Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ο συνήθης ύποπτος...


Κι όμως, υπάρχει θέμα με το αναμμένο καπνογόνο στο γκολ του Μπλάνκο. Στο βίντεο φαίνεται ολοκάθαρα ότι ο Χολέμπας έχει τραβηχτεί μπροστά και αφήνει ακάλυπτο το καπνογόνο. Καραμπινάτο οφ σάιντ κι αν ο Ολυμπιακός κάνει τη γνωστή ένσταση, θα την κερδίσει την υπόθεση στο CAS. Αμάν πια, να σταματήσουν επιτέλους τα εγκλήματα όχι μόνο κατά της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

«Η παραγκούπολη και η φιλοξενία τους»!


Ανακοίνωση μέσω της οποίας τάσσεται στο πλευρό του Σταύρου Αδαμίδη και επιτίθεται στον Ολυμπιακό, με αφορμή όσα ισχυρίστηκαν μετά το ντέρμπι ορισμένοι παράγοντές του, εξέδωσε ο σύνδεσμος Παλαιμάχων της ΑΕΚ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής.

«Οι συνεχείς επιθέσεις της παραγκούπολης προς το πρόσωπο του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, αυτών που θα έπρεπε να σιωπούν, αφού κάποιοι πρόεδροί του στο παρελθόν έκαναν ακόμα και φυλακή (βλ. Κοσκωτάς, Σαλιαρέλλης), αποδεικνύουν πλέον ότι η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» έχει φωνή η οποία πάει κόντρα στο κατεστημένο. Συνεπώς ο κ. Αδαμίδης εκφράζει απόλυτα τον ψυχισμό του αγνού Ενωσίτη και συν τοις άλλοις κάνει άριστα αυτό που δεν έκαναν άλλοι πρόεδροι στην ομάδα μας, τα τελευταία χρόνια. Εάν δε, μετά την ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου επιτύχει και την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε θα έχει ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα εκατομμύρια των ΑΕΚτζήδων.

Υ.Γ.: Όσα για τα περί φιλοξενίας, αυτή η λέξη έχει διαφορετική σημασία στην ομάδα του Πειραιά. Όλοι οι σύλλογοι γνωρίζουν πως τους υποδέχονται οι ‘ερυθρόλευκοι' στο Καραϊσκάκη. Τα σημάδια στην πλάτη του Τζόρβα είναι ακόμα νωπά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται, την ΑΕΚ δεν την αφήνουν να κάνει ζέσταμα και η αποστολή του ΠΑΟ αργεί δύο ώρες να φτάσει στο Φάληρο. Ο δε υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, κ. Τσιρώνης γνωρίζουμε πως πήρε, όλως τυχαίως, αυτή τη θέση που διατηρεί. Ύστερα από την προστασία που παρείχε στην αποστολή του Παναθηναϊκού, στο έπος της Ριζούπολης...».

Ο Μητρ. Καλβρύτων Αμβρόσιος κατά Παγκάλου . . .


"Άν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον σωματικό του τύπο, τότε ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος"!

Σύμφωνα μέ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, οι στρατιωτικοί καί οι ιερείς δεν ανήκουν στις παραγωγικές τάξεις της Κοινωνίας. 'Επειτα από τή προηγούμενη μεγάλη γκάφα του "μαζί τά φάγαμε" έρχεται μια νέα απρέπεια, λέγω "απρέπεια" για να χαρακτηρίσω με τόν πιό επιεική όρο τό εγκληματικό λάθος του κ. Αντιπροέδρου, εννοώ το προαναφερθέν νέο ολίσθημα της γλώσσης του! Και τα δύο ολισθήματα είναι α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-α!
Άν η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον σωματικό του τύπο, τότε ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος!

Άν επίσης η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τα περιουσιακά του στοιχεία, είτε δηλ. με το πλήθος των ακινήτων, είτε μέ τήν ποιότητά τους καί τήν χλιδή τους, (βίλλες, πισίνες κλπ) τότε και πάλιν ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθεωρείτο παραγωγικώτατος!
Άν επίσης η παραγωγικότης ενός θεσμικού οργάνου εκρίνετο με κριτήριο τον τρόπο συμπεριφοράς πρός τόν συνάνθρωπο, για μια ακόμη φορά ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να εθερωρείτο παραγωγικώτατος! Συχνά πυκνά με τά λόγια του προσβάλλει ομάδες εντίμων ανθρώπων, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες των στην Πατρίδα, όπως οι στρατιωτικοί καί οι κληρικοί, τους οποίους υβρίζει!

