφερε, αφήνοντας ανοιχτό το πότε θα τεθεί σε λειτουργία το ενιαίο εποπτικό όργανο.
«Δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε ένα ή δύο μήνες» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πέρα από την ενιαία εποπτική αρχή για τις τράπεζες, χρειάζεται και ένα σαφές νομικό πλαίσιο

Απόφαση ''βόμβα'' από το Συμβούλιο της Ευρώπης:Παράνομη η μείωση μισθών στους νέους που επέβαλλε η τρόικα στην Ελλάδα!

- Η απόφαση κρίνει ως παράνομες 2 μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που πήρε η ελληνική κυβέρνηση το 2010 μετά από απαίτηση της τρόικας...

- Παράνομη πλέον θεωρείται η μείωση του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα δύο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού
- Παράνομη κρίθηκε επίσης και η παράταση ενός έτους στην δοκιμαστική περίοδο που οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί πως η μείωση του μισθού στους νέους Έλληνες σημαίνει πως πλέον αμείβονται κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα
- Reuters:''Η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική για την Αθήνα και την τρόικα καθώς αποφασίζονται νέες περικοπές που απαιτούνται για να κρατηθεί η Ελλάδα στη ζωή'' Η σπουδαιότητα της απόφασης αυτής από επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι τεράστια διότι δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά συνδικάτα να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν την κατάργηση των εργασιακών αλλαγών επειδή παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη!

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να γυρίσουμε στο 2010 όταν κατ' εντολή της τρόικας η τότε ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά ώστε να μειωθεί το κόστος για τους εργοδότες.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, που τώρα κρίνονται ως παράνομες, ήταν δύο:

- Η παράταση κατά ένα χρόνο στην δοκιμαστική περίοδο στην οποία οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση

- Η μείωση στα 2\3 του εθνικού κατώτατου μισθού για τον κατώτατο μισθό για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου της Ευρώπης η μείωση του μισθού στους νέους κάτω των 25 ετών σημαίνει πολύ απλά πως οι νέοι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας των 580 ευρώ το μήνα.
Επίσης σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η παράταση που επιβλήθηκε αντιβαίνει στο καταστατικό που αναφέρει πως οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα σε «λογική» ειδοποίηση πριν τερματιστεί η απασχόλησή τους.

Η απόφαση αυτή δικαίως χαρακτηρίζεται ως ''βόμβα'' καθώς όπως αναφέρει το Reuters:''Η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική για την Αθήνα και τους πιστωτές της, καθώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές σε ένα νέο γύρο περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επόμενη δόση από τη διάσωση των 130 δισ. ευρώ, που απαιτούνται ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα εν ζωή''.

Ο Συνδ.Αποφ. ΣΣΑΣ στο 24ο Ι.Σ.Ε.Δ.











Χρήσιμο και χρηστικό

 Εύρεση ταχυδρομικών κωδικών   http://www.postal.gr/ 
 
Εύρεση τηλεφωνικών αριθμών ΟΤΕ  http://www.whitepages.gr/gr/
 
Παγκόσμιος Τηλεφωνικός Κατάλογος  http://katalogos.topweb.gr/index8.htm 
 
Πρώτες Βοήθειες (αλφαβητική εύρεση)  http://www.healthpages.gr/portal/page/portal/1535/index?CatID=3 
 
Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος  http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=272&Itemid=247&lang=
 
Οργάνωση Φαρμακείου Πρώτων Βοηθειών  http://www.redcross.gr/default.asp?pid=21&la=1
 
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Αθήνας (εύρεση ανά Δήμο)  http://www.fsa.gr/duties.asp
 
 
 
 
Κυκλοφοριακός χάρτης Αθήνας  http://www.transport.ntua.gr/map/en/
 
Πρόγραμμα Τηλεόρασης   http://cebil.gr/channels.php 
 
Χάρτης Πλοίων και Λιμανιών  http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx
 
Δρομολόγια διάφορων μεταφορικών μέσων  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?Page=useful
 
Χρήσιμες συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία  http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3547&Itemid=619&lang
 
Χρήσιμα τηλεφωνικά νούμερα  http://www.forthnet.gr/templates/posting02.aspx?p=90703
 
Αργίες
2012, 2013  http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/news/eoneusefull498%21_menus0X0lev%26_sml%3dflag83542%3dtake%3d00%3dshow%3d1p00MMZZ%3dhead%3d0%3dpref%3d0frame/eone?fid=0

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)