Να ενώσουν τη φωνή τους και να συντoνίσουν τις προσπάθειές τους για να ανοίξει και πάλι η ΕΡΤ καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, αύριο, ημέρα διεθνούς κινητοποίησης για την ΕΡΤ.
Στην Ελλάδα, καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου και να συμμετάσχουν στις ανοιχτές συζητήσεις παρακολουθώντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης, να βγουν σε πλατείες και δρόμους, "ενημερώνοντας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ) για να διαδώσουν το μήνυμα αντίστασης".
Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωσή των εργαζομένων της ΕΡΤ:
"Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, όλοι μαζί απαιτούμε να ηχήσει ξανά η φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:
Συγκεντρωνόμαστε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, συμμετέχουμε στις ανοιχτές συζητήσεις και παρακολουθούμε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Βγαίνουμε σε πλατείες και δρόμους, οργανώνουμε αυτοσχέδια μουσικά, καλλιτεχνικά και εικαστικά δρώμενα, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Ανεβάζουμε βίντεο με τα μηνύματά μας στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitterκλπ) για να διαδώσουμε το μήνυμα αντίστασης.
Ανοίγουμε δημόσιες συζητήσεις για το θέμα, κινητοποιούμαστε αυτόνομα ή συμπράττουμε με συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις και συντονίζουμε τη διαμαρτυρία μας.
Κάθε πρωτοβουλία είναι πολύτιμη, κάθε δράση είναι μοναδική!
Όλοι μαζί την Κυριακή 23 Ιουνίου συμμετέχουμε με όποιον τρόπο θέλουμε και μπορούμε στην Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ.
Όλοι μαζί κρατήσαμε την ΕΡΤ ανοιχτή, όλοι μαζί θα νικήσουμε.
Γιατί η ΕΡΤ είναι κτήμα κάθε Έλληνα πολίτη.
Γιατί η ΕΡΤ είναι εσείς!
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ"