Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έρχεται αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ ανά εξάμηνο

Μία ολόκληρη σειρά από προτάσεις, όπως τη δημιουργία και λειτουργία μόνιμου μηχανισμού αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ κάθε εξάμηνο και ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το διαχωρισμό των τελών υπέρ τρίτων από τον αντίστοιχο λογαριασμό ρεύματος, υπέβαλλε η ΡΑΕ στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι προτάσεις της ΡΑΕ προβλέπουν την υιοθέτηση του γαλλικού μοντέλου απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με δημοπράτηση λιγνιτικής ή / και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ ως μεταβατικό μέτρο, έως ότου πουληθούν μονάδες λιγνίτη και υδροηλεκτρικά αντίστοιχα.

Επιπλέον εισηγείται την επανεξέταση των κινήτρων και των μηχανισμών στήριξης της παραγωγής "πράσινης" ενέργειας, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση της αγοράς και των καταναλωτών από το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς.

Αναλυτικότερα, για την λιανική αγορά οι προτάσεις της ΡΑΕ περιλαμβάνουν:

-Θέσπιση μόνιμου μηχανισμού αναπροσαρμογής, ανά εξάμηνο, των τιμολογίων της ΔΕΗ στο κόστος της χονδρεμπορικής αγοράς.

Όπως εκτιμά η Αρχή, με τον τρόπο αυτό, "αφ' ενός διασφαλίζεται η επικαιροποίηση, έγκαιρα, των τιμολογίων σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές των καυσίμων, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται ελλείμματα στις ταμειακές ροές, αφ΄ ετέρου διαμορφώνεται ένα προβλέψιμο περιβάλλον στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στο οποίο οι προμηθευτές θα μπορούν να δραστηριοποιούνται με διαχειρίσιμο επιχειρηματικό κίνδυνο".

-Πλήρη απεμπλοκή των δραστηριοτήτων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από την είσπραξη τελών υπέρ τρίτων (δημοτικός φόρος, δημοτικά τέλη, ΕΕΤΗΔΕ, τέλος ΕΡΤ, ΔΕΤΕ, κ.α.). Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, η μη καταβολή των σχετικών πληρωμών υπέρ τρίτων από τους πελάτες "δεν πρέπει να συνδέεται με απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης, εφόσον ο πελάτης είναι συνεπής με τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τον προμηθευτή της επιλογής του και δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές σχετικά με το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς τα ως άνω τέλη δεν συνδέονται με την παροχή της υπηρεσίας αυτής (δηλ. της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας)".

-Επανεξέταση του περιεχομένου και του τρόπου κατανομής του κόστους των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (αφορά το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών, το τιμολόγιο πολυτέκνων και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο). "Στην Ελλάδα των πλέον του 1,3 εκατομμυρίων ανέργων, η όποια κοινωνική πολιτική ασκηθεί στον τομέα της παροχής του ζωτικού αγαθού της ηλεκτρικής ενεργείας αποτελεί κρίσιμη απόφαση της Πολιτείας", τονίζει η ΡΑΕ.

-Μείωση της "εξαντλητικής" φορολόγησης που εφαρμόζεται σήμερα στην ηλεκτρική ενέργεια (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, ΕΦΚ στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στα νησιά, ΕΦΚ στο ηλεκτρικό ρεύμα). Η ΡΑΕ επισημαίνει συγκεκριμένα ότι η επιβολή "όλων αυτών των φόρων και τελών υπέρ τρίτων έχει δημιουργήσει πολλαπλά εμπόδια στον εξορθολογισμό των χρεώσεων για την ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και στην ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στην ενεργειακή αγορά".

Η πρόταση της Αρχής για την απελευθέρωση της αγοράς προβλέπει την πώληση λιγνιτικής και ενδεχομένως υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ, με δημοπρασίες προθεσμιακών συμβολαίων και με υποχρέωση αυτών που θα την αγοράζουν να τη διαθέτουν σε πελάτες λιανικής.

