Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο Άδωνις επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Ο Άδωνις επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφησηΟ υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, φαίνεται πως δεν υπολογίζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που «πάγωσε» προσωρινά το πλαφόν στη συνταγογράφηση εναντίον του οποίου είχε προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα επαναφέρει το μέτρο με τροπολογία τη Δευτέρα, επειδή από τη στιγμή που ίσχυσε η άρση του πλαφόν, οι συνταγές αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο και η φαρμακευτική δαπάνη κατά 20 εκατ. ευρώ.
Το ΣτΕ στις 20 Μαρτίου δέχτηκε πως η επιβολή μηνιαίου πλαφόν σε κάθε γιατρό που συνταγογραφεί για τον ΕΟΠΥΥ βάζει σημαντικά εμπόδια στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, από τη στιγμή που συμπληρώνεται το «αυθαίρετο» κατά τον ΙΣΑ όριο συνταγογράφησης. Και αυτό γιατί «καθιστά αδύνατη την άσκηση της ιατρικής και την παροχή των αναγκαίων φροντίδων υγείας και περιορίζει υπέρμετρα αν όχι εντελώς το δικαίωμα ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος μετά τη συμπλήρωση του οριζόμενου ορίου συνταγογραφήσεως, οπότε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογραφήσεως 'κλειδώνει', με συνέπεια την ουσιαστική απαγόρευση παροχής υπηρεσιών υγείας σε κάθε ασθενή – ασφαλισμένο», όπως τονίζει ο ΙΣΑ.
Μάλιστα, «συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την αναστολή» του πλαφόν συνταγογράφησης, καθώς με την εφαρμογή του επέρχεται «σημαντική διατάραξη της ομαλής παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους Έλληνες πολίτες, η οποία θα λειτουργήσει πλέον αποκλειστικά με κριτήρια λογιστικά – οικονομικά και όχι με κριτήρια επιστημονικά, αλλοιώνοντας τη φύση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και τις προσωπικές σχέσεις ιατρών – ασθενών», αναφέρει σε άλλο σημείο ο ΙΣΑ.
Τα παραπάνω –μεταξύ άλλων- έκανε δεκτά το ΣτΕ και αποφάσισε την άρση της επιβολής του μηνιαίου ορίου στη συνταγογράφηση.
Όμως, ο υπουργός Υγείας με τη νέα τροπολογία που φέρνει, ετοιμάζεται να νομοθετήσει εις βάρος του πνεύματος της απόφασης του ΣτΕ και εις βάρος της υγείας των Ελλήνων πολιτών.
Ούτε μπροστά στη Δικαιοσύνη φαίνεται πως σταματούν οι μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν καθημερινά τη δημόσια υγεία, καθώς ο κ. Γεωργιάδης προκειμένου να μη χάσει τους λογιστικούς στόχους που έχουν θέσει οι τροϊκανοί, προκαλεί το κοινό αίσθημα για μία ακόμα φορά και ανοίγει εκ νέου μέτωπο με γιατρούς και ασθενείς.

Απόφαση «βόμβα» υπέρ των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ από το διοικητικό πρωτοδικείο

