Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Πώς μπορείτε να βγάλετε χρήματα από το YouTube


Αν ένας νεαρός εκκεντρικός Σουηδός μπορεί να κερδίζει 4 εκατ. ετησίως σχολιάζοντας απλώς τα videogames που παίζει στον υπολογιστή του και μία 8χρονη 127.000 δολάρια το μήνα, μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε και εσείς τις ικανότητες και την τύχη σας στο πόσο δημοφιλή μπορούν να γίνουν τα video σας;
Μπορεί να μην γίνετε εκατομμυριούχοι, αλλά μπορεί και να εξασφαλίσετε ένα καλό συμπλήρωμα στο εισόδημά σας.
Πώς ξεκινάμε;

Φυσικά, δημιουργείτε ένα account στο YouTube το οποίο μπορεί να είναι το ίδιο με το Gmail που ήδη χρησιμοποιείτε, μπορεί να είναι και διαφορετικό. Προσθέστε keywords στην περιγραφή του, ώστε να εμφανίζεται στις σχετικές αναζητήσεις – πάντα ανάλογα με το θέμα σας.

Το content είναι βασιλιάς

Όλοι το λένε και είναι αλήθεια. Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι πρωτότυπο, υψηλής ποιότητας, μοναδικό, όχι πολύ μεγάλο σε διάρκεια, ελκυστικό, να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, να δηλώνει τη συνεχή παρουσία σας (οι subscribers εκτιμούν τη συχνή ανανέωση). Μάθετε τεχνικές λήψης, φωτισμού, μοντάζ κ.λπ. (πού αλλού; στο YouTube), αγοράστε καλύτερη κάμερα -ίσως και εξοπλισμό- και προπονηθείτε. Κάθε σας ανάρτηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Μαθαίνετε και βελτιώνεστε στην πορεία.
Κάντε monetize τα video σας

  Εφόσον έχετε αρκετά video και εφόσον έχετε «χτίσει» μια βάση συνδρομητών που σας παρακολουθούν τακτικά, έχει έρθει η ώρα να κάνετε business. Η επιλογή Monetize επιτρέπει στο YouTube να τοποθετεί διαφημίσεις (μπανεράκια ή σύντομα video) στις αναρτήσεις σας. H επιλογή βρίσκεται στα settings σας (στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εφόσον έχετε κάνει login). Στη σχετική επιλογή κλικάρετε το Monetize with Ads.

  Για να κάνετε Monetize ένα video που έχετε ήδη ανεβάσει, ανοίξτε το Video Manager και κλικάρετε στο σήμα $ δίπλα του. Στη συνέχεια τικάρετε το κουτάκι Monetize with Ads.

Σετάρετε το Google AdSense
Είναι δωρεάν και το βρίσκεται εδώ. Δημιουργείτε έναν λογαριασμό και δηλώνετε ένα PayPal account, μια ηλεκτρονική διεύθυνση και άλλα στοιχεία τα οποία η Google μπορεί να επιβεβαιώσει ώστε να σας στείλει τα χρήματά σας από τις διαφημίσεις. Αυτά τα κερδίζετε κάθε φορά που κάποιος κλικάρει στις διαφημίσεις των video σας ή απλώς τις βλέπει (πολύ λιγότερα στη δεύτερη περίπτωση). Αν όμως έχετε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές τότε τα ποσά είναι σημαντικά.
Εξετάστε τα analytics

  Από θα βλέπετε τις επιδόσεις του υλικού σας, τόσο ως «τηλεθέαση» όσο και ως χρηματικό κέρδος. Επιπλέον, σας ενημερώνει για τη γεωγραφική κατανομή των viewers, δημογραφικά στοιχεία κ.λπ.
Η 8χρονη που «σαρώνει» στο YouTube
Τα στοιχεία αυτά είναι πολύτιμα αφού μαθαίνετε τι κοινό έχετε, αν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλετε και αν πράγματι ελκύετε τους ανθρώπους που επιθυμείτε. Μπορείτε έτσι να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές.
Μοιραστείτε παντού

