Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

"Γκάφα" με το ΛΑΦΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Λάθος με θύματα 6000 συνταξιούχους του δημοσίου που παίρνουν διπλές συντάξεις διέπραξαν οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παρακρατώντας επιπλέον ΛΑΦΚΑ.

Ας δούμε πως έγιναν οι λάθος υπολογισμοί. Μια σύνταξη χηρείας για παράδειγμα, ανέρχεται στα 1200 ευρώ ενώ η συγκεκριμένη συνταξιούχος εισπράττει και αλλά 400, μέρος της δικής της σύνταξης, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Σύνολο 1600.

Η παρακράτηση θα έπρεπε λοιπόν να ανέρχεται στα 48 ευρώ . Άντ’ αυτού , από λάθος οι υπηρεσίες υπολόγισαν ολόκληρη την σύνταξη του θανόντος συζύγου που ήταν 1600 ευρώ και όχι το μειωμένο ποσό που αναλογεί στις συντάξεις χηρείας. Δηλαδή υπολόγισαν το ΛΑΦΚΑ στα 2000 ευρω και παρακράτησαν 80 ευρώ, 32 ευρώ επιπλέον.

Το υπουργείο οικονομικών επεσήμανε ότι θα εκδώσει εγκύκλιο για να επανορθώσει τη " γκάφα" ενώ ετοιμάζεται να εκδώσει εγκύκλιο τις επόμενες ημέρες και για τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων του ΕΚΑΣ.

Βάσει της εγκυκλίου, ΕΚΑΣ το 2010 δικαιούνται όσοι είχαν το 2009
καθαρό ατομικό εισόδημα από συντάξεις και επιδόματα μέχρι 8353 (από 8060 ευρώ), ετήσιο φορολογητέο από συντάξεις και άλλες πηγές 9745 ευρώ (από 9403), συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 15.165 (από 14633 ).

Ποιο θα είναι το ύψος του επιδόματος που δικαιούνται ;

Έως 7607 εισόδημα θα παίρνουν ολόκληρο το επίδομα 230 ευρώ
Από 7607 εως 7905 δικαιούνται 172 ευρω
Από 7905 εως 8104 δικαιούνται 115 ευρω
Για εισόδημα από 8104 μέχρι 8353 57 ευρω.

Η Σίβυλλα της Ερυθραίας. Sibyl of Erythrea

Οι Ερυθρές ή Ερυθραία ήταν χτισμένη στην δυτική πλευρά της ομώνυμης χερσονήσου στο δυτικότερο σχεδόν σημείο της Μικράς Ασίας. Η πόλη χτίστηκε τον 11ο αιώνα π.Χ. την περίοδο του πρώτου Ελληνικού αποικισμού από Ίωνες. Σύμφωνα με τον Παυσανία η πόλη χτίστηκε αρχικά από Κρήτες με αρχηγό τον Ερυθρό, γιο του Ραδάμανθυ ( που κατά την μυθολογία ήταν ήρωας της Κρήτης , ένας από τους γιούς του Δία και της Ευρώπης, αδελφός του Μίνωα και του Σαρπηδώνα ). Οι Κρήτες εκδιώχθηκαν στην συνέχεια από τους Ίωνες που μετανάστευσαν στην περιοχή τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον Στράβωνα αρχηγός των Ιώνων ήταν ο Κνώπος, νόθος γιος του μυθικού βασιλιά της Αθήνας Κόρδου .
Η πόλη ήταν μία από τις δώδεκα πόλεις της Ιωνίας που συμμετείχαν στο Κοινό των Ιώνων.
Πάνω στα ερείπια της Ερυθραίας χτίστηκε το χωριό Λιθρί που το όνομά του είναι παραφθορά του αρχαίου. Ερυθραία Ερυθρί Ριθρί Λιθρί. Οι τούρκοι σήμερα το αποκαλούν Ιλντιρί, παραφθορά του Λιθρί μιά και δεν υπάρχει στη γλώσσα τους το θ

Μετά τον 12ο αιώνα οι έλληνες της Μ. Ασίας άρχισαν να αραιώνουν λόγω των μαζικών εξισλαμισμών. Τον 18 ο – 19 ο αιώνα ενισχύθηκαν οι ελληνικοί πληθυσμοί με μεταναστεύσεις από τον ελλαδικό χώρο. Στην περιοχή του Λιθριού εγκαταστάθηκαν Κρητικοί, Χιώτες και άλλοι. Πολλά ονόματα Λιθριανών είναι Κρητικά και άλλα δείχνουν καταγωγή από την Εύβοια. Η προφορά τους θύμιζε τα Χιώτικα αλλά και ο μπάλος που ήταν ο κύριος χορός του χωριού δείχνει και νησιώτικες καταβολές .

Το 1914 έχουμε εγκατάσταση Μουσουλμάνων στα παράλια ανάμεσά τους και των Τουρκοκρητικών. Αυτοί οι πληθυσμοί υποκινούνταν από την Τουρκική κυβέρνηση κατά των ελλήνων. Η επικείμενη είσοδος της Τουρκίας στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο ήταν πρόσχημα για να εκδιώξει τους Έλληνες τον Μάιο του 1914 με την καθοδήγηση των συμμάχων τους Γερμανών ώστε να εκκενωθεί η περιοχή απέναντι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για στρατιωτικούς λόγους. Άρχισε μια ανθελληνική εκστρατεία του τύπου, καταπίεση και εξαναγκασμός των Ελλήνων για δήθεν «εκούσια» μετανάστευση, λεηλασίες, δολοφονίες. Μετατοπίσεις πληθυσμών έγιναν και από τις ακτές στο εσωτερικό της Μ. Ασίας. Μια μορφή καταπίεσης ήταν τα Αμελέ ταμπουρού(τάγματα εργασίας) για άνδρες άνω των 45 ετών όπου πολλοί πέθαναν από πείνα, κακουχίες, αρρώστιες. Είχαμε κύμα φυγής προς την Ελλάδα(πρώτος διωγμός). Τότε ο παππούς Ιωάννης γιός του ιερέα του Λιθριού Κωσταντίνου Στρυμπούλη εξαδέλφου του Ανδρέα Συγγρού και η γιαγιά Ουρανία με τα παιδιά τους κατέφυγαν στον Πειραιά στα Μανιάτικα. Στο διωγμό γεννήθηκε η μητέρα μου Αγγελική. Κάποιες αδελφές της γιαγιάς πήγαν τότε στην Κρήτη και αδέλφια του παππού στο Κιάτο Κορινθίας.

Τα 1919 γίνεται η απόβαση του Ελληνικού στρατού και μαζί του επιστρέφουν και οι εκτοπισμένοι. Η οικογένεια μας επιστρέφει το 1920 στο Λιθρί που το βρίσκει ρημαγμένο(σπίτια χωρίς πόρτες και ταβάνια, κτήματα που είχαν ρημάξει) και ξεκινά τη ζωή από την αρχή. Οι Λιθριανοί στρατεύτηκαν και υπηρέτησαν μέχρι την κατάρρευση του μετώπου στον ελληνικό στρατό. Ανάμεσα τους και οι θείοι Αντώνης Στρυμπούλης και Αντώνης Νικάκης. Το 1922 με την κατάρρευση του μετώπου οι οικογένεια περνά απέναντι στην Χίο και μετά περιπέτειες καταλήγει στην επαρχία Σητείας. Μια μετακίνηση με φόντο τις φλόγες του πολέμου την τραγωδία του ξεριζωμού και ένα μυθιστορηματικό φλογερό ειδύλλιο ανάμεσα στην μεγαλύτερη αδελφή της οικογένειας και ένα κρητικό βαθμοφόρο της ελληνικής χωροφυλακής. Άλλοι χάθηκαν άλλοι σκόρπισαν σαν τα πουλιά και κατέληξαν αλλού. Ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του Λιθριού ήρθαν στην Αττική και δημιούργησαν την Νέα Ερυθραία. Εδώ έκαναν σιγά σιγά και την μητρόπολη του Λιθριού τον ναό του Ευαγγελισμού που είναι ο καθεδρικός του προαστείου και τα τελευταία κοντά ξαναέχτισαν τον ναό της Αγίας Ματρώνας.



Η Σίβυλλα της Ερυθραίας. Sibyl of Erythrea


Οι Σίβυλλες : Ερυθραία, Κυμαία, Δελφική και Ιδαία. The Sibyls : Erythrean, Coumaean, Delphic, Idean



Στη Σίβυλλα της Ερυθραίας αποδίδονται προφητείες για την έλευση του Χριστού. According to some texts Sibyl of Erythrea foretold the coming of Christ










Ο δρομέας της Πραισού. The runner of Praisos

Ο τάφος του αθλητή στο λόφο της Πραισού και ο δρόμος

Στο λόφο της Πραισού βρέθηκε τάφος που όπως φάνηκε από μελέτη του σκελετού του και τα κτερίσματα της ταφής ανήκε σε αθλητή που πέθανε πάνω στην καλή του ηλικία.Δεν αποκλείεται να έφερε τον γρήγορο θάνατο του κάποιο θανατηφόρο κτύπημα πάνω στο κεφάλι επειδή το κρανίο φέρει μεγάλο κάταγμα οστών.
Μέσα βρέθηκαν δυο μελανόμορφοι παναθηναϊκοί αμφορείς 65 εκ. στο μέγεθος. Είναι από τα αγγεία που έβγαιναν από Αττικό εργοστάσιο του 5ου και 6ου π.Χ. αιώνα για να τα προσφέρουν δώρα οι διάφορες πολιτείες στους αθλητές τους .
Όταν οι νέοι συμπλήρωναν το 17ο έτος της ηλικίας εισαγόταν στην κυρίως εκπαίδευση μπαίνοντας σε ομάδες που ονομάζονταν αγέλες.
Μετά την εκπαίδευση του ο νέος ήταν πλέον αναγνωρισμένος επίσημα ως πολίτης και χαρακτηριστικά ονομαζόταν δρομεύς, κάτι που αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που είχαν για την Κρητική κοινωνία οι αγώνες και ειδικότερα οι αγώνες δρόμου που ήταν ο συνηθέστερος διαγωνισμός για τους εφήβους στις αγέλες.
Ο βασικός τόπος των αθλητικών ασκήσεων στην Κρήτη ονομαζόταν δρόμος. Ποιος ήταν ο "δρόμος" που γυμναζόταν και έτρεχαν οι Πραίσιοι δεν γνωρίζουμε. Πως έλεγαν τον αθλητή και σε ποιο αγώνα δρόμου νίκησε δεν θα μάθουμε ίσως ποτέ