oaeeΤην υποχρέωση του ΟΑΕΕ να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη υγείας σε ασφαλισμένο που έχει οφειλές αποφάσισε το 9ο Τριμελές Τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών…με απόφασή του που εκδόθηκε στις 29 Απριλίου 2014 μετά από προσφυγή .
Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί και σε άλλες αποφάσεις από την περιοχή της Πάτρας που επίσης ασφαλισμένοι έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις από δικαστήρια που υποχρεώνουν τον ΟΑΕΕ να εκδίδει βιβλιάρια υγείας σε οφειλέτες ασφαλισμένους .
Ο δικηγόρος Δημήτρης Τεμπέρης, που χειρίστηκε την υπόθεση του ασφαλισμένου ανέφερε σε ΜΜΕ :
«Η άρνηση θεώρησης βιβλιαρίου από τον ΟΑΕΕ αποτέλεσε επί πολλά χρόνια μια βάναυση διοικητική πρακτική, που αποστέρησε παρανόμως το ύψιστο αγαθό της υγείας από χιλιάδες συμπολίτες μας. Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αποκαθιστώντας τη νομιμότητα για τον προσφεύγοντα συμπολίτη μας, αποτελεί ορόσημο για τους χιλιάδες ασφαλισμένους (εκβιαστικά και εκδικητικά ανασφάλιστους) του ΟΑΕΕ. Οι άνθρωποι αυτοί, ενόσω η πολιτεία δεν φροντίζει να δώσει λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με το να μην αναπροσαρμόζει τις εισφορές τους στο ύψος των εισοδημάτων τους εν μέσω βαθιάς ύφεσης, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη πλέον εγγύηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών και του Συντάγματος.»

Όταν η Ιη Μεραρχία Λαρίσσης έφθανε το Μάιο στη Σμύρνη…

ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ»

Του Δημήτρη Βάλλα

Ήταν γύρω στις 4 το απόγευμα της 1ης Μαΐου του 1919 -με το παλιό ημερολόγιο- και οι δημογέροντες, οι κοινοτικοί επίτροποι και οι άλλοι πρόκριτοι της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Σμύρνης, άρχισαν να συγκεντρώνονται  μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, στο Μέγα Συνοδικό της Αγίας Φωτεινής ενώ ο περίβολος του ναού γέμιζε ασφυκτικά από κόσμο.
Μετά από λίγο κατέφθασε και ο  κυβερνήτης του θωρηκτού  Αβέρωφ, Πλοίαρχος Ηλίας Μαυρουδής. Πρώτος μίλησε προς τους συγκεντρωμένους ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ο οποίος ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός:

«Αδελφοί το πλήρωμα του χρόνου επέστη. Οι πόθοι των αιώνων εκπληρούνται. Οι έκτακτοι χρόνοι ήγγικαν. Αι μεγάλαι ελπίδες του γένους μας, ο ανύστακτος, ο σφοδρός, ο μύχιος, ο θερμός, ο καίων και φλογίζων ως ο πεπυρακτωμένος σίδηρος τα σπλάχνα μας πόθος προς ένωσιν μετά της μητρός μας Ελλάδος, ιδού κατά τη σήμερον ιστορικήν και αξιομνημόνευτον ημέραν της 1ης Μαΐου γίνεται πράγμα και γεγονός τετελεσμένον. Από της σήμερον αποτελούμεν αναπόσπαστον τμήμα της ηνωμένης, της ενδόξου, της αθανάτου μεγάλης μας πατρίδος Ελλάδος, η αποβίβασις των ελληνικών μεραρχιών εις τα Μικρασιατικά παράλια ήρξατο, το εξωτερικόν φρούριον της Σμύρνης κατελήφθη υπό των ελληνικών στρατευμάτων. Αύριο οι ελευθερωτές μας εισέρχονται…»

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πλοίαρχος Ηλίας Μαυρουδής, ο οποίος διάβασε το ακόλουθο τηλεγράφημα του Προέδρου της Κυβερνήσεως Βενιζέλου:

«Το πλήρωμα του χρόνου ήλθεν. Η Ελλάς εκλήθη υπό του Συνεδρίου της Ειρήνης να καταλάβη την Σμύρνην ίνα ασφαλίση την τάξιν. Οι ομογενείς εννοούσιν ότι η απόφασις αύτη ελήφθη διότι εν τη συνειδήσει των διευθυνόντων το Συνέδριον είναι αποφασισμένη η ένωσις της Σμύρνης μετά της Ελλάδος… Εννοώ ποία αισθήματα χαράς θα πλημμυρίσουν σήμερον τας ψυχάς… αλλά είμαι βέβαιος ότι η εκδήλωσις αύτη δεν θα λάβη ουδένα χαρακτήρα ούτε εχθρικότητος, ούτε υπεροψίας απέναντι ουδενός… Δεν εορτάζομεν την κατάλυσιν ενός ζυγού, διά να υποκαταστήσωμεν εις αυτόν την ιδίαν ημών επικράτησιν…

Ο πλοίαρχος που ήταν εκεί μυστικός απεσταλμένος της κυβέρνησης τότε του Βενιζέλου, εκτός των άλλων ανακοινώνει ότι η κατάληψη ανατέθηκε στην Ι Μεραρχία Λαρίσσης.

Το πλήθος ξέσπασε: « ΖΗΤΩ Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΣΗΣ»

Επικράτησε ακράτητος ενθουσιασμός και συγκίνηση, η μεγάλη είδηση διαδόθηκε αμέσως σε όλες τις συνοικίες και πλήθη λαού άρχισαν να συρρέουν στη προκυμαία αναμένοντας τα «λευκά καράβια της ελευθερίας»…

Πέρασαν από τότε  95 χρόνια και οι σημερινές «ιχνηλασίες» , γυρνώντας τους δείκτες του ρολογιού ανάποδα σας μεταφέρουν εκεί στη γη της Ιωνίας όπου ,  «η Ελληνική φυλή προϋπήρξε του Θεού του πυρός και του ηλίου».

Στις 2 Μάιου, πάντα με το παλιό, ήλθε η ώρα της μεραρχίας των Λαρισαίων που διάλεξε η μοίρα να γράψει τη δική της ιστορία πατώντας τη Σμύρνη!

Για την κατάληψη της Σμύρνης θα σας μιλήσουμε σήμερα, μεταφέροντάς σας με λίγα λόγια στους καιρούς της Μεγάλης Ιδέας που τελικά βάσκανος τύχη το θέλησε να γίνει μεγάλη καταστροφή…

Πάμε πίσω λοιπόν στην 1η Μεραρχία Λαρίσσης και το 1/38 ηρωικό σύνταγμα ευζώνων στην ώρα που κατεβαίνει από τα καράβια:

Νωρίς το πρωί της 2/15 Μαΐου 1919 φάνηκαν στον ορίζοντα του Ερμαίου Κόλπου τα πλοία που μετέφεραν τον Ελληνικό Στρατό στη γη της Ιωνίας. Περί την 0730 ώρα τα πλοία εισήλθαν στο λιμάνι της Σμύρνης και κατευθύνθηκαν στους καθορισμένους χώρους όπου άρχισε η αποβίβαση των Συνταγμάτων κάτω από τις ενθουσιώδεις επευφημίες χιλιάδων Ελλήνων κατοίκων της πόλης – και πολλών άλλων που είχαν φθάσει από την ενδοχώρα – που έβλεπαν να πραγματοποιούνται όνειρα γενεών και πόθοι αιώνων.  Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολόκληρη η προκυμαία της Σμύρνης από το τηλεγραφείο μέχρι την Πούντα παρουσίαζε θέαμα στρατοπέδου, μπροστά δε από τη Λέσχη των Κυνηγών στεκόταν ο μητροπολίτης της Σμύρνης Χρυσόστομος με τον ιερό κλήρο και ευλογούσε τα αποβιβαζόμενα στρατιωτικά τμήματα.


 Όλοι τους στη Σμύρνη είχαν ξενυχτήσει και όλοι τους με το πρώτο φως είχαν ξεχυθεί στους δρόμους, στις πλατείες, σε όλο το μήκος της προκυμαίας για να υποδεχτούν τους εύζωνες της 1ης Μεραρχίας. Όλο εκείνο το τεράστιο πλήθος είχε καταληφθεί από «εθνική παραφροσύνη» καθώς έβλεπε από τις επτάμισι το πρωί τα δεκαοκτώ Ελληνικά οπλιταγωγά, το ένα μετά το άλλο, να μπαίνουν στο λιμάνι της προαιώνιας Ελληνικής πολιτείας να ρίχνουν άγκυρες και στη συνέχεια να κατεβάζουν τα στρατιωτικά τμήματα της «σιδερένιας μεραρχίας». Ατέλειωτοι αιώνες σκλαβιάς, φόβου, βασανιστηρίων έδειχναν τώρα να παίρνουν τη δική τους εκδίκηση μπροστά στη Πούντα και στη Λέσχη των Κυνηγών. Αν έστηνες το αυτί σου μπορεί να άκουγες το φρικτό ήχο από τις σκουριασμένες αλυσίδες που έσπαζαν και γίνονταν χίλια κομμάτια».

