Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο !!!

Στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, για το πρώτο κόμμα των εθνικών εκλογών, θα προχωρήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαϊου, σύμφωνα και με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο νέος εκλογικός νόμος βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας κοινής επιτροπής που έχουν συγκροτήσει τα κόμματα της κυβέρνησης, υπό το συντονισμό του Δημήτρη Σταμάτη και του Πάρι Κουκουλόπουλου, και θα ισχύσει στις επόμενες εθνικές εκλογές καθώς δεν θα περάσει από τη Βουλή - όπου έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές - αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Mega ο νέος εκλογικός νόμος θα δίνει την πλειοψηφία των 151 εδρών σε εκείνο το κόμμα, ή τη συμμαχία κομμάτων, που στις 23 Απριλίου του 2014 πέτυχε...
την αναγνώριση πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat.
Σε φιλική συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, σε πισίνα γνωστού ξενοδοχείου στην Εύβοια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε πως ο νέος εκλογικός νόμος αποτελεί μία δέσμευση της χώρας ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή της στη ζώνη του Ευρώ, ενώ σχολιάζοντας την… παράκαμψη του Συντάγματος με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σημείωσε πως η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012 έπαψε να αποτελεί την τελευταία επαρχία της Σοβιετικής Ένωσης.
«Κάποιοι λυπούνται γιατί η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση του αντιδημοκρατικού μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Οι μάσκες έπεσαν και ο αρχηγός των μίζερων, κ. Τσίπρας, οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ή κάπως έτσι. Σε κοινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του πρώην αναπληρωματικού μέλους της, Θόδωρου Πάγκαλου, υπογραμμίζεται πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου ανατρέπει τα σχέδια των οπορτουνιστών και δίνει την ευκαιρία για να υπάρξει η εργατική αντεπίθεση.

Ποιό κοινωνικό μέρισμα; Ο ΟΣΕ μοιράζει ΔΙΧΙΛΙΑΡΑ !!!

Tην ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας ξεροσταλιάζουν μαζί με τους λογιστές τους μπροστά στις εφαρμογές του  Θεοχάρη στο Taxis, μήπως υπαχθούν στους  υπερτυχερούς του κοινωνικού μερίσματος, στον ΟΣΕ εδώ και μία εβδομάδα δίνουν σε εκατοντάδες εργαζομένους 2 χιλιάρικα με την αιτιολογία "Οικονομική ενίσχυση εργαζομένου συνεπεία εκτάκτου ανάγκης" (σε κάποιους το ποσό είναι ...μόνο 1.500).
Μήπως γνωρίζει κανένας υπεύθυνος από..τον ΟΣΕ να μας απαντήσει, ως φορολογούμενοι πολίτες, εάν τα χρήματα αυτά είναι μία εφάπαξ παροχή ή προκαταβολή, δηλαδή έναντι τακτικής μισθοδοσίας, τα οποία φυσικά θα παρακρατηθούν αργότερα; Αν και το "οικοιοθελής παροχή" σημαίνει ότι είναι έξτρα αμοιβή.
Για του λόγου το αληθές, αυτό είναι το link από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου δημοσιεύονται αυτές οι  εκατοντάδες αποφάσεις του Προέδρου & Δ/ντα Συμβούλου του ΟΣΕ.

Ολοι ψάχνουν για να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα


ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ 225.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ * 42.000 ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ 
Σαν άλυτος γρίφος μοιάζει στους περισσότερους η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος. Το Facebook και το Twitter του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη τις τελευταίες μέρες έχουν πάρει φωτιά από φορολογούμενους που αναρωτιούνται αν είναι δικαιούχοι του μερίσματος, αλλά και που του απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της αίτησης.

