Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Κυνική μαρτυρία γερμανού πρώην τραπεζίτη: «Μπορούμε να εξολοθρεύσουμε ολόκληρες χώρες -Η Ελλάδα θύμα εκβιασμού»

«Μπορούμε να εξολοθρεύσουμε ολόκληρα έθνη». Τη συγκλονιστική αυτή δήλωση κάνει Γερμανός πρώην μεγαλοτραπεζίτης σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο κανάλι ARTE, τα σημαντικότερα αποσπάσματα του οποίου αναδημοσιεύει το περιοδικό Focus. Ο άνθρωπος αυτός μιλά για τα κόλπα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, για τον εκβιασμό που δέχτηκε η χρεοκωπημένη Ελλάδα από το διεθνές τραπεζικό σύστημα και εκφράζει την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ευρώ.
Το πρώην υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος που αφηγείται στην ιστορία του στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Master of the Universe» (κυρίαρχος του σύμπαντος) λέει το όνομά του – Ράινερ Φος – χωρίς όμως να φανερώνει σε ποιες τράπεζες έχει εργαστεί. Λέει ότι σε αυτή τη δουλειά άρχισε να βγάζει από την πρώτη κιόλας μέρα τόσα λεφτά όσα δεν είχε βγάλει ολόκληρη τη ζωή του ο πατέρας του, ο οποίος ήταν τεχνικός θέρμανσης. «Είναι τόση η δύναμη που αποκτάς και η αίσθηση ότι μπορείς να αλλάξεις τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, ώστε νιώθεις "κυρίαρχος του σύμπαντος"».

Ο Ράινερ Φος μιλά για τον εκβιασμό που υπέστη η Ελλάδα από τις τράπεζες. Αυτές, σύμφωνα με την αφήγησή του, μεταχειρίστηκαν όλα τα κόλπα του εγχώριου και διεθνούς δικαίου για να χειριστούν τα ελληνικά δάνεια και να «δέσουν» τη χώρα: «Ενώ το ελληνικό κράτος αν είχε να κάνει με δάνεια που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο θα μπορούσε να πει "αντί για 10.000 ευρώ σας δίνω τώρα μόνο 4.000", με το διεθνές δίκαιο τα πράγματα είναι αλλιώς. Οταν οι επενδυτές έχουν στα χέρια τους δάνεια που διέπονται από το διεθνές δίκαιο, έχουν δικαίωμα για βέτο».«Ασκησαν ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα», συνεχίζει, «λέγοντας "ή μας τα πληρώνετε όλα ή σας αφήνουμε να τιναχτείτε στον αέρα". Εκείνη υποχώρησε και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα νίκησαν.
Kι αυτή, όπως λέει, δεν ήταν η μοναδική πίεση που ασκήθηκε σε ευρωπαϊκό κράτος. «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν τεράστιο συμφέρον να διαλυθεί το ευρώ», λέει ο Φος. «Υπάρχουν τεράστια περιθώρια κέρδους σε κάτι τέτοιο. (...) Ξεκινά κανείς με τη μικρότερη χώρα, την Ελλάδα. Στη συνέχεια, επιτίθεται στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία. Επόμενος σταθμός η Γαλλία. Λόγω του μεγέθους της οικονομίας της, αποτελεί πραγματικό πρόβλημα. Aν υποστεί σοβαρό κλονισμό η γειτονική χώρα, τότε θα πει η Γερμανία: "πάει, τελέιωσε. Game over. Για αυτό και δεν πιστεύω ότι η ιστορία του ευρώ θα έχει αίσιο τέλος»

