Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Το αυθεντικό CD της «λίστας Λαγκάρντ» ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Την αποστολή εκ νέου, με αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, της λίστας «Φαλτσιάνι» ή «Λαγκάρντ» από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ζητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς ,ώστε να εξακριβώσουν την γνησιότητα του καταλόγου που έχουν στα χέρια τους.
Οι Εισαγγελείς ζητούν από τον Γιάννη Στουρνάρα να μεριμνήσει ως έχων την αρμοδιότητα για την αποστολή της επίμαχης λίστας και μάλιστα αναφέρουν ότι αν δεν κινηθεί εγκαίρως η διαδικασία, έχουν την ευχέρεια να διατυπώσουν επίσημα αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γαλλικές Αρχές για την διαβίβαση του υλικού με τα 1991 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Με την ενέργεια τους αυτή οι δύο Εισαγγελείς θέλουν να ελέγξουν αν το περιεχόμενο του ψηφιοποιημένου υλικού αλλοιώθηκε το διάστημα που παρέμεινε στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν προς τον υπουργό Οικονομικών, «επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση».

Η επίμαχη λίστα παραδόθηκε το 2010 από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, στον τότε ομόλογό της, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ήδη με αίτημά τους οι δυο Εισαγγελείς, ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποστείλει το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου καθώς και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών που το συνόδευε.
Ζητούν, επίσης, και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο.

Υπέρ της επιμήκυνσης η Lagarde

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει την επιμήκυνση των δυο χρόνων που ζητάει προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, λέει η Lagarde. Χρειάζονται μειώσεις στα χρέη προτού προχωρήσει το "πακέτο" των 130 δισ. ευρώ.

"Αντιπαραγωγικές οι προτάσεις για νέο κούρεμα"

Οι προτάσεις για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας είναι "αντιπαραγωγικές", δήλωσε ο Wolfgang Schaeuble, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κατά τον ίδιο, "αν η Ελλάδα θέλει να διατηρήσει το ευρώ, και τηρεί τις υποχρεώσεις της, κανένας δεν θα την αναγκάσει να φύγει".

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν δοκιμαστικά το πρωί

Οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, θα ηχήσουν στις 11 το πρωί, σε όλη τη χώρα, για δοκιμαστικούς λόγους, στο πλαίσιο τακτικής άσκησης.
Ειδικότερα, στις 11.00, θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) και στις 11.05 θα σημάνει λήξη συναγερμού, για 60 δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Καταιγίδα στα ακίνητα – Φόρος σε σπίτια, οικόπεδα, χωράφια – Μείωση και στα αφορολόγητα όρια

- Ο νέος-φωτιά θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ
- Θα ισχύσει από το 2013 και θα πληρώσουν ΟΛΟΙ
- Με κλίμακες ο ΦΠΑ στα ακίνητα και η φορολόγηση στα χωράφια
- Τι προβλέπει το σχέδιοΟΛΟΙ όσοι έχουν στο όνομά τους έστω και ένα χωράφι θα κληθούν να πληρώσουν πλέον φόρο. Σπίτια, γραφεία, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια.
Κάθε δομημένη και μη επιφάνεια θα φορολογηθεί με στόχο να κερδίσει από αυτούς τους νέους φόρους το κράτος περίπου 3 δισ. και μάλιστα άμεσα μέσα στο 2013, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου φόρου.
Σύμφωνα με τα όσα εξέτασε χθες η διακομματική των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση θα μειωθεί το αφορολόγητο για τον ΦΠΑ από τις 200.000 στις 100.000 για το σύνολο της ατομικής περιουσίας.
Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει σύμφωνα με την “Ημερησία” να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.). Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να υπόκειται σε φόρο.
Ο νέος φόρος θα είναι με κλίμακα. Θα έχει πολλά κλιμάκια ενώ στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1% και να φθάνουν ακόμη μέχρι και 3% ή 4% για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.
Τα αγροτεμάχια μάλλον θα φορολογηθούν ξεχωριστά, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο, οπότε μάλλον πάμε σε διαφορετικό φόρο. Εδώ θα υπάρχουν κριτήρια για τη φορολόγηση όπως το είδος της έκτασης, αν είναι δηλαδή αγρός, αγροτεμάχιο, βοσκότοπος κ.λπ., η απόστασή της από τη θάλασσα, το εάν η έκταση είναι αρδευόμενη ή όχι, το εάν έχει πρόσοψη ή προσόψεις σε εθνικό, επαρχιακό ή αγροτικό δρόμο και εάν έχει εντός της επιφανείας της και ανεγερθέντα κτίσματα.
Αγρότες: το σενάριο προβλέπει ότι δεν θα εξαιρεθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά θα ισχύσουν και εδώ κριτήρια, όπως ο αριθμός των στραμμάτων. Τα πολλά στρέμματα κάνουν κάποιον... μεγαλοαγρότη και έτσι θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση φορολόγηση.
Όλα θα έχουν πλήρως καθοριστεί ώς τέλη Νοεμβρίου οπότε και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν θα μπει δώρο Χριστουγέννων; Από φέτος οι περικοπές λέει η Τρόικα

