Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Cr. S: Σημάδια σταθεροποίησης στην οικονομία

Προσωρινά σημάδια βελτίωσης των οικονομικών και δημοσιονομικών δεικτών στην Ελλάδα, παρά το αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον αναγνωρίζει η Credit Suisse στην έκθεση της για τη χώρα μας.

O προϋπολογισμός είναι σε γενικές γραμμές σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων του στο τέλος του έτους, ενώ μερικοί δείκτες όπως για παράδειγμα η βιομηχανική παραγωγή εμφανίζονται ελαφρώς καλύτεροι τους τελευταίους μήνες και δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας, εκτιμά η Credit Suisse.

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι σε καλό δρόμο, με το εμπόριο ισοζύγιο να εξισορροπείται ταχύτερα από το αναμενόμενο και οι εξαγωγές επιταχύνονται. Ταυτόχρονα το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί σημαντικά ενώ και ο πληθωρισμός, χωρίς την επίδραση των φόρων, έχει γυρίσει σε αρνητικό έδαφος τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, οι θετικές ενδείξεις δεν έχουν έρθει χωρίς κόστος, εξηγεί η Credit Suisse, αφού εκτός από τη μείωση του ΑΕΠ πάνω από 20%, η ανεργία έχει ανέλθει πάνω από το 25% και συνεχίζει και αυξάνεται με αποτέλεσμα, οι κοινωνικές εντάσεις να παραμένουν και να εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την κυβέρνηση και το πρόγραμμα προσαρμογής.

Τα παραπάνω ενισχύουν το επιχείρημα για ένα πιο αργό ρυθμό δημοσιονομικής ρύθμισης, εξέλιξη σημαντική όχι μόνο για την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και για τη δυναμική του χρέους, καταλήγει η Credit Suisse.

Στο 0,3% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

Το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού (0,3%) στην ΕΕ εμφάνισε η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με τον Αύγουστο (1,2%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην ευρωζώνη ο μέσος πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,6% και στην ΕΕ στο 2,7%.

Στο 0,3% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο
Το ποσοστό πληθωρισμού που καταγράφηκε σε κάθε κράτος μέλος της ευρωζώνης τον Ιούνιο ήταν το εξής: Ελλάδα 0,3%, Ισπανία 3,5%, Ιρλανδία 2,4%, Γερμανία 2,1%, Βέλγιο 2,6%, Αυστρία 2,8%, Γαλλία 2,2%, Σλοβενία 3,7%, Ολλανδία 2,5%, Λουξεμβούργο 3,2%, Πορτογαλία 2,9%, Κύπρος 3,6%, Φινλανδία 3,4%, Ιταλία 3,4%, Σλοβακία 3,8%, Εσθονία 4,1%, Μάλτα 2,9%.
Στο σύνολο της ΕΕ οι μεταβολές στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών που σημειώθηκαν σε ετήσια βάση (Σεπτέμβριος 2012/ Σεπτέμβριος 2011) ήταν οι εξής: ενέργεια +9,1%, τσιγάρα, οινοπνευματώδη +4%, μεταφορές +4,8%, κατοικία +4,1%, εστιατόρια-ξενοδοχεία +1,9%, εκπαίδευση +0,5%, υγεία +2,4%, οικιακός εξοπλισμός +1,1%, είδη ένδυσης +1,6%, τρόφιμα +2,7%, τηλεπικοινωνίες -3,3%.

«Ατλαντας» ελληνικού ελαιολάδου με στόχο τη γερμανική αγορά

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων είχε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για θέματα προώθησης των ελληνικών προϊόντων στην γερμανική αγορά και ειδικά του ελαιολάδου.

