Η απόφαση για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα με αφαίρεση βαθμών είναι οριστική για Ολυμπιακό Βόλου (-10) και Καβάλα (-8) και στο μυαλό όλων ήρθε ένα συγκρότημα από τα... παλιά!
Ο ΚΟΡΙΟΣ Aθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ένας ακυρώνει την απόφαση του άλλου!
Oσμή... σκανδάλου μεγατόνων έχει η απόφαση της Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία ανέτρεψε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και έτσι οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν πρόκειται να υποβιβαστούν στην Football league, αλλά θα την... γλιτώσουν με μια αφαίρεση βαθμών από το επερχόμενο πρωτάθλημα. Από τους Θεσσαλούς αφαιρούνται την νέα σεζόν 10 βαθμοί, ενώ οι «αργοναύτες» θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με -8 βαθμούς!

Φυσικά η αφαίρεση βαθμών για τους Βολιώτες σημαίνει αυτόματα και αποκλεισμός από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα και συγκεκριμένα από το Europa League.

Αθώωση... σκάνδαλο

Επίσης το οξύμωρο είναι ότι αφού... σβήνονται οι κατηγορίες στις ομάδες, πως παραμένουν οι ποινές στα φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη! Όλα αυτά, το... μαγείρεμα δηλαδή σε διάφορα άρθρα δυναμώνουν ακόμη περισσότερο την άποψη ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτοφανές ποδοσφαιρικό σκάνδαλο!

Για την ιστορία τα μέλη της Επιτροπής που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος Θανάσης Θέμελης, ο δικαστής Γιώργος Βλάσης και ο δικηγόρος Σταύρος Ανδριανόπουλος.

Αναλυτικά η απόφαση που με το... καλησπέρα προκαλεί σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα θύελλα αντιδράσεων έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της διάσκεψη για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Καβάλα, του κ. Αχιλλέα Μπέου και του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΥΛΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ και με την υπ΄αριθμ.179/10-8-2011 απόφασή της:

1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.

2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ

Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ και του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ και με την υπ΄αριθμ. 180/10-8-2011 απόφασή της:

1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.

2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ΄αριθμ.205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.

Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ.

Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου».