Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Και νέα σφαγή για τους στρατιωτικούς

Το... μαρτύριο της σταγόνας ξεκινάει από μεθαύριο Δευτέρα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και αποστράτους, καθώς θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή που θα επεξεργαστεί... το νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει νέες μειώσεις, οδηγώντας τους οριστικά στην οικονομική εξαθλίωση.

Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», μεθαύριο στο αμφιθέατρο του ΓΕΣ και υπό την προεδρία του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνη Οικονόμου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η 15μελής επιτροπή, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τη συζήτηση για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Εκπληξη, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι στην Επιτροπή αυτή δεν συμμετέχει εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας, ίσως γιατί οι περικοπές θα αφορούν μόνον τις Ενοπλες Δυνάμεις!

Την ίδια στιγμή, αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των απόστρατων αξιωματικών, καθώς παρότι στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να συμμετέχουν και οι Ενώσεις Αποστράτων σε αυτήν την Επιτροπή, κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν ήταν στις προθέσεις του υπουργείου. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας Κώστας Ιατρίδης επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό Δημήτρη Ελευσινιώτη και του ζήτησε εξηγήσεις. Ο κ. Ελευσινιώτης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στον κ. Παναγιωτόπουλο και μετά να απαντήσει.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο 2013-2016 που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, για το 2014 υπάρχει η περαιτέρω μείωση δαπανών λόγω νέου μισθολογίου για ένστολους ύψους 88.200.000 ευρώ και η αντίστοιχη μείωση συντάξεων ένστολων λόγω νέου μισθολογίου ύψους 161.800.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα προστεθούν άλλα 5.900.000 ευρώ το 2015 και 5.100.000 ευρώ το 2016, εξαθλιώνοντας πλήρως το σύνολο των στελεχών, που ήδη έχουν δει να χάνουν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από το 50% του εισοδήματός τους, πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί τίποτε με την τρόικα, στην κατεύθυνση μείωσης των περικοπών ή ακόμη και αναστολής τους. Η «γραμμή» που υπάρχει είναι ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, δεν πρέπει να μας εμποδίσει το πολιτικό κόστος, αφού αυτό που καίει είναι να βγει το πρόγραμμα»! Η εξέλιξη αυτή έχει εξαγριώσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία βλέπουν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρκείται μόνον σε βαρύγδουπες δηλώσεις και δεν κάνει το παραμικρό για να σταματήσει τη «σφαγή» στα οικονομικά, που έχει επιπτώσεις τόσο στο ηθικό όσο και στις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το νέο μισθολόγιο, που θα ισχύσει από το 2014, τα στελέχη θα πληρώνονται στο διοικητικό βαθμό που φέρουν και πιθανότατα καταργείται το επίδομα εξομάλυνσης. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας καταβάλλεται προσπάθεια το νέο ειδικό μισθολόγιο που σχεδιάζεται να εφαρμοσθεί από το 2014 για τους στρατιωτικούς να προσεγγίζει τις τρέχουσες αποδοχές, φυσικά με τον φέροντα διοικητικό βαθμό και προφανώς με ένα επιπλέον επίδομα, ώστε να καλυφτεί κατά το μεγαλύτερο μέρος η διαφορά. Η τελική μορφή του νέου ειδικού μισθολογίου αναμένεται να καθοριστεί μετά τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, οπότε θα έχει σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει και η οικονομική κατάσταση για το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή κατά πόσο επιτυγχάνονται οι στόχοι του έτους. Σε περίπτωση που χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα στο τέλος του έτους, τότε φυσικά θα έχουμε νέο ειδικό μισθολόγιο από το νέο έτος, με περαιτέρω μειώσεις των μισθών.

Η κατάσταση παραμένει εκρηκτική, διότι πέρυσι η στρατιωτική ηγεσία δεν μπόρεσε να ανακόψει το κύμα μειώσεων σε βασικούς μισθούς, επιδόματα και την κατάργηση, των οδοιπορικών μηνός και επιδόματος παραμεθορίου. Αυτό το γεγονός προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας στα στελέχη για το κατά πόσο η υπάρχουσα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι σε θέση να διαχειριστεί επαρκώς και για το συμφέρον των στελεχών το νέο ειδικό μισθολόγιο που σχεδιάζεται για το 2014.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απο την τελετή απονομής Πολεμικής Σημαίας στη Σ.Σ.Α.Σ.

Το Τρένο Της Ζωής ...

Η ζωή είναι σαν ένα ταξίδι με το τρένο.Επιβιβάζεσαι συχνά και αποβιβάζεσαι, υπάρχουν ατυχήματα,
 σε μερικές στάσεις  ευχάριστες εκπλήξεις
και βαθιά λύπη σε άλλες.
Όταν γεννιόμαστε και επιβιβαζόμαστε στο τρένο,
Συναντάμε ανθρώπους, για τους οποίους πιστεύουμε ότι θα Μας συνοδεύουν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού: τους γονείς μας.
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Αποβιβάζονται σε κάποια στάση και μας αφήνουν χωρίς την αγάπη, τη στοργή, τη φιλία και την συντροφιά τους.
Ωστόσο επιβιβάζονται άλλα άτομα, που θα αποδειχθούν πολύ σημαντικά για μας.
Είναι οι συντροφοι μας, τα αδέλφια μας, οι φίλοι μας και αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι που αγαπάμε.
Θυμάμαι την στιγμή που επιβιβάστηκες στο δικό μου βαγόνι. Η θέση δίπλα μου ήταν κενή. Δεν το σκέφτηκες καθόλου. Ήρθες και κάθισες δίπλα μου κι έτσι απλά γίναμε συνταξιδιώτες στο τρένο της ζωής.
Συνεχίζουμε από τότε μαζί και σε κάθε απότομη στροφή του τραίνου, μου κρατάς το χέρι για να μην φοβάμαι. Τι παράξενη που είναι η ζωή αλήθεια. Ένα προβατάκι να δαμάζει ένα λύκο και να οδηγεί εκείνο πλέον το ταξίδι που για μένα είναι μαγικό. Λόγια της καρδιάς για σένα. Συνταξιδιώτισσα της ζωής μου και αποδέκτρια της τρέλας που κουβαλάω.
Μερικά από τα άτομα που επιβιβάζονται, βλέπουν το ταξίδι σαν ένα μικρό περίπατο.
Άλλοι βρίσκουν μόνο λύπη στο ταξίδι τους.
Άλλοι  θυμούνται πως η θέση δίπλα τους ήταν κατειλημμένη (από το εγώ τους) και πρέπει να σηκωθείς σηκώνοντας ταυτόχρονα και το βάρος των ενοχών για κάτι που δεν έκανες. Καμιά φορά νομίζεις πως ο συνταξιδιώτης σου είναι και συνοδοιπόρος και πονάει πολύ όταν καταλαβαίνεις πως ήταν πλάι σου μόνο και μόνο για να’χει κάποιον να μιλάει μέχρι τον προορισμό του
Υπάρχουν πάλι άλλοι στο τρένο, που είναι πάντα εκεί και έτοιμοι να βοηθήσουν αυτούς που τους χρειάζονται.
Κάποιοι αφήνουν στην αποβάθρα μια αιώνια λαχτάρα.
Μερικοί ανεβαίνουν ξανά κι κατεβαίνουν ξανά κι εμείς, δεν τους έχουμε καν αντιληφθεί…
Μας εκπλήσσει, ότι μερικοί από τους επιβάτες, που αγαπάμε περισσότερο, κάθονται σε κάποιο άλλο βαγόνι και μας αφήνουν να κάνουμε μόνοι αυτό το κομμάτι του ταξιδιού.
Αυτονόητα απέχουμε, και δεν μπαίνουμε στον κόπο να τους ψάξουμε και να έρθουμε σε επαφή με το δικό τους βαγόνι.
Δυστυχώς μερικές φορές δεν μπορούμε να καθίσουμε δίπλα τους, γιατί η θέση στην πλευρά τους είναι ήδη κατειλημμένη…
Δεν πειράζει, έτσι είναι το ταξίδι: γεμάτο προκλήσεις, όνειρα, φαντασία, ελπίδες και αποχαιρετισμούς….αλλά χωρίς επιστροφή.
Λοιπόν, ας κάνουμε το ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ας προσπαθήσουμε να βολευτούμε με τους συνταξιδιώτες μας και να ψάξουμε το καλύτερο στοιχείο στον καθένα από αυτούς.
Ας θυμόμαστε ότι σε κάθε τμήμα της διαδρομής ένας από τους επιβαίνοντες μπορεί να έχει πρόβλημα και πιθανόν να χρειάζεται την κατανόησή μας.
Ακόμη κι εμείς μπορεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση και κάποιος να υπάρχει που θα μας καταλάβει.
Το μεγάλο μυστήριο του ταξιδιού είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα αποβιβαστούμε οριστικά, όπως επίσης ελάχιστα ξέρουμε για το πότε θα αποβιβαστούν οι συνταξιδιώτες μας, ούτε καν για εκείνον που κάθεται ακριβώς δίπλα μας.
Πιστεύω ότι θα στεναχωρηθώ όταν κατέβω για πάντα από το τρένο…
Ναι, αυτό πιστεύω.
Ο χωρισμός από μερικούς που συνάντησα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι οδυνηρός.
Θα είναι πολύ λυπηρό να αφήσω μόνους τους αγαπημένους μου.
Αλλά έχω την ελπίδα και την πίστη, πως κάποτε θα φτάσουμε στο κεντρικό σταθμό κι έχω την αίσθηση και την πεποίθηση  ότι θα τους ξαναδώ να έρχονται με αποσκευές, τις οποίες δεν είχαν ακόμα στην επιβίβαση…
Αυτό που με κάνει ευτυχισμένο, είναι η σκέψη ότι κι εγώ βοήθησα να πλουτίσουν οι αποσκευές τους και να γίνουν πιο πολύτιμες.
Ας προσέξουμε να έχουμε καλό ταξίδι και στο τέλος να δούμε ότι άξιζε τον κόπο.
Ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε κατά την αποβίβαση μια κενή θέση πίσω μας, η οποία να αφήσει νοσταλγία και όμορφες αναμνήσεις σε αυτούς που συνεχίζουν το ταξίδι.
Σε αυτούς που είναι μέρος του δικού μου τρένου, εύχομαι:
Καλό Ταξίδι!

Χιούμορ για το Σαββατοκύριακο....









Νέο ραντεβού Στουρνάρα – τρόικα για το θρίλερ Εθνικής – Eurobank

Συζητήσεων συνέχεια σήμερα το απόγευμα στις 6, για τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank και τα εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να κλείσουν.
Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση στο υπουργείο, «όλα είναι ακόμη ανοικτά».

20130406-013424.jpgΕνιαίο τέλος στα ακίνητα, συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας – Eurobank και κινητικότητα στο Δημόσιο, θεωρούνται τα τρία βασικά θέματα κυβέρνησης – τρόικα.
Το χθεσινό χρηματιστηριακό -21% για τη Eurobank και -11% για την ΕΤΕ έγινε υπό τη σκιά των συζητήσεων για την επερχόμενη συγχώνευση, ενώ η τρόικα θέλει να πειστεί για τις συνέργειες που θα προκύψουν από την συγχώνευση της Εθνική Τράπεζας και της Eurobank, επισήμανε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Για την κινητικότητα στο δημόσιο,η τρόικα δεν ικανοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της τρόϊκας με στόχο να κλείσουν όλα τα θέματα, έχοντας ως χρονικό ορίζοντα το Eurogroup της 12ης Απριλίου.

ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ: ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Όταν ο Πούτιν λέει τα αυτονόητα, αλλά οι εδώ βουβουζέλες μένουν με “ανοιχτό το στόμα”

20 Μαρτίου γράφαμε ότι η Κυπριακή κρίση και το κούρεμα όχι μόνον δεν ενοχλούν τους Ρώσους, αλλά τους συμφέρει αφάνταστα. Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο: ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ: ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Οι βουβουζέλες της δημοσιογραφίας όμως αδυνατούσαν να αρθρώσουν ακόμα και αυτά τα αυτονόητα.

Οι ίδιοι που παρουσίαζαν το μνημόνιο ως “μοχλό ανάπτυξης” και ειρωνευόντουσαν “το ξανθό γένος που δεν ήλθε να βοηθήσει”. Συμπλήρωναν δε ότι “οι Ρώσοι δεν πρόκειται να ανεχθούν” κλπ κλπ. Όταν από την πρώτη στιγμή εξηγήσαμε ότι οι περιβόητοι “ολιγάρχες” χρησιμοποιούσαν την Κύπρο ως τράνζιτ προορισμό και όχι ως “κουμπαρά”. Τι νόημα όμως έχει για ανθρώπους που εξακολουθούν να θεωρούν τον Προβόπουλο “γκουρού” και να καταπίνουν αμάσητο τον αποτυχημένο (;) Στουρνάρα ως υπουργό οικονομικών.

Η απλή ανάλυση που κάναμε τότε λοιπόν, δικαιώθηκε σήμερα δια στόματος του ίδιου του Πούτιν. Λέγοντας μάλιστα αυτό που ούτε η Αθήνα τόλμησε να αρθρώσει: “Η κυπριακή τραπεζική κρίση μπορεί να είναι προς όφελος της Μόσχας και ενθάρρυνε τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα τους, γιατί η περιπέτεια της Κύπρου κατέδειξε την αστάθεια των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων”

και

«όσο περισσότερο ‘κουρεύετε’ τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς».

Απλά, όμορφα, ξεκάθαρα. Παρ’ όλα αυτά, για τους λόγους που πάλι είχαμε εξηγήσει πολύ νωρίτερα, έκανε την κίνηση καλής θέλησης προς τον Κυπριακό λαό με την ελάφρυνση των όρων του δανείου που είχε παραχωρήσει το 2011.

Όταν σοβαρευτούμε και ως λαός και σταματησουμε να στέλνουμε Παπανδρέηδες και Σαρρήδες να μας εκπροσωπούν έναντι ισχυρών κρατών, τότε θα έχουμε και μία καλύτερη τύχη.olympia

Η πρώτη «κοινή δράση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Η πρώτη «κοινή δράση» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Τις «κοινές δράσεις» στις οποίες συμφώνησαν σε συνάντησή τους προ ημερών Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, εγκαινίασαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο λόγος για την κοινή επιστολή 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και ανεξάρτητων βουλευτών προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Αντώνη Μπέζα, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Με αυτή, ζητούν να παραστεί μεταξύ άλλων στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας για να ενημερώσει τους αντιπροσώπους του έθνους για το ζήτημα των ζημιών που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του PSI.
Ειδικότερα, στην επιστολή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ενώ, όπως προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν ορίζεται ρητά η υποχρέωση μετατροπής του ρευστού των Ταμείων σε ομόλογα, παρά ταύτα η Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς να ενημερώσει τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων επένδυσε εν μέσω κρίσης το 80% των διαθεσίμων τους, ενώ ήταν γνωστό ότι επίκειται το περιβόητο «κούρεμα».
Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Τελάλης, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Κατερίνα Ιγγλέζη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Στέφανος Σαμοΐλης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλια Τσαρουχά και Νότης Μαριάς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος.
Ολόκληρη η επιστολή, .http://x.6082.n6.nabble.com/17-PSI-td5000938.html

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)