Η αποτυχία των δυο κυβερνήσεων φέτος να κλείσουν τη μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ φέρνει και άλλο... κόψιμοΜια εναλλακτική λύση που πρότεινε η κυβέρνηση στην τρόικα για να κλείσει αυτό το κενό ήταν να πληρώσουν στο κράτος οι τράπεζες τα οφειλόμενά τους.
Όχι, λέει η τρόικα που διαβλέπει πρόβλημα στην ρευστότητα και την ανακεφαλαιοποίηση και απαιτεί να βρεθούν από αλλού τα χρήματα.
Η αντιπρόταση μάλιστα ήταν... άμεση, αφού το σχέδιο υπάρχει ήδη και έχει αποφασιστεί. Δεν είναι άλλο από την περικοπή των δώρων στο Δημόσιο από φέτος και όχι από του χρόνου όπως προβλέπουν τα μέτρα.
Το κέρδος για το κράτος υπολογίζεται σε λίγο πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο και έτσι ... πάλι με περικοπή από μισθωτούς και συνταξιούχους θα κλείσει μια ακόμη τρύπα και με το παραπάνω... αφού η τρόικα υπολογίζει το έλλειμμα στα 900 εκατομμύρια.
Από την περικοπή του ΄δώρου των Χριστουγέννων σε 700.000 εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους το κράτος υπολογίζει κέρδη περί τα 350 εκατομμύρια, από την περικοπή στο δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους του Δημοσίου το κέρδος θα είναι 180 εκατομμύρια, άλλα 200 εκατομμύρια θα προκύψουν από την περικοπή του δώρου απ' τις επικουρικές συντάξεις και περίπου 800 εκατομμύρια θα είναι το κέρδος για το κράτος από την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων των συνταξιούχων που δεν υπάγονται στο Δημόσιο.

Έκτακτη εισφορά στους υπαλλήλους των τραπεζών;

Νέα εμπλοκή με την τρόικα, αυτή τη φορά για χάρη των τραπεζών. 555 εκατομμύρια έχει να λάβει φέτος το κράτος με την μορφή μερίσματος από την κρατική χρηματοδότηση που είχαν λάβει το 2008 με προνομιούχες μετοχές βάσει του νόμου Αλογοσκούφη.Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μην δοθεί αυτό το ποσό και ουσιαστικά δημιούργησαν οι ίδιοι μια μαύρη τρύπα ίσης αξίας. Στουρνάρας και Σταϊκούρας αντέδρασαν έντονα αλλά άκουσαν τους τροϊκανούς να λένε ψυχρά ότι πρέπει να βρεθούν από αλλού τα χρήματα. Εκτός από την πρόταση που έκαναν για περικοπή από τώρα του δώρου των Χριστουγέννων (διαβάστε εδώ) πρότειναν να μπει έκτακτη εισφορά στους υπαλλήλους των τραπεζών.
Και η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από το οικονομικό επιτελείο με αποτέλεσμα το θέμα να παραμείνει ανοιχτό και να λήξει χωρίς συμφωνία άλλο ένα ραντεβού.
Ο κ. Σταικούρας απέστειλε σχετική επιστολή στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά από τις αρχές Σεπτεμβρίου, λύση όμως δεν έχει βρεθεί και έτσι ενώ το ποσό έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2012 δεν υπάρχει και πρέπει για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα να βρεθεί...

Τι σημαίνει η "έξοδος" της ΦΑΓΕ από την Ελλάδα

- Η ιστορική εταιρία μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο
- Αυτό σημαίνει οτι δε θα αποδίδει φόρους στην ελληνική οικονομία
- Για αρνητική εξέλιξη κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς
- Οι συνεχείς αλλαγές του φορολογικής νομοθεσίας διώχνουν τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα λένε οικονομολόγοι
- Ποια τα σημεία-σταθμοί στην ιστορία της ΦΑΓΕ
Η απόφαση της ιστορικής εταιρίας ΦΑΓΕ να μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία προκαλεί προβληματισμό στην αγορά παρά το γεγονός πως τα εργοστάσια της Ελλάδας θα παραμείνουν και θα λειτουργούν κανονικά. (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της εταιρείας)
Έμπειροι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν στο Newsit πως αυτό πρακτικά ανοίγει την πόρτα της σταδιακής εξόδου της εταιρείας στο εξωτερικό.
Αναμβισβήτητα η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου καλή για την ελληνική οικονομία και τα ταμεία του κράτους.
Οπως εξηγεί ο οικονομολόγος Διονύσης Χιόνης "η διοικητικη μεταφορά μιας εταιρίας από την Ελλάδα στο εξωτερικό σημαίνει ότι αυτή σα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου θα είναι πλέον υποκείμενο και φορολογικό αλλά και αστικό της δικαιοδοσίας των αρχών ενός ξένου κράτους. Πολύ απλά, η ΦΑΓΕ θα αποδίδει το φόρο και όλες τις επισυναπτόμενες εισφορές στο κράτος του Λουξεμβούργου και όχι στην ελληνική οικονομία".
Ο προβληματισμός στην αγορά είναι διάχυτος και για έναν ακόμη λόγο επισημαίνει ο κύριος Χιόνης "εκτός λοιπόν οτι θα χάσει η ελληνική οικονομία όλες τις εισφορές από τους έμμεσους και τους άμεσους φόρους που απέδιδε η ΦΑΓΕ, έχει και έναν δικό της συμβολικό χαρακτήρα. Γιατί η ΦΑΓΕ είναι μια εταιρεία καθοριστική στον χώρο των τροφίμων, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο να ενεργοποιηθούν διαδικασίες που θα συμπαρασύρουν και άλλες εταιρείες".
H MH ΣΤΑΘΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ "ΕΧΘΡΟΣ" ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Το αντιεπενδυτικό περιβάλλον και η μη σταθερή φορολογική νομοθεσία της Ελλάδας λειτουργούν αρνητικά για την ελληνική οικονομία.
"Εχουμε πει οτι η μόνιμη και σταθερή φορολογική νομοθεσία, όσο επαχθής και εαν είναι αποτελεί ένα κίνητρο για να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα" τονίζει ο κύριος Χιόνης και συνεχίζει "το αντίθετο, όταν δηλαδή κάθε τρεις μήνες αλλάζουμε και μεταβάλουμε τη φορολογική νομοθεσία είνα ένα ισχυρό αντικίνητρο για να μετακομίσουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις. Αν λοιπόν αυτές οι μεταβολές στη φορολογική νομοθεσία προστεθούν και στη γενικότερη επιχειρηματική ανασφάλεια που υπάρχει στην ελληνική οικονομία, δημιουργούν πάρα πολλά κίνητρα για τη μετακίνηση των επιχειρήσεων. Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η "έξοδος" της ΦΑΓΕ από την Ελλάδα είναι αρνητική για την ελληνική οικονομία και αυτή τη στιγμή μετά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας οι ελληνικές ιδιωτικές επενδύσεις ειναι αυτές που κάποια στιγμή θα σηματοδοτήσουν την ημερομηνία εξόδου από την κρίση αλλά και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας".