Οι εύζωνοι του1/38 με τη σημαία μπροστά παρελαύνουν στον παραλιακό δρόμο, ‘όπου από δέχονται τους πρώτους πυροβολισμούς.  Νεκροί,  δύο εύζωνοι και τραυματίες οκτώ.

Οι εύζωνοι σπάνε τους ζυγούς της παρέλασης και αρχίζει η συμπλοκή.

Συλλαμβάνονται πολλοί,  μεταξύ των οποίων ο βαλής  της Σμύρνης, ο διοικητής  του XVII Σώματος Στρατού, δύο στρατηγοί, 160 αξιωματικοί και 2.500 στρατιώτες και άτακτοι. Η συμπλοκή μέχρι την καταστολή της διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Η χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη μαζί με τους ίσκιους του Ομήρου, του Ηράκλειτου, του Δημόκριτου και του Θαλή ήταν πάλι σε ελληνικά χέρια!

Η περιπέτεια στην αναβίωση της Μεγάλης Ιδέας είχε αρχίσει. Δεν είναι η ώρα να την κρίνουμε. Το τέλος της θα μας το δώσει γλαφυρά η γραφή του τότε ανταποκριτή της «Toronto Star”, και διάσημου συγγραφέα Έρνεστ  Χεμινγουαιη από το μέτωπο:

«Οκτώβριος 1922. Το κύριο ρεύμα έρχεται φουσκωμένο από την ενδοχώρα. Δεν ξέρουνε που να πάνε. Εγκαταλείψανε τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, όλα τα υπάρχοντα τους, και σμίξανε με το μεγάλο μπουλούκι των προσφύγων, στο άκουσμα πως έρχονται οι Τούρκοι. Τώρα κείνο που τους μένει να κάνουν, είναι να πάρουν τη θέση τους σ’ αυτή τη φρικαλέα πομπή, ενώ το ελληνικό ιππικό καταλασπωμένο τους οδηγούσε σάμπως αγέλη άβουλα μοσχάρια…»

Κοινωνικό Μέρισμα: Τα παράξενα του επιδόματος

Τρίβουν τα μάτια τους στο υπουργείο Οικονομικών, εξετάζοντας τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.
Αίτηση για εφάπαξ βοήθημα έχουν υποβάλει οικογένεια με ακίνητη περιουσία 4 εκατ. ευρώ και εισόδημα 65.000 ευρώ και άλλη με εισόδημα 155.000 ευρώ και ακίνητο με πισίνα.

Βρέθηκε, επίσης, 26χρονος, δικαιούχος του επιδόματος, που εμφανίζεται να φιλοξενεί 25 άτομα, καθώς και συνταξιούχος που φιλοξενεί 22 φορολογούμενους.



Ειδικότερα, από τα στοιχεία που συνέλεξε η εφημερίδα «Καθημερινή» ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παρακάτω αιτήσεις, εκ των οποίων ορισμένες απορρίφθηκαν και άλλες έγιναν δεκτές από το σύστημα:

