Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

O Δ. Καζάκης αναλύει τον προϋπολογισμό του 2012

Ετοιμάζουν κι άλλη μείωση συντάξεων


Οι επικουρικές συντάξεις, που σήμερα κυμαίνονται από 50 έως 1.700 ευρώ, θα πρέπει να μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 30%-35% άμεσα, γιατί αν μείνουν στα επίπεδα του 2010, το έλλειμμα των Ταμείων που τις χορηγούν θα διπλασιαστεί, γεγονός που δεν θα επιτρέψουν να συμβεί οι δανειστές μας.

Στις κύριες συντάξεις, όπου πρόσφατα έπεσε ψαλίδι έως και 40%, η κατώτατη είναι πλέον 360 ευρώ και η ανώτατη 2.700 ευρώ με στόχο να φθάσει τα 1500 ευρώ! Η απειλή προκύπτει από τρεις νέους παράγοντες: τη μείωση της εισπραξιμότητας των εισφορών, την ύφεση και την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων.

Το πρώτο μέγεθος έχει πέσει στο 65% (πρόκειται για τις δηλωμένες θέσεις εργασίας). Η μείωση τα τρία τελευταία χρόνια είναι 8%, δηλαδή 2,5 δισ. ευρώ. Η ύφεση (ανεργία, ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.τ.λ.) προσθέτει στο έλλειμμα άλλα 4,5 δισ. ευρώ, μεγέθη που αν συνυπολογιστούν ακυρώνουν τα οφέλη από τις περικοπές σε συντάξεις, φάρμακα και λοιπές παροχές του κοινωνικού κράτους συνολικά.

Η εικόνα ολοκληρώνεται με την αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων. Το 2011 το ΙΚΑ δίνει συντάξεις σε 1.050.000 δικαιούχους, ενώ το 2035 θα χορηγεί 1.230.000.

Μέχρι Μάρτιο σπάνε τις αμοιβές συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών

MΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30% ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ανατροπές στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, αλλά και σε εκατοντάδες «μη ονοματισμένα» επαγγέλματα σχεδιάζει η κυβέρνηση από κοινού με την τρόικα. Περιλαμβάνουν μεγάλη μείωση αμοιβών (τουλάχιστον κατά 30% στους συμβολαιογράφους), δικαίωμα δημιουργίας εταιρειών πολλαπλών υπηρεσιών, ελεύθερη δημιουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών γραφείων ανά την Ελλάδα και αλλαγή στις εισφορές προς επαγγελματικές ενώσεις.

Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση καταγράφονται αναλυτικά σε προσχέδιο του αναθεωρημένου Μνημονίου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης και θα συνοδεύσει την καταβολή της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ. Προβλέπει σειρά αλλαγών στο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα που τέθηκε σε ισχύ στις 2 Ιουλίου, που θα γίνουν σε δύο στάδια, το πρώτο εντός του 2011, και το δεύτερο έως τον Μάρτιο του 2012.

Αναφέρεται ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να ανακοινώσει έως το τέλος του 2011 και έως το τέλος του επόμενου Μαρτίου να θεσπίσει:

* Την τροποποίηση του άρθρου 6 του Ν. 3919/2011 για την ελεύθερη δραστηριοποίηση δικηγορικών γραφείων και την απελευθέρωση ανοίγματος καταστημάτων μέσα στην Ελλάδα.

* Την κατάργηση του άρθρου του Ν. 3919/2011, σχετικά με τις αρμοδιότητες του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας να παρακολουθεί και να ξεκινά πειθαρχικές διαδικασίες για ασυνήθιστα χαμηλές αμοιβές.

* Οτι οι εισφορές των δικηγόρων και των μηχανικών στις επαγγελματικές ενώσεις «θα αντανακλούν το λειτουργικό κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτές. Οι εισφορές θα καταβάλλονται περιοδικά και δεν θα συνδέονται με τις αμοιβές των επαγγελμάτων».

* Την απλοποίηση των απαιτήσεων που συνδέονται με ορισμένες δραστηριότητες στο επάγγελμα του δικηγόρου ή του μηχανικού και δεν δικαιολογούνται ή δεν είναι αναλογικές.

* Την «κατάργηση των κανονιστικών διατάξεων των επαγγελματικών επιμελητηρίων, για την πρόσβαση και την άσκηση επαγγέλματος και για την τιμολόγηση, που δεν συνάδουν με το νόμο 3919/2011 και τη νομοθεσία της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των κανόνων ανταγωνισμού».

* Οτι οι πάροχοι υπηρεσιών δεν υπόκεινται σε απαιτήσεις που τους υποχρεώνουν να ασκούν αποκλειστικά συγκεκριμένη δραστηριότητα ή που περιορίζουν την άσκηση από κοινού ή σε εταιρική σχέση διαφορετικών δραστηριοτήτων.