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1926, ένα γαλακτοζαχαροπλαστείο κάνει την εμφάνισή του στην, εξοχική τότε, οδό Πατησίων. Ο ιδιοκτήτης του, Αθανάσιος Φιλίππου, παππούς της σημερινής γενιάς που διοικεί τη ΦΑΓΕ, παράγει γιαούρτι και γλυκά με βάση το γάλα. Η φήμη του γιαουρτιού του αρχίζει να απλώνεται σιγά - σιγά σε όλη την Αθήνα. Στη στάση έξω από το μαγαζί του Φιλίππου, το τραμ της εποχής σχεδόν αδειάζει, καθώς πολλοί είναι οι επιβάτες που έρχονται ειδικώς προκειμένου να αγοράσουν το ξακουστό πλέον γιαούρτι. Έτσι, το μικρό κατάστημα της οδού Πατησίων γίνεται μια επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση, και αποτελεί τα θεμέλια πάνω στα οποία έμελλε να χτιστεί η μελλοντική κορυφαία ελληνική βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων, η ΦΑΓΕ.
ΣΗΜΕΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ
1926: Γαλακτοπωλείο Αθανάσιου Φιλίππου, στην οδό Πατησίων 213
1954: Ξεκινά η οργάνωση του πρώτου δικτύου χονδρικής πώλησης γιαουρτιού και η δραστηριοποίηση στην οικογενειακή επιχείρηση του Ιωάννη Φιλίππου, Επίτιμου Προέδρου σήμερα της ΦΑΓΕ
1964: Ιδρύεται βιοτεχνία παραγωγής γιαουρτιού (και ειδών ζαχαροπλαστικής) στο Γαλάτσι από τους αδελφούς Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου
1975: Μεταφορά της ΦΑΓΕ στο εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης, όπου παράγεται το πρώτο ελληνικό τυποποιημένο και επώνυμο γιαούρτι, το Total
1980: Έναρξη εξαγωγών. Πρώτη χώρα, η Αγγλία
1991: Είσοδος στην κατηγορία των τυροκομικών
1993: Είσοδος στην κατηγορία του γάλακτος
2008: Έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής γιαουρτιού στην Αμερική

Παπούλιας στη Μέρκελ: Αν είναι να πάρουμε πρόσθετα μέτρα βρείτε άλλο λαό...

«Αν είναι να μας ζητήσετε να πάρουμε πρόσθετα μέτρα θα πρέπει να βρείτε ένα άλλο λαό...», επισήμανε ο Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας θέλησε να κάνει σαφές στη συνομιλήτριά του ότι η συντριπτκή πλειονότητα του ελληνικού λαού έχει φτάσει στα όριά του.
Όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην κυρία Μέρκελ ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα η Γερμανίδα καγκελάριος δεν απάντησε, αλλά αρκέστηκε να χαμογελάσει.
Την στάση αυτή τήρησε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής της με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας η κυρία Μέρκελ.
Η εντύπωση που δημιουργούσε με την τακτική της αυτή ήταν πώς ήθελε να ακούσει και όχι να πείσει τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα για το τι πρέπει να κάνει.
«Κάποια μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο πρέπει να τα ξαναδούμε γιατί δεν βγαίνουν», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Παπούλιας όμως η κυρία Μέρκελ και πάλι απέφυγε να αποκαλύψει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την εκτίμηση αυτή.
Το γενικότερο κλίμα από τις τοποθετήσεις της ήταν ότι το Βερολίνο στηρίζει την κυβέρνηση αλλά αξιώνει να τηρηθούν πλήρως οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα.
Στη δημόσια δήλωσή του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Παπούλιας είπε ότι ο ελληνικός λαός «σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του» και ζήτησε από την κυρία Μέρκελ πρωτοβουλίες για αναπτυξιακά μέτρα. «Να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων και βέβαια και την ανεργία των γυναικών», ήταν η δραματική έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με την κυρία Μέρκελ, ο κ. Παπούλιας προειδοποίησε την Γερμανίδα καγκελάριο ότι απειλείται η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, ότι λόγω της υψηλής ανεργίας ολόκληρες κατηγορίες Ελλήνων κινδυνεύουν να τεθούν στο περιθώριο και ζήτησε να ληφθούν μέτρα στήριξης ειδικά των γυναικών και των νέων.
Στη συνομιλία του κ. Παπούλια με την κυρία Μέρκελ συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως ο τουρισμός, ζήτημα στο οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία έχει βελτιωθεί...

«Μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια

Μειώσεις από 5% έως και 35% προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις για τους 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου

Περικοπές με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου 2012, προβλέπονται για τους 250.000 δημόσιους υπαλλήλους (στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ιατρούς του ΕΣΥ και διπλωματικούς υπαλλήλους) οι οποίοι αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ Χρ. Σταϊκούρας και η Τρόικα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, με τις αποφάσεις στις οποίες φέρονται να έχουν καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η Τρόικα:
1) Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να μειώνονται 6% ή 7,5% αναδρομικά από 1η Ιουλίου του 2012.
2) Οι δικαστικοί λειτουργοί θα υποστούν πολύ μεγάλες εισοδηματικές απώλειες σε ποσοστά  καθώς οι αποδοχές τους θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 20%.
3) Οι μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ θα κλιμακώνονται ως εξής: 5% για αποδοχές μέχρι 1000 ευρώ, 15% για αποδοχές από 1001 έως 1500 ευρώ, 25% για αποδοχές από 1501-2500 ευρώ και 30% για αποδοχές πάνω από 2.500 ευρώ.
4) Οι περικοπές στις συνολικές αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ θα ανέλθουν, κατά μέσο όρο, στο 13%, ενώ για τους διπλωματικούς υπαλλήλους θα φτάσουν το 20%.
Κατάργηση επιδομάτων
Για να επιβληθούν αυτές οι περικοπές στο σύνολο των αποδοχών θα απαιτηθεί να επιβληθούν άμεσα πολύ μεγάλες ποσοστιαίες μειώσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν οι παραπάνω κατηγορίες δημόσιων λειτουργών,
Τέλος στα δώρα
Από το 2013 και μετά όλοι οι λειτουργοί του Δημοσίου, που αμοίβονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια θα υποστούν πρόσθετες εισοδηματικές απώλειες μέσω της κατάργησης των υπολειμμάτων των επιδομάτων εορτών και αδείας δηλαδή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος θερινής αδείας.
Δείτε τον πίνακα που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
249bebb65f3d69dc9319235091a4df07


Στρατός Φτώχειας! Μόνο οι ανώτατοι θα έχουν μισθό πάνω από 1000 ευρώ!!! Στοιχεία-σοκ

Γράφει ο Ιδομενέας   
        
Ενώ το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βιώνει  καθημερινά  την βίαιη  φτωχοποίηση και εξαθλίωση του , η φυσική του ηγεσία εφησυχάζει απολαμβάνοντας τα προνόμια των βαθμών της.  Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία δεν ανησυχεί για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για το προσωπικό γιατί απλά δεν πλήττεται.
       
Το επόμενο διάστημα με τις υλοποιημένες (37%)  αλλά και τις εξαγγελθείσες (6,5% από 1ης Ιουλίου 2012+ 12,5 από 1ης Ιανουαρίου 2013) μειώσεις , με την κατάργηση των οδοιπορικών εξόδων (για το νέο έτος δεν έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στους προϋπολογισμούς των Επιτελείων), με την πλήρη ισοπέδωση να έρχεται με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών , μόνο οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί θα αμείβονται με πάνω από 1000€.
      