Με τον τρόπο αυτό, η ΡΑΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι θα αυξηθεί ο υγιής ανταγωνισμός στην παραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και δυνητικά θα μπορεί, όπως τονίζει, "να μεταφερθεί στους πελάτες αυτούς, υπό τη μορφή χαμηλότερων τιμών και τιμολογίων (σε σχέση με αυτά που θα εφαρμόζονταν σε περίπτωση τιμολόγησης οριακής τιμής), το οικονομικό πλεόνασμα παραγωγού που διαθέτει η λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή".

Πρόκειται για μοντέλο ανάλογο εκείνου που εφαρμόζεται στη Γαλλία με την παραγωγή ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια.

Όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές, η ΡΑΕ προτείνει επανεξέταση των οικονομικών κινήτρων και των μηχανισμών στήριξης, έτσι ώστε επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι για τη συμμετοχή των ΑΠΕ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, με ταυτόχρονη συγκράτηση της περαιτέρω αύξησης του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αέριων.

Eurostat: Στο 132, 4% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

Στο 132, 4% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας μείωση 33 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η οποία σε ειδική υποσημείωση στο σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε, σημειώνει ότι οι σημαντικότερες αυτές μειώσεις, μεταξύ των "27", οφείλονται κυρίως στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο του PSI που αποφασίστηκε με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην απομείωση του ελληνικού χρέους.

Η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν τα αμέσως επόμενα μεγαλύτερη χρέη ως ποσοστό του ΑΕΠ τους.

BBC: Η Αθήνα του 2004 και του 2012


"Η Ελλάδα στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου τη μικρότερη αποστολή των τελευταίων 20 χρόνων", αναφέρει το BBC σε νέο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο "Greek athletes strive for London as Athens legacy fades" (Οι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται στο Λονδίνο την ώρα που η κληρονομιά της Αθήνας ξεθωριάζει).

Το BBC εστιάζει στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που πλήττουν και τον τομέα του αθλητισμού. Γίνεται λόγος για έλλειψη χρηματοδότησης ακόμα και για στοιχειώδεις παροχές για τις προπονήσεις και την προετοιμασία των αθλητών και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 2004.

Εγκαταστάσεις... εκτάκτου ανάγκης

"Δεν υπάρχουν πια τα χρήματα για να φτιαχτεί ο κλιματισμός μέσα στο κυρίως μέρος των εγκαταστάσεων του στίβου στην Αθήνα. Λογικό είναι οι αθλητές να ζεσταίνονται και να υποφέρουν. Τα πάντα βρίσκονται υπό διάλυση, το τσιμέντο είναι φθαρμένο και τα εξαρτήματα έχουν πια σκουριάσει. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε διάλυση μέσα σε περίοδο μόνο 8 ετών.

Αλλά σήμερα, η χώρα πνίγεται στην χειρότερη οικονομική κρίση στην μοντέρνα ιστορία της, και ο αθλητισμός έχει πληγωθεί αναπόφευκτα", αναφέρει το κείμενο του Mark Lowen.

Η μικρότερη Ολυμπιακή Ομάδα των τελευταίων 20 χρόνων

Στη συνέχεια το δημοσίευμα υπογραμμίζει το γεγονός ότι η φετινή Ολυμπιακή αποστολή είναι κατά πολύ μειωμένη, ενώ φιλοξενεί δηλώσεις της Βασιλικής Μιλούση.

"Η Ελλάδα στέλνει την μικρότερη Ολυμπιακή ομάδα τα τελευταία 20 χρόνια στο Λονδίνο. Η πολιτεία έχει κόψει κάθε μορφή χρηματοδότησης στην Ομοσπονδία αθλητισμού με αποτέλεσμα οι αθλητές να μην έχουν ούτε τα βασικά. Στην αίθουσα ενόργανης γυμναστικής η Βασιλική Μιλούση προετοιμάζεται για τους δεύτερους ολυμπιακούς αγώνες στην καριέρα της.

"Δεν έχουμε τα λεφτά να πληρώσουμε για φάρμακα, γιατρούς ή φυσικοθεραπευτές" δηλώνει χαρακτηριστικά. "Δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε νέες εγκαταστάσεις προπόνησης ή να πληρώσουμε για προπόνηση στο εξωτερικό. Η ομοσπονδία κάνει μεγάλη προσπάθεια αλλά τα πάντα είναι δύσκολα τώρα."

Ολυμπιακά ακίνητα... "φαντάσματα"

Οι εγκαταστάσεις που δε χρησιμοποιούνται από το 2004 και μετά, ρημάζουν καθημερινά. Ο ανταποκριτής του BBC περιγράφει χαρακτηριστικά.

"Οι εγκαταστάσεις έχουν πια φτάσει σε σημείο διάλυσης. Φαίνεται πως τις έχουν παρατήσει. Είναι φανερό, επισημαίνει το ρεπορτάζ του BBC, ότι η Ελλάδα ξόδεψε πολλά λεφτά σε εγκαταστάσεις και υποδομές αλλά δεν τις αξιοποίησε μετά το τέλος των αγώνων καθρεφτίζοντας έτσι το μοντέλο της Ελληνικής πολιτικής, το οποίο βασίζεται στο να ξοδεύει λεφτά και να μην έχει μακροπρόθεσμα σχέδια κάτι το όποιο έφερε την χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Οι ελπίδες για την μεταπώληση των εγκαταστάσεων ή της ενοικίασης αυτών είναι κάτι το οποίο χάθηκε με το πέρασμα των χρόνων. Οι υπεύθυνοι δηλώνουν χαρακτηριστικά πως κανείς δεν διατίθεται να αγοράσει ή να τις ενοικιάσει κάνοντας έτσι σαφές το λανθασμένο μοντέλο που ακολούθησαν πριν από τους Ολυμπιακούς. Σημαντικό παράδειγμα είναι το πρώην διεθνές αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου και οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως οι εγκαταστάσεις θα έπρεπε να έχουν διαλυθεί μετά τους αγώνες δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ιδιώτες να επενδύσουν στην τεράστια αυτή περιοχή.

Ορισμένοι αναλυτές δηλώνουν πως το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών στην Αθήνα ανέρχεται στα 10 δις ευρώ. Κόστος που δεν μπορούσε να αντέξει η Ελληνική κοινωνία".

Καπράλος: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έκαναν την Αθήνα σύγχρονη πόλη

Τέλος, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του Σπύρου Καπράλου, Πρόεδρου της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας.

"Ναι υπήρξαν λάθη και σπατάλες από την μεριά μας αλλά η Αθήνα μεταμορφώθηκε σε μια σύγχρονη πόλη. Μετά τους αγώνες είχαμε ένα καινούργιο αεροδρόμιο, νέους δρόμους και δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς. Η οργάνωση των αγώνων στην Αθήνα 2004 είναι εύκολος στόχος για να ρίχνει κανείς τα βέλη του, αλλά λόγος θα έπρεπε να γίνεται για τις κυβερνήσεις που φέραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση".

Καταλήγοντας πάντως, επισημαίνει πως αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και στην απόφαση να οργανώσει τους Ολυμπιακούς δηλώνει πως θα απαντούσε πάλι καταφατικά, με τον ίδιο τρόπο.

Ποια νοσοκομεία οδεύουν σε συγχώνευση και αλλαγή χρήσης

Με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της χαμηλής πληρότητας 50 μονάδων που προκαλεί οικονομική αιμορραγία, το υπουργείο Υγείας προχωρά το σχέδιο της συνένωσης, της αλλαγής χρήσης ή της παραχώρησης νοσοκομείων σε ιδιώτες.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", βρίσκονται 30 μονάδες της περιφέρειας και της Αττικής που εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας.

Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Κρεστένων με πληρότητα μόλις 6%, Ληξουρίου με πληρότητα στο 14% και τουλάχιστον 30 ακόμα τα οποία λειτουργούν με πληρότητα κοντά στο 50%.

Χαρακτηριστική και η περίπτωση του νοσοκομείου Ναυπλίου που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Άργους.