  Φυσικά, δεν αρκεί απλώς να ανεβάσετε κάτι στο YouTube. Πρέπει να το διαφημίσετε με κάθε τρόπο και μέσο. Facebook, Twitter, blog, ιστοσελίδες, κάθε αναφορά στα video σας φέρνει επισκέπτες στο Youtube και άρα δημιουργεί θεάσεις και έσοδα.
Πόσοι βλέπουν τις διαφημίσεις στο YouTube;
Αλληλεπιδράστε με τους χρήστες σας, απαντήστε στα σχόλιά τους, ανταποκριθείτε στις προτάσεις και τις απαιτήσεις τους. Το κοινό νιώθει πολύ πιο «συνδεδέμενο» μαζί σας όταν ξέρει ότι το ακούτε και ότι η γνώμη του έχει σημασία. Έτσι μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η κοινότητα των χρηστών σας.
Γίνετε YouTube Partner

  Αυτοί είναι οι χρήστες που έχουν καταφέρει να έχουν μεγάλο αριθμό χρηστών και έχουν κάνει monetize τα video τους. Οι Partners έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό εργαλείων και αναλυτικών στοιχείων στο site και μπορούν να κερδίζουν έξτρα χρήματα υπό τη μορφή bonus. Επίσης έχουν πρόσβαση σε υποστήριξη εκ μέρους του Youtube, συμβουλές και καθοδήγηση για να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το περιεχόμενό τους.
Για να γίνει κανείς Partner πρέπει να έχει 15.000 ώρες θέασης στο κανάλι του τις τελευταίες 90 μέρες.

Πάμε για Eurogroup-θρίλερ. Το θετικό σήμα, οι εκβιασμοί και η μάχη για τα εργασιακά

Εργασιακές σχέσεις και συντάξεις θέτουν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις της Δευτέρας για να βρεθεί ένας κοινός τόπος στο Eurogroup. Οι προσδοκίες της κυβέρνησης και το "κατηγορώ" για πληροφορίες που διαρρέονται για να φτιάξουν κλίμα
Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και την συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου , του υπουργού Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
Πρόκειται για τη σύσκεψη που έβγαλε και τον "στόχο" για τη Δευτέρα.
Για την ακρίβεια, εξετάστηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και οι θέσεις της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένει ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ρευστότητας.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να εντείνει τις επαφές του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα και αύριο.
Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ αντανακλούν άλλωστε τις προθέσεις των εταίρων να συνεχίσουν τη σκληρή γραμμή τους. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα βρεθεί λύση για τη χώρα μας, αλλά όχι τη Δευτέρα.
Εμπόδια θεωρούνται οι αιτιάσεις των Ευρωπαίων για τα εργασιακά και τις συντάξεις που αποτελούν και τις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.
"Το θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι κομβικό για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ" δήλωσε άλλωστε σήμερα ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Κορωνάκη.
Αναφερόμενος στο μεγάλο διάστημα που διαρκεί η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, είνει ότι "αν δεν είχαμε κερδίσει αυτό το διάστημα σήμερα οι συντάξεις θα είχαν μειωθεί".
Σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι η κυβέρνηση από την αρχή εξέφρασε την προθυμία να εργαστεί για λύση , η οποία όμως να είναι σύμφωνη με την εντολή .
Το δεύτερο κομβικό σημείο είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι το βάρος. Άρα , πρόσθεσε, δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να κάνει περικοπές στις συντάξεις, καθώς οι συντάξεις έχουν περικοπεί πάρα πολύ, κατά συνέπεια, τόνισε, δεν μπορεί να το βάρος της κρίσης να συνεχίσουν να το σηκώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Για την στάση των δανειστών, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι όσο πλησιάζουμε σε κρίσιμες μέρες προσπαθούν να κερδίσουν όσα παραπάνω μπορούν και γι' αυτό βάζουν στο τραπέζι ξανά και ξανά πολλά θέματα, που από την προηγούμενη περίοδο των συζητήσεων έχουν βγει εκτός.
Εμείς, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, "φθάσαμε στη Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, γιατί έγιναν αποδεκτές δύο αρχές: Εμείς να δουλέψουμε για τη λύση, να κάνουμε υποχωρήσεις σεβόμενοι κανόνες ακόμα κι αν διαφωνούμε, αλλά και η άλλη πλευρά πρέπει να σεβαστεί, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με μια συγκεκριμένη εντολή. Και η εντολή λέει, λύση εντός του ευρώ χωρίς λιτότητα".
Για την στάση του κόμματος ο κ. Κορωνάκης είπε ότι κανένας στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τοποθετείται στη συγκυρία σύμφωνα με την ιδιαίτερη άποψη που έχει και πρόσθεσε ότι όλοι σέβονται και θα σεβαστούν την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, αν βρίσκεται μέσα στα όρια της εντολής που έχουμε λάβει.
Αν η συμφωνία είναι πράγματι ένας έντιμος συμβιβασμός, τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να εγκριθεί από τα όργανα του κόμματος και να περάσει από τη Βουλή, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν η συμφωνία βρίσκεται εκτός της εντολής, δεν είναι ζήτημα προσωπικής διαφοροποίησης κάποιων, είναι πρόβλημα για όλους.

