Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σάουνα.....πόσο μας ωφελεί?

Η σάουνα – οφέλη για την υγεία και την ομορφιά

Μια παράδοση της Φιλανδίας. Αποτελεί ένα φυσικό, δροσιστικό και ξεκούραστο τρόπος καθαρισμού του σώματος μέσω της έντονης εφίδρωσης και απαλλαγής
από την καθημερινή ένταση. Η πιο δημοφιλής είναι η φινλανδική σάουνα.
Η υψηλή θερμοκρασίας (περίπου 80 βαθμούς) και η χαμηλή υγρασία (περίπου 25%) δημιουργούν ένα κατάλληλο περιβάλλον για τon ιδρώτα και τον βαθύ καθαρισμό των πόρων.
Ποια είναι τα όφελη της σάουνας για την υγεία μας;
  • χαλαρώνει και ηρεμεί κουρασμένους μύες, απελευθερώνει από την ένταση και ανακουφίζει από το άγχος και την ψυχική κόπωση.
  • Αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού.
  • Αυξάνει το ρυθμό της ροής του αίματος και βοηθάει στην υγιή καρδιά να βρίσκεται πάντα σε καλή κατάσταση.
  • Προσωρινά παρατηρείται μια ανακούφιση από τον πόνο των αρθριτικών.
  • Διεγείρει την απελευθέρωση των φυσικών παυσίπονων του σώματος.
  • Επιδράει θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την αντοχή του οργανισμού σε ορισμένες ασθένειες.
  • Σε μια θεραπεία στην σάουνα, μπορούν να καούν 300 θερμίδες.
  • Θα έχετε καθαρό και νωπό δέρμα.
Εκτός της γνωστής σε όλους μας κλασικής σάουνα της Φιλανδίας, υπάρχουν ακόμα δυο είδη σάουνας – ατμόσαουνα (χαμάμ) και υπέρυθρη σάουνα.
Η υπέρυθρη σάουνα (χαμάμ ) – για να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι 43-46 βαθμούς και η υγρασία 100%. Όλα αυτά συμβάλουν για την εφίδρωση και την αναζωογόνηση, καθώς και συνήθως στον χώρο μέσα υπάρχει ατμός.
Η υπέρυθρη σάουνα – οι υπέρυθρες ακτίνες χρησιμοποιούνται για να θερμαίνουν τα αντικείμενα στην σάουνα μέσα αντί ζεστό αέρα. Αυτό το είδος σάουνας είναι πιο αποτελεσματικό, επειδή η θερμότητα διεισδύει πιο βαθιά στο δέρμα σε σύγκριση με τις κλασικές σάουνες, Στις σάουνες υπερύθρων ακτινίων, το αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων δεν εκτίθεται σε ζεστό αέρα, παρ’όλο αυτά η βαθιά διείσδυση της θερμότητας βοηθάει στην εξάλειψη των τοξινών, του αλκοόλ, της νικοτίνης και των μετάλλων. Μειώνει την κυτταρίτιδα, αυξάνει το επίπεδο των ορμονών, βοηθάει την ανάπτυξη και αντιμετωπίζει την χρονική κόπωση. Σε διάστημα μισής ώρας μιας θεραπείας στην σάουνα θα καούν περισσότερες θερμίδες, απ,ότι με τρέξιμο για την ίδιο χρόνο. Θεωρείται, ότι οι υπέρυθρες σάουνες με ηλεκτρικό φως εμποδίζουν το καρκίνο και είναι κατάλληλες για ανθρώπους που πάσχουν απ’αυτή την ασθένεια, επειδή αυξάνουν το επίπεδο του κορεσμού του οξυγόνου και αποβάλλει τα ραδιενεργά απόβλητα. Είναι κατάλληλες και για χρόνιες παθήσεις. Το μοναδικό είδος σάουνας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται από ανθρώπους με φλεβίτιδα, μεταλλικά εμφυτεύματα, υπέρταση και διαβήτη.
Οπωσδήποτε να ρωτήσετε τον γιατρό σας εάν αυτό το είδος σάουνας είναι κατάλληλο για την υγεία σας και πόσο συχνά μπορείτε να την επισκέπτεστε. Μην ξεχνάτε, ότι όσο και ωφέλιμη και να είναι μπορεί να έχει αντίθετες συνέπειες σε περίπτωση που δεν είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο οργανισμό ή δεν χρησιμοποιείται σωστά.




ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΝΑΣ


Για να χρησιμοποιούμε την σάουνα θα πρέπει :

  • Να είμαστε όσο το δυνατόν ξεκούραστοι .
  • Απαραίτητα ένα μπάνιο πριν την σάουνα όχι μόνο με νερό αλλά και με σαπούνι, για να ανοίξουν πιο εύκολα οι πόροι του δέρματος.
  • Το σώμα μας να είναι προς το στεγνό πριν την είσοδο μας στην σάουνα.
  • Πριν την είσοδο μας αλλά και μετά την έξοδο μας πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό.
  • Οι αρχάριοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν την σάουνα 8-10 λεπτά (χωρίς να έχει προηγηθεί γυμναστική) ενώ οι προχωρημένοι μπορούν να παραμένουν μέσα από 12 έως 20 λεπτά.
  • ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Όσο χρόνο παραμένουμε μέσα στην σάουνα άλλο τόσο χρόνο χρειαζόμαστε για αποθεραπεία. Π.Χ. 10 λεπτά παραμονή στην σάουνα θέλουμε 5 λεπτά σε κρύο νερό και 5 λεπτά σε ένα πάγκο καθισμένοι.
  • ΔΕΝ ξαπλώνουμε τελείως μέσα στην σάουνα. Προσπαθούμε ο κορμός και τα πόδια να είναι στο ίδιο επίπεδο για να υπαρχει παντου η ίδια θερμοκρασία.
  • Στην σάουνα μπαίνουμε τελείως γυμνοί .(Καλό είναι κατά την είσοδο μας στην σάουνα να βγάζουμε απαραίτητα όλα τα κοσμήματα και λοιπά αξεσουάρ).
  • Μπορεί να χάσετε πάνω από ένα λίτρο νερό κατά την διάρκεια μιας σάουνας. Χωρίς αντικατάσταση μια υψηλή απώλεια νερού μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή των κανονικών καρδιακών παλμών και να προκαλέσει κούραση και ναυτία. Γι αυτό επιβάλλεται να πίνουμε υγρά μετά την σάουνα.
  • ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΟΥΝΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ!!

ΟΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΝΑΣ

  1. Δυναμώνει τον καρδιακό μυ, χωρίς να κουράζει το σώμα.
  2. Βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα.
  3. Χαλαρώνει μυϊκά, πνευματικά, και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.
  4. Βοηθάει στην αποβολή των τοξινών.
  5. Βοηθάει και βελτιώνει την θερμοαμυντικη ικανότητα του οργανισμού (δηλ. βελτιώνει την αντοχή μας στο κρύο και στη ζεστη).
  6. Βελτιώνει την κατάσταση της επιδερμίδας σε συνδυασμό με την χρήση κρύου νερού.

ΕΛΚΕΔΑ: Χάνεται το Αιγαίο άνευ μάχης...

Το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε στις 21 Δεκεμβρίου 2010 η ελληνική κυβέρνηση, για την ίδρυση φορέα έρευνας υδρογονανθράκων, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου 2011. Το νομοσχέδιο, με το οποίο ιδρύεται η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ - ΕΔΕΥ ΑΕ», κάνει λόγο για πιθανολογούμενα κοιτάσματα που «θα μπορούσαν να καλύπτουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια». Με δεδομένη ετήσια κατανάλωση 120 εκατομμύρια βαρέλια, η απόδοση υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια βαρέλια ετησίως και η συνολική παραγωγή για την 30ετία στα 1,2 δισ. βαρέλια.

Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο που να αφορά σε συγκεκριμένες περιοχές ερευνών ή σε περιοχές παραχωρήσεων προς εκμετάλλευση. Να διευκρινιστεί το γεγονός ότι ο υπό ίδρυση φορέας δεν θα κάνει δικές του έρευνες, αλλά θα παραχωρεί δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης σε κοινοπραξίες επιχειρήσεων. Όλα φωτογραφίζουν επικείμενη ελληνοτουρκική συνεννόηση στο Αιγαίο, στη βάση των αξιώσεων των Τούρκων. Το πλαίσιο της διευθέτησης, το έχει ήδη περιγράψει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Ε. Μπαγίς, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δύο χώρες είναι πολύ κοντά σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου, με ποσοστά 50-50. Μάλιστα, έχει προτείνει στις «διαφιλονικούμενες» περιοχές «να φτιάξουμε πλατφόρμες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ανάλογες διευθετήσεις συνολικής συνδιαχείρισης του Αιγαίου και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Πρέπει να γίνει σαφές και στον τελευταίο Έλληνα, πως, όταν γίνεται λόγος για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, αυτό δεν αφορά κάποιες θαλάσσιες περιοχές οι οποίες ανήκουν στις δύο χώρες ή έστω τελούν υπό καθεστώς αμφισβήτησης. Πρόκειται για περιοχές που ανήκουν ξεκάθαρα στην Ελλάδα, με βάση τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου (Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982). Από αυτήν τη σκοπιά, η όποια σχετική συζήτηση έχει σαν προαπαιτούμενο από την πλευρά της Ελλάδας την απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.


Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ίδρυση του εν λόγω ελληνικού φορέα διαχείρισης υδρογονανθράκων συνδέεται με όσα έχουν δρομολογηθεί περί ελληνοτουρκικής συνδιαχείρισης στο Αιγαίο. Η ίδρυση του φορέα έρχεται να πατήσει πάνω στα απαράδεκτα (για να μην πούμε εγκληματικά) κενά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς δεν έχει κηρυχθεί ελληνική ΑΟΖ. Με δεδομένο ότι τα πιθανολογούμενα προς εκμετάλλευση κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα έξω από τα εθνικά χωρικά ύδατα, εάν δεν προηγηθεί ο ορισμός της ελληνικής ΑΟΖ, τότε ο υπό ίδρυση φορέας δεν θα έχει άλλο πεδίο δράσης πέρα από το Ιόνιο.

Έχει επικαθήσει, σε Μαξίμου και ΥΠΕΞ, στρατηγική απαξίωσης και εγκατάλειψης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ελληνικούς θαλάσσιους χώρους. Η απαξίωση αυτή, που με συνέπεια υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από το 1974 και μετά, περιλαμβάνει τη μη ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ, τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτ. μίλια, τη μη κατοχύρωση της αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, την άνευ όρων εκχώρηση στο ΝΑΤΟ της ευθύνης για τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου.

Ειδικά για την ΑΟΖ, όλα αυτά τα χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια ορισμού και ανακήρυξης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας - Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Η Ελλάδα μόνο με την Ιταλία έχει υπογράψει σχετική συμφωνία, το 1970, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας (δεν υπήρχε τότε η έννοια της ΑΟΖ) του Ιονίου και της προέκτασής της προς νότο στην ανοιχτή Μεσόγειο. Ανάλογη συμφωνία έχει μονογραφεί με την Αλβανία, αλλά η αλβανική πλευρά την ανακάλεσε - με υπόγεια παρέμβαση και της Τουρκίας - καθώς γινόταν εφαρμογή των όσων προβλέπει η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα στην ΑΟΖ και των νησιών.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει τέτοια συμφωνία με την Κύπρο, παρόλο που η δεύτερη έχει υπογράψει με άλλες χώρες. Βέβαια πρόκειται για πρόβλημα της Ελλάδας και όχι της Κύπρου, αφού το όλο ζήτημα σχετίζεται με το θέμα της ΑΟΖ του Καστελόριζου. Η εκκρεμότητα αυτή έρχεται να ενισχύσει τις τουρκικές θέσεις σύμφωνα με τις οποίες το Καστελόριζο δεν έχει δικαίωμα στην ΑΟΖ.

Η Τουρκία αμφισβητεί συνολικά την ελληνική ΑΟΖ ανατολικά της γραμμής Ρόδος, Κάρπαθος, Κρήτη και διεκδικεί έτσι στο σύνολό της την ΑΟΖ της Ανατ. Μεσογείου βόρεια της ΑΟΖ της Αιγύπτου. Το Καστελόριζο είναι το πρόσχημα, καθώς αυτό που λέγεται περί εξαίρεσής του από τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις και τις διευθετήσεις που έχουν δρομολογηθεί για τα ζητήματα του θαλάσσιου χώρου, δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο ελληνικό νησί, αλλά όλο το θαλάσσιο χώρο ανατολικά της προαναφερθείσας γραμμής Ρόδου, Καρπάθου, Κρήτης. Φυσική συνέπεια αυτών των επιλογών είναι να μην υπάρχει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Τελικά αυτό που προωθείται μήπως είναι η επαναχάραξη συνόρων και η συρρίκνωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε βυθό, θάλασσα και αέρα; Εξευμενισμός του ''θηρίου'' είναι η τακτική της Αθήνας, μόνο που ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι ακόρεστος. Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. παραπέμπει, για πολλοστή φορά, στον πάντα διαχρονικό Θουκυδίδη...

www.elkeda.gr
(Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων)

Στη σάουνα


Μία ομάδα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και μετοχές όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό.

"Γεια σου μωρό μου, είσαι στο κλαμπ;"

"Ναι καλή μου."

"Αγάπη μου δε θα το πιστέψεις αλλά είμαι μπροστά στον YSL και υπάρχει ένα πανέμορφο μινκ προσφορά στη βιτρίνα."

"Πόσο κάνει καλή μου;"

"Το σκοτώνουν. Μόνο 2.000.000. Το πιστεύεις;"

"Μα δεν έχεις ήδη πολλά παλτά;"

"Σε παρακαλώ αγάπη μου, είναι μοναδικό!"

"Καλά, καλά, πάρ'το!"

"Σ' ευχαριστώ καρδιά μου. Α, για να μη σε κρατώ πολύ", πέρασα από τη Mercedes το πρωί και είδα το νέο κάμπριο. Πέθανα! Μίλησα στον πωλητή και αυτό που έχει στην έκθεση είναι ολοκαίνουργιο, με δερμάτινα καθίσματα, υδραυλικά, ηλεκτρικά, τα πάντα. Χρώμα χρυσό! Τι λες;"

"Έλα τώρα γλυκειά μου, έχουμε ήδη πολλά αυτοκίνητα!"

"Μα μου είχες υποσχεθεί ότι μπορώ να πάρω ένα κάμπριο!"

"Πόσο κάνει;"

"Δε θα το πιστέψεις, αλλά ο πωλητής είπε ότι θα μας το αφήσει μόνο 35.000.000, full extra, κομπλέ, με το κλειδί στο χέρι!!!"

"Καλά, καλά, άντε πάρ'το!"

"Μωρό μου σε λατρεύω. Είσαι ο καλύτερος σύζυγος που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα. Ελπίζω να μην το παρακάνω αλλά θυμάσαι το ταξίδι που είχαμε κάνει στο Παρίσι; Θυμάσαι το ξενοδοχείο με την πισίνα και τα γήπεδα του τένις; Πουλιέται. Το είδα το πρωί στο μεσιτικό γραφείο. Αν το αγοράζαμε θα είχαμε το τέλειο μέρος να μείνουμε τους κρύους μήνες του Χειμώνα!!!"

"Να σου πω, το είχα σκεφτεί κι εγώ. Πουλιέται είπες;"

"Αλήθεια; Το είχες σκεφτεί; Να πάω να κάνω μια προσφορά; Ξέρεις, δεν είναι πολύ ακριβό και θα ταίριαζε στον τρόπο ζωής μας!"

"Πόσο το έχουν;"

"Μόνο 180.000.000 αγάπη μου. Είναι ευκαιρία!"

"Νομίζω έχουμε λεφτά στην άκρη. Πήγαινε και κάνε μια προσφορά αλλά με τίποτα πάνω από 165.000.000."

"Τελικά η σημερινή μέρα είναι καταπληκτική! Δε βλέπω την ώρα να σε πετύχω το βράδυ στο σπίτι για να το γιορτάσουμε!!!"

"Τα λέμε το βράδυ καλή μου."

Ο τύπος κλείνει το κινητό και ρωτά δυνατά:

"ΡΕ ΣΕΙΣ! ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ;;;;;"

Greek master chef !!!!

Σουδαν,9-1-2011

Ο πρωην Προεδρος των ΗΠΑ Τζιμυ Καρτερ με την συζυγο του Ροζαλυν και τον πρωην ΓΓ του ΟΗΕ Κοφι Αναν.

Ιστορικη ψηφοφορια στο Σουδαν

(Αποσχιση Ν.Σουδαν=καθορισμος συνορων,μοιρασμα εσοδων πετρελαιου.) Salva Kiir Mayardit,προεδρευων της κυβερνησης του Ν.Σουδαν (9-1-2011)

Ερχεται ο Κωστας ;

Ενας στο χωμα χιλιαδες στον αγωνα!!!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)