Η  κατάσταση δυστυχώς όμως είναι ζοφερή  και για τους ε.α. Η κατάσταση των μετοχικών   ταμείων είναι τραγική. Το μέρισμα, σε όλα τα ταμεία , μειώνεται στο μισό. Ήδη το ΜΤΣ προχωρεί σε επιπλέον μείωση 25%  και δεν υπάρχουν πιστώσεις για μερίσματα για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Το ΜΤΝ, κάποτε το καλύτερο από τα υπόλοιπα, έχει μειώσει το μέρισμα κατά 47% (το 2013 πιθανόν να προχωρήσει και σε νέα μείωση) και το ΕΚΟΕΜΝ κατά 39%. Το ΜΤΑ  έχει μειώσει το ΕΚΟΕΜΑ κατά 47%   και πιθανόν να προχωρήσει σε νέα μείωση κατά 20-25%  το 2013. Διαπιστώνουμε λοιπόν πως  τα μετοχικά ταμεία προχωρούν συνεχώς σε μειώσεις με αποτέλεσμα σε λίγο διάστημα να δίνουν μέρισμα και ΕΚΟΕΜΣ που και τα δύο δεν θα υπερβαίνουν τα 300€.
       
Η ηγεσία μας όμως εκτός από τα ευχολόγια τι κάνει; Δεν ανησυχεί; Δεν σκέπτεται τρόπους να απαγκιστρώσει το προσωπικό της που πλήττεται σε αυτό το άγνωστο πεδίο μάχης; και αν ναι  γιατί δεν τους λέει;
      
Το σύνολο του λαού μας βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις , όλοι καθημερινά βάζουν νέα όρια , περιορίζουν και επανακαθορίζουν τις ανάγκες τους .Γιατί δυστυχώς ενώ οι μισθοί μειώνονται αλλά όλα τα άλλα (Τρόφιμα-φροντιστήρια-δάνεια κτλ) παραμένουν σταθερά . Ο μάγος που θα μείωνε τις τιμές και τους μισθούς ταυτόχρονα , απουσιάζει. Η θεωρία της εσωτερικής υποτίμησης απέτυχε στη πράξη.
      
Έτσι αλλάζουν χώρους , αλλάζουν τόπους , επιστρέφουν  στα χωριά τους , προσπαθούν να περιορίσουν τα έξοδα τους , προσπαθούν να επιβιώσουν , γιατί αυτοί που ευθύνονται για το ζοφερό  παρόν τους , σχεδιάζουν και το μέλλον τους πειραματιζόμενοι με τις ζωές τους.
     
  Έχει όμως ο στρατιωτικός αυτή την δυνατότητα επιλογής, μπορεί να αλλάξει τόπο κατοικίας , να γυρίσει στον τόπο του και να περιορίσει τα έξοδα του ή να κάνει δεύτερη δουλεία ; Όχι. Πόσο όμως προβλήθηκε αυτό; Ποίας προστασίας έτυχε; Πως εξαιρούνται άλλες τάξεις μισθωτών ; Πώς απέφυγαν τις επιπλέον μειώσεις, για να ″αποφευχθεί μία κοινωνική έκρηξη″ , οι εφοριακοί, οι τελώνες κόκ;
     
Τι πρέπει λοιπόν να γίνει για να προβληθούν οι ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος και ποίοι αρμόζει να το κάνουν;  Μήπως για να μας προσέξει η φυσική μας ηγεσία και να θέσει μετ επιτάσεως τα θέματα μας ...πρέπει να εισβάλουμε διαδηλώνοντας στο πεντάγωνο;
       
Η φυσική στρατιωτική ηγεσία μας και οι προεκτάσεις της ... οι δύο ΥΦΕΘΑ , είναι καιρός να αγωνισθούν για το προσωπικό τους, για να μην συνδέσουν την εποχή διοίκηση τους με την χειρότερη  ήττα σε περίοδο ειρήνης. Εκτός αν επικρατήσει η γλύκα της πρόσκαιρης εξουσίας και απαλύνει το δράμα του να διοικείς χιλιάδες προσωπικό που να μην μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια.
http://www.onalert.gr/stories/perikopes-stratiotikoi-anotatoi

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)