Η συγχώνευσή τους και η αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου Ναυπλίου, σύμφωνα με μελέτη του προϊσταμένου προσωπικού του νοσοκομείου του Άργους, θα απέφεραν σημαντικό όφελος, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες που οι πολίτες σήμερα αναζητούν εκτός νομού.

Αλλαγή χρήσης αναμένεται να γίνει και στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, το οποίο έχει πληρότητα 40%, και θεωρείται ότι επικαλύπτεται από το Κρατικό της Νίκαιας με πληρότητα 81% και το Αττικόν, η πληρότητα του οποίου αγγίζει το 119%.

Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία σκόπευε να το μετατρέψει σε μονάδα χημειοθεραπείας με ξενώνα, με την σημερινή ηγεσία να έχει αποσπάσει από το Αττικόν 30 εργαζομένους προκειμένου να λειτουργήσουν εκεί τριάντα μονάδες.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η αλλαγή χρήσης του Σπηλιοπούλειου για το οποίο έχουν γίνει προτάσεις μετατροπής σε μονάδα φροντίδας καρκινοπαθών τελικού σταδίου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύριο βάρος νοσοκομειακής περίθαλψης σηκώνουν σήμερα περίπου 20 νοσοκομεία.

Πάνω από 50 αντιμετωπίζουν απλά περιστατικά και εμφανίζουν πληρότητα κοντά στο 50%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα νοσοκομεία Παμμακαριστός, Πατησίων, Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, Άμφισσας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα πυρετώδεις συσκέψεις για το θέμα και επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Moody's: Καμπανάκι για Γερμανία λόγω Ελλάδας

Σε αρνητικές υποβάθμισε η Moody's τις προοπτικές για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, κάτι που συνιστά το πρώτο βήμα προς ενδεχόμενη υποβάθμιση του αξιόχρεού τους.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι χώρες αυτές, που διαθέτουν την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ, είναι σε κίνδυνο λόγω των ευρύτερων προβλημάτων της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Moody's επικαλείται ακόμη την "αυξανόμενη πιθανότητα" να χρειαστεί στήριξη για ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

"Δεδομένης της μεγαλύτερης δυνατότητας απορρόφησης του κόστους που συνδέεται με μια τέτοια στήριξη, αυτό το βάρος, πιθανότατα θα πέσει κυρίως στις χώρες της Ευρωζώνης με την καλύτερη αξιολόγηση, αν η Ευρωζώνη πρόκειτιαι να διατηρηθεί στη σημερινή της μορφή", προστίθεται στην ανακοίνωση του οίκου.

Ειδικότερα για τη χώρα μας, η Moody's θεωρεί πως ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει αυξηθεί, ενώ επισημαίνει πως ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε απειλή για το ευρώ.

Η τρόικα στην Αθήνα για τα 11,5 δισ. ευρώ

Στην Αθήνα φτάνει σήμερα η τρόικα για την έναρξη της αξιολόγησης που θα οδηγήσει, στην εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην Αθήνα θα εργαστούν 40 στελέχη της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Τα Νέα" Τα στελέχη της τρόικας έχουν ήδη πληροφορηθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αναφορικά με την εξεύρεση των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014.

Η δουλειά του κ. Στουρνάρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Αρχικά θα έχει δέκα ημέρες στη διάθεση του, ως τις 6 Αυγούστου, για να πείσει την τρόικα ότι ένα μέρος από τα μέτρα που βρήκαν η κυβέρνηση και οι υπουργοί έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα αποδώσουν, και κυρίως για να διαπραγματευθεί στη βάση των προτάσεων της Κομισιόν και του ΔΝΤ για το τελικό μίγμα μέτρων τόσο για φέτος όσο και για την περίοδο μετά το 2013.