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έως και χθες είχαν υποβληθεί πάνω από 225.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 42.000 έχουν γίνει ήδη αποδεκτές, 71.000 αιτήσεις έχουν απορριφθεί λόγω εισοδηματικών...
και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ 112.000 βρίσκονται σε αναμονή.
Οσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι το τέλος του μήνα θα δουν το ποσό πιστωμένο στο λογαριασμό τους μέχρι τις 10 Μαΐου.
Με αφορμή τις ερωτήσεις των φορολογούμενων αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη λήψη του «βοηθήματος», η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανήρτησε οδηγό σύμφωνα με τον οποίο οι φορολογούμενοι θα πρέπει μεταξύ άλλων να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, τον αριθμό ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού, ενώ θα πρέπει να αποστείλουν και υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα των στοιχείων που συμπλήρωσαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet.
Συγκεκριμένα, στον οδηγό της ΓΓΠΣ αναφέρεται ότι:
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 30.6.2014 και η καταβολή στους δικαιούχους πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα από τον μήνα υποβολής της αίτησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί η υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του αιτούντος (ή της αιτούσας) για το οικονομικό έτος 2013.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr. Από την ιστοσελίδα αυτή, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επιλέξει την Υπηρεσία «Αίτηση Χορήγησης Επιδόματος Κοινωνικού Μερίσματος». Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή και να εισαγάγει τα προσωπικά του στοιχεία.
Συγκεκριμένα πρέπει να δηλώσει:
* Την οικογενειακή του κατάσταση (Αγαμος ή Εγγαμος).
* Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
* Το έτος γέννησής του.
* Τον αριθμό παροχής της οικίας του ή, σε περίπτωση μη ύπαρξης τέτοιου αριθμού, τη διεύθυνσή του.
* Εάν ο ίδιος έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, συμπληρώνοντας τη σχετική ένδειξη.
* Στοιχεία επικοινωνίας (όπως τηλέφωνο & διεύθυνση e-mail).
* Τον αριθμό ΙΒΑΝ ενός τραπεζικού λογαριασμού του, για την πίστωση του μερίσματος, σε περίπτωση που κριθεί ως δικαιούχος.
* Υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα των στοιχείων της αίτησης.
Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισαγάγουν τα στοιχεία του/της συζύγου, των προστατευόμενων τέκνων ή των προσώπων που φιλοξενεί. Για κάθε ένα από αυτά τα μέλη, πρέπει να συμπληρώσει τη σχέση του, δηλαδή το εάν είναι:
* Σύζυγος.
* Προστατευόμενο τέκνο.
* Ανήλικος φιλοξενούμενος.
* Ενήλικας φιλοξενούμενος.
* Υποχρεωτικά τον ΑΦΜ για τους άνω των 18 και για όσους ανηλίκους διαθέτουν ΑΦΜ.
* Υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του μέλους, σε περίπτωση που αυτό δεν διαθέτει ΑΦΜ.
* Υποχρεωτικά τον ΑΜΚΑ.
* Την ένδειξη εάν έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Ο αιτών, αφού συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία στην αρχική οθόνη, συνεχίζει με την καταχώριση των υπόλοιπων μελών, πατώντας «εισαγωγή μέλους». Στη συνέχεια καταχωρίζει τα στοιχεία κάθε μέλους και ολοκληρώνει την καταχώριση πατώντας «καταχώριση μέλους».
Εξαιρούνται από τη δυνατότητα υποβολής αίτησης χορήγησης κοινωνικού μερίσματος τα προστατευόμενα μέλη που δηλώνονται καθώς και τα πρόσωπα που δηλώνουν ότι φιλοξενούνται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με τον νέο φόρο ακινήτων (Πίνακας)

Τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή των ειδικών εκκαθαριστικών για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από το νέο Φόρο ακινήτων τουλάχιστον 2,650 δις ευρώ, που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Ειδική Επιτροπή που θα αναλάβει το... εκτελεστικό μέρος του νόμου για τον Ενιαίο φόρο ακινήτων, δηλαδή την επεξεργασία των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων, συγκρότησε...
το υπουργείο Οικονομικών, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την αποστολή των ειδικών εκκαθαριστικών από τον Ιούνιο. Όπως ορίζεται στη σχετική Απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα, η οκταμελής Επιτροπή που θα λειτουργεί στο ΓΛΚ, θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της- δηλαδή να παραδώσει τα σχέδια των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων- έως το τέλος Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από το νέο Φόρο ακινήτων τουλάχιστον 2,650 δισ ευρώ, που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου. Ο αποκαλούμενος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας ακινήτων αποτελεί ουσιαστικά έναν συνδυασμό φόρου ανά τετραγωνικό με μια παραλλαγή του ΦΑΠ.
Ο κύριος φόρος για τα κτίρια κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ/τ.μ. όντας μειωμένος κατά 16% μεσοσταθμικά από το Έκτακτο Τέλος, ενώ απαλλάσσονται πλήρως τα αγροτικά κτίσματα. Στα οικόπεδα κυμαίνεται από 3 έως 9.000 ευρώ/στρέμμα, όντας μειωμένος κατά 83% μεσοσταθμικά από το σχέδιο του Ενιαίου Φόρου.
Στα αγροτεμάχια ο βασικός φόρος είναι 1 ευρώ/στρέμμα και 2 ευρώ/στρέμμα για τα όλα καλλιεργούμενα, ενώ διαμορφώνεται στα 2,2 ευρώ/στρέμμα για τα αρδευόμενα. Ο συμπληρωματικός φόρος, δηλαδή ο νέος ΦΑΠ, δεν επιβάλλεται στα αγροτεμάχια και προβλέπει ατομικό αφορολόγητο 300.000 ευρώ. Ο πρώτος συντελεστής είναι 0,1%, ενώ ο ανώτατος συντελεστής είναι 1% αντί 2% για περιουσίες πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ και πάνω.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)