Μοναδική περίπτωση, στην οποία ο κ. Πάγκαλος θα μπορούσε να υστερήσει ως πρός την παραγωγικότητα, θα ήταν η συμμετοχή του σε off-shore εταιρείες. Στόν τομέα αυτό π-α-ρ-α-γ-ω-γ-ι-κ-ώ-τ-α-τ-ο-ς θεωρείται κάποιος άλλος πρ. συνάδελφός του στήν Βουλή καί την Κυβέρνηση, δηλ. πρ.Υπουργός, ο οποίος καταγγέλλεται ότι έχει συμμετοχή σέ 180 off-shore εταιρείες.

Καλούμε λοιπόν τόν κ. Πάγκαλο νά βαθμολογήσει την παραγωγικότητα όχι μόνον των κ.κ. Υπουργών της Κυβερνήσεως, που είναι και το αντικείμενο της ευθύνης του, αλλά και των Μελών της Βουλής και να μας γνωστοποιήσει τό πόρισμά του.
Εμείς λοιπόν για να τον βοηθήσουμε παρουσιάζουμε σήμερα ένα Αφιέρωμα της εφημερίδος "Καθημερινή" της 26ης Σεπτεμβρίου 2010. Μια έρευνα του δημοσιογράφου κ. Ν. Βαφειάδη, η οποία δίδει αφορμή για βαθυστόχαστες σκέψεις, πιστοποιεί δέ τόν ευτελισμό του πολιτικού συστήματος. Βλέπετε "ανθρώπων έκαστος δύο πήρας φέρει, τήν μεν έμπροσθεν, τήν δέ όπισθεν, γέμει δέ κακών εκατέρα. Αλλ' η μεν έμπροσθεν αλλοτρίων γέμει, η δε όπισθεν των αυτού του φέροντος", όπως έχει γράψει και ο Αίσωπος στούς Μύθους του.
Ώστε το ζήτημα της παραγωγικότητος των θεσμικών οργάνων είναι πολύ σοβαρό. Τόσο σοβαρό, ώστε πρέπει να ερευνηθή καί τό τί ακριβώς παράγει καί ο κατέχων την θέσιν του Αντιπροέδρου σε μια Κυβέρνηση καί μέ πόσο ιδρώτα κερδίζει τόν "επιούσιον άρτον" του, δηλ. η σχέση προσφοράς καί απολαβών! Μήπως ο κ. Πάγκαλος θα μπορούσε να μας πληροφορήσει σχετικά, ώστε να κρίνουμε τελικά και την δική του παραγωγικότητα;

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
από ksipnistere.blogspot.com

Ο Παπακωνσταντίνου παει στον...παραδεισο




Geniki: Πώς οι Γάλλοι εξαφάνισαν τη μειοψηφία!

Επτά χρόνια μετά την πώληση του 24% της Γενικής Τράπεζας από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού στην Societe Generale, ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο την ελληνική οικονομική τραγωδία για να ολοκληρώσει τη διαδικασία… εξαφάνισης της μειοψηφίας των μετόχων και να αποσύρει την ιστορική «τράπεζα των στρατηγών» από το ΧΑ.

Από το 2004, όταν η SocGen απέκτησε το 24% των μετοχών με 6,5 ευρώ ανά μετοχή, οι Γάλλοι ξεκίνησαν μια φρενήρη κούρσα αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, εξαφανίζοντας αρχικά τη συμμετοχή του ΜΤΣ στο μετοχικό κεφάλαιο (από 10,4% το 2004, η συμμετοχή του ΜΤΣ έχει πλέον εκμηδενισθεί και ίδιο το ταμείο, παρεμπιπτόντως, τελεί υπό πτώχευση, αδυνατώντας να καλύψει τις παροχές στους ασφαλισμένους του).

Με την τελευταία αύξηση κεφαλαίου, στην εξοντωτικά υψηλή για τους μετόχους μειοψηφίας τιμή των 3,19 ευρώ, η συμμετοχή των Γάλλων εκτινάχθηκε από το 54% στο 88,5%, «μια ανάσα» χαμηλότερα από το όριο του 90%, πέραν του οποίου οι εταιρείες αποβάλλονται από το ΧΑ λόγω χαμηλής διασποράς. Έτσι, με μια αύξηση κεφαλαίου την οποία κάλυψαν πλήρως, ύψους σχεδόν 340 εκατ. ευρώ (ποσό αστείο για έναν όμιλο όπως αυτός της SocGen), οι Γάλλοι ελέγχουν πλήρως την Geniki Bank.