Το βασικό σενάριο της αξιολόγησης προβλέπει ότι η τρόικα θα αφήσει την κυβέρνηση να κάνει τα μαθήματα της τον Αύγουστο και θα επιστρέψει στο τέλος του μήνα για να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Γράψε σβήσε» για τα νέα μέτρα

«Γράψε σβήσε» για τα νέα μέτρα

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών που διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει, η ελληνική κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για το 2013 – 2014 ύψους 11, 5 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο γράφει και σβήνει συνεχώς μέτρα, τα οποία θα πρέπει μέχρι το αργότερο την Πέμπτη να έχουν «κλειδώσει» ώστε να παρουσιαστούν στην τρόικα που επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

Το νέο πακέτο μέτρων αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί. Στη συνέχεια θα λάβει την έγκριση των τριών κυβερνητικών εταίρων που θα συναντηθούν την Πέμπτη στις 14:00 το μεσημέρι και θα παρουσιαστεί στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους τροϊκανούς την ίδια μέρα.

Στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούνται ώστε να αλλάξει το κλίμα με τους δανειστές. Μέχρι χθες το απόγευμα, πηγές του υπουργείου σημείωναν ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 9 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να πείσει τους εταίρους για την εκπόνηση ενός μεγαλεπίβολου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής, στηριγμένου κατά κύριο λόγο στην περιστολή των δαπανών του δημοσίου.

Που θα βρεθούν τα χρήματα

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται οι εισηγήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι προτάσεις από τα υπουργεία αλλά και οι εκθέσεις του ΚΕΠΕ και του ΔΝΤ με στόχο να περικοπούν δαπάνες και να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές.

Από τη μελέτη του ΚΕΠΕ θα προέλθουν 5,1 δισ. ευρώ, ενώ 3 δισ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από τις προτάσεις των υπουργείων.
Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις αυτές για εξοικονομήσεις κονδυλίων προέρχονται από την πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ και τον εξορθολογισμό των δαπανών για συντάξεις με την θέσπιση πλαφόν στο ύψος των συντάξεων και περικοπή στις υψηλές συντάξεις. Περικοπές συζητούνται και για τις δαπάνες υγείας, καθώς εξετάζεται η θεσμοθέτηση πλαφόν ύψους 1.500 ευρώ ημερησίως για κάθε ασφαλισμένο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των 20 οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ως το βράδυ να λάβει τους τελικούς καταλόγους ανά υπουργείο των κτηρίων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του κάθε υπουργείου, ώστε να αρχίσουν οι σχεδιασμοί για τη μεταφορά των υπηρεσιών σε αυτά, ώστε να περισταλεί το κόστος των ενοικίων.

Είναι δεδομένο ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας προς τους δανειστές που έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι οι δανειστές ενδέχεται να ζητήσουν τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για το 2012 εξαιτίας των αποκλίσεων που έχουν εντοπιστεί στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος. Αν γίνει κάτι τέτοιο η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη καθώς για τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η λήψη νέων μέτρων εντός του 2012.

Γερμανικοί φόβοι για ντόμινο με αρχή την Ελλάδα

Ο επικεφαλής των γερμανών σοφών, συμβούλων της Μέρκελ, δηλώνει πως ''ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει domino effect και θα πλήξει και άλλες χώρες''.

Πρόκειται για τον Wolfang Franz που σε συνέντευξη του στη Sueddeutsche Zeitung τονίζει:''ο κίνδυνος του να επηρεαστούν και άλλες χώρες από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι το καθοριστικό ρίσκο''.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποκάλυψη του γερμανού οικονομολόγου πως είναι στα ''σκαριά'' ένα ευρωπαικό fund εξαγορών.Το fund αυτό, όπως εξηγεί ο Capital, θα συγκεντρώνει το ευρωπαϊκό κρατικό χρέος και θα το αποπληρώνει με τον καιρό.

Αιτήσεις για οικογενειακά επιδόματα

Την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων για το έτος 2012 ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ.

Την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων για το έτος 2012 ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ. Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:

  • Από την 25η Ιουλίου 2012 για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
  • Από την 3η Σεπτεμβρίου 2012 για δικαιούχους με δύο παιδιά.
  • Από την 1η Οκτωβρίου 2012 για δικαιούχους με ένα παιδί.

Οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος, που υποβάλλονται μέσω εργοδότη, ή ΚΕΠ, ή ταχυδρομείου, παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών. Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2012 είναι η 31-1-2013.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των Υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης.

Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)