«Ατλαντας» ελληνικού ελαιολάδου με στόχο τη γερμανική αγορά
Ο Αθ.Τσαυτάρης αναφέρθηκε στην πρότασή του για την δημιουργία ενός «Άτλαντα» του ποιοτικού ελληνικού ελαιολάδου και των παραγώγων του, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης (ΠΟΠ και ΠΓΕ).
Παράλληλα, σχεδιάζεται και η δημιουργία οδηγού ποιότητας που θα δίνει λεπτομερείς πληροφορίες τόσο στους επαγγελματίες παραγωγούς και εμπόρους, όσο και στους τελικούς καταναλωτές, για τα χαρακτηριστικά του ελληνικού ελαιολάδου, καθώς και αντίστοιχης διαδικτυακής πλατφόρμας.
Εξετάστηκε επίσης η δυνατότητα εκμετάλλευσης του μεγάλου δικτύου ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία, σαν χώρων προώθησης, αλλά και η προσέγγιση των επαγγελματιών του κλάδου στα μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Για τα αποθεματικά των Ταμείων

Επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών για τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και την καταβολή των συντάξεων του 2012 κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Όπως αναφέρει, τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι και τον Αύγουστο έχουν πάρει έως και το 85% της κρατικής χρηματοδότησης, γεγονός που όπως υποστηρίζει ο κ. Μητρόπουλος καθιστά αμφίβολη την πληρωμή των συντάξεων μετά τον Νοέμβριο.
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών
Θέμα: Αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και εγγύηση για την καταβολή των συντάξεων του 2012.

Από δημοσιεύματα και κυβερνητικές δηλώσεις προκύπτει ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι και τον Αύγουστο έχουν πάρει ως και το 85% της κρατικής χρηματοδότησης, κάτι που καθιστά αμφίβολη την πληρωμή των συντάξεων μετά τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ έχει απορροφήσει 82,5%, ο ΟΓΑ 85%, το ΤΑΠ-ΟΤΕ 80,6%, το ΝΑΤ 76%, ο ΟΑΕΕ 70,8%, και απομένουν προς ανάληψη μόλις 240 εκατ. ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο.

Με δεδομένο ότι α)η ύφεση αγγίζει δυσθεώρητα βάθη για τέταρτη συνεχή χρονιά, β)ο 1 στους 3 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, γ)η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαπαλλαγή και η εισφοροαποφυγή αγγίζουν τα 6 δις ευρώ κατ’έτος, δ)η αύξηση της ανεργίας κατά μία μονάδα σημαίνει απώλεια εσόδων 450 εκατ. ευρώ και ε)το 45% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του, ενώ από τους παλαιούς οφειλέτες ένα ελάχιστο ποσοστό έχει ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1ον)Πώς θα καλυφθεί πλήρως η χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και με ποιο τρόπο θα εγγυηθούν την καταβολή των συντάξεων κατά τους επόμενους μήνες;

2ον)Πώς θα καλυφθούν άμεσα από το κράτος το 100% των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το «κούρεμα»;

3ον)Ποια είναι η αναλυτική κατάσταση των αποθεματικών ανά Ασφαλιστικό Ταμείο στους κλάδους κύριας σύνταξης, περίθαλψης και πρόνοιας.