Με τον πλήρη έλεγχο της μετοχικής σύνθεσης στην τσέπη, πριν πάρουν ανάσα οι ελάχιστοι εναπομείναντες μέτοχοι μειοψηφίας, η SocGen προχωρά αμέσως στην επόμενη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 45 εκατ. ευρώ, αυτή την φορά με έκδοση προνομιούχων μετοχών και με την κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Το νέο «στρώμα» προνομιούχων μετοχών στα ίδια κεφάλαια της τράπεζας προορίζεται να καλύψει ζημιές στο μέλλον, εάν η κεφαλαιακή επάρκεια πέσει και πάλι χαμηλότερα από το ελάχιστο όριο του 8%. Σε αυτή την περίπτωση, οι προνομιούχες θα μετατραπούν σε κοινές και η SocGen θα κάνει άλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση της εξαφάνισης της μειοψηφίας, που θα οδηγήσει την τράπεζα εκτός Χρηματιστηρίου.

Η στιγμή της μετατροπής των προνομιούχων δεν θα αργήσει, αφού η γαλλική διοίκηση της τράπεζας κάνει πρωταθλητισμό στην κάλυψη των προβληματικών δανείων με προβλέψεις (ο δείκτης κάλυψης πλησιάζει ήδη το 70%), ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια «ξεφυτρώνουν» σαν… μανιτάρια, παρότι επί σειρά ετών υποτίθεται ότι οι Γάλλοι βρίσκονται σε διαρκή προσπάθεια εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2010 οι Γάλλοι αύξησαν 2,2 φορές τις προβλέψεις, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, αλλά στις οικονομικές καταστάσεις 9μήνου οι προβλέψεις είχαν τετραπλασιασθεί -από 82,5 εκατ. ευρώ έφθασαν αισίως τα 330 εκατ. ευρώ, προκαλώντας αίσθηση στον τραπεζικό κλάδο.

Οι τεράστιες ζημιές της ελληνικής θυγατρικής δεν προβληματίζουν πάντως ιδιαίτερα τον γαλλικό μητρικό όμιλο. Η SocGen εξακολουθεί να εμφανίζει μέσα στην κρίση εξαιρετικά υψηλή κερδοφορία και οι ζημιές στην Ελλάδα, πολύ μικρές σε κάθε περίπτωση για τα συνολικά μεγέθη της μητρικής τράπεζας, βοηθούν στη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος στην Γαλλία.

Η περίπτωση της Geniki Bank, σχολιάζουν τραπεζικά στελέχη, δίνει μια πρόγευση όσων μπορεί να ακολουθήσουν, αν η κρίση συνεχισθεί και ελληνικές τράπεζες υποχρεωθούν να αναζητήσουν κεφάλαια μέσω στρατηγικών συμμαχιών με ξένους ομίλους. Οι τράπεζες θα εξασφαλίσουν μεν μια πηγή χρηματοδότησης, αλλά οι μέτοχοι τους –και ιδίως οι ασθενέστεροι οικονομικά- θα μάθουν με τον πιο επώδυνο τρόπο τι σημαίνει dilution!
.banksnews.gr

Καλό ταξιδι Γιωργο Φούντα...


Απεβίωσε την Κυριακή, σε ηλικία 86 ετών, ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας, οποίος νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, στις 11 το πρωί, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε το 1924 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εκανε την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1944 στην ταινία «Χειροκροτήματα» του Γ. Τζαβέλα και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ενσάρκωσε τον ρόλο του Μίλτου στην «Στέλλα» του Μιχ. Κακογιάννη.

Επαιξε επίσης σε μερικές από τις ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφους όπως η «Μαγική Πόλη» του Ν. Κούνδουρου και τα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασ. Γεωργιάδη, καθώς και στο «Ποτέ την Κυριακή» του Ζιλ Ντασέν.

Ο Γιωργος Φούντας ηταν ένας από τους πιο γνωστούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού και αποτελούσε έναν από τους ένθερμους υποστηρικτές των "πρασίνων", όντας τακτικός επισκέπτης της Λεωφόρου και κατόπιν του Ολυμπιακού Σταδίου.....
Ας ειναι ελαφρυ το χωμα της Αττικής γης που θα τον υποδεχθεί...

Σατυρίζοντας την επικαιρότητα 29/11/2010





Το σπικαρουμε το Εγγλεζικο...

Αγνωστος πολεμος,1969

Γιωργος Φουντας(1924-28 Νοε 2010)

Εκανε επιτελους την επανασταση του!!!

Αθηνα,1912-1950

Οδος Σολωνος Φωτο:Π.Παπαχατζιδακης

Αθηνα,1930

Οι φυλακες Αβερωφ στη Λ.Αλεξανδρας. Φωτο:Π.Παπαχατζιδακης

Logan Country,Δ.Βιρτζινια(1960)

John F. Kennedy

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)