* Την ενίσχυση στη λειτουργία των επαγγελματικών φορέων.

Επίσης αναφέρεται ότι, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2012, η κυβέρνηση δεσμεύεται να ολοκληρώσει την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για να διασφαλιστεί η πλήρης συνέπεια με το νέο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα, τα οποία μάλιστα θα είναι «διαρθρωτικό οδόσημο», δηλαδή προαπαιτούμενο της δόσης (που θα αποφασιστεί με βάση τις επιδόσεις του Μαρτίου).

Μείωση αμοιβών τουλάχιστον 30%

Ανά κλάδο σύμφωνα με το προσχέδιο του μνημονίου:

1. Συμβολαιογράφοι. Η κυβέρνηση καταργεί έως το τέλος του έτους την υπουργική απόφαση 648/2011 και εκδίδει νέα απόφαση, μειώνοντας σημαντικά το ποσό της συναλλαγής πάνω από την οποία η κατ' αναλογία αμοιβή των συμβολαιογράφων για την κατάρτιση των συμβάσεων είναι η μέγιστη επιτρεπτή. Επιπλέον, η νέα υπουργική απόφαση θα καθορίζει την κατ' αναλογία αμοιβή για συναλλαγές κάτω από τη μέγιστη τιμή με πολύ μικρότερα ποσοστά. Στόχος είναι η μείωση των χρεώσεων κατά τουλάχιστον 30% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. Θα μειώνει επίσης τις αμοιβές για αντίγραφα και πρόσθετες σελίδες.

2. Δικηγόροι. Η κυβέρνηση θα εκδώσει έως το τέλος του έτους προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα αναθεωρεί τα ποσοστά που ισχύουν για τα ποσά αναφοράς (άρθρο 96 παρ. 2 του Κώδικα Δικηγόρων, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί). Θα θεσπίζει προπληρωμένα ποσά για κάθε διαδικαστική πράξη ή παραστάσεις σε δικαστήριο που δεν θα συνδέονται με τα ποσά αναφοράς.

Επίσης έχει ξεκινήσει έρευνα για να εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό οι εισφορές των δικηγόρων και των μηχανικών για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας των επαγγελματικών ενώσεών τους είναι λογικές, αναλογικές και αιτιολογημένες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεσμεύεται να δημοσιεύει έκθεση σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τα κλειστά επαγγέλματα (3919/2011), που θα περιέχει κατάλογο των επαγγελμάτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και κατάλογο των επαγγελμάτων που εξαιρούνται από την άρση των περιορισμών με το προεδρικό διάταγμα και αιτιολογία για την εξαίρεσή τους.

Η ίδια έκθεση θα περιέχει και εκτίμηση του κατά πόσον απαιτούνται περαιτέρω μέτρα απελευθέρωσης και χρονοδιάγραμμα για τις αναγκαίες τροποποιήσεις ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος (π.χ. προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι). Ολα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο.

Επίσης θα πρέπει έως το τέλος του 2011 να αρθούν όλοι οι περιορισμοί άσκησης αποκλειστικά συγκεκριμένης δραστηριότητας ή στην εταιρική σχέση διαφορετικών δραστηριοτήτων (υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει ζητήσει εξηγήσεις για τα εμπόδια στις εταιρείες δικηγόρων).

Ακόμη, η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των επαγγελματικών οργανώσεων, απαιτώντας από αυτές να δημοσιεύουν ετήσια έκθεση στην ιστοσελίδα τους για τη χρηματοοικονομική τους απόδοση και στατιστικά στοιχεία σχετικά με πειθαρχικά μέτρα, με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών.

Και... μη κατονομαζόμενα επαγγέλματα

Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να περάσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου νέο νόμο «ώστε να διασφαλίσει ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός εμποδίων θα διατηρηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος». Οι περιορισμοί αυτοί θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Κοινοτικά στελέχη εξηγούν ότι αυτό το στάδιο αφορά τα μη κατονομαζόμενα περίπου 350 επαγγέλματα που επηρεάζονται από το νόμο.

Επίσης, έως το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει την υιοθέτηση ορισμένων τροποποιήσεων στην υφιστάμενη τομεακή νομοθεσία σε βασικούς τομείς υπηρεσιών, όπως το λιανικό εμπόριο (π.χ., υπαίθριες αγορές και υπαίθριο εμπόριο), το χονδρικό εμπόριο (π.χ. κεντρικές αγορές), η γεωργία (π.χ. οι κτηνιατρικές υπηρεσίες), η απασχόληση (γραφεία ευρέσεως εργασίας), καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες.

Οι τροποποιήσεις θα πρέπει να καταργούν αδικαιολόγητες και δυσανάλογες απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με ποσοτικούς και εδαφικούς περιορισμούς, νομικές απαιτήσεις για τη μορφή της εταιρείας, υποχρεωτικές ελάχιστες ή μέγιστες τιμές και περιορισμούς στην άσκηση δραστηριοτήτων πολλαπλών ειδικοτήτων.

Η πτώση των εισφορών φέρνει ξανά περικοπές

ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα σε περίπτωση που τα έσοδα των Ταμείων συνεχίσουν την... κατηφορική τους πορεία.

Οι ετήσιες απώλειες των Ταμείων- κυρίως του ΙΚΑ- από τη μείωση των εσόδων από τις εισφορές, λόγω ανεργίας αλλά και περικοπής των μισθών, ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ
Οι ετήσιες απώλειες των Ταμείων- κυρίως του ΙΚΑ- από τη μείωση των εσόδων από τις εισφορές, λόγω ανεργίας αλλά και περικοπής των μισθών, ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ

Νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα σε περίπτωση που τα έσοδα των Ταμείων συνεχίσουν την... κατηφορική τους πορεία. Το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιά θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη χρονιά που διανύουμε τα έσοδα των Ταμείων παρουσιάζουν μείωση 20% σε σχέση με το 2009 κυρίως λόγω της ύφεσης. Για να καλυφθεί αυτό το κενό υπήρξε μείωση συντάξεων (που κατά μέσο όρο ήταν 10%) και περιορισμός της σπατάλης στους κλάδους υγείας.

Επομένως, σε περίπτωση που υπάρξει και νέα μείωση των εσόδων, θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, με δεδομένο πως τα περιθώρια επιπλέον χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό είναι ιδιαίτερα στενά. Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως οι ετήσιες απώλειες των Ταμείων -κυρίως του ΙΚΑ- από τη μείωση των εσόδων από τις εισφορές (λόγω ανεργίας αλλά και περικοπής των μισθών) ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως τα μεγάλα ταμεία αναζητούν ακόμα... ζεστό χρήμα για να καταβάλουν τις συντάξεις του Ιανουαρίου (που προκαταβάλλονται τον Δεκέμβριο) και το δώρο των Χριστουγέννων. Για τον σκοπό έχουν... επιστρατευτεί διάφορες λύσεις, όπως για παράδειγμα ο εσωτερικός δανεισμός από άλλα Ταμεία.

Απώλειες
Σημειώνεται πως τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν υπάρξει περικοπές στις υψηλές κύριες συντάξεις, με μεγάλους χαμένους όσους άνοιξαν νωρίς την πόρτα εξόδου. Είναι χαρακτηριστικό πως:

  • Από την 1η Αυγούστου η εισφορά στις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ είναι από 3% έως 14%. Μία "επιπλέον" εισφορά από 6% έως 10% καταβάλλουν όσοι είναι κάτω των 60 ετών
  • Από την 1η Νοεμβρίου περικόπτεται κατά 20% το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ. Σε όσους είναι κάτω των 55 ετών η περικοπή είναι 40% για το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ

Σε περίπτωση που συνεχιστεί η μείωση των εσόδων, θεωρείται δεδομένο πως θα επιβληθούν πρόσθετες εισφορές, κυρίως σε όσους παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ σύνταξη.

Στόχος ωστόσο είναι να μη θιγούν όσοι αμείβονται με τα κατώτατα όρια.

EUROGROUP
Αξιολόγηση μελετών

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο Eurogroup η αξιολόγηση των μελετών των κρατών-μελών για τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου και από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει σοβαρά προβλήματα.

«Καμπανάκι» της Moody's για το αξιόχρεο των ευρωπαϊκών χωρών

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Το αξιόχρεο όλων των ευρωπαϊκών χωρών απειλεί η συνεχιζόμενη ταχεία κλιμάκωση της κρίσης στην ευρωζώνη, όπως προειδοποιεί σε ανακοινωσή της ο οίκος αξιολόγησης Moody's, σε νέο ειδικό σχόλιό του.

«Καμπανάκι» της Moody's για το αξιόχρεο των ευρωπαϊκών χωρών

Η νέα έκθεση της Moody's σημειώνει ότι, εν μέσω των αυξανόμενων πιέσεων στους ηγέτες της ευρωζώνης να λάβουν γρήγορα μέτρα για να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών, οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν είναι επίσης αυξανόμενοι. Ενώ η ζώνη του ευρώ στο σύνολό της κατέχει τεράστια οικονομική δύναμη, η θεσμική αδυναμία συνεχίζει να εμποδίζει την επίλυση της κρίσης και να επιβαρύνει την αξιολόγηση.

Στο πλαίσιο της πολιτικής, η ζώνη του ευρώ πλησιάζει ένα σταυροδρόμι, που οδηγεί είτε σε πλησιέστερη ολοκλήρωση ή σε μεγαλύτερο κατακερματισμό, επισημαίνει ο οίκος.

Παράλληλα, αναφέρει ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως η ευρωζώνη θα διατηρήσει την ενότητά της χωρίς άλλα σημαντικά προβλήματα πέραν αυτών της Ελλάδας, ωστόσο σημειώνει ότι αυτό το "θετικό σενάριο" κομίζει πολύ αρνητικές συνέπειες για τα αξιόχρεα των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο οίκος αξιολόγησης, ο οποίος προειδοποίησε πρόσφατα ότι η Γαλλία μπορεί να χάσει το "τριπλό Α" με το οποίο βαθμολογείται η πιστοληπτική της ικανότητα, επιτρέποντάς της να δανείζεται με ευνοϊκά επιτόκια στις αγορές, αναφέρει, επίσης, σαφώς ότι καμιά χώρα, ακόμη και αυτές που θεωρούνται ότι έχουν τις πιο σταθερές οικονομίες, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Γερμανία κινδυνεύουν από μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

"Η συνεχής επιδείνωση της κρίσης δημοσίου χρέους και των τραπεζών της ευρωζώνης απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα όλων των ευρωπαϊκών χωρών", επισημαίνει ο οίκος Moody's.

"Ενώ η ευρωζώνη στο σύνολό της διαθέτει τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική δύναμη, η αδυναμία των θεσμών της συνεχίζει να παρεμποδίζει την επίλυση της κρίσης και να βαρύνει το αξιόχρεο των χωρών μελών της", προσθέτει.

Σε εφεδρεία 16.000 δημόσιοι υπάλληλοι από σήμερα

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Δευτέρα το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για περίπου 20.000 υπαλλήλους του Δημοσίου.

Πρώτοι έλαβαν τη διαπιστωτική πράξη απόλυσης και κατάργησης της οργανικής τους θέσης, περίπου 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν τα συντάξιμα χρόνια.

Πρόκειται δηλαδή για υπαλλήλους, που έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν συµπληρώσει 35 χρόνια πραγµατικής συντάξιµης δηµόσιας υπηρεσίας.

∆ιαπιστωτικές πράξεις για κατάργηση των οργανικών θέσεών τους κοινοποιήθηκαν και σε περίπου 12.000 µόνιµους υπαλλήλους που τίθενται σε "προσυνταξιοδοτικό καθεστώς" ως τις 31 ∆εκεµβρίου 2013.

Πρόκειται για υπαλλήλους του δηµόσιου τοµέα, των ΟΤΑ και των λοιπών ΝΠ∆∆, οι οποίοι ως την 31η ∆εκεµβρίου 2013 συµπληρώνουν κατ’ ελάχιστον τριάντα πέντε έτη πραγµατικής και συντάξιµης υπηρεσίας και έχουν συµπληρώσει τουλάχιστον το πεντηκοστό πέµπτο (55ο) έτος της ηλικίας τους.

Η ένταξη αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιµότητα έγινε αυτοδικαίως, µε βάση σχετικούς πίνακες που ήταν ήδη έτοιµοι από τις 15 Νοεµβρίου 2011, χωρίς την υποβολή αίτησης εκ µέρους τους, µε την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων από τους γενικούς γραµµατείς των υπουργείων ή των κατά περίπτωση οργάνων διοίκησης.

Στην τελική ευθεία όµως εισέρχεται και η διαδικασία για να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία ακόµη 15.000 υπάλληλοι που εργάζονται στο ∆ηµόσιο, τα ΝΠ∆∆, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΙ∆ και τις δηµόσιες επιχειρήσεις.

Από αυτούς περίπου 6.000 είναι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που εργάζονται στον στενό δηµόσιο τοµέα. Οι υπάλληλοι αυτοί τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας εφόσον συντρέχουν δύο προϋποθέσεις, να τους υπολείπονται δύο έτη από τη συµπλήρωση 35 χρόνων ασφάλισης και δύο έτη από το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στις περιπτώσεις που απαιτείται ανάλογο όριο.

Ποιοι εξαιρούνται

* Εκπαιδευτικοί, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες

* Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό. Υπάλληλοι διπλωματικού κλάδου. Καλλιτεχνικό προσωπικό της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

* Θρησκευτικοί λειτουργοί

* Φύλακες φυλακών και σωφρονιστικοί υπάλληλοι

* Ένστολο προσωπικό της Πυροσβεστικής και προσωπικό της ΕΥΠ. Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων Γενικής Delta.001ιεύθυνσης

* Υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί σε εφεδρεία. Υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή το τέκνο έχει αναπηρία τουλάχιστον 67 %

* Υπάλληλος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67 % ή πολύτεκνος

* Υπάλληλος προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)