Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

17.235 ευρώ το μηνιαίο κόστος κάθε βουλευτή!

grafima

Η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των 300 της Βουλής, σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση που αφορά τις δωρεάν διελεύσεις των βουλευτών από τα διόδια των εθνικών οδών, μία οικονομική επιβάρυνση η οποία γέννησε το πρώτο μαζικό κίνημα στην Ελλάδα, φέρνει και πάλι στο δημόσιο διάλογο τα προνόμια-παροχές των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το μηνιαίο κόστος ενός εκάστου των 300 ανέρχεται χονδρικά στα 17.235 ευρώ, ενώ το ετήσιο ατομικό αφορολόγητο εισόδημά τους μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 65.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, μισθοί – συντάξεις περικόπτονται ανηλεώς, ενώ η
 
 
φοροκαταιγίδα νέων μέτρων έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες νοικοκυριά.

Ηπιες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι περικοπές των βουλευτικών παροχών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα χρόνο με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, καθώς ανέρχονται σε ποσοστά της τάξης του 20%-25% και αφορούν κυρίως επιδόματα και άλλου τύπου παροχές. Δραστικά μειώθηκε μόνο η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές από 150 σε 75 ευρώ, ενώ ανέγγιχτη έμεινε από το 2009 η βουλευτική αποζημίωση, που ανέρχεται στα 5.705 ευρώ. Επίσης οι δαπάνες της Βουλής δεν αναρτώνται στη «Διαύγεια». Ωστόσο, ήδη έχει ληφθεί απόφαση να δημιουργηθεί ειδική σελίδα στο διαδικτυακό κόμβο του Κοινοβουλίου από τον προσεχή Ιανουάριο γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό.
Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ καταβάλλουν το σύνολο της αποζημίωσής τους στο κόμμα, το οποίο στη συνέχεια παρέχει ποσό της τάξης των 800 ευρώ περίπου, το οποίο αντιστοιχεί στην αμοιβή των πολιτικών στελεχών. Πάνω από το 50% της αποζημίωσής τους καταβάλλουν στο κόμμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι παρακρατήσεις για τα άλλα κόμματα φθάνουν μέχρι το 20%.
Λεφτά υπάρχουν
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι 300 δικαιούνται επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο βάσει των περικοπών ανέρχεται στα 2.561 ευρώ, ενώ στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και η ταχυδρομική ατέλεια (900 ευρώ). Οι βουλευτές δικαιούνται επίσης επίδομα κίνησης, ο μέσος όρος του οποίου φθάνει τα 350 ευρώ (κυμαίνεται στα 291-648 ευρώ) ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας. Στα 975 ευρώ ανά βουλευτή ανέρχεται το κόστος των Ι.Χ. Το ελληνικό Κοινοβούλιο αναλαμβάνει να πληρώνει το μηνιαίο μίσθωμα (leasing) στην εταιρεία ενοικίασης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες περικοπές, οι βουλευτές του Λεκανοπεδίου Αττικής (Α’, Β’ Αθηνών, Πειραιώς και Υπολοίπου Αττικής) δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Για τους βουλευτές περιφέρειας προβλέπεται Ι.Χ. έως 1.800 κ.εκ. και 1.200 ευρώ μίσθωμα. Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ λαμβάνουν οι βουλευτές περιφέρειας που αναγκάζονται λόγω των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων να διαμένουν στην πρωτεύουσα. Δικαιούνται επίσης τηλεφωνική ατέλεια 667 ευρώ για τα πολιτικά γραφεία.
Δυσθεώρητες δαπάνες
Η ετήσια δαπάνη της Βουλής για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 8.000 ευρώ. Οι βουλευτές περιφέρειας δικαιούνται μέχρι και οκτώ τηλεφωνικές γραμμές και αυτοί του Λεκανοπεδίου Αττικής μέχρι επτά. Αντιστοίχως, υπάρχει και ατέλεια κινητού τηλεφώνου, που σήμερα ανέρχεται στα 170 ευρώ. Πέραν του ποσού αυτού, τα χρήματα καλύπτονται από τους ίδιους, ενώ δικαιούνται επίσης δωρεάν συσκευή κινητού. Το κόστος για τα αεροπορικά εισιτήρια είναι 680 ευρώ, τα οποία πλέον ανταλλάσσονται με πέντε ελεύθερες διελεύσεις μηνιαίως στα διόδια. Συνολικά, 104 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας, προκειμένου κάθε εβδομάδα να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, το συνολικό κονδύλι για κάθε βουλευτή ανέρχεται περίπου στα 10.000 ευρώ. Το κόστος επιβάρυνσης, όσον αφορά τους συνεργάτες που απασχολεί ο κάθε βουλευτής, μπορεί να φθάσει τα 4.500 ευρώ. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, δικαιούνται έναν επιστημονικό συνεργάτη ή τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους ή την πρόσληψη δύο επιστημονικών συνεργατών και την απόσπαση τριών δημοσίων υπαλλήλων. Η μηνιαία επιβάρυνση του Κοινοβουλίου ανέρχεται σε περίπου 2.000-2.500 ευρώ για κάθε υπάλληλο. Επιπλέον, η οικογενειακή παροχή και εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ είναι 250 ευρώ μηνιαίως, ενώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2013, το συνολικό ποσό για την κάλυψη των συγκεκριμένων παροχών ανέρχεται σε 750.000 ευρώ.
Κάθε βουλευτής λαμβάνει περί τα 300 ευρώ μηνιαίως ως αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές (75 ευρώ ανά συνεδρίαση – είναι η μόνη παροχή που κόπηκε στη μέση, από 150 σε 75 ευρώ). Μέχρι τον περασμένο χρόνο, ως επιτροπές θεωρούνταν και οι συνεδριάσεις των Θερινών τμημάτων της Βουλής. Κάτι που πλέον δεν ισχύει. Στα… πλεονεκτήματα της βουλευτικής ιδιότητας συγκαταλέγεται το υψηλό αφορολόγητο, που φθάνει μέχρι και το απίστευτο ποσό των 65.000 ευρώ!