Κυβερνητικοί Κύκλοι για δημοσίευμα περί διαρροών της ΤτΕ εναντίον της κυβέρνησης

Πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ θεωρούν κυβερνητικές πηγές ότι αποτελεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής "Εφημερίδας των Συντακτών" σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα υπογραμμίζουν οι κύκλοι της κυβέρνησης.
Φωτογραφία: sooc.gr

Το σενάριο των εκλογών και οι «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ

Το ξεθώριασμα των «κόκκινων γραμμών» προκαλεί εσωτερικούς κραδασμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και πυροδοτεί πολιτικά σενάρια - Τι θα κάνουν Λαφαζάνης, Πετράκος, Ραχήλ Μακρή και οι «αντιρρησίες» των ΑΝ.ΕΛ
Το... ξεθώριασμα των κόκκινων γραμμών κατά την διαδικασία των ψυχοφθόρων διαπραγματεύσεων, για την επιδίωξη μίας συμφωνίας με τους εταίρους, έχει προκαλέσει μούδιασμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και έντονη ανησυχία στους βουλευτές και στα στελέχη της αριστερής πτέρυγας.
Προς το παρόν οι πάντες τηρούν στάση επιφυλακής αν και οι ζυμώσεις σε όλα τα επίπεδα είναι καθημερινές. Η επικοινωνία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτη Λαφαζάνη, στον οποίο είναι στραμμένη η προσοχή, με τον πρωθυπουργό είναι καθημερινή ενώ συχνές είναι οι επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αυξημένη όμως είναι και η κινητικότητα μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου ενώ στις συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου συμμετέχουν ενίοτε ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης και η εκπρόσωπος κα Ράνια Σβίγγου -όπως έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε- οι οποίοι παίζουν ενεργό ρόλο και στο επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά και στις εσωκομματικές διεργασίες.
Η αμηχανία μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε μετά την κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν και το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η κοινή γραμμή Τσίπρα-Γιούνκερ ανοίγει τον δρόμο για άρση της ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας οι βουλευτές την εξέλαβαν διαφορετικά. Θεωρούν ότι επιβεβαιώνονται οι φόβοι τους ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έχει τεθεί πλέον και το ασφαλιστικό και το εργασιακό  που μέχρι πρότινος ήταν ταμπού και ότι από την στιγμή που άνοιξε η συζήτηση θα υπάρξουν υποχωρήσεις και στα δύο θέματα.
Οι πρώτες διαφοροποιήσεις
Ο προβληματισμός του ηγετικού επιτελείου κινείται γύρω από την ένταση και το εύρος των αντιδράσεων μιας και όπως όλα δείχνουν η συμφωνία θα είναι δύσκολη ή και επώδυνη. Η ανησυχία της ηγεσίας αφορά δύο επίπεδα: Αν θα υπάρξουν απώλειες και πόσες στην κοινοβουλευτική ομάδα όταν η καταρχήν συμφωνία υπό την μορφή πολυνομοσχεδίου με την πρώτη δέσμη μέτρων έλθει προς ψήφιση στην βουλή.
Το δεύτερο είναι σε τι βαθμό η συμφωνία που θα βρίσκεται σε μικρότερη ή μεγαλύτερη απόσταση από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα διαταράξει την σχέση του κόμματος και της κυβέρνησης με την κοινωνία. Στο πεδίο αυτό, στην διαμόρφωση του κλίματος στην κοινωνία, θα παίξουν ρόλο και οι αντιδράσεις από τις διαφορετικές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Μία από τις πρώτες προειδοποιήσεις ήταν της βουλευτού Ευαγγελίας Αμανατίδου η οποία ήδη προ δεκαημέρου ανέφερε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι αν στην συμφωνία που θα έλθει περιλαμβάνονται μειώσεις συντάξεων ή αλλαγές στο εργασιακό δεν θα ψηφίσει. Η Ραχήλ Μακρή ήταν κατηγορηματική λέγοντας ότι αν αυτά που ακούγονται ισχύουν τότε δεν είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσει. Επιφυλάξεις διατύπωσε και ο Θανάσης Πετράκος ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι από την στιγμή που θέλουν την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει κι εκείνη να μην πληρώσει.
Αντιδράσεις και στους ΑΝΕΛ
Στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται και βουλευτές από τους ΑΝΕΛ που ήδη έχουν πάρει αποστάσεις από την συμφωνία που διαφαίνεται όπως ο Παύλος Χαικάλης. Αλλά και η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλια Τσαρουχά ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στις κόκκινες γραμμές και ότι η ψήφος της εφόσον η συμφωνία έλθει στην Βουλή δεν είναι δεδομένη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Χριστίνα Ξουλίδου η οποία ανέφερε ότι θα παραιτηθεί εάν της ζητηθεί να ψηφίσει υφεσιακά μέτρα.
 Πάντως είναι περισσότεροι οι βουλευτές που ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί για το τί θα πράξουν στην κρίσιμη ψηφοφορία έχουν όμως ασκήσει κριτική στην τακτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση καθώς θεωρούν ότι έχει υποχωρήσει από το πρόγραμμά της και έχουν “προτείνει την ρήξη από τη υποταγή”. Το εάν η τοποθέτηση αυτή  μεταφραστεί και σε καταψήφιση της συμφωνίας όταν φθάσει η στιγμή της αλήθειας φυσικά δεν είναι βέβαιο. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που συμμερίζονται την εκτίμηση του κ. Κώστα Λαπαβίτσα ότι «οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας διαφορετικά θα υπάρξουν αντιδράσεις. Αν δεν είναι συμβατή να καταφύγουμε στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού».
Λαφαζάνης και Κωνσταντοπούλου
Καθοριστική θα είναι σε κάθε περίπτωση η στάση του κ. Λαφαζάνη και του αριστερού ρεύματος. Βουλευτές του κλίματός του λένε ότι «όλα είναι ανοικτά, είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε εκτιμήσεις. Θα πρέπει να δούμε πρώτα το τελικό κείμενο της συμφωνίας». Πάντως στον ιστότοπο Iskra που ελέγχει ο υπουργός οι περισσότεροι αρθρογράφοι μεταξύ των οποίων πολλά στελέχη τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν κατηγορηματικά θέση υπέρ της ρήξης με τους εταίρους θεωρώντας ότι μία έντιμη συμφωνία απλώς δεν είναι εφικτή και ότι αντίθετα οι δανειστές ζητούν όλο και περισσότερα.
Κρισιμη θα είναι και η συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία είχε ταχθεί κατά της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου όταν είχε συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η γενικότερη συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου προκαλεί πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου και δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις της. Την εβδομάδα που μας πέρασε απήχε από την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου ενώ μία ημέρα αργότερα προκάλεσε αίσθηση με την άρνησή της να συγκαλέσει την διάσκεψη των προέδρων για να αποδοκιμάσει την συμπεριφορά του βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγού που επιτέθηκε φραστικά στην Λιάνα Κανέλλη.
Οι εξελίξεις θα καθοριστούν σε σημαντικό βαθμό από την διαχείριση που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός και από το αν θα συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή αν θα φέρει κατευθειαν την συμφωνία προς ψήφιση στην Βουλή. Η προηγούμενη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είχε συναντήσει σημαντικές αντιδράσεις και στα δύο όργανα ενώ στην Κεντρική Επιτροπή την είχε καταψηφίσει περίπου το 40% των μελών.
Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς από την έγκριση ή μη της συμφωνίας θα κριθεί η παραμονή στην εξουσία. Η κυβέρνηση διαθέτει 162 βουλευτές. Το ότι θα καλυφθούν οι διαρροές από τα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης δεν είναι βέβαιο. Μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία ενώ και η ηγετική ομάδα της ΝΔ ανεβάζει τους τόνους λέγοντας ότι δεν θα ψηφίσει μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει φορολογικά μέτρα ενώ απειλεί και με Ειδικό Δικαστήριο.
Ο υπαινιγμός Φίλη και οι σχεδιασμοί του Μαξίμου
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης προσφάτως άφησε να εννοηθεί ότι για την έγκριση της συμφωνίας θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών. Αν και από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προσπαθούν να εμφανίζονται ψύχραιμοι κάνουν και εκείνοι τους υπολογισμούς τους καταγράφοντας πιθανές διαφοροποιήσεις.