Οι κορυφαίες τροφές για το κάψιμο του λίπους στην κοιλιά

Οι κορυφαίες τροφές για το κάψιμο του λίπους στην κοιλιά
Είναι αλήθεια: Ορισμένες τροφές προκαλούν τόσο έντονη καύση θερμίδων από τον οργανισμό, ώστε να σας βοηθούν κυριολεκτικά να καίτε θερμίδες, ακόμα και την στιγμή που καταναλώνετε αυτές τις τροφές. Περιέχουν μάλιστα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και ουσίες που θα αυξήσουν το μεταβολισμό σας.
Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές και βάλτε τις στην διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς κάποια επιπλέον ενέργεια από μέρους σας:
Δημητριακά ολικής αλέσεως: Το σώμα σας καίει τις διπλάσιες θερμίδες για να διασπάσει τις τροφές ολικής αλέσεως (ιδίως εκείνες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το αλεύρι βρώμης και το καστανό ρύζι) σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Άπαχο κρέας: Η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση: Μπορείτε να κάψετε ακόμα και το 30% των θερμίδων που περιέχει το άπαχο κρέας κατά τη διάρκεια της πέψης. Έτσι, ένα στήθος κοτόπουλου με 300 θερμίδες απαιτεί περίπου 90 θερμίδες για να το χωνέψει ο οργανισμός.
Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών: Είναι πλούσια σε βιταμίνη D και βοηθούν να διατηρήσετε την μυική σας μάζα, κάτι που είναι απαραίτητο για να έχετε ισχυρό μεταβολισμό.
Πράσινο τσάι: Το να πίνουν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα βοηθάει τους ανθρώπους να χάσουν πάνω από έξι κιλά σε οκτώ εβδομάδες (στο πλαίσιο ισορροπημένης διατροφής), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition. Περιέχει την ουσία EGCG, μια χημική ένωση που επιταχύνει τον μεταβολισμό προσωρινά. Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες είναι καλή ιδέα να έχετε μια κανάτα με παγωμένο τσάι μόνιμα στο ψυγείο.
Φακές: Ένα φλιτζάνι με φακές περιέχει 35% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε σίδηρο. Αναλογιστείτε ότι το 20% των ανθρώπων έχει έλλειψη σιδήρου. Όταν σας λείπει ένα τόσο σημαντικό θρεπτικό στοιχείο, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει, επειδή το σώμα δεν παίρνει ό, τι χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Καυτερές πιπεριές: Η καψαϊκίνη που περιέχουν (η ουσία που τις κάνει καυτερές) ζεσταίνει το σώμα σας και σας κάνει να κάψετε επιπλέον θερμίδες.

Σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξαπλωθεί η νόσος του καταρροϊκού πυρετού σε δεκάδες κοπάδια


Ξεκινούν ψεκασμοί για τα κουνούπια
Ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδης νόσος των μηρυκαστικών (βοοειδή, αιγοπρόβατα) η οποία οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται με έντομα του γένους Culicoides (κουνούπια).
Τα πρόβατα νοσούν βαρύτερα από ότι τα βοοειδή και τα γίδια.
Στις τυπικές περιπτώσεις παρατηρείται υψηλός πυρετός, κατάπτωση, ανορεξία, σιαλόρροια, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα, φλεγμονή του στοματικού βλεννογόνου και οίδημα στα χείλη, τη γλώσσα, το πρόσωπο και την υπογνάθια χώρα. Επίσης...
παρατηρείται έντονη χωλότητα.
Οι θάνατοι μεταξύ των ασθενών κυμαίνονται από 1% μέχρι και 90% και κυρίως οφείλονται στην αδυναμία πρόσληψης της τροφής, την απίσχνανση και τις παρατηρούμενες επιπλοκές.
Θεραπεία κατά της νόσου δεν υπάρχει και η αντιμετώπισή της συνίσταται στη λήψη αυστηρών υγειονομικών μέτρων (θανάτωση της προσβλημένης εκτροφής, περιορισμός των μετακινήσεων των ζώων και καταπολέμηση των εντόμων).
Σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξαπλωθεί η νόσος του καταρροϊκού πυρετού με δεκάδες κοπάδια να έχουν μολυνθεί. Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο και αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από το Σάββατο το πρωί εντατικοί ψεκασμοί για να περιοριστεί η εξάπλωση του προβλήματος.

H διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ανέφερε ότι το πρόβλημα εξαπλώνεται με ταχύτατο ρυθμό και σημείωσε ότι έχουν προσβληθεί ογδόντα οκτώ κοπάδια σε όλη την Περιφέρεια, με διαπιστωμένα κρούσματα σε τριάντα κοπάδια στην Αρκαδία, σαράντα πέντε στη Λακωνία, έντεκα στη Μεσσηνία και από ένα σε Αργολίδα και Κορινθία, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτό θα αυξηθεί αφού υπάρχουν πολλά περιστατικά προς διερεύνηση.

Προς εκπλήρωση αυτού, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, πρόσθεσε ότι τα μολυσμένα κοπάδια στη Λακωνία σήμερα έφτασαν τα εξήντα, από σαράντα πέντε που ήταν χθες.

Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ζήτησαν άμεσα να τους χορηγηθούν φάρμακα και να ενισχυθούν από το κράτος με ζωοτροφές, γιατί δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των ζώων και οι ίδιοι δεν αντέχουν οικονομικά να ανταποκριθούν.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κινήθηκαν άμεσα παρά την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει, και κατηγόρησε για λαϊκισμό την αντιπολίτευση. Επιπλέον, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, με καθηγητές κτηνιατρικής και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς το πρόβλημα.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν για αδράνεια και αδιαφορία την περιφερειακή αρχή, λέγοντας πως η Περιφέρεια είχε ενημερωθεί για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού από τον χειμώνα και δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα.

Τελικά, το περιφερειακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την αναπτυξιακή εταιρεία ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., ύψους 498.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης του εντόμου φορέα του καταρροϊκού πυρετού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ουσιαστικά με τη σύμβαση αυτή θα δοθεί η δυνατότητα να χαρτογραφηθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες, να οριοθετηθούν οι περιοχές που είναι για ψεκασμό και να ξεκινήσουν εντατικά και από αύριο το πρωί οι ψεκασμοί για να περιοριστεί η εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού.

«Ο προπαππούς μου στα εξοντωτικά τάγματα εργασίας των Τούρκων». Ντοκουμέντο από την εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας...

amele taburu

Ένοχοι και Αθώοι
Ένα από τα μέτρα αφανισμού του ελληνικού στοιχείου που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία  ήταν τα “Αμελέ Ταμπουρού” ή πιο γνωστά και ως “Τάγματα Εργασίας”.
Στην πραγματικότητα ήταν “τάγματα θανάτου”.
Επρόκειτο για καταναγκαστική εργασία κάτω από άθλιες, εξοντωτικές συνθήκες.
Οι κρατούμενοι εκτελούσαν δημόσια έργα, ως σύγχρονοι σκλάβοι που η ζωή τους δεν είχε καμιά αξία.
Στόχος ήταν η εξόντωση του χριστιανικού πληθυσμού.
Ουσιαστικά ήταν ένα μέσο γενοκτονίας.

Η μεγάλη φωτογραφία είναι από το οικογενειακό μου αρχείο. Πολλές φορές έχει δημοσιευτεί σε βιβλία, αλλά και στο δίκτυο, γιατί οι φωτογραφίες από τα “αμελέ ταμπουρού” είναι σπάνιες. Τραβήχτηκε στον Πόντο (το 1914) και προφορικές μαρτυρίες λένε ότι πρόκειται για την διάνοιξη του δρόμου Τραπεζούντας – Λαραχανής.
Όλοι κρατάνε φτυάρια εκτός από τον προπάππο μου (κίτρινο βέλος) και τον Tούρκο επιστάτη με το φέσι. Ο προπάππος μου ήταν εύπορος. Προφανώς είχε τα χρήματα (40 λίρες, υπολογίζω πως αντιστοιχεί σε ένα καλό ετήσιο εισόδημα) για να εξαγοράσει την ελευθερία του, αλλά και την διάθεση για να παραγγείλει την εν λόγω φωτογραφία.*
Εξάλλου είναι και ο μόνος που διακρίνεις ένα ελαφρό μειδίαμα. Όλοι οι άλλοι είναι σκυθρωποί.
Ποιος ξέρει πόσοι από αυτούς κατάφεραν να επιζήσουν; εκτός από αυτούς που δραπέτευσαν.
Η μικρή φωτογραφία τραβήχτηκε στην Καλαμαριά (1935 περίπου). Ο προπαππούς, γέροντας πια, στη μέση. Ο “άρχοντας” της μεγάλης φωτογραφίας, όπως και όλη η ακμάζουσα αστική τάξη των Eλλήνων στη Μικρά Ασία και στον Πόντο έχασαν όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Μετά από διώξεις, εκτελέσεις, εκτοπισμούς και τέλος με προσφυγιά, όσοι γλύτωσαν ξεκίνησαν από την αρχή μια καινούρια ζωή στη νέα πατρίδα.
Λυκούργος Βιόπουλος
(αναδημοσίευση από διαδικτυακή ομάδα «Άγνωστη Θεσσαλονίκη»)
*Το αντίτιμο για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας λεγόταν «αντισήκωμα», Τουρκικά «bedel».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)