Πέσαν κορμιά στο Κολλέγιο Αθηνών για την προεδρία του ΣΑΚΑ

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑΣ

Του Δημήτρη Κουνιά, εφημερίδα "Παραπολιτικά"
Θεωρείται το σχολείο που διαµόρφωσε τις προπολεµικές και µεταπολεµικές ελίτ της χώρας, κερδίζοντας δικαίως τον τίτλο του «εκκολαπτηρίου» των ισχυρών της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Εκατοντάδες πολιτικοί, επιχειρηµατίες, καλλιτέχνες και πανεπιστηµιακοί έχουν περάσει από τα θρανία του, όπως και οι γόνοι τους, κάτι που αποδεικνύει ότι το Κολλέγιο Αθηνών αποτελεί ένα κλειστό κλαµπ παιδείας για την ελληνική άρχουσα τάξη.
Ωστόσο, κάθε δύο χρόνια η... τάξη και ο µυστικιστικός µύθος που συνοδεύει από το 1927 το αρχαιότερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυµα της χώρας διαταράσσονται έντονα. Ο λόγος; Χιλιάδες απόφοιτοι του Κολλεγίου προσέρχονται στο κεντρικό κτίριο του campus, στο Παλαιό Ψυχικό, για να αναδείξουν καινούργιο ∆ιοικητικό Συµβούλιο και τον επικεφαλής του Συλλόγου Αποφοίτων, γνωστού και ως ΣΑΚΑ, για τη θέση του οποίου δίνεται κάθε φορά σκληρή µάχη.
∆εν θα µπορούσε, εξάλλου, να γίνει και διαφορετικά σε έναν σύλλογο όπου συµµετέχουν ως µέλη στελέχη επιχειρήσεων και ισχυρά πολιτικά πρόσωπα, ο οποίος ως στόχο έχει, σύµφωνα µε το καταστατικό του, «τη σύσφιγξη των δεσµών µεταξύ των αποφοίτων και του σχολείου, την προώθηση των ενδιαφερόντων και κοινών συµφερόντων τους, αλλά και την ηθική, επαγγελµατική και υλική ενίσχυση αυτών».
Ετσι, από τα µέσα Σεπτεµβρίου µέχρι την προηγούµενη Κυριακή, οπότε στήθηκαν οι κάλπες, οι επικεφαλής των συνδυασµών και οι υποψήφιοι για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ΣΑΚΑ επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόµου, ξεδιπλώνοντας την προεκλογική τους καµπάνια, η οποία «έτρεξε» κυρίως από τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα, βέβαια, πραγµατοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, όπου έδιναν το «παρών» οι υποστηρικτές της κάθε πλευράς, µεταξύ των οποίων γνωστοί πολιτικοί και οικονοµικοί παράγοντες της χώρας. «Φέτος πραγµατοποιήθηκαν ίσως οι εντονότερες εκλογές στην ιστορία του Συλλόγου, καθώς συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές σχολές», αναφέρει στα «Π» άνθρωπος που παρακολούθησε από κοντά την ιδιότυπη «κολλεγιακή» προεκλογική περίοδο.
Άρης Παπαδόπουλος
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. Από τη µία πλευρά ήταν το υψηλόβαθµο στέλεχος της Millennium Bank, Αρης Παπαδόπουλος-o oποίος ανεδείχθη νικητής-, µε µακρά θητεία στα διοικητικά του συλλόγου και από την άλλη ο πρόεδρος του Εµπορικού Συλλόγου Αθηνών και στέλεχος της Νέας ∆ηµοκρατίας, Παναγής Καρέλλας.
 Παναγής Καρέλας
Ο πρώτος κατέβηκε µε τον συνδυασµό «Ενα βήµα µπροστά», έχοντας τη στήριξη αποφοίτων που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο των επιχειρήσεων, και πολιτεύθηκε υποσχόµενος «επαγγελµατική αλληλοβοήθεια και δικτύωση», αλλά και δράσεις για τη στήριξη του σχολείου. Παράλληλα, άφησε αιχµές για τον αντίπαλό του, δηλώνοντας µε νόηµα σε κάθε ευκαιρία πως «επιλέγει να µη φθαρούµε µε συνθήµατα µικροπολιτικής», επισηµαίνοντας πως «ο ΣΑΚΑ δεν αποτελεί ευκαιριακή ενασχόληση, ούτε εφαλτήριο». Αντίθετα, ο δεύτερος, µε τον συνδυασµό «Γνωρίζουµε, θέλουµε, µπορούµε», πολιτεύθηκε υποσχόµενος έναν σύλλογο περισσότερο συµµετοχικό. Ο κ. Καρέλλας ακολούθησε και αυτός την τακτική των... υπόγειων επιθέσεων στον αντίπαλό του, αφήνοντας αιχµές για τη µέχρι τώρα θητεία του κ. Παπαδόπουλου στο ∆.Σ. του ΣΑΚΑ, µε την επισήµανση πως υπάρχει ανάγκη για καλύτερη οργάνωση, ώστε ο Σύλλογος να είναι πιο ελκυστικός για τα µέλη του, «δείχνοντας» στα 11.000 από τα 12.000 µέλη που παραµένουν για χρόνια ανενεργά.
Η µάχη ανάµεσα στους δύο, σύµφωνα µε όσους παρακολούθησαν από κοντά την όλη διαδικασία, ήταν ιδιαίτερα σκληρή, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οπότε µπροστά στις κάλπες συνωστίζονταν κατά οµάδες οι υποστηρικτές της κάθε παράταξης. Η πλάστιγγα, ωστόσο, έγειρε υπέρ του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος κέρδισε µε διαφορά περίπου 100 ψήφων (603-514).
Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ. Μεγάλη µάχη διεξήχθη και ανάµεσα στους υποψηφίους για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο, στο οποίο τελικά εξελέγησαν αρκετά γνωστά πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων, των media και της πολιτικής, όπως ο αθλητικογράφος Αντώνης Κατσαρός, η υπεύθυνη ∆ηµοσίων Σχέσεων της εταιρείας «Μέλισσα», Τίνα Κίκιζα, η πρώην υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Β’ Αθηνών Ιωάννα Γκελεστάθη, ο οικονοµολόγος Ιων Τσάκωνας, το παλιό στέλεχος της ΟΝΝΕ∆ Γιώργος Σακελλαριάδης και η επιχειρηµατίας Μέλη Ξένου.
Πάνω από τις κάλπες πέρασε όλη η αφρόκρεµα της πολιτικής, οικονοµικής και καλλιτεχνικής ζωής του τόπου, µεταξύ των οποίων οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος ∆ένδιας, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.∆. Μάκης Βορίδης, οι οποίοι ως απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών παραµένουν κοντά στα όσα γίνονται στον σύλλογό τους.
Οσον αφορά τα σηµαίνοντα πρόσωπα του τόπου που έχουν φοιτήσει στο ιστορικό εκπαιδευτήριο της πρωτεύουσας, πρώτος από όλους µαθητής του Κολλεγίου Αθηνών ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς, απόγονος των ιδρυτών του σχολείου, Εµµανουήλ Μπενάκη και Στέφανου ∆έλτα, ενώ από εκεί πέρασαν και οι πρώην πρωθυπουργοί Λουκάς Παπαδήµος και Γιώργος Παπανδρέου, ο επιχειρηµατίας Σπύρος Λάτσης, οι εφοπλιστές Νίκος Τσαβλίρης, Στάµος Φαφαλιός και Νικόλαος Μαυριδόγλου, ο κοσµηµατοπώλης Αντώνης Βουράκης, οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, αλλά και ο σηµερινός δήµαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καµίνης.
Υπουργοί, βουλευτές και τραπεζίτες στα ίδια θρανία
Στα θρανία του Κολλεγίου Αθηνών, εκτός από τον σηµερινό πρωθυπουργό, «γράµµατα» έµαθαν αρκετά πολιτικά στελέχη που τις τελευταίες δεκαετίες πέρασαν από κοµβικές θέσεις ευθύνης, όπως ο Σωτήρης Χατζηγάκης, ο αείµνηστος Μιλτιάδης Εβερτ, ο Στέφανος Μάνος, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ακόµα, τα παιδιά πολλών πρώην υπουργών, µεταξύ των οποίων ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο ∆ηµήτρης Σιούφας, ο Γιάννης Παπαθανασίου και ο Χρήστος Φώλιας. Ο πρώην υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1980. Συµµαθητές του την ίδια χρονιά ήταν οι δηµοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Νίκος Στραβελάκης. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου Κλέων Παπαδόπουλος, ο τραπεζίτης Γιώργος Τανισκίδης, αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαµπρινίδης. Ο Νικηφόρος ∆ιαµαντούρος αποφοίτησε το ’61, ενώ δέκα χρόνια µικρότεροί του, στην τάξη του ’71, ήταν οι Πέτρος ∆ούκας, Γιώργος Κύρτσος και Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύµβουλος της Eurobank. Ο σηµερινός πρόεδρος του Κολλεγίου, αδερφός του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαµαράς, αποφοίτησε το ’67 και ο Μιχάλης Λιάπης το ’69. Εναν χρόνο πριν από τον Λουκά Παπαδήµο, το 1965, αποφοίτησε ο αείµνηστος διοικητής της ΕΤΕ Μιχάλης Βρανόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος της Εµπορικής Τράπεζας Νίκος Εµπέογλου αποφοίτησε το 1955, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ∆ηµήτρης ∆ασκαλόπουλος, το 1976 και ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, Απόστολος Βεντούρης, το 1983. Απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών είναι και ο δήµαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, ο σύµβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, η βουλευτής της Ν.∆. Γεωργία Μαρτίνου, ο πρώην υπουργός Σπ. Ταλιαδούρος, ο πρώην υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, η υπουργός Τουρισµού, Ολγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής της Ν.∆. Χρίστος ∆ήµας και ο περιφερειάρχης  Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.
Τα νέα πολιτικά και
επιχειρηµατικά «τζάκια»
Εξ αρχής, το Κολλέγιο Αθηνών ήταν το φυτώριο της πολιτικής και οικονοµικής ελίτ της χώρας, κάτι που συνεχίζεται και σήµερα, δεδοµένου ότι στα θρανία του κάθονται αρκετοί γόνοι γνωστών πολιτικών ή επιχειρηµατικών οικογενειών, ενώ πολλοί αποφοίτησαν τα τελευταία χρόνια. Σε αυτούς συγκαταλέγονται η κόρη της Ευγενίας Μανωλίδου, Θεοδώρα-Ολυµπία, και οι Ιρις Φράγκου, Κώστας Μαθιός, Γιώργος Μπόµπολας, Χρήστος Γιώτης, ∆ανάη Αλογοσκούφη, ∆ηµήτρης Ταµβακάκης, Θοδωρής Σαραντόπουλος, Τατιάνα Κορωνιά, Χαράλαµπος Βενέτης, Μαριλένα Προκοπίου, Σοφία Εµφιετζόγλου, Ελεάνα Σκλαβενίτη, Νίκος Παπαέλληνας και Φίλιππος Λιακουνάκος, η κόρη της ∆έσποινας Βανδή και του Ντέµη Νικολαΐδη, Μελίνα, αλλά και ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου, Νίκος.
Πριν από λίγα χρόνια έλαβε το απολυτήριό του ο πρωτότοκος γιος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, Παναγιώτης, ενώ πρόσφατα αποφοίτησε και ο δεύτερος γιος τους, ∆ηµήτρης. Από το ίδιο σχολείο αποφοίτησαν και ο γιος του Πέτρου Ευθυµίου, Παύλος, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, κόρη του πρώην πρωθυπουργού, η κόρη της Λούκας Κατσέλη, Αµαλία, όλα τα παιδιά του Γιώργου Βουλγαράκη, Παυλίνα, ∆ιονύσης και Αποστόλης, η κόρη του Γιάννη Πρετεντέρη, Ιόλη, τα παιδιά του Αντώνη Σαµαρά, Κώστας και Λένα, η κόρη του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα, Γιωργιάννα, ο γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, Γιώργος, αλλά και ο µικρότερος γιος του Γιάννου Παπαντωνίου, Ιάσων. Επίσης, ο Κωνσταντίνος Λιάπης, γιος του πρώην υπουργού της Ν.∆., η Χρυσή Βαρδινογιάννη, κόρη του Γιώργου και της Αγάπης Βαρδινογιάννη, η Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Χρίστος και η Ελµίνα Κοπελούζου, όπως και ο Στάθης Λιβιεράτος της γνωστής δικηγορικής οικογενείας του Πειραιά.


tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)