Ο πρώτος σταθμός για την κυβέρνηση θα είναι όταν έλθει το πολυνομοσχέδιο που θα έχει τα μέτρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις στο φορολογικό αλλά και αλλαγές στο εργασιακό και το συνταξιοδοτικό. Πιο δύσκολος όμως θα είναι ο επόμενος σταθμός της συνολικής συμφωνίας που αναμένεται να έλθει περί τα τέλη Ιουνίου και θα περιλαμβάνει τους όρους για την συνέχιση της βοήθειας από τους δανειστές που η αντιπολίτευση ήδη θεωρεί ότι θα αποτελεί τρίτο μνημόνιο με διαδικασίες επιτήρησης και ελέγχου. Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι η συμφωνία αυτή θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να περάσει και ήδη αναπτύσσεται κινητικότητα γύρω από τα εναλλακτικά σενάρια πτώσης της κυβέρνησης και αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Το ενδεχόμενο των εκλογών για την έγκριση της συνολικής συμφωνίας είναι ανοικτό και για την ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ότι μέχρι τον επόμενο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ίδιος αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σκληροί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα αποχωρήσουν. Το εάν τα αριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραμείνουν σε βουλευτικές και κυβερνητικές θέσεις στο ενδιάμεσο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και της συνολικής συμφωνίας στο τέλος Ιουνίου είναι αμφίβολο. Το να πάει ο πρωθυπουργός σε εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην εξασθενημένη και κατακερματισμένη αντιπολίτευση είναι ένα σενάριο που εξετάζεται.
Πηγή protothema.gr

Σε ελέυθερη πτώση η δημοφιλία της Μέρκελ


Μπορεί να είναι η πιο ισχυρή  γυναίκα της Γερμανίας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης, όμως η Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται πως αρχίζει να χάνει τη δύναμη της, στον απόηχο του σκανδάλου κατασκοπείας που ταλανίζει τη Γερμανία. Κάθετη πτώση σημείωσε η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που την «γκρεμίζει» από την πρώτη θέση μεταξύ των Γερμανών πολιτικών.
Αν και οι Γερμανοί συνεχίζουν να την «συμπαθούν» - σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους - δίνοντας της ποσοστό δημοφιλίας της τάξης του 70%, το ποσοστό αυτό είναι είναι η χαμηλότερη επίδοσή της μετά το 65% του Δεκεμβρίου.
Η δημοτικότητα της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σημείωσε ραγδαία πτώση ύστερα από τις επικρίσεις που δέχεται λόγω των δημοσιευμάτων που θέλουν την γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) να βοήθησε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ να παρακολουθεί εταιρείες και αξιωματούχους στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest Dima που μεταδόθηκε από το γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι αυτή τη στιγμή ο πιο δημοφιλής Γερμανός πολιτικός, ο οποίος ξεπερνώντας την καγκελάριο σημειώνει ποσοστό δημοφιλίας ίσο με 74%.
Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που είχε κάνει λόγο περί «σκανδάλου των μυστικών υπηρεσιών», εγείροντας ερωτήματα για τον ρόλο της Μέρκελ στο σκάνδαλοκαι προκαλώντας ενδοκυβερνητικές τριβές στην κυβέρνηση συνασπισμού, ανέβασε τα ποσοστά του κατά πέντε μονάδες στο 53%.
Παράλληλα, η δημοσκόπηση έδειξε πως το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο έλεγχος του Βερολίνου στις μυστικές υπηρεσίες είναι ανεπαρκής.
Η Μέρκελ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η καγκελαρία θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα που διεξάγεται από το κοινοβούλιο για το θέμα αυτό.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)