Εδώ φανταστική απεικόνιση του στεφανώματος του νικητή αθλητή που βρέθηκε στον τάφο του λόφου της Πραισού

The tomb of the athlete on the hill of Praisos and the Road

In the main hill of Praisos was found a tomb which as demonstrated by a study of the skeleton and the offerings of the sites, belonged to an athlete who died in his age peak. Is not excluded that his quick death brought a fatal blow on the head because the skull has a large fracture bone.
Inside the tomb were two black-figured Panathenaic amphoras 65 cm in size. Are of the vessels that came from an Attic factory of 5th and 6th BC century, in order to be gifts from the various states to their athletes.

In the Doric cities of Crete, when young people completed the 17th year of age were entered into the main education entering into groups called Agele(herds).
After training the young men were officially recognized as citizens and were named runners something that demonstrates the great importance that had for the Cretan society the fights and particularly the races which were the most common contest for teenagers in droves.
The main place of sports exercises on Crete was called Dromos(road). Where was the "Road" for the training and running of the Praisians we don't know. What the athlete's name and in what race was winner, we will probably never know

Here fantastic display of crowning of the winner athlete who was found in the tomb





Θρήνος για το θάνατο του Δρομέα. Lamenting for runner's death


Ήξερες ότι...

Ήξερες ότι...


9 από τους 10 ζωντανούς οργανισμούς ζουν στον ωκεανό.
Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται τυχαία από σκίουρους που θάβουν τους καρπούς και ξεχνάνε μετά που τους έχουν βάλει.
Η εταιρεία Coca-Cola έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση βανίλιας σε όλο τον κόσμο.
Εάν ένας άντρας της κοινότητας των Άμις έχει γενειάδα, σημαίνει ότι είναι....

παντρεμένος.
Το Μπέρμινχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει 35 χιλιόμετρα μακρύτερο δίκτυο καναλιών από τη Βενετία.
Οι Εσκιμώοι χρησιμοποιούν ψυγεία για να προστατεύσουν το φαγητό τους από το ψύχος.
Απ’ όλο τον κόσμο, η Σκοτία έχει το μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων κοκκινοτρίχηδων.
Οι φράουλες ανήκουν στην οικογένεια των ρόδων.
Τα πρόβατα που θάβονται από χιονοστιβάδες, μπορούν να επιζήσουν μέχρι και 2 εβδομάδες.
Τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνουν οι γυναίκες κάνουν και για τους θηλυκούς γορίλες.
Τα μυρμήγκια δεν κοιμούνται ποτέ.
Μόνο δύο θηλυκά θηλαστικά έχουν παρθενικό υμένα: οι άνθρωποι και τα άλογα.
Τα πάντα ζυγίσουν 1% λιγότερο στον ισημερινό.
Τα κουκούτσια του μήλου περιέχουν κυάνιο.
Μία βλεφαρίδα ζει περίπου 5 μήνες.

Όταν ο Ιούλιος εχει 32 ημερες....

Oταν παίζει πλήρης ο ...ΠΑ(Σ)ΟΚ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)

Επίδομα Τοκετού

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε
800,00€. Σε περίπτωση διδύμων το ποσό αυξάνεται κατά 50% και τριδύμων κατά 100%.
Σε περίπτωση καισαρικής τομής ή φυσιολογικού τοκετού με επιπλοκές που η νοσηλεία σε Κρατικά Νοσοκομεία ή Ιδιωτικά Θεραπευτήρια παρατείνεται πέραν των (4) ημερών, ο Οργανισμός καταβάλλει εκτός από το βοήθημα τοκετού και το ισχύον κλειστό νοσήλιο Κρατικών νοσοκομείων ή Ιδιωτικών κλινικών αντίστοιχα για τις επιπλέον ημέρες.


Για την απόδοση των παραπάνω δαπανών απαιτούνται κατά περίπτωση τα εξής δικαιολογητικά:


Α. Για το επίδομα τοκετού:


1. 'Αιτηση επιδόματος τοκετού.


2. Ληξιαρχική Πράξη γέννησης του παιδιού(αυτεπάγγελτη αναζήτηση).


3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι η ασφαλισμένη δεν δικαιούται έξοδα τοκετού από άλλο ασφαλιστικό οργανισμό ή το Δημόσιο.


Β. Για τις επιπλέον δαπάνες στη περίπτωση Καισαρικής Τομής ή Επιπλοκών φυσιολογικού τοκετού απαιτείται επιπλέον εξοφλημένο τιμολόγιο του θεραπευτηρίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)