Ο ερωτών Βουλευτής

Αλέξης Μητρόπουλος

Ποντάρουν στα τάνκερ, φεύγουν από την ακτοπλοΐα οι εφοπλιστές

Σαράντα ακτοπλοικά σκάφη «χάθηκαν» σε ένα χρόνο, ενώ οι εφοπλιστές της ποντοπόρου προτιμούν μεγαλύτερα πλοία μέσης ηλικίας, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση για να αυξήσουν την χωρητικότητα του στόλου τους χωρίς να αυξάνουν ανάλογα τις λειτουργικές τους δαπάνες.
Οπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η Δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, το μήνα Αύγουστο 2012 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, παρουσίασε μείωση κατά 3,4% έναντι μείωσης 4,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010. Η Ολική Χωρητικότητα από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω αντίστοιχα παρουσίασε αύξηση 2,0%, έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.
Οι Ελληνες εφοπλιστές δείχνουν να στρέφονται προς μεγαλύτερα πλοία μέσης ηλικίας, καθώς οι συνολικοί ΚΟΧ σε πλοία ηλικίας 5 ως 10 ετών αυξήθηκαν κατά 3,7% και στην αντίστοιχη κατηγορία 10 ως 15 ετών κατά 14,4%. Η στροφή αυτή αφορά κυρίως τα δεξαμενόπλοια, η συνολική χωρητικότητα των οποίων αυξήθηκε κατά 4,1%, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η ακτοπλοΐα, με -10,4%.
Αγοράζουν μισοτιμής
Οπως γράφει σήμερα η Ημερησία, πλοία στη μισή τους αξία σε σχέση με το 2010 και το 2011 συνεχίζουν να αγοράζουν οι Έλληνες εφοπλιστές, ενώ επί δύο συνεχείς εβδομάδες απέχουν από τις ναυπηγήσεις.
Πλοία σε τιμές πλέον του 50% κάτω από αντίστοιχες αγορές φέρονται να απέκτησαν τις τελευταίες μέρες εταιρείες όπως η Polembros (Πολέμης), η Diana (Παληός), η Prime Marine (Toπούζογλου), η Τshekka Shipping, η Salmar Shipping.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Polembros συνδέεται με την απόκτηση ενός bulk carrier του ΝSS Advance 173.000 τόνων, κατασκευής 1995, στην τιμή των 10 εκατ. δολαρίων, ενώ το Μάρτιο του 2011 σε αντίστοιχη πράξη η αξία του πλοίου είχε καταγραφεί στα 23 εκατ. δολάρια. Επίσης η Diana απέκτησε το νεότευκτο bulk carrier Polymnia, 98.000 τόνων, στην τιμή των 24,5 εκατ. δολαρίων, ένα αντίστοιχο πλοίο τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε κλείσει να κατασκευαστεί στα 40,8 εκατ. δολάρια από ναυπηγεία της Κίνας.
Αναλυτές της Golden Destiny εκτιμούν ότι οι αξίες των πλοίων θα συνεχίσουν αυτήν την πτωτική πορεία ακολουθώντας την κατάσταση στην ναυλαγορά.
Οι Ελληνες εφοπλιστές υπολογίζεται ότι από την αρχή του χρόνου έχουν επενδύσει περί τα 2,7 δισ. δολάρια για αγορές πλοίων έχοντας αλλάξει σταδιακά την πολιτική που ακολουθούσαν έως και το 2010 επιλέγοντας περισσότερο να παραγγέλνουν πλοία παρά να αγοράζουν με την προσδοκία της βελτίωσης της ναυλαγοράς μετά το 2012 ? 2013. Στο μεταξύ όμως τα πράγματα άλλαξαν, η ναυλαγορά συνεχίζει την αβέβαιη πορεία της και οι Ελληνες σπεύδουν τουλάχιστον να εκμεταλλευθούν τις χαμηλές αξίες των πλοίων με «όπλο» τη ρευστότητα.

Δραματική δήλωση Στουρνάρα: "Θα πεθάνουμε από ασφυξία αν δεν πάρουμε την δόση!"

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος προς τους βουλευτές στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
"Αν διαβάσετε σήμερα εφημερίδες και blogs η Ισπανία ζητά και αυτή βοήθεια. Θέλει να μπει στον μηχανισμό στήριξης. Αυτό σημαίνει πως τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα διεκδικούν και άλλοι", είπε με έμφαση και συνέχισε πιο δραματικά λέγοντας:
"Θέλουμε τα κεφάλαια της δόσης, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία. Θέλουμε να γίνει βιώσιμο το χρέος.
Με την επιμήκυνση κατά 2 έτη, τα μέτρα που θα χρειαστούν το 2013 -2014 είναι 13,5 δις και αν το πρόγραμμα εξελίσσεται έτσι, δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Χωρίς την επιμήκυνση τα μέτρα που θα χρειάζονταν είναι ύψους 18 δις ευρώ."
Πρόσθεσε επίσης: "Το συνολικό ποσό βοήθειας είναι 240 δις. Απομένουν να πάρουμε 90 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά φτάνουν, αν βέβαια εξελιχθούν τα πράγματα θετικά, γιατί αλλιώς δεν φτάνει τίποτα!"
Στην επιτροπή συζητείτο η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε σειρά ΔΕΚΟ, προκαλώντας τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα κυρωθεί από την Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος – μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Πρόκειται για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τίτλο «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α΄6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» και όπως δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση αιτείται να ακολουθηθεί στη συζήτηση η διαδικασίας του επείγοντος γιατί περιλμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσεις.