1. Διμελής οικογένεια στην Κηφισιά, με ακίνητη περιουσία ύψους 3,9 εκατ. ευρώ σε περιοχές της Αθήνας – 25 κτίσματα και οικόπεδα – ιδιοκατοικούμενη κατοικία 200 τ.μ. και εισόδημα 65.000 ευρώ. Η αίτηση απορρίφθηκε.
2. Αίτηση περιλαμβάνει 6 άτομα που κατοικούν στην περιοχή του Ιλίου, τα οποία έχουν δηλώσει (και τα έξι) αναπηρία 67% και άνω. Η δήλωση εξετάζεται.
3. Τετραμελής οικογένεια στη Μυτιλήνη με κατοικία 200 τ.μ. κύριοι χώροι και 70 τ.μ. βοηθητικοί χώροι και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης ύψους 20.000 ευρώ από κατοικίες και 35.000 ευρώ αυτοκινήτου. Ακίνητη περιουσία που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ. Η αίτηση απορρίφθηκε.
4. Τριμελής οικογένεια στα Μελίσσια με ετήσιο εισόδημα 155.000 ευρώ και πισίνα. Η αίτηση απορρίφθηκε.
5. Τετραμελής οικογένεια στην Καλαμαριά με ακίνητη περιουσία 800.000 ευρώ (περίπου 200.000 κάθε μέλος) και εισόδημα 135.000 ευρώ ετησίως. Η αίτηση απορρίφθηκε.
6. 26χρονος άγαμος στη Σαλαμίνα με χαμηλό εισόδημα και περιουσία υπέβαλε αίτηση η οποία έγινε αποδεκτή. Μαζί με τον 26χρονο κατοικούν – φιλοξενούνται 25 υπόχρεοι δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος 2013.
7. 70χρονος εν διαστάσει με χαμηλό εισόδημα και περιουσία υπέβαλε αίτηση η οποία έγινε αποδεκτή. Σημειώνεται ότι 22 υπόχρεοι δηλώσεων Φορολογία Εισοδήματος 2013 έχουν δηλώσει ότι τους φιλοξενεί.
8. Από 32.000 δηλωθείσες αναπηρίες μελών στις αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα, που αφορούν σε υπόχρεους δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος 2013, οι 24.000 έχουν δηλωθεί στη δήλωση, οι υπόλοιπες 8.000 είναι νέες. Οι δηλώσεις θα απορριφθούν.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί 334.000 αιτήσεις, έναντι 265.000 που έχουν εγκριθεί.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

OΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ – ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ

traumaties3

Τουλάχιστον 38 άνθρωποιδολοφονήθηκανστοκτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό του που προκλήθηκε από καταιγισμό μολότοφ που εκσφενδόνισαν μέλη του Δεξιού Τομέα. 8 εργαζόμενοιαποπειράθηκανναδιασωθούνπηδώνταςαπόταπαράθυρα των φλεγόμενων γραφείων τους και σκοτώθηκαν.
Η σύγκρουση προκλήθηκε από τους φιλοναζί νοσταλγούς του Μπαντέρα.Εδώ και μήνες οι οπαδοί της ένωσης με τη Ρωσία όσο και ο πληθυσμός της πόλης προειδοποιούσαν ότι ξένα ταραχοποιά στοιχεία έχουν διεισδύσει σ΄αυτήν.Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από ξένους που ηγήθηκαν ριζοσπαστικοποιημένων ομάδων εκ των οποίων πολλοί θερμοκέφαλοι χούλιγκανς.(RT)
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες τοPravySektor (ο Δεξιός Τομέας) πρωτοστάτησε στα επεισόδια αλλά ήταν παρών και στα ελικόπτερα με τις χαρακτηριστικές ομοιόμορφες στολές των μελών του.Η πυρπόληση πυρκαγιά του Κτίριου των Συνδικάτων στοίχισε σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τη ζωή σε 38 ρωσοενωσιακούς.
Οι 8 σκοτώθηκαν από πτώση κατά την απέλπιδα προσπάθεια να διασωθούν πηδώντας από τα παράθυρα.Οι 30 πέθαναν από ασφυξία αφού δηλητηριάστηκαν από το μονοξείδιο του άνθρακα.
Τραυματίστηκαν 50 άλλα άτομα εκ των οποίων 10 αστυνομικοί.Το κτίριο δέχθηκε δολοφονική επίθεση με μολότοφ και πυρπολήθηκε από εξτρεμιστές του Δεξιού Τομέα ενώ στους εγκλωβισμένους φιλοενωσιακούς παρεμποδίστηκε η έξοδος από τους εξτρεμιστές.Τον αριθμό των δολοφονηθέντων ανακοίνωσε και επίσημα το « Υπουργείο Εξωτερικών » της Ουκρανίας.Το Lifenews επιβεβαιώνει σύμφωνα με τις πηγές του ότι οι αποκλεισμένοι στο κτίριο οπαδοί της Ομοσπονδίας απωθήθηκαν όταν επιχείρησαν έξοδο από τα μέλη του νεοφασιστικούκινήματος ευρωενωσιακής έμπνευσης της πλατείας Maidan.Οι θηριωδίες σύμφωνα και μ΄αυτό το ειδησεογραφικό διαπράχθησαν από ξενόφερτα μέλη του Δεξιού Τομέα που εισέβαλαν στην πόλη προερχόμενα από την Vinnitsa.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων 50 άτομα είχαν ταμπουρωθεί στην στέγη του Κτιρίου Συμβόλου πλέον της εξέγερσης των αμετανόητων παλαιορώσων Ουκρανών που επαναδιεκδικούν τις χαμένες πατρίδες, την κοιτίδα του ρωσικού πολιτισμού που είναι η Ουκρανία και το ορθόδοξο Κυριλλικό Κιέβο.
« Είχαν καταφύγει εκεί αφού η ασφάλεια τους δεν ήταν εγγυημένη καθώς τους περίμεναν άνδρες του Δεξιού Τομέα” δήλωσεοεπικεφαλήςτηςΛαικήςΔημοκρατίαςτηςΟδησσούστο LIFEnewsValeryKaurov .
Στησύγκρουσηενεπλάκησανοιαντι-maydana ,οιφανποδοσφαιρικών σωματείων τηςΟδησσού και του Kharkivκαι εξτρεμιστές του «Δεξιού Τομέα” και υποστηρικτές του Euromaydana.Xιλιάδες συγκρούστηκαν πολλοί ήταν οπλισμένοι.Oι τελευταίοι φώναζαν συνθήματα όπως « Ζήτω η Ουκρανία », « Θάνατος στους εχθρούς » κρατούσαν μαχαίρια και εκσφενδόνιζαν μαζικά μολότοφ.
Ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι οι φασίστες φιλοευρωπαιστές μπλόκαραν τις πόρτες του κτιρίου.Στο εσωτερικό υπήρχαν μέλη της αντιπολίτευσης.Μετά την πυρπόληση του κτιρίου οι εξτρεμιστές εισέβαλαν στο κτίριο αναζητώντας επιζώντες τους οποίους εκτέλεσαν εν ψυχρώ.
Καταγγελίεςαπόανεξάρτητουςπαρατηρητέςαναφέρουνότιάτομα που πήδηξαν στο κενό για να σωθούν τα αποτέλειωσαν με μπαστούνια του αμερικάνικου μπέιζμπολ οι άνθρωποι του Δεξιού Τομέα.
TηνίδιανύχταστοκτίριοτηςδιοικητικήςπεριφέρειαςτουKramatorsk πουείχανκαταλάβειοιρωσόφωνοιΟυκρανοίπολίτεςπραγματοποιήθηκεεπέμβασηαπό τις παραστρατιωτικές φασιστικές μονάδες που λειτουργούν με την έντολή του Κιέβου.Τραυματίστηκαν πολλοί υπερσπιστές του κτιρίου αλλά και λαικές πολιτοφυλακές που διατηρούσαν checkpointsσε γειτονικά χωριά.Η χούντα του Κιέβου δεν επέτρεψε τη πρόσβαση ασθενοφόρων για την παραλαβή των τραυματιών.
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικές μεθόδους που θυμίζουν Συρία και Λιβύη και αποκαλούνται ως επαναστατικά κινήματα από τη Δύση.
traumaties

http://www.makeleio.gr/?p=88924

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)