Διακόπηκαν για τις 15.00 οι διαπραγματεύσεις Βρούτση - Τρόικας - Αμετακίνητος ο Τόμσεν για τις τριετίες!

- Δυο φορές βγήκε από την αίθουσα ο εκπροσωπος του ΔΝΤ
- "Δεν μπορώ να συνεχίσω. Πρέπει να μιλήσω με την Λαγκάρντ", είπε ο Τόμσεν
- Παραδοχή από το Εργασίας ότι υπήρξε σύγκρουση με την τρόικα
- Επιμένουν για ισοπέδωση των αποζημιώσεων οι τροικανοί για να διευκολύνουν τις απολύσεις
- Στις 17.00 συναντώνται οι αρχηγοί αλλά συμφωνία δεν αναμένεται
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Λίγο μετα τις 10:00 η τρόικα πήγε στο υπουργείο Οικονομικών όπου άρχισε η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας. Αλλωστε εκεί γινονται όλες οι συναντήσεις. Όμως φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τον κ.Βούρτση και οι συνομιλίες διακόπηκαν λίγο μετά τις 12:30. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η συνάντηση θα συνεχιστεί στις 15:00 αφού υπάρχει διαφορά ώρας με τα γραφεία του ΔΝΤ και όπως είπε υπάρχει σημείο συγκρουσης με την τρόικα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, παρουσιάστηκε εμπλοκή, εξαιτίας των διαμετρικά αντίθετων απόψεων που διατυπώνονται κυρίως στο θέμα των μισθολογικών ωριμάνσεων ανά τριετία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά εμμένει στη διατήρηση των τριετιών. Η πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκπροσωπεί ο κ. Πολ Τόμσεν, είναι κάθετα αντίθετη προς τις θέσεις του υπουργείου Εργασίας, ενώ διαλλακτικότερη στάση κρατούν οι κύριοι Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Κλάουζ Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Tο υπουργείο Εργασίας ... έφτιαξε τις νέες προτάσεις για να αντικρούσει τα επιχειρήματα των τροϊκανών
μετά και την χθεσινή εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την απαίτηση των δανειστών για κατάργηση των τριετιών και για μείωση την αποζημίωσης απόλυσης κατά 50% περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης στους τρεις μήνες
Η ελληνική πλευρά αντιπροτείνει το νέο καθεστώς των αποζημιώσεων να εφαρμοστεί μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους όμως με τις τράπεζες (κυρίως) σε καθεστώς συγχώνευσης οι πιέσεις των δανειστών είναι αφόρητες, καθώς οι μεγάλες αποζημιώσεις αποτελούν το μεγαλύτερο αγκάθι των απολύσεων...
Το υπουργείο Εργασίας προτείνει ως προς τις τριετίες να προβλέπεται προσαύξηση σε ευρώ η οποία να μη συνδέεται με ποσοστιαία αύξηση όπως προβλεπόταν ως τώρα στην εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας η εναλλακτικά , η αύξηση με την αλλαγή κλιμακίων να συρρικνωθεί από το 9% στο 5% .
Τι θέλουν οι τροϊκανοί
Με βάση το τι θέλουν οι δανειστές, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε τις συνθήκες δουλειάς που γνωρίζουμε ως σήμερα, αλλά και τις αποδοχές.
Ο ελάχιστος μισθός, το επίδομα γάμου και οι πολυετίες θα αντικατασταθούν από το νέο Μηχανισμό καθορισμού του κατώτατου μισθού από το κράτος, από τον ερχόμενο Απρίλιο.
Ουσιαστικά θα υπάρχει μόνον ένας κατώτατος μισθός, που αυτή τη στιγμή είναι στα 586 ευρώ.
Το ωράριο οι τροϊκανοί θέλουν να καθορίζεται με ατομικές συμφωνίες οι οποίες θα προβλέπουν επιμήκυνση του χρόνου απασχόλησης την 6η ημέρα σε όλους τους τομείς και ενδιάμεση ανάπαυση 11 ωρών την ημέρα.
Με λίγα λόγια προωθείται εξαήμερη εργασία σε όλους τους τομείς του ιδιωτικού τομέα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)